SACCSIV – blog ortodox

Inca una: INTERZIS PASUNATUL in perioada 6 decembrie – 24 aprilie

Posted in Uncategorized by saccsiv on decembrie 14, 2015

Nu era suficienta aia cu cainii:

Parlamentul a hotarat: maxim 3 caini / turma de oi la munte, 2 caini la deal si 1 caine la campie

Asa ca au mai venit cu una. Iata ce putem citi la Lactatele s-ar putea scumpi. Ciobanii din toata tara, suparati pentru ca nu mai au voie sa-si lase oile pe pasune:

Ciobanii din toata tara sunt suparati nevoie mare si spun ca lactatele s-ar putea scumpi. Si asta pentru ca modificarea adusa unei legi din 2006 ii obliga sa nu mai lase oile pe pasune incepand cu data de 6 decembrie.

Ba mai mult, trebuie tinute in grajduri pana pe 24 aprilie. Revoltati, oamenii sustin ca vor avea nevoie de mai multa hrana pentru animale, iar cheltuielile vor creste.

Marti vor veni sa stea de vorba cu parlamentarii, in speranta ca situatia se va schimba. Legea vanatorii si a fondului cinegetic a fost modificata, si, potrivit noilor reglementari, pasunatul animalelor domestice pe terenul agricol este interzis in perioada 6 decembrie – 24 aprilie.

Gheorghe Voicu, cioban: „Ne deranjeaza fiindca trebuie sa le punem repede pe stabulatie. Trebuie sa platesc arenda la oameni si ne obliga sa inchidem oile!”

Ion Stefan, cioban: „Dar in schimb, vanatorii pot sa vina sa ne dea afara cu oile sa poata vana pe proprietatea noastra.”

Astfel, ciobanii sunt nevoiti sa isi tina in tot acest timp oile in grajduri.

Marcel Andrei, presedintele crescatorilor de ovine din Romania: „Nu stim cum vom reusi sa le scoatem in primavara, pentru ca nu avem cantitatea necesara de furaje pentru toata perioada de stabulatie.”

In plus, a fost un an secetos, spun ei, si se tem ca pretul furajelor va creste. Si in situatia data vor avea nevoie de o cantitate mai mare de hrana pentru animale. Asa ca si lactatele s-ar putea scumpi.

Legea impune si reducerea num?rului de câini de la stâne, care nu trebuie sa fie mai mare de trei in zona de munte.

Marcel Andrei, presedintele crescatorilor de ovine din Romania: „Animalul salbatic, noaptea, nu-l vezi. Noi n-avem mirosul atat de bine dezvoltat cum il au cainii care ne ajuta pe noi noaptea sa ne odihnim sa fim apti de munca pentru a doua zi.”

Reprezentantii ciobanilor vor veni marti in Capitala pentru a-si exprima nemultumirile.

 

80 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. marin said, on decembrie 14, 2015 at 2:06 pm

    Dnule Vasile,
    am auzit de o intalnire la Paris ce s-ar fi inchiat zilele trecute si a durat vreo 2 saptamani, in legatura cu Schimbarile Climatice unde au participat 195 de tari

    aveti ceva informatii , in leg cu ce s-a semnat acolo

    va multumesc

    Apreciază

  2. geo said, on decembrie 14, 2015 at 2:11 pm

    Ce se intimpla atunci cind incalci juramintul? Pentru ca de 25 de ani toti ministrii care s-au perindat au depus un juramint…dupa ce s-au vazut cu sacii in caruta au facut exact invers decit au jurat…

    Apreciază

  3. alextatulea said, on decembrie 14, 2015 at 2:12 pm

    Exact ce ma temeam. O sa rada micii producatori de lapte din piețe ca sa nu strice concurența. Lumea la tara cumpara de la vecini si asta deranjează Probabil. Despre biserici este grav ca obligă la tot felul se ingradiri de construcție si trebuie sa ai a doua usa in altar care costă si aia sau te pune sa o modifici daca nu corespunde standardelor. Pe scurt cred ca mandatul noului guvern e sa desavarseasca ce au facut toate celelalte la grămadă, sa facă din birocrație o parohie de înghesuire a bisericilor ca si clădiri dar mai ales a BOR per total. Cei care plătesc aceste supermodenzări cerute de protestatari după evenimentul colectiv suntem noi toti mirenii cu preoți în frunte care o sa scoatem cămasa pe unde putem, cat o sa mai putem. Vor pune sarsanale tot mai grele pe noi pana o sa se ia de slujbe si Taine ca acelea au puterea sa deranjeze demonii cel mai mult. cat despre animale, noi avem capre si anul asta a fost tare greu. E hrana putina pt iarna si daca mai scornesc multe legi o sa le vândă cei care nu o sa se mai descurce. spre bucuria sistemului.

    Apreciază

  4. […] Reprezentantii ciobanilor vor veni marti in Capitala pentru a-si exprima nemultumirile.   Sursa : https://saccsiv.wordpress.com/2015/12/14/inca-una-interzis-pasunatul-in-perioada-6-decembrie-24-apri… […]

    Apreciază

  5. ioan said, on decembrie 14, 2015 at 3:40 pm

    ultimul interviu al lui Cristi Tepes in legatura cu Interviul cu Marius și Ruth Bodnariu. Se spun acolo multe lucruri. Link: http://www.culturavietii.ro/2015/12/14/marius-ruth-bodnariu-ultima-emisiune-a-lui-cristi-tepes/

    Apreciază

  6. isa said, on decembrie 14, 2015 at 3:43 pm

    Dar tu, ca proprietar, ai dreptul sa-i rupi picioarele cu bîta, daca iti incalca proprietatea privata? Acum e vremea buna si se poate pasuna inca … Ingradiri, ingradiri … astia chiar vor sa ne ia tot.

    Apreciat de 1 persoană

    • el said, on decembrie 15, 2015 at 10:58 pm

      isa

      nu dar poti sa-ti lasi discret cainii sa-i primeasca cum li se cuvine/ sfasie prin surpindere …ca pana scot betivii aia indraciti pustile lor din cur …cainii sunt pe gatul lor…si atuncii…”iaca bade n-or avut noroc ! ” vai sarmanii …”vesnica” lor pomenire, si sa vina sa le fac eu parastas !!!!….

      Apreciază

  7. ionel said, on decembrie 14, 2015 at 3:51 pm

    Iti vine sa urlii cand vezi ce legi tampite scot animalele astea din guvern. O sa fie din ce in ce mai rau. Nu stiu unde vor sa ajunga, cat o sa mai poata rabda romanul?
    Apropo sunt dintre voi care stiu ceva despre un referendum care e legat de legea casatoriilor intre homosexuali?? La noi se zice de vreo 3 sapt la biserica ca se fac liste si o sa vina din consilieri sau oameni desemnati pe la fiecare casa sa spuna cine este pentru sau impotriva acestei legi.

    Apreciază

    • mihai said, on decembrie 15, 2015 at 5:00 am

      Aceasta lege va fi pe sestache ca si in multe alte parti. Asta cu consilieri si cu parerea populatiei este doar asa de ochii lumii ca sa aibe motive ei

      Apreciat de 1 persoană

  8. Dextro said, on decembrie 14, 2015 at 4:07 pm

    Asta este legea oieritului însă acum câteva zile a ieșit legea vânătorii din 2006 cu amendamentele noi. Ei bine aici este și mai grav. Ciobanii au voie să aibă doar 1 câine la șes, 2 la deal și 3 la munte ceea ce pe de o parte este total insuficient, pe de alta, inseamnă o catstrofă pentru cele 4 rase naționale de Ciobănești Românești, Carpatin, Mioritic, Bucovina și Corb, primele 3 omolgate internațional. Ne-am chinuit zeci de ani, ciobanii din multe zone au cheltuit bani pe expoziții in străinătate și in țară, Asociatia Chinologică Română a făcut lobby intens timp de 15 ani, la cel maim inalt nivel (altfel nu se poate), eu personal am măsurat cred, mii de ciobănești și alți colegi la fel. A fost un efort susținut din partea multor oameni. Ei bine, chiar acum o lună am avut simpozionul național al Ciobăneștilor Românești, unde s-au decernat diplome si medalii pentru toți cei implicați in omologarea raselor noastre. Credeam că nimic nu mai poate sta in calea acestora. Ne înșelasem. Uitasem de vânători. Pe lângă această prevedere stupidă, mai există și altele cum ar fi impușcarea oricărui câine liber, fără să poată fi sancționați vânătorii. Așa ceva contravine legii protectiei animalelor, dar ce-i interesează pe ciocoii noi care-și suplinesc lipsa educației cu un permis de vânătoare. Asta insă nu va rămâne așa. Pe de-o parte oierii au mâine protest in capitală, pe de altă parte noi, cu Ciobăneștii, am inițiat deja petiții și in România și in străinătate.

    vezi mai jos efectele legii. au inceput sa amendeze ciobanii.

    http://www.bistrita24.ro/articol/continut/cioban-sanctionat-de-jandarmi-pentru-prea-multi-caini-pe-care-ii-detinea-la-stana

    Apreciază

    • el said, on decembrie 14, 2015 at 6:41 pm

      Doamne fereste, saracii caini, ce vina au ca sa fie impuscati asa de orice derbedeu cu pusca?
      Saracii oameni, ce sa faca acum ciobanii cu cainii aceia pe care ii au si i-au crescut sa-i omoare, sa-i alunge(nu pleaca cainele credincios se intoarce si de la 1000km)?

      INDRACITII !! Dumnezeu SA-I PEDESPEASCA CUMPLIT ! CURAND Sa NU SCAPE nici unul dintre ei, pana la ultimul cu plozii lor stricati cu tot sa fie ARSI de vii ! Macelul sa-i manance MAINE !

      Apreciază

  9. Ecaterina said, on decembrie 14, 2015 at 4:39 pm

    Lasă că nu le pasă bucureștenilor de laptele și carnea ciobanilor. Ei cumpără mortăciunile și chimicalele cu gust de lapte și petrol ale jidovilor. Curând vine și foamea. Atunci să vedeți canibalism. Vor prefera să se mănânce între ei decât să scoată viermii canceroși din pământul românesc.

    Acum pregătesc și un proiect prin care România va fi prădată și cu numele de jidovi. Interesează pe pomanagii? NU.

    Apreciază

  10. Mirela said, on decembrie 14, 2015 at 4:45 pm

    A venit vremea ca, după toate cedările, să cedăm şi paza graniţelor!

    http://www.activenews.ro/externe/CONTRA-NOSTRA.Transfer-istoric-de-suveranitate-pregatit-de-UE-Frontierele-nationale-vor-fi-aparate-de-o-noua-forta-de-politie-a-Comisiei-Europene-127770

    Comisia Europeană pregatește cel mai mare transfer de suveranitate de la înființarea blocului comunitar: o poliție subordonată direct Bruxelles-ului, care va interveni la frontierele externe ale UE, indiferent dacă statul respectiv este sau nu de acord.
    Potrivit Financial Times, proiectul prevede că ultimul cuvânt asupra înființării noii forțe de poliție îl va avea Comisia Europeană, indiferent de refuzul unora dintre statele UE.
    Noua structură urmează să fie alcătuită din forțe terestre și navale și va acționa numai prin decizia Comisiei Europene.

    ATENŢIE: Germania și Franța sunt statele care au promovat intens această nouă structură. Afluxul uriaș de imigranți, faptul că au pătruns extrem de ușor în spațiul Schengen a dus la această măsură care permite oficialilor de la Bruxelles sa intervină direct la granița oricărui stat în situații care implica securitatea UE.

    INCREDIBIL!!!!!!!!!!!!!!!!!!! BATJOCURA NU MAI ARE LIMITE! Islamiştii sunt invitaţi de către „Merkel” să ne colonizeze, iar din cauză că aceştia au ascultat-o, noi pierdem dreptul de a decide controlul la graniţe!
    Se pare că această nouă forţă de poliţie a fost un alt scop al invaziei!

    Apreciază

    • Larissa said, on decembrie 15, 2015 at 3:22 am

      Anda,
      Din cate stiu, pe plan international, ceea ce face statul roman se numeste dubla impunere sau dubla taxare. Sunt in schimb state cu care Romania are tratate de evitare a dublei taxatii. Fiecare roman plecat din tata sa lucreze (ca si mine de altfel) trebuie sa verifice daca tara unde are domiciliul sau resedinta are vre-o intelegere fiscala cu Romania.Din cate stiu sunt cam 50 de tari cu care Romania are asemenea tratate.

      De verificat:

      DUBLA IMPUNERE FISCALA SI METODELE DE EVITARE A ACESTEIA

      In conditiile economiei contemporane, circulatia libera a capitalurilor este o realitate, astfel ca numeroase persoane fizice si juridice desfasoara activitati economico-sociale din care obtin venituri sau detin averi in mai multe tari. De aici s-a nascut problema stabilirii autoritatii publice componente sa procedeze la impunerea veniturilor realizate si a averilor detinute de persoane fizice si juridice in alte tari, decat cea careia ii apartin aceste persoane. Problema este strans legata de suveranitatea fiscala a tarilor, in virtutea careia autoritatile publice pot sa instituie impozite asupra tuturor veniturilor si averilor apartinand rezidentilor, indiferent de originea acestora. Ca urmare, acelasi venit si aceeasi proprietate pot fi impuse in tara pe teritoriul careia acestea s-au obtinut sau se afla, precum si in tara de domiciliu a subiectului ce a obtinut veniturile sau detine averea. In felul acesta, apare dubla impunere fiscala internationala, care poate reprezenta ceva excesiv pentru subiectul suportator sau un obstacol in calea circulatiei capitalurilor, al proceselor de largiri cooperarii dintre acestea.

