SACCSIV – blog ortodox

Papa Francis I: CREATIONISMUL si EVOLUTIONISMUL “NU sunt contrare”

Posted in Uncategorized by saccsiv on octombrie 28, 2014

   Iata ce putem citi la Pope Francis Aligns Creation, Evolution As ‘Not Contrary’
Papa Francis: Creationismul si Evolutionismul NU sunt contrare
Avand in vedere faptul ca in natura se regasesc atat Dumnezeu, cat si Hristos, papa Francis considera ca teoria evolutionista Big Bang nu este este in contradictie cu teoria religioasa a Creatiei.
“Evolutia in natura nu este incompatibila cu notiunea de creatie, deoarece evolutia presupune crearea unor fiinte care evolueaza”, a spus luni Francis in fata unei adunari in Vatican, dand greutate gandurilor sale dintr-o pozitie care a divizat comunitatile stiintifice si religioase – conform Breitbart.
Dumnezeu, a mentionat Francis timpul unei vizite si unui discurs la Academia Pontificala de Stiințe, “a creat fiintele si le-a permis sa le dezvolte, in conformitate cu legile interioare pe care El le-a oferit fiecaruia, astfel incat ei sa se mantuiasca (implineasca).”
In schimb, a adaugat papa, “Dumnezeu ofera oamenilor un alt fel de autonomie decat cea naturala, care este libertatea.”
Papa si-a onorat predecesorul – Papa Benedict al XVI-lea- prin dezvelirea unui bust al pontifului.
Discursul sau s-a concentrat apoi pe fuziunea dintre stiinta si credinta, iar papa a remarcat ca evolutia “nu contrazice actul divin de a crea, ci mai degraba o presupune,” conform Catholic World News.
Steve Forbes a declarat in acest interviu exclusiv ca munca lor trebuie să se concentreze asupra omenirii, dar prin ignorarea “creației” lui Dumnezeu, a adăugat el, aceastia devin distructivi- ” ceea ce este pacat grav impotriva lui Dumnezeu Creatorul”
Remarcile Papa Francisc continua demersurile acestuia de a racorda invataturile istorice ale bisericii la modernismul zilelor noastre, acest punct fiind unul important pe agenda sa progresiva. El a cerut ca biserica sa fie mai deschis fata de oamenii care sunt gay, sustinand că “inflexibilitate ostila” la noi poziții este gresita, noteaza Jerusalem Post. De asemenea, el s-a concentrat pe schimbarea abordarii bisericii fata de casatorie si viata familiala.
“Dumnezeu nu se teme de lucruri noi” , a spus Papa Francis in cursul unei intalniri al sinodului de la Roma de la inceputul acestei luni. “Acesta este motivul pentru El continua sa ne surprinda, deschizandu-ne inimile si ghidandu-ne in maniera neasteptata.”

30 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. aha said, on octombrie 28, 2014 at 11:41 am

    o fi uitat papa ca evolutionismul spune ca oamenii se trag din maimuta??? vai vai ce rataciri! si culme e ca foooarte multi cred vorbele lui. nu trec deloc prin filtrul mintii lor ca e o incompatibilitate din orice punct de vedere ai privii lucrurile! evolutionismul a fost creat si inventat exact pentru a incerca sa distruga creationismul. cum poti tu sa vii sa spui ca nu sunt contrare?

    Apreciază

    • safimvigilenti said, on octombrie 28, 2014 at 10:28 pm

      papa vorbeste de evolutia fiintelor create, nu de evolutionism si nici de big bang… citeste cineva inainte sa comenteze ???

      Apreciază

      • saccsiv said, on octombrie 28, 2014 at 10:54 pm

        safimvigilenti

        Adica Dumnezeu a facut amoeba si apoi a stat sa se uite cum ajunge ea om?

        Apreciază

      • aha said, on octombrie 28, 2014 at 11:20 pm

        dar tu citesti articolul inainte sa-l comentezi? citez: „Avand in vedere faptul ca in natura se regasesc atat Dumnezeu, cat si Hristos, papa Francis considera ca teoria evolutionista Big Bang nu este este in contradictie cu teoria religioasa a Creatiei.” si apoi e logic ca un bebelus sa nu fie la acelasi nivel cu un adult! dar aia nu e evolutie ci e ceva natural ca un bebe sa devina adult. asa se intampla la fiecare generatie fie de oameni animale sau insecte. aia nu e evolutie bre. dar asta nu inseamna ca peste 2 generatii va deveni adult cu 2 creiere sau 4 maini doar ca a descoperit ca are nevoie de ele! apoi stii foarte bine la ce se refera teoria evolutionista ca sa nu o mai dam de gard! ca am evoluat din flagelate! sau de ce nu s-a intarit piele intre picioare pentru ca mii de ani am tot calarit caii? dar sa stii ca o „evolutie” tot am avut: de cand ascultam radioul ni s-au astupat urechile si de cand citim presa si vedem la tv am orbit desavarsit!

        Apreciază

    • Maresalul said, on octombrie 28, 2014 at 10:37 pm

      Pai tu crezi ca tu acum arati cum aratau oamenii acum sute de mii de ani?)))Sau unele animale?Au evoluat.Dumnezeu a creat apoi evolutia isi spune cuvantulExact cu tu si sotia ta procreati apoi ce faceti ?Ii cantati bebelusului sa creasca sau el de la sine evolueaza .NASTERE -EVOLUTIE -MOARTE.La asta se referea Papa.Ii exact ca o roata pe care o construiesti si o pui pe varful unui deal si la vale.Si dura durasi iar dura.Asa si omul tot evolueaza sau involueaza.

      Apreciază

      • saccsiv said, on octombrie 28, 2014 at 10:54 pm

        Maresalul

        Si cum erau oamenii acum sute de mii de ani?

        Apreciază

      • anonim said, on octombrie 29, 2014 at 12:11 am

        Daca in scriptura scrie ca omul a fost creat dupa chipul si asemanarea ingerilor si a Lui Dumnezeu, inseamna ca inca de la incepu aratam precum azi. Indiferent ce zice acest papa premergator antihristului, ultimul papa pe care il va avea omenirea. Cea ce stim cum stim noi ortodoxi e adevarat, ce nu stim inseamna ca nu ne este necesar sa stim sau ca nu putem afla sau intelege.

