SACCSIV – blog ortodox

VIDEO: Si in 2016, de Boboteaza pe stil vechi, adica pe stil normal, IORDANUL S-A INTORS INAPOI!

Posted in Uncategorized by saccsiv on ianuarie 20, 2016

67 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. cipriannro said, on ianuarie 20, 2016 at 3:48 pm

    Le daţi apă la moară stiliştilor cu titlul ăsta. Trebuie să avem grijă că, … Iordanul nu s+a întros pe stil vechi … ci la rugăciunea PAtriarhului Ierusalimului creştin+ortodox, … care e în ascultare cu celelalte PAtriarhii creştin+ortodoxe, … şi care nu îi primeşte în comuniune pe stiliştii sectari. Părintele Ilie Cleopa, de la Mănăstirea Sihăstria, Neamţ, atunci când s+a făcut ajustarea calendarului (care nu e sfânt sau dogmă bisericească), s+a rugat mult, în zăvorâre, ca să îi arate Maica Domnului care e treaba cu schimbarea calendarului … şi Maica Domnului i+a răspuns şi i+a spus să facă ascultare. Părintele Cleopa a fost un părinte foarte înduhovnicit al României, pustnicind aproape 10 ani în munţi, ca să nu fie torturat pentru Hristos de către securişti. Trebuie să facem ascultare. Părintele Iustin spunea că dacă nu se strică aghiazma la ortodocşi înseamnă că Duhul Sfânt este cu noi. IErtare. Doamne ajută!

    Apreciază

    • saccsiv said, on ianuarie 20, 2016 at 4:16 pm

      cipriannro

      Calendarul vechi e cel corect, ca atare cel nou trebuie schimbat si nu noi trebuie sa plecam la stilisti.

      Apreciat de 1 persoană

      • Milescu Spatarul said, on ianuarie 20, 2016 at 4:28 pm

        Așa este dar BOR nu-l va schimba.

        Apreciază

      • el said, on ianuarie 20, 2016 at 7:04 pm

        saccsiv

        CORECT !
        Dumnezeu inca astepata pocainta, sa indrepteze Biserica aceasta greseala.

        si ei in loc s-o corecteze adauga CADERE dupa CADERE(Balamand, Chambesy,saptamanile rusinoase de rugaciuni cu ereticii, adunaturi satanicesti cu „fratii” lor ereticii; etc) adancindu-se in erezia ecumenismului pana in ziua in care ….

        Apreciat de 1 persoană

      • negoitaciprian2 said, on ianuarie 20, 2016 at 9:56 pm

        Ascultarea e corectă, în cazul ăsta. Iertare.

        Apreciază

    • el said, on ianuarie 20, 2016 at 8:21 pm

      cipriannro

      zici ca s-a intors Iordanul inapoi la rugaciunea Pariarhului si ….NU ca e pe „vechi”.

      DE CE nu se intoarce Iordanul inapoi si la rugaciunea vreunui patriarh/vladica urmator al Caldenarului „nou” pe 5/6 ianuarie „pe nou”? sau crezi ca le interzice Teofil slujbele la Iordan (in ziua de Boboteaza) pe nou?
      Ia incercati voi si cu Sf Lumina daca e asa, sa vedem daca coboara si „pe nou” dupa ce se vor unii smintitii cu sarbatorirea Pastelui ” pe nou” ca doar nu de azi de ieri se screm ei sa faca asta….

      mai dar iscusiti sunteti voi la a ELUDA Adevarul si a da „justificari”.

      eu zic ca atunci cand ai coada plina de raie nu trebuie s-o mai si batzai de fudulie ca o capra, ci sa te smeresti in parf si cu lacrimi ca Dumnezeu INCA te rabda in neascularea ta si nu sa-ti dai constiinta buna la orice „innoire” dupa mintea proasta a omului NEASCULTATOR !

      nu zice nimeni ca e Calendarul Dogma dar nici sa caraiti si sa va justificati” ca e bun doar pentru ca va rabda Dumnezeu .indelung sa veniti la POCAINTA.

      aici NIMENI NU e stilist si nici NU PRIMESTE propaganda stilista, spun asta pentru linistea ta!

      dar MARTURISIREA adevrarului ca Calendarul nou e NEASCULTARE nu e motiv de ne acuza ca dam apa la moara stilistilor.
      stilistii au DREPTATE cu Calendarul dar GRESESC FUNDAMENTAL in altele mai MARI si de aia nu poti fi de accord cu ei , …dar nici cu voi care va justificati sa persistati in continuare linsititi in neascultarea voastra.

      ca iata o neascultare mica atrage dupa sine alta mai MARE, vezi bine pana unde au ajuns ecumenistii …si toate au inceput cu schimbarea Calendarului la ordinul masoneriei si prin sluga lor MASONUL meletie metaxakis mancatorul de cacat!

      Vezi ca rabdarea Lui Dumnezeu e cu limite pentru VICLENI, indelung asteapta si El pocainta si indreptarea dar daca omul ramane vesnic in ratacire nu-i va fi bine.

      dar nici o grija ca nu trecem la stilisti … 🙂 ! si nici nu-i sustinem !

      sau acum nu mai avem voie sa vedem nici ECUMENISMUL vladicilor rataciti pe motiv ca dam apa la moara stilistilor ? sa TACA si Adevarul …..ca sa nu dam apa la moara stilistilor !

      Si Rusia si Biserica Iersalimului, Georgia, Serbia , Athosul nu cumva dau si ei apa la moara la stilisti dupa mintea ta ? Sau AIA GRESESC si voi aveti dreptate !

      Apreciază

      • negoitaciprian2 said, on ianuarie 20, 2016 at 9:55 pm

        A fost un caz cu Sfâlpul de Foc la Mormântul Domnului la Ierusalim, câmd Lumina Sfântă nu a venit la armenii eretici care plătiseră islamiștilor ca doar ei să facă rugăciune la Mormântul Domnului … iar creștin-ortodocșii au făcut sclujba afară, și tot la ei a trimis Dumnezeu minunea. Citește.
        Maica Domnulu a spus să facem ascultare de vlădici în îndreptarea calendarului. Citește viața părintelui Cleopa. Pr. Ioanichie Bălan a fost un om serios, nu a mințit.

        Apreciază

      • el said, on ianuarie 21, 2016 at 10:36 am

        negoitaciprian2

        mai omule minunea cu stalpul si Lumina de la Ierusalim de Paste o stie si pruncul de tzatza,, so ORICNE merge la Sf Mormant vede Stalpul care a ramas marturie !

        si atunci Pastele era PE VECHI asa cum au stabilit TOTI Sf Parinti si Biserica, iar in Sf Mormant platiseara sa slujeasca ERETICII armeni MONOFIZITI care azi, dupa schimbarea Calendarului ( innovatie ECUMENISTA si MASONA) au ajuns sa fie numiti de vladicii vostri Nou calendaristi „ortodocsi „!!!

        MMM? Cum ti se pare ? A ramas SMINTEALA DOAR la Calendar, sau a avasat si la DOGMA?
        Ce TREBUIE facut ?
        Jusificat ca tine in continuarea „innovatiile” ecumenistilor IN FRUNTE cu Calendarul ca fiind PRIMA lor innovatie sau MARTURISITA Dreapta Credinta?

        Calendarul nou e o ERORE si o NEASLUTARE care se cere INDREPTATA impreuna cu celalate EREZII ecumeniste !

        Si de nu veti face asa veti pieri cu pieirea VESNICA ca v-ati taiat prin neascultare si erezie de la Biserica Trupul Lui Hristos care va ramane Turma cea MICA din pustie ( Turma MICA care NU sunt stilistii ca sa nu ii dai iniante cu placa hodorogita a raspandacilor!)

        Apreciază

      • Theodor L. said, on ianuarie 21, 2016 at 11:02 am

        el,
        Calendarul e dogma pentru ca Domnul a facut luminatori pe cer ca sa indice vremurile corecte pentru oameni, prin urmare calendarul iulian cel bun nu este o inventie a oamenilor ci este cel dorit de catre Domnul. Nu uita ca prima data cand el s-a aplicat corect a fost imediat dupa nasterea Domnului, ca pana atunci faceau anul bisect la 3 ani.

        Apreciază

      • Enache said, on ianuarie 21, 2016 at 1:19 pm

        100% de acord cu tine „el”.

        Bravo ! Hristos Dumnezeu in Treime Slavit sa-ti dea mantuire tie si familiei tale.

        Apreciază

      • Nimbus said, on ianuarie 21, 2016 at 6:11 pm

        Aici cu sfanta lumina gresiti. Toate bisericile ortodoxe indiferent de stil sau calendar sarbatoresc Pastele in aceeasi zi. La Paste calculele se fac in functie de data astronomica nu de calendarul civil adoptat de unii sau altii si folosit de celelalte biserici crestine, catolici, protestanti etc. Asta e motivul pentru care Pastele nu pica an de an la aceeasi data, ci in functie de fazele lunii.

        Apreciază

      • mircea.v said, on ianuarie 21, 2016 at 6:43 pm

        Teodor L,

        Calendarul e o asa dogma, ca in fiecare an, Pastile (cu tot ceea ce inseamna), adica Rastignirea, Invierea le serbam tot la alta data, cu toate ca ele s-au intamplat la o data fixa (scriu asa ceva ca sa pricepi), si cu toate astea, Lumina coboara la Ierusalim mereu la alta data.
        Asta e semnul ca nu este dogma. Calendarul e litera, nu duh.
        Iar litera…

        Epistola a doua către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel
        Cap. 3
        6. Cel ce ne-a învrednicit să fim slujitori ai Noului Testament, nu ai literei, ci ai duhului; pentru că litera ucide, iar duhul face viu.

        Pe stilisti ii ucide litera.

        Apreciază

      • el said, on ianuarie 22, 2016 at 8:02 pm

        Enache

        multumesc !
        Dumnezeu sa te lumineze si sa te binecuvinteze cu aceleasi binecuvantare cu care ma binecuvintezi tu pe mine inmiit !

        Apreciază

    • gandeste liber said, on ianuarie 21, 2016 at 3:23 am

      Cred ca nu stii tu prea multe…….titlul e foarte bun

      Apreciază

    • Preot Florian said, on februarie 23, 2016 at 10:28 am

      Patriarhul Crestin Ortodox al Ierusalimului este grec. Muntele Athos tine pe vechi , rusii tin pe vechi. Deci, un pic mai multa atentie!!
      Sa va vad din vara lu’ 2016 dupa sinodul panortodox cand se va lua in calcul data Pastilor…. Cum o sa-L tinem?

      Apreciază

  2. geo said, on ianuarie 20, 2016 at 4:14 pm

    Într-o carte pe care Henry Kissinger a numit-o „strălucită şi provocatoare… greu de respins“, insiderul Jacques Attali confirmă faptul că bancherii „Iluminați” sunt în curs de impunere a unei hidoase „Brave New World“ asupra omenirii, una care n-are nicio conexiune cu frumuseţea, bunătatea, adevărul sau realitatea.

    Cartea „O scurtă istorie a viitorului“ descrie ordinea de zi a elitei pentru secolul XXI.Titlul este revelator, deoarece Attali defineşte istoria ca fiind „nimic mai mult decât gândirea celor mai puternici“. Așadar, lucrarea este o poveste predictivă a secolului XXI, în funcţie de planurile elitelor.

    Jacques Attali, francez de origine evreiască (recent a afirmat în cadrul Congresului European Evreiesc că populaţia evreiască din lume trebuie să se ridice la 200 de milioane), este un înalt tehnocrat care lucrează pentru a instaura Noua Ordine Mondială.

    Attali are un CV deosebit.Timp de zece ani a lucrat în calitate de consilier al fostului preşedinte francez François Mitterand. În 1980, el a început programul european Eureka (un program major privind noile tehnologii care a inventat, printre altele, MP3). În 1991, a participat în calitate de cofondator la înființarea Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare. De asemenea, el se află la originea reformei învăţământului superior, cunoscută sub numele de LMD, concepută pentru a permite echivalarea tuturor studiilor superioare din Europa. A publicat peste 50 de cărţi, vândute în peste şase milioane de exemplare în întreaga lume. Acestea includ şi o biografie a bancherului german Siegmund Warburg, pe care îl admiră foarte mult.

    A scris, de asemenea, o prezentare elogioasă la adresa lui Karl Marx, argumentând că Marx a fost un adept al pieţei libere care a favorizat capitalismul ca un pas decisive spre idealul său comunist, şi a prezis globalizarea aşa cum o ştim astăzi (de exemplu Noua Ordine Mondială).

    În „O scurtă istorie a viitorului“, Attali prezice că secolul XXI se va desfăşura în trei faze distincte:

    1. Super-imperiul

    Mai întâi va fi o eră de privatizare în care societățile (corporațiile) impun ordinea de zi. El scrie: „Banii îl vor scăpa în cele din urmă de tot ceea ce-l amenință, inclusiv de statele-națiuni, care se vor distruge progresiv. Piața va deveni singura lege recunoscută în lume. Un sistem de putere a cărui structură rămâne evazivă, dar al cărui scop este global“.

    2. Hiperconflictul

    Super-imperiul va face implozie şi va exista o perioadă de haos la nivel mondial. Începând cu 2030, Attali prevede „războaie devastatoare, națiuni erodate, grupuri religioase, entități teroriste şi pirați ai piețelor libere care se vor lupta unul împotriva
    celuilalt“.

    3. Hiperdemocrația

    (2060). Extenuată de războaie şi de revolte sociale, populația lumii va accepta cu brațele deschise „crearea unui guven mondial democratic“. Acesta va fi un sistem colectivist, în care toată lumea lucrează pentru„binele comun“ (știm cu toții ce înseamnă acest „bine comun“ încă din vremea comunismului).

    Vă prezentăm în continuare câteva teme abordate de Attali în această carte, pentru a vă oferi o idée despre viitorul pe care ni-l pregătesc „elitele”.

    Iluminati şi sexualitatea

    În viitor, oamenii nu se vor mai lega și nu își vor mai crea familii. „Cuplul nu va mai fi principala bază a vieții și sexualității.Oamenii vor prefera să aleagă, în deplină transparență, iubirea poligamă sau poliandră.“ Forța motrice a acestei tendințe este utilizarea unor tehnologii care eliberează tineretul de controlul parental. Primul a fost radio-ul, care a permis tinerilor „Să danseze în afara sălilor de bal și, prin urmare, să fie liberi de orice supraveghere parentală – liberalizând sexualitatea, făcându-i deschiși la toate tipurile de muzică, de la jazz la rock, și anunțând astfel intrarea tinerilor în lumea consumației, a dorinței și a rebeliunii”.

    O cultură dominată de mass-media va crea o populație egocentrică, care „va fi loială numai ei înșiși“. Cu iubăreţii care vor eșua în fața problemelor impuse de viață, „lumea nu va mai fi decat o juxtapunere de singurătăți și dragostea o juxtapunere de masturbări“. Scopul elitei este de a elimina dragostea din cadrul relațiilor sexuale, astfel încât aceasta să poată controla reproducerea.

    Attali scrie că, în secolul XX, societatea „a încercat să elimine rolul reproducător al sexualitații, făcând artificial maternitatea, prin utilizarea tot mai intensă de metode din ce în ce mai sofisticate ca: pilule, provocarea de dureri premature ale facerii, fertilizarea în vitro, mame-surogat“. În viitor, societatea „va merge chiar atât de departe, încât să disocieze reproducerea și sexualitatea. Sexualitatea va fi împărăția plăcerii, reproducerea – o mașinărie“.

    Generațiile viitoare „vor fabrica ființa umană ca pe un artefact făcut la comandă, într-un uter artificial, ceea ce va permite creierului să se dezvolte în continuare cu caracteristici alese în avans. Ființa umană va deveni astfel un obiect comercial“.

    Supravegherea

    Attali a descris o imagine a unui sistem de supraveghere care i-ar face și pe cei de la STASI (Ministerul pentru Securitatea Statului – fosta poliție politică a fostului stat RDG) să tresară. Chiar și mașinile noastre de spălat vor conspira împotriva noastră, în timp ce „ambalajele produselor alimentare, tapițeriile vehiculelor și bunurile de uz casnic vor deveni «comunicative»“. Vom trăi cu roboţi în care nu vom putea avea încredere.„Roboții domestici vor deveni o prezență universală în viața de zi cu zi. Ei vor fi permanent conectați la rețele de mare putere pe care le vor putea accesa oriunde s-ar deplasa. Aceștia vor funcționa ca ajutoare pentru treburile domestice, ca ajutoare pentru persoanele cu handicap sau în vârstă, ca lucrători și ca membri ai forțelor de securitate. În special, aceștia vor deveni «Watchers» (Supraveghetori).“

    Toate datele noastre vor fi colectate de firmele de securitate privată și publică. Ca principală formă de supraveghere vor fi folosite dispozitivele portabile de divertisment. Germenele acestui lucru este astăzi iPhone-ul care trimite date către NSA (Agentia Naționala de Securitate). Orice obiect transportabil va fi permanent urmărit. Toate datele pe care le conține, inclusiv imagini din viața de zi cu zi a fiecăruia, vor fi stocate și vândute întreprinderilor specializate și poliției publice și private. Până în 2050, aceste mașini vor evolua în ceea ce Attali numește „mașini de autosupraveghere“, care vor permite tuturor să se automonitorizeze în privința respectării de către ei înșiși a normelor impuse.Ne vom monitoriza consumul de apă, energie și materii prime. Vom avea chiar și „posibilitatea de a măsura, permanent sau periodic, parametrii (propriului) corp“. „Cip-urile electronice, purtate subcutanat, vor înregistra neîncetat bătăile inimii, tensiunea arterială și colesterolul. Microprocesoare conectate la diverse organe vor urmări funcționarea lor în raport cu normele.“Trăind în condiții nesigure și ducând o viață haotică, vom fi dependenți de societățile de asigurare pentru securitatea noastră. Aceste companii vor impune clienții lor cerințe tot mai mari și se vor asigura că ei „se conformează normelor, pentru a-și reduce la minim riscurile… Ei vor interveni treptat pentru a dicta norme planetare (Ce să mănânci?; Ce trebuie să cunoști?; Cum să șofezi?; Cum să te protejezi?; Cum să consumi?; Cum să produci?)“. Companiile de asigurare vor fi nemiloase, „Ele îi vor penaliza pe fumători, băutori, obezi, neangajați, neprotejați, agresivi, neatenți, neîndemanatici, prostănaci,risipitori. Ignoranța, expunerea la riscuri, oboseala și vulnerabilitatea vor fi considerate boli“. Penitenciarele „vor fi înlocuite treptat cu supravegherea de la distanță a unei persoane sub arest la domiciliu“.