      In cazul impozitelor indirecte nu se pune problema dublei impuneri internationale, intrucat cetatenii straini suporta, in calitate de cumparatori, aceleasi impozite cuprinse in preturile marfurilor cumparate ca si cetatenii din tara de impunere.

      Dubla impunere fiscala internationala reprezinta, asadar, supunerea directa la impozit a aceleiasi materii impozabile si pentru aceeasi perioada de timp, de catre autoritatile publice din tari diferite. Desigur, o astfel de impunere se poate manifesta doar in cazul in care rezidentii unei tari realizeaza venituri sau detin proprietati in alte tari. Caci in cazul extrem al perceperii unor impozite o singura data, dar de doua sau mai multe autoritati fiscale juxtapuse din aceeasi tara (si nu paralele), dubla, tripla sau multipla impunere (exagerata in mod practic) este o realitate (apasatoare), dar aceasta nu este considerata in teoria finantelor publice o dubla, tripla sau multipla impunere juridica, ci una de natura economica, care, in fapt, se concretizeaza in cresterea presiunii fiscale medii suportate de contribuabilul in cauza in propria tara.

      Luand in considerare aspectele de ordin juridic, legate de vointa legiuitorului, dubla impunere realizata intr-o tara este voluntara sau involuntara.

      Dubla impunere voluntara este instituita special, in vederea realizarii unui anumit scop. In aceasta situatie se pot afla:

      -impunerea mai accentuata a veniturilor realizate in tara de persoane fizice si juridice straine;

      -aplicarea unor cote aditionale de impozite in favoarea bugetului federal (sau centralizat), la unele dintre impozitele locale.

      Dubla impunere involuntara poate fi expresia unei repercusiuni a unor impozite, intrucat legiuitorul nu poate stabili in toate cazurile cine va suporta impozitele.

      Din punct de vedere administrativ, in analiza dublei impuneri trebuie sa avem in vedere deosebirea dintre autoritatile financiare suprapuse si cele juxtapuse (paralele). Astfel dubla impunere se manifesta doar in cazul in care aceasta este provocata de autoritatile juxtapuse.

      Dubla impunere poate fi realizata si de catre una si aceeasi autoritate financiara, cand aceasta se refera la:

      -impunerea aceluiasi venit de doua ori;

      -impunerea aceluiasi capital de doua ori;

      -impunerea simultana a venitului si a capitalului;

      -impunerea concomitenta a profitului ramas la societatile comerciale si a dividendelor repartizate actionarilor sau asociatilor;

      -impunerea societatilor comerciale atat pentru capitalul pe care il detin, cat si pentru obligatiunile aflate in portofoliu.

      In legatura cu „multiplicarea” posibila a impunerii apreciem ca, in practica internationala nu poate fi retinuta decat dubla impunere, intrucat impunerea pentru un anumit subiect trebuie judecata in raport cu criteriile impunerii veniturilor si averilor, pe care o tara le utilizeaza in raport cu o alta tara, privite in mod separat, tara cu tara. In acest context, dubla impunere fiscala internationala se manifesta in plenitudinea sa, atunci cand rezidentii sau cetatenii unei tari, care aplica criteriul rezidentei sau criteriul cetateniei subiectilor de impozite, obtin venituri din activitatile desfasurate in alte tari sau detin averi impozabile in alte tari – care aplica criteriul originii veniturilor sau al teritorialitatii.

      Avandu-se in vedere aspectele vizand aplicarea criteriilor impunerii, precum si dorinta unora dintre tari de a se evita dubla impunere fiscala internationala, se impun si unele precizari referitoare la rezidenta sau domiciliul fiscal (sau „la foyer fiscal” cum spun francezii, referindu-se in principiu, la o familie civila care apare ca subiect al impunerii) si la sediul conducerii efective, sediul permanent sau sediul stabil in cadrul agentilor economici sau al diverselor activitati generatoare de venituri impozabile ale acestora.

      Astfel, in cazul persoanelor fizice, problema rezidentei este legata de locuinta permanenta a contribuabililor sau (si de cetatenia acestora). Daca o persoana are locuinta permanenta (casa, vila sau apartament, in proprietate personala sau chirie) in ambele tari semnatare ale conventiei de evitare a dublei impuneri, pentru stabilirea rezidentei, se iau, in considerare aspectele ce invedereaza cele mai stranse legaturi personale si economice cu una dintre tari, cu referire la: relatiile familiala si sociale ale persoanei in discutie, activitatea politica si culturala a persoanei, desfasurata intr-o tara sau alta, tara (locul) unde persoana isi administreaza bunurile. Daca subiectul nu are locuinta in nici una dintre cele doua tari, atunci rezidenta se stabileste in tara in care acesta locuieste in mod obisnuit. In cazul in care subiectul locuieste in mod obisnuit in ambele tari sau in nici una dintre ele, el este considerat rezident al tarii a carei cetatenie o are in fine, daca persoana are cetatenia ambelor tari, atunci domiciliul fiscal se stabileste prin intelegerea dintre cele doua tari.

      Asa cum se observa, stabilirea rezidentei nu este o problema simpla, iar pentru a se realiza, problema cu actele justificative aferente a situatiei concrete este absolut necesara.

      In cazul persoanelor juridice, rezidenta este dependenta de locul unde se afla locul conducerii sala efective. De asemenea, in conventiile privind evitarea dublei impuneri se fad precizari referitoare la ceea ce inseamna sediu permanent sau sediu stabil.

      Astfel, sediul permanent este reprezentat de orice instalatie de lucru sau de afaceri – amplasata intr-un loc precis si cu un anumit grad de permanenta – prin care un agent economic isi realizeaza total sau partial activitatea sa. In mod concret, o asemenea instalatie este formata din cladiri, utilaje, masini si instalatii.

      Sediul stabil luat in considerare cuprinde: un sediu al conducerii, o sucursala, un birou, o fabrica, un atelier, o sonda de petrol sau de gaz, o cariera, o mina etc. In cazul santurilor de constructii sau de montaj, se are in vedere si durata existentei acestora, care se stabileste in functie de intelegerea dintre parti uzuale fiind perioadele de 12 sau 18 luni.

      Nu se considera sedii stabile instalatiile utilizate in exclusivitate pentru depozitarea, expunerea sau livrarea de marfuri, locurile fixe de afaceri folosite doar pentru cumparari de marfuri, derularea unor activitati pregatitoare sau auxiliare, culegerea de informatii etc. De asemenea, vanzarea marfurilor dupa inchiderea targului comercial sau a expozitiei in cadrul careia au fost prezentate, nu este considerata ca apartinand unui sediu stabil.

      Solutionarea problemei evitarii dublei impuneri fiscale internationale a inceput sa constituie o preocupare a tarilor interesate in dezvoltarea relatiilor reciproce, dupa incheierea primului razboi mondial. In acest sens, o contributie importanta au avut si lucrarile din perioada 1921-1928 desfasurate in cadrul Ligii Natiunilor – care s-a finalizat prin elaborarea primului model de conventie bilaterala pentru evitarea dublei impuneri.

      Actuala conventie – model este cea elaborata de Comitetul fiscal al Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica in 1955, cu perfectionari date publicitatii in 1963 si 1977.

      In cadrul acestei conventii – model sunt cuprinse unele solutii aplicabile in relatiile bilaterale dintre tari, solutii care se preiau in forma dorita in cadrul conventiilor concrete incheiate intre tari. Solutiile recomandate au in vedere urmatoarele:

      a) impunerea profiturilor obtinute de agentii economici sa se efectueze de catre tara pe teritoriul careia acestea sau realizat si in care subiectii respectivi au un sediu stabil de exploatare;

      b) beneficiile rezultate din exploatarea in trafic international a navelor sau aeronavelor sa fie impuse de tara unde se afla conducerea efectiva a societatii de exploatare. Daca acest sediu este la bordul navei el se considera a fi in tara portului de origine al navei, iar daca un astfel de port nu exista, in tara a carei rezidenta este persoana care exploateaza nava;

      c) veniturile obtinute sub forma de dobanzi aferente obligatiunilor biletelor de ordin sau altor titluri de creanta, sub forma de rezidente aferente folosirii drepturilor de autor, brevetelor, marcilor de fabrica sau de comert, procedeelor sau formulelor secrete etc., precum si sub forma de dividende sa fie impuse de ambele tari contractante, in proportiile convenite de acestea. Tara de destinatie are insa prioritate, iar tarii de origine I se rezerva un drept limitat de impunere, cu cote de 10-15%;

      d) impunerea veniturilor realizate din exercitarea pe cont propriu a unei profesii libere sa se efectueze fie in tara de origine a acestuia – cand beneficiarul lor dispune de un sediu stabil pentru practicarea profesiei libere, fie in tara in care este rezident beneficiarul veniturilor – cand acesta nu are sediu stabil in tara respectiva;

      e) veniturile din salarii si onorarii, precum si cele obtinute sub forma de tantieme, jetoane de prezenta si alte retributii similare de catre membrii consiliilor de administratie sau comisiilor de cenzori sa fie impuse in tara de origine a acestora. In conditii de reciprocitate, sunt exceptati de la o asemenea impunere salariatii ambasadelor si reprezentantelor diplomatice, precum si corespondentii agentiilor de presa straine;

      f) averile detinute in strainatate sub forma de bunuri imobile sa fie impuse de tara in care se afla acestea. Daca averea este reprezentata de bunuri mobile ce fac parte din activul unui sediu stabil sau a unei baze fixe, care serveste exercitarii unei profesii libere, sa fie impusa in tara in care se afla sediul stabil sau baza fixa. Navele, aeronavele, vehiculele feroviare sau rutiere ce sunt exploatate in trafic international, precum si bunurile mobile aferente acestei exploatari sa fie impuse in tara in care se afla sediul conducerii efective a societatii de exploatare.

      In cadrul conventiilor ce se incheie intre tari pentru evitarea dublei impuneri fiscale internationale se mai inscriu o seama de precizari specifice, vizand modul concret in care se va realiza impunerea, cu referire la:

      -delimitarea precisa a sferei de aplicabilitate a conventiei in ce priveste subiectii fiscali, in toate ipostazele posibile al domiciliului si al cetateniei;

      -modul de stabilire al profitului impozabil al agentilor economici si modalitatile sau/si limitele deducerii cheltuielilor generale ale societatilor-mama din gestiunea societatilor fiice, care isi desfasoara activitatea in alte tari;

      -nivelul cotelor de impunere pe care le poate folosi tara de origine a veniturilor sub forma de dobanzi, redevente si dividende.

      Luandu-se in considerare aceste elemente, in practica fiscala internationala au fost acceptate urmatoarele patru metode sau procedee tehnice pentru evitarea dublei impuneri:

      -scutirea totala;

      -scutirea progresiva;

      -„creditarea” obisnuita;

      -„creditarea” integrala.

      Corespunzator metodei scutirii totale, veniturile realizate de rezidentul unei tari intr-o tara straina si supus impunerii in respectiva tara se deduc din venitul impozabil global, care in tara de resedinta are in vedere totalitatea veniturilor obtinute de contribuabili.

      Metoda scutirii progresive presupune, de asemenea, o impunere separata a veniturilor, in fiecare din tarile semnatare ale conventiei. Dar, in contextul progresivitatii impunerii, veniturile obtinute de rezidentul unei tari in strainatate se adauga la veniturile impozabile realizate in tara de resedinta obtinandu-se venitul impozabil global.

      „Creditarea” obisnuita consta in aceea ca, impozitul platit tarii straine pentru venitul realizat pe teritoriul acesteia catre rezidentul altei tari, se deduce direct din impozitul total calculat in tara de resedinta. Acest impozit se calculeaza luand in considerare venitul impozabil global, obtinut prin insumarea veniturilor impozabile realizate in ambele tari.

      Impozitul platit in strainatate se deduce doar pana la limita impozitului intern ca s-ar datora pentru un venit egal cu cel obtinut in strainatate. Acest impozit noi il numim impozit de dedus pentru veniturile impozabile din tara contractanta.

      „Creditarea” integrala elimina neajunsul metodei anterioare in sensul ca impozitul platit in strainatate se deduce integral din impozitul total calculat in tara de resedinta, indiferent de marimea acestuia.

      Dintre aceste metode, cea mai avantajoasa pentru contribuabili este metoda scutirii totale. Avantajele si dezavantajele se rasfrang asupra contribuabililor, dar aceasta depinde de mentiunea inscrisa in conventia incheiata intre tarile de referinta – cu privire la metoda sau procedeul ce va fi utilizat pentru evitarea dublei impuneri fiscale internationale.

