SACCSIV – blog ortodox

SA REVINA CAND II CHEM EU. Zoe Petre, Dennis Deletant, Cristian Parvulescu si William Totok s-au autosuspendat din IICCMER deoarece presedintele Radu Preda a sustinut public faptul ca legea „anti-legionara” este de fapt una „pro-comunista”. DETALII DESPRE CEI PATRU

Posted in Uncategorized by saccsiv on septembrie 2, 2015

Iata ce putem citi la Patru membri ai IICCMER s-au autosuspendat; decizia – ca urmare a pozitiei lui Radu Preda fata de legea „anti-legionara”:

Patru membri ai Consiliului stiintific al Institutului pentru Investigarea Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc – Zoe Petre, Dennis Deletant, Cristian Parvulescu si William Totok – s-au autosuspendat din acest for in semn de protest fata de declaratiile presedintelui IICCMER, Radu Preda, care a sustinut public faptul ca legea „anti-legionara” ar fi de fapt una „pro-comunista”.
„Dezaprobam declaratiile presedintelui Institutului pentru Investigarea Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc (IICCMER), dl. Radu Preda, care, intre altele, sustine teza ca asa numita lege ‘anti-legionara’ este o lege ‘pro-comunista’. In consecinta, ne autosuspendam din Consiliul stiintific al IICCMER pana in momentul desemnarii unui nou presedinte executiv al acestui institut de catre Guvernul Romaniei”, informeaza un comunicat de presa semnat de cei patru si transmis luni, citeaza Agerpres.

Comentariu saccsiv:

   Foarte interesante sunt comentariile de pe HotNews:

PAI (Luni, 31 august 2015, 19:15)

ak33 [utilizator]

pai nu e e pro-comunista legea ? ca mie asa mi se pare
inca ceva: de cand face Zoe Petre parte din IICCMER , si care o fi numele ei adevarat?

Ce este…. (Luni, 31 august 2015, 19:28)

Sthelian [utilizator]

…autosuspendarea?
Asta e un nou termen neocomunist.
Personal n-am mai auzit de acest termen si nu-i gasesc echivalenta juridica. Dintr-un post/ pozitie demisionezi sau nu.
Dintr-un post/ pozitie poti fi suspendat cu sau fara salariu pina la definitivarea unei anchete.
Dar autosuspendare??? E ca autogolul in sport?
E ca automobilul???
O fi in DEX? ( Nu e! Am cautat pe net, am primit urmatorul raspuns : Cuvântul „autosuspendare” nu a fost găsit, dar am găsit următoarele 2 cuvinte apropiate: autosugestionare, autofecundare…)

Chiar asa este (Luni, 31 august 2015, 19:33)

Daniels22026 [utilizator]

Prin omisiune, legea anti-legionara este pro-terorism si pro-comunism.
Mai mult decat atat. Cei care au propus legea anti-legionara au stiut foarte bine ce fac. Omisiunea lor e impardonabila. Dar nici macar scuze nu si-au cerut cei care au propus legea. Pur si simpu ne sfideaza in continuare, ca si cum pericolul comunist si cel terorist sunt doar iluzii sustinute de oameni nebuni.

Atâta vreme cât (Marţi, 1 septembrie 2015, 12:23)

Leul in iarna [utilizator] i-a raspuns luiDaniels22026

MIRCEA VULCĂNESCU este considerat de către Alexandru Florian un legionar criminal pentru că a fost condamnat de un tribunal comunist și stalinist, atâta vreme cât de 25 de ani nici un guvern nu a reparat deciziile acelor completuri de judecată formate din judecători necinstiți și oportuniști, sprijiniți de asesori populari culeși dintre tot felul de nemernici fără școală și fără caracter, da, legea aceasta este PRO-COMUNISTĂ. Doamna Zoe Petre ar trebui să nu se mai prefacă a nu ști aceste lucruri, că doar a fost contemporană cu nedreptățile acelui timp.

Da (Luni, 31 august 2015, 19:41)

jeanvaljeanro [utilizator]

Drum bun, alte comisii si comitete sponsorizate de la buget va asteapta cu drag!

legea e intradevar procomunista (Luni, 31 august 2015, 20:31)

kkciosuldelahamangia [utilizator]

sa nu uitam ca legionarii erau dusmanii de moarte ai comunistilor aflati la putere de vreo 70 de ani.

Pirtulescu, (Luni, 31 august 2015, 20:57)

MadameDuRecamier [utilizator]

taticul pre-fraudarii, linguselul uslamului, trimis, chipurile din partea ONG-urilor la Bruxel si coana mare, Zoe-fii mascula-Petre, cu fiul pe la tot felul de sinecuri uslame sau pesediste. Astia se autosupenda! Pai, sa demisioneze, fiindca legea aia e pro-comunista. Le e teama ca se va remarca asta? Afara de la sinecurile platite din banii contribuabilului, rosiilor! Si voi si familiile voastre.

pai si nu e asa? (Luni, 31 august 2015, 22:43)

vasile danciu [anonim]

o lege care considera valide sentintele comuniste de dupa 45, date de tribunalele poporului, nu e o lege pro-comunista, e comunista de-a dreptul, iar acesti comunisti care au demisionat n-au decat sa plece invartindu-se, cat mai la est, de unde a venit ciuma rosie.

