SACCSIV – blog ortodox

RADU JUDE (regizorul filmului anti ortodox “AFERIM!”) intr-un interviu despre noua sa productie “TARA MOARTA”: Referendumul initiat de Coaliția pentru Familie este mizerabil / Multi romani sunt antisemiti si rasisti si ar vota pentru expluzarea sau ghetto-izarea romilor

Posted in Uncategorized by saccsiv on august 25, 2017

In 2015 Radu Jude regiza “Aferim!”:

“AFERIM!” – un film ANTI ORTODOX. O cronica de STEFAN ALEXANDRESCU

Vineri intră pe ecrane noua sa productie „Țara moartă“. Printre altele, iata ce le-a spus celor de la Cotidianul, conform articolului „Cei mai mulți dintre noi ar vota ca romii să fie expulzați“:

 

Karl Jaspers a încercat să facă diferența între feluri diferite de responsabilitate, vorbind despre relația germanilor cu nazismul, dar acolo lucrurile au fost ceva mai simple. Eu nu știu ce să zic. Mă feresc de generalizări, dar se poate observa că mulți dintre români nu sunt doar negaționiști, ci și antisemiți și rasiști. Poate că antisemitismul e mai soft, dar rasismul anti-romi e la cote absolut uluitoare, fără ca asta să însemne că tot poporul român e rasist, desigur. Dar sunt convins că dacă s-ar face un referendum acum (de genul celui mizerabil inițiat de Coaliția pentru Familie în chestiunea parteneriatului civil), cei mai mulți dintre noi ar vota ca romii să fie expulzați sau ghetto-izați etc. N-am nici cea mai mică îndoială.

 

Cititi va rog si:

Rumänischer Regisseur Radu Jude: „Ich spüre ein Ansteigen des Nationalismus und Antisemitismus”

 

19 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. tom beron said, on august 25, 2017 at 11:31 pm

    Acum intelegem de ce i-au dat „bubulii” tot felul de premii.Filmul „Aferim”este o porcarie si nu merita sa pierzi timpul urmarind asa o minciuna si propaganda de doi bani..

    Apreciază

    • NIMENI said, on august 26, 2017 at 5:57 pm

      Nu!, trebuie vazut acest film de cat mai multi romani poate macar cativa vor intelege cum sta treaba cu propaganda….

      Apreciază

      • tataia said, on august 30, 2017 at 5:11 pm

        Cei mai multi nu inteleg ca e propaganda..ei considera ca e adevar. Oricum eu dupa ce am vazut acest film am tras citeva concluzii….1. Din punct de vedere artistic nu e un film rau….are un pic de talent artisitic acest Radu Jude. E drept ca nu l-a prea aratat pina acum…El a debutat in lung metraj cu filmul „Cea mai fericita fata din lume” care a fost o porcarie inimaginabila. 2. Filmul Aferim cum am spus nu ar fi rau din punct de vedere artistic dar este profund propagandistic. Toate filmele fac mai multa sau mai putina propaganda pentru sau impotriva a ceva…dar in cazul Aferim este vorba de o propaganda profund antiromaneasca. Atentie, eu nu vad Aferim ca pe un film anticrestin ci ca pe un film anti-romanesc. Ceea ce scria autorul acelui articol ca acest film este despre ALTCEVA in care s-a introdus complet gratuit si latura anti-crestina, anti-Biserica, anti-ortodoxa este adevarat..doar ca acel altceva este anti-romanismul

        Cu alte cuvinte acest film desi artistic..filmat in alb-negru, imaginile luate sint superbe, feeling-ul acela de rural la sfirsit de secol XIX sint realizate excelent, dar pe linga tot acest efort artistic filmul portretizeaza un popor roman betiv, curvar, incult, grotesc, grobian.Toti romanii sint boieri asupritori In schimb tiganii care erau folositi de Biserica ca sclavi pe acele vremuri sint harnici si muncitori, sint umblati prin lume si au vazut valorile apusului (Viena, Parisul, etc) nu traiesc inca in plin ev mediu la sfirsitul secolului XIX asa cum o fac boierii romani. Nici un cuvint despre faptul ca in acele vremuri marea majoritate a taranilor romani erau inca iobagi, deci nu aveau o soarta cu mult mai buna ca a tiganilor sclavi. Iar in realitate poporul roman nu este un popor betiv, curvar, nesimtit, mitocan, etc. Poporul nostru nu a fost asa….acum de cind cu manelizarea nu mai bag mina in foc…