      In relatiile internationale, tarile semnatare ale Conventiei privind evitarea dublei impuneri trebuie sa tina seama si de principiul nediscriminarii fiscale, potrivit caruia se angajeaza sa nu aplice dispozitii mai „grele” si mai restrictive in materie de impozite fata de rezidentii celeilalte tari, in raport cu cele aplicabile propriilor contribuabili, aflati in aceeasi situatie. Acest principiu nu poate fi insa invocat si pentru acordarea reducerii de impozit aplicabile rezidentilor proprii, in functie de situatia sau sarcinile familiale.

      In vederea evitarii dublei impuneri fiscale internationale, Romania are incheiate conventii cu 50 de tari ale lumii.

      Apreciază

    • Larissa said, on decembrie 15, 2015 at 10:06 pm

      Am gasit linkul:
      http://netfinanciar.ro/tratate_de_evitare_a_dublei_impuneri.php
      Multe state europene sunt in aceasta lista . De verificat.

      Apreciază

  11. danielvla said, on decembrie 14, 2015 at 5:29 pm

    Asta n-ar fi chiar asa de nociva. Daca era zapada, animalele ar fi trebuit tinute la grajd, in perioada asta. Si tot ar fi consumat nutret.
    In unele zone, mai ales de ses, turmele (de vaci) strica drumuri si unele culturi…

    Apreciază

  12. mario said, on decembrie 14, 2015 at 6:06 pm

    Nu este cazul meu, dar este exact ce se intampla acum si ne avertiza saccsiv:
    La inceput au dat in biserici, iar eu am tacut
    Si eu nu am strigat in apararea lor pentru ca nu merg la biserica
    Apoi au venit dupa ciobani
    Si eu nu am strigat pentru ca nu sunt cioban
    Au venit apoi si au ridicat copii oamenilor saraci
    Si nici atunci nu am strigat
    ……………………………..
    Si urmeaza completarea insa mi-e greata de ea, pentru ca am sa o prind si nu pot sa traiesc restu vietii recitind si repetand aceasta poezie care se va lungi foarte mult. Asa ca va invit sa o recititi in fiecare zi si sa o completati cand e cazul, poate ca intr-o zi veti striga!
    Slavit e Dumnezeu, fie ca Duhul Sfant sa ne intareasca si intelepteasca in zilele care vor veni.

    Apreciază

  13. Mirela said, on decembrie 14, 2015 at 7:51 pm

    Pentru români nu sunt bani, ei trebuie plătiţi cu 2 lei, dar pentru Ciolanis osul e tot mai gras: Ciocloş a alocat administraţiei prezidenţiale un buget de 2,5 ori mai mare decât anul trecut. O fi suferit multă austeritate bietul prezident, de are tupeul să vrea o astfel de creştere. Ăsta e lucrul lui bine făcut!
    Apar şi 5000 de lei pentru hrana animalelor, dar nu se ştie care sunt alea. Nişte porci nesătui?
    http://onlinereport.ro/ciudat-la-cotroceni-se-cresc-animale-guvernul-i-a-alocat-sefului-statului-5-000-de-lei-pentru-hrana-animalelor/
    El nu are număr limitat de animale?
    Şi mă mai întreb ceva: dacă o stână cu 900 de oi poate fi păzită de un singur câine, de ce nu se pune problema ca 900 de politicieni să fie păziţi de un singur jandarm???
    Ca ce chestie după o jigodie să patruleze o haită de păzitori plătiţi de noi?
    La modul în care „evoluează” lucrurile în lume, cred că vom ajunge să ne ascundem în păduri şi fără antihristul biblic, de scârbă faţă de această lume plină de antihrişti tot mai râvnitori şi mai încărcaţi de legiuni.

    Apreciat de 1 persoană

    • marinela said, on decembrie 14, 2015 at 10:32 pm

      Mirela draga,nici macar in paduri nu mai putem sa ne ascundem,ca dispar pe zi ce trece,doar prin vagaunile muntilor,dar si acolo va fi inghesuiala mare,daca vom fugi totii.Deci ,ramine sa ne facem bordeie sub pamint in locuri izolate si sa nu ne stie decit pamintul,cum se spune.
      Eu si surorile mele am primit ca un pumn in plex chestia cu taxele platite in Ro.,cind eu platesc deja regulat si inca multe taxe in tara care lucrez si traiesc,de ce trebuie sa platesc si-n Ro,nu pricep deloc,dar asta e o alta hotie legalizata a „binevoitorilor guvernanti”,care au grija sa nu cumva sa devenim mai bogati ca ei,”saracii”.Vezi-i Doamne si-i miluieste dupa cum fac !

      Apreciază

      • Mirela said, on decembrie 15, 2015 at 12:51 am

        marinela,

        Să dea Dumnezeu să fie înghesuială mare prin munţi, dar nu prea cred. Mă bazez pe ceea ce am văzut că s-a întâmplat cu cardurile, când mulţi au trădat foarte uşor, fără ca măcar să fie bolnavi.
        Cât despre taxe, acum e o sumă nu prea mare (5% din salariul minim), dar estimez că acesta e doar începutul, spre a-i prinde în mreje pe cei care lucrează în străinătate. După aceea, cred că taxele vor creşte, căci Jigodiile proţăpite în fruntea acestei nenorocite ţări sunt tot mai flămânde şi mai nesimţite.
        Doar în Dumnezeu mai putem să ne punem nădejdea!

        Apreciază

      • el said, on decembrie 15, 2015 at 10:31 am

        marinela

        despre ce taxe este vorba? caci daca are omul casa acolo in tara e cumva normal de platit impozit anualpe casa si inca ceva pentru ea. in e.u nu se plateste dublu impozit pe venit, asa ca nu va faceti grija in caz ca lucrati si platiti impozite pe venit in tara de lucru nu se platesc si in alta tara e.u. acestea lestiu de la un cunoscut in situatia aceasta si care s-ainteresat la jurist competent.

        Apreciază

      • Mirela said, on decembrie 15, 2015 at 2:59 pm

        Statul „de drept”:
        Toţi românii care lucrează în străinătate trebuie să plătească 5% statului „român”, probabil pentru meritul de a le fi făcut viaţa atât de amară încât să îşi ia lumea în cap, mâncând pâine amestecată cu lacrimi.
        În schimb, de la companiile străine cere redevenţe de nimic! De exemplu, 3,5% pentru gazele de şist, plus că nu plătesc apa (necesară în cantităţi imense), otrăvesc iremediabil pământul şi pânza freatică, poluează grav aerul, produc cutremure etc. La fel cu aurul şi cu tot ce avem.
        Nesimţirea nu are nici o limită!

        Apreciază

      • el said, on decembrie 15, 2015 at 6:33 pm

        Mirela

        nu-i nimic, pentru ca indracirea lor nu mai are limite si nici vindecare, ESTE UN AC USTURATOR si pentru cojocul lor: MACELUL care vine, in care vor pieri paduchii acestia jegosi care au supt fara saturare vlaga neamului.
        Acum isi joaca ei ULTIMILE carti, timpul lor s-a scurs!
        SUNT TERMINATI ! indiferent ce li se pare lor !

        Apreciază

      • el said, on decembrie 15, 2015 at 6:43 pm

        marinela

        de aceea URASC padurile, dracul ii invata sa distruga tot ce ar fi de folos omului spre adapostirea de prigoana pe care au pus-o la cale diabolic, ucid si animalele folositoare omului, defriseaza padurile sa nu aibe unde sa se ascunda crestinii in vremea lui anticrist ,otravesc apele si CONTROLEAZA toate resursele de supravieturie ale omului… altfel de ce ar lua omul pecetea RATATULUI VEACURILOR si a clownului anticrist?
        DISTRUGERE GENERALA asta e programul lor in imediat, pe termen scurt si lung !
        De acum vom vedea/auzi aberatie peste aberatie, incat sa-si piarda omul nadejdea si controlul de revolta neputincioasa, in loc sa se concentreze pe Hristos si mantuire.
        Nu va pierdeti firea, VINE CURAND si „matura” potrivita care va curata aria de paduchii astia jegosi ce vor fi aruncati de vii in focul iadului.

        Apreciază

  14. STOP RFID said, on decembrie 14, 2015 at 8:04 pm

    Acum cateva ore, a venit in vizita pe la noi, o buna prietena a surorii mele, o credincioasa care merge pe la toate manastirile si bisericile si la toate maslurile posibile. A venit vorba de card si zicea ca toti preotii au primit carduri de sanatate si cand se duc in pelerinaj fac o cruce mare pe pasaportul biometric si-l ,,binecuvanteaza”. Mentionez ca aceasta fata este cununata de un preot, deci stie bine ce vorbeste. Mai zicea ca nu poate sa tina nici macar trei zile post pentru ca ia medicamente. I-am zis ca acceptarea actelor electronice e lepadare, dar parca vorbesti cu peretii. M-am enervat si am iesit afara din casa ca nu mai puteam sa ascult argumentele de doi lei cu care incerca sa ma imbrobodeasca. Cam astea sunt datele de pe teren si viitorul este sumbru.

    Apreciază

    • Mirela said, on decembrie 15, 2015 at 12:30 am

      Confirm că ştiu şi eu mulţi preoţi care au primit cardul de sănătate. De fapt, ştiu rarisimi care nu au primit. De ce? Unii: ce să facem? Altul: Sunt bolnav, dar altul chiar i-a criticat la predică pe „zeloţii care se ocupă de lucruri absolut fără importanţă, precum paşapoartele cu cip”. Mi s-a făcut greaţă, îmi venea să-i răspund în biserică şi asta aş fi făcut dacă ar fi fost permis. Dar lumea a fost mulţumită că scapă de procese de conştiinţă. Să aleagă între sănătate şi Dumnezeu? Mai bine nu trebuie, ne-a liniştit preotul că nu e nici o problemă cu cardurile.
      Alţii şi-au făcut paşapoarte biometrice, inclusiv copiilor, ca să meargă în „Ţara Sfântă” (unde se pare că se sfinţesc inclusiv cipurile) . Dintr-un grup de „pelerini”, jumătate aveau paşapoarte cu cip, deşi ar fi putut să meargă cu paşapoarte temporare. Justificarea tacită era de genul: pentru aşa o sfinţire, ne e permis să luăm acte biometrice! Ca şi cum pelerinajul la Ierusalim ar fi poruncă similară pelerinajului la Mecca, uitând că ascultarea e mai mare decât jertfa, cum i s-a spus regelui Saul.
      Impresia mea este că unii oameni, inclusiv acea „credincioasă” de mai sus care nu ratează nici o mănăstire şi nici o slujbă, sunt farisei, crezând că, prin jertfa de preumblare, Îl vor obliga pe Dumnezeu să le treacă cu vederea lepădarea prin cipuri. Gen: ne rugăm pentru bunăstare şi pentru sănătate, deci Dumnezeu trebuie să ni le dea. Întrucât fără acte cu cip le pierdem, e permis să luăm actele.

      Apreciat de 1 persoană

      • cosminmatiu said, on decembrie 15, 2015 at 12:28 pm

        Cel ce este credincios in putine este si in multe, si majoritatea celor ce iau acum cardurile vor lua si cipul implantat. Sunt sfinti athoniti care nici macar nu au vizitiat toate manastirile din Athos. Eu personal nici nu tin neaparat sa vizitez Locurile Sfinte pentru ca Dumnezeu este viu iar Ierusalim ceresc trebuie sa facem din inima noastra.

        Apreciază

    • mihai said, on decembrie 15, 2015 at 5:12 am

      Frate ce spui tu am observat si eu, la mine in fam cu exceptia mea si al fiicei mele toti au luat cardul de ,,sanatate” cu ambele maini

      Apreciază

    • marinela said, on decembrie 15, 2015 at 1:51 pm

      @el
      Stiu ca e normal sa platesti un impozit ,daca esti detinator de imobil in tara ta de bastina,dar am auzit ca va trebui platit impozit si pe banii trimisi in tara,aparte acei 5,5 0/0 cnas,care nu-i vad rostul,atita timp cit nu beneficiez de serviciile lor de sanatate.Dar ,daca e asa cum spui tu, ca nu trebuie sa mai scoatem alti bani din buzunar,m-am linistit,ca eu platesc destule taxe aici unde sint si doar noi stim cu cita sudoare muncim banii astia ,iar hotii din Ro.sa aiba neobrazarea sa ni-i fure prin diverse taxe inventate de ei. Doamne ajuta!

      Apreciază

    • mircea.v said, on decembrie 15, 2015 at 7:47 pm

      STOP RFID,

      eu am auzit exact la fel, cu aceleasi argumente, de la calugar. Sant vorbiti :). Cu Ierusalim, si ca ce bine, si nu avem ce face… Dupa o conversatie de 2 minute s-a enervat si a plecat. E vorba de Manastirea Caraiman, facuta de Parintele Gherontie Puiu, avand instiintare de la Preasfanta Fecioara. Acum e confiscata de Daniel, cu tot ce implica.