        Apreciază

      • Constantin said, on octombrie 29, 2014 at 11:45 am

        Dar voi cititi ce declara ereziarhul asta inainte sa comentati(Maresalul si toti iubitorii de eretici)????? Ia sa vedem:
        „Teoria evolutiei si cea a Big Bang-ului sunt reale si Dumnezeu nu este „un magician cu o bagheta magica”, a declarat papa francisc la academia pontificala de stiinte”. Cu alte cuvinte a declarat ca Dumnezeu NU PUTEA CREEA LUMEA IN 6 zile. Mai pe romaneste a hulit Sfanta Treime. Dar va mirati ca un eretic care huleste pe Duhul Sfant(Filioque) huleste si Creatia lui Dumnezeu si implicit si pe Dumnezeu Tatal, care este Creatorul? Pai de ce va mirati? Nu mai au Har, nu mai au Taine, nu mai au mantuire….. Toti Sfintii i-au dat anatemei pe catolici si pe cei intr-un gand cu ei, asa ca ERETICILOR ANATEMA. Dar noi ce avem? Avem CREZUL ortodox mai! Si ce spune CREZUL nostru: ‘Cred intru unul Dumnezeu, Tatal Atotiitorul CREATORUL TUTUROR CELOR VAZUTE SI NEVAZUTE’. Ati VAZUT? TUTUROR celor VAZUTE si NEVAZUTE. Cu alte cuvinte Dumnezeu Tatal este CREATORUL lumii MATERIALE si SPIRITUALE(cetele ingeresti). Iar despre Om ce spune: „sa facem Om dupa chipul si asemanarea Noastra’. Nu-i spatiu aici, DAR CITITI HEXAIMERONUL SFANTULUI VASILE CEL MARE, NU PE ERETICUL ASTA AFURISIT. A sustine altceva(evolutionismul-creationist este o teorie ERETICA care sustine ca Dumnezeu a creat elementele esentiale vietii, dar apoi lucrurile au evoluat pe cale naturala) ESTE EREZIE SI LEPADARE DE BISERICA SI DUMNEZEU.

        Apreciază

  2. Ionut said, on octombrie 28, 2014 at 1:32 pm

    „Papa” Francisc greseste si ar trebui sa-si dea seama de asta. Gay-ii n-au cum sa se traga din maimute. Maimutele, ca si alte animale, isi stiu rostul.
    Nu stiu carui zeu i se inchina „papa”. Daca e cumva ala care ne surprinde cu noi si noi ispite, cred ca e sincer in marturisirea lui.
    „Papa” Francisc ar trebui sa se intrebe de ce nu s-a schimbat legea atractiei universale in ultimii 2000 de ani. I se pare, oare, ca legile morale sunt mai putin importante decat cele materiale? Si daca Dumnezeu nu a schimbat legile materiale, de ce le-ar schimba pe cele morale?

    „Cerul si pamantul vor trece, dar cuvintele Mele nu vor trece”

    Apreciază

  3. RomeoB said, on octombrie 28, 2014 at 1:46 pm

    O explicatie profunda ne ofera par Gheorghe calciu in articolul: Papa Ioan Paul II accepta evolutia
    http://calciudumitreasa.gid-romania.com/Pag.asp?ID=11

    Conform unui articol publicat de Washington Post, Vineri, 25 octombrie 1996, pagina A1 – A14, adunarea anuală a Academiei Pontificale de Stiinte s-a întrunit miercuri, 23 octombrie 1996, la Vatican, spre a pune la curent curia papală cu ultimele descoperiri ale stiintei. Această adunare anuală a Academiei întruneste cei mai mari savanti ai lumii, catolici si necatolici, multi dintre ei laureati ai Premiului Nobel. Tema principală a acestei întruniri a fost originea si evolutia vietii. Cu această ocazie, Papa a transmis un mesaj către membrii întruniti ai Academiei în care afirmă că ultimele cercetări stiintifice dovedesc că problema evolutiei este „mai mult decît o simplă teorie”.

    Mesajul prin care papa infimă Biblia reprezintă un pas enorm fată de o altă enciclică papală de acum 50 de ani, care afirma că teoria evolutiei este demnă de a fi discutată, dar ea rămîne încă o problemă deschisă. Această grabă a Papei Ioan – Paul al II-lea de a infirma Biblia si învătătura Sfintilor Părinti ridică o serie de întrebări si zguduie profund lumea crestină, catolică si necatolică, punînd sub semnul întrebării crestinismului real al lui Ioan Paul al II-lea. Este adevărat că spre a salva ideea de creatie si pentru a adormi constiinta membrilor Bisericii romano-catolice, profund subminată de materialism si modernism, de scepticism si liberă cugetare, Papa afirmă, în declaratia sa către oamenii de stiintă, că „sufletul uman este creat în chip divin, anume pentru fiecare persoană, si nu este supus unui proces evolutionist. Orice altă învătătură este incompatibilă cu adevărul despre om”. Stim că o scrisoare papală nu este integral opera lui; stim că are tot felul de consilieri si că el dă numai autoritatea pontificală unui asemenea mesaj. Afirmatia Papei dovedeste, cel putin, o nepăsare totală privind consecintele acestei afirmatii. Lepădînd orice legătură cu Biblia si cu învătătura cristică, el restrînge rolul lui Dumnezeu în creatie numai la crearea sufletului. Oare ce a făcut Dumnezeu, vreme de milioane de ani, pînă ce materia moartă a evoluat spre prima celulă vie si de aici la om? Si cînd S-a hotărît Dumnezeu să iasă din amortire si să fabrice „în chip divin si pentru fiecare persoană în parte” un suflet? Cînd a apărut omul de Neanderthal sau Pitecantropus erectus? Cînd a apărut primul filosof sau primul politician? Ori poate primul teolog iudeu sau catolic? Acest „somn divin” în timp ce materia se autocrea si evolua, ni se pare una dintre cele mai eretice teorii, chiar dacă neexprimate ca atare, pe care un papă a avut-o vreodată. Ea ne dovedeste, pe de o parte, că Papa are sfătuitori incompetenti, care nu sunt în stare să gîndească la consecintele neclaritătilor pe care le lasă în mesajele papale, sau, pe de altă parte, reaua lor credintă, ca si, eventual, o anumită incapacitate a Papei de a gîndi corect, logic si teologic.

    Probabil că, din punct de vedere organizatoric, de mult nu a mai existat un papă atît de destoinic si artizan al unui imperiu eclesiastic ca papa Ioan-Paul al II-lea. Papă intinerant, în ciuda slăbiciunii, el călătoreste mult, încearcă să stimuleze atasamentul catolicilor fată de Biserică si conceptul de sfintenie papală în inima credinciosilor. Simtind necesitatea unitătii catolice, Papa Ioan Paul al II-lea a încercat să înghită toate bisericile greco-catolice, fără menajamente, trimitînd la greco-catolici cît mai multi preoti de rit romanic. Numai cînd s-a izbit de opozitia dîrză a unitătilor, care nu întelegeau ca, după ce umpluseră închisorile comuniste cu martiri, în scopul supravietuirii unei Biserici martire, să se vadă acum înghititi fără să poată protesta, de către Vatican, pierzîndu-si fiinta proprie. În fata acestei opozitii, Papa a rechemat pe toti acesti preoti si i-a „reciclat”, dîndu-le dreptul de a sluji în ambele rituri: romanic si oriental. Dar a căutat să introducă în bisericile catolice de rit oriental, cu multă perseverentă, preotia de celibat.

    Pînă aici nimic de condamnat, decît un anumit imperialism teologic, dintotdeauna trăsătură esentială pentru catolicism. Suspiciunile noastre încep, pe dovezi foarte precise, din momentul în care Papa actionează dur si apoi cedează, sau se arată de la început subordonat grupurilor necrestine.

