SACCSIV – blog ortodox

91 de ani de la înființarea Mișcării Legionare

Posted in Uncategorized by saccsiv on iunie 24, 2018

13 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. geo said, on iunie 24, 2018 at 11:37 am

    https://en.wikipedia.org/wiki/Korean_War

    According to the data from the U.S. Department of Defense, the United States suffered 33,686 battle deaths, along with 2,830 non-battle deaths, during the Korean War.[278] U.S. battle deaths were 8,516 up to their first engagement with the Chinese on 1 November 1950.[279] South Korea reported some 373,599 civilian and 137,899 military deaths.[18] Western sources estimate the PVA suffered about 400,000 killed and 486,000 wounded, while the KPA suffered 215,000 killed and 303,000 wounded.[34]

    Data from official Chinese sources, on the other hand, reported that the Chinese PVA had suffered 114,000 battle deaths, 34,000 non-battle deaths, 340,000 wounded, 7,600 missing and during the war. 7,110 Chinese POWs were repatriated to China.[280] Chinese sources also reported that North Korea had suffered 290,000 casualties, 90,000 captured and a large number of civilian deaths.[280]

    CNN reported, citing Encyclopædia Britannica that North Korean civilian casualties were 600,000, while South Korean civilian casualties reached one million.[281]

    The Chinese and North Koreans estimated that about 390,000 soldiers from the United States, 660,000 soldiers from South Korea and 29,000 other UN soldiers were „eliminated” from the battlefield.[280]

    Recent scholarship puts the full battle death toll on all sides at just over 1.2 million.[282]

    Apreciază

  2. geo said, on iunie 24, 2018 at 12:50 pm

    Apreciat de 1 persoană

    • scortisoara said, on iunie 25, 2018 at 8:55 am

      Mi-a placut si asta:

      Listen to yourself

      If your body is telling you to avoid certain foods and eat more fruits and veggies , do it . If your gut feeling is telling you to distance yourself from certain people and get closer to those who have a positive aura to them , do it. If your heart is telling you to travel , quit that job , start this project , spend more time in nature , take a break , read this book , be with that person , go for it. Your higher self knows what is best for you so , don`t ignore the messages.

      Apreciază

      • gheorghe said, on iunie 25, 2018 at 10:44 am

        … aura???
        Amesteci lucrurile…
        Corpul nu iti „spune”…
        Detaliaza – te rog – care-i intelesul lui „higher self”.
        Eu cred ca mesajul asta trebuie ignorat.
        Imi amintesc de sfaturile Parintelui Paraian indemnand la infranare cand vrei sa ma mananci (iti „spune” corpul…), cand vrei sa-ti faci poftele… (iti „spune” inima, …).
        Altfel spus, mintea sa-ti fie spre curatenie, smerenie… nicidecum spre impulsuri venite trupeste sau spre satisfacerea poftelor.