      Si Sfantul Paisie spunea ca de multe ori mai mult pierzi decat castigi cu ocazia pelerinajelor, agitatie, calatorie, aglomeratie, stres…Turism „duhovnicesc”. Mai bifam una…

      Apreciază

  15. cca70 said, on decembrie 14, 2015 at 9:03 pm

    off topic

    I-au prostit jidanii si pe francezi cu ajutorul „democratiei”

    Nationalistii erau la un pas de victorie si i-au furat „ca la carte” jidanii astia doi din republica francarabia:

    http://www.evz.ro/al-doilea-tur-al-alegerilor-regionale-in-franta-fontul-national-are-toate-sansele-la-o-victorie.html#

    Mai e cineva care mai crede in alegeri? 🙂

    Apreciază

    • carla said, on decembrie 15, 2015 at 11:48 pm

      Alegerile se castiga usor daca este facuta manipularea opiniei corespunzator. Noi tocmai ce am vazut.

      Apreciază

  16. JE said, on decembrie 14, 2015 at 9:07 pm

    – Stațiunea Tășnad devine centru pentru imigranții musulmani. Localnicii sunt speriați și revoltați împotriva lui Cioloș
    http://bit.ly/1Os7j9G

    – Lovitură DURĂ dată românilor plecați la muncă în străinătate. Incredibil ce le-a pregătit guvernul de sărbători!
    http://bit.ly/1m1UWu9

    Apreciază

  17. Mustafa said, on decembrie 14, 2015 at 9:31 pm

    @saccsiv

    E mult mai rau decat pare pentru ca iarba pascuta de animale la inceputul primaverii contine din abundenta vitamine si minerale care ajuta la absortia vitaminei D si a calciului.
    http://www.westonaprice.org/health-topics/splendor-from-the-grass/

    Almost seventy years ago, Dr. Weston Price published an interesting paper in the Journal of the American Dental Association.1 (See page 19) For years, Dr. Price had been analyzing the amount of vitamin A and Activator X in butterfat. (Activator X, which Price discovered, is similar in structure to vitamin A and a powerful catalyst to mineral absorption. It is now believed to be the fat-soluble vitamin K2; read Chris Masterjohn’s article to see how this 60-year mystery was finally solved.) He noted that these nutrients were most plentiful in the spring and fall, when cows had access to rapidly growing green grass. During the winter and the dry summer months, levels of these vitamins in butterfat declined or disappeared completely.

    Apreciază

  18. Paul222 said, on decembrie 15, 2015 at 2:31 am

    E grav! Efectiv in fiecare zi cate o tradare!

    Transilvania furată: Caracatița verde își extinde tentaculele în centrul României (I). Cum deposedezi câteva sate și intri fraudulos in posesia a 130 mii de hectare in inima țării

    http://www.activenews.ro/stiri-politic/Transilvania-furata-Caracatita-verde-isi-extinde-tentaculele-in-centrul-Romaniei-I-.-Cum-deposedezi-cateva-sate-si-intri-fraudulos-in-posesia-a-130-mii-de-hectare-in-inima-tarii-127805

    Defapt treaba asta cu ariile protejate e o mare vrajeala ca sa poata ei instaura un control absolut asupra localitatilor. Am vazut mai demult o analiza a unui tip pe youtube care se refereaza la fix aceleasi situatii numai ca in SUA. Si a demonstrat cum practic ei vor sa ajunga la o varianta reala a filmului The Hunger Games, unde oamenii erau bine controlati in orase si in afara nu avea nimeni cum sa iasa ca erau numai „sanctuare” iar acolo se omorau intre ei!

    Toata treaba asta cu zonele ecologice este o conspiratie monstruoasa! Cine-i mai crede ca fac parc de dragul parcului sau al animalelor cand in paralel se defriseaza mii de hectare de padure!

    Nu-mi vine sa cred pur si simplu cu ce viteza se misca lucrurile. Aproape cu o viteza mai mare decat ma pot eu pocai penttru pacatele ce apuc sa le fac zilnic. Infricosator!

    Apreciază

  19. geo said, on decembrie 15, 2015 at 9:52 am

    În fiecare an, la data de 15 decembrie, Biserica Ortodoxă prăznuiește pomenirea Sfântului Elefterie. Numele lui înseamnă „libertate” (gr. eleftheria). Acest sfânt a trăit în Roma, în anii domniei împăratului Adrian, între anii 117-138. Mama sa, văduva Antia a fost învățată să creadă în Hristos de către Sfântul Apostol Pavel.

    Antia l-a dus pe Sfântul Elefterie, pe când era încă un copil, la Anichit, episcopul Romei. Acesta l-a trimis să învețe Sfânta Cart, iar la cinsprezece ani a fost hirotonit diacon, la optsprezece ani, preot, iar când era de douăzeci de ani a fost hirotonit episcop în Iliric.

    Sfântul Elefterie îi învăța și întorcea pe mulți la credința în Hristos. Din acest motiv, l-a chemat împăratul Adrian la sine și pentru că a vorbit împotriva idolilor, mărturisind pe Hristos, ca find Dumnezeu adevarat, a fost dat să fie chinuit și tortuat.

    „A poruncit să-l culce pe un pat de aramă și să-i dea foc, l-au pus, apoi, pe un grătar de fier înroșit în foc și iarăși l-au băgat într-o căldare plină cu untură și cu smoală în clocot; și cu puterea și cu darul lui Hristos a fost păzit de toate nevătămat. Apoi (…) l-au aruncat pe Sfântul Elefterie într-un cuptor de aramă ars în foc, de unde, ieșind iarăși neatins, a poruncit tiranul să-l arunce în temniță. A fost legat apoi de un car tras de cai sălbatici și, fiind slobozit de îngeri, a fost dus într-un munte înalt; acolo trăia cu fiarele sălbatice, care se îmblânzeau la cuvintele lui.”

    Pe munte, Sf. Elefterie a botezat pe slujitorii trimiși să-l prindă și pe mulți alții, care, văzând sfințenia sa, au crezut în Hristos, Dumnezeul pe care sfântul îl mărturisea. În jur de 500 de oameni au îmbrățișat creștinismul, datorită sfântului.

    „L-au prins apoi și l-au dus iarăși în fața împăratului, care l-a dat să-l mănânce fiarele”. Sfântul, însă, a scăpat iarăși neatins. Atunci, împăratul Adrian a poruncit unor slujitori să îl străpungă pe tânărul sfânt Elefterie și, astfel, și-a dat sufletul în mâna Creatorului.

    Maica sa, Antia, a îmbrățișat pe Sfântul Elefterie, după moartea sa și, căzând peste el, i s-a retezat și ei capul cu sabia.

    O parte din moaștele Sfântului Elefterie se găsește, spre închinare, la Biserica Sfântul Elefterie Nou, din București (Eroilor).

    http://www.activenews.ro/cultura/Sfantul-Elefterie-cel-care-a-trecut-prin-foc-si-a-imblanzit-fiarele-85295

    Părintele Boian Alexandrovici, protopop al Daciei Ripensis și vicar al Timocului, luptă pentru drepturile românilor. El insistă pentru introducerea limbii române în școlile din Serbia și luptă împotriva discriminării pe care o acuză românii de acolo.

    „Ei nu ne dau voie să construim biserici și-atunci noi am găsit o modalitate legală, construim garaje”, spune preotul, în vârstă de 38 de ani.

    Aceste garaje ajută enorm la păstrarea identității românilor din Timocul sârbesc. Sunt o comunitate unită de care, însă, autoritățile sârbe nu prea vor să audă:

    „Dacă eu sunt român și spun că sunt român, mi se spune că nu am voie să construiesc biserică românească, nu am voie să aparțin de biserica neamului meu, cum să nu fiu discriminat?”

    Părintele Alexandrovici s-a născut în Negotin și dintotdeauna a trebuit să lupte. De când este în slujba bisericii a avut cele mai mari probleme cu autoritățile, potrivit tvr.ro.

    Abia în acest an, în luna mai, românii din Serbia au putut să își sfințească o biserică a lor, Biserica ortodoxă românească „Sfântul. Mucenic Ioan Valahul”, aflată sub jurisdicția Protopopiatului ,,Dacia Ripensis”, în fruntea căruia se află preotul Boian Alexandrovici.

    De 200 de ani, românii ortodocși din Timoc nu au mai avut acest drept. Este o biserică ridicată de părintele Boian, care i-a pus temelia în 2003. De atunci a fost într-un permanent război cu autoritățile sârbe, care au vrut chiar să dărâme lăcașul.

    Părintele Boian: „Sunt la casa mea și nu am voie să fiu liber. Pentru ce plătim impozite statului în care trăim? Pentru ce suntem cetățeni loiali? Ca să avem drepturi”.

    Părintele spune că, indiferent de consecințe, va continua să lupte:

    „Drumul a fost greu, este greu, multe sunt încurcăturile, încercările, deoarece, dacă ne uitam din 2003 până acum, s-a făcut mult, eu sunt mulțumit. Eram singur, nu aveam biserică, nu aveam nimic, aveam numai hârtie în mână. Astăzi avem mănăstire la Malainița, avem biserica noastră, asta e catedrala Protopopiatului Daciei Ripensis, avem mai multe biserici, paraclise, mai multe troițe și suntem opt preoți”. Cu garaje în loc de biserici, părintele Boian Alexandrovici se gândește la libertate. Și va sluji în continuare în limba română.

    http://www.activenews.ro/stiri-social/Preotul-ortodox-care-lupta-pentru-drepturile-romanilor-in-Valea-Timocului.-Pentru-ca-li-s-a-interzis-sa-ridice-biserici-parintele-Boian-Alexandrovici-ii-aduna-pe-romani-la-rugaciune-in-garaje-127876

    Veste BOMBĂ pentru românii plecați la muncă în străinătate! Vezi ce li se impune prin NOUL COD FISCAL: ”5,5 la sută din salariul acestora REVINE STATULUI!” Guvernul le-a pregătit o lovitură dură de sărbători!
    Anul 2016 aduce și modificări importante prevăzute în noul Cod Fiscal. Iar cei vizați de schimbare sunt românii plecați la muncă în străinătate. Prin noile reglementăti în vigoare aducem la cunoștință persoanelor care nu au rezidență în România sunt obligați să își exercite drepturile cetățenești prin plata contribuției integrale la CAS. De asemenea, începând din anul 2016, acestea nu vor mai fi coasigurate de o persoană din familie care contribuie la sistemul de sănătate. Însă lovitura de grație nu este aceasta, ci… Absolut toți românii din străinătate sunt obligați, în conformitate cu noile modificări ale Codului Fiscal, să achite o contribuţie în cuantum de 5,5% din salariul minim valabil în anul respectiv (2016).
    De asemenea, au obligaţia să se declare la ANAF pentru a fi luaţi în evidenţă, în termen de 15 zile de la data când nu realizează venituri, conform art. 180 din noul Cod fiscal. Plata contribuţiei se poate face trimestrial, în data de 25 a ultimei luni din trimestrul respectiv. În caz contrar, aceștia vor suporta rigorile legii, iar sancțiunile nu sunt deloc de neglijat.

    http://jurnalmm.ro/veste-bomba-pentru-romanii-plecati-la-munca-in-strainatate-guvernul-le-a-pregatit-o-lovitura-dura-de-sarbatori/

    Înapoi

    „Ortodoxia este viitorul omenirii”, Sfaturi si îndemnuri cãtre tineri adresate de Parintele Staniloae într-o convorbire cu Marian Munteanu, Ed. Valahia, 2000.

    „Ortodoxia este viitorul omenirii”

    Sfaturi si îndemnuri cãtre tineri adresate de
    PARINTELE STANILOAE
    într-o convorbire cu Marian Munteanu

    O mafie lucreazã împotriva unitãtii noastre
    Trebuie construit prin metodele Ortodoxiei
    Numai crestinismul ne poate salva ca popor
    Îl avem pe Hristos în noi
    Noi suntem proto-latinitatea
    Suntem primii crestini din Europa
    Sã nu ne dezbinãm
    Trebuie sã dãm Occidentului Ortodoxia
    Sã refacem prestigiul tãrãnimii

    O mafie lucreazã împotriva unitãtii noastre

    Marian Munteanu: Se desfãsoarã astãzi, din diverse directii, o serie de actiuni tot mai puternice îndreptate împotriva Crestinismului, a Ortodoxiei în special. Si fenomenul Pucioasa…

    Pãrintele Stãniloae: Stii cã au fost si la mine aici…

    MM: Da, stiu. De altfel pozitia Sfintiei Voastre a fost clarã de la început…

    Pr. S: I-am dat afarã! Niste eretici!

    MM: Si aceasta se plaseazã pe aceeasi linie – cu sau fãrã voia protagonistilor sãi. Aceeasi actiune organizatã…

    Pr. S: E o mafie generalã…

    MM: Da, o mafie!

    Pr. S: O mafie generalã care lucreazã împotriva unitãtii noastre, unitate care a fost sustinutã prin Ortodoxie. Nu a fost sustinutã – de-a lungul istoriei – printr-un stat unitar, ci a fost sustinutã prin Biserica Ortodoxã. Si acum ei vor sã loveascã tocmai aici pentru ca sã ne sfãrâme unitatea, sã ne fragmenteze, sã ne nimiceascã. Ca si în Iugoslavia, de exemplu, unde se pare cã este implicat Vaticanul în lupta aceea împotriva sârbilor.

