SACCSIV – blog ortodox

Video: TINERE ERETICE rugandu-se. Mi-e mila de ele

Posted in EREZIE by saccsiv on iunie 25, 2014

   Aproape sigur fetele astea nu merg in cluburi si nu danseaza fara chiloti pe mese. Foarte probabil nu beau si nici nu fumeaza. Nu fac avorturi si poate chiar nici nu injura.

Adica pare de bine si totusi … se afla pe autostrada ce duce spre iad. Si din pacate se deplaseaza cu viteza foarte mare si extrem de hotarat.

Ca asa face dracul, iti tot da variante, tot sa nu fie bine. Ori te indeamna spre tot soiul de pacate care mai de care, ca doar esti tanar si trebuie sa-ti traiesti viata, ori te indruma spre “alternativa” cuminte “crestina”, unde odata ajuns, nu te mai preseaza cu tot soiul de ispite, sa le zicem lumesti, caci deja te-a pus pe fagasul ereziei ce duce in ligheanul cu smoala. Dar tu zici in iluzia ta ca esti cu un picior in Rai, caci iata, nu faci aia, nu faci ailalta …

Tagged with:

48 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. aniush said, on iunie 25, 2014 at 7:04 pm

    Sincer n-as dori sa ma uit la toti ratacitii lumii asteia. Ar trebui parintii sa apara pe interval si sa intre cu forta peste nemernicii, care le ademenesc fii si fiicele. Eu asa as face. I-as da si pe mana politiei ca nenorocesc copii, ii transforma in legume. Doamne apara si pazeste!

    Apreciază

    • saccsiv said, on iunie 25, 2014 at 7:23 pm

      aniush

      Vorbim despre sectanti, nu stiu ce zici tu acolo.

      Apreciază

    • geo said, on iunie 25, 2014 at 8:57 pm

      daca sint dintre cultele recunoscute politia nu poate face nimic…apropo, cu ce seamana insignele politiei si jandarmeriei, sau cum s-or chema chestiile alea de pe uniforme…

      Apreciază

  2. Iustina Bacosca said, on iunie 25, 2014 at 7:27 pm

    Ratacire si isterie in masa. Poate conduce usor la psihoza colectiva. Cum de nu-si dau seama??!!

    Apreciază

  3. mihai said, on iunie 25, 2014 at 7:30 pm

    daca nu ma insel acestia sunt secta penticostala, deoarece cam in aceasta maniera se ”roaga” ei, cu niste ani in urma mam dus de curiozitate pe la o ”biserica ” dea lor si vreau sa zic ca in maniera asta mai sus prezentata se rugau ei, trebuie sa recunosc ca am comis un pacat intrand acolo

    Apreciază

    • Nica Ionel said, on iunie 25, 2014 at 10:37 pm

      Pardon penticostalii nu sunt secte ci cult recunoscut in fata legii. Va rog informati-va…

      Apreciază

      • Nica Ionel said, on iunie 25, 2014 at 10:41 pm

        Biserica Agape nu e penticostala ci de nuanta carismatica, pentru cei nelamuriti….

        Apreciază

      • giggi said, on iunie 26, 2014 at 9:39 am

        @ Nica Ionel

        SÉCTĂ, secte, s. f. Comunitate religioasă DESPRINSA dintr-o religie mare (creștinism, islam, budism etc.), în vederea practicării unui cult independent, bazat pe o doctrină proprie; p. ext. grup (închis) alcătuit din adepții unei doctrine (filosofice sau politice). – Din fr. secte, lat. secta.
        Sursa: DEX ’09 (2009) | Adăugată de blaurb | Semnalează o greșeală | Permalink

        Te rog informeaza-te si tu, de exemplu, din care „cult” s-au DESPRINS penticostalii si cine sunt „desprinsii” mai dinaintea lor, cand au aparut, cine e fondatorul lor, etc.
        Din cate stiu secta penticostala e aparuta pe la 1901, fondatorul e Carol Parham, pastor baptist din Kansas, tu ar trebui sa stii mai multe!