Petitie (Luni, 31 august 2015, 23:25)

Ioan Rosca [anonim]

http://www.petitieonline.com/signatures/legea_217_nu_este_constituionala/start/1600

Comentariu saccsiv:

   Asadar:

Zoe Petre

Dennis Deletant

Cristian Parvulescu

William Totok

Sa-i luam pe rand:

   Zoe Petre

tim

Foto: http://www.ziarulmetropolis.ro/pnl-o-propune-pe-zoe-petre-pentru-consiliul-de-conducere-al-icr/

Sunt rau daca spun ca seamana cu Jabba the Hutt din Razboiul Stelelor?

jabbadahutt

Foto: https://www.google.ro/search?q=Jabba+return+of+the+jedi&espv=2&biw=1024&bih=559&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0CAYQ_AUoAWoVChMIyJ6S2dTWxwIViFssCh2oHQiB#imgrc=GroylLvtw9hRGM%3A

Fost consilier al presedintelui Emil Constantinescu, unul dintre cei mai inversunati aparatori ai Raportului evreului Tismaneanu.

In cadrul Universitatii Bucuresti a fost o activista de nadejde a Partidului si o cadrista zeloasa si neinduratoare.

La  http://www.condamnareacomunismului.ro/DespreCICCR/Membrifondatori/ZoePetre.aspx sunt trecute urmatoarele Activităţi publice extra-universitare:

1990 – Membru fondator al Solidarităţii Universitare.

2001 – Preşedinte SU în exerciţiu

1990 – Membru fondator al Alianţei Civice

1992 – Membru fondator şi vice-preşedinte al Fundaţiei Române pentru Democraţie

1992-1995, Membru în bordul „Higher Education Support Program” (HESP) al Fundaţiei pentru o Societate Deschisã.

1996- 2000, Consilier Prezidenţial pentru probleme de politică internă şi externă, coordonator al Departamentului  de Politici Publice al Preşedinţiei României.

1997-2000, Membru în Consiliul director al Institutului East-West, New York

1997-2001, Membru şi 1998-2001, coordonator al Romanian American Action Commission a Centrului Internaţional de Studii Strategice, CSIS – Washington

2005-2010; director al Scolii Doctorale Istorie a Universitatii din Bucuresti.

2001 – Director al Institutului pentru Cooperare Regională şi Prevenirea Conflictelor, INCOR

Comentariu saccsiv:

Alianta Civica a fost dominata de Grupul de Dialog Social. Adica zona evreului George Soros.

Fundatia pentru o Societate Deschisa. Aceeasi zona.

George Soros a înființat Grupul de Dialog Social în 31 decembrie 1989 și Fundația pentru O Societate Deschisă în primele zile ale lui 1990.

   Dennis Deletant

   Istoric englez. Poate stiti voi mai multe.

Cristian Parvulescu

   Despre el am scris la:

Cristian Pirvulescu: EMINESCU ANTISEMIT. N-a fost ucis, e teoria conspiratiei. Ce daca va cumpara Ungaria terenuri in Transilvania? Judecatoarea din Vaslui nu stie ce spune cand hotaraste ca gazul de sist e al satului, nu al statului

   William Totok

William_Totok

Foto: http://qmagazine.ro/william-totok-fost-disident-anticomunist-voi-avea-talanga-de-gat-toata-viata-adevarul_132159.html

Conform https://ro.wikipedia.org/wiki/William_Totok a fost membru al Comisiei Internaționale pentru Studierea Holocaustului în România (prezidată de laureatul Premiului Nobel pentru Pace, Elie Wiesel) .

Iata si ce putem citi la Interviu cu William Totok, membru al Consiliului ştiinţific al IICCMER: O lege „anticomunistă“ ar interzice statuia lui Adrian Păunescu:

William Totok, scriitor și jurnalist stabilit la Berlin, membru al Consiliului Științific al Institutului Naţional pentru Studierea Holocaustului în România – „Elie Wiesel“, spune că era nevoie de o nouă lege „antilegionară“ (Legea nr. 217/2015) pentru că precedenta era „vagă“ și „nu ţinea cont de forma specifică a fascismului românesc, adică, în primul rând, de legionarism, care fusese cea mai vizibilă şi cea mai răspândită formă a extremismului de dreapta“.

[…]

De ce credeți că, în România, „antilegionarii“ și „anticomuniștii“ se află pe poziții oarecum ireconciliabile, când a început acest război?

