SACCSIV – blog ortodox

TSUNAMI in capul politicienei Andreea Paul Vass: A NASCUT SAMBATA … ca sa nu piarda nici macar o zi de munca

Posted in Uncategorized by saccsiv on octombrie 9, 2015

andreea-paul-vass1

Foto: http://www.promptmedia.ro/2015/09/paul-andreea-vass-a-explicat-jurnalistilor-giurgiuveni-de-ce-vor-liberalii-ca-victor-ponta-sa-plece-din-fruntea-guvernului/

Iata ce putem citi la https://www.facebook.com/andreea.maria.paul?fref=ts:

Numai familia mea și cu mine știm câte sacrificii am făcut pentru a mă dedica politicii, adică dumneavoastră, comunității. Pe fetița mea am născut-o sâmbătă, în weekend, ca să nu pierd nicio zi de muncă. Am ajuns unde am ajuns în politică azi datorită altor femei înaintea mea, pioniere în diferite domenii, care au luptat pentru drepturile femeilor, care au deschis noi drumuri și care au făcut posibil acest lucru. Acum am datoria, ca eu însămi, să deschid calea altor femei să facă pasul curajos în politică. Am făcut-o în Satu Mare, Sălaj și în București. Voi continua să o fac la nivel național printr-o abordare mult mai amplă, structurată, legislativă: cota minimală de gen în rândul candidaților.
De ce? Pentru a condensa timpul pentru schimbarea fundamentală de care România are nevoie: egalitatea reală de șanse între femei și bărbati. Nu pretind că știu tot ceea ce-și doresc femeile. Dar știu că trebuie să aibă o șansă egală cu bărbații. Stiu că trebuie să fiu mult mai curajoasă în dărâmarea barierelor de gen. Când ai abia 11% femei în Parlament și doar 20% femei în echipele guvernamentale și prezidențiale este evident că aceste bariere încă persistă grav. Amica mea, vicepreședinta Parlamentului spaniol, avocată de forță, mi-a spus azi că ea nu ar fi ajuns în politica înaltă fără legea cotelor de gen.
Așadar,
Femeile sunt soluția pentru un trai mai bun. Să generăm un tsunami mental! Iată pledoaria mea cu argumente aici: http://bit.ly/1QcOxpf via @Ziare_com

   Comentariu saccsiv:

Profit de textul de mai sus pentru a aborda o tema off.

Cum se scrie fratilor corect mai sus? “Nicio” sau “nici o”?

Ca m-am uitat aici:

http://www.timpul.md/articol/nu-ai-nicio-sansa-daca-nu-stii-nici-o-regula-din-cele-zece-24633.html

   Si am crezut ca am inteles.

Apoi am citit aici:

http://www.pruteanu.ro/4doarovorba/emis-s-007-niciun.htm

Si n-am mai inteles nimic.

Revenind la tema noastra, oare cum o fi procedat acesta mama responsabila? La ce vechi tehnici tibetane o fi apelat? Sau o fi apelat la cezariana? Cum necum sambata l-a scos afara. Duminica oleaca de lauzie, apoi luni calare pe treaba. Super tare.

Cat despre chemarea la acel tsunami mental, e din aceeasi categorie cu:

FRANCEZII nu vor mai VOTA indivizi, ci cate un binom compus OBLIGATORIU dintr-un bărbat și o femeie … Cat mai e pana vor vota un TRINOM care sa includa obligatoriu si un HOMOSEXUAL?

 

33 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Orthodox said, on octombrie 9, 2015 at 8:10 pm

    Apreciat de 1 persoană

  2. operativ said, on octombrie 9, 2015 at 8:10 pm

    corect: nicio
    cf. celor mai recente reguli gramaticale statuate de Academia Romana.
    Idem pt: niciun, niciuna, etc.

    Apreciat de 2 persoane

    • Ionut said, on octombrie 9, 2015 at 11:34 pm

      Un nonsens, parerea mea. Exista vreo explicatie logica? Eu nu gasesc nici una.

      Apreciat de 1 persoană

    • Uite said, on octombrie 20, 2015 at 1:44 pm

      ca nu primesc de la cacademicienii romani facaturile astea ilogice, gen ‘niciun’. etc. De ce o conformare prosteasca, da mai bine asa, e trendy?