    Să le luăm la rînd pe cele mai importante: prima este dorinta Papei. exprimată si realizată concret în înfiintarea unei mănăstiri de maici la Auschwitz, de a se ruga pentru toti cei morti acolo. Se stie opozitia dîrză făcută de evrei care, la ora aceea, afirmau că în acest lagăr muriseră patru milioane de conationali ai lor, cifră pe care, fără vreo interventie externă – cine ar fi avut curajul să numească această cifră „mincinoasă”, în afară de ei însisi? – a fost schimbată la un milion si patru sute de mii. A fost o polemică în care Papa afirma că acolo au murit polonezi si tigani si alte natiuni care au dreptul la o rugăciune. De la început polemica a fost falsă pentru că o biserică reală nu se roagă numai pentru alte neamuri, ci si pentru evrei. Cert este că Papa a cedat în fata presiunii evreiesti si mănăstirea, atît de necesară pe un pămînt blestemat precum cel de la Auschwitz, a fost desfiintată. Prima slăbiciune a Papei. Biruinta evreilor împotriva poruncilor divine ale crestinismului a crescut si mai mult puterea internatională a evreimii, dînd autoritate poporului evreu de a confisca doliul international, negînd valoarea suferintei crestinilor, sporind si mai mult teama lumii crestine de a-si mai afirma valoarea principiilor sale.

    Acum un an, am urmărit la televizor un serviciu religios închinat familiei. Era pe linia întăririi acestei unităti mistice care este familia, pentru că Dumnezeu a creat „dintru început” pe bărbat si pe femeie, pentru a umple pămîntul si a-l stăpîni, ceea ce Papa neagă direct în mesajul său din octombrie. După părerea Papei, trupul omului este consecinta evolutiei oarbe a materiei, iar sufletul a început a fi creat de Dumnezeu, cîndva, la un timp nedefinit.

    Toată atmosfera acestei adunări de rugăciune pentru familie era cu adevărat sacră. Aparitia Papei a sporit atmosfera mistică. Dacă atunci Papa ar fi spus: „Iubitilor. să îngenunchem în umilintă si să cerem lui Dumnezeu pace în Bosnia, pace în Orient, biruinta adevărului crestin în această lume atacată de diavol din toate părtile”, sunt convins că s-ar fi petrecut o minune. Acolo erau oameni care ardeau pentru Hristos, chiar dacă Papa părea o flacără stinsă. În loc de un astfel de îndemn, în momentele cele mai tainice ale rugăciunii, se auzea cîte un strigăt: „Viva Papa!” si multimea uitînd de Dumnezeu, ovationa loctiitorul Sfîntului Petru, în timp ce Papa, cu gesturile oamenilor politici din Est si Vest, flutura din mîini drept multumire. Mi-au revenit atunci în minte, cu amărăciune, „vizitele de lucru” ale conducătorilor comunisti sau vizitele lor la locul dezastrelor naturale, unde cel mai important lucru nu era nenorocirea oamenilor, ci preaslăvirea tiranilor.

    Înconjurat din ce în ce mai mult de rabini si de oameni de stiintă atei, de masoni si alte personaje nefaste, Papa alunecă spre agnosticism si materialism, negînd Biblia fără nici un menajament, reducînd rolul lui Dumnezeu aproape la nimic, în timp ce rolul Papei creste infinit, spre distrugerea credintei.

    Cu cîteva luni în urmă la Vatican, a avut loc un serviciu special pentru cei morti în holocaust. Rugăciunea papală s-a limitat aproape exclusiv la holocaustul german. Erau acolo prezenti reprezentantii evreimii, rabini, victime ale holocaustului. Acestia se vedeau. Nevăzute si ignorate de Papa si de cardinali, ca si de preotii care slujeau, erau milioanele, zecile de milioane de victime ale comunismului international, cei mai multi crestini ortodocsi, dar si necrestini, budisti si chiar musulmani, cărora Papa le nega dreptul la rugăciune si la pomenire. Era un Papă care provenea din lumea comunistă, din Polonia, si care la alegerea lui, trezise sperante si entuziasm în toti crestinii…

    La alegerea Papei Ioan Paul al II-lea eram în închisoarea Aiud. Printre detinutii de drept comun care treceau pe sub fereastra celulei mele de izolare, am aflat că a fost ales un papă polonez. Citisem despre Cardinalul Wisinski care în jurnalul său, desi suferise atît, nu reusea să se dezbare defel de ideile socialiste. Alegerea Papei mi-a dat o nădejde si un curaj nou, pentru care îi sunt recunoscător si acum, cu toate deceptiile ulterioare pentru lumea crestină, care nu este numai cea catolică. Atunci am cerut administratiei închisorii dreptul de a scrie o scrisoare Papei. O concepusem în gînd, cît mai scurtă si mai concentrată, ca să încapă într-o carte postală. O dată la sase luni aveam dreptul să scriu o scrisoare acasă. M-am hotărît să renunt la scrisoarea pentru familie, spre a-i scrie Papei. Bineînteles, administratia închisorii m-a privit ca pe un nebun. Eu am insistat si am declarat greva foamei pînă la primirea dreptului de a scrie. După zece zile, colonelul Vasile Gheorghe, comandantul Securitătii, în a cărui grijă supremă eram, a venit si mi-a dat cartea postală. amenintîndu-mă că nu voi primi scrisoarea pentru familie. I-am răspuns că stiam acest lucru de la început si că am actionat în cunostintă de cauză. Eram sigur că scrisoarea nu va părăsi birourile Securitătii, dar vroiam să se stie că cineva din închisoare, un preot ortodox, a încercat cu orice risc, să trimită o scrisoare unui papă din tările comuniste, ca o confirmare a sperantelor noastre. Scrisoarea nu a plecat. După eliberarea mea, în timpul domiciliului obligatoriu, printr-o persoană de încredere, am expediat scrisoarea la „Europa Liberă”, cu rugămintea de a o transmite Papei. „Europa Liberă” spre cinstea celor de acolo, a transmis scrisoarea papei si a dat-o si pe post. Scrisoarea a apărut în multe publicatii crestine si ziare din Vest. O redau mai jos, spre a dovedi cîte sperante mi-am pus în Papa Ioan Paul al II-lea, si nu numai eu, ci mai toată crestinătatea.

    „Sanctitate, inimile noastre au fost inundate de un val de bucurie divină. Harul Duhului Sfînt s-a pogorît peste conclavul cardinalilor. Alegerea Sanctitătii voastre ca Papă, în această epocă crucială pe care o trăim, este o dovadă că Dumnezeu iubeste lumea: o dovadă în plus că Dumnezeu v-a ales pentru noi toti.

    «Atunci am auzit glasul Domnului întrebînd: Pe cine să trimit? Cine va merge pentru mine? (Isaia 6,8)»

    Este o cinste pentru poporul polon faptul că a dăruit lumii mugurul nădejdii noastre de astăzi. Sanctitate, nu uitati Biserica Orientală în suferintă! Fiind chemat de Dumnezeu la cea mai eminentă dintre sarcini, purtînd în inimă durerea poporului căruia îi apartineti, aduceti-vă aminte si de Bisericile surori din celelalte tări, căci noi toti căutăm pe Hristos si mîntuirea prin El.

