SACCSIV – blog ortodox

Biserica Ortodoxa Bulgara cere interzicerea avortului si a educatiei sexuale

Posted in Uncategorized by saccsiv on februarie 13, 2019

Traducerea Ortodoxinfo:

BISERICA BULGARĂ CERE INTERZICEREA AVORTULUI, INTRODUCEREA EDUCAȚIEI RELIGIOASE ÎN ȘCOLI ȘI INTERZICEREA EDUCAȚIEI SEXUALE

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Bulgare a cerut o revizuire a Strategiei Naționale a Copilului 2019-2030, argumentând interzicerea avortului, introducerea educației religioase obligatorii în școli și eliminarea educației sexuale din curriculum.

Strategia a fost publicată pe pagina de internet a strategiei guvernului. Sinodul și-a publicat comentariile pe site-ul web al Patriarhiei, care apoi au fost adăugate pe site-ul guvernamental, informează Sofia Globe.

În luarea poziției ortodoxe împotriva avortului, Sinodul a spus că interzicerea unei astfel de crime ar permite societății și în special copiilor să aibă o șansă de existență și un „progres binecuvântat”, oferind societății șansa de a-și depăși criza demografică.

Avortul este „nevrednic de națiunea bulgară”, afirmă declarația episcopilor.

Episcopii au cerut, de asemenea, educație religioasă în școli, spunând:

Educația religioasă în grădinițe și școli educă nu numai mințile, ci și inimile celor mai mici membri ai societății noastre, ceea ce înseamnă că activitățile religioase (în special: creștinismul ortodox) dezvăluie copiilor secretul sacru al acestui lucru, că omul este creat în imaginea lui Dumnezeu, iar aceea de a educa înseamnă a se dezvolta nu numai intelectual, ci și pentru a fi perfecționată în credință, speranță, dragoste, caritate și evlavie. Acesta este și ar trebui să fie cel mai înalt obiectiv al oricărei educații, al oricărei forme educaționale, că omul trebuie sa fie asemănător cu imaginea Creatorului său,

Sinodul și-a exprimat, de asemenea, opoziția față de învățătura educației sexuale în școli, cerând elevilor să învețe despre dragostea adevărată și nu despre „sexualitatea care este scoasă din contextul dragostei” și că abstinența este cel mai bun contraceptiv. O astfel de educație nu ar trebui lăsată în mâinile celor care împing o agendă LGBT, scriu episcopii.

„Drepturile copiilor, drepturile părinților și protecția familiei tradiționale au o influență directă asupra securității naționale, a prosperității statului și a mântuirii veșnice în Dumnezeu”, au mai spus episcopii.

Episcopii au abordat, de asemenea, chestiuni legate de violența în rândul copiilor și abuzul de droguri, protejarea drepturilor părintești și eliminarea politicilor familiale importate din afara Bulgariei, care sunt impracticabile pentru societatea bulgară.

Comentariu saccsiv:

8 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Cedry2k - Ultimul ceas said, on februarie 13, 2019 at 10:59 am

    Cedry2k – Ultimul ceas

    Apreciază

  2. costel said, on februarie 13, 2019 at 8:26 pm

    Iata ca neparticiparea la minciunosinodul din creta isi arata roadele! Ierarhii bulgari nu L-au tradat pe Hristos si incontinuare isi fac datoria in slujba Domnului. Cinste lor!

    Apreciază

  3. George said, on februarie 13, 2019 at 8:30 pm

    off topic

    Cine e 5G ?

    Apreciază

  4. George said, on februarie 13, 2019 at 8:44 pm

    on topic

    „Biserica Ortodoxă Bulgară a retractat comentariile privitoare la proiectul Strategiei Naționale pentru protecția copilului”
    https://basilica.ro/biserica-ortodoxa-bulgara-a-retractat-comentariile-privitoare-la-proiectul-strategiei-nationale-pentru-protectia-copilului/

    Apreciază

  5. Staicu Mitea Ion Adrian said, on februarie 13, 2019 at 9:34 pm

    Imediat dupa ce a trecut perioada tensionata din octombrie cu privire la Referendumul pentru schimbarea articolului din Constitutie cu privire la definirea familiei, si care stim cu totii cum s-a desfasurat si cum s-a terminat, agenda grupurilor LGBT s-a pus in miscare chemand persoane reprezentative din invatamant la Predeal pe un week-end pe cheltuiala Ong – ului prin care s-a urmarit patrunderea ideologiei de gen in scoala romaneasca. A aparut ulterior campania in scoala cu numele Un profesor dedicat=elevi educati. Si va relatez ce s-a intamplat la o sedinta cu profesorii selectati in aceasta campanie, colegi cu mine la aceeasi scoala. Un profesoar tanar cu viziuni futuriste dupa ce si-a etalat diplomele primite pe la Bruxelle sugera in timpul cursului ca profesorii sunt datori sa respecte si sa incurajeze alegerile elevilor ca de exemplu : daca baietii vor sa se joace cu papusi sa fie incurajati si la fel daca prefera lucruri contrar firi lor sa ii sustina in acest sens. Va marturisesc ca m-am speriat de acest lucru si ma gandesc ce fac cu copilul meu pe viitor.
    Aceasta sedinta s-a tinut la Sighisoara cu profesori de pe raza acestui oras si din satele din apropiere.
    O sa ma informez mai in detaliu si am sa revin cu detalii.
    Ceea ce vreau sa subliniez este faptul ca in spatele acestei campanii se regaseste agenda LGBT

    Apreciază

  6. […] Ieri ne bucuram deoarece Biserica Ortodoxa Bulgara cere interzicerea avortului si a educatiei sexuale […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.