SACCSIV – blog ortodox

Zdrobirea ultimei cetăți: MINISTERUL EDUCAȚIEI consideră că FAMILIA ROMÂNEASCĂ este prea CONSERVATOARE, așa că o vor REEDUCA prin intermediul “EDUCAȚIEI PARENTALE”

Posted in Uncategorized by saccsiv on iunie 16, 2018

Mai sus este imaginea unei educatii care trebuie eradicată…

Iată ce putem citi la [Consultare publică] Strategia națională de educație parentală 2018-2025 (proiect) de pe site-ul Ministerului Educatiei:

[Consultare publică] Strategia națională de educație parentală 2018-2025 (proiect)

Data publicării: 11.06.2018

Proiectul Strategiei naționale de educație parentală 2018-2025 este supus consultării publice în perioada 11 iunie – 10 iulie 2018.

Obiectivul general al strategiei este de a-i asigura fiecărui copil un mediu familial adecvat pentru a-şi atinge potenţialul maxim de dezvoltare şi pentru a deveni un adult responsabil

Obiectivele specifice sunt următoarele:

  • Constituirea şi asigurarea funcţionalităţii unui sistem național integrat şi coerent, intersectorial de educaţie parentală
  • Elaborarea şi revizuirea cadrului normativ privind dezvoltarea abilităților şi competențelor parentale şi racordarea la standardele internaționale privind respectarea și promovarea drepturilor copilului
  • Dezvoltarea şi consolidarea abilităților şi competențelor parentale ale părinţilor/reprezentanţilor legali/persoanei în grija căreia se află copilul și ale tinerilor (ca viitori părinți).

Propuneri, sugestii și observații pot fi trimise pe adresa de e-mail claudia.teodorescu@edu.gov.ro

Iata si cateva citate din Strategia Națională de Educație Parentală:

Introducere […]

Deseori, noile ideologii promovate în special în domeniul protecţiei copilului întâlnesc mentalităţi conservatoare, un sistem de valori ale familiilor ce trebuie regândit în contextul unor informații noi cu privire la nevoile de dezvoltare ale copiilor. De aceea, familia din societatea actuală are nevoie din ce în ce mai mult de un sprijin extern pentru a se adapta acestor cerinţe, în condiţiile în care părinţii reclamă fie o incapacitate de gestionare a relaţiilor cu proprii copii, fie rămân ataşaţi valorilor care sau transmis tradiţional şi pe care le consideră ca fundamentând modele valide de relaţionare intrafamilială. Această din urmă atitudine, care în domeniul educaţiei parentale reprezintă şi o formă de manifestare a reticenţei părinţilor în ceea ce priveşte participarea la cursuri de educaţie parentală, este prezentă uneori şi în discursul profesioniştilor, care idealizează familia tradiţională, pe care o consideră drept o formă perfectă de organizare. […]

Capitolul 1. Informaţii generale relevante

  1. Vaccinarea. Activitatea de imunizare constituie intervenţia de sănătate publică cea mai eficace, ce asigură protecţia atât a individului, dar şi a comunităţii faţă de o serie de boli severe transmisibile. Totuşi, în Europa ca şi în România, atingerea acoperirii vaccinale adecvate asigurării “imunităţii colective” întampină deficienţe şi chiar recrudescenţa unor patologii anterior ţinute sub control (ex. rujeola). Dată fiind importanţa domeniului şi riscurile transfrontaliere potenţiale, se impune consolidarea programului naţional de imunizare, în special la nivel funcţional, precum şi creşterea complianţei populaţiei la vaccinare (SNSP 2014-2020). Acțiunea de identificare și de vaccinare a comunităților cu acoperire vaccinală suboptimală are rezultate nesatisfăcătoare datorită: refuzului, nivelului socio-economic și de educație scăzut, migrației sezoniere, propagandei negative făcută de reprezentanții bisericii, implicării insuficiente a unor medici de familie şi reprezentanților acestor comunități din structurile locale de decizie, personal insuficient, deficit numeric sau slaba implicare a mediatorilor sanitari și asistenților comunitari care să sprijine acțiunile de vaccinare în comunitățile greu accesibile; comunicare dificilă a medicului cu aparținătorii din aceste comunități. Unii părinți/tutori refuză vaccinarea copiilor invocând respectarea drepturilor pacientului precum și informații furnizate de rețeaua de internet, legate de efectul nociv al vaccinărilor. Vaccinarea copiilor este afectată şi de deplasarea populației pe perioade variabile de timp în țările UE și în alte județe, în scop lucrativ (conform raportului INSP pentru anul 2014). Cadrul legislativ actual induce convingerea că statul este obligat să asigure vaccinurile din programul naţional de imunizare, dar populația nu are obligația de a se vaccina. […]