W.T.: Nu este vorba de poziţii ireconciliabile, poţi fi fără probleme antilegionar şi, în acelaşi timp, împotriva crimelor comunismului. Promulgarea de către preşedintele ţării a Legii nr. 217/2015, modificate, a stârnit o avalanşă publicistică, întreţinută mai ales de câteva persoane gălăgioase, specializate în reabilitarea unor figuri care în trecut au ieşit în evidenţă ca extremişti de dreapta. În acest context, a ieşit la suprafaţă şi acea spumă verde murdară a vechilor legionari şi a neo-legionarilor care au crezut că în România agitaţia şi propaganda gardistă vor fi tolerate la nesfârşit. S-au mai pronunţat împotriva legii şi intelectuali de bună-credinţă care ori n-au citit cu atenţie legea, ori n-au citit-o deloc, luându-se după agitatorii de profesie care se lamentau că în România se introduce cenzura. În principiu, dezbaterea în jurul legii este binevenită, fiindcă limpezeşte anumite nedumeriri. Pe de altă parte, e regretabil că în mai toate luările de poziţie se pune accentul pe victimele legionare, dintre care un număr mare au fost implicate în acţiuni criminale, iar altele au luptat pentru biruinţa gardismului şi instaurarea unui regim dictatorial. Vă dau un exemplu emblematic. La începutul acestui an, s-a cerut canonizarea fostului şef al poliţiei legionare, Alexandru Ghica (Alecu Ghyka), prezentat ca o victimă a comunismului şi „sfânt al închisorilor“. Trec peste faptul că Ghica a condus în perioada statului naţional-legionar un aparat represiv implicat în numeroase crime. În timpul detenţiei a făcut parte din comandamentul legionar clandestin şi a continuat să elaboreze proiecte extremiste, inspirate din ideologia fascistă a lui Codreanu-Sima. Împreună cu foştii săi camarazi a conceput o Românie în care, de pildă, predarea, în şcoli, în limba maternă a minorităţilor naţionale va fi interzisă, evreii vor fi expulzaţi etc. Mulţi dintre aceşti legionari radicali, foşti deţinuţi, s-au implicat activ, după 1990, în refacerea unor structuri informale şi politice, atrăgând de partea lor numeroşi tineri. După revoluţie, aceştia au devenit adevărate cutii de rezonanţă ale unei ideologii reînviate şi reajustate sub zodia democraţiei. Rezultatul a fost apariţia unor publicaţii, organizaţii, fundaţii şi partide care se revendicau direct din legionarism. Partidul Pentru Patrie, devenit apoi Totul Pentru Ţară, suspendat la începutul acestui an, avea printre fondatori un grup de vechi gardişti, iar la un moment dat ca preşedinte de onoare pe Ion Gavrilă Ogoranu. Acesta este un personaj aureolat de legende, povestiri şi colportaje istorice care au contribuit la răspândirea unor mistificări biografice, destinate prezentării gardismului ca o nevinovată mişcare naţional-creştină. Este, deci, regretabil că în toată această dezbatere victimele comunismului care reprezintă o Românie democratică, ţărănişti, liberali, social-democraţi, sunt umbriţe de figuri cu un trecut politic îndoielnic, în contradicţie cu principiile şi valorile statului de drept în accepţiunea sa modernă, occidentală şi seculară, antinaţionalistă şi multiculturală. Războiul la care vă referiţi în întrebarea dumneavoastră nu există; există doar dorinţa unora de a declanşa un război artificial.

De ce era nevoie de o nouă lege privind interzicerea organizaţiilor şi simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob şi a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni contra păcii şi omenirii?

W.T.: Legea precedentă era vagă şi nu ţinea cont de forma specifică a fascismului românesc, adică, în primul rînd, de legionarism, care fusese cea mai vizibilă şi cea mai răspândită formă a extremismului de dreapta. Nici incriminarea negaţionismului ca fenomen postbelic nu stabilea vreo legătură cu istoria României. Astfel, activişti ai PRM-ului n-aveau probleme în acceptarea responsabilităţilor criminale ale Germaniei naziste pentru Holocaust, negând însă pe cel practicat de aparatul condus de regimul dictatorial fascist al lui Ion Antonescu. Simpatizanţi sau susţinători ai legionarismului puteau ridica în continuare troiţe cu efigia lui Codreanu – cum
s-a-ntâmplat în decembrie trecut, la Sibiu, în Parcul sub Arini – în timp ce cultul lui Hitler şi al naziştilor era interzis.

Mai mulți intelectuali de marcă i-au reproșat legii în primul rând faptul că în textul ei nu apare și comunismul pe lista formelor de extremism. E o scăpare?

W.T.: În România au existat două comisii de investigare a celor două totalitarisme; legislaţia trebuie şi ea să fie separată. Legea nr. 217/2015 nu avea ca ţintă crimele regimului comunist. O lege separată în acest sens ar fi de dorit. Ea ar putea limita prezenţa în spaţiul publicistic a celor care au tămâiat regimul naţional-comunist şi continuă să promoveze în mod voalat imaginea pozitivă a naţionalismului şi şovinismului ceauşist. Dacă ar exista o astfel de lege, nu ar exista o statuie ridicată în memoria lui Adrian Păunescu şi nici strada care poartă numele generalului Vasile Milea. O amalgamare legislativă ar contribui la relativizări, la stabilirea unor simetrii artificiale şi, nu în ultimul rând, ar stimula forme ale revizionismului istoric prin punerea semnului egalităţii între două sisteme criminale.

Istoricii și publiciștii se tem că nu vor mai putea publica lucrări despre personaje care au avut simpatii legionare. Ar fi posibilă o astfel de interpretare?

W.T.: Aceasta interpretare este mai degrabă o diversiune răspândită de cei care foloseau anumite texte cu scopul de a-şi justifica propriile convingeri. Pe de altă parte, susţinerea acestei teze rezultă la alţii şi din lectura superficială a legii – care în
niciun caz nu instituie o nouă cenzură, o „nouă inchiziţie“ a unui „gestapo evreiesc“, precum s-a putut citi în texte cu o puternică tentă antisemită, popularizate pe internet.

Profesorul Radu Preda, directorul Institutului pentru Investigarea Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (IICCMER), spunea într-un recent interviu pentru „România liberă“ că „această lege nu a scos la suprafață cohorte de extremiști“, de „anticomuniști antidemocratici“ sau de antisemiți, ci „a pus în discuție absența unui consens minim istoriografic privind trecutul traumatizat al României din ultimul secol“. Cum poate fi deblocată această situație?