        Cat priveste definitia cuvantului CULT, in sensul citat de tine…

        CULT1, culte, s. n. 1. Omagiu care se aduce divinității prin acte religioase; MANIFESTARE A SENTIMENTULUI RELIGIOS prin rugăciuni și prin acte rituale; totalitatea ritualurilor unei religii. 2. Sentiment exagerat de admirație, de respect, de venerație, de adorație față de cineva sau de ceva. ◊ Cultul personalității = atitudine sistematică de admirație (exagerată) provocată și controlată cu privire la un conducător (sau la o personalitate), considerat ca înzestrat cu calități deosebite de ordin intelectual, afectiv, organizatoric etc. 3. Religie, confesiune. – Din fr. culte, lat. cultus.

        Asa ca, baiete, pricepe si tu ca de fapt „CULT” se refera la MANIFESTAREA SENTIMENTULUI RELIGIOS, cat priveste „SECTA” inseamna „Comunitate religioasă DESPRINSA dintr-o religie mare…”

        Pardon, PENTICOSTALII sunt membrii unei SECTE care au aderat la un anumit CULT (prin renuntare sau nu la altul!).

        Ia si te lamureste!

        Apreciază

      • Nica Ionel said, on iunie 26, 2014 at 8:53 pm

        Daca ati fi citit si dvs legea cultelor din Romania ati fi observat ca inaintea statului roman baptistii penticostalii, crestinii dupa evanghelie, ortodocsii, catolicii, au in dreptul lor aceiasi denumire de CULT.

        Iar in ce priveste sectele retineti ca, Catolicismul de care s-a separat ortodoxia pare sa aiba radacini mult mai adanci ca timp si suprafata pe teritoriul acestei tari atunci cand privim la istoria timpurie. De altfel crestinismul a aparut in istorie ca o miscare (numita initial Calea) ce s-a dezvoltat pe tulpina iudaismului de aceea potrivit cu pledoaria plina de verva de care ati dat dovada, crestinismul este o secta desprinsa istoric din tulpina iudaismului. Prin urmare si dvs sunteti tot un sectant.

        Apreciază

      • giggi said, on iunie 26, 2014 at 10:45 pm

        @Nica Ionel
        Gresesti fundamental tinere! Numele de creştin a fost dat pentru prima dată în Antiohia. Îl pomenesc pentru prima oară Faptele Apostolilor şi prima Epistolă a Sfântului Petru (4, 16). Creştinii, în Noul Testament se numesc de obicei „creştini, aleşi, sfinţi”. În izvoarele iudaice, ei sunt numiţi „galileeni, nazarineni” .
        Cand Mantuitorul Iisus Hristos a venit sa aduca pe pamant noua invatatura, a pus in acelasi timp si bazele unui nou cult obiectiv, cultul crestin. El insusi a instituit Sfanta Euharistie, despre care a spus : „Aceasta s-o faceti intru pomenirea Mea” (Luca XXII, 19; I Cor. XI, 24-25), impreuna cu celelalte sfinte taine, ca mijloace de impartasire a harului divin si de sfintire a credinciosilor.
        Mantuitorul Hristos n-a venit sa strice sau sa inlature Legea, ci s-o plineasca .(Matei V, 17), inlaturand din ea anumite prescriptii care o data cu venirea Sa isi pierdusera valabilitatea. Apostolii si primii crestini au continuat sa respecte cultul Legii mozaice si dupa Inaltarea Domnului la cer (Fapte II, 46 ; III, 1-2; V, 20-42), luand parte la serviciul de la templu unde se aducea un cult ebraic fara a fi banuit cel putin, ca aceasta participare, care in curand va ramane de domeniul trecutului va afecta catusi de putin calitatea lor de crestini si inchinatori ai lui Iisus Hristos. In afara de cultul de la templu ei luau parte si la cultul crestin savarsit in case particulare, cult, in care se oficia „frangerea painii” sau Sfanta Euharistie, insotita de lecturi din Noul si. Vechiul Testament, de rugaciuni si de cantari de psalmi isi imne religioase (Fapte II, 42 ; Efes. V, 19 ; Col. III, 16), si sa asculte cu evlavie predica, care consta din explicarea lecturilor biblice in majoritatea cazurilor. Adunarile cultice se incheiau adesea cu agapele fratesti, foarte des practicate in crestinismul primar. In aceasta situatie cultul crestin al primelor veacuri a fost mai mult un cult iudeo-crestin. De aici si explicatia existentei elementelor mozaice in cultul crestin.
        Cineva spunea că, fără Noul Testament, Vechiul Testament este doar o „simfonie neterminată“. Cărţile Noului Testament continuă şi completează istorisirea din Vechiul Testament, lucru subliniat admirabil de Sfântul Apostol Pavel în introducerea Epistolei către Evrei: „După ce în multe rânduri şi în multe chipuri a vorbit părinţilor noştri prin prooroci, în zilele din urmă ne-a grăit nouă prin Fiul“. Tot Apostolul neamurilor numeşte Vechiul Testament „pedagog către Hristos“, evidenţiind rolul pregătitor al acestuia şi demonstrând împlinirea tuturor profeţiilor şi a aşteptărilor mesianice în Mântuitorul Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu Întrupat. Sfântul Evanghelist Ioan ne lămureşte diferenţa dintre cele două testamente: „căci Legea a fost dată prin Moise, dar harul şi adevărul au venit prin Iisus Hristos“.
        „Să nu socotiţi că am venit să stric Legea sau proorocii; n-am venit să stric, ci să împlinesc.”