        Cind Radu Jude a fost intrebat „De ce este preotul ortodox din film atit de incult” el a rspuns in zeflemea „Incult in comparatie cu ce?” Eu inteleg foarte simplu acest raspuns al lui Radu Jude in felul urmator….”incult in comparatie cu ce? Nu vedeti ca asa e intregul popor? De ce ar fi preotul mai breaz din moment ce prea putini romani se cultivasera la universitatile din apus in acele vremuri”

        Deci cam despre asta este vorba….nu este un film anticrestin…e un film anti-romanesc. Latura anti-crestina e doar cireasa de pe tort.

        Apreciat de 1 persoană

  2. SAVONAROLA said, on august 25, 2017 at 11:38 pm

    De români se va mai auzi inca cel puțin 50 de ani de-aici înainte, chiar așa antisemiți și rasiști, cum ii vede domnul Radu Jude. În schimb, de domnul Radu Jude nimeni nu-și va mai aminti atunci nimic. Nici n-ar trebui băgat în seamă. Ignore total e cea mai buna soluție!

    Apreciază

    • discerne said, on septembrie 17, 2017 at 10:53 pm

      Tataia, sunt de acord cu tine, eu sunt autorul articolului (poate fi citit integral la https://discerne.wordpress.com/2015/03/13/cronica-filmului-aferim-de-stefan-alexandrescu/ ) si eu i-am pus intrebarea aceasta lui Radu Jude. de atunci, m-am lamurit cum Cristian Mungiu, Radu Jude si Adrian Sitaru sunt doar varfurile de lance in ceea ce priveste discursul anti-nationalist, anti-crestin, anti-romanesc. Daca ei fac asta din convingere, pentru bani sau din prostie, conteaza prea putin atata vreme cat pepiniera in care au crescut si care ii finanteaza este in fieful marxismului cultural si a stangii internationale. Marea majoritatea a realizatorilor de film romani sunt in consonanta declarata sau tacita cu subiectele corectitudinii politice, fie pentru ca nu vor sa deranjeze pe nimeni, fie pentru premii obtinute facil pentru subiecte scandaloase ce dau bine in Occident, fie pentru ca sunt papusi dirijate mai multa sau mai putin cu constienta lor pentru a afirma ceea ce este in consonanta cu ce vor dusmani Romaniei. O parte din ecuatia asta este prostie, o parte este rea-intentie, o parte este manipulare si o parte este ignoranta. Rezultatul sunt niste filme la care spectatorii casca gura, aplauda intr-o tampeala si scriu de parca regizorii au facut niste oua de aur, astfel incat autorii sa se simta niste zei. Atunci cand am pus intrebarea, nu stiam ce hram poarta Radu Jude si nu m-am gandit la interpretarea ta, dar mi se pare foarte corecta: exista unii artisti care se urca pe scena ca sa afirme „uite ba ce prosti sunt romanii” si sa fie si aplaudati pentru asta. Problema nu este a spune asta ca pe o prezumtie de adevar, ci mistificarea istoriei pe care o realizeaza si care este directia in care el ca artist incurajeaza oamenii: inspre inteleptire sau inspre si mai multa prostire?

      Apreciază

      • discerne said, on septembrie 17, 2017 at 11:34 pm

        imi cer scuze pt dezacordurile gramaticale din comentariul de mai sus, e tarziu si sunt obosit

        Apreciază

  3. Eli said, on august 26, 2017 at 7:16 am

    Numele lui e astfel radu_prenume autohton si jude, de fapt iuda sau juden, care stim ce origine are, de acolo faza cu antisemitismul

    Apreciază

    • cca70 said, on august 26, 2017 at 9:03 pm

      corect…si cum stim , Iuda( Jude) a purces la treaba ca sa isi merite cei 30 de arginti…oare asta cum va sfarsi?