    Imigrarea

    Fluxurile de imigrare se vor extinde și vor scufunda statele-națiune. „Marea Britanie va deveni o țară-gazdă majoră, în special pentru cetățenii din țările Europei Centrale. În cele din urmă, aceștia vor spune la rândul lor bun venit muncitorilor ucraineni, ei înșiși înlocuiți de ruși și de vasta populație chineză.“ Țările durabile (rămase) vor învăța că „un aflux de populație este condiția ca ele să supraviețuiască“.

    Într-un pasaj sinistru, Attali vorbește despre hoardele lumii a treia înghițind Vestul: „Mai numeroase ca niciodată, masele se vor arunca asupra porților Vestului. Ele deja numără sute de mii în fiecare lună; această cifră va crește la milioane, apoi zeci de milioane“.

    Statele Unite vor fi cea mai populară destinație și, „în douăzeci de ani, populațiile hispanică și afro-americană vor constitui aproape o majoritate în Statele Unite“. Nomadismul va deveni, de asemenea, norma în Occident: „şi tot mai mulți oameni vor lăsa o țară pentru alta; în curând vor fi mai mult de zece milioane dintre ei care vor schimba țările în fiecare an“. Principalul nostru stimulant vor fi banii, dar mulți vor pleca, deoarece aceștia sunt dezgustați de propria patrie. „Ei nu mai doresc să depindă de o țară al cărei sistem de impozitare, legislație şi chiar cultură le resping şi, de asemenea, vor să dispară complet, pentru a trăi o altă viață. Lumea va fi astfel din ce în ce mai plină cu oameni care au devenit anonimi din propria lor inițiativă; va fi ca un carnaval în care fiecare –libertatea de final! – își va fi ales o nouă identitate pentru el.“

    Viitorul SUA

    Dolarul va rămâne moneda dominantă cel puțin până în 2025, când susținătorii străini vor începe să-l abandoneze și „piramida creditului, bazată pe valoarea locuințelor americane, se va prăbuși“. SUA vor începe apoi să se dezintegreze, violența și haosul fiind urmarea crizei economice. Attali statuează: „Nu va exista pentru Africa de mâine o zi care să semene cu Vestul de azi, dar întregul Occident de mâine ar putea evoca Africa de astăzi.“SUA vor trebui să-și remodeleze guvernul, pentru a recâștiga controlul. „Statele
    Unite ar putea deveni atunci un fel de social-democrație scandinavă sau o dictatură – și chiar, probabil, una după alta. Nu ar fi pentru prima dată când o astfel de surpriză s-ar produce: primul lider care a aplicat principiile necesare pentru a ieși din criză (ultima depresiune economică) a fost Mussolini, al doilea a fost Hitler și însuși Roosevelt a fost al treilea.

    “Pe masură ce haosul și violența vor înghiți lumea, creștinismul și islamismul se vor consolida. Zona strâns legată de Biblie din sudul Statelor Unite ale Americii se va mobiliza și ar putea domina politica SUA. ,,Statele Unite ar putea ajunge în jurul anului 2040 să cadă pradă unei ispite teocratice, explicite sau implicite, sub forma izolaționismului teocratic în care democrația nu ar mai fi decât o umbră.

    “Această mișcare creștină ar putea fi folosită într-un război împotriva unui islam mobilizat, care probabil ar slăbi și discredita ambele religii. O alianță creștină internațională „ar putea forma alianțe ici și colo cu pirați seculari și traficanți de arme, femei și droguri“. Această alianţă va „sta faţă în faţă împotriva Islamului –
    şi lupta va fi neobosită. Ea îi va apăra pe creştini în ţările în care aceştia sunt o minoritate, ca în Liban, Siria și Irak“.

    Înainte de sfârşitul secolului XXI, SUA vor fi dezintegrate şi se vor afla sub autoritatea unui guvern mondial colectiv.

    Viitorul război

    În jurul anului 2030, Attali vede începerea „hiperconflictului“, o perioadă de violenţă extraordinară şi de revolte, total diferită de „hiperdemocraţie”; un guvern comunitar unic va apărea în jurul lui 2060. Hiperconflictul va consta din „războaie devastatoare, naţiuni sărăcite, grupuri religioase, entităţi teroriste şi piraţi ai pieţei libere luptând unul împotriva celuilalt“. Războaiele viitoare se vor purta cu arme „chimice, biologice, bacteriologice, electronice şi nanotehnologice“. „Armele chimice vor fi capabile să caute şi să ucidă liderii fără a fi detectate; pandemii ar trebui să fie gata de declanşare la dorinţă; arme genetice complexe vor fi îndreptate în viitor în special împotriva anumitor grupuri etnice. Nanoroboţi la fel de mici ca un fir de praf, cunoscuţi sub numele de jeleuri gri, ar putea efectua pe furiş misiuni de supraveghere şi ataca celulele
    corpului inamicului.“ Chiar şi vacile vor fi utilizate de către pionierii armatei, „animale clonate ar putea îndeplini anumite misiuni – animale bombe-vii, monştri ieşiţi din coşmar“. Aceste arme vor fi disponibile pe scara largă. „Cele mai multe dintre aceste arme vor fi accesibile naţiunilor mici, non-statelor, corsarilor, piraţilor, mercenarilor, maquisarzilor (gherilelor) mafiei, teroriştilor şi oricărui tip de traficant…Într-un viitor nu atât de îndepărtat, va fi posibilă fabricarea unei e-bombe cu doar 400 dolari, constând dintr-un condensator, o rolă de sârmă de cupru şi un explozibil.“

    Razboaiele vor izbucni în toată lumea: unele vor fi purtate pentru a obține puterea asupra resurselor, cum ar fi războaiele pentru apă, alte războaie vor fi pentru a dobândi influenţă sau între grupurile etnice pentru obţinerea autonomiei. Acestea vor conduce la o secesiune a ţărilor şi la apariţia unor noi naţiuni la nivel mondial. Naţiunile potrivite pentru un astfel de conflict includ Nigeria, Turcia, Iran şi Filipine.„Chiar şi oraşele îşi vor proclama secesiunea; minorităţile etnice sau lingvistice îşi vor cere independenţa.

    Împărţirea teritoriilor va merge prost. Attali crede că multe conflicte vor fi sălbatice. „Genocidurile vor fi comise în acele timpuri cu cele mai crude arme. Cel puţin trei masacre de acest gen –împotriva armenilor, evreilor şi tutsilor (un grup etnic din Africa Centrală care trăieşte azi în Rwanda, Burundi şi nord-estul Republicii Democratice Congo –fostul Zair –, care practică creştinismul combinat cu credinţele tradiţionale) – au fost comise în secolul XX. Iar cei care nu cred ar trebui doar să-şi amintească că, în 1938, nimeni nu se gândea că Shoah-ul (Holocaustul) ar fi posibil. “Naţiunile occidentale ar putea fi implicate în războaie mari, Coreea de Nord fiind considerată a fi un catalizator potrivit. „Acum îndreptate către Japonia, rachetele Coreei de Nord vor ţinti într-o zi Statele Unite şi China. Rachetele Pakistanului căzute în mâinile fundamentaliştilor vor pune în pericol prima dată India, apoi Europa. Cele ale Hezbollah-ului, cu alte cuvinte ale Iranului – care acum ţintesc Israelul, într-o zi vor fi îndreptate (de la Beirut sau de la Teheran) către Cairo, Riyadh, Alger, Tunis, Casablanca, Istanbul, apoi către Roma, Madrid, Londra şi Paris.“

    Legalizarea drogurilor

    Attali prezice o lume viitoare în care masele se îneacă singure în distracții, ca să scape de viața nesigură și lipsită de sens. Vor pretinde (deja pretind) dreptul de a avea stabilitate.„Le va fi dor de zilele când frontierele erau închise și ocuparea forței de muncă pe durata vieții era garantată, obiectele erau folosite pe termen lung, căsătoriile erau pecetluite și rămâneau pecetluite, legile erau incasabile. “Distracția va fi principala noastră scăpare. „Unii se vor izola singuri în autism, datorită utilizării asidue a obiectelor portabile (iPhone- uri, MP3, MP4 etc.). Ei vor fi narcisiști, obsedați de automonitorizare, ca și japonezii otaku – acei fanatici ai spațiului virtual, ai ascultării muzicii în căști și ai automonitorizării trupului.“

    În complicitate cu divertismentul, drogurile vor fi legalizate pentru a ne amorți în fața nebuniei crescânde din jurul nostru. „Alcool, canabis, opiu, morfină, heroină, cocaină, produse sintetice (amfetamine, ethamfetamine, Ecstasy). Droguri chimice, biologice sau electronice, distribuite de «autotămăduitori» vor deveni produse de
    consum într-o lume fără restricții legale, ale cărei principale victime vor fi infranomazii.“ (infranomazii – săracii lumii).

    Feminismul necesar socialismului

    Jacques Attali este un pionier al microfinanțării, fondator al PlaNet Finance, a treia organizație de acest gen, ca mărime. Microfinanțarea constă în acordarea de împrumuturi pentru oamenii săraci și grupurile comunitare din întreaga lume, pentru a începe o afacere. Când a fost întrebat, într-un interviu acordat lui Charlie Rose, de ce 80% din microcredite sunt date femeilor,Attali a descris fenomenul ca pe „ceva ciudat“, dar în carte expune motivul real. Femeile vor avea încredere în colectivismul de stat. Până în 2060, Attali vede hiperdemocrația (un unic guvern colectivist) devenită o realitate, iar pe pionierii acestui sistem îi numește „transumani“.„Transumanii” vor găsi plăcere în slujirea altora în comunitățile lor. Ei vor„inaugura o economie a altruismului, a disponibilității de bunăvoie, a dăruirii reciproce, a serviciului public, a interesului general“. „Femeile vor deveni «transumani» mai ușor decât barbații, găsind plăcere în a da, plăcere care este specifică instinctului matern.“„Creșterea progresivă a ponderii femeilor în fiecare dimensiune a economiei și societății în special, prin intermediul microfinanțării, va spori enorm numarul transumaniștilor.“

    Cipul pentru creier

    Omul viitorului- va merge pe străzi îngrozit de propriile sale gânduri. El va avea implantat un brainchip (cip pentru creier).„Protezele bionice conectate direct la creier ne vor ajuta să construim punți între sferele de cunoaștere, să producem imagini mentale, să călătorim, să învățăm, să visăm şi să comunicăm cu alte minți.“Această tehnologie„deja permite unui tetraplegic să scriecincisprezece cuvinte pe minut printr-o simplă transmisie agândurilor, și să le trimită prin e-mail. Telepatia este astfel (deja) realitate.“Vom culege cu toții „beneficiile“ acestei tehnologii.„Mâine, aceste procese vor permite să avem forme de comunicare directă prin intermediul minții, să ne îmbunătățim procesul de învățare și de creație în rețele de comunicare asistate
    electronic.” Consecința acestei evoluții va fi supravegherea sufocantă. Astăzi, statul are acces la profilul nostru de pe Facebook, mâine ne va cunoaște fiecare gând al nostru.

    Într-o zi, consideră Attali, conștiința va fi stocată digital și va fi posibil să trăiască în gazde multiple.„Datorită progreselor uluitoare, putem aștepta de la nanoștiințe–şi toată lumea va spera chiar – să facă posibil transferul conștiinței de sine într-un alt organism, pentru ca fiecare să aibă propria sa dublură, copii ale persoanelor iubite, bărbați și femei visate, hibrizi construiți cu trăsături specific preselectate pentru a atinge obiective precise. Unii vor căuta chiar să preia supremația asupra speciei umane, printr-o formă de viață dotată cu o inteligență diferită şi superioară.“Unii vor trăi mii de ani și vor intra într-o zonă de crepuscul între viață și moarte. ,,Apoi omul, în cele din urmă fabricat ca un artefact, nu va mai cunoaște moartea. La fel ca toate obiectele industriale, el nu va mai putea să moară, deoarece nu s-a născut niciodată.“

    Nebunia Agendei

    Cartea este plină de alte descrieri similare ale omului viitorului, ca fiind un obiect industrial, ecou al visului comunist despre „omul sovietic“. Copiii vor fi cultivați în laboratoare ca un „obiect comercial“, spune Attali. El prevede că înainte de sfârșitul secolului XXI, Luna va fi colonizată și este interesant de notat descrierea
    făcută procesului psihologic cu care se confruntă omul.

    Scopul final al NOW.

    Aproape de sfârșitul cărții, Attali ne spune scopul final al Noii Ordini Mondiale: distrugerea omenirii. El afirmă că hiperdemocrația va fi un Guvern mondial unic, stabilit de către ONU, care va impune forțat fiecărui cetățean obligații față de mediu și față de alte persoane. Hiperdemocrația va dezvolta un bine comun definit de o inteligență colectivă, care„este o inteligență specifică în sine, care gândește diferit de fiecare membru al grupului“, în același mod în care „un computer gândește diferit de fiecare procesor“. Apoi, ne vom șterge progresiv pe noi înșine, datorită progreselor tehnologice. „În cele din urmă, în stadiul final al evoluției,vom putea asista la (s-ar putea să fim deja martori) o hiperinteligență a traiului, în care omenirea va fi doar o componentă infinitezimală (adică va tinde spre zero)“.Omenirea va muri apoi. „Istoria singulară a lui Homo sapiens sapiens ar atinge punctual final desăvârșirea.“

    Lumea noastră sau a lor

    Attali consideră că întreaga opoziție la viitoarea ordine a lumii va fi inutilă, deoarece nu va propune un alt sistem. „Majoritatea acestor noi contestatari nu va propune un sistem înlocuitor… Așteptați-vă la o mână (de oameni) care va propune o întoarcere la teocraţie.“

    Încheiem prin a spune că a critica şi a expune noua ordine mondială nu este de ajuns. Trebuie să ne străduim să ne creăm propria noastră lume, înainte ca un cult nebun să ne distrugă pentru totdeauna..

    http://www.comisarul.ro/politic/cutremurator/ce-ne-pregateste-guvernul-din-umbra-a_677683.html

    Apreciază

    • el said, on ianuarie 20, 2016 at 6:58 pm

      geo

      delireaza si ei saracii si se cred „dumnezei” cum s-a crezut si tatal lor diavolul pana a fost aruncat din Cer ca o LEPDATURA inutila ! tot darcii ii insipra si ajuta si pe ei

      intre toate delirurile lor din care se vor implini unele si alte DELOC ca nu-s marlanii astia de capu lor , PERAMENT le strica planurile ba ici ba dincolo cate un „nespalat” de pustinc si desupra lor sta Hristos INFRICOSATOR pentru ei, dar IMPARAT !

      „Într-o zi, consideră Attali, conștiința va fi stocată digital și va fi posibil să trăiască în gazde multiple”______aici li se vede FRICA SPAIMA CUMPLITA care-i macina : MOARTEA.
      Niste babalaci cu carnurile putrede care se agata de murdara si bicisnica lor viata pamanteasca ca innecatul de pai, si sunt GATA sa se amageasca si pe ei ca vor deveni „nemuritori”.ba chiar „multipli” !!! JALNICI ! penibili si irationali ….exact ca diavolul din ei!

      spumega de manie NEPUTINCIOSI ca NU POT fi nemuritori si se amagesc ca vor perdura macar ca „constiinte” migratoare din trup in trup ca paganii indraciti indieni care credeau in reincarnare, acelasi drac al „reincarnarii” ii mana si azi pe astia, dar cu idei cu iz mai „stiintfic” ca „s-a modernizat” si dracul doar …. acu nu se mai plimba cu carutza pe cer ci se da cu OZN-ul !

      Apreciază

    • tase_john said, on ianuarie 21, 2016 at 6:54 pm

      Mai geo……ce ai scris tu e o mare tampenie. Ai citit ce a scris un intunecat si esti prea credul…..nu vom apuca anul 2060…..pregatiti-va fratilor ca vor veni vremuri nu grele ci extrem de grele….daca va fi sinodul al 8-lea cum se anunta va aparea intunecatul antihrist

      Apreciază

  3. Miron Lucretia said, on ianuarie 20, 2016 at 4:45 pm

    Mă poticneau lacrimile, căci pentru noi păcătoșii, Dumnezeu încă ne mai trimite semne, pentru ca noi, să abandonăm cele deșarte și să-i urmăm Mântuitorului Hristos.

    Apreciază

  4. voda said, on ianuarie 20, 2016 at 5:12 pm

    Cine ma sustine pe facebook ?
    https://www.facebook.com/profile.php?id=100010532748126

    Apreciază

  5. Claudia said, on ianuarie 20, 2016 at 5:38 pm

    Situatie asemanatoare si de sarbatoarea Schimbarea la Fata. In noaptea de 18 spre 19 august (cand este Schimbarea la Fata pe stil vechi), pe Muntele Sfant al Taborului, in momentul in care incepe Sfanta Liturghie, coboara asupra Manastirii ortodoxe (cu hramul Sfantului Prooroc Ilie) un nor luminos care nu are caracteristicile unui nor obisnuit (https://www.youtube.com/watch?v=2f32KOVKQGw ).

    Apreciază

  6. geo said, on ianuarie 20, 2016 at 8:05 pm

    „Până la ora actuală am strâns 825.000 de semnături, prin eforturile tuturor voluntarilor care s-au implicat în această acțiune. (…) Au fost înființate 40 de comitete județene care practic organizează, coordonează această strângere de semnături, ceea ce înseamnă că, deja, Coaliția pentru Familie are o reprezentare locală puternică, alcătuită din oameni dedicați acestei cauze. Sub coordonarea acestor comitete se vor afla până la sfârșitul celor șase luni prescrise de lege peste 80.000 de voluntari, care vor continua să strângă aceste semnături”, a precizat Mihai Gheorghiu, care este și director general adjunct la Muzeul Țăranului Român și a fost secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe.

    El a subliniat că se dorește strângerea unui număr de semnături mai mare decât cel prevăzut de lege pentru ca aceste semnături să devină „un semnal, o mărturisire, o atenționare a tuturor factorilor politici și guvernamentali” privitoare la importanța subiectului și necesitatea de a proteja familia prin înscrierea definiției căsătoriei în articolul 48 alineat 1 din Constituția României.

    „Avem o definiție a căsătoriei în Codul Civil, care este făcută în acești termeni — uniunea dintre un bărbat și o femeie — și avem definiția actuală, constituțională, în care se vorbește în termeni generici de soți. Practic, dorim armonizarea celor două definiții, prin înscrierea definiției din Codul Civil, art. 258, în Constituția României. Nu producem nicio schimbare în termeni de drept, nu promovăm drepturi noi, nu interzicem drepturi deja câștigate ale nimănui. E o chestiune de ridicare la rang constituțional, de protecție prin această revizuire a Constituției, a definiției căsătoriei”, a explicat el.