    MM: Practic, si acolo este tot o agresiune împotriva Ortodoxiei…

    Pr. S: Tot. Si la noi este, sub diverse forme; dar aici nu merge ca în Iugoslavia… Ateismul s-a compromis prin rezultatele lui dezastruoase, cu totul negative, si atunci cautã sã lupte împotriva Crestinismului prin mãsti: prin tot felul de curente, Yoga, critici ale Ortodoxiei si altele. În Occident Crestinismul este deja slãbit, s-a depãrtat de Crestinismul adevãrat care s-a pãstrat aici la noi. Pe acest Crestinism vor sã-l nimiceascã ei luptând împotriva poporului nostru.

    MM: Ei folosesc presa si alte instrumente de propagandã prin intermediul cãrora lanseazã atacuri mai mult sau mai putin subtile la adresa Ortodoxiei…

    Pr. S: Avem nevoie de o presã crestinã…

    MM: Din pãcate, publicatia noastrã apare doar lunar si într-un tiraj încã mic…

    Pr. S: Trebuie sã vã strãduiti mai mult.

    Trebuie construit prin metodele Ortodoxiei

    MM: De când am înfiintat Miscarea Pentru România suntem continuu atacati aproape din toate pãrtile. Pentru cã am declarat cã vrem sã respectãm linia traditiei românesti si crestine multi ne acuzã de „fundamentalism ortodox”. Cum ar trebui sã le rãspundem?

    Pr. S: Dupã mine, printr-o neluare în seamã. Trebuie construit si mers mai departe prin metodele Ortodoxiei, care sunt metode ale jertfei pentru aproape, ale generozitãtii, ale bunãtãtii.

    MM: Noi n-am fãcut rãu nimãnui si nici n-avem de gând sã facem vreun rãu.

    Pr. S: Eu nu spun asta, dar trebuie sã aveti grijã sã vã feriti de orice violentã. Poate cã unii îsi amintesc de Miscarea Legionarã – care nu a fost o miscare rea dar a gresit în momentul în care a comis violente sau a aprobat violente. Cineva mi-a luat un interviu si mi-a publicat o declaratie despre jertfa lui Mota si a lui Marin. Ei au fost jertfe. Ei s-au dus ca jertfe, si au fost ucisi. Crestinismul adevãrat a stiut sã primeascã jertfa, nu s-a impus cu sabia. Numai catolicismul se impune cu lupte, cu sabia. Noi luptãm prin capacitatea de a ne jertfi pentru oameni.

    MM: Sfintia Voastrã cunoasteti situatia de atunci si o vedeti si pe cea de acum…

    Pr. S.: Voi sunteti o miscare nouã, absolut nouã… Trebuie sã fiti o miscare crestinã, o miscare politicã crestinã, ortodoxã.

    MM: Sunt unii care încearcã sã convingã lumea cã Ortodoxia înseamnã întoarcere spre trecut, cã nu se poate împãca cu viata modernã. Noi am spus cã Orotodoxia este singura orientare modernã…

    Pr. S.: Foarte corect. Cum se spune în Apocalips, cã Hristos este Alfa si Omega, adicã începutul fãrã început si sfârsitul fãrã sfârsit. În El poti sã înaintezi la nesfârsit. Niciodatã nu vom ajunge sã realizãm chipul de Om al Lui Hristos… Cât avem de mers înainte!… În jos te poti coborî; cum fac occidentalii care tot coboarã… Noul adevãrat este sã te ridici mereu în bine, sã fii tot mai bun, dupã chipul Mântuitorului.

    Numai crestinismul ne poate salva ca popor

    MM: Deci, chiar din punct de vedere teologic, afirmând cã Ortodoxia este directia care merge spre modernitate este corect spus?

    Pr. S.: Sigur. Corect, foarte corect.

    MM: Noi le recomandãm celor din Miscare si tuturor tinerilor în general sã respecte rânduiala crestinã, sã meargã la bisericã, când au întruniri, sã înceapã cu o rugãciune… Unii sustin cã prin aceasta ne substituim Bisericii…

    Pr. S.: Nu… Arãtati-le cã spunând lucruri dintr-acestea se fac de râs. Aceasta este linia adevãratã, calea adevãratã. Trebuie sã fiti o Miscare care sã nu aibã doar scopul de a forma un partid… Întregii societãti trebuie sã i se propovãduiascã credinta, pentru ca toatã societatea sã devinã credincioasã. Sã se introducã religia în scoli, sã se introducã rugãciunea…

    MM: Pentru aceasta e nevoie ca statul sã sprijine Biserica. Eu cred cã în România statul trebuie sã fie crestin. Dar pentru asta trebuie sã luptãm!

    Pr. S.: Sigur, altfel este pericol de nimicire a noastrã. Numai crestinismul ne poate salva, ne poate sustine ca popor.

    MM: Si n-avem a ne teme de acuzatiile de „fundamentalism”…

    Pr. S.: V-am spus: eu nici nu as rãspunde la toate astea si as merge mai departe.

    MM: Am înteles. Pãrinte, stim cã trebuie sã ne ferim de orice formã de violentã. Si asa vom face. Dar când vedem din toate pãrtile cum se infiltreazã ateismul, camuflat în tot felul, nu trebuie sã o spunem?

    Pr. S.: Asta trebuie spus. Trebuie explicat si arãtat cum actioneazã rãul în lume, ateismul – sub orice formã ar fi. Iatã, cum vã spuneam occidentalii tot coboarã. S-a ajuns în America sã se legalizeze homosexualitatea în armatã, se rãspândesc drogurile, se vehiculeazã simboluri si mesaje antichristice… Este o decãdere teribilã a umanitãtii. Pe mine m-a izbit ateismul încã de când eram elev. Se încerca inocularea sa prin muncitorime; vina este a intelectualitãtii moderne care a fost în mare mãsurã atee. Ei încearcã sã convingã tineretul cã ateismul este ceva modern. Dar adevãrata gândire, gândirea spiritualã, este crestinã. Asta ne înaltã.

    Îl avem pe Hristos în noi

    Ne înaltã gândul la un Dumnezeu perfect Care are un Fiu Care Se jertfeste, si asta ne dã sigurantã. Lumea aceasta cu mizeriile ei nu poate fi ultima realitate. Nu ar avea nici un sens. Dacã n-ar fi decât lumea aceasta, cu moartea generatiilor de oameni care se nasc si pier definitiv, ce sens ar mai avea? Sensul logic îl are numai credinta crestinã. Aceasta e logica. Fãrã Crestinism, toate filosofiile sunt nelogice, lipsite de sens si, practic, o nenorocire. Ele au dat si comunismul, cu ura lui împotriva credintei. Trebuie afirmat Crestinismul cu toatã puterea ca viitorul adevãrat al omenirii.

    MM: Comunismul a venit din Occident…

    Pr. S.: Eu am scris despre Grigore Palamas cã el a sustinut energiile necreate, harul necreat.
    Hristos e prezent în Taine prin unda de putere din El – când dai mâna cu cineva te unesti cu el – asa e Hristos în Taine. Or, catolicii spun cã în Taine este o gratie creatã, un plan mai ridicat al creatiei. Si cã El n-a venit sã Se jertfeascã, din iubire pentru oameni – ca sã ne dea o pildã de iubire în veci – ci a venit ca sã dea satisfactie onoarei Lui Dumnezeu, jicnite de pãcatul omenesc. Aceasta este o mentalitate occidentalã pentru cã Crestinismul a intrat în Occident la niste popoare barbare si nu la niste popoare rafinate care trecuserã peste toate filosofiile si au descoperit treapta cea mai înaltã, treapta persoanei generoase, a persoanei care se jertfeste.
    Catolicismul s-a instituit prin acte de putere, prin lupte (ca si acum în Iugoslavia), peste tot prin lupte. Pe când Ortodoxia este cu adevãrat spiritualã – merge spre continua înãltare a omului: tot mai bun, tot mai generos, tot mai capabil de jertfã – ca Hristos. Si Îl avem pe Hristos în noi. Or, dacã unii vorbesc de gratie creatã, iatã au venit si protestantii si sectele negând Tainele si rãmânând cu un Hristos al discursurilor. Pe când la noi si la celelalte popoare ortodoxe Hristos e prezent mereu în toate, prin Taine si slujbe bisericesti. E prezent prin botez, pentru cã „toti câti ne-am botezat în Hristos, în Hristos ne-am îmbrãcat”, mergând pânã la împãrtãsirea de Trupul si Sângele Lui. Prin slujbe se sfintesc casa, curtea, holdele, se sfinteste toatã natura. Hristos este prezent fãrã sã Se confunde cu noi. Dimpotrivã, Occidentul se distinge printr-un separatism de Dumnezeu – care a dus apoi la nenorocitele de filosofii ateiste.

    Noi suntem proto-latinitatea

    Aproape toate filosofiile din Occident sunt ateiste. Ateismul vine din Occident si comunismul nu este decât ultima concluzie a acestui ateism – ceea ce se vede prin lupta deschisã dusã împotriva Crestinismului. Asa cã noi trebuie sã arãtãm cã Ortodoxia este viitorul omenirii. Ortodoxia este viitorul unei omeniri tot mai înalte, superioare, mai aproape de Dumnezeu cel Bun si Izvorul Binelui.

    MM: Noi încercãm sã ne referim, în lupta noastrã pentru afirmarea valorilor traditionale, si la perioada de dinaintea crestinismului…

    Pr. S: Noi ne-am format ca popor, Poporul Român traco-latin, o datã cu primirea Crestinismului originar. Originea Crestinismului s-a unit cu originea Poporului Român.

    MM: Cum vedeti, Pãrinte, abordarea problemei perioadei preromâne sau proto-române, traditiile dacice?

    Pr. S: Eu zic asa: noi suntem proto-latinitatea. Noi suntem prima latinitate. De ce limba românã e cea mai apropiatã de limba latinã scrisã? De ce numai regiunea aceasta a rãmas latinã dupã doar o sutã si vreo douãzeci de ani de ocupatie imperialã romanã? Îsi lasã un popor asa de repede limba sa maternã?

    MM: Deci, poate cã dinainte de ocupatia romanã vorbeam o limbã asemãnãtoare cu limba latinã vorbitã la Roma?

    Pr. S: Da, este foarte probabil. A fost lupta între greci si Troia. Dupã ce a fost învinsã Troia, nepotul regelui Priam s-a dus si a întemeiat Roma. Deci Roma este întemeiatã de strãmosii nostri, de latinitatea de aici din Rãsãrit. Cãci locuitorii Troiei erau toti traci. Bitia, a cãrei capitalã era Troia, era locuitã de un popor identic cu bessi – cum se numeau tracii din Balcani.
    Sfântul Apostol Pavel în capitolul XVI din „Faptele Apostolilor“ spune: „Am fost la Troia si mi s-a arãtat în vis un macedonean care mi-a spus: „Treci în Macedonia si ne ajutã”. Si a venit la Filipi cu ucenicii sãi. Dupã aceea a fost dus la Roma, mai târziu, prizonier, si a propovãduit din închisoarea lui crestinismul. Sfântul Apostol a trecut pe la Salonic si prin orãselul Bereea (Fapte, Cap. XVII) care e pur macedonean si astãzi. Iar Salonicul, pânã în 1912 era 90 % român. Noi avem Crestinismul direct de la Apostoli, iar limba latinã crestinã vorbitã aici nu a venit de la Roma. Vezi cuvinte ca Atottiitorul, Tatã, Fecioarã, Împãrãtie etc. care sunt deosebite de cele folosite în Occident prin influenta Romei.

    Suntem primii crestini din Europa

    MM: Deci, inclusiv în perioada crestinãrii, limba românã are rãdãcini aici…

    Pr. S: Noi suntem prima latinitate, însã noi avem si bogãtia aceasta cã unim – cum am scris si în cartea „Reflectii despre Poporul Român“ – luciditatea aceasta latinã cu spiritul de tainã al ortodoxiei. Totul este tainã. Nimic nu pricepem perfect. Cu atât mai mult e tainã Cel Ce a creat toate. Cã spune un Sfânt Pãrinte: „N-a fost cândva când sã nu fie nimic”… Deci existã din veci „Ceva“ si acel „Ceva“ nu are cauzã; nu e dependent. Toate celelalte au cauzã. Sunt dependente. Acela e independent si atunci e liber, e persoanã si o persoanã nu este deplinã decât dacã are iubire. Si nu o singurã persoanã, ci o iubire între un Tatã si un Fiu, cea mai curatã iubire. Si uniti întru iubirea fatã de Duhul Sfânt, pentru cã doi insi sunt mai uniti când un al treilea iubeste împreunã cu fiecare dintre ei pe celãlalt. Fiecare are bucuria mai mare când mai are pe cineva care iubeste pe Fiul împreunã cu El si Fiul pe Duhul care iubeste pe Tatãl împreunã cu El. Dar Tatãl e Tatã si Fiul e Fiu. Deci, iatã învãtãtura cea mai logicã si care explicã realitatea. Cãci a dat dependente si legile acestea, cine le-a dat? Trebuie sã fie „cineva“ deasupra lor si Acesta este Dumnezeul iubirii. Fãrã început si fãrã sfârsit. Iubirea e la început si iubirea de Dumnezeu si între oameni este idealul spre care tindem.

