SACCSIV – blog ortodox

Ilie Șerbănescu: DURERE! Scrisoare deschisă către toți românii

Posted in Uncategorized by saccsiv on septembrie 20, 2015

ilieserbanescu_or

Foto: http://www.agenda.ro/ilie-serbanescu-cursul-bnr-merge-la-fel-ca-economia-rau-de-tot/242849

E mai veche, de prin iunie. Dar e buna.

Iata ce putem citi la Ilie Șerbănescu: DURERE ! Scrisoare deschisă către bucureșteni și toți românii:

Dragii mei concetățeni, sînt și eu, ca și dumneavoastră, un locuitor al acestui îndrăgit oraș . Aici m-am născut, mi-am petrecut copilăria, mi-am făcut studiile și am muncit pînă cînd am ieșit la pensie.

Am muncit 42 de ani din care 22 pentru propășirea socialismului și 20 pentru dezvoltarea capitalismului și a democrației de la care am sperat mult mai mult . Acum sînt la pensie . Să nu credeți cumva că m-am pricopsit . Îmi petrec anii chivernisind banii de pensie în primul rînd pentru plată facturilor.
Știți și dumneavoatra, poate mai bine ca mine, că viață de bucureștean te obligă la folosirea unor servicii și facilitate publice indispensabile cum ar fi curentul electric, gaze, apa curentă, cablu tv, internet, telefon și cîte altele. Tot uitindu-mă prin facturi am observant un lucru pe care aș vrea să vi-l împărtășesc și dumneavoastră. Și anume că eu, ca și dumneavoastră, plătesc apa la o companie numită Apa Nova care e o companie frantuzească dar îmi vinde apă românească pentru că, cu siguranță, nu o aduce din Franța. Deci eu, atunci cînd fac duș sau cînd îmi fac un ceai, îl fac cu apă românească, dar banii mei pleacă în Franța.

Curentul electric îl plătesc la o companie italiană numită Enel. Deci, cum am aprins un bec, am deschis o supapă prin care banii mei se scurg în Italia. Sînt convins că nici Enelul nu-mi vinde curent italian.
Gazul metan îl plătesc la GDF Suez (Gaz de France Suez), firmă tot franțuzească ce îmi vinde mie și multor altora gaz metan românesc, dar banii noștri pleacă la Paris să se integreze în UE. Telefonul, indiferent că-l plătesc la Romtelecom, Vodafone, Orange sau Cosmote, cum deschid gura să zic ceva la telefon, cum îmi mai zboară din portofel niște bani către zări străine. Cablul TV și internetul le plătesc la RCS & RDS. Ăștia, mărturisesc că nu știu de unde sînt dar am auzit că patronul lor, pe nume Zoltan Teszary, locuiește la Budapesta și nu știe nici el dacă mai e român sau european.

Ce să va mai spun că, dacă bag benzină în rezervor, m-am integrat și cu mașina în Europa, că nu mai e în tot Bucureștiul un PECO românesc. Ferească Dumnezeu de vreun împrumut la bancă, pe care mărturisesc că nu l-am făcut, dar sînt sigur că mulți au fost nevoiți să-l facă și acum plătesc dobînzi grele și comisioane către bănci străine fiindcă în București, în afară de CEC, nu mai e nici o bancă românească.Deci ne integrăm cu succes și în sistemul financiar European, cu portofel cu tot. Dacă umplem coșul cu merinde la supermarket, pentru îndestularea familiei, iarăși aruncăm cu banii peste mări și țări fiindcă marfă e aproape 90% de import.

Deci cam astea sînt urmările politicii de privatizare a celor care au condus țara în ultimii 24 de ani. Am fost predați la pachet, pe post de consumatori captivi, unor companii străine care ne calculează prețurile în euro, deși noi sîntem plătiți în lei! Pe facturi prețurile cresc fără să ne întrebe nimeni, deși noi avem un contract cu fiecare din aceste companii de utilități.

Cît mai poate dură o asemenea hemoragie financiară? Dar să știți că situația asta nu e specifică doar Bucureștiului. Ea se regăsește în toate marile orașe din țara . Toată lumea consumă și nimeni nu mai produce nimic, iar banii românilor se scurg în afară țării. Pagubele sînt uriașe!
Au dispărut, în ultimii 24 de ani peste 1200 de întreprinderi productive: fabrici,uzine, combinate, cooperative, sisteme de irigații și cîte altele!

În România, primul război mondial + al doilea război mondial + cutremurul din 1977 nu au distrus 1200 de întreprinderi. Politicienii ultimilor 24 de ani au reușit performanța!

Nici bomba de la Hiroșima + bombă de la Nagasaky nu au reușit performanță asta, e dovedit statistic .