Capitolul 3. Definirea problemelor

46.3. necesitatea unui sistem de educaţie parentală, centrat nu numai pe educaţia copilului, ci şi pe îngrijirea şi protecţia acestuia, pe stimularea interesului pentru o nouă cultură familială şi pe ideea de incluziune socială, deschis tuturor, inclusiv tinerilor, ca viitori potenţiali părinţi. Mai mult decât atât, sistemul de educație parentală trebuie să vină în sprijinul dezvoltării unor principii esențiale ce vizează promovarea drepturilor omului, respectul pentru diversitate și încurajarea activă a egalității de gen. […]

Capitolul 5. Principii generale

  1. Strategia are la bază următoarele principii, care trebuie considerate în strânsă corelare unul cu celălalt.

59.1. Principiul egalității de șanse între femei și bărbați și promovării diversității. Dezvoltarea unui sistem de educaţie parentală trebuie să integreze în mod activ principiul egalității de șanse între femei și bărbați, promovând o implicare crescută a bărbaților în programele de educație parentală. In acest sens, conținuturile programelor de educație parentală trebuie elaborate în vederea promovării unei implicări egale a femeilor și bărbaților în creșterea și îngrijirea copiilor și încurajării concilierii între viața privată și cea profesională. Mai mult decât atât, stilurile parentale trebuie revizuite din perspectiva relaționării cu copii și înlăturării stereotipiilor de gen, care influențează traseele de viață diferite ale fetelor și băieților, în acord cu legislaţia naţională anti-discriminare şi cu standardele Naţiunilor Unite şi ale Comisiei Europene în acest domeniu.

Mai jos este imaginea „familiei” viitorului: FAMILIA TRANSGENDER: Fiul s-a facut fata, mama s-a facut tata iar vechiul tata zice ca asa ii place mai mult …

Tagged with:

32 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. vlad tepes said, on iunie 16, 2018 at 4:34 pm

    „Specialistii”(a se citi, specialistii lui Soros) astia din Ministerul Educatiei nu fac altceva decat sa puna in practica , punct cu punct, exact ce trambiteaza de ani de zile, Oculta Mondiala, cu scopul de a instaura Noua Ordine Mondiala. Si cum in fruntea Ministerului Educatiei au gasit cretinul sau slugoiul perfect, de ce sa nu incerce, „marii specialisti” in Educatie sorosista! Si pt ca Romania sa-si respecte cu brio statutul de cea mai infecta Colonie a Ocultei, acesti „specialisti” vor fi platiti si din bani publici! Aici sunt implicati sigur si neo-marxistii din PSD(PSD, acceasi mizerie), care ce sa vezi, intre timp au renuntat si la referendumul pt familia traditionala! Daca poporul roman accepta in majoritatea sa acest sacrilegiu, atunci ne meritam soarta cu varf si indesat!

    Apreciat de 1 persoană

  2. pcmouse said, on iunie 16, 2018 at 5:22 pm

    asa ca mai bine tineti copii acasa..