    Noi suntem proscrisi, asupriti si aruncati la marginea societătii, dar predicăm pe Hristos cu vreme si fără vreme, după cuvîntul Apostolului. Noi nu suntem «biserica oficială», nici nu primim vizitele «frătesti» ale delegatiilor ecumenice. Acesti «frati» nu se apleacă asupra rănilor noastre. Ei nu ascultă decît ponegririle puse în circulatie împotriva noastră. Dar noi stăruim în gîndul cel bun, păstrînd credinta în biruinta dragostei lui Hristos si a dreptătii divine si vedem în alegerea Sanctitătii Voastre zorii binecuvîntati ai acestei biruinte.

    Vă scriu, Sanctitate, în romaneste, limba poporului meu, ale cărui suferinte se aseamănă celor îndurate de poporul polonez de-a lungul istoriei. E limba în care s-a plămădit cultura noastră natională si crestină, astăzi amenintată si stricată, limba în care am păcătuit si ne-am pocăit, limba în care, de veacuri, ne rugăm si slujim Liturghia crestină. Să răsune ea astăzi pe pămîntul Romei, pentru a aduce cu ea amărăciunea si lacrimile noastre.

    Binecuvîntati, Sanctitate, pacea lumii, Bisericile surori si neamul romanesc.

    Preot al Bisericii Romane Ortodoxe aflate în suferintă.
    Gheorghe Calciu – Aiud”

    De aceea simt o mare durere că acest Papă, în care ne-am pus atîtea nădejdi si care ne confirma nădejdile, acum se dovedeste contradictoriu în gîndirea lui teologică si chiar apostat fată de Sfînta Scriptură.
    Mesajul Papei este scris în limba franceză si, referindu-se la enciclica Papei Pius al XII-lea din anul 1950 – Humani Generis – care afirma cu un oarecare dubiu că ipoteza evolutionistă este o foarte serioasă ipoteză, Papa Ioan-Paul al II-lea scrie:

    „Astăzi, mi mult decît acum jumătate de secol, noile cunostinte ne determină să cunoastem în teoria evolutiei mai mult decît o ipoteză… Consecintele, nu rationale sau induse, ale rezultatelor muncii stiintifice, făcute separat de unii si de altii, constituie în ele însele un însemnat argument în favoarea acestei teorii.”

    Desigur, mesajul Papei a stîrnit comentarii contradictorii în presa internatională si în grupurile de credintă catolice si necatolice. David Beyers, Directorul executiv, al Comitetului de Stiintă si Valori Umane pentru Conferinta natională a Episcopilor Catolici, scrie la rîndul lui:
    „Aici este un mare pas: Biserica a trecut de a zice că esti liber să accepti evolutia sau orice formă de creationism, la a zice că acum noi vom accepta evolutia care, oricum, este de facto. Cine mai pune la îndoială evolutionismul în Biserica romano-catolică? Eu cred că nimeni.”
    Iată dar cît de subminată este credinta catolicilor în Sfînta Scriptură, prin acceptarea infailibilitătii papale. Discutînd cu un catolic problema mesajului antibiblic al Papei, spre surprinderea mea, mi-a spus că el este de acord cu Papa si crede că este foarte posibil ca Dumnezeu să fi luat o pereche de maimute cărora să le fi suflat în fată, dîndu-le sufletul viu despre care papa afirma că ar fi singurul lucru pe care Dumnezeu l-a făcut si îl mai face încă, pînă cînd papalitatea îsi va schimba pozitia si în această problemă. Asadar, mergînd pe rationamentul papal, pentru cineva care trage toate implicatiile din el, ca prietenul meu catolic, primii oameni – Adam si Eva – nu ar fi decît niste maimute pe care Dumnezeu le-a ales, din milioanele de maimute existente, pentru a le da suflet uman. De altfel, presa conservatoare italiană a scris cu litere de-o schioapă: „Papa spune că ne-am putea trage din maimută” (Il Giornale) sau, în La Republica: „Papa a făcut pace cu Darwin”.
    Cercurile fundamentaliste crestine, ca si ortodocsii care păstrează nestirbită învătătura Sfintei Scripturi si traditia Sfintilor Părinti protestează împotriva ereziei papale. Jim Stainbough. de la Institutul pentru Cercetarea Creatiei din Santee, California, scrie: „În termenii stiintei si ai Bibliei, eu nu stiu dacă Papa este pe deplin constient de ceea ce afirmă aici”. Apoi adaugă că afirmatia papei face lucrul Institutului, pe care Jim îl conduce, mult mai dificil, pentru că Papa este o persoană respectată si un om integru, ceea ce ar putea determina pe multi catolici să ia spusele Papei drept adevăr evanghelic. Asa s-a întîmplat în Tenessee, unde un paragraf legal, care stabilea că adevărul care trebuie predat în scoli privind crearea lumii este cel din Geneză, a fost abrogat anul acesta, după 70 ani de functionare. Iată cum afirmatia Papei distruge învătătura Biblică despre creatie. Profitînd de dogma infailibilitătii papale, care pune un om pe aceeasi treaptă cu Dumnezeu, Papa Ioan Paul al II-lea a făcut modificări ale Sfintei Scripturi care, în perioada Sfintilor Părinti si a luptelor pentru păstrarea credintei adevărate, stabilită de sinoadele ecumenice, ar fi dus la anatemizarea ereticului fără nici un fel de crutare. Autoritatea papală, pentru catolici, trece înaintea autoritătii Bibliei si a Sfintei Traditii. Aceasta este cea mai mare „rătăcire a vremurilor noastre”. Ea poate fi rătăcirea cea din urmă despre care ne vorbeste Scriptura.

    Prima modificare a Scripturii făcută de Papa Ioan Paul al II-lea a fost cea prin care a scos din textul sfînt, sau a modificat, toate versetele care acuzau poporul evreu de uciderea lui Hristos. Poate că cititorii nostri îsi mai amintesc de conflictul dintre profesorul de teologie Marcel Junin din Franta, dat în judecată de către un fel de ligă antidefamatorie evreiască, asociată cu cardinalul catolic Etchegaray, pentru incitare la ură rasială, deoarece a protestat împotriva falsificării textului biblic prin scoaterea sau modificarea versetelor acuzatoare fată de iudei. Spre cinstea ei, Justitia laică l-a achitat pe profesor, în timp ce Biserica catolică i-a dorit condamnarea!

    Infailibilitatea papală se manifestă în mai multe feluri. De data aceasta, Papa este mai stiutor al adevărului divin decît însusi Duhul Sfînt. El stie ce a făcut Dumnezeu, la începutul creatiei – cînd, de fapt, nu acea nimic – si cînd a început să lucreze practic, făcînd sufletele pe care le-a pus, fie în maimute, fie în niste oameni care au apărut fără nici un amestec al Tatălui ceresc, ci pe care „evolutia” darwinistă i-a pus la dispozitia Sa. Adevărul adevărat nu este continut în Biblie, ci în teoria lui Darwin si, mai ales, a darwinistilor.

