SACCSIV – blog ortodox

Plângere penală împotriva Patriarhului Daniel pentru promovarea xenofobiei şi a rasismului prin intermediul Bibliei

Posted in Uncategorized by saccsiv on septembrie 16, 2018

 

Vasilică Militaru, reprezentantul Asociaţiei Neamul Românesc, a depus la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bacău o plângere penală în care îl acuză pe Patriarhului Daniel şi pe membri Sfântului Sinod de concepţii rasiste şi xenofobe, care sunt prezentate în Biblie, scrie Mediafax. În replică, BOR consideră plângerea “o aberaţie”, pe care nu o va lua în considerare.

Plângerea cu pricina a fost trimisă și la agențiile de presă, fiind preluat de mai multe publicații online, chiar dacă textul este de-a dreptul patologic, în termeni teologici explicându-se ca un efect al demonizării unui om care până de curând se considera „teolog” și „preot”. Iar presa aservită ocultei pusese de câteva zile tunurile pe Biserică pentru că sprijină referendumul pentru căsătorie, sau cum îl numesc mai nou, „referendumul PSD”.

Iată cum își explică gestul hulitorul de Sfinți, Vasile Militaru:

Nu este vorba despre nemulţumirea mea, este vorba despre aplicarea legii în România. Atât timp cât legea a stabilit în mod clar şi explicit interzicerea şi condamnarea promovării în public a ideilor rasiste şi xenofobe, precum şi violenţa pe motive etnice şi rasiale sau religioase, descoperim texte biblice care conţin asemenea idei în care se prezintă explicit crime săvârşite de către sfinţi, proroci, respectiv Moise şi Ilie. (…) Aceştia sunt proslăviţi în mod special de Biserica Ortodoxă Română prin rugăciuni speciale şi sărbătorirea lor’, a declarat, autorul plângerii.

Biblia, dar şi celelalte cărţi religioase, ar trebui să conţină o atenţionare înaintea textelor care descriu acţiuni violente. Nu se pune problema a scoate textele Bibliei. Este un demers prea radical. Conform altor precizări făcute în sensul acestei legi, instituţiile statului român au recomandat ca în astfel de situaţie, respectivele texte care conţin astfel de crime să conţină o atenţionare care să prevină cititorul că acolo se poate întâlni cu un Dumnezeu care comandă crime şi un executant ca Moise, care ucide copii. (…) Vi se pare normal astfel de texte? Dacă justiţia românească va stabili că este normal, eu mă supun hotărârii. Eu nu condamn pe nimeni. Eu am supus justiţiei un aspect care afectează grav moralitatea copiilor noştri, pentru că ei învaţă la orele de religie că Biblia este o învăţătură scrisă sub inspiraţia Duhului Sfânt şi e cuvântul lui Dumnezeu‘, a mai precizat Militaru.

Patriarhul Daniel promovează personalitatea criminală’ a unor sfinţi: Plângerea e depusă pe numele făptuitorului Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române şi membrii Sfântului Sinod ai Bisericii Ortodoxe Române care aprobă tipărirea Bibliei cu aceste texte, aprobă publicarea calendarului creştin ortodox care conţine cinstirea unor sfinţi criminali. (…) Am rămas stupefiat când am descoperit că Patriarhul Daniel a elogiat public personalitatea acestui criminal care a omorât prin înjunghiere 450 de oameni. (…) Criminalul acesta este Sfântul Ilie’.

Răspunsul Patriarhiei:

Acest domn care nu este nici teolog autentic şi nici preot, este un inginer care se recomandă că a studiat teologia, se ceartă cu Sfânta Scriptură, se ceartă cu Biblia şi cu cărţile din Vechiul Testament, cu profeţii biblici, pe care îi acuză la incitare la violenţă. (..) Îl acuză pe Patriarhul Daniel şi pe ierarhii Bisericii Ortodoxe Române că fac trimitere, din când în când, ca orice teolog creştin, la cărţile din Vechiul Testament şi la exemplele din Biblie, pe care le consideră nepotrivite şi pline de mesaje violente. Acesta spune că inclusiv în manualele de religie s-ar fi strecurat uneori asemenea texte. Dumnealui are o problemă de înţelegere a realităţii şi nu poate discuta despre Sfânta Scriptură care este cartea fundamentală atât pentru catolicism, cât şi pentru tot creştinismul universal. Eu nu iau în serios o asemenea plângere şi nici un judecător evident nu va da curs unei plângeri care îi priveşte pe profeţii Vechiului Testament‘, a declarat, pentru Mediafax, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române (BOR), Vasile Bănescu.

Totodată, Bănescu mai precizează că plângerea depusă de Militaru este o aberaţie şi o tulburare de percepţie a realităţii cărţii’.

Plângerea penală a fost depusă în data de 13 septembrie 2018 la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bacău.

Nu cu multa vreme in urma spunea ca a trecut la islam:

MILITARU VASILE a trecut la ISLAM?