      Apreciază

  3. mateo said, on octombrie 9, 2015 at 9:05 pm

    Papa francisc sărută mâna lui David Rockefeller în spate, Henry Hissinger şi John Rothschild (oligarhia financiaro-corporatistă).

    http://www.buenosaires.gob.ar/noticias/fotogaleria-de-francisco-en-tierra-santa

    minutul 4:32

    Apreciază

  4. nikodim said, on octombrie 9, 2015 at 9:09 pm

    Poate o sa-si programeze moartea intr-o vineri, ca sa fie inmormantata cel tarziu duminica…??? Asta ca sa nu lipseasca multa lume de la serviciu din cauza participarii la inmormantarea ei… Asa declaratie, asa logica…

    Apreciat de 3 persoane

    • Radu Humor said, on octombrie 9, 2015 at 11:16 pm

      Se pare că asta, la fel ca Brucan, va fi înmormântată în aceeaşi zi ! Cel mult, a doua !

      Apreciază

    • ozana said, on octombrie 10, 2015 at 9:24 am

      @ nikodim
      Ne place !

      Apreciază

  5. amadessa said, on octombrie 9, 2015 at 10:02 pm

    Egalitatea de sanse inseamna eliminarea barbatilor dintr-o competitie reala si discriminarea lor. Asta e politica feminiosta prin care au fost ingenunchiate tari ca Brazilia, Spania. Estonia, Suedia, Danemarca, etc etc unde feminismul ca si comunismul a biruit deplin la orase si sate. Si acum gratie femilor toate politicile sistemului de vaccinare, de educatie sexuală, etc trec ca prin branza. In nici o tara in care femeile au ajuns la putere impins in numele egalitatii de catre Sistem, nu s-ainregistrat nici cea mai mica opozitie la tzunamiul instaurarii Noii Ordini Mondiale.Oculta se bazeaza covarsitor pe femei si in instaurarea guvernului unic mondial. Asta va fi si in Romania. Inmagistratura de pilda barbatii au fost pe tusa În sistemul judiciar din România funcţionează în prezent 4758 de judecători. Dintre aceştia 78% sunt femei şi doar 22% sunt bărbaţi. La fel si la nivvel guvernamental si in ministere peste 70 la suta sunt femei. In invatamnat la fel. Deci minciuna cu egalitatea de sanse este pentru dominanta de fapt in tot mai multe domenii.Daca pentru comunism proletarul a fost piesa de baza pentru Noua ordine Mondiala pilonul este femeia.

    Apreciază

  6. sherlock_holmes said, on octombrie 9, 2015 at 10:17 pm

    Femeia aceasta deja foloseste noua limba a sfirsitului de lume,nu limba de lemn a comunsitilor,ci Nouvorba orwelliana transatlantica.

    ( Nouvorba este o nouă limbă, în plină dezvoltare, adoptată cu intenţia de a păstra în vocabularul uzual structuri care definesc nevoi precum foamea sau somnul şi de a elimina cuvintele „inutile” care i-ar putea ajuta pe oameni să gândească. Sentimentele de dragoste şi afecţiune sunt interzise, căsătoriile sunt posibile doar dacă dovedeşti că nu te implici emoţional şi au ca unic scop perpetuarea speciei, relaţia parinte-copil este destrămată…..)

    Ca si legile Big Brother ( preluate tot din Orwell ) sau legile defaimarii,sau ale tolerantei,sau educatiei sexuale la copii,sau cele cu mult mai infioratoare care or sa vina,toate acestea au ca scop eliminarea oricarei brume de umanitate,de libertate,de raportare la Iisus Hristos Dumnezeu si viata vesnica a omului.

    Dictatura Nero-zilor transatlantici se insinueaza pe zone din ce in ce mai intinse,nu mai e mult pina piromanii sa o puna si de o noua Roma globala.Mefisto,aceasta eminenta cenusie a lor, le propune oamenilor sex,hamburgeri,circ mediatic si sportiv,cariere de tot felul,computere si gadgeturi pe toate gusturile,libertatea de a calatori inca si a admira frumusetile si istoria lumii precum si altele in schimbul renuntarii la Dumnezeu si omenie.

    Se pare ca ii reuseste tricul,viclenia lui s-a instalat in mai toate structurile de putere si buna functionare a statelor si comunitatilor umane….

    Apreciază

  7. Spaceman said, on octombrie 9, 2015 at 10:24 pm


    Apreciază

    • tataia said, on octombrie 10, 2015 at 1:34 am

      Eu la şcoală am invăţat ca nici o, nici un se scriu intotdeauna in doua cuvinte. De asemenea am invăţat şi ortografia cu î din i cu excepţia cuvintelor din familia român, românesc, România care se scriu cu â din a. Am învăţat de altfel şi cuvîntul sînt nu sunt aşa cum au aştia pretenţia să vorbim în ziua de azi. Deci lăsînd la o parte tîmpenia cu â din a cu excepţia cazului în care este la începutul cuvîntului şi sunt în loc de sînt, ce tîmpenie mai este şi asta cu nicio, niciun scrise legat?