W.T.: Radu Preda face, sub pretextul discutării aşa-numiţilor „sfinţi ai închisorilor“, o semi-voalată propagandă legionară, uneori alături de un cerc de persoane care propagă în diferite publicaţii, pe faţă, ideologia gardistă. Este greu de înţeles cum a putut un guvern care susţine că împărtăşeşte valorile social-democraţiei să-l învestească pe dl Preda în funcţia pe care o deţine. Şi asta în urma unei sugestii venite de la fundaţia „Konrad Adenauer“, precum am citit în aceste zile în mai multe articole apărute în mass-media din România. Faptul că Fundaţia amintită a sprijinit cel puţin un proiect mai mult decât „deocheat“, pentru a folosi un termen din titlul cărţii excelente despre Cioran a Martei Petreu, „Un trecut deocheat sau Schimbarea la faţă a României“, este o problemă care ar necesita o discuţie separată.Domnul Preda ar fi avut ocazia şi timp destul să se „lupte“ pentru o „lege anticomunistă“. Faptul că IICCMER ignoră crimele comise în ultimii 20 de ani ai regimului comunist la frontiera de vest a ţării, unde sute de oameni au fost torturaţi, condamnaţi şi împuşcaţi de către militari care pot fi identificaţi şi traşi la răspundere, este simptomatic pentru politica unilaterală a institutului. Doresc pe calea aceasta să anunţ că din clipa apariţiei acestui interviu mă autosuspend din Consiliul Știinţific al IICCMER pentru perioada cât se află domnul Preda în funcţia de director al acestui institut.

De ce credeți că lipsesc scriitorii evrei din manualele românești (Mihail Sebastian, Marcel Blecher, Tristan Tzara etc.), ține de ignoranța celor care fac programa sau este vorba de o formă de naționalism?

W.T.: Probabil, toate la un loc. În ultimii ani, am citit doar manualele de istorie şi nu mă pot pronunţa asupra celor de literatură română. Oricum, nu am auzit să apară scriitori fascişti în manualele româneşti ca şi în cele din Ungaria, unde lecturile din Albert Wass şi József Nyírő sunt recomandate elevilor.

Spre deosebire de alte state din UE, în România exponenții extremei drepte par inofensivi. Ce i-ar putea face periculoși?

 W.T.: Coagularea lor şi trecerea de la ameninţări la crimă. Ei nu constituie un fenomen marginal, precum au trâmbiţat unii în aceste zile. Dezmembrarea Partidului România Mare, care în anul 2000 era unul dintre cele mai puternice grupuri radicale de dreapta din Europa, nu echivalează cu dispariţia fenomenului extremist. Între timp, au apărut alte partide, fundaţii sau asociaţii care, în esenţă, propagă forme ideologice preluate din arsenalul fascist clasic, adaptat la realitatea imediată. Este o tactică similară cu cea folosită de partide radicale de dreapta din Occident care au renunţat, de pildă, la propaganda antisemită deschisă, utilizând, în schimb, o serie de coduri antisemite pentru a ocoli o coliziune cu prevederile Codului Penal. 

Unii se întreabă de ce n-ar fi nicio problemă să ieși cu portretul lui Stalin pe stradă sau să porți ori chiar să vinzi tricouri cu Che Guevara.

W.T.: Nu e un paradox că tocmai unii susţinători ai naţionalismului ceauşist de partid şi de stat, vopsit în culorile miturilor traco-ancestrale, legionaroide şi protocroniste, se întrec în vocalize contra aşa-zisei „legi antilegionare“. În ultimă instanţă, aceştia nu vor agrea nici impunerea unei legi care îngrădeşte arborarea unor simboluri de felul celor amintite de dumneavoastră. Unii dintre ei chiar ar fi primii care ar intra sub incidenţa unei legi legate de crimele comunismului.

Pe de altă parte, liderii mișcării legionare continuă să aibă mulți simpatizanți, chiar dacă nu toți ar fi gata să-și asume public acest lucru. Ce i-ar putea fascina, la atâta vreme de la moartea acestora?

W.T.: În 1937, aproape un sfert din electoratul român a votat grupări fasciste, 17% pe legionari, 5-6% pe cuzişti. Reziduuri ale concepţiilor care au devenit vizibile atunci s-au păstrat, s-au adaptat şi au fost chiar, parţial, integrate în politica regimului ceauşist. Fascizarea regimului trecut, voalată de un patriotism strident şi un naţionalism agresiv, a devenit vizibilă pentru toată lumea, mai ales prin agitaţia zgomotoasă a unor propagandişti de talia lui Adrian Păunescu sau Corneliu Vadim Tudor. Astăzi asistăm la o prelungire a acestui amestec ideologic nefast, care unge roţile demagogiei naţionalist-populiste, suplimentată de accente religios-fundamentaliste, intransigente.

 

45 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Aurora said, on septembrie 2, 2015 at 12:37 am

    Viermi !

