SACCSIV – blog ortodox

Razboi total impotriva banilor cash in Australia: cumparaturile peste 10.000 $ vor fi ilegale / Echipe mobile de intervenție / Cetatenii incurajati sa denunte suspectii

Posted in Uncategorized by saccsiv on mai 16, 2018

Traducerea OrtodoxInfo:

Războiul împotriva banilor cash în plină acțiune: cumpărăturile peste 10.000 $ sunt ilegale în Australia

Jay Syrmopoulos, 13 mai 2018

Canberra, Australia – Guvernul australian a anunțat. că va fi în curând ilegal să folosești mai mult de 10.000 $ pentru a cumpăra ceva, obligând persoanele care doresc să cumpere produse mai scumpe să folosească cecuri pentru efectuarea plăților sau transferul electronic, aparent în numele luptei împotriva crimei organizate și a spălării banilor.

Această manevră vine ca răspuns al Black Economic Standing Taskforce al guvernului (grup de lucru pentru combaterea economiei ”negre”). În plus față de interdicția de cumpărare cu numerar, guvernul a alocat un pachet de 319 milioane dolari Biroului Fiscal pentru a dezvolta noi strategii care vizează economia neagră.

Trezorierul Scott Morrison a afirmat că Black Economic Standing Taskforce va include un sistem riguros de identificare și ”echipe mobile de intervenție”, într-un efort de a detecta persoanele care efectuează tranzacții cash suspecte, precum și o linie telefonică de urgență pentru ”economia neagră” pentru cetățenii care doresc să denunțe pe oricine este suspectat că se angajează în tranzacții ilegale.

”Numerarul oferă un mecanism facil, anonim și în mare măsură netrasabil (n.t.: căruia nu i se poate identifica traseul, pe unde a circulat) pentru desfășurarea activităților economice negre”, a spus comunicatul. ”Plățile în numerar ușurează sub-raportarea veniturilor și evitarea obligațiilor fiscale. Acest lucru permite companiilor să tranzacționeze în numerar, pentru a subcota concurenții și pentru a obține un avantaj competitiv.”

Acesta a spus că grupul de lucru a identificat exemple de ”plăți mari în numerar, nedocumentate, pentru case, mașini, iahturi, culturi agricole și mărfuri”, care contribuie la economia neagră în valoare de 50 de miliarde de dolari și ”afectează afacerile oneste”.

Ministrul de finanțe Kelly O’Dwyer a declarat că interdicția de a achiziționa folosind numerar peste valoarea de 10.000 de dolari ar începe la 1 iulie anul viitor.

”Această limită de plată în numerar va captura tranzacțiile de valoare ridicată și va ajuta la distrugerea oportunităților pentru infractori, de spălare a produselor infracțiunii în bunuri și servicii, sau  întreprinderile nu vor mai putea să-și ascundă tranzacțiile pentru a-și reduce obligațiile fiscale”, a spus ea.

Desigur, acest fenomen nu este unic, doar în Australia, deoarece există un ”război mondial” în curs de desfășurare. În Statele Unite, Larry Summers, fost secretar al Trezoreriei SUA și președinte al  Harvard, a îndemnat și și-a dat silința în administrația Obama pentru a elimina bancnotele de 50 $ și 100 $. De asemenea, a fost discutată în cadrul UE eliminarea bancnotei de 500 euro. India a luat deja astfel de măsuri.

În timp ce motivul declarat public pentru aceste politici este de a lupta împotriva criminalilor, a teroriștilor, a spălării de bani, a comercianților de droguri etc., făcându-le mai dificil să utilizeze numerar, motivul real al ”războiului monetar” este pentru mai mult control și mai multă putere.

Un articol din The Atlantic explică faptul că, în timp ce unii cred că un sistem fără numerar ar fi ”simplu și elegant”, există implicații amenințătoare cu privire la centralizarea ulterioară a puterii, implicații care trebuie luate în considerare:

 

Reglementările legale federale, statale și locale, precum și autoritățile fiscale, doresc să aducă cât mai mult din economie sub supravegherea lor directă … Uită de oamenii care preferă (să folosească) bani. Nu vă faceți griji că ne-ați forțat pe toți să facem toate cheltuielile printr-un sistem bancar corporativ corupt. Nu contează flexibilitatea de a avea un mijloc de schimb în lumea non-digitală, care funcționează atunci când rețeaua electrică este căzută, când telefonul inteligent este scăpat în apă, atunci când identitatea ta este furată de hackeri sau contul a fost blocat de Visa sau Bank of America,  deoarece o achiziție în vacanță a fost considerată suspectă.

