SACCSIV – blog ortodox

S-a predicat deja Evanghelia pe tot pamantul?

Posted in Uncategorized by saccsiv on octombrie 6, 2015

Azi e 6 octombrie, adica pomenirea:

Sfantul APOSTOL TOMA a propovaduit cuvantul lui Dumnezeu la midieni, la parti, la persi si la indieni

6 octombrie: Pomenirea Sfantului Inochentie, Mitropolitul Moscovei, Iluminatorul aleutilor si Apostol pentru America

Iar indienii aia americani au dat chiar si mucenici:

Sfantul Mucenic Petru Aleutul – primul indian nord american ce a primit cununa muceniciei. La porunca unui „preot” catolic, i s-au taiat degetele, apoi mainile si picioare, iar apoi i-au fost scoase maruntaiele …

Adica vorbim de Iran, India, America. Iar stramosii albilor din America au fost si ei ortodocsi.

In China au ajuns rusii, in Africa s-a ajuns inca din vechime iar mai nou fac buna treaba grecii.

Si vorbim strict de Ortodoxie. Ca unele popoare mai apoi au revenit la paganism sau au imbratisat erezii, e alta poveste.

Cam ce ar mai lipsi?

 

11 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. andrei-d said, on octombrie 6, 2015 at 11:36 am

    Ar trebui ca si ortodocsilor sa li se mai predea o data ortodoxia, caci au lepadat invatatura cea curata, fapt pentru care Ilie si Enoh ii vor pedepsi rau pe cei ce „nu intra in Imparatia Cerurilor si nici pe altii nu lasa„. Astia-s fariseii ortodocsi.

    Apreciat de 1 persoană

    • nikodim said, on octombrie 6, 2015 at 12:42 pm

      andrei-d,
      Mai spune odata asta.

      Apreciat de 1 persoană

    • el said, on octombrie 6, 2015 at 2:41 pm

      andrei-d

      🙂

      se vede ca ai inceput scoala…

      te saluta si motanul meu !

      Apreciat de 1 persoană

      • el said, on octombrie 6, 2015 at 2:43 pm

        ….are calciulitza ca e „ULTRAortodox” dar crestin; …si ochelari ca e carturar si intelept ! 🙂 …cerceteaza , nu ca altii

        Apreciat de 1 persoană

      • el said, on octombrie 6, 2015 at 3:25 pm

        PS : ce-o mai face fratele G-man si motanul lui, imi lipsesc, nu l-am mai vazut demult pe aici?

        Apreciază

    • el said, on octombrie 6, 2015 at 3:23 pm

      andrei ORICAT le-ai propovadui Evanghelia unora si dupa cum se vede lumii intregi NU O VOR PAZI, ca duhul celui rau din ei ia samanat si o netrebniceste in multe feluri dupa Pilda Semanatorului. Asa ca astia TOTDEAUNA vor urla ca NU s-a propovaduit Evangheia ca n/a ajuns la urcehile unora care NU VOR sa o primeasca !

      Apreciat de 1 persoană

      • andrei-d said, on octombrie 8, 2015 at 7:14 pm

        Daaa, am inceput scoala :)))) Inca nu am gasit un pisoi 😀 Dar caut. 🙂

        Apreciază

  2. dasvik said, on octombrie 6, 2015 at 2:35 pm

    Poate ai scris despre asta vreodata, am auzit ca la Hiroshima si Nagasaki erau cele mai mari comunitati crestine din Japonia, si de-asta au dat cu bombe in ’45 exact acolo. Deci se pare ca si in Japonia ajunsese crestinismul.

    Apreciază

  3. Toderel Adrian-Aurel said, on octombrie 17, 2015 at 12:23 pm

    « stramosii albilor din America au fost si ei ortodocsi »!?

    Care din ei!? Geto-dacii? Catolicii din Spania și Portugalia!? Protestanții olandezi și englezi!? Vikingii!?!?