    Apreciază

    • andrei-d said, on septembrie 2, 2015 at 1:44 pm

      Dovada ECUMENISMULUI lui Arsenie Boca, credea in teoria ramificatiilor! (Pe langa multe altele…)

      Uitati mai jos in picture ascunsa de arsenisti in ce “biserica” credea Arsenie Boca. Se adevereste si proiectul vizionar de la Sinaia care-I apartine de asemeni unde-s amestecate credinte pagane cu invataturile Sfintilor Parinti si nu numai…
      Iata limbile ca de foc din tabloul Pogorârii Sfântului Duh cu tentă ecumenistă prin pictarea teoriei ramificațiilor în care este inclusă și bazilica San Piedro printre ramuri, pictate chiar de Părintele Arsenie Boca la Drăgănescu:

      Apreciat de 1 persoană

  2. picasso said, on septembrie 2, 2015 at 12:53 am

    Acum cativa ani… am inteles ca Sadam ucidea pe irakieni si SUA a intervenit de urgenta… acum de ce nu fac nimic?
    https://vremuritulburi.wordpress.com/2015/08/31/atentie-interzis-sub-18-ani-crestini-si-copii-de-crestini-decapitati-de-organizatia-criminala-isis/

    Apreciază

  3. valentin said, on septembrie 2, 2015 at 2:37 am

    Dacă se trezesc ei că legea interzice să fim români, o să fim cu toți evrei… Blestemele sunt și ele lăsate tot de Dumnezeu pentru niște oameni și pentru diavol. Evreii nu sunt toți de aceeași părere cu acești mincinoși care dau astfel de legi pentru că le e frică și lor de Dumnezeu. Gheorghe Calciu Dumitreasa a zis foarte bine – că la Judecata de Apoi ne vom înfățișa înaintea lui Dumnezeu ca neamuri – iar el a ținut să menționeze – nu ca indivizi separați, nu ca populație depersonalizată comunitar-europeană sau ca democrați fără trăsături incorect politice.

    Sunt greșeli în istorie , oamenii comit fapte într-adevăr împotriva unor categorii naționale sau sociale, nu trebuie negate nici acestea, dar nici nu se pot interzice prin lege persoane care sunt presupuse de grupul Elie Wiesel că ar fi vinovate de genocid.

    Apreciază

    • valentin said, on septembrie 2, 2015 at 2:47 am

      trebuie să fie un judecător imparțial pentru că acest institut și-a dovedit clar subiectivitatea și tăgăduirea adevărului, nu judecă imparțial și nu face cinste valorilor poporului român, în cinstea căruia teoretic duce o muncă de o foarte mare însemnătate și chiar este pentru că deciziile luate influențează multe în viața acestui popor – pot face mult mai bine decât au făcut până acum, iar dacă nu se desființează cel puțin să trateze cu respect și românii – să ia în calcul schimbarea legii, adăugarea de amendamente și în general a acestei atitudini ostile față de orice înseamnă legionar, deținut politic, condamnări date în comunism și atribuirea unor crime împotriva umanității la întâmplare pe baza unor hârtii voit culpabilizatoare. Ei au acele arhive prin care-și pot motiva orice inclusiv legea. Asta înseamnă că e comunism în România și e la putere ! S-a mai strigat în țara asta jos comunismul ! Nu suntem supuși unor legi care se bazează pe arhive comuniste și pe gândiri comuniste ! Suntem liberi și cinstim sfinții fără să fie un act împotriva poporului evreu. Evreii înșiși au sfinți care spun că au fost salvați de legionari. Asta nu scris nicăieri. Au scris tot ei și atunci și acum. Cred că nu trebuie să ne tulbure sau să ne facă să vrem răzbunare.

      Așa cum va fi de la Dumnezeu așa va fi ! Rugați-vă pentru dușmanii voștri – Sfântul Arhidiacon Ștefan , întâiul mucenic – „Nu le pomeni lor, Doamne, păcatul acesta ! „

      Apreciază

      • valentin said, on septembrie 2, 2015 at 2:54 am

        iar crimele din România au fost nu doar cele făcute de legionari, în momentul în care au căpătat o popularitatea, cei de la putere au început crimele împotriva lor. Iar la putere erau masoni. Deci adevărul ăsta e – că românii erau de partea Mișcării Legionare pentru că voiau să scape de masoni și să rămână cu credința lor de 2000 de ani. Biserica a dat anatema masoneria. Iar astăzi Andrei Andreicuț slujește cu masoni o înmormântare. E ierarh ortodox ? Sau e și el mason ?

        Apreciat de 1 persoană

      • valentin said, on septembrie 2, 2015 at 3:12 am

        și de crimele făcute de evrei ? Dacă sunt evrei înseamnă că numai pe ei trebuie să îi ocrotească legea – adică sunt singura naționalitate atacată de extremism … cam atât au lăsat să se înțeleagă din această lege. Legea nu are voie să fie părtașa unei grupări, națiuni ș.a.m.d. Trebuie păstrat adevărul în lege.

        Trebuie să fie trecută în această lege și suferința din închisorile comuniste și suferința chiar din perioada României mari – a românilor. Legea nu poate să fie doar pentru o naționalitate sau etnie . Îi face astfel să fie niște oameni izolați priviți ca niște ciudați pentru care e nevoie de legi speciale. Și românii au fost uciși, umanitatea întreagă a avut de înfruntat astfel de crime cu tentă politică, națională, rasială ș.a.m.d.

        Apreciat de 1 persoană

  4. valentin said, on septembrie 2, 2015 at 3:21 am

    totuși legea asta cred că nu va fi aplicată pe cei care fac parastase la mormintele sfinților – atunci chiar că ar ieși lumea în stradă să strige din nou jos dictatorii

    Apreciază

    • valentin said, on septembrie 2, 2015 at 3:22 am

      iar ierarhii care nu-i canonizează și care se opun canonizării sunt din alte motive decât cele de credință acolo, pur și simplu nu sunt credincioși.

