SACCSIV – blog ortodox

INALTAREA SFINTEI CRUCI

Posted in Uncategorized by saccsiv on septembrie 14, 2016

Inaltarea Sf.Cruci

Sfanta Cruce a fost aflata din porunca Sfintei imparatese Elena, mama Sfantului Imparat Constantin cel Mare. Datorita acesteia s-au gasit pe Golgota trei cruci. Pentru a afla care a fost crucea pe care a fost rastignit Mantuitorul si care sunt crucile talharilor rastigniti odata cu El, patriarhul Macarie le-a spus sa atinga pe rand crucile de o femeie moarta. Femeia a inviat in momentul in care a fost atinsa de cea de-a treia cruce, cea pe care a fost rastignit Hristos.

Dupa aceasta minune, Patriarhul a poruncit inaltarea Sfintei Cruci la un loc inalt, de unde sa o poata vedea tot poporul.

Cand imparatul persan Hosroe a cucerit Ierusalimul, a luat cu el Crucea Domnului in Persia. Sfanta Cruce a ramas aici timp de paisprezece ani, pana cand Hosroe a fost invins de imparatul Heraclie, care a dus sfanta cruce in Ierusalim.

Inaltarea Sfintei Cruci se serbeaza cu post, pentru ca ea ne aduce aminte de patimile si moartea Mantuitorului.

Cititi va rog mai multe la:

INALTAREA SFINTEI CRUCI (Post negru)

 

2 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Scutaru Mihai said, on septembrie 14, 2016 at 11:13 am

    Trimis din Yahoo Mail pe Android Pe Mie 14 sept. 2016 la 9:44 a.m., Saccsiv – Weblog a scris: | saccsiv a publicat:”Sfanta Cruce a fost aflata din porunca Sfintei imparatese Elena, mama Sfantului Imparat Constantin cel Mare. Datorita acesteia s-au gasit pe Golgota trei cruci. Pentru a afla care a fost crucea pe care a fost rastignit Mantuitorul si care sunt crucile” | |

    Apreciază

  2. Mihaela said, on septembrie 14, 2016 at 7:44 pm

    Pentru a afla care a fost crucea pe care a fost rastignit Mantuitorul si care sunt crucile celorlalti 2 talhari, s-a adus o femeie bolnava care s-a tamaduit la crucea Mantuitorului si asa s-a cunoscut pe care din cruci a fost rastignit Iisus Hristos

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.