    Apreciat de 1 persoană

  3. Radu Humor said, on iunie 16, 2018 at 10:01 pm

    Miracolul chinezesc :
    – În 2 ani China a produs mai mult ciment decât SUA în tot secolul XX.
    – Lungimea drumurilor – 4 milioane de kilometri. Sunteți sigur că vă puteți imagina atâtea zerouri?
    – 300 de mii de poduri în toată țara, din ele 1000 cu lungime mai mare de 1 km. Până la sfârșitul anului va fi construit un pod din Hong-Kong până în Macao !
    – Într-un an parcul auto se mărește cu 20 de milioane de automobile, iar în Pekin în general poți merge doar dacă ultima cifră a numărului semnului tău are permis in ziua respective.
    – În fiecare an se construiesc 100 de aeroporturi.
    – Viaducturi gigantice cu lungime a de 150 de km,
    – 236 de tuneluri prin care trenul trece cu 250 km/h.
    – În 30 de ani, chinezii au mărit piața imobiliară a țării de 8 ori. Apartamentele, în China, se dau gratuit oamenilor muncii.
    – Toată această statistică are la bază o singură cifră: din anul 2000 și până în prezent, în China au fost executați 10 mii de funcționari corupti…!!!
    Corupția este declarată crimă de stat, care se pedepsește cu moartea!

    Apreciază

    • gheorghe said, on iunie 18, 2018 at 11:02 am

      Sa nu crezi ca omorarea este calea bunastarii… Sper ca nu instigi sau faci propaganda uciderii de oameni!
      Inainte de a fi uimit ca astea se intampla intr-o tara, aminteste-ti/afla ca este o structura de 33 de Provincii (regiuni, ca niste „tari”) cu 334 de Prefecturi (sub-regiuni) si aproape 3000 de „tinuturi” (ca niste „judete”) si peste 40.000 de orase si peste 700.000 de sate!
      O treime din populatia lumii.
      Mult. Organizarea / unirea da puterea si le lipseau multe.

      Apreciază

    • geo said, on iunie 18, 2018 at 1:01 pm

      Nu as lua China ca exemplu…este in prima linie a instaurarii nom…alaturi de celelalte Tari…

      Apreciază

    • Mihai said, on iunie 17, 2018 at 1:04 pm

      Acum la parlamentul de la Atena de dezbate introducerea orei de educație sexuală în instituțiile de învățământ

      Apreciază

  4. Arcadan said, on iunie 17, 2018 at 12:42 pm

    Presupun ca este o continuare a acestei initiative: „Proiect de Hotărâre a Guvernului privind aprobarea Strategiei naționale „Egalitate, incluziune, diversitate” pentru perioada 2018-2022 ”

    Se urmareste impunerea „Educatiei sexuale” pentru „toleranta” atat in randul elevilor cat si in cel al studentilor, in prezentare fiind vorba de programe pentru studentii de la Drept, Psihologie si Medicina in special.

    http://cncd.org.ro/proiect-strategie-eid-2018-2022

    Apreciază

  5. Aristide said, on iunie 17, 2018 at 2:14 pm

    Incredibil!!! Fratilor, chiar la TED TV in mediul universitar pledoarie pentru tolerarea pedofiliei.

    Apreciat de 1 persoană

  6. Târgul homosexualizării României. Editorial de Cătălin PENA said, on iunie 17, 2018 at 5:40 pm

    Strategia naţională de educaţie parentală 2018-2025 nu a picat direct din cer pe site-ul Ministerului Educaţiei Naţionale. Documentul a fost elaborat, potrivit surselor noastre, în laboratoarele ONG-urilor din ograda lui Soros şi livrat ministerului.