        Apreciază

  3. REC said, on iunie 24, 2018 at 7:15 pm

    Buna ziua, saccsiv, ti-am scris de urgenta pentru ca as avea nevoie de ajutor pentru a ajuta un sarman om din Italia, confuz, pentru a se intoarce la ortodoxie. Numele lui de mirean este Marco, iar situatia lui este una incurcata. Provine dintr-o familie de atei si acum cativa ani a dat peste o biserica ortodoxa si s-a convertit. A vrut sa ajunga preot acolo in Italia, insa preotii ortodocsi si rusi si romani sunt prea etnofiletisti si au si cerut o suma mare de bani, daca nu ma insel, asa ca a ajuns la schismatici, la lipoveni, la stilisti, care au si ei o biserica acolo in zona aia. Am tot vorbit cu el sa renunte la preotie, sa devina macar canonic, insa nu vrea. Mi-a zis ca a vorbit cu cei din BOR si i-au cerut 10 000 de euro ca sa il faca preot canonic, iar el nu are atatia bani. Este depresiv de cand l-a parasit iubita romanca in fata altarului cand urmau sa se casatoreasca si lucreaza la McDonalds ca sa se intretina. Mi-a zis acum recent ca vrea sa vina in Romania si apoi sa ia autobuzul spre Slatioara ca sa se faca preot aici si am zis ca nu il pot lasa. Asa ca m-am gandit ca voi l-ati putea ajuta si sa il ducem pe Marco sa vorbeasca cu IPS Loghin ca sa il ajute. Am vorbit cu Marco si el mi-a zis ca a mai fost pe la vladica Loghin anul trecut, dar ca era postul mare si ca Loghin era ocupat asa ca nu a apucat sa vorbeasca cu Sfintia Sa. Va rog frumos sa ma ajutati sa il ajutam pe acest om ca sa se intoarca la Hristos. Va rog sa vorbiti cu IPS Loghin sa vedem ce zice despre acest caz si ce ar putea fi facut. Eventual, daca vreti, puteti sa si postati pe site sa vedeti daca mai poate ajuta careva. Va dau profilul dumnealui de Facebook si va trimit niste screenShot-uri din discutia cu el ca sa vedeti si dvs ce am discutat cu el.
    https://www.facebook.com/marco.mannino3
    DOAMNE AJUTA!

    Apreciază

  4. GabrielD said, on iunie 24, 2018 at 10:13 pm

    Fie ca martirii nostri sa se roage din ceruri pentru neamul romanesc in aceste vremuri grele!

    Apreciază

  5. petrupetru said, on iunie 25, 2018 at 4:05 am

    Legiunea Arhanghelului Mihail nu este doar de admirat, ci este de urmat!!!

    Apreciază

  6. geo said, on iunie 25, 2018 at 10:07 am

    Apreciază

  7. octavpelin said, on iunie 25, 2018 at 10:34 am

    A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

    Apreciază

  8. gheorghe said, on iunie 25, 2018 at 11:18 am

    Dumnezeu sa-i odihneasca si sa-i fericeasca in randul dreptilor!
    Vrednici sint de pomenire!

    Apreciază

  9. vlad tepes said, on iunie 25, 2018 at 5:43 pm

    Marii Parinti si duhovnici, Iustin Parvu si Adrian Fageteanu, poetul Radu Gyr au fost in tinerete membrii ai Legiunii, deoarece considerau ca aceasta pastreaza credinta ortodoxa nealterata, spiritul ancestral si traditiile poporului roman.
    De asemenea , marii savanti , N.Iorga si N. Paulescu(descoperitorul insulinei), economistul si scriitorul Mircea Vulcanescu , marele istoric la religiilor, Mircea Eliade, marele filozof si eseist Petre Țuțea , poetul si politicianul O. Goga si multi alti intelectuali de marca interbelici, au simpatizat si colaborat cu Legiunea.
    Si atunci, ca si acum, tara era guvernata de niste cozi de topor ale masonilor adunate in regimul dement al „regelui playboy”, Carol al II-lea , care se lucrau pe fatza, impotriva neamului romanesc. Insa , atunci, spre deosebire de acum, o mare parte dintre romani a reusit sa se solidarizeze intr-o miscare de factura pur-romaneasca, si anume, Legiunea Arhanghelul Mihail, numita mai apoi, Garda de Fier, fiind condusa de un om patriot, credincios , carismatic si martir al neamului romanesc, Corneliu Zelea Codreanu. Nu exista sat din Romania acelor vremuri care sa nu aiba flacai legionari, condusi de un sef de cuib, ceea ce spune multe despre fascinatia pe care a avut-o aceasta miscare in mentalul colectiv al poporului roman.
    Bineinteles ca, astazi toata mass-media vanduta unor interese oculte straine de acest neam, urla din toti rarunchii, etichetand pe oricine e nationalist(adica isi iubeste si isi apara neamul si patria) cu epitetele de legionar, nazist si extremist, pt ca fortele straine care conduc din umbra Romania, nu vor in ruptul capului sa mai apara vreodata pe aceste meleaguri, o astfel de Miscare eminamente romaneasca, la care sa adere marea masa a romanilor.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.