        Diferenţa majoră dintre preoţia Noului Testament şi preoţia Vechiului Testament este de aceeaşi natură, diferenţa dintre cele două Testamente, cel Vechi şi cel Nou, anume cu diferenţa stabilită între umbră şi întrupare, între chip şi adevăr. Fiindcă vechiul cult şi vechea preoţie erau chipul şi umbra Noului Testament, iar jertfele şi diferitele ierurgii ale Vechiului Testament erau chipul şi umbra tainelor viitoare. Superioritatea preoţiei neotestamentare faţă de cea din Vechiul Testament se arată şi din temeiul ei. Preoţia vechiului cult îl avea drept temei pe Aaron, un om supus păcatelor, arătat de Moise ca preot al lui Dumnezeu, iar preoţia Noului Testament îl are temei pe cel mai înalt Arhiereu Însuşi, pe Dumnezeul-om, pe Domnul nostru Iisus Hristos, Care i-a arătat pe Apostolii Lui, prin pogorârea Duhului Sfânt, arhierei mistagogi şi liturghisitori ai dumnezeieştilor Lui Taine. Dar şi diferenţa de jertfă adusă lui Dumnezeu marchează superioritatea preoţiei Noului Testament. Fiindcă Aaron a adus jertfă sângeroasă, el jertfind boi, ţapi, viţei şi junei, iar preotul Noului Testament aduce Jertfa cea fără de sânge, Jertfa cea duhovnicească a Fiului şi Cuvântului lui Dumnezeu, Care S-a jertfit pe Sine pentru viaţa şi mântuirea lumii.

        Deci ca sa intelegi diferenta intre Crestinism si Mozaism, in fapt Crestinismul nu este o DESPRINDERE ci o DEZVOLTARE, o DESAVARSIRE!

        Asa ca baiete „cultul” tau e in fapt o DESPRINDERE, nimic altceva decat EREZIE(abatere) de la ADEVAR, prin urmare esti un SECTANT!

        Apreciază

      • Prahovean said, on iunie 27, 2014 at 2:25 am

        Afirmația despre antecendența papistășiei, zisă Catolicism, dovedește întâi ignoranță. Documentele Bisericii Primului Mileniu, Sinoade Ecumenice, scrieri Patristice, indică învățătura Orthodoxă ca fiind cea a Primului MIleniu, iar cea papistașă conturându-se mai târziu. Pe vremea disputei cu sfântul Fotie au apărut primele elemente, ele continuând să se adauge după 1054, pe măsură ce treceau secolele, până ce la conciliul Vatican I s-a formulat abominația cu infailibilitatea papală. De fapt, atunci o foarte mică parte din biserica papistașă s-a desprins de cea mare, formând „vechii catolici”, adică cei ce acceptau doctrina de până la infailibilitatea papală. Apoi, occidentalii și occidentalizații, chiar dacă nu sunt papistași, ci protestanți, neoprotestanți, chiar și atei sau neopăgâni, ei susțin atecedența papistășiei asupra Orthodoxiei, spunând că papistașii au fost Biserica Primului Mileniu și că Orthodoxia s-a rupt de acolo, că Sfântul Constantin cel Mare ar fi fost papistaș etc. Ei bine, aceasta se întâmplă pentru că occidentul, ca și cultură, ca și civilizație, este fondat de papistășie, de Imperiul Franc al lui Carol cel Mare, care au modificat revelația Orthodoxă în mod voit în scopuri politice și de dominație. Uzurpatorii s-au declarat deținătorii adevărului și adevărații moștenitori, iar cei mai sus menționați, chiar dacă nu sunt papistași, acceptă inconștient moștenirea lor papistașă și natura lor, în fond. Dacă nu ar mai face-o, ar deveni altceva, s-ar de-occidentaliza. Între Orthodocși și apuseni există un antagonism care nu poate fi depășit decât atunci când Occidentul va dispărea de pe scena istoriei ca și cultură și civilizație.