    Ultima actiune a Papei, care i-a surprins neplăcut pe exilatii cubanezi din America si, probabil. din alte tări, o constituie cordiala întîlnire dintre el si ultimul dictator comunist din lumea neasiatică, Fidel Castro (întîi la Vatican, apoi chiar în Cuba).

    Unii catolici, obisnuiti cu compromisurile politice ale Bisericii lor, în alti termeni decît cei făcuti de Bisericile Ortodoxe sub presiune si teroare, socotesc atitudinea de dragoste a Papei fată de Castro drept un mare act politic, pentru că numai asa putea obtine pontiful dreptul de a vizita Cuba si de a extinde imperiul catolic si în această tară. Se stie că Papa a contribuit mult la prăbusirea comunismului răsăritean, iar cu ocazia vizitei sale în Nicaragua, în 1983, a luat atitudine fătisă împotriva sandinistilor sustinuti de Castro.

    Pe de altă parte, cubanezii simt o deznădejde justificată în fata acestui compromis papal. În realitate, credinta nu cunoaste compromisuri si numai acomodarea slujitorilor ei la viata lumii justifică teoretic actiunile de compromis. Unii cubanezi au fost foarte duri; ei îl consideră pe Papă un trădător pentru că „absolvă un criminal”. Altii sunt mai putini duri, dar îsi exprimă îndoiala în privinta actiunilor papale.

    Din toate acestea reiese tot mai mult caracterul de Papă politic al lui Ioan Paul al II-lea si diminuarea evidentă a caracterului lui de vicar al Sfîntului Petru. Privind cu ochii credintei spre ereziile veacului nostru, care iau putere de dogmă în catolicism datorită autoritătii papale, care apare mai mare decît a Sfintei Scripturi, dau slavă lui Dumnezeu că, fără să am vreun merit, m-a făcut să mă nasc ortodox. În felul acesta, m-a scutit de suferintele renegării acceptate a adevărului credintei si de rătăcirile puterii autoritative a organizatiei unui imperiu ecleziastic în care persoana umană trece înaintea lui Dumnezeu si-a Cărtii Sfinte. Să ne rugăm lui Dumnezeu si Mîntuitorului Iisus Hristos să păstreze în ortodoxie lucrarea necurmată a Sfîntului Duh, care ne fereste de greselile dogmatice. În ciuda atîtor păcate pe care unii ierarhi ortodocsi le-au săvîrsit, doctrina Mîntuitorului a rămas nestirbită în Biserica noastră drept măritoare, neatinsă de modernisme, de aggiornamente, de ajustări politice ale Sfintei Scripturi si de primatul unui om fată de Dumnezeu.

    Credem si mărturisim, cu Sfînta Scriptură si cu Sfînta Traditie, cu hotărîrile celor sapte sinoade ecumenice si cu învătătura Sfintilor Părinti, că Dumnezeu a creat lumea din nimic, pe regnuri, la timpuri diferite, si a încununat creatia Sa cu omul, pe care l-a făcut cu o grijă specială, punînd în el toate elementele universului si, prin suflarea gurii Sale, sufletul omenesc, a pus în el chipul si asemănarea lui Dumnezeu, care ne-a dat posibilitatea îndumnezeirii prin harul adus de Iisus Hristos, prin patima, moartea si învierea Lui. Amin!

    *) „Rugăciune si lumină mistică”, Pr.Gh.Calciu Dumitreasa, Ed.Dacia, 1998.

    Apreciat de 1 persoană

  4. aniush said, on octombrie 28, 2014 at 2:18 pm

    Nu, evolutionismul spune ca oamenii tind sa devina maimute…ha, ha
    Insa papa asta oare ce tinde sa devina?

    Apreciază

  5. aniush said, on octombrie 28, 2014 at 2:23 pm

    Vai de capul nostru. Or sa ajunga homosexualii sa ne bata pe strada daca ne prind si poate daca „indraznim” sa suflam o vorba.

    Apreciat de 1 persoană

  6. aniush said, on octombrie 28, 2014 at 2:24 pm

    A uitat papa cum si de ce au ars din temelii Sodoma si Gomora?

    Apreciat de 1 persoană

  7. Iustina Bacosca said, on octombrie 28, 2014 at 2:24 pm

    IL INTREB PE PAPA SI PE ALTII CARE-I SUSTIN INEPTIILE URMATORUL LUCRU: DACA TOT AU EVOLUAT SPECIILE DIN PUNCT DE VEDERE BIOLOGIC SI AM AJUNS ATAT DE EVOLUATI IN PLANUL ONTOGENETIC SI MAI ALES FILOGENETIC SA-MI EXPLICE MIE PROSTUL SATULUI CUM A EVOLUAT CONSTIINTA, CARE ESTE SPECIFICA DOAR OMULUI. EVOLUTIA ESTE PE TOATE PLANURILE, NU-I ASA? DE LA MAIMUTA FARA CONSTIINTA CUM S-A TRECUT LA OMUL RATIONAL, FIINTA INZESTRATA CU DISCERNAMANT SI CONSTIINTA?

    Apreciat de 1 persoană

  8. andrei-d said, on octombrie 28, 2014 at 2:27 pm

    papa ereticu, l-a luat valu. bause in spritz si probabil debita

    Apreciază

  9. energein7 said, on octombrie 28, 2014 at 4:01 pm

    Reblogged this on energein7's Blog.

    Apreciază

  10. artion said, on octombrie 28, 2014 at 5:44 pm

    se vede ca urmareste o unitate.. in tot ceea ce spune.. mie unu imi lasa impresia ca vrea sa capteze cat mai multa simpatie din diverse categorii sociale ..

    inclusiv statisticile spun ca de cat a venit el , numarul catolicilor este in continua crestere..

    http://www.romereports.com/pg158790-catholic-population-rises-in-numbers-en
    http://www.romereports.com/pg157033-catholic-church-grows-at-a-faster-rate-than-the-global-population-en

    cu siguranta are un rol important in intemeierea noi religii mondiale

    Apreciază

  11. Eugen Serea said, on octombrie 28, 2014 at 7:00 pm

    Se pare că Papa Francisc este „veriga lipsă” dintre Primatul Papal şi Primata Papală… 🙂