    De asemenea, Liana Georgescu Stanciu, om de radio și televiziune, care conduce Asociația ‘Părinți pentru ora de Religie’, a atras atenția asupra faptului că, „în ultima vreme, se vorbește din ce în ce mai puțin despre familie și din ce în ce mai mult despre cuplu”.

    „Cel mai important lucru pe care l-am primit de la Dumnezeu este, fără îndoială, familia mea. E refugiul meu și locul în care mă regăsesc 100%”, a adăugat ea.

    Prof. Cornel Boingeanu, care a declarat că reprezintă comunitatea bisericilor baptiste din sud-estul României, dar că vorbește și în calitate de „fiu, tată și bunic”, a subliniat că își dorește ca familia să fie definită în mod corect în legea fundamentală a țării.

    „Credem că pentru societatea românească, ca pentru orice altă societate, familia este o instituție sacră. Vrem ca familia să fie trecută în termenii aceștia, prevăzuți și în Codul Civil, ca fiind în Constituția țării noastre un reper absolut. O societate care nu e fundamentată pe repere absolute e o societate care se clatină”, a spus el.

    Tenorul Vlad Miriță a declarat că familia este esențială, „un izvor pe care nu putem să îl schimbăm, să îl reorientăm, să îl multicolorăm”.

    „M-am alăturat acestui demers, cumva firesc. Sunt un tradiționalist prin definiție, am crescut într-o familie firească, românească. Consider că am crescut bine așa. Am călătorit foarte mult în ultimii ani, în toată părțile lumii și cu precădere în Occident, am observat țările care sunt cu câțiva pași înaintea noastră, având în vedere acest tip de demers. Am observat că tinerii din acele țări nu sunt — după părerea mea și a celor care gândesc ca mine — nu sunt deloc bine orientați. Consider că familia tradițională, așa cum o văd și cum o cunoaștem și în care am crescut cei mai mulți dintre noi, este climatul cel mai firesc și cel mai potrivit pentru dezvoltarea unui copil”, a spus el.

    Proiectul de lege propus revizuiește articolul 48, alineat 1 din Constituția României astfel: ‘Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor’. Proiectul de lege, expunerea de motive și avizul Consiliului Legislativ au fost publicate în Monitorul Oficial, pe data de 25 noiembrie 2015.

    Comitetul de inițiativă este format din 16 membri și este multiconfesional: ortodocși, catolici, greco-catolici, baptiști și penticostali.

    Din Coaliția pentru Familie fac parte 23 de asociații și ONG-uri, precum Asociația ‘Părinți pentru ora de Religie’, Asociația ‘Alianța Familiilor din România’, Asociația Familiilor Catolice din România ‘Vladimir Ghika’, Asociația PRO VITA — filiala București, Asociația ‘Familia Tradițională’ etc.

    În paralel cu acțiunea de revizuire a Constituției, Coaliția pentru Familie dorește și elaborarea unui set de politici publice privind familia, care să vizeze crearea unui Secretariat de Stat pentru Familii în cadrul Ministerului Muncii, crearea unui Institut pentru Politici Familiale, realizarea unui sondaj anual privind starea familiei românești, întocmirea și monitorizarea unui plan de redresare demografică a natalității.

    Potrivit datelor furnizate de Coaliția pentru Familie, dintre țările europene 13 permit căsătoria între persoane de același sex, dintre care 12 prin lege, iar una prin Constituție (Irlanda). Celelalte țări recunosc doar căsătoria bărbat-femeie, dintre care 16 o protejează prin Constituție. De asemenea, în ultimii patru ani, în Europa, au avut loc cinci referendumuri naționale pe tema căsătoriei și a familiei.

    http://www.agerpres.ro/social/2016/01/20/coalitia-pentru-familie-a-adunat-825-000-de-semnaturi-in-vederea-modificarii-constitutiei-14-53-38

    Apreciază

    • bunea said, on ianuarie 20, 2016 at 10:14 pm

      Bine, dar ce ne vom face cand un barbat homosexual sau un transexual isi va face scimbare de sex, sau cum in Italia sau Malta e suficient doar sa se declare femeie ca primeste act de identitate cum ca e femeie, si apoi se casatoreste cu partenerul barbat, ei devenind, nu-i asa, soti, dupa care conform constitutiei vor putea adopta copii ?!

      Apreciază

  7. geo said, on ianuarie 20, 2016 at 8:07 pm

    Manastirea Sfantul Ilie (St. Elijah) din Mosul, care a fost loc de rugaciune timp de 1.400 de ani ar fi fost rasa de pe fata pamantului intre august si septembrie 2014

    http://www.hotnews.ro/stiri-international-20740636-cea-mai-veche-manastire-din-irak-sfantul-ilie-facuta-una-pamantul-statul-islamic.htm

    http://www.theguardian.com/world/2016/jan/20/isis-has-destroyed-iraqs-oldest-christian-monastery-satellite-images-confirm

    Apreciază

    • el said, on ianuarie 20, 2016 at 8:25 pm

      geo

      las ca acu´acu´vine chiar Sf Ilie si atunci sa-i vedem cum ii vor raspunde ..ca Sf Ilie NU cu blandetze si dulcegarii va veni la ei ci cu FOC DIN CER ii va arde !!

      Apreciază

  8. ioan said, on ianuarie 20, 2016 at 8:22 pm

    saccsiv uite un subiect care merita atentie. par. Justin a spus ca antihristul s-a nascut. la fel si par. Proclu. prin 2003 un sf. par. de la un schit din Sv spunea ca deja e pe pamant. par Cleopa Jurj spune ca s-a nascut in 1999. daca e asa inseamna ca are 17 ani. a trecut de 12 deci satana a intrat in el si deci se poate arata lumii. si rabinii spun ca mesia lor a venit. nu stiu, dar daca la al 8_lea sinod de la vara va fi si un tanar inseamna ca acela e el si s-ar putea sa-l prezinte chear papa

    Apreciază

  9. cca70 said, on ianuarie 20, 2016 at 10:21 pm

    off topic

    Are cineva idee ce se intampla ( la modul real ) la Chisinau?

    E mana jidanilor si americanilor in bataile de la parlament?

    Apreciat de 1 persoană

  10. Paul222 said, on ianuarie 20, 2016 at 11:13 pm

    Frate saccsiv, ajuti te rog cu o postare ?

    Apreciază

    • saccsiv said, on ianuarie 21, 2016 at 12:57 am

      Linkul pe care l-ai deschis a expirat sau pagina este vizibilă doar pentru o audienţă din care nu faci parte.

      Apreciază

      • Paul222 said, on ianuarie 21, 2016 at 2:44 am

        Cacat cu mac, a la Facebook. Postarea era publica, nu stiu de ce a reactionat asa. Poza e aici https://scontent.fotp1-1.fna.fbcdn.net/hphotos-xlt1/v/t1.0-9/p720x720/12548855_1694737644143203_4852971838179983132_n.jpg?oh=773be8961090858f850a51b81e185281&oe=573863C6 „Vrei sa ajuti si tu familia Bodnariu si nu stii cum? Ti-ai exprimat dezacordul online dar parca simti ca ai vrea sa faci mai mult? Roaga-te la Dumnezeu sa le dea izbanda! In plus, acum poti sa-i arzi si acolo unde-i doare mai tare, la bani! Boicoteaza-le acum produsele! Nu mai cumpara nimic de la compania norvegiana ORKLA FOODS! Daca chiar iti pasa, da share la aceasta imagine! Si nu mai cumpara nimic de la ORKLA FOODS! Pana cand Norvegia nu va returna pana la ultimul copil rapit de la TOATE FAMILIILE de romani! Haideti frati romani, impreuna se poate!”

        Apreciat de 2 persoane

      • Spaceman said, on ianuarie 22, 2016 at 1:16 pm

        @Paul222

        Uite de ce au reacționat așa:

        Istoric al brandurilor și companiei norvegiene Orkla Foods Romania

        1995: Iau naștere brandurile Wiesana, Fruhstuck prin inaugurarea la Craiova de către Topway a primei unități de producție de margarină și grăsimi vegetale în caserole din România.

        1996: Ia naștere brandul Ardealul prin punerea în funcțiune la Covasna de către Producție Ardealul a primei unități de producție de conserve de pate.

        1997: Ia naștere brandul Linco prin înființarea fabricii de margarina Vitan de către Royal Brinkers. In același an apare brandul de ketchup Tomi, apartinand Topway.

        2000: Are loc lansarea brandului Bunătăți de la Bunica, prin intrarea în categoria de muștar și sosuri pentru mâncăruri a Topway.

        2001: Sunt lansate noi produse sub umbrela unora dintre brandurile deja existente: sucul de roșii Tomi, Fruhstuck cu calciu și 12 vitamine, margarina Bunătăți de la Bunica
        cu ulei de măsline, muștarul LaMinut și uleiul Allegria, aparținând Topway.

        2002: Este înființată SC ORKLA FOODS ROMANIA SA prin achizitionarea Topway Foods International SA de către grupul norvegian ORKLA FOODS INTERNATIONAL.

        Sunt lansate condimente și legume deshidratate sub brandul Bunătăți de la Bunica.

        2004: Orkla Foods Romania achiziționează fabrica de procesare legume/fructe de la Târgoviște.

        Sunt lansate noi categorii de produse ale brandurilor Tomi și Bunătăți de la Bunica: Tomi ketchup din roșii galbene, respectiv gemurile și dulcețurile Bunătăți de la Bunica (Târgoviște).

        2005: Orkla Foods Romania achiziționează producătorul de pate și conserve din carne Producție Ardealul (Covasna), fondata în anul 1994.

        Tomi își schimba look-ul, cu noi ambalaje și vizualuri.

        2006: Orkla Foods Romania achiziționează Royal Brinkers Romania, companie producătoare de margarina și aluaturi congelate, fondata în anul 1996. Se adaugă astfel în portofoliu trei branduri noi: Linco, Unirea, Holland.

        Tomi își extinde gama de produse cu Tomi Xtra Iute.

        Se relansează brandul Ardealul.

        2007: Se relansează brandul Wiesana.

        Tomi si Bunătăți de la Bunica își extind gama cu noi sortimente: Tomi Marele Dulce (1kg) și Tomi Pizza, respectiv Bunătăți de la Bunica Sosuri pentru paste.

        2008: Orkla Foods România intră într-o noua categorie de afaceri, a ingredientelor pentru panificație și cofetărie.

        Are loc relocarea activității din Craiova și Târgoviște și concentrarea activităților de producție pe platformele de la Covasna și București.

        Se lansează Margarina cu ulei de măsline Wiesana D’Olive, produs nou pe piața din România.

        Margarina Linco este relansata, cu un nou ambalaj și un nou portofoliu, fiind susținută de promoția „Inele cu diamante pentru mame briliante”.

        Pateul Ardealul se extinde prin lansarea cutiei de 300 g (porc), singura de pe piață cu capac resigilabil.

        2009: Lansarea în premiera pe piața din România a unei game noi de margarina aliniata la cerințele europene și ale pieței – margarina profesionala fără acizi trans.

        Brandul Unirea este relansat cu un nou design și îmbogățit cu un nou produs dedicat pasionaților de dulciuri: Unirea pentru creme.

        Tomi vine cu un nou design și un nou tip de ambalaj – sleeve; se lansează și Marele Picant (1kg).

        Wiesana se relansează, cu o noua rețetă cu Omega 3 si 6, un nou design și un nou portofoliu.

        Ardealul își extinde portofoliul cu un nou pate de 300g, de pui.

        2010: Brandul LaMinut își extinde gama de muștar cu doua noi sortimente – dulce și hrean.

        LaMinut intra și în categoria de pate.

        Tomi lansează pe piață primul ketchup romanesc special pentru copii: Tomi cel viteaz.

        Unirea își extinde portofoliul cu un nou SKU – Unirea Original 500g.

        Linco Apetit se lansează și la caserola de 1 kg.

        Gama de foi de plăcintă Linco se extinde cu o ediție limitată de iarna – Foi de plăcintă cu scorțișoară.

        2011: Brandul Ardealul lansează ‘Fainosagul’.

        Wiesana se relansează, cu o noua rețetă și un nou tip de ambalaj la caserola rectangulara, având ca susținere o puternica campanie de comunicare.

        Brandul Unirea își extinde portofoliul cu un nou SKU – Unirea Experta

        Se lansează cartea Unirea “100 de secrete dulci”.

        Brandul Unirea are primul spot TV.

        Linco aluaturi congelate își schimba look-ul cu un noi ambalaje.

        Brandul LaMinut lansează primul spot TV

        2012: Unirea lansează un produs inovativ în categoria de margarina: Unirea Experta Lichida cu 80% grăsime.

        Brandul Unirea este sponsor în cadrul celei mai cunoscute emisiuni culinare ale momentului.

        Ardealul își extinde gama de pate cu ‘Ardealul Specialitati’.

        Linco aduce doua produse noi în gama de congelate: plăcintă greceasca și mini-rulourile grecești.

        ORKLA FOODS ROMANIA a achiziționat compania de distribuție FDS.

        2013: Linco lansează platforma sandvisurigustoase.ro și campania națională pentru consumatori “1000 x sandwich maker’ .

        Linco se relansează cu un nou design pentru ambalaje.

        2014: Orkla Foods Romania fuzionează cu compania Producția Ardealul.

        Brandul Bunătăți de la Bunica își schimba logo-ul.

        Brandurile Ardealul și Linco își împrospătează look-ul cu noi ambalaje.

        Ardealul lansează campania națională “Romania are Fainosag”.

        Se lansează Linco Plăcinte la tava – o gama de plăcinte tradiționale cu patru sortimente: brânză sărată, brânză dulce și stafide, dovleac, măr și scorțișoară.

        2015: Wiesana se relansează cu două sortimente: Wiesana Light&Fiber (18% grăsime) și Wiesana Omega (Omega 3 si 6) care vin cu o rețetă îmbunătățită, înlocuind unii aditivi

        artificiali cu ingrediente naturale (suc de morcovi si suc de lamaie).

        Brandul LaMinut își extinde portofoliul cu doua produse noi: Sos de maioneza clasic și Sos de maioneza cu usturoi.

        Ardealul lansează doua noi sortimente în gama de pate vegetal: ciuperci și măsline.

        Linco lansează un SKU unic pe piață de margarină din România: Linco pentru Piure.

        Gama de produse congelate Linco se relansează cu un nou nume care comunica mai bine în categorie: Linco Patisero.

        Margarina Fruhstuck se lansează și la caserola de 1kg.

        Chiar că-i arzi unde-i doare cel mai tare, la bani adică, dacă boicotezi produsele companiei norvegiene ORKLA FOODS INTERNATIONAL. Ar fi putut apărea o campanie internațională de boicotare a produselor ORKLA, cum să permită Țucărberg asa ceva !?

        surse: http://www.orklafoods.ro/history.html
        http://www.orkla.com/About-Orkla/Orkla-Foods-International

        Apreciază

      • el said, on ianuarie 22, 2016 at 8:03 pm

        saccsiv

        interesant !

        Apreciat de 1 persoană

  11. geo said, on ianuarie 21, 2016 at 9:37 am

    Una dintre cele mai periculoase familii de romi din Bistriţa-Năsăud, implicată în reţeaua de trafic de refugiaţi. Mama interlopilor: „Trăim de pe o lună pe alta“

    http://adevarul.ro/locale/bistrita/una-cele-mai-periculoase-familii-romi-bistrita-nasaud-implicata-reteaua-trafic-refugiati-mama-interlopilor-traim-luna-alta-1_569f7daa37115986c6b6c4d7/index.html

    Apreciază

  12. geo said, on ianuarie 21, 2016 at 9:42 am

    Noul Cod fiscal permite inspectorilor ANAF sa verifice averea fiecarui cetatean care cheltuie mai mult decat ii permit veniturile declarate. Fiscul poate obtine informatii inclusiv de la vecini sau din alte medii de informare.

    http://www.enational.ro/recomandari/cum-va-cauta-fiscul-sub-%e2%80%9esaltea%e2%80%9d-518487.html/

    Apreciază

  13. geo said, on ianuarie 21, 2016 at 9:45 am

    Migrația va avea doar un efect limitat asupra îmbătrânirii populației Germaniei, în pofida numărului mare de solicitanți de azil care intră în țară, indică oficiul german de statistică Destatis, relatează miercuri agenția DPA.

    http://www.agerpres.ro/externe/2016/01/20/migratia-nu-va-opri-imbatranirea-populatiei-germaniei-destatis–13-06-13

    Apreciază

  14. geo said, on ianuarie 21, 2016 at 9:46 am

    Materialele plastice se utilizează atât de mult în prezent încât în oceane va fi mai mult plastic în 2050 decât pește, a avertizat marți Forumul economic mondial de la Davos (Elveția), menționat de AFP.

    http://www.agerpres.ro/mediu/2016/01/20/in-oceane-va-exista-in-2050-o-cantitate-mai-mare-de-plastic-decat-de-peste-forumul-de-la-davos–12-39-29

    Apreciază

  15. geo said, on ianuarie 21, 2016 at 9:47 am

    Scurgerea masivă de gaze dintr-o suburbie a orașului Los Angeles ar putea fi oprită mai repede decât era de așteptat, a declarat compania de gaze SoCalGas, afirmație considerată discutabilă de un responsabil politic, informează agenția France Presse.

    http://www.agerpres.ro/externe/2016/01/20/masiva-scurgere-de-gaze-din-los-angeles-ar-putea-fi-stopata-mai-devreme-decat-era-prevazut-11-43-24

    Apreciază

  16. geo said, on ianuarie 21, 2016 at 9:49 am

    Astronomii au realizat un studiu detaliat al unui roi de galaxii foarte tânăr dar și foarte masiv, IDCS 1426, folosind trei observatoare ale NASA, în spectrul luminii vizibile cu ajutorul Telescopului orbital Hubble, în infraroșu cu ajutorul Telescopului spațial Spitzer și respectiv în raze-x prin intermediul Chandra X-ray Observatory. Rezultatul celor trei observații este această imagine compusă din fotografii realizate de cele trei observatoare.

    http://www.agerpres.ro/sci-tech/2016/01/20/nasa-imaginea-saptamanii-un-tanar-si-foarte-masiv-roi-de-galaxii-aflat-la-10-miliarde-de-ani-lumina-10-55-43

    Apreciază

  17. geo said, on ianuarie 21, 2016 at 9:52 am

    Gigi Becali a anunţat că va cumpăra un apartament cu trei camere pentru familia băieţelului bolnav din cauza mucegaiului. Mario Motoc este grav bolnav şi în orice moment există posibilitatea să moară în somn.