      Apreciat de 2 persoane

    • ROmanul said, on octombrie 10, 2015 at 4:49 am

      Sincer nu stiam ca se poate scrie nicio si niciun. Pe vremea mea regula era ca se scrie doar nici o si nici un.

      Aberatia cu scrisul legat e chiar in exemplul de mai sus:

      Citez:
      Nu am nici o masina, nici doua.
      Nu am nicio idee.

      Dar daca scriam: „Nu am nicio idee, nici doua”. Era corect? Presupun ca nu… Ca la exemplul cu masina se scrie separat.

      Analfabetii au ajuns sa legifereze scrisul gresit… parerea mea.
      Au ajuns analfabeti peste tot si daca ei nu stiu cum se scrie corect atunci legifereaza ca se scrie corect nicio si nici o…. nu m-ar mira sa aud ca se vor putea scrie cuvintele cu cratima sau nu dupa cum se doreste… sa fie corecte ambele variante.

      Culmea e ca l-am corectat pe baiatul meu de clasa I-a cand a scris nicio impreunat zicandu-i ca se scrie nici o…
      De acum voi verifica daca nu au aparut modificari inainte sa-l corectez.
      Este incredibil unde s-a ajuns. Este aberant nicio niciun ma zgarie pe retina…

      Apreciat de 2 persoane

      • ROmanul said, on octombrie 10, 2015 at 4:51 am

        PS: Eu voi scrie separat in semn de protest cu riscul de a fi considerat analfabet de altii.

        Apreciază

      • florina said, on octombrie 12, 2015 at 4:19 pm

        Exista o diferenta morfologica intre cele doua exemple date.
        In exemplul:Nu am nici o masina,nici doua, „o”si „doua”sunt numerale cardinale,insotite de adverbul de negatie „nici”,de aceea „nici o”se scrie dezlegat,fiind doua cuvinte cu valori morfologice diferite,adica adverb si numeral.
        In exemplul:Nu am nicio idee,cuvantul „nicio”este considerat adjectiv pronominal negativ si se scrie legat,conform DOOM 2 din 2005.In structura „nicio” e vorba,de asemenea,de doua valori morfologice diferite:nici-adverb de negatie si o-art.nehotarat,insa ele doar luate impreuna au valoare de adjectiv pronominal negativ.In mod normal,nu se justifica scrierea lor legata,insa norma academica,legiferata prin DOOM 2,a stabilit scrierea intr-un singur cuvant,constatand,probabil,folosirea gresita a acestei structuri,care era scrisa uneori legat,alteori dezlegat.De aceea,conform unor principiului ca uneori greseala poate deveni norma,s-a adoptat forma”nicio”.

        Apreciază

  8. Radu Humor said, on octombrie 9, 2015 at 11:17 pm

    „Recenta implicare a Rusiei în conflictele din Orientul Mijlociu i-a luat prin surprindere pe americani şi pe aliaţii lor. Din punct de vedere strategic şi de imagine, mutarea Rusiei reprezintă o lovitură serioasă dată taberei pro-americane.

    Pentru românul de rând, situaţia din Siria şi din restul Orientului Mijlociu (problema palestiniană, Iran, Irak…) este cunoscută aproape exclusiv prin intermediul mass-mediei locale care este înregimentată ideologic în tabăra pro-americană, nefăcând altceva decât să transmită mai departe, in corpore, poziţiile oficiale mai mult sau mai puţin adevărate ale SUA şi ale aliaţilor acestora. Ca o observaţie, putem constata că cel puţin politicienii de la Bucureşti nu au un punct de vedere propriu asupra situaţiei din Siria, ci doar repetă mimetic punctul de vedere al Washingtonului.

    În general, situaţia din Siria şi „problema” Iranului sunt cunoscute publicului. Folosind terminologia ideologizată a aliaţilor pro-americani, „regimul Bashar al-Assad” este vinovatul pentru situaţia dezastruoasă în care a ajuns Siria. El este contestat de rebelii care au lansat o insurecţie armată împotriva „dictatorului” Assad. Aceşti rebeli sunt antrenaţi şi susţinuţi de SUA. În acelaşi timp, teroriştii din Statul Islamic au ocupat zone mari din Siria şi nu numai, aceştia luptându-se atât cu „dictatorul”, cât şi cu rebelii şi cu kurzii din nord.