    Apreciat de 1 persoană

  12. geo said, on octombrie 28, 2014 at 7:29 pm

    MULŢI PAPI AU FOST PRIZONIERI ÎN SFÂNTUL SCAUN, ÎNCONJURAŢI DE GRUPURI MASONICE Fiica Mea preaiubită, bisericilor Mele din lume le spun următoarele: Să ştiţi că voi fi mereu de partea voastră, atâta timp cât mărturisiţi Preasfântul Meu Cuvânt .Bisericii Mele Catolice ii spun: cu toate că aţi cauzat durere, ca urmare a păcatelor, să ştiţi că Eu nu vă voi părăsi niciodată, deşi aţi păcătuit. Dar trebuie să ştiţi aceasta: Credinţa voastră în Mine nu este atât de puternică precum ar trebui să fie. Voi nu mă mai iubiţi aşa cum aţi făcut -o odinioară. Toată averea pe care aţi acumulat-o a dus la o distanţiere între Mine, Cristos Salvatorul, şi copiii obişnuiţi a lui Dumnezeu. Aţi escaladat culmi aşa de înalte încât Eu nu am mai putut ajunge până la voi pentru a vă oferi mâna Mea spre salvarea de la putreziciunea voastră interioară.Petru al Meu, pe a cărui stâncă aţi fost clădiţi, v-a învăţat adevărul. Şi voi ce aţi făcut? Aţi construit ziduri groase de piatră în jurul vostru.ceasta a dus la o lipsă de comunicare între voi şi cei cărora trebuia să le daţi Trupul şi Sângele Meu astfel ca sufletele lor să fie hrănite. A fost pierdut respectul cuvenit în administrarea Preasfintei Mele Euharistii, atunci când aţi degradat prezenţa Mea. Atunci când Conciliul Vatican II a declarat reguli noi, ele au fost introduse de către aceste forţe malefice masonice ce se aflau pe coridoarele voastre. Ei au prezentat cu viclenie noi modalităţi de a administra Sfânta Mea Euharistie, care sunt jignitoare pentru Mine. Învăţăturile voastre aşa numite tolerante, au proclamat o serie de minciuni, inclusiv refuzul de a recunoaşte puterea Sfântului Arhanghel Mihail. El este ocrotitorul Bisericii împotriva lui satana. Aceste forţe aflate printre voi au ştiut acest lucru. De aceea au oprit toate rugăciunile care solicită ajutorul său înainte de Sfânta Liturghie. Apoi aţi comis cea mai mare minciună, că nu trebuie să vă fie teamă de Iad, spunând că acest concept nu este decât o metaforă. Această minciună, acceptată ca fiind un adevăr de către mulţi copii ai lui Dumnezeu, a însemnat pierderea a miliarde de suflete. O, cât de mult Mă ofensaţi. Acelor slujitori umili şi sfinţiţi care se află printre voi le cer să se întoarcă înapoi la Învăţăturile Mele. Niciodată să nu permiteţi ca bogăţiile să se acumuleze în jurul vostru, crezând că acestea sunt acceptabile în Ochii Mei. Bogăţiile, aurul şi puterea acumulate în numele Meu vor fi căderea voastră. Nu puteţi profita de Sfântul Meu Cuvânt. Aţi suferit din cauza modului în care M-aţi jignit. Niciodată să nu credeţi că am învinuit pe mulţi Sfiinţi Papi care s-au aşezat în scaunul lui Petru. Misiunea lor a fost întotdeauna protejată.Mulţi Papi au fost prizonieri în Sfântul Scaun, înconjuraţi de grupuri masonice, care nu-L reprezintă pe Dumnezeu. Ei Îl urăsc pe Dumnezeu şi au petrecut cincizeci de ani în răspândirea minciunilor despre Milostivirea lui Dumnezeu. Lucrările lor au dus la prăbuşirea Bisericii Catolice. Acest lucru nu a fost un accident. Era făcut în mod deliberat şi plănuit cu viclenie pentru a distruge credinţa Bisericii, pentru a d istruge cinstirea catolicilor simpli pentru unul şi singurul Dumnezeu adevărat. Pentru aceasta acum veţi fi aruncaţi în pustie. După Papa Benedict veţi fi conduşi de Mine din Ceruri. O, cum m-aţi facut să plâng. Fac apel la toţi slujitorii Mei sfinţiţi care cunosc adevărul: ridicaţi-vă şi urmaţi-Mă pe Mine, Iisus al vostru, pentru a răspândi cu umilinţă adevărul Învăţăturilor Mele. Voi trebuie să găsiţi curajul şi puterea să înviaţi din cenuşă.Mai presus de toate, respingeţi minciunile care vă vor fi prezentate în scurt timp de către Falsul Profet. El va fuziona Biserica Catolică cu alte biserici, inclusiv biserici păgâne, pentru a deveni o urâciune.O biserică mondială fără suflet. Iisus al vostru

    http://acvilaortodoxa.wordpress.com/

    Apreciază

    • Mirela said, on noiembrie 10, 2014 at 9:44 pm

      Ce-I cu aiureala asta de „revelaţie” (mincinoasă)?

      Apreciază

  13. mircea.v said, on octombrie 28, 2014 at 9:41 pm

    Cele mai „inrudite” maimute cu omul, si cele mai studiate, sant cimpanzeii Bonobo.

    „Un numar mare de maimute dezvolta la un moment dat acest tip de comportament. Insa cel bine impamantenit este la cimpanzeii Bonobo, unde indivizii strict heterosexuali nu sunt acceptati de grup. Bisexualismul caracterizeaza aceasta specie mai mult decat oricare alta. Intr-o societate matriarhala, 60% dintre relatiile sexuale au loc intre doua sau mai multe femele. Un individ care nu accepta relatii sexuale cu parteneri de acelasi sex, este exclus din grup.

    Sexul este extrem de frecvent la aceasta specie. Aproape orice activitate ce nu are legatura cu hrana, se finalizeaza cu raporturi sexuale, de cele mai multe ori intre parteneri de acelasi sex. Un mascul gelos il va urmari pe celalalt si toata operatiunea se va finaliza cu…sex. O simpla cutie de carton pusa in tarcul acestor maimute este un pretext pentru a intretine relatii sexuale. Femele curioase vor avea astfel de raporturi inainte de a fi cunoscut pe deplin toate proprietatiile noului obiect.”

    Fragment din Hronograf:
    „încă nu numai a amestecat Domnul limbile oamenilor, ci şi podoaba chipului omenesc a schimbat-o întru mulţi, şi abia a lăsat într-înşii asemănare omenească. Pentru că cu mînia Iui Dumnezeu au ieşit din ziditorii turnului[Babel] cei tulburaţi, feluri de neamuri cu chip slut, schimonosituri ale firii omeneşti, jumătate fiară şi jumătate oameni, pentru care puţin ceva aici să spunem.
    întîi s-au aflat în feluri de locuri, în munţi şi în pustietăţi nişte chipuri sălbatice, asemănare omenească avînd, care se cheamă oameni de pădure, cu fiarele petrecători, numindu-se satiri, goi, păroşi, la care au picioarele de capră şi la cap au coarne. Dar atîta sînt de iuţi, cît nici din jivini nu poate să-l ajungă pe satir, fără numai cînd ar fi slab sau bătrîn. (Vezi că maimuţa este din oameni răi – satirul este maimuţa).”

    Si se mai spune acest lucru „satir (maimuta)” in vreo 2 locuri.

    Se aprind niste beculete citind cele de mai sus.

    Acuma, nu stiu care o fi adevarul, dar tare cred ca maimutele astea chiar se trag din oamenii rai de pe vremea Turnului Babel. Si omul ajuns in stare de maimuta continua „evolutia” si rezulta homosexualitate generalizata.

    „Omul în cinste fiind n-a priceput; alăturatu-s-a dobitoacelor celor fără de minte şi s-a asemănat lor. „

    Apreciază

    • Mirela said, on noiembrie 10, 2014 at 10:05 pm

      Mircea V.