    MM: Cum întelegem, atunci, legãtura noastrã cu Roma, puternic afirmatã în cultura noastrã în special de la Scola Ardeleanã încoace? Si, în acest context, problema catolicismului?

    Pr. S: Noi suntem traco-latini. Avem o latinitate proprie primordialã care nu vine de la Roma ci de aici. De ce am rãmas popor latin? De ce n-au rãmas Asia micã, Egiptul? Numai noi am fost de la început si am rezistat pânã astãzi. Apostolul Andrei a predicat în Dobrogea. Si Scriptura scrie foarte clar cã Pavel a fost în Macedonia; si Luca si Silla si toti au venit cu el. „Pornind cu corabia de la Troia, am mers drept la Samotracia, iar a doua zi la Neapoli, si de acolo la Filipi care este cea dintâi cetate a acestei pãrti a Macedoniei si colonie romanã”. (Fapte, cap. XVI) Deci, în Europa Crestinismul vine prima datã aici la noi, la dacii acestia. Noi suntem primii crestini din Europa.

    Sã nu ne dezbinãm

    De ce crezi cã s-a mutat resedinta Imperiului de la Roma la Constantinopol? Pentru cã baza Imperiului Bizantin au fost Balcanii, unde erau traco-latinii. Asa cum ajutã astãzi puterea politicã pe Papa în Serbia, asa l-au ajutat la 1700 habsburgii, când multi români din Ardeal fugeau prin pãduri ca sã-si pãstreze legea. Pânã la urmã unii au acceptat, asa, de formã, dar au spus: toatã legea sã stea pe loc! Si au rãmas cu Liturghia ortodoxã, cu Sfintii ortodocsi…

    În ce priveste corifeii Scolii Ardelene, ei toti au fost persecutati la Blaj pentru cã voiau refacerea unitãtii cu fratii lor ortodocsi: Inocentiu Micu-Klein a fost tinut toatã viata prizonier pentru cã afirma strânsa legãturã între poporul ce-l pãstorea si Ortodoxie. Samuil Micu, nepotul lui, a trãit la Sibiu în prietenie cu fruntasii Bisericii Ortodoxe. Gheorghe Sincai – care critica pe episcopul unit Ioan Bob a fost condamnat la închisoare de o judecãtorie de stat la îndemnul acelui episcop si dupã aceea a trãit într-o familie din Ungaria de Nord, ca pedagog. Petru Maior a trãit la Budapesta si a promovat cultura general-româneascã. Corifeii Scolii Ardelene n-au putut trãi la Blaj. Gheorghe Sincai se inspira din cronicarii moldoveni si admira Biserica Ortodoxã din Ardeal cã are peste 300 de scoli primare confesionale câtã vreme Blajul n-avea decât câteva. În seminarul teologic din Blaj multã vreme s-a predat în limba latinã si maghiarã – câtã vreme în cel ortodox din Sibiu s-a predat numai în limba românã.

    MM: Avem tineri în Miscare care sunt greco-catolici si ne întelegem foarte bine cu ei.

    Pr. S: Foarte bine. Sã nu ne dezbinãm. De fapt spiritualitatea este aceeasi. Si ei au tot ce a avut Poporul Român din totdeauna.

    MM: Deci sã trãim în unitate.

    Pr. S: Sigur.

    Trebuie sã dãm Occidentului Ortodoxia

    MM: Sunt si unii protestanti – mai putini, ce-i drept – dar sunt. Ne-am gândit sã nu-i respingem.

    Pr. S.: Trebuie sã le arãtati, cum v-am spus, cã sectele nu mai au Tainele. Nu-L mai au pe Hristos prezent în Taine. Si Hristos este prezent în Taine; în Botez, în Sfânta Împãrtãsanie, în toate cele sapte Taine. Ei nu le mai au, au numai discursuri.
    Sã înteleagã ceea ce este Ortodoxia, crestinismul de la începutul Evangheliei. Sectele sunt ceva venit din Occident cu neîntelegerea prezentei lui Hristos în Taine, în viata noastrã si în identitatea noastrã. Noi ne pãstrãm identitatea noastrã si unitatea noastrã. Si ei trebuie câstigati încet, încet. Sigur, cu metode de viatã superioarã fatã de a lor. Cã ei se laudã în general cu trei lucruri: cã nu mãnâncã carne de porc, cã nu beau vin, cã nu înjurã. Trei lucruri. Dar nu acestea sunt cele mai importante. Trebuie sã simti mereu cã esti pãcãtos si mereu sã vrei sã fii mai bun, mai bun, mai bun. Dar ei nu au aceastã subtilã întelegere a binelui. Pentru ei sunt doar câteva lucruri exterioare… Aceastã mentalitate simplistã s-a dezvoltat în America, unde sunt vreo trei sute de secte – dacã nu mai multe. N-au traditie, n-au unitate, n-au întelegere. Si noi sã luãm toate naivitãtile de acolo.

    MM: Se luptã multi acum – în special unii intelectuali – pentru „integrarea europeanã“ si pentru disparitia natiunii. Noi credem cã natiunea nu poate sã disparã, neamurile sunt lãsate de la Dumnezeu…

    Pr. S.: Nu, nu, cum sã disparã? Am si scris în mai multe locuri: noi trebuie sã dãm Europei adevãrata spiritualitate. Spiritualitatea aceasta a prezentei lui Hristos, a sentimentului de tainã. Ei sunt rationalisti; rationalismul sustine cã pricepe totul. Dar pricepe tot în mod superficial. Rationalismul împarte numai, organizeazã si atât. Ratiunea te ajutã sã organizezi lucrurile la suprafatã. Nu le poate întelege în adânc; aici este o mare tainã. Si noi trebuie sã dãm acest sentiment de tainã Occidentului si aceastã adâncime. O tainã si o adâncime în care poti sã progresezi la infinit. Niciodatã nu te opresti, ci mergi mai departe. Noi trebuie sã dãm Occidentului Ortodoxia.

    MM: Gãsim mai de grabã spiritul european aici, în România, decât în altã parte.

    Pr.S.: Aici, da. Avem de dat Europei mult mai mult decât poate sã ne dea ea. Putem sã luãm si noi lucrurile practice pe care le-a realizat. Si America, desi foarte naivã si simplistã în spiritualitate, are realizãri importante…

    Sã refacem prestigiul tãrãnimii

    MM: Chestiuni tehnice…

    Pr.S.: Da, chestiuni tehnice. Pe acestea putem si noi sã le luãm dar pânã la un punct. Pentru cã au si acestea pericolele lor, au adus poluarea si bomba atomicã si multe distrugeri… Asa cã si stiinta trebuie sã rãmânã legatã cu natura. Au despãrtit fortele naturii si atunci fiecare fortã s-a declansat fãrã frânã. Ele au un echilibru al lor si trebuie sã tinem seama de el. Folosim tehnica atât cât sã nu strice natura si viata. Si trebuie sã refacem prestigiul tãrãnimii. Sã nu ne despãrtim de naturã, chiar dacã folosim fabrici moderne; sã nu exagerãm. Nu ele ne dau cele ce ne trebuie în mod esential. Uite cã astãzi tãranii primesc înapoi pãmântul, dar multi nu se mai duc sã-l lucreze si trãim în mizerie. Multi nu vor decât sã stea la oras, unde, nu-i asa, sunt „domni“… Viata tãrãneascã este mai complicatã decât cea a orãseanului. Cum spunea un tãran din satul meu: „Acolo stiu sã dea cu ciocanul si nici cu acela toatã ziua“. Pe când tãranul, câte si mai câte… Ce complexã este viata lui!…

    MM: Toatã rânduiala aceasta…

    Pr.S.: Ce complexã, ce bogatã este viata lui! Pe când a muncitorului e simplã; oferã o experientã mai putin bogatã. Si nu ne trebuie chiar asa multã tehnicã, cã uite, a adus pericolele acestea care sunt si amenintã lumea.

    MM: Pãrinte, dacã îmi permiteti, voi desprinde ca o concluzie pentru noi – ca miscare educationalã, socialã si politicã – cã mergând pe linia crestin-ortodoxã nu trebuie sã ne temem…

    Pr.S.: Nu, nu, nu!

    MM: Si mã gândesc mai ales cã nu poate fi o gresealã din punct de vedere teologic sã afirmãm pe plan politic linia ortodoxã.

    Pr.S.: Nu, nu poate fi.

    MM: Vã mãrturisesc, Pãrinte, cã suntem preocupati sã nu gresim din punct de vedere crestinesc si românesc. Acesta e ce1 mai important pentru noi. Pãrerea politicianistilor atei nu are nici o importantã. Vã multumesc pentru bunãvointa cu care ne-ati primit din nou si ne vom strãdui sã respectãm si sã urmãm sfaturile si îndrumãrile Sfintiei Voastre.

    Pr.S.: Dumnezeu sã vã binecuvânteze si sã vã ajute în intentia frumoasã si adânc folositoare de a sustine Ortodoxia si trãirea ei de cãtre tot Poporul Român spre înãltarea si întãrirea vietii lui.

    http://munteanu.ro/DialogStaniloaeText.html

    Principiul lui Goebbels a rămas valabil: repetă o minciună la nesfârșit și ea va deveni adevăr. Mulți au boală pe biserică în urma sloganului ”vrem spitale, nu catedrale”. Bun slogan, nimic de zis.

    Dacă ne uităm la cifre, vedem că banii cheltuiți de stat pentru sănătate în România au crescut de la 16 miliarde lei în 2007 la 30 miliarde lei în 2015. S-a dublat suma. În euro este vorba de echivalentul a cca 8 miliarde – mai mult decât întregul buget al Republicii Moldova. Mai pe scurt: foarte mulți bani sunt cheltuiți pentru sănătate în România.

    Dar este o șmecherie: îmbârligătura formată între medici, birocrați, firme de medicamente și firme de produse medicale cheltuiește banii ăștia fără ca omul de rând să simtă vreo îmbunătățire. Pe românește: banii de sănătate se fură. Cu cât sunt mai mulți bani în sănătate, cu atât se fură mai mult. Un exemplu recent: medicamentele ieftine au dispărut de pe piață. Nu înțeleg șmecheriile cu taxa de clawback și alte amețeli, știu doar că ar fi trebuit ca medicamentele să se ieftinească în România și – surpriză! – în loc să se ieftinească s-au scumpit. ”Vrem spitale, nu catedrale!”

    Iar mafia medicalo-farmaceutică este puternică, mult mai puternică decât ne putem închipui. Sunt niște băieți care trebuie să prăduiască 8 miliarde de euro pe an – deci băieți serioși. De câte ori s-au apucat procurorii să cerceteze medici a ieșit cu zbierete și anchetele nu au dus nicăieri. Și nici nu au fost anchete serioase, era ceva de încălzire.

    Rețineți: în sistemul medical se prăduiesc anual 8 miliarde de euro, dar noi ne tăvălim în durere pentru 10 milioane de euro acordate de la buget pentru construcția și reparația bisericilor.

    http://www.kishiniov.eu/ro/spitale-nu-catedrale-faza-pe-medicamente/

    Revista americană Forbes arată, într-un editorial semnat de Loren Thompson, de ce Rusia are mai multe avantaje în cazul unei confruntări cu Alianța Nord Atlantică.

    Editorialistul Forbes explică, detaliat, într-un comentariu, care ar fi avantajale forțelor armate ruse în situația unui ipotetic conflict armat cu NATO.

    În ultimele luni, în special după intervenția militară a Rusiei în Siria și incidentul în care un avion militar rus a fost doborât de Turcia, au apărut tot mai multe voci, în spațiul public, care au invocat reaprinderea unui scenariu din epoca Războiului Rece, in urma tensiunilor tot mai mari duntre Statele Unite și Rusia.

    Și dacă mulți s-au arătat convinși de iminența unui conflict militar Rusia-NATO, experții militari, și nu numai, au început să analizeze care dintre cele două puteri ar fi avantajate în cazul în care un astfel de conflict ar deveni realitate. Printre ei se numără și editorialistul Forbes, Loren Thompson. Care pare convins că Rusia deține toate atuu-urile care i-ar asigura succesul în cazul unui conflict armat.

    În primul rând, crede Thompson, NATO a neglijat să se pregătească pentru respingerea unei amenințări a armelor de înaltă tehnologie.”15 ani de război continuu împotriva combatanților din Asia centrală au făcut ca armata să fie extrem de bine antrenată pentru combaterea teroriștilor, precum jihadiștii ISIS, însă insuficient de pregătită să înfrunte un inamic dotat cu tancuri, artilerie și avioane de atac”, susține editorialistul Forbes.

    Analiza sa cuprinde și elementele de forță pe care armata rusă le are, comparativ cu Alianța Nord Atlantică:

    Avantajul geografic. Din punctul său de vedere, Rusia s-ar bucura de un imens avantaj geografic, în situația unui ipotetic conflict armat. Pentru că, spune el, „Rusia este obișnuită, din punct de vedere istoric, să lupte în teren, iar datorită maivelor desfășurări de forțe din vestul țării, Moscova își poate mobiliza rapid militarii”.