    Întrucât alianţa pro-americană, din care face parte şi România, nu a făcut mai nimic pentru a combate Statul Islamic (raportat la implicarea alianţei în Irak şi Afghanistan, implicarea din Siria este zero), lumea a început să creadă că Statul Islamic este creaţia americanilor, dornici să tulbure apele în Orientul Mijlociu pentru a-şi spori influenţa şi implementa interesele economice într-o zonă a lumii bogată în resurse.

    Însă tocmai această influenţă americană este cea care deranjează Rusia. O Rusie deja împrejmuită de pro-americani cu scuturi anti-rachetă, asemenea unui gard de sârmă. Pretenţia americanilor este aceea că scutul nu e îndreptat împotriva Rusiei, ci împotriva ameninţărilor Iranului. În primul rând, aceste ameninţări nu există sau cel puţin nu au fost formulate niciodată de Iran. În al doilea rând, recentul acord multilateral prin care Iranul îşi opreşte programul nuclear face ca scuturile americane să devină inutile – observaţie formulată deja de oficialii ruşi.

    În acest context, în vâltoarea războiului informaţional condus de tabăra pro-americană care o demonizează alături de Bashar al-Assad şi de Iran, Rusia a decis să iasă din corzi, printr-o extraordinară lovitură de imagine. Cu alte cuvinte, Rusia ia taurul de coarne şi pozează în cel care face ordine în Orientul Mijlociu. În timp ce SUA et comp. par cel puţin dezorientaţi de tot ce se petrece acolo, Rusia apare ca eroul care salvează situaţia in extremis. La ora la care scriu acest comentariu, tabăra pro-americană e convocată într-o reuniune de urgenţă. De ce? Pentru că Rusia a bombardat poziţiile ISIS folosind rachete trase de pe portavioane din Marea Caspică. O dezorientare mai mare nici că puteam vedea la americani.

    Deocamdată, singura reacţie – dacă le putem numi reacţie – din partea americanilor au fost câteva comunicate oficiale bogate în cuvinte grele, prin care se încearcă în continuare demonizarea Rusiei. Pasămite, Rusia ar fi bombardat şi poziţiile rebelilor anti-Assad, adică Rusia, în timp ce luptă împotriva ISIS, îl sprijină la putere pe „dictatorul” Bashar al-Assad. Mai penibil, americanii au declarat că s-au înregistrat victime nevinovate chiar înainte ca ruşii să îşi ridice avioanele de la sol!

    Întreaga situaţia e cu atât mai complicată pentru americani cu cât eroul rus, care salvează omenirea, nu o face de unul singur, ci are cu el şi nişte prieteni pe nume Teheran şi Hezbollah. Şi ei „prieteni” tradiţionali ai Washingtonului. Şi, colac peste pupăză, Irakul, o altă ţară „democratizată” (citeşte făcută praf) de americani şi aliaţii lor, tocmai a solicitat şi ea ajutorul Rusiei în lupta anti-ISIS. Încet-încet, lumea îşi mută privirile de pe SUA pe Rusia. Şi nu doar privirile, ci şi încrederea, iar asta înseamnă scăderea prestigiului şi influenţei SUA. Cu un Obama care şi-a pierdut de mult luciul mesianic din cauza politicilor interne şi internaţionale falimentare şi impotente, Statele Unite par condamnate pe termen lung la dispreţ internaţional.

    Devine interesant de văzut pe unde vor scoate cămaşa americanii şi compania. În discuţiile pe care le-au cerut şi le-au avut cu Putin, este evident că preşedintele rus are mâna câştigătoare. În cuvinte puţine şi nemeşteşugite, acesta le-a cerut occidentalilor să conlucreze împotriva ISIS, invitaţie pe care vesticii au declinat-o, lucru care dă iarăşi de gândit. Informaţiile nepartizane, care nu ajung la urechile noastre, ne arată că Rusia e decisă să stârpească bacteria ISIS şi să readucă Siria la liniştea dinaintea intervenţiei americanilor. Cu alte cuvinte, un fel de pax rusiae.”

    Apreciază

    • Toderel Adrian-Aurel said, on octombrie 17, 2015 at 11:59 am

      Nu te bucura prea repede, situația din Siria seamănă tot mai mult cu cea a războiului civil din Spania interbelică! Știm ce a urmat după! Logica elementară ne spune că rușii, CU SPRIJINUL TACIT AL SUA, vor extinde operațiunea din Siria atacînd și sponsorii direcți ai teroriștilor ISIS, Arabia Saudită & comp!