    Şi cum nimic nu mişcă în guvernul Dăncilă fără aprobarea preşedintelui PSD, punerea în dezbatere publică este urmare a unei înţelegeri între George Soros şi Liviu Dragnea, prin intermediul unei celebre intelectuale, ong-istă şi jurnalistă, ale cărei articole sunt, în ultima vreme, foarte înţelegătoare faţă de politicile liderului PSD.
    Potrivit târgului dintre cele două părţi, organizaţiile neguvernamentale din siajul miliardarului evreomaghiaro-american îi vor asigura liniştea dorită. Dar, şi câtă protecţie sunt în stare să-i acorde lui Liviu Dragnea, care la rându-i are de dus la îndeplinire următoarele: renunţarea la referendumul pentru familie, legalizarea parteneriatului civil între persoane de acelaşi sex, adoptarea legii vaccinării obligatorii şi încredinţarea programelor educaţionale, ONG-urilor de care vorbeam, finanţate de la buget. De altfel, acest ultim punct transpare cu vârf şi îndesat din conţinutul Strategiei.
    Astea fiind zise, am speranţa că parlamentarii PSD, care mi-au spus că nu înţeleg de ce guvernul lor s-a apucat să promoveze un proiect menit să-i scape pe părinţi şi copii, majoritar creştin-ortodocşi, de „mentalităţile conservatoare”, au înţeles cum stă treaba. Să zăbovim un pic şi asupra activităţii premierului Dăncilă de la Bruxelles şi Strasbourg. Căci nu e prima dată când PSD dă o lovitură valorilor tradiționale. Viorica Dăncilă şi colegii ei de partid au votat în Parlamentul European în favoarea Raportului „Estrela” care prevedea adoptarea de programe de educaţie sexuală pro-homosexualitate în ţările UE.

    http://evz.ro/targul-homosexualizarii-romaniei.html

    Apreciază

  7. ioan palcau said, on iunie 17, 2018 at 6:22 pm

    Guvenul Roman nu poate face ce- i trece prin cap,fara sa raspunda/intrebe poporul Roman…un guvern temut è un guvern tiranic,un guvern care se teme de poporul sau inseamna democratie…e timpul ca poporul Roman ,tradat de atati de multi tradatori,sa- si faca auzita vocea…lumea se trezeste din somnul ei de moarte,care a permis monstrilor sa- si faca de cap,cum au crezut ei de cuviinta, lucruri extraordinare ies la iveala,e timpul ca natia romana,prin fiii sai extraordinari(patriotii!),sa puna umarul la demolarea liberalismului,si crearea unei lumi libere de satanisti,liberali,comunisti,tradatori,pedofili,fara granite,fara identitate( mandrie) natioanala.

    Apreciază

    • saccsiv said, on iunie 18, 2018 at 3:26 am

      ioan palcau

      Nu inteleg. Tu vrei o lume „fara granite,fara identitate( mandrie) natioanala”?

      Apreciază

  8. geo said, on iunie 18, 2018 at 9:44 am

    Apreciază

  9. geo said, on iunie 18, 2018 at 11:15 am

    Apreciază

  10. geo said, on iunie 18, 2018 at 11:46 am

    Apreciază

  11. geo said, on iunie 18, 2018 at 12:26 pm

    https://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-22515172-doi-din-cinci-romni-adul-sunt-nebancariza-iar-treime-dintre-pensionari-primesc-pensia-cash-raport-banca-mondial.htm

    Ce nenorocire pe bancheri…ce dezastru…vor sa aiba la mana toat populatia…dar revin cu exemplul Puerto Rico cand oamenii cu toate ca aveau bani nu ii putea utiliza din cauza absentei curentului care alimenteaza atm-urile…si nici platile on-line nu puteau fi efectuate din acelasi motiv…si atunci?

    Apreciază

  12. geo said, on iunie 18, 2018 at 1:00 pm

    Apreciază

  13. geo said, on iunie 18, 2018 at 6:04 pm

    Apreciază

  14. geo said, on iunie 19, 2018 at 10:30 am

    Apreciază

  15. octavpelin said, on iunie 23, 2018 at 10:16 am

    A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

    Apreciază

  16. iurieganea said, on august 1, 2018 at 2:45 pm

    Diversitatea de gen există, cea genetică, și nu o putem schimba. Dar ceia ce putem face e să asumăm roluri potrivite necesităților familiale care se completează reciproc în conformitate cu capacitățile fie cărui membru, fără prejudiții și critică

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.