      Spui: „tare cred maimutele astea chiar se trag din oamenii rai de pe vremea Turnului Babel”.
      Ai grijă ce crezi, căci o astfel de „credinţă” nu e ortodoxă. Când au procreat oamenii maimuţe, oricât de păcătoşi ar fi fost? Nu contrazice afirmaţia ta chiar şi genetica, potrivit căreia până şi numărul de cromozomi e diferit între om şi maimuţă?
      Maimuţele astea de sorginte umană aveau suflet? S-o fi răstignit Hristos şi pentru ele? Este Fiul Omului, Iisus Hristos, rudă cu maimuţele? Nu uita că, aşa cum Adam a „cuprins” în sine întreaga omenire (de aceea ni se transmite păcatul lui), Iisus cuprinde şi ridică întreaga omenire. Inclusiv pe maimuţele „rele?
      Să lăsăm speculaţiile proprii şi să gândim ortodox!

      Apreciază

  14. […] Saccsiv […]

    Apreciază

  15. Otilia said, on octombrie 28, 2014 at 11:35 pm

    Stati asa, ca papa loveste din nou:

    http://www.independent.co.uk/news/world/europe/pope-francis-declares-evolution-and-big-bang-theory-are-right-and-god-isnt-a-magician-with-a-magic-wand-9822514.html

    Voi traduce 2-3 fragmente cheie:
    Papa declara ca evolutionismul si teoria Big Bang-ului sunt corecte, iar Dumnezeu nu este un magician cu o bagheta fermecata.“Cand citim despre actul Creatiei in Geneza, putem cadea in capcana de a ne inchipui ca Dumnezeu a fost un magician, cu o bagheta fermecata capabila sa faca orice. Dar acest lucru nu este adevarat.”
    Mai departe, zice infailibilul: “Teoria Big Bang, careia actualmente ii atribuim originea lumii, nu neaga interventionismul Creatorului divin, ci chiar il necesita pe cel din urma.”
    Giovanni Bignami, profesor si presedinte al Institutului italian de astrofizica declara: “Afirmatia lui papa este edificatoare. Noi sunt descendenti directi ai teoriei Big Bang, care a creat universul. Evolutionismul s-a nascut din creationism.”

    Apreciază

  16. aniush said, on octombrie 29, 2014 at 6:07 am

    Otilia,
    Declaratiile papei mi se par-imi cer scuze ca folosesc termenul-abureli.

    Apreciază

  17. ORTODOXIE said, on octombrie 29, 2014 at 12:34 pm

    Reblogged this on CREDINŢĂ DREAPTĂ ORTODOXĂ!!!.

    Apreciază

  18. aurelanghel said, on octombrie 29, 2014 at 10:52 pm

    Frate Maresalul.
    Nimic nu a evoluat din istoria omenirii nici nu a avut nevoie sa evolueze.
    Dumnezeu toate le-a facut desavarsit si bune foarte!
    Au doara daca tu presupui ca a evoluat ceva arata CE a evoluat.
    Stiinta nu stie ce sa spuna la aceasta si pesemne ca nici tu.
    Un lucru singur VADIT este ca „evoluat” -de fapt involuat…
    Iar aceasta este prostia omului fara de Dumnezeu!!!

    Apreciază

  19. aurelanghel said, on octombrie 29, 2014 at 11:09 pm

    Legat de aceasta voi aduce si un comentariu de al meu postat pe mai multe site-uri in (speranta ca va fi citit)
    cu referire la catolicism. Asa am fost inspirat si asa am gasit de cuviinta.

    Despre catolicism. Biserica catolica nu este ceea ce se vrea prin jocul lor de cuvinte pus dinadins ca sa murdareasca, sa loveasca in Sfanta Ortodoxie.
    Cuvantul: Catolic din grecescul καθολικός- katholikos- universal. Dar ei nu sunt DELOC universali!

    Adevarata Biserica Universala si SINGURA!!! este Biserica Ortodoxa de care ei s-au lepadat provocand ceea ce in istorie se numeste MAREA SCHISMA la 1054!!!

    Capul lor nu mai este Hristos ci Papa caci “cine asculta de voi asculta de mine si de Cel ce m-a trimis pe Mine, iar cine se leapada de voi, se leapada de Mine si de Cel ce m-a trimis pe Mine”!!!

    Intreg capitolul 10 din Evanghelia de la Matei este cu referire la intemeierea Bisericii Universale Adevarate pe cuvintele Mantuitorului Iisus Hristos.
    “Iată Eu vă trimit pe voi ca pe nişte oi în mijlocul lupilor; fiţi dar înţelepţi ca şerpii şi nevinovaţi ca porumbeii.” (Ev Matei 10,16)

    Biserica Ortodoxa este Universala pentru ca piatra cea din capul unghiului ei este Hristos – Dumnezeu Cuvantul, Iar Cuvantul lui Dumnezeu este UNIVERSAL si VESNIC. NEMURITOR!!! -valabil pentru TOATE TIMPURILE!!!
    “Cine vă primeşte pe voi pe Mine Mă primeşte, şi cine Mă primeşte pe Mine primeşte pe Cel ce M-a trimis pe Mine.” (Ev Matei 10,40)

    Oricine se leapada de Lumina ramane intru intuneric. Iar de aici, din intuneric iau nastere toate mizeriile omenirii, care urmeaza dupa aceasta:
    obscuritatile, anarhia, erezia, atrocitatile, razboaiele toate incepand de la APOSTAZIE!

    Sa nu creada cineva ca daca se va lepada de lumina va mai ramane cumva intr-o umbra de lumina… Dupa cum luminii ii urmeaza intunericul, Adevarului ii urmeaza minciuna,
    iar Vietii ii urmeaza MOARTEA. MOARTEA cea vesnica, MOARTEA cea grozava!!!
    MOARTEA cea dintai care este apostazia, MOARTEA cea de a doua care este moartea trupeasca si MOARTEA finala care sunt CHINURILE VESNICE ALE IADULUI!

    Toate acestea cauzate din pricina luptei pentru putere, luptei pentru stapanire, luptei pentru suprematie. Orgoliu satanic care a inceput de la caderea lui Lucifer si a ingerilor lui,
    a doua mare cadere este lepadarea lui Iuda si vinderea Mantuitorului pentru 30 de arginti,iar a treia mare si grozava cadere in istorie este caderea papei,
    dupa care au urmat toate grozaviile unei umanitati lepadate de Adevaratul Dumnezeu si Mantuitor Iisus Hristos, care este Capul singurei si Universalei Biserici :Ortodoxia din rasarit.

    Asa si ereziei catolicismului APOSTAZIEI ia demers anarhia dar pentru a pune capat tulburarilor care pe drept a pus stapanire in imimile bietilor oameni ca act real ca traiesc in apostazie!!!,
    i-a demers minciuna pentru ca Satana dintru inceput tatal minciunii este, iar de aici au inceput sa ia nastere toate aberatiile papale: erezii ridicate la rang de dogma!!!