      Apreciază

  5. Mustafa said, on septembrie 2, 2015 at 7:54 am

    Germania da afara nemtii saraci din adaposturi ca sa le faca loc imigrantilor:
    http://www.liveleak.com/view?i=a65_1441034785

    Apreciază

  6. anonim said, on septembrie 2, 2015 at 10:20 am

    Totok iarasi arunca cu fumigene. In primul rand fugarii omorati sunt ingropati pe teritoriul Serbiei, deci au fost omorati de granicerii yugoslavi. mortii nu inoata de pe un mal pe altul ca nu a venit Apocalipsa. Si apropo de probe, in dosarele legionarilor au intrat CDR-istii din 1996 si orice dosar devine discutabil mai ales ca au fost multe amenintari cu sefi de servicii secrete. E indeajuns sa se schimbe o singura foaie si toate povestile pot fi manipulate foarte serios mai ales ca aici e vorba de falsificatori de profesie din serviciile secrete. Tatal meu a condus zeci de operatiuni de falsificare si stiu ce vorbesc- cum e cazul operatiunilor militare de dezinformare cu acte false in cazul ocuparii Banatului de yugoslavi. Dosarul a fost aranjat ca doar l-a vazut si a ramas fara comentarii.
    La orice dosar arhivat se lua in considerare posibilitatea furtului de catre CIA pentru ca astea erau masuri elementare de contraspionaj si daca intr-un dosar apare un act care certifica o crima in mod clar e falsificat. Mai sunt operatiunile de compromitere si de retragere a sprijinului de catre CIA a miscarilor de dreapta si orice foaie e discutabila. Aici e vorba de cine a pus mana pe dosare si de cine a intrat in dosare ca doar nu degeaba X implicat in moartea lui Marin Preda sta si astazi in friptane si a ajuns mare mosier.

    Apreciază

  7. Unul said, on septembrie 2, 2015 at 10:36 am

    A-ți fi frică de străini este astăzi o infracțiune?
    Adică a fi „xenofob” după DEX-ul nebotezaților!

    Xeno = străin
    Fobie = frică

    Cum au denaturat ei sensul cuvintelor folosind expresii acuzatoare. E ca și cum te acuză că ești vinovat că-ți este frică de hoți să nu vină peste tine să te prade. N-ai voie să fii așa bezna minții lor, dacă se poate eventual să-i pui și la masă.

    Prin legea asta, de fapt, îți este interzis să-ți mai iubești strămoșii sau înaintemergătorii, și dacă vrei să-ți aperi neamul de invazia ploșnițelor te bagă la închisoare.

    Citiți „ca să vă dea lacrimile de compasiune” și „să le plângeți de milă”:

    http://www.inshr-ew.ro/ro/presa/comunicate-de-presa/229-declaratia-consiliului-stiintific-al-institutului-na-ional-pentru-studierea-holocaustului-in-romania-elie-wiesel.html

    Bieții de ei. Sunt victime „acuzate pe nedrept”.

    Da. Ale diavolului de fapt, și ale blestemului strămoșilor lor.

    Apreciază

  8. auditus said, on septembrie 2, 2015 at 10:55 am

    Tot despre Zoe Petre, o falsa „dizidenta”, ea stă cu curul ăla diform şi greu încercat pe nişte munţi de şpăgi, dintre care una dovedită la Tribunal: 5.000.000 de dolari, bani încasaţi, pentru „privatizarea“ ROMCIM, de la mafioţii franco-arabi LAFARGE. Dacă Regimul Ţapului s-a prăbuşit grămadă, strivind, sub el, PNŢCD-ul, asta se datorează şi ifoselor insuportabile ale escroacei Zoe Petre. Cine o tot scoate de la naftalină pe strigoaica asta? Ce mai are ea de spus?

    „Într-o emisiune televizată a bălmăjit cum că în Transilvania – deşi nu acesta era subiectul – românii s-au comportat criminal în raport cu ungurii, uitînd să vorbească de toate masacrele ungurilor împotriva românilor, pe care Istoria le-a confirmat în văzul întregii lumi“ găsim intr-un nr. din revista „Flacăra” îngrijită de Andrei Paunescu . Aşa e. Dar nu poţi avea pretenţii la Batoza Fanariotă. Am fi încîntaţi dacă Gh. Dumitraşcu şi-ar aminti cîte ceva din comportamentul fostei sale colege, Zoe Petre: mai exact, cum venea ea, la facultate, ca asistentă şi lector (Sula lui Hector), fără chiloţi, etalîndu-şi vinişoarele, şunculiţele, cîrnăciorii şi celulita în faţa studenţilor din primele bănci. Oh, ce spectacol grandios! Din acea scorbură adîncă avea să scoată capul oligofrenul de fi-su, Dan Petre, pe care distinsa coana mă-sa l-a făcut consilier prezidenţial, la Palatul Cotroceni!

    Apreciază

    • anonim said, on septembrie 2, 2015 at 2:52 pm

      In 1996 fiul informatorului cu ajutorul caruia au fost prinsi legionarii parasutati in 1953 era secretar de stat la MApN si se ocupa cu curatarea dosarelor trupei de informatori liberal-taranisti. Tot ei au intrat in dosarele legionarilor. De fapt Toma Bebi nu a fost informator si asta a fost o operatiune de compromitere CIA in urma intelegerilor sovieto-americane: sovieticii pastreaza Romania si americanii Grecia. Ei au furat dosarele ca sa acopere blaturile.