 

Friedersdorf continuă să clarifice modul în care eliminarea numerarului ar putea eroda dramatic confidențialitatea financiară; indicând cazul S.U.A. vs. Miller la Curtea Supremă:

 

Nu există o ”perspectivă privind de confidențialitatea”, legitimă, în conținutul original al cecurilor și al formularelor de depunere, deoarece cecurile nu sunt mijloace de comunicație confidențială, ci instrumente negociabile care trebuie utilizate în tranzacțiile comerciale, iar toate documentele obținute conțin numai informațiile transmise în mod voluntar băncii și expuse angajaților lor în cursul normal al afacerilor.

 

Într-un raport al revistei Forbes, fondatorul Steve Forbes dezvoltă pe această linie de gândire:

 

Motivul real de a începe acest război cu cash-ul sunt facturile mari și apoi se lucrează în detaliu în jos – este o acaparare urâtă de putere de către Marele Guvern. Oamenii vor avea mai puțină confidențialitate: comerțul electronic face mai ușor pentru Big Brother să vadă ce facem, fiindu-i astfel mai simplu să excludă activitățile care nu îi plac, cum ar fi cumpărarea de sare, zahăr, sticle mari de sifon și Big Mac.

 

Mișcarea împotriva cash-ului are în mod clar legătură cu controlul centralizat al economiei, deoarece birocrații internaționali consideră că pot controla economia globală mai bine decât piața liberă.

Forbes continuă să explice:

 

Manevrele pentru eliminarea numerarului se alimentează din fantezia comisarilor economici, cum că astfel ei pot controla mai bine economia. Responsabilii politici din Washington, Tokyo și UE consideră că motivul pentru care economiile lor stagnează este pentru că oamenii nu au cheltuieli și nu investesc așa cum ar trebui. Cum să le facem pe aceste ființe ignorante, recalcitrante să facă ceea ce ar trebui să facă? Cea mai recentă poțiune de la stăpânii noștri este rata negativă a dobânzii. Dacă oamenii trebuie să plătească taxe pentru a-și păstra banii, așa cum fac și pentru a-și ține lucrurile în spații de depozitare, atunci, ai naibii, s-ar putea să fie mai dispuși să-i cheltuiască. Pentru a inhiba acumularea de numerar – când Japonia a anunțat că a impus rate ale dobânzilor negative, vânzarea de seifuri a crescut – autoritățile vor dori să elimine facturile mari.

 

Desigur, unul dintre motivele principale ale măsurii guvernului australian împotriva piețelor negre și a achizițiilor mari de numerar se reduce la veniturile pierdute de către stat. De fapt, guvernul a raportat că pachetul (legislativ) împotriva piețelor negre ar putea să aducă statului venituri de mai multe miliarde de dolari.

Deci, în timp ce guvernele preferă să folosească temerile legate de terorism și droguri ca mijloc de a susține politicile care limitează utilizarea numerarului, motivul real al acestor legi este clar de a da guvernului mai multă putere. Abilitatea de a urmări fiecare tranzacție oferă un avantaj neprețuit unui aparat de spionaj global (Five Eyes), care urmărește să culeagă toate informațiile disponibile, fără a ține seama de existența intimității individuale.

 

N.t.: Care este situația în România?

Legea nr. 70/2015 pentru întărirea disciplinei financiare privind operațiunile de încasări și plăţi în numerar stabilește că ”operațiunile de încasări și plăţi efectuate de persoane juridice, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale, întreprinderi familiale, liber profesioniști, persoane fizice care desfășoară activități în mod independent, asocieri și alte entități cu sau fără personalitate juridică de la/către oricare dintre aceste categorii de persoane se vor realiza numai prin instrumente de plată fără numerar”.

Excepție fac anumite plafoane.

Între aceste entități enumerate se pot face plăți în numerar de maximum 5.000 de lei. 

Între firme și magazinele ”cash & carry”, plafoanele zilnice sunt de 10.000 de lei.

Operaţiunile de plăţi în numerar efectuate de firme, PFA-uri și alte entități enumerate mai sus către persoane fizice, trebuie să se încadreze în plafonul zilnic de 10.000 de lei către o persoană.

Între persoane fizice, plățile zilnice pot fi de maximum 50.000 de lei.

În orice situație, dacă plățile depășesc aceste plafoane, sunt interzise plățile fragmentate în numerar (adică pentru o factură de 15.000 de lei să se plătească numerar câte 5.000 de lei, în zile diferite).

NOTĂ OrtodoxINFO:

Intr-adevar, Big Brother, insa si acest Big Brother este parte componenta a marelui intreg: semnul fiarei.