    http://www.romaniatv.net/gigi-becali-gest-urias-pentru-copilul-bolnav-din-cauza-mucegaiului_269161.html

    Apreciat de 1 persoană

  18. geo said, on ianuarie 21, 2016 at 10:39 am

    Europarlamentari români au semnat pentru Desființarea României. Atenție pe cine trimiteți europarlamentari. Renate Weber și Mircea Diaconu au semnat manifestul Spinelli care susține o Europă Federală și Desființarea Statelor Naționale

    http://www.fluierul.ro/jsp/article/indexDisplayArticle.jsp?artid=604699&title=europarlamentari-romani-au-semnat-pentru-desfiintarea-romaniei-atentie-pe-cine-trimiteti-europarlamentari-renate-weber-si-mircea-diaconu-au-semnat-manifestul-spinelli-care-sustine-o-europa-federala-si-desfiintarea-statelor-nationale

    NE VOR ȘI LUA SAREA. Speculanții de peste ocean de la Fondul Proprietatea vor sa ne ia și SAREA. Fondul Proprietatea care are deja 49% din SALROM cere Ministerului Economiei să listeze Salrom pe Bursă ca să ajungă la peste 50%

    http://www.fluierul.ro/jsp/article/indexDisplayArticle.jsp?artid=604269&title=ne-vor-si-lua-sarea-speculantii-de-peste-ocean-de-la-fondul-proprietatea-vor-sa-ne-ia-si-sarea-fondul-proprietatea-care-are-deja-49-din-salrom-cere-ministerului-economiei-sa-listeze-salrom-pe-bursa-ca-sa-ajunga-la-peste-50-

    După ce Tăriceanu a dat 25% din ea Fondului Proprietatea, tehnocrații lui Soroș vor să vândă anul acesta încă o halcă uriașă din Hidroelectrica. Deputatul Daniel Gheorghe: „Privatizarea Hidroelectrica ar fi un act de TRĂDARE NAȚIONALĂ fără precedent”

    http://www.fluierul.ro/jsp/article/indexDisplayArticle.jsp?artid=605915&title=dupa-ce-tariceanu-a-dat-25-din-ea-fondului-proprietatea-tehnocratii-lui-soros-vor-sa-vanda-anul-acesta-inca-o-halca-uriasa-din-hidroelectrica-deputatul-daniel-gheorghe-privatizarea-hidroelectrica-ar-fi-un-act-de-tradare-nationala-fara-precedent-

    NORVEGIA. BARNEVERNET. Încă un caz cutremurător dezvăluit de Digi24: „Au fugit din Norvegia pentru a-și păstra copiii. „Am plecat în secret fără să anunțăm pe nimeni. Conduceam și plângeam”

    http://www.fluierul.ro/jsp/article/indexDisplayArticle.jsp?artid=606111&title=norvegia-barnevernet-inca-un-caz-cutremurator-dezvaluit-de-digi24-au-fugit-din-norvegia-pentru-a-si-pastra-copiii-am-plecat-in-secret-fara-sa-anuntam-pe-nimeni-conduceam-si-plangeam-

    ACTUALIZARE. Care este programul politic al lui SOROS, si al oamenilor din jurul sau organizati in Democracy Alliance, program pe care SOROS il propaga prin ONG-urilor sale dar si prin oameni bine infipti in institutiile publice din diverse state

    http://www.fluierul.ro/jsp/article/indexDisplayArticle.jsp?artid=522401&title=actualizare-care-este-programul-politic-al-lui-soros-si-al-oamenilor-din-jurul-sau-organizati-in-democracy-alliance-program-pe-care-soros-il-propaga-prin-ong-urilor-sale-dar-si-prin-oameni-bine-infipti-in-institutiile-publice-din-diverse-state

    Turcia: Președintele Erdogan avertizează cadrele neomarxiste din Universitățile Turcești: ‘Voi credeți că puteți pune în pericol unitatea acestei națiuni și continua să duceți o viață confortabilă datorită salariilor pe care le primiți de la stat?”

    http://www.fluierul.ro/jsp/article/indexDisplayArticle.jsp?artid=605677&title=turcia-presedintele-erdogan-avertizeaza-cadrele-neomarxiste-din-universitatile-turcesti-voi-credeti-ca-puteti-pune-in-pericol-unitatea-acestei-natiuni-si-continua-sa-duceti-o-viata-confortabila-datorita-salariilor-pe-care-le-primiti-de-la-stat-

    SE PREGĂTEȘTE O PRIMIRE MASIVĂ DE IMIGRANȚI ÎN ROMÂNIA. Ce cuprinde planul de acţiune a Guvernului Soroș – Cioloș pentru gestionarea unei situaţii de criză în domeniul imigraţiei

    http://www.fluierul.ro/jsp/article/indexDisplayArticle.jsp?artid=605956&title=se-pregateste-o-primire-masiva-de-imigranti-in-romania-ce-cuprinde-planul-de-actiune-a-guvernului-soros-ciolos-pentru-gestionarea-unei-situatii-de-criza-in-domeniul-imigratiei

    Minciuna „Incălzirii Globale” va atinge în această seara punctul culminant. COD GALBEN DE GER. -25 de grade în mai multe localități din țară. Natura se dezlănțuie în această seară cu un ger de crapă pietrele. Sfatul metorologilor: Nu ieșiți din case!

    http://www.fluierul.ro/jsp/article/indexDisplayArticle.jsp?artid=604258&title=minciuna-incalzirii-globale-va-atinge-in-aceasta-seara-punctul-culminant-cod-galben-de-ger-25-de-grade-in-mai-multe-localitati-din-tara-natura-se-dezlantuie-in-aceasta-seara-cu-un-ger-de-crapa-pietrele-sfatul-metorologilor-nu-iesiti-din-case-

    Se-ntâmplă în România. Consiliul Național împotriva Discriminării (CNDC) o instituție publică, este acuzată de ziarul Napoca News, că sare în ajutorul lui Beke Istvan. Publicația NapocaNews este anchetată pentru discriminarea secuiului acuzat de terorism.

    http://www.fluierul.ro/jsp/article/indexDisplayArticle.jsp?artid=605553&title=se-ntampla-in-romania-consiliul-national-impotriva-discriminarii-cndc-o-institutie-publica-este-acuzata-de-ziarul-napoca-news-ca-sare-in-ajutorul-lui-beke-istvan-publicatia-napocanews-este-anchetata-pentru-discriminarea-secuiului-acuzat-de-terorism-

    Despre bătaia de joc a lui Iohannis la adresa românilor. În timp ce în Polonia, președintele Duda a propus el însuși Legea Dării în Plată, în România, Iohannis, omul băncilor, e cel care a respins-o.

    http://www.fluierul.ro/jsp/article/indexDisplayArticle.jsp?artid=602631&title=despre-bataia-de-joc-a-lui-iohannis-la-adresa-romanilor-in-timp-ce-in-polonia-presedintele-duda-a-propus-el-insusi-legea-darii-in-plata-in-romania-iohannis-omul-bancilor-e-cel-care-a-respins-o-

    De ce „Experimentul Norvegian” prin care se iau mii de copii anual de la părinții lor naturali se va fi izbi de cea mai mare rezistență în România. Platon – Republica – Despre cum să fie crescuți copiii la comun fără a-și cunoaște părinții.

    http://www.fluierul.ro/jsp/article/indexDisplayArticle.jsp?artid=601907&title=de-ce-experimentul-norvegian-prin-care-se-iau-mii-de-copii-anual-de-la-parintii-lor-naturali-se-va-fi-izbi-de-cea-mai-mare-rezistenta-in-romania-platon-republica-despre-cum-sa-fie-crescuti-copiii-la-comun-fara-a-si-cunoaste-parintii-

    Motivele Complet aiuristice invocate de Serviciile de Protecție ale Copiilor din Țările Nordice pentru a lua cu forța copiii de la părinți. După ce veți citi motivele veți vedea ca nu mai există nici un dubiu că avem de-a face cu state totalitare.

    http://www.fluierul.ro/jsp/article/indexDisplayArticle.jsp?artid=598408&title=motivele-complet-aiuristice-invocate-de-serviciile-de-protectie-ale-copiilor-din-tarile-nordice-pentru-a-lua-cu-forta-copiii-de-la-parinti-dupa-ce-veti-citi-motivele-veti-vedea-ca-nu-mai-exista-nici-un-dubiu-ca-avem-de-a-face-cu-state-totalitare-

    Vaccinul produs de firma Glaxo provoaca autism! Vaccinul „Infanrix Hexa”, este un vaccin hexavalent, administrat in primul an de viata. Vaccinul este de a „proteja” copiii de poliomielita, difterie, tetanos, hepatita B, tusea convulsiva si Haemophilius

    http://www.fluierul.ro/jsp/article/indexDisplayArticle.jsp?artid=600722&title=vaccinul-produs-de-firma-glaxo-provoaca-autism-vaccinul-infanrix-hexa-este-un-vaccin-hexavalent-administrat-in-primul-an-de-viata-vaccinul-este-de-a-proteja-copiii-de-poliomielita-difterie-tetanos-hepatita-b-tusea-convulsiva-si-haemophilius

    Poate ne explică şi Lucian Mândruță băiatul de mingi a lui Brucan la ProTv, cum a ajuns Silviu Brucan să dea lecții de democrație după ce a cerut condamnarea la moarte a lui Maniu și Coposu. Detalii din biografia unui stalinist notoriu

    http://www.fluierul.ro/jsp/article/indexDisplayArticle.jsp?artid=604784&title=poate-ne-explica-si-lucian-mandruta-baiatul-de-mingi-a-lui-brucan-la-protv-cum-a-ajuns-silviu-brucan-sa-dea-lectii-de-democratie-dupa-ce-a-cerut-condamnarea-la-moarte-a-lui-maniu-si-coposu-detalii-din-biografia-unui-stalinist-notoriu

    UPDATE: Ceasul demografic al României: Suntem epurati ca populatie. Daca actualele trenduri se mentin in 2121 etnicii romani vor ajunge sa fie doar 3.64 milioane si vor reprezenta doar 20% din populatia Romaniei

    http://www.fluierul.ro/jsp/article/indexDisplayArticle.jsp?artid=392334&title=update-ceasul-demografic-al-romaniei-suntem-epurati-ca-populatie-daca-actualele-trenduri-se-mentin-in-2121-etnicii-romani-vor-ajunge-sa-fie-doar-3-64-milioane-si-vor-reprezenta-doar-20-din-populatia-romaniei

    Guvernul Liberal din perioada interbelica era, ca si cel de astazi, sluga prea plecata a capitalului strain. Constantin Tanase – „Guvernul cere Biruri Noi. Cu ce?” Constantin Tanase – „Nu sunt din fire bolsevic dar nu mai vreau sa dau nimic” – VIDEO

    http://www.fluierul.ro/jsp/article/indexDisplayArticle.jsp?artid=586268&title=guvernul-liberal-din-perioada-interbelica-era-ca-si-cel-de-astazi-sluga-prea-plecata-a-capitalului-strain-constantin-tanase-guvernul-cere-biruri-noi-cu-ce-constantin-tanase-nu-sunt-din-fire-bolsevic-dar-nu-mai-vreau-sa-dau-nimic-video

    Apreciază

  19. geo said, on ianuarie 21, 2016 at 10:55 am

    Guvernul Liberal din perioada interbelica era, ca si cel de astazi, sluga prea plecata a capitalului strain. Constantin Tanase – „Guvernul cere Biruri Noi. Cu ce?” Constantin Tanase – „Nu sunt din fire bolsevic dar nu mai vreau sa dau nimic” – VIDEO

    http://www.fluierul.ro/jsp/article/indexDisplayArticle.jsp?artid=586268&title=guvernul-liberal-din-perioada-interbelica-era-ca-si-cel-de-astazi-sluga-prea-plecata-a-capitalului-strain-constantin-tanase-guvernul-cere-biruri-noi-cu-ce-constantin-tanase-nu-sunt-din-fire-bolsevic-dar-nu-mai-vreau-sa-dau-nimic-video

    Prin redeventele mici, amanarea cresterii salariului minim, taxarea celor fara venit, etc… Guvernul Liberal de azi FACE EXACT LA FEL CA SI guvernele liberale din perioada interbelica. Constantin TĂNASE, „Nu-s parale!”.

    http://www.fluierul.ro/jsp/article/indexDisplayArticle.jsp?artid=586323&title=prin-redeventele-mici-amanarea-cresterii-salariului-minim-taxarea-celor-fara-venit-etc-guvernul-liberal-de-azi-face-exact-la-fel-ca-si-guvernele-liberale-din-perioada-interbelica-constantin-tanase-nu-s-parale-

    România ar putea rămâne fără datele despre zăcămintele țării

    http://www.fluierul.ro/jsp/article/indexDisplayArticle.jsp?artid=586312&title=romania-ar-putea-ramane-fara-datele-despre-zacamintele-tarii

    INFOWARS: Top Zece Obiective ale lui George SOROS in 2016 – Soros va susține, in principal, candidații anti-creștini și pe cei pro-musulmani din diverse țări. Ce planuri are pentru Romania?

    http://www.fluierul.ro/jsp/article/indexDisplayArticle.jsp?artid=586337&title=infowars-top-zece-obiective-ale-lui-george-soros-in-2016-soros-va-sustine-in-principal-candidatii-anti-crestini-si-pe-cei-pro-musulmani-din-diverse-tari-ce-planuri-are-pentru-romania-

    CIOCOII VECHI SI NOI. RUSINE ! Astea sunt o parte dintre persoanele de la care Guvernul SOROS vrea sa ia taxe 8 milioane de lei vechi pe an de la fiecare. Aproximativ 1.200 de persoane fără adăpost, cazate în centrele de protecție socială din Capitală

    http://www.fluierul.ro/jsp/article/indexDisplayArticle.jsp?artid=586746&title=ciocoii-vechi-si-noi-rusine-astea-sunt-o-parte-dintre-persoanele-de-la-care-guvernul-soros-vrea-sa-ia-taxe-8-milioane-de-lei-vechi-pe-an-de-la-fiecare-aproximativ-1-200-de-persoane-fara-adapost-cazate-in-centrele-de-protectie-sociala-din-capitala

    GUVERNUL CIOLOS/SOROS: Programul de Guvernare prevede O noua Lege a Sanatatii prin care Asiguratorii Privati Straini vor MANCA o buna parte din Contributiile la Sistemul de Sanatate ale Populatiei Romaniei. GUVERNUL SOROS URMARESTE PRIVATIZAREA SANATATII

    http://www.fluierul.ro/jsp/article/indexDisplayArticle.jsp?artid=531857&title=guvernul-ciolos-soros-programul-de-guvernare-prevede-o-noua-lege-a-sanatatii-prin-care-asiguratorii-privati-straini-vor-manca-o-buna-parte-din-contributiile-la-sistemul-de-sanatate-ale-populatiei-romaniei-guvernul-soros-urmareste-privatizarea-sanatatii-

    INCREDIBIL. MAI RAU CA LA 1907. Ai, N-ai, trebuie sa dai bani viitorilor Asiguratori Privati din Sanatate . Statul cere bani de la persoanele fara nici un venit ca sa-i dea viitorilor asiguratori privați din sanatate.

    http://www.fluierul.ro/jsp/article/indexDisplayArticle.jsp?artid=585310&title=incredibil-mai-rau-ca-la-1907-ai-n-ai-trebuie-sa-dai-bani-viitorilor-asiguratori-privati-din-sanatate-statul-cere-bani-de-la-persoanele-fara-nici-un-venit-ca-sa-i-dea-viitorilor-asiguratori-privati-din-sanatate-

    Seful Casei Nationale de Sanatate „cere”, desigur pus de cineva, ca si in URGENTE, Cardul de Sănătate, sa devina obligatoriu.Sau cum devine Sistemul de Sanatate al Romaniei dintr-un bun national intr-o afacere a Asiguratorilor Privati Internationali

    http://www.fluierul.ro/jsp/article/indexDisplayArticle.jsp?artid=587631&title=seful-casei-nationale-de-sanatate-cere-desigur-pus-de-cineva-ca-si-in-urgente-cardul-de-sanatate-sa-devina-obligatoriu-sau-cum-devine-sistemul-de-sanatate-al-romaniei-dintr-un-bun-national-intr-o-afacere-a-asiguratorilor-privati-internationali

    NATIONALIZAREA RESURSELOR NATURALE, OPRIREA CONCESIONARILOR PE NIMIC SI OPRIREA VANZARII TERENURILOR LA STRAINI. CUM NE VOM ORGANIZA?

    http://www.fluierul.ro/jsp/article/indexDisplayArticle.jsp?artid=424732&title=nationalizarea-resurselor-naturale-oprirea-concesionarilor-pe-nimic-si-oprirea-vanzarii-terenurilor-la-straini-cum-ne-vom-organiza-

    Tehnocratii se prefac doar ca schimba Codul Fiscal de la 1 februarie. GUVERNUL SOROS/Ciolos isi continua NERUSINAREA vrand sa le ia banii in continuare celor care nu obtin NICI UN VENIT. Noua Propunere e EXACT cea Veche exceptiile sunt doar de fatada.

    http://www.fluierul.ro/jsp/article/indexDisplayArticle.jsp?artid=588892&title=tehnocratii-se-prefac-doar-ca-schimba-codul-fiscal-de-la-1-februarie-guvernul-soros-ciolos-isi-continua-nerusinarea-vrand-sa-le-ia-banii-in-continuare-celor-care-nu-obtin-nici-un-venit-noua-propunere-e-exact-cea-veche-exceptiile-sunt-doar-de-fatada-

    Privatizarea Asigurarilor Medicale. Autorităţile vor sa introduce Carduri de Sănătate şi pentru minori. Fostul Ministru al Sanatatii Nicolae Banicioiu: „Cardul de sanatate pentru Copii” ar putea intra în vigoare încă din primăvara lui 2016″

    http://www.fluierul.ro/jsp/article/indexDisplayArticle.jsp?artid=588199&title=privatizarea-asigurarilor-medicale-autoritatile-vor-sa-introduce-carduri-de-sanatate-si-pentru-minori-fostul-ministru-al-sanatatii-nicolae-banicioiu-cardul-de-sanatate-pentru-copii-ar-putea-intra-in-vigoare-inca-din-primavara-lui-2016-