        Apreciază

      • mihai said, on iunie 27, 2014 at 10:19 am

        dute domnule de aici cu balivernele dumitale, caci orice ”credinta” inventata de catre om, inclusiv cea penticostala se numeste ierezie si ca atare secte ordinare, singura si autentica credinta este crestinismul cea lasata de catre DOMNUL IISUS
        IN CONCLUZIEde unde si pina unde recunoscut in fata legi si de catre cine ?! legea umana nu valoreaza nici cat o ceapa degerata

        Apreciază

    • Christian said, on iunie 26, 2014 at 12:31 am

      Mihai, sunt carismatici! Miscarea carismatica va cunoaste o crestere exploziva in viitorul apropiat si in Romania ( incluzand tremuraturi necontrolate si caderi pe spate in masa , transa mistica oculta indusa , isterie religioasa baalica , hipnoza in masa , etc.). In acest moment fortele carismatice se coaguleaza, puternic finantate din afara tarii. Exista o intreaga dezbatere pe diverse bloguri neoprotestante in care se trag semnale de alarma vis-a-vis de organizarea fara precedent din prezent a carismaticilor romani.

      Apreciază

  4. DF said, on iunie 25, 2014 at 7:32 pm

    Sunt minori si e o problema daca au fost racolati fara stirea parintilor. Care e secta care a facut tot spectacolul?

    Apreciază

    • Nica Ionel said, on iunie 25, 2014 at 10:40 pm

      In caz ca nu stiati inca de la varsta de 16 ani orice adolescent isi poate alege voluntar religia cu acordul parintilor sau tutorelui….

      Apreciază

      • mel said, on iunie 25, 2014 at 11:43 pm

        Crestin = orthodox! Ce religie Sa-si mai aleaga un tanar de 16 ani? Eventual sa opteze pt Islamism, ateism, hinduism, iudaism, budism care sunt necrestine! Sunt doar 2 variante, crestin sau nu! Numai bine!

        Apreciază

      • mario said, on iunie 25, 2014 at 11:50 pm

        Faci reclama diavolului si imputi forumu asta, piei de la ochii nostri!

        Apreciază

      • mel said, on iunie 26, 2014 at 12:26 am

        Era sa uit! Protestantismul se imparte in 41.000 de categorii sau „religii” cum le numiti dvs! Nu iti ajunge o viata Sa le studiezi Sa alegi pe ce cale ratacita vrei sa mergi! Cum credeti ca un tanar de 16 ani isi poate hotara „religia”?

        Apreciază

      • Nica Ionel said, on iunie 26, 2014 at 9:08 pm

        in acelasi fel cum va hotarati si dvs ce pereche de pantofi sa incaltati in fiecare dimineata…:)

        Apreciază

      • florin said, on iunie 26, 2014 at 1:19 pm

        NICA IONEL asta cu alegerea religiei la 16 ani este o mare pacaleala .Eu nu cred ca daca cineva de la voi ar alege alta religie voi ati sta comozi Am o cunostinta penticostala si una adventista,aceiasi problema cu alegerea religiei la 16 anil,le-am propus ca sa lase copii lor o saptamana la mine sa le arat si cat de frumoasa este ortodoxia pe care ei au tradato ,unul a tradato pentru ca a fost cumparat oferindui anumite benefici celalalt din mandrie ,dar cat timp au fost in ortodoxie nu stiau nici crezul, dar propunerea mea au lasato balta. O alta problema pe care am observato la ei este ca amandoi vroiau sa ma convinga pe mine ca gresesc,iar cand le-am propus sa discute intre iei sa vada care dintre cele doua e calea ce-a buna au renuntat Deci in concluzie toate celelalte secte vor sa rupa din ortodoxie