      Apreciază

  9. Cristian said, on septembrie 2, 2015 at 11:25 am

    ”Este, deci, regretabil că în toată această dezbatere victimele comunismului care reprezintă o Românie democratică, ţărănişti, liberali, social-democraţi, sunt umbriţe de figuri cu un trecut politic îndoielnic, în contradicţie cu principiile şi valorile statului de drept în accepţiunea sa modernă, occidentală şi seculară, antinaţionalistă şi multiculturală.”

    Poftim??? Nu văd bine!!! Deci care sunt principiile și valorile statului de drept ”în accepțiunea sa modernă”? Omul ăsta e un IUDĂ, în nici un caz român. Dușman pe față! Deci valorile și principiile (e un eufemism, occidentul nu are așa ceva) sunt de natură seculară, antinaționalistă și multiculturală! Mulțumim, în sfârșit recunosc viermii că ne sunt dușmani și că urăsc poporul român. Au venit cu religia asta nouă numită democrație și vor să ne silească să-i aducem jertfă ca altădată lui Baal!

    Apreciază

    • valentin said, on septembrie 2, 2015 at 1:05 pm

      e un idol această ideologie numită democrație.

      Apreciază

    • valentin said, on septembrie 2, 2015 at 1:15 pm

      mi-a plăcut Serafim Rose când l-am citit prima dată , cam acum 8 ani și ceva, chiar am gândit – e sfânt.
      Am sperat că voi găsi pe undeva trecut și de o biserică locală Sfântul Serafim Rose sau de la Platina. Am întrebat pe la mânăstiri, prin Iași pe la preoți, la conferințe cu teologi etc.
      Răspunsul a fost că nu este canonizat, timpul arată, etc.

      Pentru că el a vorbit împotriva falsei ortodoxii care s-a prefăcut că se reformează, a catolicismului și a protestantismului (care sunt erezii) și a tuturor mișcărilor spiritist-magice(care sunt înșelări demonice), împotriva hiliasmului și a noii ordini mondiale – pe care a categorisit-o de multe ori ca fiind o adunare de zevzeci, o prostire și o tâmpire generală a speciei umane sau sec – o nebunie. De asta nici cu ierarhia din vremea sa nu a fost până la capăt în condiții de înțelegere, el fiind într-un sinod care a dat anatema ecumenismul prin anii 1980-1983, a prin ședințe și el în acel sinod și cred că și-a zis cuvântul clar că ecumenismul este erezie, murind în 1982. In 1983 cred că e hotărârea finală și pronunțarea anatemei a sinodului ROCOR de la acea vremre – care avea în componență de mulți ani sfinți. iar Mitropolitul Teofan din zilele noastre îmi răspunde la întrebarea cum luptăm împotriva ecumenismului – că el nu știe, nu știe nici prea bine ce e – să întreb la mânăstirile din Moldova și după ce aflu eu să vin și să-i spun și lui.

      Apreciază

  10. preotul said, on septembrie 2, 2015 at 1:27 pm

    Legea asta pune la zid orice opozitie fata de ororile ce vor urma. Ei stiu bine ca adevaratii lor opozanti sunt din zona legionara. Episcopia ortodoxa romana din Ungaria a vrut sa dea ajutoare constand in alimente si apa emigrantilor sirieni si irakieni, dar acestia au refuzat pe motiv ca nu primesc ajutor de la biserici crestine. Normal ar fi ca din Siria si Irak sa emigreze crestinii care-s prigoniti nu musulmanii radicali. Totul este dirijat spre marele conflict. Citeam undeva ca sub Londra si Washinton se fac niste tunele de consolidare si mi-am adus aminte de consolidarea turnurilor gemene. Prorociile spun ca Parisu, Londra , Washintonul si New York vor fi rase de pe fata pamantului. Acum cu emigrantii au si pe cine da vina.

    Apreciat de 2 persoane

  11. Cosmin S. said, on septembrie 2, 2015 at 2:12 pm

    Legea lui Antonescu nu este doar despre trecut, este mai ales despre viitor. Mai exact, pentru protectia „minoritatilor” (care sunt acum si care vor veni) impotriva „asupririi” majoritatilor. Clanurile de tigani mai au un pic si te omoara in propria casa, oricum nu patesc nimic. Ce vom face cand vor aparea si clanurile de salbatici musulmani adusi de prin toate gropile de gunoi din Africa, Asia si Orient. Sa vedeti distractie atunci!

    http://ioncoja.ro/amestecate/un-comentariu-de-zile-mari-despre-zilele-ce-ne-asteapta/

    http://iranaware.com/2014/11/02/muslims-rape-over-300-swedish-children-and-700-women-in-first-7-months-of-2013/

    http://www.documentingreality.com/forum/f10/swedish-girl-raped-killed-74709/

    Apreciază

  12. Ionut said, on septembrie 2, 2015 at 6:27 pm

    Ce faceau astia pana acum? Studiau crimele comunismului? Ma indoiesc, cred ca veneau la birou sa spuna bancuri.