    Privatizarea Asigurărilor de Sănătate. De ce are nevoie „SISTEMUL” de cardul de sănătate și de baza de date cu tot istoricul bolilor fiecărui român

    http://www.fluierul.ro/jsp/article/indexDisplayArticle.jsp?artid=587633&title=privatizarea-asigurarilor-de-sanatate-de-ce-are-nevoie-sistemul-de-cardul-de-sanatate-si-de-baza-de-date-cu-tot-istoricul-bolilor-fiecarui-roman

    Românii, o specie pe cale de dispariție

    http://www.fluierul.ro/jsp/article/indexDisplayArticle.jsp?artid=593930&title=romanii-o-specie-pe-cale-de-disparitie

    „Încălzirea Globală” propagată de Soroș e menită să închidă industria ieftină a cărbunelui din întreaga lume. La noi „tehnocrații” vor s-o închidă cât mai repede. Minerii din Valea Jiului pregătesc greva generală, nemulțumiți soarta CEH

    http://www.fluierul.ro/jsp/article/indexDisplayArticle.jsp?artid=593257&title=-incalzirea-globala-propagata-de-soros-e-menita-sa-inchida-industria-ieftina-a-carbunelui-din-intreaga-lume-la-noi-tehnocratii-vor-s-o-inchida-cat-mai-repede-minerii-din-valea-jiului-pregatesc-greva-generala-nemultumiti-soarta-ceh

    Dezinteres total al statului de a-i ajuta pe cei în nevoie. Trebuie să trăiască dintr-o pensie de 39 de lei

    http://www.fluierul.ro/jsp/article/indexDisplayArticle.jsp?artid=594125&title=dezinteres-total-al-statului-de-a-i-ajuta-pe-cei-in-nevoie-trebuie-sa-traiasca-dintr-o-pensie-de-39-de-lei

    Cozile de Topor de la Noi au permis Vânzarea terenurilor la străini. Cum a ratat România șansa de a bloca vânzarea terenurilor către străini: ”Comisia Europeană nu a fost împotriva unor restricții”

    http://www.fluierul.ro/jsp/article/indexDisplayArticle.jsp?artid=594834&title=cozile-de-topor-de-la-noi-au-permis-vanzarea-terenurilor-la-straini-cum-a-ratat-romania-sansa-de-a-bloca-vanzarea-terenurilor-catre-straini-comisia-europeana-nu-a-fost-impotriva-unor-restrictii-

    Penibilul calcul publicat de HotNews, oficina multinaționalelor. HotNews „Costul absenteismului in Romania a fost de 703 Euro per angajat (PwC Saratoga 2015)” Chiar Nu Vă E Rușine? Dar despre munca platită pe nimic de 8-10 ori mai ieftină ca în occident?

    http://www.fluierul.ro/jsp/article/indexDisplayArticle.jsp?artid=594855&title=penibilul-calcul-publicat-de-hotnews-oficina-multinationalelor-hotnews-costul-absenteismului-in-romania-a-fost-de-703-euro-per-angajat-pwc-saratoga-2015-chiar-nu-va-e-rusine-dar-despre-munca-platita-pe-nimic-de-8-10-ori-mai-ieftina-ca-in-occident-

    MINCIUNA CA PLANETA AR FI SUPRA-POPULATA. Terra în 2016: Jumătate din populaţie trăieşte pe 1% din suprafaţa planetei

    http://www.fluierul.ro/jsp/article/indexDisplayArticle.jsp?artid=592784&title=minciuna-ca-planeta-ar-fi-supra-populata-terra-in-2016-jumatate-din-populatie-traieste-pe-1-din-suprafata-planetei

    „Tehnocrații” nu mai știu cum să jupoaie populația și pe micii întreprinzători. Persoanele fizice care dețin o locuință cu destinație mixtă trebuie să depună o declarație până în martie 2016 Altfel vor plăti 60-100 de milioane lei vechi impozit

    http://www.fluierul.ro/jsp/article/indexDisplayArticle.jsp?artid=593960&title=-tehnocratii-nu-mai-stiu-cum-sa-jupoaie-populatia-si-pe-micii-intreprinzatori-persoanele-fizice-care-detin-o-locuinta-cu-destinatie-mixta-trebuie-sa-depuna-o-declaratie-pana-in-martie-2016-altfel-vor-plati-60-100-de-milioane-lei-vechi-impozit

    Continuă propaganda împotriva familiei tradiționale și pro-homesexualitate din ziarul Adevarul : „Cum contracarează Biserica „rivalitatea televiziunilor laicizante”. Decizie istorică aprobată în Sinodul întrunit al BOR”

    http://www.fluierul.ro/jsp/article/indexDisplayArticle.jsp?artid=598236&title=continua-propaganda-impotriva-familiei-traditionale-si-pro-homesexualitate-din-ziarul-adevarul-cum-contracareaza-biserica-rivalitatea-televiziunilor-laicizante-decizie-istorica-aprobata-in-sinodul-intrunit-al-bor-

    La indicațiile Băncii Mondiale am privatizat și concesionat resurselor și utilitățile. Acum se fac noi acorduri cu Banca Mondiala până in 2023. Aura Răducu a semnat Memorandumul de înțelegere între Guvern și Banca Mondială

    http://www.fluierul.ro/jsp/article/indexDisplayArticle.jsp?artid=593896&title=la-indicatiile-bancii-mondiale-am-privatizat-si-concesionat-resurselor-si-utilitatile-acum-se-fac-noi-acorduri-cu-banca-mondiala-pana-in-2023-aura-raducu-a-semnat-memorandumul-de-intelegere-intre-guvern-si-banca-mondiala

    Unde-s ONG-urile lui Soroș, cele 57, care acum câteva luni urlau de mama focului sa vină câți mai mulți imigranți în România? Poliția din Suedia, acuzată că a ținut secrete agresiuni sexuale în masă ale imigranților, similare cu cele din Koln

    http://www.fluierul.ro/jsp/article/indexDisplayArticle.jsp?artid=594237&title=unde-s-ong-urile-lui-soros-cele-57-care-acum-cateva-luni-urlau-de-mama-focului-sa-vina-cati-mai-multi-imigranti-in-romania-politia-din-suedia-acuzata-ca-a-tinut-secrete-agresiuni-sexuale-in-masa-ale-imigrantilor-similare-cu-cele-din-koln

    Miliardarul suedez Jacop Wallenberg, membru al grupul Bilderberg, are afaceri de sute de milioane de coroane cu Barnervernet, Serviciul de Protectie al Copiilor din Norvegia, serviciu care, an de an, preia abuziv copii de la mai multe familii din Norvegia.

    http://www.fluierul.ro/jsp/article/indexDisplayArticle.jsp?artid=595077&title=miliardarul-suedez-jacop-wallenberg-membru-al-grupul-bilderberg-are-afaceri-de-sute-de-milioane-de-coroane-cu-barnervernet-serviciul-de-protectie-al-copiilor-din-norvegia-serviciu-care-an-de-an-preia-abuziv-copii-de-la-mai-multe-familii-din-norvegia-

    Enigmele scuturilor dacice din Piatra Roșie: ce reprezintă comorile prețioase împodobite cu reprezentări sacre

    http://www.fluierul.ro/jsp/article/indexDisplayArticle.jsp?artid=598577&title=enigmele-scuturilor-dacice-din-piatra-rosie-ce-reprezinta-comorile-pretioase-impodobite-cu-reprezentari-sacre

    LOCUINȚELE FĂCUTE PE VREMEA LUI NICOLAE CEAUSESCU, ULTIMUL CAPITOL LA CARE ROMÂNIA STA BINE. Eurostat: România, țara cu cei mai mulți proprietari de locuințe din UE.

    http://www.fluierul.ro/jsp/article/indexDisplayArticle.jsp?artid=540235&title=locuintele-facute-pe-vremea-lui-nicolae-ceausescu-ultimul-capitol-la-care-romania-sta-bine-eurostat-romania-tara-cu-cei-mai-multi-proprietari-de-locuinte-din-ue-

    Statul Ateo-Bolșevic Norvegian a adus dictatura la paroxism. Norvegia a mai nenorocit o familie de români: „Mi-au spus că e jenant să-mi țin fetița în brațe și să o pup. Pur și simplu îți iau sufletul din tine și pleacă cu el”

    http://www.fluierul.ro/jsp/article/indexDisplayArticle.jsp?artid=593898&title=statul-ateo-bolsevic-norvegian-a-adus-dictatura-la-paroxism-norvegia-a-mai-nenorocit-o-familie-de-romani-mi-au-spus-ca-e-jenant-sa-mi-tin-fetita-in-brate-si-sa-o-pup-pur-si-simplu-iti-iau-sufletul-din-tine-si-pleaca-cu-el-

    Străinii nu mai pot cumpăra terenuri agricole în Ungaria Cine ne dezinformează că „așa ceva nu se poate”? Nu cumva Cozile de Topor aflate la putere la București? Inițiativa Fluierul prevede si ea exact acest lucru.

    http://www.fluierul.ro/jsp/article/indexDisplayArticle.jsp?artid=594096&title=strainii-nu-mai-pot-cumpara-terenuri-agricole-in-ungaria-cine-ne-dezinformeaza-ca-asa-ceva-nu-se-poate-nu-cumva-cozile-de-topor-aflate-la-putere-la-bucuresti-initiativa-fluierul-prevede-si-ea-exact-acest-lucru-

    Pana in 2012, cel mai vechi fluier din lume fusese descoperit in Germania si avea 35.000 de ani. In 2012 s-a descoperit in Slovenia un fluier din os de urs vechi de 43.000 de ani

    http://www.fluierul.ro/jsp/article/indexDisplayArticle.jsp?artid=597110&title=pana-in-2012-cel-mai-vechi-fluier-din-lume-fusese-descoperit-in-germania-si-avea-35-000-de-ani-in-2012-s-a-descoperit-in-slovenia-un-fluier-din-os-de-urs-vechi-de-43-000-de-ani

    Multiculturalismul împins la extremism. Eminescu nu mai poate fi sărbătorit singur nici măcar de ziua lui. De ziua lui Eminescu statul român îi sărbătorește la Londra pe Ady Endre si Lenau. Eminescu, Lenau și Ady Endre, de Ziua Culturii Naționale la Londra

    http://www.fluierul.ro/jsp/article/indexDisplayArticle.jsp?artid=596318&title=multiculturalismul-impins-la-extremism-eminescu-nu-mai-poate-fi-sarbatorit-singur-nici-macar-de-ziua-lui-de-ziua-lui-eminescu-statul-roman-ii-sarbatoreste-la-londra-pe-ady-endre-si-lenau-eminescu-lenau-si-ady-endre-de-ziua-culturii-nationale-la-londra

    O societate care a pierdut războiul ideilor e deja o societate învinsă. Cărtile publicate cu ajutorul Fundației Soroș, arse într-o facultate din Rusia. Intoleranța e, în esența ei, un semn de slăbiciune.

    http://www.fluierul.ro/jsp/article/indexDisplayArticle.jsp?artid=597938&title=o-societate-care-a-pierdut-razboiul-ideilor-e-deja-o-societate-invinsa-cartile-publicate-cu-ajutorul-fundatiei-soros-arse-intr-o-facultate-din-rusia-intoleranta-e-in-esenta-ei-un-semn-de-slabiciune-

    Dupa scoaterea Latinei din Școli și după ce au redus orele de Română, Tehnocrații lui Soroş nenorocesc şi predarea istoriei. Revolta profesorilor de istorie a plecat de la Neamț: „Am ajuns la pragul de jos al demnității naționale”

    http://www.fluierul.ro/jsp/article/indexDisplayArticle.jsp?artid=594502&title=dupa-scoaterea-latinei-din-scoli-si-dupa-ce-au-redus-orele-de-romana-tehnocratii-lui-soros-nenorocesc-si-predarea-istoriei-revolta-profesorilor-de-istorie-a-plecat-de-la-neamt-am-ajuns-la-pragul-de-jos-al-demnitatii-nationale-

    Experimentele Ateiste Făcute pe Copii în Țările Nordice. România Liberă: „22 de vieţi distruse. Experimentul Danemarcei pe copiii inuiţi: „În gând, o întrebam pe mama de ce mă lasă să plec””

    http://www.fluierul.ro/jsp/article/indexDisplayArticle.jsp?artid=598356&title=experimentele-ateiste-facute-pe-copii-in-tarile-nordice-romania-libera-22-de-vieti-distruse-experimentul-danemarcei-pe-copiii-inuiti-in-gand-o-intrebam-pe-mama-de-ce-ma-lasa-sa-plec-

    Mihai Eminescu: „Ce caută aceste elemente nesănatoase în viaţa publică a statului? Uzurpatori, demagogi, capete deşarte, leneşi care trăiesc din sudoarea poporului fără a o compensa prin nimic, ciocoi boieroşi şi fuduli. Alungaţi turma acestor netrebnici!

    http://www.fluierul.ro/jsp/article/indexDisplayArticle.jsp?artid=599054&title=mihai-eminescu-ce-cauta-aceste-elemente-nesanatoase-in-viata-publica-a-statului-uzurpatori-demagogi-capete-desarte-lenesi-care-traiesc-din-sudoarea-poporului-fara-a-o-compensa-prin-nimic-ciocoi-boierosi-si-fuduli-alungati-turma-acestor-netrebnici-

    S-a deschis Cutia Pandorei. Curtea Supremă a Canadei a dat undă verde sinuciderii asistate. Nu va trece mult și unii oameni vor fi sfătuiți să recurgă la Sinucidere asistată.

    http://www.fluierul.ro/jsp/article/indexDisplayArticle.jsp?artid=600819&title=s-a-deschis-cutia-pandorei-curtea-suprema-a-canadei-a-dat-unda-verde-sinuciderii-asistate-nu-va-trece-mult-si-unii-oameni-vor-fi-sfatuiti-sa-recurga-la-sinucidere-asistata-

    RUSINE! Tehnocratii si-au luat abuziv „locuinte de servici”. Membri ai Guvernului Cioloş au primit locuinţe RA-APPS. Doi dintre ei, „americanca” Palmer si Dragos Tudorache şef al Cancelariei Primului Ministru, au o altă locuinţă în Capitală

    http://www.fluierul.ro/jsp/article/indexDisplayArticle.jsp?artid=600652&title=rusine-tehnocratii-si-au-luat-abuziv-locuinte-de-servici-membri-ai-guvernului-ciolos-au-primit-locuinte-ra-apps-doi-dintre-ei-americanca-palmer-si-dragos-tudorache-sef-al-cancelariei-primului-ministru-au-o-alta-locuinta-in-capitala

    In Norvegia se desfasoara Un Experiment Pe Copii prin care se urmareste ca acestia sa nu mai fie crescuti de parintii si de familiile lor naturale. Episcop Norvegia: Greu de înțeles cum separarea forțată de familie poate fi în interesul copiilor

    http://www.fluierul.ro/jsp/article/indexDisplayArticle.jsp?artid=600525&title=in-norvegia-se-desfasoara-un-experiment-pe-copii-prin-care-se-urmareste-ca-acestia-sa-nu-mai-fie-crescuti-de-parintii-si-de-familiile-lor-naturale-episcop-norvegia-greu-de-inteles-cum-separarea-fortata-de-familie-poate-fi-in-interesul-copiilor

    Spre deosebire de Romania, Polonia isi continua politica care vine in ajutorul cetatenilor sai.LECŢIA POLONEZĂ: Polonia dă o lege pentru conversia în zloţi a creditelor ipotecare în valută, protejandu-si cetatenii.

    http://www.fluierul.ro/jsp/article/indexDisplayArticle.jsp?artid=600221&title=spre-deosebire-de-romania-polonia-isi-continua-politica-care-vine-in-ajutorul-cetatenilor-sai-lectia-poloneza-polonia-da-o-lege-pentru-conversia-in-zloti-a-creditelor-ipotecare-in-valuta-protejandu-si-cetatenii-

    O lege, deja promulgată de Iohannis, poate scumpi alimentele cu 30%. Minciuna „Incălzirii Globale” și Tariful Taxei pe Mediu, mediu care „poluându-se de la ambalaje încălzește planeta” poate scumpi alimentele cu 30%.

    http://www.fluierul.ro/jsp/article/indexDisplayArticle.jsp?artid=602279&title=o-lege-deja-promulgata-de-iohannis-poate-scumpi-alimentele-cu-30-minciuna-incalzirii-globale-si-tariful-taxei-pe-mediu-mediu-care-poluandu-se-de-la-ambalaje-incalzeste-planeta-poate-scumpi-alimentele-cu-30-

    268 e.n. Innocens – primul creştin daco-roman al cărui mormânt a fost descoperit la Bărboși județul Galați. Mormântul conținea printre alte obiecte o fibulă din aur cu inscripție latina Innocens și o cățuie dacă

    http://www.fluierul.ro/jsp/article/indexDisplayArticle.jsp?artid=604730&title=268-e-n-innocens-primul-crestin-daco-roman-al-carui-mormant-a-fost-descoperit-la-barbosi-judetul-galati-mormantul-continea-printre-alte-obiecte-o-fibula-din-aur-cu-inscriptie-latina-innocens-si-o-catuie-daca

    La aproape jumătate de an de când cardul de sănătate a devenit obligatoriu, softul pentru folosirea cardului de sănătate are grave probleme de funcţionare. Şi nu poate fi reparat deoarece mentenanţa iniţială, asigurată de cei care au implementat programul în 2012, a expirat înainte ca sistemul să fie folosit.

    http://bn24.ro/incredibil-sistemul-cardului-de-sanatate-a-costat-180-de-milioane-de-euro-dar-nu-are-mentenanta/

    Apreciază

    • geo said, on ianuarie 22, 2016 at 8:49 am

      România a cheltuit aproximativ 180 de milioane de euro, fără TVA, pentru informatizarea sistemului de sănătate.

      După aproape 10 ani de la demararea proiectului Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate (PIAS) lucrurile stau așa :

      – Sistemul Informatic Unic Integrat (SIUI) nu oferă date la zi – e ”rupt” de celelalte instituții oficiale

      – Cardul Electronic de Sănătate – funcționează cu sincope

      – Dosarul Electronic de Sănătate – are mari probleme de reglementare.

      – Sistemul de prescripție electronică (SIPE) dă rateuri tot mai frecvente și nu e folosit de toate spitalele

      cursdeguvernare.ro prezintă de ce ”nu se leagă” lucrurile în sistemul de sute de milioane de euro.
      Sistemului Informatic Unic Integrat: luni de zile până află că te-ai născut, sau că ești asigurat

      SIUI a costat 123,98 de milioane de euro, fără TVA.

      A început să funcționeze oficial din 2010, dar are și acum aceleași probleme ca la inaugurare.

      Dincolo de soft și de infrastructură, SIUI prezintă numeroase deficiențe provocate de instituțiile partenere care ar trebui să alimenteze baza de date cu informații imediat acestea apar.