Deci politicienii noștri din ultimii 24 de ani sînt mai răi că bomba nucleară. Nu mai vorbesc de recordul de a crește datoria publică la 20 miliarde de euro. I-au spus datorie publica, deși nu ne-au întrebat pe noi, poporul, atunci cînd au contractat-o, dar ca să fie siguri că e datoria noastră, a poporului și că noi o vom plăti… noi și nepoții noștri!

Cît mai poate dură o asemenea situație? Ce fel de țara vom lasă noi moștenire copiilor și nepoților noștri?! Mulți dintre ei caută de pe acum să-și facă o situație prin alte țări. Cifre neoficiale spun că vreo 4 milioane de tineri români muncesc în străinătate și din generațiile care se ridică mai toți vor să plece, fiindcă este o adevărată performanță să-ți găsești un loc de muncă în țara ta.

Nimeni nu cere de pomană . Toată lumea dorește un loc de muncă ! Fără producție autohtonă de bunuri, doar cu consum și servicii și alea livrate de străini vom pieri ca țara și ca neam în cîțiva ani de zile.

Acest lucru trebuie să înceteze și România să-și recapete controlul asupra serviciilor publice și asupra întregii economii!

Serviciile publice sînt afaceri cu clienți captivi. Ele trebuie să fie în mînă românilor, a statului român, altfel ne vom trezi cu prețuri din ce în ce mai mari !

Dumnezeu să ne lumineze mintea!
În caz contrar vom trage apa la București și vom face plata la Paris,ca și pînă acum!

Fă un bine țării tale! Citește și dă mai departe!

Cu drag,
Ilie Serbanescu

Comentariu saccsiv:

   Cititi va rog si:

Ilie Serbanescu: ROMANIA a devenit o COLONIE

 

Tagged with: ,

18 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. musoiustefan said, on septembrie 20, 2015 at 6:08 pm

    Sa nu uitam si de siderurgia romaneasca falimentata de rusii de la Mechel, sau de LUKOil care a cumparat Petrotel si este acuzata de evaziune fiscala

    Apreciază

    • tataia said, on septembrie 20, 2015 at 6:39 pm

      Ai ceva impotriva rusilor? Ce zici atunci de austriecii de la OMV care au cumparat Petrom? Sa ne intelegem, acuzatiile de evaziune fiscala probabil sint fondate…dar nu sint nimic altceva decit razbunari politice. Cum in momentul de fata trendul este sa dam vina pe rusi pentru orice este evident ca ei au fost cei acuzati de evaziune fiscala…crezi cumva ca OMV nu face evaziune fiscala? Crezi ca exista cineva (persoana juridica) in Romania CARE SA NU FACA EVAZIUNE FISCALA? CInd taxele impuse de stat sint absolut insuportabile este normal ca fiecare sa se descurce cum poate. Poate doar cei mici sa se fi lecuit de evaziune fiscala deoarece a intrat tare ANAF-ul in ei…dar legea nu este si pentru cei mari. Sau este doar pentru cei mare care trebuiesc sacrificati…

      De cind exista LUkoil am alimentat numai de la ei si sint multumit. NU ca as face reclama…dar chiar nu vad de ce ne bagi pe git propaganda asta anti-ruseasca.

      Apreciază

      • Alexandru said, on decembrie 20, 2018 at 6:59 pm

        Desigur, firmele străine nu sunt ușă de biserică, dar ce putem spune despre cei care le-au dat pe mână aproape gratis resursele țării ? Incompetența și prostia lor nu îi scuză și este evident că au avut interese personale meschine. Nu este greu de aflat cine sunt aceștia. Ei trebuie trași la răspundere. A ne certa între noi este metoda lor pentru a ne abate de la adevăratele cauze ale problemelor.
        .

        Apreciază

    • el said, on septembrie 20, 2015 at 7:04 pm

      asa-i musoiu, rusii sunt de vina ca au profitat…. trebuia sa lase locul americanilor sau altor europeni in mod civilizat ca niste barbari cotropitori ce sunt; ca de FALIMENTAT erau oricum programate acele fabrici si structuri de TRADATORII si vanzatorii tarii.