      Apreciază

    • Alex said, on august 27, 2017 at 4:56 am

      NU există anti-semitism! Există doar legitima apărare a popoarelor în faţa rasismului evreiesc. Evreii au o atitudine ostilă faţă de restul lumii, şi nu invers.
      „Anti-semitismul” a fost inventat de evrei, pentru a se victimiza şi pentru a-şi justifica faptele criminale, genocidul global. Călăul se camuflează în victimă şi îşi acuză victimele de holocaust; perfidie satanică.
      „Anti-semitismul” este pentru evrei, precum este carapacea pentru broasca ţestoasă. Dar vine o zi, când broasca ţestoasă se răstoarnă … şi carapacea îi devine fatală.

      Dă clic pentru a accesa Jews-Mixing.pdf

      Apreciază

  4. radu59 said, on august 26, 2017 at 10:11 am

    De ce nu ia acasa la el acest nimic o satra de tigani ca sa se bucure de compania lor???S-a umplut tara de loaze premiate.

    Apreciază

  5. gheorghe said, on august 26, 2017 at 10:16 am

    Logica inversata, gandire rasturnata:
    Semitii sint anti-crestini si striga din toate puterile ca crstinii sint ani-semiti.
    E simplu:
    – semitul considera materialismul mai important decat spiritul
    – crestinul considera spiritualitate mai importanta decat materia
    Cultura Occidentala s-a format bazandu-se pe prima varianta, specifica mozaicilor, respectiv khazarilor.
    Sectele deprinse din Adunarea papistasa si unele inventate recent isi trag „seva” (diabolica) din talmudism dar au masca de inspiratie crestina, ceea ce deruteaza imens.
    Occidentul are radacini crestine CULTURALE dar are credinte ne-crestine, eretice.

    Apreciază

  6. radu59 said, on august 26, 2017 at 10:17 am

    Mizerabil este acest dobitoc cu pretentii care habar nu are despre ce este vorba in referendum.Oricum ptr acesti „mari” artisti nefirescul a ajuns de mult firesc ptr ca ei judeca cu partea dorsala pe care de altfel o si promoveaza.Cultura c…ului a devenit emblema lor.

    Apreciază

  7. ion hodor said, on august 26, 2017 at 10:27 am

    Da eu sunt nationalist,i-mi iubesc Tara,si Neamul,i-mi iubesc familia si pe Dumnezeu,asta va sta impotriva planurilor voastre d-lor rasi pe cap si cu perciuni,de cand asta a devenit ilegal,decand ati inceput invazia in Romania!!! Pana cand va mai ramane o mana de nationalisti ortodocsi,Neamul acesta nu va pieri,si voi stiti asta,de asta platiti gras pe toti tradatorii lui Hristos,dar le va veni timpul si lor,cand se vor intalni cu Imparatul!!!

    Apreciat de 1 persoană

  8. tdrag said, on august 26, 2017 at 12:49 pm

    JIDOVII ASTIA INCEARCA SA NE BAGE PE GAT TOT FELUL DE TAMPENII . DACA TU AI INCERCA SA FACI LA FEL IN ISRAEL TE VOR LINSA. ORICUM DACA EI SUSTIN LGBT IMIGRATIA SI PEDOFILISMUL DEDUCEM CA POPORUL LUI ISRAEL ESTE UN POPOR DE SODOMIZATI LA CAP SI LA CUR. VOI PROVOCATI ANTISEMITISMUL PRIN ACTITUDINEA VOASTRA DUSMANOASA SI RAUVOITOARE.

    Apreciază

  9. marian said, on august 26, 2017 at 4:53 pm

    Imbecilului Jude îi spun Hai sictir!
    Să avem milă pentru Texas pentru creștinii de acolo care au luptat contra jidanilor din Războiul de secesiune jidanii fiind nordisti iar sudul s-a opus prin generalul Robert Lee. De asta jidanii fac ce fac acum cu Texas.
    Doamne iartă-mă!
    Robert E Lee este un fel de Corneliu Zelea Codreanu pentru jidani

    Apreciază

  10. 1453 said, on august 26, 2017 at 5:41 pm

    Şi de ce, mă rog, e mizerabil referendumul, stimabile? Că nu convine mătăluță şi altor lachei [era să scriu lichele] ai unor rătăciți? Dacă rezultatul ar fi fost invers [aşa cum vă place matale şi altor „modernişti”], ar fi fost în regulă, l-ați ridicat în slăvi…

    Apreciază

  11. vasile said, on august 28, 2017 at 3:29 pm

    imn rap universitate catolica iezuita

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.