      În SIUI, medicii verifică starea de asigurat a unui pacient, calitate ce se constată din datele introduse de Evidența Populației, de Ministerul Educației, Ministerul Muncii, ANAF etc.

      Fiindcă acestea alimentează cu mare întârziere baza de date, uneori și de două luni, totul se complică la utilizatorii din sănătate.
      Fractură de 2 luni între datele reale esențiale și înregistrarea în SIUI :

      Din momentul în care un angajator virează la bugetul de asigurări contribuțiile pentru un angajat nou și până când asiguratul respectiv apare în SIUI trec două luni. În această perioadă, dacă are nevoie de servicii medicale, salariatul și furnizorii de servicii medicale trebuie să urmeze procedurile de pe vremea când CNAS nu se informatizase – adeverințe de la firmă etc.
      Tot două luni poate dura intervalul de când se naște un copil și până când Evidența Populației îi introduce datele în SIUI.
      SIUI nu a fost updatat pentru a preciza aspecte care le-ar permite unor pacienți să beneficieze și de alte reduceri ale serviciilor medicale (este cazul persoanelor încadrate într-o categorie de handicap sau al revoluționarilor).

      O firmă monitorizează în timp real erorile din sistemul CNAS

      O firmă de IT a realizat un sistem de monitorizare în timp real a modului în care funcționază PIAS, sistem care a început înregistrarea în octombrie 2015, dar a devenit public pe 15 ianuarie anul acesta.

      Datele sunt colectate automat de la un număr de 363 de medici unici, pe câteva servicii medicale.

      Joi, în jurul prânzului, în acest siui.monitor erau introduse peste 115.605 de tranzacții în PIAS, iar rata erorilor pe toate activitățili efectuate în sistemul electronic al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate era de 11,41%.

      În CEAS (cardul de sănătate), rata era de 4,77%, la semnarea de date cu cardul de siguranță.

      Cele mai mari rate ale erorilor:

      60% în SIUI (verificarea fișierului de răspuns la raportare)
      50%, tot în SIUI, activitatea de transmitere a raportărilor lunare
      28,57%, anulare ordine de factură electronică, în SIUI
      Verificarea calității de asigurat figura cu o eroare de 13,33%

      Dosarul electronic de sănătate (DES)

      Peste opt milioane de români au în acest moment un Dosar Electronic de Sănătate, mulți dintre ei fără să știe acest lucru. Pentru simplul motiv că această chestiune nu a fost încă reglementată complet, iar statul consideră că dacă ți-ai ridicat cardul, ți-ai dat acceptul pentru deschiderea Dosarului.

      Dacă ai card, ai dosar, iar în acesta se adună toate datele unei persoane referitoare la serviciile medicale de care a beneficiat.

      Absolut toate informațiile ce se introduce într-unul dintre elementele sistemului PIAS sunt absorbite automat în DES.

      Modul în care este conceput la nivel de soft întregul sistem nu permite blocarea unor informații, la cererea unui pacient care își cunoaște drepturile.

      Sandra Adalgiza Alexiu (foto), vicepreședinte al Societății Naționale de Medicina Familiei (SNMF), are printre clienți un avocat care a refuzat să i se înregistreze în baza CNAS orice informație în plus față de consultația respectivă.

      Fiindcă nu este tehnic posibil, soluția rămâne neînregistrarea consultației, adică nedecontarea de către Casă a acestor servicii.

      “Ar trebui să existe o posibilitate de debifare a unor informații și, totodată, posibilitatea de a fi plătit de CNAS pentru consultația efectuată”, explică Sandra Alexiu.
      Alternativa privată la softul gratuit dar minimal al statului

      Pentru rezolvarea acestor probleme, au apărut deja patru firme care le oferă medicilor de familie variante mult mai performante la softul gratuit oferit de stat.

      Casa pune la dispoziția medicilor un soft minimal, în timp ce firmele respective au dezvoltat unul cu mai multe opțiuni, printre care și bifa pentru a nu trimite informații în Dosarul de sănătate.

      În plus, aceste patru soluții private permit și statici din care medicii pot extrage mai multe informații folositoare.

      Dintre medicii de familie, aproximativ 60% folosesc softuri private.
      Costuri și informațiile adunate

      DES a costat aproximativ 20 de milioane de euro, iar testarea sistemului a început în 2014, din 2015 fiind obligatoriu.

      Sistemul colectează datele medicale relevante le pune la dispoziţia medicilor atunci când pacienţii beneficiază de servicii medicale, date ce sunt grupate în cinci secțiuni, din care primele patru sunt accesibile celor din sistemul de sănătate, iar ultima, doar pacientului:

      Sumarul cu date medicale vitale esenţiale – accesibil în situaţii de urgenţă (grupă sânge, RH, alergii, reacție la diverse medicamente etc.). Poate fi vizualizat de medici fără acceptul pacientului
      Istoricul medical complet
      Antecedentele declarate medicului în cadrul consultaţiei
      Istoricul documentelor medicale (arhivate în ordine cronologică)
      Date personale securizate şi care pot fi modificate online de pacienţi

      În Occident există o intensă controversă și dezbatere publică pe acest dosar medical, din cauza suspiciunilor privind folosirea și securitatea datelor din sistem, a declarat pentru cursdeguvernare.ro Sandra Alexiu, completând: “La noi nu a existat nici măcar o dezbatere publică pe acest subiect care în străinătate este atât de firebinte”.
      Sistemul de prescripție electronică (SIPE)

      Proiectul a costat aproximativ 10 milioane de euro, a devenit obligatoriu în 2013 și este partea din PIAS care funcționează cel mai bine.

      Sau, mai exact, spune Sandra Alexiu, funcționa. De la apariția cardului de sănătate, și SIPE înregistrează disfuncționalități tot mai frecvente.

      Din 2012 s-a lucrat combinat, și în sistem și pe hârtie, dar la aproape patru ani după introducere nu este folosit 100% la nivel național, existând încă furnizori care susțin că nu au logistica necesară ( interne, în principal, dar și computer, imprimantă etc.)
      Cardul Electronic de Asigurări de Sănătate (CEAS)

      Cu o valoare inițială de circa 25 de milioane de euro, cardul a început să fie testat din 2014 și a devenit obligatoriu începând cu septembrie 2015.

      Este obligatoriu pentru a beneficia de servicii medicale, singura excepție fiind la camera de urgență. Autoritățile au anunțat însă că analizează posibilitatea introducerii obligativității cardului și în cazul serviciilor de urgență.

      A înregistrat rateuri din prima zi de obligativitate și, de atunci, căderile sistemului s-au tot repetat.

      Nu a avut niciodată mentenanță, fiindcă înființarea sistemului a durat mult peste termenele din contractele încheiate cu firmele implicate.

      Mai mult, Novensys Corporation, compania care avea în atribuții mentenanța prin contract (pe perioada valabilității acestui contract), a intrat în insolvență în decembrie 2014, înainte să înceapă funcționarea obligatorie a CEAS.

      Informațiile din memoria electronică a cardului de sănătate:

      Numele şi prenumele asiguratului
      Codul unic de identificare în sistemul de asigurări sociale de sănătate
      Numărul de identificare al cardului naţional de asigurări sociale de sănătate (CID)
      Data naşterii
      Termenul de valabilitate al cardului (5 ani)
      La cererea asiguratului, medicul de familie poate inscripţiona pe cardul de sănătate date medicale

      Cronologia căderilor din PIAS

      CEAS: 1-6, 19, 27 mai, 28 august, 18, 21, 22 septembrie, 9, 14, 19, 29, 30 octombrie, 3, 13 noiembrie, 4, 15, 16 decembrie.

      SIUI: 1-6, 19, 27 mai, 9, 13, 14, 19 octombrie, 3, 9, 13, 25, 26 noiembrie, 2, 3, 4, 7, 8, 9, 10, 11, 14, 15, 16 decembrie

      SIPE (Sistemul Informatic al Prescripției Electronice) : 9, 14, 19 octombrie, 3, 9, 13, 24, 25 noiembrie, 2, 3, 4, 7, 8, 9, 10, 11, 14, 15, 16 decembrie.

      http://cursdeguvernare.ro/datele-noastre-de-sanatate-cat-de-complete-sunt-datele-accesabile-cu-cardul-de-asigurat.html

      Apreciază

  20. Iones said, on ianuarie 21, 2016 at 11:01 am

    Rugăciune ecumenică la Biserica Evanghelică Luterană germană. Cuvânt de învățătură ținut de Biserica Ortodoxă Română. Miercuri, 20 ianuarie 2016. Foto: Alexis Dimcev / Angelus Communicationis

    Rugăciune ecumenică la Biserica Evanghelică Luterană germană. Cuvânt de învățătură ținut de Biserica Ortodoxă Română. Miercuri, 20 ianuarie 2016. Foto: Alexis Dimcev / Angelus CommunicationisPosted by Angelus Communicationis on Wednesday, 20 January 2016

    Apreciază

  21. geo said, on ianuarie 21, 2016 at 11:54 am

    Liderii din industria IT sunt de părere că ne îndreptăm către un viitor în care telefoanele vor fi implantate în cap.

    După cum au declarat mai mulți oameni de știință, smartphone-ul este printre cele mai importante lucruri pe care le deține o persoană în ziua de azi. Având în vedere aceste lucruri, nu ar trebui să fim surprinși că la Forumul Economic Mondial, care are loc în Davos, Elveția, liderii din industria tech au ajuns la concluzia că smartphone-urile viitorului vor fi implantate în cap.

    Conform publicației CNET, progresele în materie de softwarevor vor fi responsabile pentru schimbările rapide pe care le vom vedea în perioada următoare. ”Acum vine cea de-a două epocă a mașinăriei. Computerele și alte invenții fac pentru puterea mentală (dându-ne puterea de a înțelege și de a modifica mediile înconjurătoare) ceea ce motorul cu aburi și descendenții săi au făcut pentru puterea fizică”, a declarat Erik Brynjolfsson, angajat din cadrul MIT.

    http://playtech.ro/2016/telefoanele-viitorului-ar-putea-fi-implantate-in-cap/

    Duhovnicul lui Mihai Neşu de la muntele Athos A PARALIZAT. Gigi Becali ÎL AJUTĂ

    http://www.romaniatv.net/duhovnicul-lui-mihai-nesu-de-la-muntele-athos-a-paralizat-gigi-becali-il-ajuta_269449.html

    Apreciază

  22. veaceslav said, on ianuarie 21, 2016 at 12:38 pm

    intre timp la chisinau https://www.youtube.com/watch?v=QWJmyJNKICs

    Apreciază

  23. valicfu said, on ianuarie 21, 2016 at 1:17 pm

    Salutare,

    Nustiu ce se intampla dar am observat ca in jurul meu mor foarte multi oameni, subit, fara a fi bolnavi anterior, pe parte de circulatie a sangelui, infarct & atac cerebral.

    Stiu cel putin 10 cazuri in ultima luna, la care am fost prezent sau cunoscuti.

    Numai bine,

    Apreciază

  24. ortprot said, on ianuarie 21, 2016 at 1:42 pm

    Apreciază

  25. Fratele începător Marius (Ianuș) said, on ianuarie 21, 2016 at 1:48 pm

    Să nu fie vreo poveste de-a știliștilor, cum e cea cu lumina de Paște… La Sfântul Mormânt lumânările puse în altar se aprind singure de mai multe ori pe an, nu doar de Paște. Cel puțin așa mi-a spus Starețul Efrem de la Vatopedu, care a citat, în grecește, și din Sfântul Paisie Aghioritul, primul care a vorbit pe tema asta, și care știa foarte bine situația, pentru că a trăit o vreme pe acolo…

    Apreciat de 1 persoană

    • el said, on ianuarie 21, 2016 at 3:12 pm

      yanush

      tu dupa ce ca esti INSELAT mai esti si prost. informeaza-te si din alte carti decat aburelile lui guru boca si ai sa vezi DE CAND e pomenita Minunea Coboraraii Sf Lumini la Sf Mormant de Paste, sunt TONE de carti si filme facute de greci cu DOVEZI si de la istorici bisericesti. si Stalpul strapuns de Sf Lumina de Paste la slujba ERETICILOR MONOZIITI armeni sta si azi marturie ca la Praznicul Sf INVIERI Sf Lumina coboara MEREU la Sf Mormant !

      tu esti debil debil, minte TANDARI , neica yanush daca ai ajuns sa spui asemnea pristii sfruntate !
      RUSINE !
      mergi la ceva exorcisme sa te mai lase dracul ala care te manuieste ca pe o papusa de carpe

      PS: si ca sa te linsitesc nu au spus prostii vatopedinii aia , PROST ai inteles tu !
      DA coboara uneori Sf Lumina si cand vrea ea in timpul anului ! daca mergi la Sf Mormant iti poate spune ( DACA nu te miroase ca puti la drac 🙂 ) , Parintele Pantelimon Pazitorul Sf Mormant ! asta nu inseamna ca NU coboara la Inviere si e „smecherie stilista” !( asa tampenie mai greu sa aud de la cineva care se pretinde „ortdox” ! baaa, vorbeste „duhul” lui boca din tine !)

      yanush yanush TARTACUTZA goala e capul tau paros degeaba…..

      Apreciază

      • Fratele începător Marius (Ianuș) said, on ianuarie 21, 2016 at 7:06 pm

        Măi zăpăcitule, că altfel nu pot să-ți spun, dacă știi că am dreptate, de ce vorbești așa urât?
        Stiliștii au lansat teoria că lumina sfântă apare doar de Paștele ortodox, cu subînțelesul că doar „pe stil vechi”, iar frații noștri mai grăbiți au preluat ideilor lor.
        Iată ce spune Fratele Gabriel: „Lumina Sfanta nu apare decat de Pastele Ortodox si decat la ortodocsi.” http://www.apologeticum.ro/2011/04/hristos-a-inviat-bucurie-la-toata-lumea-lumina-sfanta-a-coborat-din-nou-la-noi-pacatosii-imagini-video-de-la-mormantul-sfant-ierusalim-2011/
        Asta e o minciună. Noi doi știm asta și, în loc să luptăm pentru adevăr, tu mă faci în toate felurile pentru că spun că e a stiliștilor. Ești stilist? Da, minciuna e a stiliștilor. Să judece oricine are minte.

        Apreciază

      • el said, on ianuarie 22, 2016 at 11:45 am

        yanush

        bai tartacutza goala sa-ti explic la mintea ta scurta:

        Sf Lumina coboara TOTDEAUNA la Praznicul Sf Invieri, sunt marturiii scrise de istooricii bisericesti din primele secole si urmate de marturii istorice de toate felurile pna ain ziua de azi. Asta e o CERTITUDINE indiferent cand Pica Pastele dupa formula de calcul a Sinodului 1 Ecumenic pe Calendarul IULIAN !!!
        Ca Sf Lumina mai coboara si in timpul anului cand doreste Dumnezeu martrisesc MULTI din ´Pazitorii ( totdeauna greci) Sf Mormant ca Parintele Panteliomn. Ca Sf Lumina coboara si in timpul anului aleator este un FAPT , iar ca Sf Lumina COBOARA TOTDEAUNA si de Praznicul Sf Invieri este alt fapt ATÈSATA de surse istoric nu numai crestine !
        Asdar NU este o inventie „stilista”! HULITORULE !

        La fel Intoarcerea Iordanului pornund ANUME de la LOCUL EXCAT stiut de Biserica din Sf Traditie unde S-a botezat INSUSI Mantuitorul Hristos este alta REALITATE marturisita de sursé istorice inca din primele veacuri si pana azi, indiferent ca ai auzit tu sau nu de ea GAGAUTZA !
        La fel Coborarea minunata a Norului Luminos TOTDEAUNA la Biserica de pe Tabor construita pe locul unde s-a petrecut Schimarea la Fata a Domnului esta alta REALITATE !

        Si TOATE aceste 3 MIUNUI indiscutabile si mentionate de istorici au loc EXACT in zilele de Praznic corespunzatoare lor : Invierea, Teofania/Boboteaza si Schimbarea la Fata TOATE CALCULATE pe Calendarul VECHI !

        Ce nu e clar aici?
        CU CE contrazice faptul ca Sf Lumina coboara si aleator faptul ca ea TOTDEAUNA coboara la Praznicul Invierii ( calculat PE VECHI !!!) ?????

        Tu in afara de par mai ai si altceva in tartacutza aia debila?
        Sau te-au tampit dracii lui boca ca esti INCAPABIL sa pricepi si cele mai elementare lucruri LOGICE ?
        Ti-am mai spus odata : mai lasa deoparte lecturile de la INTUNECATUL prin limbareara ieftina alui guru tau boca INSELATUL ca ai capiat definitiv si mai pune mana pe Sf Parinti si pe Istoria Bisericii ca rad dracii cei mai prosti de tine natangule !

        Ai ajuns sa HULESTI Minunile Sf Lumini la Paste, Intoarcerea Iordanului la Teofanie si Norul Schimbarii la Fata ca „smecherii stiliste” ratacitule !

        cat despre Invatatura de Credinta esti pe aratura cea mai mocirloasa cdaca ai ajuns sa debitezi enormitatile cu guru boca cel mai are NEsfant al romanilor !

        lasa cerutul de poamana la Vatopedini ca te osandesti si mia tare, vaiat duhovniceasca si MAI ALES cea calugareasca nu e turism si duhul trandaviei si al vorbirii in desert ca sa nu zica al INSELARII in care te balacesti NEASCULTATORULE!

        Apreciază

    • Mirela said, on ianuarie 24, 2016 at 2:23 pm

      Ianuş

      Ia uite că „povestea stiliştilor” a ajuns şi în Biblie: „Ce-ţi este ţie, mare, că ai fugit? Şi ţie Iordane, că te-ai întors înapoi?” (Psalmul 113).
      Dar tu se pare că nu-ţi pierzi vremea cu citit Psaltirea, ci ai trecut la scris acatiste.
      Mă lămureşti şi pe mine ce vrei să spui cu „frate începător”? Căci, văzând ocupaţiile tale, nu mi se pare că e sensul cunoscut, de persoană recent intrată în lumea monastică, care cu supunere face ascultare şi îşi taie voia proprie.
      Ori au expirat regulile vechi, iar acum începătorul nu mai are grija Psaltirii, nici a cunoaşterii învăţăturii de credinţă, ci comentează pe net, scrie acatiste, se ia după (ne)mintea proprie în promovarea înşelărilor şi a înşelaţilor, voiajează, cere pomeni şi suspină după comentatori inteligenţi?
      Bravo, Ianuş, eşti pe cale!
      Încă un pic şi ţi-l trimite şi ţie „Maica Domnului” pe „Sf. Serafim de Sarov” ca duhovnic, ca să nu te mai perturbe proştii care nu înţeleg că oamenii excepţionali nu au nevoie de reguli, canoane şi învăţături statornicite, ci sunt deasupra lor. Aşteptăm să ne prezinţi primul tău zbor şi să ne zici cu cine a fost: cu sf. Francisc, sau cu „cel mai mare sfânt al românilor” (tembeli)?!