      Apreciază

  2. mihai said, on septembrie 20, 2015 at 6:20 pm

    Apropo de domnul mai sus mentionat cu toata sinceritatea domnul serbanescu bate campii caci la noi romanii este ceva de genul caini latra ursul trece, acum mai nou si tarani zilelor noastre asi vand terenurile si padurile intro veselie, mergeti in orice zona a tarii doriti si veti vedea panouri cu vand teren. Deci in concluzie noi ansine am ajuns un neam de vanzatorii de orice, hai ca sanu fiu prea cinic dar marea majoritate a noastra a romanilor asa este si inevitabil la un asa popor asa conducatori

    Apreciază

    • el said, on septembrie 20, 2015 at 7:08 pm

      acum isi vand troacele, pamantul, copii sau ce mai au…maine SUFLETLE lor mizerabile lui anticrist !
      le pute sa munceasca locul sa cultive cate ceva sa se hraneasca cu ce s/o putea , smerit, din ce le da pamantul …vor bani ca sa-i arunce pe prima tinichea si sau lucru nefolositor si apoi sa blesteme pe altii INEVITABIL ALTII sunt vinovatii !

      Apreciat de 3 persoane

  3. Bogdan said, on septembrie 20, 2015 at 7:24 pm

    Corect, dar atat timp cat vor fi promovate valorile (cu sau fara ghilimele) care sunt promovate, putin probabil sa se schimbe ceva. Schimbarea trebuie sa proneasca de la noi, de la rugaciune, participarea la slujbele de la biserica, ducerea unei vieti crestine, cumpatate, echilibrate, fara goana dupa bani, fara lacomie, cu respingerea coruptiei si a castigurilor si avantejelor de moment si ieftine.

    Apreciat de 1 persoană

  4. Ioan said, on septembrie 20, 2015 at 8:14 pm

    Urmatorul documentar e destul de bine facut.
    Din pacate, e facut de unii care ataca Biserica si ar vrea ca Basescu sa fie prim-ministru doar pentru ca a facut declaratii impotriva valului de imigranti.

    http://www.identitatea.ro/video-mesaj-catre-toti-romanii/#_

    Apreciază

  5. mihai said, on septembrie 20, 2015 at 8:28 pm

    Apropo de cei ce siau vandut paminturile, personal cunosc niste indivizi ce siau vindut pamintul care acum sau apucat de furat ca sa poata supravietui

    Apreciază

    • el said, on septembrie 22, 2015 at 7:59 pm

      balarii de pe campii….bate campii cade obicei „sfantuletzu'” vostru sarmane @acelas..

      ia aminte ca nu mai e timp, FUGI ACUM cat se mai poate de sminteala si inselare, ca MAINE au sa te traga cu ele in ida INDIFERENT ce fapre buune si parute duhovnicii ai avea tu.
      Dumnezeu sa te ajute !

      Apreciază

  6. Ghita Bizonu' said, on septembrie 21, 2015 at 12:32 pm

    Dar ac um 25 de ani ce scrisi si fumai mamatele fots tovars Serbanescu? Nu facei misto de nu ne vindem tara?!
    E? Cine a avut dreptate?!

    Din acate nu mamatekle cetatene ca tovars nu pot sa iti zic …

    Apreciază

    • remy71 said, on septembrie 21, 2015 at 6:47 pm

      Din curiozitate. Doar din curiozitate! Ce nationalitate ai? Bozgor? Ca ROMAN sigur nu esti.

      Apreciază

      • el said, on septembrie 21, 2015 at 10:28 pm

        remy71

        Ma gandeam ca categoria „Bizon” e una supranationala, un Bizon e un Bizon indifrent din ce neam face parte, el e din neamul Bizonului care prevaleaza peste alte taxoane … 🙂

        Apreciază

  7. Radu said, on septembrie 22, 2015 at 12:11 pm

    Ma gandesc oare ce s-ar intampla daca am avea sansa macar ipotetica vreodata sa avem un politician care sa le nationalizeze pe toate astea(romtelecom,petrom,gdf suez etc) care pe buna dreptate au fost dobandite prin fraude si alte „trucuri”.

    Asta nu e o masura de stanga unii asa inteleg cand unele tari mai curajoase mai nationalizeaza cateceva dar in cazul de fata nu e adevarat!
    Pentru bunastarea si dezvoltarea economica REALA a tarii noastre nu e normal companiile astea sa fie sub capital strain in proportii covarsitoare.

    Profitul este retras dus la sediul lor central catre investitorii lor , investitiile la noi sunt rare si de valoare mica si cam atat.

    Daca ar fi sa se organizeze un tribunal adevarat pentru toti presedintii si prim-ministrii pe care i-am avut ar trebui data o singura sentina subminare a economiei nationale,tradare de tara si pedeapsa confiscarea averilor din tara si din strainatate si inchisoare pe viata.

    Apreciază

  8. Mariana said, on ianuarie 8, 2018 at 10:26 pm

    bine spus domnule Serbanescu…dar cand erai ministrul economiei, tot asa spuneai??? E drept ca c ca nu ai stat mult, dar te bateai cu “caramida” in piept…poti sa prostesti pe cei mai tineri care nu te stiu…voi care ati avut candva ceva parghii ar trebui sa vorbiti ultimii. Rusine!!! si apropo cine te crede ca o duci modest cu traiul sa-ti manance ceva…eu nu te cred.