        Apreciază

      • Nica Ionel said, on iunie 26, 2014 at 8:43 pm

        In fata legii fiecare are unda verde sa opteze pentru ce religie vrea. Despre asta vorbeam. Despre legea acestei tari care iti permite si ofera aceasta libertate. Cum reactioneaza fiecare fata de legea tarii din acest segment este cu totul alta discutie.

        Apreciază

  5. Radu said, on iunie 25, 2014 at 7:35 pm

    Din ce tara sunt? sper ca nu de la noi…

    Apreciază

  6. cosminmatiu said, on iunie 25, 2014 at 7:44 pm

    Mie mi se pare infricosator. Fara pic de smerenie, iar fara smerenie si credinta dreapta ortodoxa sa o ai nu te mantuiesti. Pentru mantuire: credinta dreapta ortodoxa, fapte vrednice de mantuire si smerenie.

    Apreciază

  7. aniush said, on iunie 25, 2014 at 9:44 pm

    Radu,
    Daca vorbesc romaneste, inseamna ca e la noi, dar si noi suntem vinovati ca ii toleram. Normal n-ar trebui. Sunt foarte multi tineri care isi distrug viata in astfel de secte.
    Parintii nu stiu…ar trebui sa fie cu ochii in patru. Eu n-as sta nepasatoare daca mi-as vedea copilul asa. Doamne fereste, nu-mi doresc si nu doresc la nimeni.

    Apreciază

  8. pr bogdan said, on iunie 25, 2014 at 10:12 pm

    Din categoria „christian zombies”. E jenant şi traumatizant să vezi aşa ceva, adică e destul de limpede că o parte din aceşti copii au probleme destul de grave cu pisicul. Când spune „îţi mulţumesc Tată” ai impresia că vrea să şteargă o palmă cuiva (probabil ortodocşilor cu altare şi idoli). În fine, Îţi mulţumesc Doamne că nu sunt ca ceilalţi…