      Apreciază

  26. geo said, on ianuarie 21, 2016 at 3:35 pm

    Şi în acest ianuarie se va vorbi despre „pogromul legionar” din 1941. Se vor rosti discursuri. Se vor vărsa lacrimi.download Se vor plănui memoriale. Se vor reitera acuzaţii. Se va blestema.

    Dar de 75 de ani, în afara tabu-urilor în care istoricii au încremenit, nimeni nu are voinţa de a redeschide această dureroasă pagină a istoriei recente româneşti. O pagină dureroasă deopotrivă pentru familiile evreilor şi românilor morţi în acele zile. Dureroasă pentru amintirea evreilor ucişi în pădurea Jilava, cât şi pentru cei care de şapte decenii sunt incriminaţi global, fără a se fi clarificat implicarea lor în acel măcel absurd: legionarii.images

    Şi pentru că această pagină de istorie ne priveşte pe toţi, voi îndrăzni să o fac eu. Voi redeschide acest subiect îngropat cu intenţie în şabloane mediatice şi voi încerca să-l aduc în dezbaterea opiniei publice, dar mai ales a specialiştilor. O voi face rece, obiectiv, cu riscul de a-mi atrage resentimente din ambele tabere.

    O fac, conştient de consecinţe, deoarece cred că Adevărul este singurul care ne poate elibera de fantomele trecutului. Singurul care poate genera normalitatea unei societăţi. Dar o fac şi pentru că păstrez amintirile dureroase ale unor martori direcţi ai evenimentelor, cimages (1)ei mai mulţi morţi la această oră. Şi sunt dator, cu price preţ, să mărturisesc ceea ce cunosc.

    O fac pentru a se ştii că nu stă în firea poporului român comiterea acestui gen de acte sanguinare şi că în spatele lor s-au aflat interese şi influenţe străine.

    Voi arăta că în oribilul masacru de la Jilava au fost implicate structuri ale statului român de atunci, iar acest lucru explică de ce ancheta asasinării acelor nefericiţi nu a fost dusă nicodată până la capăt. Ca şi în decembrie 1989, a fost nevoie de victime nevinovate pentru a justifica instaurarea unei noi ordini politice. Mai multe forţe au fost interesate în această diversiune. Antonescu – pentru a obţine justitificarea înlăturării legionarilor de la putere. URSS – pentru a destabiliza situaţia internă a principalului aliat şi alimentator cu petrol al Germaniei în războiul ce se apropia. Germania hitleristă – pentru a grăbi debarcarea naţionaliştilor legionari de la putere, Reichul având nevoie în viitorul război de un vasal asemenea lui Ion Antonescu.

    Sursele mărturiilor mele

    Ramura dinspre mamă a familiei mele îşi are obârşiile în comunele 1 Decembrie şi Jilava. Bunicul matern şi o serie de rude au activat în Mişcarea Legionară în aceste localităţi care pe atunci făceau parte din plasa Vidra a judeţului Ilfov. În comuna 1 Decembrie (numită atunci „Regele Ferdinand”), activau în toamna lui 1940 trei cuiburi legionare; dintr-unul din ele făceau parte bunicul şi străbunicul dinspre mamă, având ca şef de cuib pe cumătrul lor, Nicolae Voiculescu – viceprimar local în timpul guvernării legionare, ucis la Jilava în 1951. Între rudele „verzi” de la 1 Decembrie avem şi un mort la Canal, tot în 1951.

    Bunicul dinspre tată a făcut parte din Poliţia Legionară în comuna suburbană Şerban Vodă, unde se găsea şi centrul administrativ al plasei Vidra şi era prieten cu Costică Doncu, primarul legionar din Jilava, comună aflată la câţiva km în sudul capitalei.

    Am citit în ultimii 20 de ani multe aberaţii despre evenimentele din ianuarie 1941. De la kulturnicii care demonizează stereotip Mişcarea Legionară şi până la idealiştii exaltaţi care neagă existenţa oricărui cadavru în pădurea Jilava din acele zile.

    Şi unii şi alţii vorbesc în afara realităţii. Adevărul este următorul: în zilele de 21-22 ianuarie 1941, în pădurea aflată pe şoseaua Bucureşti-Giurgiu, lângă apa Sabarului, în punctul numit din bătrâni „Lacu’ Culmii”, au fost aduşi cu săniile cu cai, în câteva tranşe, zeci de evrei care au fost împuşcaţi. Cercetările ulterioare au arătat că toţi fuseseră ridicaţi din cartierele evreieşti de elemente care se revendicau ostentativ de la Mişcarea Legionară şi aduşi la Jilava, unde fuseseră preluaţi de alţi pretinşi legionari locali.

    Rigoarea deontologică a analizei istorice ne obligă să plasăm corect evenimentul în contextul social şi politic al acelor zile, pentru corecta înţelegere a sa. Motiv pentru care vom iniţia un scurt excurs istoric.
    O lovitură de stat clasică. Şi diversiunea din dotare…

    Din 14 septembrie 1940, România era – prin decret regal – intitulată „stat naţional-legionar”. Guvernarea era exercitată prin algoritm de miniştri legionari şi respectiv miniştri loiali generalului Ion Antonescu, conducătorul Statului şi prim-ministru. Pe fondul acumulării unor tensiuni între Antonescu şi Mişcarea Legionară, abia întors dintr-o vizită la Berlin unde obţinuse sprijinul total al lui Hitler, Antonescu a iniţiat o serie de măsuri care, în baza oricărui manual de politologie, poartă caracteristicile tipice ale unei lovituri de stat. Miza era înlăturarea legionarilor de la putere şi preluarea integrală a acesteia.

    Din acest moment intră în joc o serie de evenimente tulburi, în care prezenţa diferitelor servicii secrete devine evidentă.

    La 19 ianuarie 1941 este asasinat la Bucureşti maiorul german Döring. Autorul – un grec, agent al Intelligence Service. Este pretextul utilizat de Antonescu pt declanşarea crizei politice. A doua zi este demis din funcţie ministrul de interne şi şeful Poliţiei Capitalei, ambii legionari, fapt ce va genera o reacţie din partea Mişcării Legionare. Aceasta va organiza în Bucureşti o amplă manifestaţie, încheiată totuşi împăciuitor cu scandările „Antonescu-Sima”.

    O a doua mutare a lui Antonescu va fi convocarea tuturor prefecţilor legionari sub pretextul unei conferinţe la Bucueşti. Acelaşi lucru se întâmplă şi cu chestorii de poliţie, convocaţi în reşedinţele de judeţ. În timp ce aceştia se deplasau spre Bucureşti, şeful statului îi destituie pe toţi, înlocuindu-i cu prefecţi militari. Locţiitorii acestora şi personalul prefecturilor şi chesturilor, alcătuit din legionari, refuză să predea instituţiile ofiţerilor veniţi cu numiri oficiale, baricadându-se în sedii. De altfel, un răspuns corect la un act ilegal, deoarece aceste funcţii erau atribuite în baza decretului regal din 14 septembrie 1940.

    Mii de țărani din comunele învecinate capitalei, membri ai Legiunii, pornesc organizat să întărească instituțiile și sediile legionare, în timp ce armata le asediază. Organizaţiile muncitoreşti mobilizează, şi ele, membrii în instituţii dar şi ca manifestanţi în stradă. Mii de bucureșteni manifestează în centrul Bucureştiului în sprijinul Mișcării Legionare. Pe alocuri militarii fraternizează cu gardiștii.

    Despre acest moment, Horia Sima scrie în memoriile sale: „Paradoxul acestor zile memorabile este ca nici eu n-am fost în centrul evenimentelor. Deşi mi s-a atribuit de acuzatorii antonescieni şi postantonescieni fel de fel de iniţiative, realitatea este ca n-am dat nici un ordin, n-am organizat centre de rezistenţă şi n-am ordonat acţiunile legionare întreprinse de organizaţiile noastre locale. (…) Tot ce s-a petrecut de aici înainte a scapat de sub controlul meu; am plecat de acasă, căci nu-i puteam oferi lui Antonescu satisfacţia să mă ia ostatic, şi, în zilele acestea, 21-23 Ianuarie, am vagabondat din casă în casă, din familie în familie, în capitală, punându-mă la adapost.”

    Este momentul în care, la ordinul lui Antonescu, armata deschide focul. În sediile asediate cad primii legionari. Aceștia luptau cu pistoale de mâna a 2-a împotriva mitralierelor și tancurilor armatei.

    În zorii zilei de 24 ianuarie, când legionarii vor înceta rezistenţa, armata va executa foc deschis împotriva manifestanţilor de pe Calea Victoriei, numărul victimelor depăşind cifra de 800.

    Elemente infracţionale profitând – ca la orice eveniment de acest gen – de criza de autoritate, se dedau la jafuri şi devastări. De remarcat totuşi că inclusiv rapoartele germane confirmă că atacurile nu au avut ca obiect doar unităţile economice evreieşti, ci deopotrivă şi pe cele ale comercianţilor români, ceea ce vine încă o dată să întărească faptul că autorii acestor atacuri aparţineau drojdiei societăţii, şi că acestea nu au avut un caracter antisemit, ci doar unul infracţional.

    Cartierele evreiești lăsate fără apărare. Qui prodest?

    Interesant este faptul că, deşi în zonele de conflict din centrul Bucureştiului ordinea era asigurată inclusive cu blindatele grele, armata și poliția sunt retrase din zonele evreieşti, în timp ce infractorii devastează, jefuiesc și ucid civili. Şi mai interesant ni se pare că printre aceștia apăreau persoane dubioase, îmbrăcate în uniforme legionare, în condițiile în care legionarii erau asediați de armată în instituțiile în care fuseseră mobilizați prin ordin de șefii lor, fiind vânaţi de armată ori de câte ori erau identificaţi.

    Menționez în acest sens mărturiile a doi martori oculari: Beleți Gheorghe (n. 1918 în comuna Leu, jud. Romanaţi) care a văzut într-una din acele nopți pe Calea Dudești, în zona bisericii Sf Treime, un grup de țigănci în fuste largi, conduse de un țigan gras, cu mustăți mari, îmbrăcat în cămașă verde cu diagonală, jefuind o prăvălie evreiască. De asemenea, relatarea lui Sima Constantin (născut 1921), martor la scene asemănătoare în cartierul Dudeşti. Menționez că cei doi nu au fost legionari şi nu au avut simpatii în acest sens.

    Există mărturii că emisari ai Mişcării Legionare au cerut lui Antonescu să trimită armata în cartierele evreiești unde erau informați că se petrec atrocități. Acesta însă a refuzat. Se pune întrebarea: de ce?

    O altă relatare care ridică semne de întrebare este ce a lui Ştefan Logigan (Ştefan Logigan – Rumäniens Eiserne Garde: Ein Legionär erinnert sich, Verlag UNIVERSITAS, 1996, 522 pag). Acesta făcea parte din dispozitivul legionar care apăra Primăria Capitalei şi relatează că, în noaptea de 21-22 ianuarie, legionarul Bălănescu îi aduce vestea că în cartierul Dudeşti se petrec fapte abominabile, devastări, jafuri şi crime împotriva populaţiei evreieşti, în condiţiile în care poliţia a dispărut, iar armata încojurase cartierul dar nu intervenea… Logigan se deplasează în Dudeşti cu două maşini de legionari înarmaţi şi descrie astfel situaţia: “Scena care se petrecea în cartierul Dudesti era zguduitoare. Sute de femei, copii si bărbati, evrei si neevrei, fuseseră scoase în acea noapte din locuinte si aduse în stradă. Acolo, oamenii erau păziti de trei sau patru indivizi în uniforme verzi legionare, între timp, nenumărati indivizi, majoritatea beti, jefuiau casele si gospodăriile evreilor si ne-evreilor. Obiectele jefuite erau transportate cu cărucioare de mână, camioane si cărute. Era o larmă de nedescris, un ţipăt si un plânset. Câtiva evrei, care încercaseră să se opună, fuseseră doborâti cu bastoane de cauciuc si revolvere si fuseseră lăsati să zacă pe caldarâm. Femei si copii tipau, dar nimeni nu-i putea ajuta. Oamenii mei erau toti în uniformă legionară: scurtă de piele neagră, cizme înalte, negre, cămasă verde si căciulă de blană neagră. Pentru a mă putea face auzit, le-am ordonat mai întâi să tragă o salvă în aer. Apoi am înaintat cu un megafon – ca la meciurile de fotbal – pentru a opri jaful. Am întrebat cu voce tare cine sunt acei legionari si din al cui ordin porniseră această nemernică actiune. Cei mai multi dintre acele cămăsi verzi s-au risipit imediat. Am reusit să prindem doar doi, în stare de ebrietate, si pe unul dintre jefuitori si le-am pus cătusele. A doua zi am fost nevoit să le dau drumul.”

    Mărturia, citată şi de Alex Mihai Stoenescu (Istoria loviturilor de stat în România, 1821-1999, Cele trei dictaturi, vol.3, pag. 155, Ed.Rao), se încheie cu faptul că verificarea a 297 arestaţi în cadrul evenimentelor, a relevant faptul că erau muncitori, dar nu aparţineau organizaţiei legionare. Niciunul nu a declarat de unde are cămasa verde. Din păcate, eliminarea Mişcării Legionare de la conducerea statului nu a mai permis continuarea acestor anchete.

    Lucreţiu Pătrăşcanu, ministrul comunist al Justiţşiei de după 23 august 1944, cercetând dosarele existente la procuratură în ancheta evenimentelor din ianuarie 1941, avea să concluzioneze că foarte puţini din cei 2663 de anchetaţi şi inculpate pentru jafuri au fost membri ai Mişcării Legionare, majoritatea covârşitoare aparţinând periferiei societăţii.

    Toate aceste relatări crează legionarilor imaginea unei structuri politice care a pierdut controlul situaţiei în teritoriu. Ei se aflau într-o situaţie dificilă. Erau asediaţi în instituţii şi vânaţi de armată pe străzi, fără putinţa deci de a-şi mai putea exercita autoritatea guvernamentală, în timp ce în numele lor şi uneori chiar la adăpostul uniformelor lor, se comiteau jafuri şi atrocităţi, pentru a oferi pretextul unei represiuni militare sângeroase.

    Există de asemenea mărturii care atestă faptul că, prin emisari, legionarii au semnalat lui Antonescu faptul că în cartierele evreieşti se întâmplă acte de vandalism, cerându-I să intervină prin intermediul armatei. Şi timp de trei zile, Antonescu a refuzat să trimită armata să facă ordine în aceste zone. Aceasta în condiţiile în care, în zonele capitalei unde se aflau centre de rezistenţă legionare sau instituţii, erau concentzrate effective uriaşe ale armatei, inclusiv tancuri şi artilerie grea.

    Antonescu, partenerul comuniştilor în lovitura de stat.

    Răspunsul la aceste ciudăţenii a putut fi desluşi pentru prima oară abia la 3.09.2003, când “România liberă” a publicat senzaționalul document descoperit de ziaristul Vladimir Alexe. Este vorba de un document din arhivele CIA, declasificat cu ani în urmă şi postat pe internet, cuprinzând convenţia din 11 ianuarie 1941 între Partidul Comunist din România, prin Constantin David, şi regimul Antonescu, prin comisarul Petrovici de la Serviciul Secret de Informații (SSI). Comuniștii se angajau “să participe la evenimentele din 20-23 ianuarie 1941 prin acţiuni anarhice în cartierele evreieşti alături de poliţişti, derbedei şi hoţi.” Această pagină a istoriei PCR a fost considerată decenii la rând tabu. Cert este că acțiunile comuniștilor din acele nopți au dat lui Antonescu posibilitatea să arunce vina pentru “pogrom” asupra legionarilor. Care, după cum am văzut, în acele zile se aflaseră asediați în sedii.

    Implicarea comunistului Constantin David, lider comunist de etnie evreiască, la vârful operaţiunilor diversioniste de înlăturare a legionarilor de la guvernare ar putea explica, în sfârşit, cel puţin din punct de vedere psihologic, arestarea acestuia de către cei din poliţia legionară şi excesul de zel al celor care, în timpul anchetei, l-au împuşcat. Dar totodată atestă pentru prima oară un adevăr cutremurător: implicarea în acţiunile diversioniste din cartierele evreieşti a unui etnic evreu. Sigur, nici nu mă gîndesc să insinuez că evreii ar fi orchestrat un masacru împotriva lor înşişi. E o teorie absurdă, pe care nu împărtăşesc. Se ştie că evrei care aderaseră la comunism nu se mai considerau de nici o etnie şi deveniseră atei. Deci nu mai aparţineau spiritului evreu. Dar această prezenţă poate explica, fără a justifica, anumite mecanisme psihologice care au dus la identificarea evreilor ca unii dintre autorii loviturii împotriva guvernării legionare.

    Această convenţie între comunişti şi serviciul secret românesc poat, în sfârşit, oferi explicaţie plauzibilă faptului că nici autorităţile antonesciene şi nici cele de după 1944 nu au dus ancheta pogromului de la Jilava până în acele amănunte care ar fi putut stabili vinovăţiile pentru acel masacru inutil. Regimul Antonescu nu a dorit să devoaleze implicarea Serviciului Secret al statului român în acest masacru etnic, iar după preluarea puterii de către comunişti, în 1945, în ciuda numărului mare de etnici evrei ce ocupau funcţii în regimul comunist, nu s-a dorit de asemenea aflarea faptului că aceştia au fost implicaţi, alături de serviciile secrete, în evenimentele din ianuarie 1941. Inclusiv în masacrul din pădurea Jilava…
    romani-omorati-de-armata

    Manifestanţi civili în favoarea Legiunii, împuşcaţi de armată.