      O poate face și SUA NU îi va apăra pe saudiți, doar le va livra arme în schimbul banilor și evident a petrolului de care va avea nevoie să le trimită armele.

      Deși pare incredibil încă un punct din planul Al-Qaida de cucerire a lumii, cel de după distrugerea Siriei deja îndeplinit 200%, e pe cale să fie bifat pe agendă, implozia regatului saudit pe fondul incapacității acestuia de a opri creșterea influenței Iranului în zonă și a împotmolirii într-un război de uzură cu Iranul aliat pe față cu rușii și mai pe din dos și cu licuriciul.

      Americanii s-au săturat de aventurile în care i-au tot plimbat saudiții de ceva zeci de ani și sunt pe cale să pupe piața independenței cu rușii pentru că tocmai au dat de ceva petrol și gaze ieftine la ei acasă nu peste mări și țări.

      Și cînd e vorba de biznis și bani licuriciul e în stare de orice.

      Saudiții încordează muchiul petrolului ieftin degeaba, cît timp au bănci în spate nu dă faliment nici o mare firmă energetică nici din SUA nici din Rusia indiferent cît de mici vor ajunge prețurile la petrol și gaze. Singurii care vor da faliment sunt saudiții.

      Apreciază

  9. Ionut said, on octombrie 9, 2015 at 11:30 pm

    Corect, doamna parlamentar. Va propun sa dati o lege prin care, din cele 9 luni de sarcina, jumatate sa revina sotului.
    Si o intrebare indiscreta: cum va alaptati copilul? De la distanta?

    Si ceva off-topic:

    m.gandul.info/stiri/cinci-clarvazatori-si-tamaduitori-din-ploiesti-n-au-prevazut-asta-au-fost-arestati-14813848

    Apreciază

    • Ionut said, on octombrie 9, 2015 at 11:32 pm

      In fine, ce sa mai zic, partea buna e ca totusi a nascut, spre deosebire de altele…

      Apreciază

    • cristi o. said, on octombrie 10, 2015 at 1:17 am

      Il alapteaza de la un biberon automat, comandat prin cip, cu „lapte” de soia modificata genetic… Ca doar e in „trend” cu noua dezordine mondiala…

      Apreciază

  10. Sorin said, on octombrie 9, 2015 at 11:38 pm

    V am trimis email.
    Va rog sa il cititi

    Apreciază

  11. apashu said, on octombrie 9, 2015 at 11:52 pm

    adica min 1:32!

    Apreciază

  12. mateo said, on octombrie 9, 2015 at 11:59 pm

    A fost scurtat clipul (avea 4.32 in total). Imagini:
    http://elnacional.com.do/el-papa-francisco-concluye-delicada-peregrinacion-por-la-paz-en-tierra-santa/

    Apreciază

  13. Sorin said, on octombrie 10, 2015 at 10:15 am

    Ai citit emailul frate Vasile?

    Apreciază

  14. Irina said, on octombrie 12, 2015 at 11:36 am

    Din cate stiu dupa regulile noi ale gramaticii „nicio” se scrie legat. Cat despre aceasta ravnitoare doamna a politicii, mi se pare ca se ghideaza dupa principiile feministe. Cred ca daca ar fi o doamna adevarata, s-ar ocupa in mod prioritar de copil si apoi de job. De aceea copii in ziua de azi ajung din cauza lipsei educatiei parintilor, ajung saracii sa se autoeduce de pe tv sau net, sau de pe maidan si astfel ajung niste oameni incompleti din punct de vedere moral.

    Apreciază

  15. Mirela said, on octombrie 14, 2015 at 12:00 am

    O femeie şi mai „harnică” decât Vass a noastră:

    http://stirileprotv.ro/stiri/international/o-doctorita-din-serbia-vrea-sa-isi-schimbe-sexul-ca-sa-poata-iesi-la-pensie-mai-tarziu-ca-barbatii.html?

    Oare medicilor nu li se face nici un control psihiatric? Dacă da, o astfel de dorinţă bazată, pe o atare motivaţie, e considerată normală?

    Apreciază

  16. Anca Maria said, on octombrie 15, 2015 at 7:35 am

    Este SINISTRA aceasta „mamica” !

    Doamne, cum predomina nebunii in tara asta ! Ce de feluri … !

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.