    Apreciază

  9. Cocian Horia said, on ianuarie 9, 2018 at 6:25 pm

    Am citit articole de Ilie Serbanescu si le consider valoroase. Dar pune numai intrebari, justificate pentru ce se intampla, insa nu ofera explicatii si nici solutii. Am impresia ca poate mai mult dar nu vrea. Poate manipuleaza.

    Sunt inginer constructor si am muncit ca si el, 20 de ani pentru socialism si 25 de ani pentru capitalism in Romania, cu rezultate similare. Dar eu am o explicatie pentru ce se intampla. Nu sunt sigur ca am si dreptate 100%. Poate doar cateva procente.

    Socialismul este , pentru marea majoritate a populatiei, o societate inchisa in granitele nationale, cu valori mediocre, la nivelul clasei muncitoare, si cu rezultate economice modeste. In Socialism populatia este tinuta deliberat la nivelul minim economic de subzistenta, pentru a putea fi contolata de clasa politica. Nu are pregatire de inalt nivel – economica – sociala – politica , decat pregatire de specialitate limitata la profilul specializarii. Perspectiva individului este limitata, din toate punctele de vedere. Statul saboteaza interesele personale ale individului, impozitandu-l dincolo de posibilitatea capitalizarii personale.

    Capitalismul este, pentru majoritatea populatiei, o societate deschisa, cu valori solide, la nivelul clasei de mijloc si a elitei profesionale si stiintifice, cu rezultate economice performante care conserva si dezvolta proprietatea, libertatea si bogatia pe termen lung. In Capitalism populatia este lasata liber sa-si incerce valorificarea propriilor aptitudini si are conditii asigurate pentru a atinge orice fel de nivel economic, social si poltic personal. Statul este partener de afaceri cu individul, ajutandu-l sa-si dezvolte afacerea in tara si in lume, castigand din repatrierea profitului.

    Eu am experienta de salariat la intreprinderi de stat in Socialism, salariat la devalizarea intreprinderii de stat, patron de firma personala si de salariat la firma privata, in Capitalism.

    Explicatia mea se bazeaza pe educatia populatiei, precum si pe atitudinea statului in raport cu propria populatie, in cele doua tipuri de societate.

    Conform unui proverb german : In viata ai si meriti numai ce ai. Ce nu ai, nu meriti.

    Banii care pleaca in prezent in strainatate nu sunt ai romanilor si acestia nici nu-i merita. Nu romanii au finantat, au organizat, au condus si au controlat respectivele activitati. Ei au prestat doar o munca pentru un anumit salariu, intr-un anumit post cu atributii limitate. Pentru aceasta munca au fost platiti corect.

    Statul roman a incercat sa finanteze capitalismul autohton in anii 90, dar respectivii finantati nu au avut cultura si educatie de capitalisti. Unii s-au imbogatit prin capusarea bugetului statului, altii si-au facut plinul si au externalizat profitul, altii au obosit dupa ce si-au facut plinul, altii nu mai vor si foarte putini lasa in urma branduri valabile pe parcursul mai multor generatii, de care sa profite si statul. Deasemenea, statul nu le-a mai acordat nici un fel de sustinere financiara, de la finantarea initiala.

    Totusi, in prezent, eu cred ca romanii sunt pe calea cea buna. Prin liberalizarea activitatilor economice dupa 1989 si aproprierea de Uniunea Europeana, au aparut si capitalisti autohtoni adevarati, cu educatie / cultura capitalista corecta, care vor putea cumpara in prezent/viitor afacerile societatilor transnationale din Romania si vor plati impozite in Romania.

    Nu stiu care va fi efectul asupra populatiei din Romania, pentru ca guvernul imparte bugetul cum vrea el.

    Asa ca banii romanilor sunt numai aceia pe care-i are in buzunar si-i merita personal. De la statul roman nu merita nimic ! Statul roman nu face cadouri. El face bani.

    Apreciază

  10. Alexandru said, on decembrie 20, 2018 at 5:24 pm

    Este greșită campania de diabolizare a firmelor străine. Desigur că acestea nu sunt uși de biserică. Oricine întinde mâna să primească aproape gratis resurse prețioase. Atenția trebuie îndreptată asupra celor care au legiferat, negociat și semnat aceste contracte păguboase pentru țară. Incompetența nu este o scuză, e clar că nu au acționat fără interese personale meschine. Toți acești vânzători de țară pot fi ușor depistați și trași la răspundere. De ce nu se acționează în această direcție ?

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.