    De altfel, o “notă informativă cu privire la influenţa comuniştilor în Corpul muncitoresc legionar” din 1 februarie 1941 atestă că “Partidul comunist a trimis la Moscova un raport despre modul cum s-au desfăşurat evenimentele în legătură cu rebeliunea şi devastările magazinelor, arătând că aceasta poate fi considerată ca o primă încercare de revoluţie în România cu sprijinul partidului, întrucât majoritatea membrilor Corpului Muncitoresc Legionar sunt aderenţi de stânga (…)”. (Arhivele Naţionale ale României, Partidul Comunist din România în anii celui de-al doilea război mondial 1939-1944, coord. Alina Tudor Pavelescu, Bucureşti , 2003, doc. Nr. 35)

    Tot Serviciul Secret de Informaţii, într-un raport din acele zile, sesizează prezenţa agentului contraspionajului sovietic Mihail Şanov, legendat ca reprezentant al agenţiei TASS, în rândul manifestaţiilor legionare anti-antonesciene din ziua de 20 ianuarie 1941 (Cristian Troncotă – “Între 20-25 ianuarie va izbucni o revoluţie în Ţara Românească”, în Magazin Istoric nr. 1-2/1994, p. 173-195).

    Chiar şi relatările evreului Matatias Carp spune în “Cartea neagră ” din 1945, abundă de neclarităţi şi contradicţii flagrante care duc întăresc cele arătate mai sus: “Deşi sectorul cel mai ameninţat, ştiut ca atare de cei ce au făcut totul ca rebeliunea să izbucnească, totuşi nimeni nu s-a îngrijit să ia din vreme vreo măsură de pază, dacă nu a avutului, cel puţin a vieţilor omeneşti. Din indolenţă sau cu dinadinsul (s.n.), o populaţie de aproape o sută de mii de oameni a fost lăsată pradă bestiilor dezlănţuite.” Iar mai jos, Carp afirmă, şocant, că sectoarele evreieşti “au fost invadate de bandele ucigătoare şi jefuitoare, o dată cu primele semne ale răzmeriţei, ba chiar mai înainte. Începând de marţi, pe la vremea prânzului, până către revărsatul zorilor de vineri, deci multă vreme după capitularea rebelilor, bunurile şi vieţile evreieşti au stat sub puterea pistolului, a târnăcopului şi călcâiului legionar. Aproape 70 de ore, o masă ce cuprindea câteva zeci de mii de oameni, bărbaţi, femei şi copii, n-au avut altă preocupare decât maltratarea, distrugerea, incendierea, furtul şi asasinatul.” Este de neînţeles cum atrocităţile au continuat “multă vreme după capitularea rebelilor”, deci după ce Antonescu câştigase şi deţinea controlul, legionarii fiind, după cum spune chiar Carp, “capturaţi”… Dar prin prisma acordului dintre SSI şi PCdR, de orchestrare a atrocităţilor în cartierele evreieşti pentru a arunca vina în seama legionarilor, totul devine lesne de înţeles…

    O întrebare nelămurită este: cine au fost organizatorii transportului evreilor luaţi ostatici din cartierele evreieşti până în pădurea Jilava? Aceasta în condiţiile în care, repet, legionarii erau asediaţi de armată în sediile instituţiilor deplasarea lor prin oraş fiind posibilă doar în mod clandestin şi evident nu în grupuri mari. Mărturia prinţului Mihail Sturza, fost ministru de externe, este ilustrativă în această direcţie. Aflat în conexiune cu principalii lideri legionari în toate cele trei zile de confruntări, el relatează că în noaptea de 21 spre 21 ianuarie i-a fost semnalată telefonic, la Prefectura Judeţului Ilfov, din partea cuibului Ioan Vodă, identificarea a “două camioane cu ceea ce părea a fi prizonieri, cu gardienii lor”. “Legionarii au încercat să-I oprească. Din camioane au fost ameninţaţi cu armele ţi s-au tras vreo câteva focuri peste capul lor. Legionarii din cuib cereau instrucţiuni. Instrucţiunile date au fost: “Urmăriţi imediat. Investigaţi şi opriţi!” Peste vreo douăzeci de minute mi s-a comunicat rezultatul investigaţiilor: s-au găsit vreo treizeci de cadavre, şi mai mulţi răniţi, evrei toţi, după cum se părea. Făptaşii au dispărut. Care sunt ordinele?, întreabă cuibul. Răspunsul (…)a fost: “Răniţii înainte de toate. Îngrijiţi şi duşi la spital. Legea ajutorului reciproc.”” (Mihail Sturdza – România şi sfârşitul Europei, Ed. Fronde, Paris, 1994)

    Din păcate, după înlăturarea legionarilor de la putere, acest eveniment nu a mai fost investigat. Dar relatarea de faţă atestă un fapt uluitor: încercarea legionarilor autentici de a salva evreii masacraţi de persoane necunoscute, sub acoperirea de legionari.

    De asemenea, Iuliu Maniu declara ulterior că “rebeliunea a fost organizată de Germania şi Comintern”. (Gheorghe Buzatu, “Români în arhivele Kremlinului”, Bucureşti, 1996) Şi nici implicarea serviciilor secrete germane nu poate fi ignorată. Şeful SSI, Eugen Cristescu consemnează că agenţii săi au depistat numeroşi oameni plătiţi de Gestapo să răspândească afişe şi manifeste antisemite în rândul bucureştenilor, accentuând dezordinea şi îndemnând la pogrom.

    Ostilitățile au încetat după ce Horia Sima a dat un ordin de încetare a rezistenței, sub presiunea amenințării lui Hitler că armata germană din România va intra în luptă de partea lui Antonescu. Au urmat trei ani și jumătate în care România a avut statutul de vasal semiocupat al Germaniei, iar Mișcarea Legionară a cunoscut una din cele mai crunte prigoane.

    Am adunat mărturii de la cei care au fost de față la incidente sau chiar au fost implicaţi, fără voia lor. Săteni din Jilava, 1 Decembrie și Vidra. Atât neutri, fără apartenență politică, cât și legionari sau rude de legionari. Într-un studiu viitor, voi detalia pe larg aceste declarații. Aici însă voi sintetiza filmul evenimentelor.

    Pe 21 ianuarie 1941, în zorii zilei, şeful legionar din comuna Regele Ferdinand a adunat pe membrii celor 3 cuiburi din localitate, inclusiv copii în vârstă de 16-17 ani ai acestora. Ei au pornit cântând spre Bucureşti. În Jilava s-au oprit în dreptul centurii CFR, în faţa porţii primarului local Doncu. Acesta distribuia fiecăruia revolvere (second-hand, majoritatea Mauser şi Bereta). Acolo se adunau şi sătenii veniţi din alte localităţi – Copăcenii de Jos, Vidra, Creţeşti etc., şi erau distribuiţi fiecare comună în câte o instituţie. Cei din „Regele Ferdinand” şi jilăvenii au fost repartizaţi într-o instituţie de pe str. Povernei, lângă Piaţa Victoriei. Acolo au rezistat până pe 24 ianuarie dimineaţa, când a fost distribuit ordinul de încetare a focului transmis de Horia Sima. Nimeni nu a părăsit clădirea – era imposibil pentru că erau împuşcaţi de armată. (Mărturie Stan Nicolae, n. 1923, participant, condamnat după evenimente)

    Cine a ucis atunci evreii din pădurea Jilava? Şi cui a folosit acea crimă colectivă oribilă?

    În primul rând lui Antonescu, cel care a rămas la putere, aruncând răspunderea crimelor asupra legionarilor, alături de jafurile şi fărădelegile comise de pleava societăţii în cele 3 zile. Dar a servit şi sovieticilor, care vedeau înlăturat de la guvernare adversarul ireductibil al comunismului în România: Garda de Fier. Şi nu în ultimul rând lui Hitler, care astfel se debarasa de nişte naţionalişti care îi încurcau planurile imperialiste în regiune. Aşa cum în decembrie 1989 a fost nevoie de diversiunea sângeroasă a teroriştilor şi de peste 1100 de victime, pentru a legitima eşalonul secund al structurilor comuniste care preluaseră puterea, demonizând cadrele fidele lui Ceauşescu. Din păcate, „revoluţiile” se fac cu preţul a numeroase victime inocente…

    Am cunoscut în comunele menţionate oameni care, la cercetările din 1941, reluate după august 1944, au fost trecuţi prin faţa rabinului Gutman, supravieţuitorul masacrului, ai cărui doi fii au fost ucişi în acelaşi loc. Nici unul din legionarii jilăveni ori din 1 Decembrie pe care i-am cunoscut nu au fost identificaţi de bătrân ca şi asasini ai copiilor săi (relatarea învăţătorului George Iacob, ginerele lui Nicolae Voiculescu, reţinută de copiii săi).

    Viceprimarul legionar Nicolae Voiculescu zis “Ciufu” (mort la Jilava în 1951) a fost acuzat doar pentru faptul că, atunci când rabinul Gutman, scăpat din masacru, a ajuns la primăria din 1 Decembrie, a refuzat să-l primească din suspiciune, indicându-i să meargă în Bucureşti (mărturie culeasă de la urmaşii lui Voculescu). Dacă legionarul Vociulescu ar fi făcut parte dintr-un aparat legionar de exterminare a evreilor, l-ar fi ucis pe Gutman cu acest prilej, nicidecum nu l-ar fi lăsat să plece.

    Consider importantă relatarea indignării manifestate de legionarii întorşi în comune, la aflarea celor întâmplate, ca încă o dovadă a faptului că masacrul nu a fost emanaţia voinţei organizaţiilor locale din care făceau parte. Citez mărturia lui Iordache Gheorghe (n. 1921, agricultor, com. 1 Decembrie). Tatăl acestuia, Gheorghe Iordache zis Delegatu, fost membru PNL, a aderat la Mişcarea Legionară în anii ‘30. În 24 ianuarie 1941, aflând de masacrul de la Jilava, a mers în această comună pentru a-l admonesta pe nepotul său, Petre Ivănescu, participant la asasinate, pe care l-a blestemat pentru actul comis. Renegat de rude şi de camarazi, Ivănescu s-a sinucis în momentul în care jandarmii au venit să-l aresteze.

    Menţionez şi cazuri de încercare a autorităţilor antonesciene de a incrimina în mod aberant legionari din Jilava pentru presupusă participare la masacru. Astfel, dascălului Doncu T. Doncu i s-a reproşat că s-ar fi agăţat câteva zeci de metri de una din săniile care transportau prizonierii evrei pe şoseaua principal în timp ce mergea la primărie să ridice ajutorul social (avea mulţi copii), iar studentului Eduard Tomescu (cel salvat mai târziu prin sacrificial lui Mircea Vulcănescu la Aiud) relata, în detenţie, lui Constantin Tănăsescu şi Emanoil Paraschivaş, presiunile făcute de anchetatori pentru a obţine declaraţii în sensul implicării conducerii Legiunii în organizarea acestui masacru.

    Menţionez starea de haos şi isterie specifică maselor necontrolate, precum şi agitaţia suspectă a unor pretinşi legionari care s-au implicat în participarea la asasinate. Aceştia au fost, conform relatărilor fie simpli localnici, fie simpatizanţi legionari ori cel mult membri de ultimă oră, care însă nu puteau justifica prezenţa lor în comună, în timp ce trebuia să fie prezenţi în instituţiile bucureştene conform ordinelor superiorilor. Dacă Legiunea ar fi ieşit atunci învingătoare, aceştia ar fi fost grav pedepsiţi cu siguranţă, pentru încălcarea disciplinei legionare.

    Un lucru este cert şi trebuie ţinut cont de el din punct de vedere juridic. Nu există nici un document din care să rezulte vreun ordin pornit de la conducerea Mişcării Legionare sau măcar de la conducerea de plasă sau comună, prin care să se fi dispus acest masacru.

    Există în schimb acum documentul amintit mai sus care arată clar cine au fost autorii incidentelor din cartierele evreieşti: membrii Partidului Comunist, ajutaţi de pleava suburbiilor, în acord direct cu serviciul de spionaj al lui Antonescu. Mai mulți emisari legionari au cerut lui Antonescu să trimită armata în cartierele evreiești unde erau informați că se petrec atrocități. Acesta însă a refuzat. Și se pune întrebarea: de ce?

    Putem acum înţelege mai bine de ce de 72 de ani se refuză sistematic redeschiderea dezbaterii şi a investigaţiilor unui episode cutremurător dar rămas neclarificat. Ei bine, iată cea mai bună explicaţie pentru faptul că niciodată autorităţile nu au dus ancheta pogromului de la Jilava până în acele amănunte care ar fi putut stabili vinovăţiile pentru acel masacru inutil. Regimul Antonescu nu a dorit să devoaleze implicarea Serviciului Secret de Informaţii în acest masacru etnic, iar după preluarea puterii de către comunişti, în 1945, în ciuda numărului mare de etnici evrei ce ocupau funcţii în noul regim, nu s-a dorit de asemenea aflarea faptului că aceştia au fost implicaţi alături de serviciile secrete în evenimentele din ianuarie 1941.

    În aceste condiţii, investigaţia trebuie extinsă asupra acelor elemente bucureştene, pretins legionare, care au acţionat în cartierele evreieşti, luând ostatici, torturându-i şi transportându-i apoi la Jilava, unde i-au dat pe mâna unor săteni înapoiaţi, isterizaţi în obscurantismul lor de persoane care ar trebui cercetate la rândul lor ca agenţi instigatori. Să nu uităm din zilele lui decembrie 1989, lui iunie 1990, ca şi din alte situaţii diversioniste, numărul mare de agitator şi provocatori care incitau împotriva “troriştilor” sau “legionarilor”.

    Căci – trebuie să repet – adevăraţii legionari din Jilava şi comunele adiacente au fost baricadaţi în instituţiile din bucureştene.

    Chiar şi după 73 de ani, autorităţile statului român au obligaţia de a redeschide anchetele atât de uşor închise ale pogromului de la Jilava. Iar istoricii trebuie să reevalueze abordarea studiului asupra acelor zile şi nopţi de coşmar, prin rigorile cercetării, şi nu pe baza relatărilor emoţionale ale unor Matatias Carp ori Brunea Fox. Eu sunt unul dintre cei care cer asta, în numele adevărului şi atâtor oameni care au trait, pe nedrept, întreaga viaţă cu stigmatul unor crime la care nu aun participat… Din respect pentru cei 120 de evrei morţi în chinuri… Din respect pentru cei calomniaţi şi huliţi de atunci, pe nedrept, în mod pauşal, pentru aceste crime: legionarii şi urmaşii lor.

    Statul român trebuie chiar şi acum, târziu, să asume această anchetă onestă, inclusiv realitatea că instituţiile sale de atunci, în special serviciile secrete, au participat la orchestrarea crimei colective. Şi nu trebuie să se teamă nimeni că statului român de azi i s-ar putea imputa daune materiale în viitor. Pentru că România de azi nu poate fi pusă să plătească pentru actele criminale ale unui regim ilegitim, instaurat la adăpostul unei lovituri de stat, cu implicarea mai multor servicii secrete străine.

    http://www.buciumul.ro/2016/01/21/inedit-pogromul-de-la-jilava-adevarul-despre-ianuarie-1941-redeschideti-ancheta-dupa-75-de-ani/

    http://www.corectnews.com/politics/intern/75-de-ani-de-la-ingrozitorul-pogrom-anti-evreiesc-din-bucuresti

    http://www.hotnews.ro/stiri-esential-20742986-klaus-iohannis-75-ani-pogromul-legionar-antievreiesc-bucuresti-imi-doresc-putem-afirma-vointa-noastra-combate-mai-intens-mai-eficient-fenomenele-antisemitism-xenofobie-extremismele.htm

    Apreciază

  27. cosminmatiu said, on ianuarie 21, 2016 at 4:05 pm

    Apreciază

  28. cosminmatiu said, on ianuarie 21, 2016 at 4:57 pm

    Apreciază

  29. Bogdan said, on ianuarie 21, 2016 at 7:14 pm

    Ce biserici sunt pe nou si care sunt pe stil vechi? Poate cineva sa le enumere sa le stie toata lumea?
    Eu stiu ca rusii sunt pe stil vechi, de greci nu stiu …

    Apreciază

    • el said, on ianuarie 22, 2016 at 2:11 pm

      Bogdan

      grecii sunt pe nou, ca romanii. la fel bisericile de Diaspora care tin de Patriarhia Ecumenica sau de greci sau de roamni sunt pecalendarul nou.

      sarbii, bulgarii, georgienii, rusii, Muntele Atos si Biserica Ierusalimului dintre Bisericile Ortodoxe sunt PE VECHI ! dar in comuniune cu grecii si cu romanii si FARA comuniune cu stilistii care in afara de Calendarul pe vechi corect au MULTE rataciri. . Plus Bisericile de diaspora care tin de aceste Biserici mai sus pomenite sunt toate pe vechi.Adica MAJORITATEA Bisericii Ortodoxe

      si dintre Bisericile zise „vechi Orientale” adica MONOFIZITE : armenii, copii, si ceilalti sunt tot pe Calendarul vechi. Adica si TOTI „vechii orientali” sunt pe calendarul vechi.

      Apreciază

      • Bogdan said, on ianuarie 22, 2016 at 11:12 pm

        multumesc pentru raspuns.

        Apreciază

  30. ica said, on ianuarie 22, 2016 at 7:23 pm

    https://hristofor.wordpress.com/2015/01/11/cele-doua-calendare-doua-timpuri-deosebite-masurate/
    https://hristofor.wordpress.com/2007/12/27/stilul-nou-inseamna-tradarea-ortodoxiei/
    https://hristofor.wordpress.com/2009/06/29/despre-stilul-nou/
    DOAMNE INTELEPTESTE-NE , LUMINEAZA-NE , IARTA-NE , MILUIESTE-NE si ne ia la timp din aceasta lume si ne MANTUIESTE. AMIN, AMIN, AMIN.

    Apreciază

  31. ica said, on ianuarie 22, 2016 at 8:33 pm

    cipriannro
    Pr. Cleopa a primit raspuns sa faca ascultare .
    De cine trebuia sa faca ascultare de cei care schimbau calendarul sau de SF. PARINTI de la Sinodul I de la Niceea.De cine era cel mai indreptatit sa se faca ascultare.
    Iertati-ma si BUNUL DUMNEZEU IN MAREA LUI MILA SA NE LUMINEZE SI SA NE MILUIASCA.
    DOAMNE AJUTA.

    Apreciază

  32. trovant said, on ianuarie 22, 2016 at 9:28 pm

    Doamne ajuta !
    o corectie – slujba si intoarcerea Iordanului au fost pe 18 Ianuarie, in ajunul Bobotezel.( pe vechi )
    o precizare – primii crestini sarbatoreau Nasterea Domnului si Boboteaza in aceeasi zi, pe 19 Ianuarie. Data sarbatoririi Nasterii Domnului a fost mutata ulterior. Armenii tin cele doua sarbatori la aceeasi data

    Apreciază

  33. ios said, on ianuarie 22, 2016 at 9:41 pm

    ica ai dreptate sint prea ratatciti ca sa vada din cauza lipsei lor de cainta

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.