    Apreciază

  4. andrei-d said, on decembrie 8, 2015 at 12:29 pm

    saccsiv,
    vizavi de propovaduirea Evangheliei la toata faptura, dupa Sfantul Ioan Gura de Aur, ea s-a propovaduit inca dinaintea daramarii Ierusalimului, adica inainte de anul 70 d.Hr
    Iata ce comenta Ioan Hrisostom la „Şi se va propovădui această Evanghelie a împărăţiei în toată lumea spre mărturie la toate neamurile; şi atunci va veni sfârşitul. Deci, când veţi vedea urâciunea pustiirii ce s-a zis prin Daniel proorocul, stând în locul cel sfânt – cine citeşte să înţeleagă -„ (Matei 24, 14, 15):

    «Adica sfarsitul Ierusalimului. Ca a vorbit de sfarsitul Ierusalimului. Si ca Evanghelia a fost propovaduita inainte de caderea Ierusalimului, asculta ce spune Pavel: “In tot pamantul a iesit vestirea lor” (Rom. 10, 18); si iarasi: “Evanghelia fiind propovaduita la toata faptura cea de sub cer” (Col. 1, 23). Si-l vezi pe Pavel alergand din Ierusalim pana in Spania (Romani 15, 24, 28). Daca un singur Apostol a strabatut atata parte a lumii, gandeste-te cat pamant au strabatut ceilalti apostoli. Ca tot Pavel, scriind altora, spunea iarasi de propovaduirea Evangheliei ca “adduce roada si creste in toata zidirea cea de sub cer” (Col. 1, 6, 23)
    -Ce inseamna: “Sprea marturie tuturor neamurilor?”
    -Inseamna: Evanghelia a fost propovaduita pretutindeni, dar n-a fost crezuta pretutindeni. De aceea Hristos a spus: “Spre marturie celor ce n-au crezut”, adica spre mustrare si invinuire; “Spre marturie” adica cei care au crezut vor da marturie impotriva celor ce n-au crezut si-i vor osandi. De aceea Ierusalimul a fost daramat dup ace a fost propovaduita Evanghelia in toata lumea, tocmai pentru ca nerecunoscatorii iudei sa nu mai aiba nici o umbra de aparare. Caci ce iertare mai pot avea cei care au vazut puterea Lui stralucind pretutindeni si cuprinzand in scurta vreme intreaga lume, dare i staruiesc inca in incapatanarea lor? Ca a fost propovaduita atunci Evanghelia pretutindeni, iata ce spune Pavel (de Dumnezeu insuflat): “Evanghelia fiind propovaduita la toata faptura cea de sub cer” (Col. 1, 23) Acesta este sic el mai mare semn al puterii lui Hristos, ca in 20 sau 30 de ani cuvantul Evangheliei a ajuns pana la marginile lumii. “Dupa aceea va veni sfarsitul Ierusalimului”, spune Hristos. Ca lucrul acesta a vrut sa-l spuna, o arata cuvintele Sale urmatoare. Si ca sa-i incredinteze de pieirea Ierusalimului, citeaza profetia lui Daniel zicand: “Cand veti vedea uraciunea pustiirii ce s-a zis prin proorocul Daniel, stand in locul cel sfant.(Daniel 9, 27) Cine citeste sa inteleaga.”(Matei 24, 15)
    I-a trimis la Daniel. Hristos numeste “uraciune” statuia celui care a cucerit atunci cetatea Ierusalimului, pe care cel ce a pustiit cetatea si templul a pus-o inauntrul templulu. De aceea a si numit-o “a pustiirii”. Apoi ca ucenicii sa afle ca toate acestea se vor intampla chiar in timpul vietii unora din ei, a spus: “Cand veti vedea uraciunea pustiirii”.» (PSB 23, Sf. Ioan Gura de Aur, Scrieri III, pag. 851-852, editia 1994)
    ftp://ftp.logos.md/Biblioteca/_Colectie_RO/Ioan_Gura_de_Aur/Ioan%20Gura%20de%20Aur%20-%20Scrieri%20III.pdf

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.