    Apărarea aeriană. Thompson este convins că forțele aeriene ale Alianței nu pot fi eficiente întrucât Rusia are un imens potențial în domeniul apărării aeriene.

    Armele. Editorialistul crede că armele Rusiei au devenit, de la an la an, tot mai puternice. „Din momentul în care militarii ruși au devenit tot mai profesioniști, Rusia a introdus diverse arme convenționale avansate, în vreme ce SUA și aliații lor au investit mai puțin in noile tehnologii”, scrie Thompson.

    Armele nucleare. Potrivit analizei, Rusia ar putea să facă uz de armele nucleare. Și, susține autorul acestei analize, rușii sunt superiori din punctul de vedere al armelor nucleare tactice, iar doctrina militară a Moscovei a acordat mai multă importanță acestor arme, în planurile sale militare, decât au făcut-o occidentalii. Președintele Putin spunea la începutul acestui an chiar că a luat în calcul punerea forțelor nucleare în alertă, în timpul crizei ucrainene din 2014, pentru a descuraja orice intervenție a Occidentului, amintește editorialistul Forbes.

    http://www.activenews.ro/externe/Analiza-Forbes-De-ce-Rusia-este-superioara-NATO-in-cazul-unui-conflict-militar-127835

    Apreciază

  20. geo said, on decembrie 15, 2015 at 10:15 am

    http://www.euractiv.ro/politic-intern/senatorii-si-deputatii-isi-maresc-bugetul-marti-urmeaza-sa-si-voteze-din-nou-pensiile-speciale-2965

    http://www.gorj-domino.ro/deputatii-si-au-marit-bugetul-cu-27-de-milioane-de-lei-pentru-cheltuielile-de-personal/

    http://www.gandul.info/politica/parlamentarii-au-decis-ca-merita-un-bonus-pentru-2016-cati-bani-si-au-trecut-in-plus-in-buget-senatorii-si-deputatii-14919702

    Greata, sila, voma…asta merita nemernicii aia, Doamne iarta-ma, ca e postul Nasterii Mantuitorului! In loc sa se reduca numarul trintorilor si cheltuielile statului ei ce fac? refuza romanilor marirea salariului pentru tot felul de motive idioate in schimb pentru ei se gasesc bani…

    Apreciază

  21. geo said, on decembrie 15, 2015 at 11:47 am

    http://adevarul.ro/sanatate/minte-sanatoasa/despre-copiii-dati-afara-cresa-gradinita–8_566eb84e7d919ed50e37430e/index.html

    http://www.click.ro/news/national/lidia-vadim-tudor-nu-avem-40000-de-euro-pentru-ana-birchall

    http://adevarul.ro/news/eveniment/In-plina-lupta-anticoruptie-avocatul-poporului-vrea-eliberarea–puscariasilor-inchisori-1_566ec9627d919ed50e37c9e2/index.html

    http://adevarul.ro/economie/stiri-economice/costul-finantarii-jafului-anrp-1_566eaad67d919ed50e36d147/index.html

    http://adevarul.ro/international/in-lume/arabia-saudita-anunta-coalitie-34-tari-islamice-vor-lupta-terorismului-1_566f7ddc7d919ed50e3ca45f/index.html

    http://adevarul.ro/locale/hunedoara/macelul-padurii-parcul-dendrologic-simeria-sute-copaci-taiati-ascuns-rezervatia-naturala-1_566f3f117d919ed50e3b55d9/index.html

    http://adevarul.ro/locale/craiova/video-marturii-cutremuratoare-orfeliantul-groazei-doi-tinerii-s-au-sinucis-ne-jigneau-loveau-timpul-fost-psihologi-unii-altii-1_566a77b37d919ed50e1bbbd9/index.html

    http://www.dw.com/ro/v%C3%A2nz%C4%83rile-de-armament-se-men%C5%A3in-la-un-nivel-ridicat/a-18916772?maca=rum-CB_rom_Adevarul_International_section-10085-html-cb

    http://adevarul.ro/international/europa/saracia-uniuneaeuropeana-grava-incalcare-drepturilor-omului-1_566fd8267d919ed50e3ea828/index.html

    http://adevarul.ro/cultura/spiritualitate/un-expert-criminalistica-digitala-reconstruit-chipul-iisus-hristos-rezultatul-total-diferit-reprezentarile-cunoscute-1_566fb4f87d919ed50e3da18e/index.html

    http://www.romaniacurata.ro/jaf-cu-dedicatie-in-bugetul-ministerului-educatiei-nationale-si-cercetarii-stiintifice-in-favoarea-unui-ong-adoptat-de-stat-academia-oamenilor-de-stiinta-din-romania/

    http://www.romaniacurata.ro/de-ce-sarbatorim-un-posibil-esec-la-paris/

    http://www.gandul.info/politica/parlamentarii-si-au-facut-un-cadou-de-craciun-pensii-speciale-pentru-senatori-si-deputati-14920131

    http://www.gandul.info/politica/parlamentarii-au-decis-ca-merita-un-bonus-pentru-2016-cati-bani-si-au-trecut-in-plus-in-buget-senatorii-si-deputatii-14919702

    http://www.gandul.info/international/educatorul-injunghiat-intr-o-gradinita-din-franta-a-inventat-intreaga-poveste-14919051

    http://www.comisarul.ro/politic/cutremur/filiera-evreiasca!–adevaruri-despre-care_648855.html

    http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/defrisarile-ilegale-incluse-pe-lista-amenintarilor-la-securitatea-nationala-legea-urmeaza-sa-fie-promulgata-de-presedinte.html

    http://www.wall-street.ro/articol/Legal-Business/192495/gestionarea-ilegala-sau-distrugerea-resurselor-nationale-amenintari-la-securitatea-nationala.html

    http://www.paginadeagricultura.ro/raport-halucinant-ifn-nu-exista-defrisari-in-romania/

    Apreciază

  22. JE said, on decembrie 15, 2015 at 11:55 am

    – Tensiune maximă înaintea protestului de mâine al oierilor: Crescător amenințat cu arma de foc de vânătorul care i-a împușcat câinele din fermă
    http://bit.ly/1TMK9yS

    – Protestul oierilor la Parlament! Mulțimea scandează în fața Casei Poporului. Forțele de ordine, mobilizate ca pentru Revoluție
    http://bit.ly/1Ut0Dgq

    – Rabobank Olanda cumpără teren agricol furat țăranilor români
    http://bit.ly/1IRyHkZ

    Apreciază

    • Mirela said, on decembrie 15, 2015 at 3:19 pm

      Eeeeh…
      Peste 8.000 de crescători de ovine își cer drepturile. Jandarmii au apelat la spray-uri lacrimogene!____ Dacă nu-s „tineri frumoşi şi deştepţi”, ci ţărani proşti!!! Vedeţi?

      Nervoși că nu vine nimeni din partea Parlamentului să vorbească cu ei, crescătorii au forțat și au spart bariera forțelor de ordine, îndreptându-se către Piața Constituției. _______ nu a vrut nimeni să vorbească cu ei. Nu cumva plătim un minister nou, chipurile ca să asculte ce vrea societatea?

      Oare chiar vom ajunge, de exasperare, să ne facem dreptate cu coasa? De ce plătim aceste plăgi de conducători? Oare mai fac ceva bun pentru noi?

      Apreciat de 1 persoană

      • Mirela said, on decembrie 15, 2015 at 8:33 pm

        Unii din poporul ăsta mai au vlagă, nu sunt chiar aşa de mămăligi pe cât au crezut nemernicii care şi-au permis să voteze această lege cretină:

        http://www.carcabot.ro/53888-ziua-in-care-ciobanii-au-navalit-in-palatul-parlamentului-si-i-au-luat-la-rost-pe-alesi-cum-va-fi-modificata-legea-vanatorii-00013.html

        Eeei, ciobanii nu mai sunt ca tinerii „frumoşi şi deştepţi” ce protestau acum o lună, având drept arme supreme tableta cu facebook, cartea de muncă la multinaţionale şi dreptul de a fi prost (eventual cu diplome).
        Ăştia sunt „proşti” din vârful muntelui, care se luptă cu urşii, cu şacalii şi cu lupii şi nu ştiu de farfastâcuri diplomatice, ci de bâtă.
        Bravo lor! Au ştiut să-şi ceară drepturile în una dintre limbile pe care le pricep guvernanţii (ciomagul, căci ei mai ştiu: şpaga, ne obligă UE, partidul etc.) căci le-au promis găsirea de soluţii. Şi cred că le vor găsi, căci altfel ar putea găsi nişte ghioage pe spinare. Asta e puterea poporului unit, care ştie ce vrea!

        Apreciat de 1 persoană

  23. JE said, on decembrie 15, 2015 at 12:20 pm

    – Comentariu la Studiul ZF despre capitalul românesc din economie. Zona crepusculară: străinii pierd în România, românii câștigă
    http://bit.ly/1Ut6gve

    Apreciază

    • Mirela said, on decembrie 15, 2015 at 4:22 pm

      Săracele multinaţionale! Dar statul cel milos le dă 83 de milioane de euro de la românii cei proşti, că doar aşa e creştineşte!

      Apreciază

      • Radu said, on decembrie 16, 2015 at 7:21 pm

        Bine spus da ei stau aici ca pierd foarte logic de aia au si venit sa piarda banii ce mizerii umane…

        NU mai putem de atata castig si bogatie toti bucurestenii si romanii au cel putin un yacht si doua vile…

        Apreciază

  24. geo said, on decembrie 15, 2015 at 2:00 pm

    Daca era vorba de maidanezii din orase care ne musca pe strazi sareau zece organizatii pentru „patru labute”. Cum ciobanestii au scopul de a apara oile de animale salbatice si de la ei nu pica nicio subventie prin primarii, dragostea de animale nu prea se manifesta!
    A, pardon, se manifesta dragostea de vanatori. Cati or fi prin parlament?

    http://www.realitatea.net/dialog-halucinant-senatoarea-anghel-catre-un-cioban-e-ti-prost_1850119.html?utm_source=Cub-Homepage&utm_medium=Clicks&utm_campaign=trkweb

    https://www.agerpres.ro/politica/2015/12/15/fcrchm-adoptarea-steagului-secuiesc-ca-steag-al-judetului-sfideaza-legea-si-este-o-ofensa-adusa-statului-roman-12-18-06

    http://anticoruptie.hotnews.ro/stiri-anticoruptie-20667766-senator-unpr-condamnat-doi-ani-sase-luni-inchisoare-suspendare-intr-dosar-privind-falsuri-inselaciune-pentruobtinerea-unui-credit-decizia-nu-definitiva.htm

    Parlamentarii au respins alocarea sumei de 5 milioane lei pentru Cumintenia Pamantului a lui Brancusi

    http://m.hotnews.ro/stire/20668143

    Apreciază

  25. AKRITAS said, on decembrie 15, 2015 at 2:14 pm

    IATA BENEFICIILE „INTEGRARII” IN UE, NATO, IATA „BINEFACERILE” OCCIDENTULUI „CIVILIZAT” SI PLIN DE „VALORI”, IATA SCHEMA PRIN CARE SANTEM JEFUITI SI EXPLOATATI CA PE O COLONIE DE SCLAVI, DE 25 DE ANI NEFERICITI, DE CATRE STRAINI, PRIN COZILE DE TOPOR CARE AU PERMIS O ASTFEL DE SARLATANIE MAFIOTA NUMITA ECONOMIE DE PIATA, PRIVATIZARI, LIBERALIZARI, INVESTITORI :

    Comentariu la Studiul ZF despre capitalul românesc din economie. Zona crepusculară: străinii pierd în România, românii câștigă

    De Cristian Dogaru /
    Marţi, 15 decembrie 2015, 11:48
    Facebook Twitter
    Ziarul Financiar a publicat azi câteva concluzii din suplimentul „Capitalul Privat Românesc” în curs de apariție privind comportamentul capitalului autohton din economie. Iar partea legată de comparația cu capitalul străin este deosebit de interesantă, în condițiile în care ponderile sunt apropiate. Mai exact, „firmele cu capital privat românesc au avut o pondere de circa 47% în totalul cifrei de afaceri de circa 1.088 mld. lei în 2014, cele străine – de 49%, restul de 4% fiind firme de stat”.

    Ei bine, „deși au desfășurat afaceri aproximativ egale, firmele private românești au declarat un rezultat net consolidat (profituri nete plus pierderi) de 14 miliarde de lei în 2014, față de 2 miliarde de lei pierderi declarate de firmele străine. Între 2008 și 2014, firmele private românești au înregistrat un rezultat net consolidat de 54 de miliarde de lei, față de 3 miliarde de lei rezultatul firmelor străine”.

    Care să fie explicațiile acestei diferențe de performanță? Sunt managerii autohtoni mai imaginativi și mai eficienți, băncile sunt mai darnice cu românii, statul îi favorizează în dauna capitalului străin? Glumim, evident. Poate capitalul autohton să fie înșurubat în zone mai profitabile? Dar ce poate fi mai profitabil decât distribuțiile din energie, marile lanțuri de retail, telecomul, industria pharma sau cea auto, dominate net de străini? În topul primelor 100 de firme exportatoare în 2014 sunt doar 4 românești ne spune tot ZF-ul. Atunci cum se explică?