Interzicerea banilor cash e din acelasi film cu documentele totale cu cip (buletin, card de sanatate, card bancar, carnet de sofer, toate in unul). Dupa ce banii cash vor disparea iar cipul se va implanta in carne, va fi gata momentul despre care scrie in Apocalipsa: “Incât nimeni să nu poată cumpăra sau vinde, decât numai cel ce are semnul” …

 

Tagged with: , ,

15 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Falcon said, on mai 16, 2018 at 2:05 pm

    SpaceX a lansat cu succes cea mai puternică rachetă Falcon 9

    Cu se explica ca toate rachetele de ajung in spatiu, dupa aproximativ 30 de secunde de la lansare ajung sa mearga paralele cu Pamantul. ba chiar o ia in jos iar apoi suntem anuntati ca satelitul a ajuns in spatiu ?
    Stie cineva ?

    Apreciat de 1 persoană

    • Om cu drepturi lasate de Dumnezeu said, on mai 16, 2018 at 5:47 pm

      Haha, si schimbarea unghiului de filmare ajuta de asemenea. de la minutul 1:56 ai impresia ca sa foloseste un efect de tranzit „gri” intre cadre, ca cel folosit pentru pozele de nunta.

      Apreciază

    • Marius said, on mai 16, 2018 at 6:45 pm

      Filmarea de la SpaceX se incheie la aprox 100 km altitudine.

      Priviti va rog ce s-ar fi intamplat la 73 mile (120 km) altitudine.

      Apreciază

    • tataia said, on mai 16, 2018 at 10:07 pm

      Circ pentru fraieri. Nimic din ce a lansat omul „in spatiu” sau „pe orbita” nu s-a ridicat la mai multe de 100 si ceva km de suprafata pamintului….trageti voi concluziile

      Apreciat de 3 persoane

      • Marius said, on mai 17, 2018 at 8:31 am

        tataia, in filmul de mai sus, cel in care racheta atinge domul, la min 0:54 se vede un lucru foarte, foarte interesant si anume temperatura de afara care arata -355 grade F transformate in celsius sunt aprox -220 grade C. Gandesc ca e un lucru interesant acesta daca luam Antartica ca limita a domului se observa ca temperaturile extrem de scazute reprezinta o constanta in jurul domului.
        Nu sunt un sustinator al teoriei pamntului plat dar de un lucru sunt absolut sigur si anume ca omul nu a ajuns niciodata pe Luna, ba chiar n-a depasit niciodata bariera de 100 km.

        Apreciază

      • Marius said, on mai 17, 2018 at 8:41 am

        Nu sunt un sustinator al teoriei pamantului plat dar de un lucru sunt absolut sigur si anume ca omul nu a ajuns niciodata pe Luna, ba chiar n-a depasit niciodata bariera de 100 km iar toate aceste lansari de rachete si sateliti reprezinta un teatru ieftin scornit spre prostirea oamenilor simplii. Te uiti la ei si iti este si rusine de rusinea acestor asazisi „specialisti” si „oameni de stiinta” atunci cand se incurca in minciuni. Si toate astea numai si numai spre a ascunde adevarul, iar adevarul e ca Pamantul, precum spunea unul dintre acesti „oameni de stiinta” intrunul din momentele lui de sinceritate, ESTE UN SISTEM INCHIS din care nu poti iesi in alta parte.
        Am insa cateva nelamuriri. Daca pamantul e plat, nu imi explic functionarea si pozitionarea antenelor de satelit si cum poate Soarele sa luminese extremitatile pamantului la acelasi moment de timp (cum de in Antarctica e zi in acelasi timp, peste tot).

        Apreciază

      • tataia said, on mai 18, 2018 at 1:34 am

        @Marius. Sint atit de multe intrebari fara raspuns…realitatea este ca nu stim mai nimic. Nici eu nu mai sint un sustinator al teoriei pamintului plat. Am fost oarecum o vreme…atita cit puteam fi. In general pe cei care afirmau din start ca teoria pamintului plat este o prostie ii combateam mai mult din principiu decit din convingere. Sper ca cei care au celule cenusii din acelea au inteles acest lucru. Nu poti lua in deridere o teorie atita timp cit nu ai studiat toate argumentele acesteia. Ceva nu e in regula deoarece nici teoria cu pamint rotund (sferic adica) nici cea cu pamint plat nu stau in picioare. Ceva e gresit in ambele.

        Apreciază

  2. vlad tepes said, on mai 16, 2018 at 8:58 pm

    Pai, noi stam tot pe-acolo, pt ca 10.000 $ nu e departe de 50.000 lei, ca sa nu mai vorbim de limitarile la 5000 lei si 10.000 lei pt PJ si PFA. Cel care a legiferat aceasta marsavie este „marele patriot” pe Facebook, Victor Viorel Ponta! Cum viitorul drepturilor si libertatilor cetatenesti nu suna deloc bine, oamenii care vor dori sa traiasca liber, nesupravegheati, cu credinta crestina nealterata si fara sa primeasca semnul fiarei, se vor refugia in munti , paduri si pesteri, formand adevarate comunitati, care vor trebui sa faca rost de arme si sa lupte cu soldatii Noii Ordini Mondiale, pt ca aceasta nu va tolera nicio urma de libertate.