    Suprematia Papala unde papa sa instaurat pe sine insusi ca Imparat si Dumnezeu – ceea ce este vadit ca ANTIHRIST sau loctiitor al lui antihrist, Filoque, Imaculata Conceptia, erezia impartasirii cu azimi in loc de paine dospita dupa cum dupa dreptate se practica in Biserica Ortodoxa, act mizerabil care a lovit in Sfintele Taine ale Lui Hristos, lucru vadit ca a fost imprumutat de la MAESTRII lor, IERARHIA IUDAICA DE LA TEMPLUL VECHII LEGI DE LA IERUSALIM, MAESTRII care au comis cel mai grozav pacat din istoria omenirii,
    acela de a-l rastigni si iL ucide pe Dumnezeu!!! Maestrii ai raului, maestrii ai iadului, urmatori ai lui Satan, inaintasi ai Masoneriei iudaice de astazi, al carui cap este Antihrist!

    A nu uita aici nici de Ordinul Cavalerilor Templieri înfiintat în 1118 semn clar ca Papei de la Roma nu ii era lui a-L cauta pe Dumnezeu, ci doar orgoliul lui Satanic de a stapani lumea ca imparat si dumnezeu, de a supune toate popoarele, orgoliu care a adus multe suferinte in lume, orgoliu care otraveste aerul lumii pana si in ziua de astazi…

    Catolicismul si Papalitatea, ei, inaintemergatorii iadului si a mortii, pentru ca intotdeauna unde si-a bagat coada dracul bisericii papale… (biserica care nu este biserica, -si imi pare rau ca folosesc denumirea de “BISERICA- basilikoß -Imparatia Lui Hristos pe pamant”, ei care nu sunt nicidecum biserica…)

    Iar ca sa tai mai mult in cangrena omenirii care se numeste catolicism si papalitate.. voi merge pe linia unei limbi curent vorbita in ziua de azi: limba engleza.

    A nu se sminti cineva de cuvintele folosite pentru ca intotdeauna adevarul trebuie trambitat de pe acoperisuri:
    “Ceea ce vă grăiesc la întuneric, spuneţi la lumină şi ceea ce auziţi la ureche, propovăduiţi de pe case.” (Ev Matei 10,27)

    Ce este catolicismul? De fapt sunt doua cuvinte de care intotdeauna s-au folosit in actul lor mizerabil de a manipula lumea: taie si linge: Cut + lick (asa cum se aude: cat o lik)

    Pe oricine care nu sa supus actelor lor mizerabile de stapanire a lumii in toata istoria umanitatii l-au taiat in doua- adica l-au omorat. Iar tuturor celorlalti care nu au putut rabda chinurile inchizitiei lor si au ajuns sa tradeze deci sa ii linga tragand dupa aceasta interesul de a avea bani si putere dar niciodata nu vor avea fericire!!!

    A se gandi la asta mai cu luare aminte toti cei care au tradat aceasta nevinovata tara care este Romania, i-au lins in fund pe europeni (iertata-mi fie expresia) tradandu-si semeni, neam, credinta si tara …doar pentru un pumn de bani aidoma lui Iuda!

    Iar acestia sunt un Iliescu, un Constantinescu, un Basescu si cu toata pleiada lor de mancatori de tara!!!

    Taie si linge aceasta a fost politica din totdeauna a liderilor europei, lideri impinsi la acte criminale nu de altii decat de cei cu nume de biserica care nu sunt biserica ci imparatie a satanei.
    Taie si linge, sau dupa o noua doctrina a lumii asa zise moderne: Unul de al lor, unul de al nostru… act mizerabil care a inceput de la tradarea lui Iuda si rastignirea lui Hristos.
    Unul de-al lor sa moara iar unul de al nostru sa tradeze, iar acesta fiind un Iuda. Nu era al lor, dar prin tradare a devenit al lor, asadar ei, capetele rautatii nu aveau nimic de pierdut.

    Si ce i-a premers nebuniei papalitatii de a stapani lumea ca Imparat si Dumnezeu? Atatea alte si alte urgii care a inspaimantat lumea vremurilor acelora nu numai datorita ereziilor papale… dar pe atat mai mult meschinariei inchizitiei si a cavalerilor templieri -inaintemergatori ai elitei Masonice de astazi, pentru ca nebunia
    de a stapani lumea ca imparat si dumnezeu nu s-a putut fi curmata nici pana in ziua de astazi!

    Insasi primul razboi mondial a fost vadit a fi impotriva Ortodoxiei, asa cum al treilea si ultimul va fi vadit ca impotriva lui Dumnezeu.
    Pentru ca adevarata Una Universala Biserica a Ortodoxiei intotdeauna i-a stat in coaste papei de la Roma care este inaintemergator al lui Antihrist.

    Ce a precedat primului razboi mondial?
    Ura impotriva Serbiei pe de o parte dar in adevar ura impotriva Ortodoxiei.
    Dupa ce Imperiul catolic al Austro-Ungariei nu sa saturat de jaful comis de a rupe de la sanul Romaniei Ardealul si Bucovinaa crezut ca este de cuviinta si ca nimic nu ii va sta in cale de a distruge Serbia.

    Lucru care nu l-au reusit atunci ci l-au reusit urmasii lor de astazi al statului global al lui antihrist care este Europa si Nato!…
    Dar ce a urmat atunci cunoaste toata lumea si se ingrozeste inca privind marturiile filmarilor din vremurile acelea.

    Noi sarmani amarati care abia am rezistat agoniei comunismului am alergat cu gura cascata la sanul americii si europei dar sanul lor este aspida si vasilisc pentru noi.

    Ne-au paralizat cu bogatiile lumii pentru a-L uita pe Dumnezeul nostru. Ne-au intoxicat tinerimea prin toate mijloacele de murdarire in masa
    (alias mass-media televiziunea, ziare, reviste, reclame) cu toata mizeria si paganatatea lumii acesteia, desfranarea pana in cel mai mizerabil mod de a omora sufletul unui copil nevinovat.

    Paine si teatru si cu aceasta ucigand sufletul unui intreg popor bimilenar ortodox. Iar dupa aceasta ranjitul dracesc al papei si antihrist: I-am biruit pe ei!

    Nu mai suntem vrednici de aceasta tara si de stramosii nostrii, pentru aceasta si Dumnezeu ne va sterge de pe fata pamantului. Cei care au alergat in strainatate salivand pentru un trai mai bun
    lepadandu-se mai dinainte de la sanul tarii lor vor fi numiti: cei fara de tara. Iar noi ceilalti ramasi in tara nu vom mai fi deloc…

    Ce va fi Romania? Pamant al umbrelor unde doar gemete inspaimantatoare din crapaturile pamantului se vor auzii.

    Si toate acestea pentru un pumn de bani din partea europei papale iudaizate care ranjeste hidos din spatele unei cortine de fier: Unul de-al lor, unul de-al nostru…

    Apreciază

  20. aurelanghel said, on octombrie 30, 2014 at 4:30 pm

    E o nebunie cate poti gasi pe internetul acesta…
    Sunt si multe lucruri bune intr-adevar.
    Dar multe sunt cele care i-au chipul binelui dar pe la spate troneaza insasi satana.
    Luati aminte aici: https://www.youtube.com/watch?v=2qrSczUiEKA
    Doamne scapa-ne de ratacirile diavolesti!

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.