    Explicațiile sunt simple iar acestea se numesc paradisuri fiscale, strategii de transfer, optimizare. Despre paradisurile fiscale nu detaliez, lucrurile sunt clare, te înregistrezi unde vei plăti taxe mai reduse sau deloc. Iar străinii stăpânesc mai bine aceste pârghii fiscale. Strategiile de transfer fac ca fiicele (subsidiarele românești) să se împrumute scump de la mame, chiar dacă nu au nevoie, uneori fără să primească efectiv banii pentru care plătesc dobânzi grase. Sau să achiziționeze echipamente la supra-preț ori să cumpere consultanță exorbitantă. Scopul este să diminueze până la dispariție profitul impozabil, ceea ce le-a reușit de minune în 2015. Exemple?

    Va amintiți de achiziționarea de către Petrom de la OMV cu ceva ani în urmă a unui lanț de benzinării din regiune? Ce noimă avea să se mute active între entitățile din parohia OMV dacă nu reducerea proftului și a dividendelor ce urmau să fie împărțite cu alți acționari, mișcare tentantă de vreme ce austriecii aveau doat 51% din acțiuni…Sau de Artrom Slatina, companie listată la bursă la rândul sau, care raporta ani de-a rândul profituri trimestriale frumoase care dispăreau însă invariabil într-un împrumut-gigant luat de la compania-mamă? În încercarea de a reduce aceste practici tentând firmele să scoată la lumina o parte din profit, fostul Guvern decisese de altfel să reducă impozitul pe dividende la 5%.

    O altă discrepanță care sare în ochi este între numărul de angajați: 2,4 miloane la firmele românești și numai 1,2 milioane la cele străine, dovadă că se practică în companiile străine nu numai optimizarea fiscală ci și cea de personal. Și distribuția capitalului este relevantă, străinii orientându-se spre extragerea cât mai comodă de rente din economia românească, la marjele cele mai mari de profit. Astfel, străinii domină toate cele 20 de industrii clasificate CAEN, mai puțin pe cea alimentara (marje mici), au 80% din sectorul telecom. Românii domină agricultură (87%), transporturile terestre (67%), construcțiile de clădiri (80%), comerțul cu ridicata și amănuntul (55%).
    http://m.activenews.ro/economie/Comentariu-la-Studiul-ZF-despre-capitalul-romanesc-din-economie.-Zona-crepusculara-strainii-pierd-in-Romania-romanii-castiga-127891

    ASADAR, DUPA CE TOATA TARA, RESURSELE, ECONOMIA, INDUSTRIA, SANT IN MAINILE STRAINILOR, SI MAI SUS VEDEM CLAR SCHEMA MAFIOTA DE JEFUIRE (SI CHIAR FARA ACEA SCHEMA JAFUL SI BATJOCORA STRAINILOR, OCCIDENTULUI LACOM SI PARSV IL SIMTIM PE PIELEA NOASTRA IN FIECARE ZI ) CUM POT AVEA UN ASTFEL DE TUPEU SA NE MINTA IN FATA, SA ARUNCE O ASTFEL DE DIVERSIUNE, DE MANIPULARE DIABOLICA, IN HALUL ASTA ? CA ROMÂNII AU PROFIT DE ZECI DE MILIARDE, IAR STRAINII, SARACII DE EI, ACOLO VREO….3 MILIARDE….UNDE ESTI TU TEPES DOAMNE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Apreciază

    • Mirela said, on decembrie 15, 2015 at 4:41 pm

      Vă amintiţi că a fost postat un articol cu o metodă de asanare a politicii româneşti: acuRpunctura doctorului Vlad Ţepeş?
      Nu au plâns unii sensibili de mila politicienilor traşi în ţeapa umoristică a pixului?
      Chiar şi mie, care postasem acea idee, mi s-a părut cam macabră, deşi era o idee de tip satiră. Însă, vă spun sincer că acum sunt atât de scârbită de ticăloşiile fără număr şi tot mai satanice ale acestor jigodii încât nu cred că aş regreta prea tare nici dacă ar fi vorba de o măsură reală. Dacă lor nu le e milă nici de amărâţii de români, nici de ciobani, nici de oi, nici de ciobăneştii pentru a căror împuşcare votează, mie se cade să îmi fie milă de ei?
      Am ajuns ca, pentru prima dată în viaţă, să îi dau dreptate domnitorului Ştefan cel Mare, care a răsplătit trădarea ţării cu tăierea capului. Din păcate, chiar şi aşa, e plin de iude.
      Odinioară le plângeam de milă eschimoşilor pentru viaţa extraordinar de grea trăită la minus zeci de grade, dar acum îi fericesc că s-au adaptat şi plâng de mila noastră.

      Apreciază

      • Anda said, on decembrie 16, 2015 at 3:30 pm

        Mirela,
        aceasta metoda de asanare se potriveste ca o manusa pe clasa politica romaneasca. Si unde mai pui ca e si DOC si DOP.
        Eu as modifica-o putin si as propune ca „incalzirea” inainte de „acupunctura doctorului Vlad Tepes” sa fie facuta de „paramedicii” ciobani cu batele din dotare. O incalzire rapida, fara manusi de catifea si fara smiorcaiala.

        Apreciază

      • Mirela said, on decembrie 17, 2015 at 12:02 am

        Anda,
        Încălzirea făcută de ciobani ar fi foarte eficientă pentru că, vorba unui jurnalist, ciobanii ştiu să scoată untul :).
        Dacă ar scăpa „aleşii” de multa grăsime depusă pe ochi, pe suflet, pe inimă, pe creier şi pe toate ale lor, înmuiaţi şi subţiaţi, sunt sigură că ar vedea mult mai bine realitatea. Iar madama aia învăţătoare proţăpită în Parlament care l-a întrebat pe un cioban dacă e prost (e ea mare deşteaptă şi-şi permite!) sunt sigură că şi-ar modifica radical discursul, asta dacă ar mai putea să zică ceva!

        Apreciază

  26. Iones said, on decembrie 15, 2015 at 2:26 pm

    Persoanele care au înghiţit Nurofen au fost păcălite. O instanţă din Australia a descoperit înşelătoria gigantului farmaceutic
    http://www.descopera.ro/dnews/14919109-persoanele-care-au-inghitit-nurofen-au-fost-pacalite-o-instanta-din-australia-a-descoperit-inselatoria-gigantului-farmaceutic?ref=yfp

    Apreciază

  27. AKRITAS said, on decembrie 15, 2015 at 2:31 pm

    NU PENTRU UE, OCCIDENT, MALL-URI, NU PENTRU STADIOANE,
    NICI PENTRU PAINE SI CIRC, PRIVATIZARI, HOTII, INCULTURA, SI FOAME,
    CI PENTRU PAMANTUL STRAMOSILOR, RESURSE, COMBINATE, FABRICI DE AVIOANE,
    ADICA, ALE NEAMULUI NOSTRU IN PROPRIETATE, JID@NE !
    PENTRU A COPIILOR NOSTRI EDUCATIE, SPITALE,
    PENTRU A TRUDITELOR OASE, CINSTITE PENSII, SALARII,
    RIDICA-TE GHEORGHE, RIDICA-TE IOANE !

    NU PENTRU PENTRU CARDURI SI CIP, BANCHERI SI COMISIOANE,
    NU PENTRU VARSARE DE SANGE-NTRE FRATI,
    PENTRU PLATITE EUROMAIDANE,
    NICI PENTRU STRAINI, CU ALE LOR TOANE,
    DE LACOMIE, DESFRAU SI ALTE FASOANE,
    CI PENTRU SUFLET CURAT, PENTRU PAMANTUL UDAT,
    DE-AL STRAMOSILOR SINGE, UCISI DE IATAGANE,
    RIDICA-TE GHEORGHE, RIDICA-TE IOANE !

    NU PENTRU ALOGENI LA CARMA NATIUNII
    SA NE ARUNCE IN IADUL MINCIUNII,
    NU PENTRU INVATATURI STRAINE, RATACIRI, INSELARE,
    NICI PENTRU SECTE, IDEOLOGII VICLENE , MASOANE !
    CI PENTRU CREDINTA DREAPTA, A STRABUNILOR NOSTRI,
    PENTRU SUFLET CURAT, PENTRU A NE FERI DE PACAT,
    RIDICA-TE GHEORGHE, RIDICA-TE IOANE !

    Apreciat de 1 persoană

  28. geo said, on decembrie 15, 2015 at 3:08 pm

    http://news.stv.tv/scotland/1335810-police-tried-to-trace-journalists-sources-at-least-12-times/

    https://publicintelligence.net/dhs-fbi-nctc-paris-attacks/

    http://www.truth-out.org/news/item/34011-teflon-s-toxic-legacy

    http://countercurrentnews.com/2015/12/man-arrested-after-trying-to-pay-taxes-with-1-bills/

    http://thefreethoughtproject.com/largest-womens-prison-inmates-forced-sex-guards-exchange-basic-necessities-large/

    http://sputniknews.com/middleeast/20151213/1031693941/swiss-oil-traders-deash-import.html

    http://boingboing.net/2015/12/14/epa-committed-covert-propaga.html

    http://www.march-against-monsanto.com/scientist-who-discovered-gmos-cause-tumors-in-rats-wins-landmark-defamation-lawsuit-in-paris/

    http://www.npr.org/sections/thesalt/2015/12/11/459274335/antibiotic-use-on-farms-is-up-despite-promises-to-kick-the-drugs

    http://www.independent.com.mt/articles/2015-12-13/local-news/Maltese-ships-owned-by-Turkish-president-s-son-being-implicated-in-ISIS-oil-trade-6736150377

    http://anonhq.com/breaking-author-of-mandatory-meningitis-vaccine-bill-caught-taking-420k-from-big-pharma/

    http://wolfstreet.com/2015/12/14/why-we-brits-if-we-value-freedom-should-vote-for-brexit/

    http://www.blacklistednews.com/Report%3A_US_Still_Sells_Over_Half_the_World%E2%80%99s_Weapons/47796/0/38/38/Y/M.html

    https://www.rt.com/news/325826-turkey-us-isis-oil-un/

    https://theintercept.com/2015/12/14/in-rahm-emanuels-chicago-surveillance-state-controlling-the-data-is-key/

    http://www.nytimes.com/2015/12/15/world/europe/teacher-in-france-lied-about-isis-stabbing-prosecutors-say.html

    http://www.askmen.com/news/sports/new-study-claims-taking-antidepressants-during-pregnancy-increases-autism.html

    http://www.blacklistednews.com/America%E2%80%99s_Empire_in_Africa_That_You_Haven%E2%80%99t_Heard_of/47808/0/38/38/Y/M.html

    http://www.infowars.com/obama-to-expand-modern-day-slave-trade-with-tpp/

    http://boingboing.net/2015/12/14/that-shrimp-youre-eating-may.html

    http://news.antiwar.com/2015/12/13/six-colombian-mercenaries-aussie-commander-slain-in-yemen/

    Apreciază

  29. JE said, on decembrie 15, 2015 at 4:27 pm

    – The Truth About Islam

    Apreciază

  30. dante said, on decembrie 15, 2015 at 9:20 pm

    Cica la munte ai voie cu 3 caini, la deal cu 2, iar la ses cu un singur caine, asta conform legii actuale. Dar oare potlogarii nostri de parlamentari or fi auzit vreodata in viata lor de transhumanta? Cum rezolva problema aceasta un cioban, care pleaca cu turma de la munte catre ses, avind in dotare 3 caini? Cind ajunge la deal omoara unu, iar cind ajunge la cimpie il lichideaza si pe cel de-al doilea ca sa poata sa mai ramina cu unu singur.
    De risu-plinsu, asta e ROMANIA PITOREASCA. Se anunta un an 2016 fabulos in prostie si privare de multe drepturi.

    Doamne Iisuse Hristoase, miluieste-ne pe noi!

    Apreciază

    • el said, on decembrie 15, 2015 at 10:24 pm

      dante

      Dumnezeu sa aduca in 2016 MACELUL cel curatitor ! AMIN AMIN !!

      Apreciază

      • Radu said, on decembrie 16, 2015 at 7:26 pm

        Sa inceapa cu parlamentarii si iohannis si „elitele” ca se vor indrepta multe daca se curateste Romania de capul stricat de la conducere…

        Dumnezeu sa pedepseasca pe totii tradatorii de tara si nenorocitii care au furat si nedreptatit tara si poporul !

        Apreciază

  31. […] Inca una: INTERZIS PASUNATUL in perioada 6 decembrie – 24 aprilie […]

    Apreciază

  32. […] Iata cateva comentarii postate la Inca una: INTERZIS PASUNATUL in perioada 6 decembrie – 24 aprilie: […]

    Apreciază

  33. […] Iata comentariul sorei Mirela postat la Inca una: INTERZIS PASUNATUL in perioada 6 decembrie – 24 aprilie: […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.