    Apreciază

  3. Radu Humor said, on mai 17, 2018 at 12:26 am

    MINISTERUL
    > DE INTERNE INFORMEAZA
    >
    >
    >
    > In general evitati ORICE
    > contact necunoscut si retelele de socializare (mai ales nu postati informatii despre dv.) FOLOSITI BCC!!!!!
    >
    > Informatii utile
    >
    >
    > Un nou tip de frauda face ravagii:
    > esti sunat de cineva care se da drept operator la Cosmote , Orange sau Vodafone. Poate fi un fost angajat al firmei respective, pentru ca are acces la baza de date. Iti spune ca e ceva in neregula cu factura ta si te roaga sa tastezi un cod de cifre. Daca ai facut asta, ii incarci cartela respectivului cu 300 EURO! Da mai departe daca vrei sa ajuti si pe altii.

    Cu respect, Adrian Daniel Apostol – Referent –
    > Biroul Instante si Proceduri Judiciare – Directia Juridica – Tel: 0372262306
    >
    >
    > Informare a Ministerului de Interne
    >
    > In atenţia tuturor deţinătorilor de telefoane
    > mobile:
    >
    >
    > Daca un corespondent lasă un mesaj sa apelati numărul 06 07 74 52 41. Nu apelaţi în nici un caz acest număr; factura dumneavoastră va fi foarte
    > mare.
    > Această informaţie, transmisa de Oficiul Central de Stopare a Terorismului, a fost comunicată în masă.

    > După un timp escrocii au găsit un alt sistem pentru utilizarea frauduloasă mobilelor.. Ei va apelează pe GSM, se prezintă ca fiind ” Provider” Orange , Cosmote (sau orice retea in care sunteţi abonat), vă cer să introduceţi un cod care este 09 # explicându- va că este vorba de o verificare a mobilului dumneavoastră.
    > NU TASTATI IN NICI UN CAZ CODUL INDICAT SI INCHIDETI IMEDIAT.
    Hotii dispun de dispozitive ce le permit sa citeasca cu acest cod cartela SIM.
    Nu le rămâne decât să creeze o noua cartelă (sau oricat de multe) cu care vor vorbi in contul tau.
    > Această fraudă se practică în mod curent şi este, deci, necesar ca această informaţie să fie difuzată rapid unui număr cât mai mare de persoane.
    >
    >
    >
    >
    > ATENTIE
    > de transmis URGENT
    >
    >
    > Dacă aveţi un apel
    > telefonic şi pe mobil se afişează „A C E” nu
    > răspundeţi; anulaţi apelul.
    Este un virus care distruge cartela SIM şi distruge mobilul. Aceasta a fost confirmata
    de Motorola, Sagem si Nokia
    >
    > In atentia utilizatorilor Internetului
    > RUGAM TRIMITETI ACEST AVERTISMENT PRIETENILOR, FAMILIEI,
    > ETC….
    >
    > Fiţi vigilenţi în
    > următoarele zile! Nu deschideţi niciun mesaj care are ataşata o filă numita „Invitaţie”, indiferent
    > cine o trimite.
    > Este un virus care deschide o
    > Flacără Olimpică. Aceasta „arde” întregul hard
    > disc al computerului dvs.
    > Acest virus va fi trimis de la cineva care are adresa dvs. de email în lista de contact,
    > de aceea trebuie să trimiteţi acest email tuturor
    > contacţilor.
    > E mai bine să primiţi acest
    > mesaj de 25 de ori, decât să primiţi virusul şi
    > să-l deschideţi.
    > Dacă primiţi un mail cu
    > denumirea de ‘invitaţie”, chiar trimis de un
    > prieten, nu-l deschideţi şi scoateţi-l din computer
    > imediat.
    > Acesta este cel mai periculs
    > virus anunţat de CNN; a fost
    > clasificat de Microsoft ca fiind cel mai distructiv virus
    > introdus vreodată in retea.
    > Acest virus a fost descoperit de
    > cateva zile de către McAfee şi încă nu există remediu
    > pentru el.
    >
    > Prof. univ. dr. ing. Constantin Nitu
    > Academia Tehnica Militara
    >
    >
    >

    Apreciază

  4. octavpelin said, on mai 17, 2018 at 9:54 am

    A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

    Apreciază

  5. […] Razboi total impotriva banilor cash in Australia: cumparaturile peste 10.000 $ vor fi ilegale / Echi… […]

    Apreciază

  6. […] Razboi total impotriva banilor cash in Australia: cumparaturile peste 10.000 $ vor fi ilegale / Echi… […]

    Apreciază

  7. […] Razboi total impotriva banilor cash in Australia: cumparaturile peste 10.000 $ vor fi ilegale / Echi… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.