Intr-adevar, s-ar putea ca procuratura sa nu trimita un asemenea dosar in instanta, insa ce va fi cand cineva va depune o plangere penala bazata pe recenta lege in care se interzice afirmarea adevărului biblic că Mântuitorul Hristos a fost răstignit de către Ponțiu Pilat ca urmare a acuzațiilor aduse Lui și ulterior chiar prefectului roman (Ioan 19,12) de către cărturarii și fariseii iudei?

Scrisoare deschisă către Sinodul, stareții, preoții și credincioșii BOR cu privire la Legea de combatere a antisemitismului

Un cuvant n-au scos Patriarhul Daniel si Ierarhii la vremea cand respectiva lege era in dezbatere, nici in perioada dintre votarea ei in Parlament si promulgarea de catre Presedintele Klaus Johannis si nici dupa aceea.

 

6 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. petru said, on septembrie 16, 2018 at 12:40 pm

    și ne mirăm de ce vin cutremure, inundații și alte pedepse de la Hristos Domnul.

    Apreciat de 1 persoană

  2. Mihai said, on septembrie 16, 2018 at 1:32 pm

    Traim intro lume a nebunilor

    Apreciat de 1 persoană

  3. Gaspar said, on septembrie 16, 2018 at 3:32 pm

    Si asta e abia începutul.Parintele Proclu spunea că dracii nu mai sunt în iad nu ci pe pământ!

    Apreciat de 1 persoană

  4. v3b0y said, on septembrie 16, 2018 at 4:09 pm

    Acest Militaru Vasile este un …. nebun .
    Gindire ZERO . Cum sa acuzi Biblia sau sfintii vechi de mii de ani ? Este putin spus , ca este o
    prostie . In mod „normal” trebuia sa faca plingere impotriva lui Ilie si Moise . Sa ceara pedepsirea lor pentru „crime impotriva umanitatii” . Se vede clar ca acest vierme este in plata LGBT . El poate spune ca nu , dar faptele il contrazic . BALACEANCA scrie pe fruntea lui .
    Cu Dumnezeu inainte . Diavolii se zvircolesc de frica referendumului .

    Apreciază

  5. v3b0y said, on septembrie 16, 2018 at 4:15 pm

    Eu cred ca ar trebui sa faca plingere impotriva Lui Dumnezeu . Macar sa stie o socoteala
    clara .

    Apreciază

  6. Alexandru Boris Cosciug said, on septembrie 18, 2018 at 1:01 am

    “Eu am supus justiţiei un aspect care afectează grav moralitatea copiilor noştri, pentru că ei învaţă la orele de religie că Biblia este o învăţătură scrisă sub inspiraţia Duhului Sfânt şi e cuvântul lui Dumnezeu‘, a mai precizat Militaru.“ (din articol)

    În opinia mea, exprimată detaliat în lucrările mele, Biblia este cel mai bun Manual de Management din lume deoarece textele cuprinse în ea au fost transmise direct de Dumnezeu prin Duhul Sfânt.
    Extrase din Biblie:
    “Iar când vă vor da pe voi în mâna lor, nu vă îngrijiţi cum sau ce veţi vorbi, căci se va da vouă în ceasul acela ce să vorbiţi; Fiindcă nu voi sunteţi care vorbiţi, ci Duhul Tatălui vostru este care grăieşte întru voi.” (Matei 10.19-20 şi Luca 12.11-12)
    Extrase dinŞtiinţă (ultima candela divină -Duhul Adevărului – care trebuie să realizeze răul perfect – omul făcut în vitro şi cu CIP în creier – pentru a ne conduce raţional la binele perfect creat de Dumnezeu):
    “So being the first species to have the computer as a parent, we thought it was appropriate it should have its own Web addressed built into the genome. As people solved this code, they would send an e-mail to the Web address written in the genome.“ (John Craig Venter)
    https://www.edge.org/conversation/j_craig_venter-what-is-life-a-21st-century-perspective
    “Being able to control consciousness through genetic engineering combined with electronics may be the most significant work human beings will ever do.“ (Austen Heinz)
    http://www.ipscell.com/2015/01/cambrian/

    Pe cei care se îndoiesc de opiniile mele la care am ajuns prin combinarea informaţiilor produse de cele şapte candele divine (Creştinismul Catolic, Iudaismul, Budismul, Hinduismul, Islamismul, Creştinismul Ortodox şi Ştiinţa – Apocalipsa cap. 1,2 şi 3) îi rog să aducă argumente contra pe cele 2 site-uri pe care există ataşată lucrarea mea de doctorat (încă nefinalizată) prin care, cu ajutorul bunului Dumnezeu, voi demonstra anul acesta genetic GENEZA:
    http://reteaualiterara.ning.com/profiles/blogs/scrisul-in-stiinta-in-arta-si-iar-in-stiinta?xg_source=activity
    http://negrupealb.ning.com/forum/topics/scrisul-in-stiinta-in-arta-si-iar-in-stiinta?xg_source=activity

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.