    Apreciază

  13. tanase said, on septembrie 2, 2015 at 7:41 pm

    Saccsiv zici despre madam Zoe Petre; „Sunt rau daca spun ca seamana cu Jabba the Hutt din Razboiul Stelelor?” – parerea mea este ca … esti mult prea rau! In primul rand …degeaba l-ai jignit pe Jabba 😉 , el mult mai simpatic! Iar in al doilea rand sa stii ca Jabba tinea la teritoriul lui si nu tolera tradatorii, insa madam Zoe …

    Apreciază

    • Ionut said, on septembrie 3, 2015 at 12:46 am

      Foarte interesant ce spune fratele Anonim, comentariile lui se potrivesc mai mult pe deveghepatriei, aici nu știu cât sunt de apreciate.

      Apreciază

      • tanase said, on septembrie 3, 2015 at 3:49 pm

        @Ionut puiule, daca tu zici ca esti frate cu un Anonim, inseamna ca esti „fratele lui Anonim”. Asa ca „fratele lu’ Anonim” mai intai de toate comentariul meu nu ti-a fost adresat. Apoi nu cred ca faci parte din „instanta” blogului Saccsiv, sau esti moderator incat sa decizi daca se potriveste comentariul meu la profilul blogului. („comentariile lui SE POTRIVESC mai mult pe …”).
        Din cate cunosc, esti nou ca si „postac” pe aici, asa incat … chiar ca nu ai de unde sa stii daca imi sunt sau nu apreciate comentariile.
        Asa incat „fratele lu’ Anonim”, bine ar fi pentru tine ca, odata ce mai cresti, sa inveti a fi mai rezervat si sa nu cauti a te baga in seama aiurea deoarece risti sa devii penibil.

        Apreciază

      • saccsiv said, on septembrie 3, 2015 at 4:00 pm

        tanase

        Frate, poate gresesc, dar daca se referea de fapt la comentariile lui Anonim?

        Apreciază

      • Ionut said, on septembrie 3, 2015 at 10:55 pm

        Mă refeream strict la comentariile lui Anonim. Eu cred, mai Tanase, ca dacă ne întâlnim fata în fata și stăm un pic de vb. o sa iti dai singur seama cât esti de penibil. Doamne ajuta!

        Apreciază

      • Ecaterina said, on septembrie 4, 2015 at 2:44 pm

        Ești de la Miliția gândirii?

        Apreciază

      • tanase said, on septembrie 4, 2015 at 10:27 pm

        Mai Ionut baiatule, daca o fi sa ne intalnim candva fata in fata si sa vorbim, s-ar putea sa ai surpriza sa constati ca poti fi tu ala penibil, dupa cum bine observ iar te dai cu parerea aiurea.
        Asa incat … iti atrag atentia a doua oara ca exista intr-adevar un comentator care se numeste „anonim” si nu „Anonim” … vad ca pentru tine nu e nici o diferenta.

        Apreciază

  14. tanase said, on septembrie 3, 2015 at 11:09 pm

    Vasile, intr-adevar e posibil sa fi gresit , cineva a postat mai sus cu numele „anonim” si nu „Anonim”. Totusi comentariul lui @Ionut e fortat si nici macar nu sugereaza ca ar cunoaste cat de cat tematicile si cat si intentia subiectelor abordate pe blogul „saccsiv”. El doar se da cu presupusul si incearca (cred ca instinctiv) sa faca o cenzura lui @anonim cand zice; „… comentariile lui SE POTRIVESC mai mult pe …” si continua „AICI nu știu cât sunt de apreciate”.
    Parerea mea e ca @Ionut e doar un pusti in crestere.
    Sanatate si Doamne-ajuta!

    Apreciază

  15. […] SA REVINA CAND II CHEM EU. Zoe Petre, Dennis Deletant, Cristian Parvulescu si William Totok s-au aut… […]

    Apreciază

  16. delia smaranda said, on septembrie 5, 2015 at 7:41 pm

    In ce si in a cui blestemata de tara traim? In care evreica plina de venin si lipsita de argumente stiintifice in fata mizeriilor acestei legi, Zoe Petre spune ca e o lege foarte buna?In care mediocrul Cristian parvulescu il face pe Eminescu antisemit? Ei cer demisia d-lui preda refuzand dialogul fata in fata? Sa le fie rusine acestor tradatori!Hai sa facem un referendum de abrogare a celei mai injuste si injositoare legi pt. Romani! Hai sa il sustinem pe d-nul pteda impotriva acestor intelectuali infiltrati, prin care nu curge sange romanesc. Daca Vulcanesu, Gafencu, Coposu si mii si mii sunt pt ei. „Asa zisi sfinti”,ce pot fi acesti intelectuali asa-zis suspendati, decat niste NIMICURI?

    Apreciază

  17. Ionut said, on septembrie 6, 2015 at 3:56 pm

    Tanase , fratele meu intru dreapta credinta ortodoxa, sa-ti dai cu parerea despre mine tragand concuzia puerila ca sunt un „pusti in crestere” dintr-un text amarat , demonstreaza clar ca iti lipseste dreapta socoteala . Nu poti sa etichetezi un om fara sa il cunosti decat daca ai probleme cu ratiunea. Nu incerc cenzurarea nimanui. Doamne ajuta!

    Apreciază

  18. […] SA REVINA CAND II CHEM EU. Zoe Petre, Dennis Deletant, Cristian Parvulescu si William Totok s-au aut… […]

    Apreciază

  19. […] SA REVINA CAND II CHEM EU. Zoe Petre, Dennis Deletant, Cristian Parvulescu si William Totok s-au aut… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.