    Apreciază

  9. andrei said, on iunie 25, 2014 at 11:10 pm

    Stiu ca protestantii astia au invataturi periculoase sau le lipsesc unele dar imi spune si mie exact de ce toti din aceste secte vor ajunge in iad? Atata timp cat nu fac pacate si cred in Hristos nu vad raul pe care il fac, singurul lucru pe care il vad eu la „slujba” asta e ca e caraghioasa, ridicola si comica cum canta ei, se leagana si inchid ochii cand vorbesc incercand ei sa fie „spirituali”, chiar si ce spun e comic (o relatie cu Dumnezeu o are fiecare in sufletul lui, nu trebuie strigata asa cum o fac astia) dar asta nu inseamna ca toti merg spre iad. Daca nu tin post, nu au icoane, nu se calugaresc, preotii (predicatorii) se imbraca in haine normale nu inseamna ca ajung toti in iad, o sa primeasca o rasplata mai mica dar tot o sa primesca mai mult decat acei ortodocsi in documente dar de fapt ei sunt niste draci plini de toate pacatele. Atata timp cat un om crede cu adevarat in Dumnezeu si nu pacatuieste poate fi in orice secta ca tot se mantueste. Voi prea fanatici sunteti, sustineti ideea ca absolut toti oameni care nu sunt ortodocsi vor ajunge in iad indiferent de ce au facut in viata, e absolut gresit. Repet au ei niste invataturi gresite sau le lipsesc unele dar au baza: cred in Hristos si resping pacatul (acum nu stiu daca pacatuesc tinerii aia din video sa nu, eu vorbesc despre invatatura protestanta) si asta e de ajuns pentru mantuire (desigur daca cred cu adevarat in inima lor si se leapada de pacate si nu sunt lupi in piei de oaie). Iar daca fac asta eu sunt sigur ca Dumnezeu ii va ierta pentru unele invataturi gresite pentru care de sigur nu ei sunt de vina. Eu sunt ordodox dar pur si simplu nu suport atitudinea asta „doar in biserica nostra te vei mantui”. Daca nu erau protestantii astia noi nici nu stiam de illuminati (sau stiam foarte putine), de noua ordine mondiala, dovezi despre creatie, dovezi despre demascarea marii inselatorii numite evolutionism sau alte dovezi despre existenta lui Dumnezeu pentru ca majoritatea informatiilor si dovezilor de la americani vin care ei sunt majoritatea protestanti. Ortodcsi au o atitudine gen „crede si nu cerceta” (stiu ca asta nu se regaseste nicaieri in Biblie sau nici un sfant nu a spus-o, din contra Iisus a spus sa cercetam tot si sa luam doar ce-i bun) adica iti baga pe gat dogma despre tot ce a facut Iisus si ce tre sa facem noi, ce posturi sa tinem, ce sarbatori urmeaza dar aduc foarte putine dovezi (aproape deloc) despre existenta lui Dumnezeu (motivul care ii face pe cei mai multi sa creada, eu fiind unul dintre ei, l-am gasit pe Dumnezeu cu ajutorul informatiilor acestor „eretici”). De exemplu „ereticii” astia trateaza subiecte importante ca de exemplu „De ce e atata suferinta in lume?”, „Care sunt semnele venirii tale?” „Ce a inseamnat sacrificiul lui Hristos?” „Cum sa nu iti pierzi speranta?” „De ce lumea e din ce in ce mai pacatoasa?” „De ce se intensifica fenomenele meteorologice extreme? „De ce copii nu-si mai asculta parintii?” etc etc + explicarea Bibliei pe intelesul tuturor, la noi baga citit mecanic din Bible (parca eu nu pot citi acasa, eu ma aduc la biserica sa-mi explice ce scrie in Biblie nu sa-mi citeasca altcineva). Repet nu sunt fanul protestantilor si acestor tipuri de „slujbe”, mi se par comice si caraghioase dar e mai bine sa fii intr-o secta din asta si sa nu faci pacate decat sa fii ortodox si sa faci toate pacatele posibile. Doamne ajuta

    Apreciază

    • saccsiv said, on iunie 25, 2014 at 11:50 pm

      andrei

      Ai reusit sa scrii atat de multe prostii dar si ticalosii in lungul tau comentariu, incat ma gandesc daca esti doar ratacit.

      Iar aia cu papusarii si smintelile lor e chiar imbecilitate.

      Apreciază

    • danielvla said, on iunie 26, 2014 at 7:57 pm

      andrei,
      Ei , ereticii, au un pacat foarte mare si grav: hula impotriva Duhului Sfant, despre care Mantuitorul zice ca nu se iarta nici acum, nici in veacul viitor!
      Ei nu recunosc tainele Bisericii si le hulesc. Prin Sfintele Taine ale Bisericii Ortodoxe, se manifesta energiile necreate ale Duhului. Fara aceasta manifestare a puterii SfANTULUI DUH nu se poate nimeni mantui!
      Ei o hulesc o Maica Domnului, pe sfinti si pe ingeri, nerecunoscandu-le calitatile de rugatori pt oameni. Asadar tot pe Duhul il hulesc nerecunoscand lucrarea Lui.
      Ei nu se roaga aceluiasi Hristos ca noi! Ei maturisesc un hristos abstract, nerecunoscand Sfintele Taine pe care Hristos Domnul nostru le-a instituit si la care participa Sfantul Duh, nerecunoscand Biserica Lui Adevarata. Ei marturisesc un hristos despartit de Maica Sa si de casnicii lui care sunt sfintii.
      In concluzie ei nu se roaga aceleiasi Sfinte Treimi ca noi, caci necunoscandu-L pe Fiul nu-L cunosc nici pe Tatal.
      Ei marturisesc un dumnezeu strain prin inselare diavoleasca! Dumnezeu este numai unul! Nu pot avea toate „cultele” eretice acelasi Dumnezeu cu noi, ortodocsii, pentru ca il marturisesc diferit.
      Zeul lor este diavolul, pentru ca asculta de minciunile lui!
      Celorlalte idei ale tale nu le dau raspuns pentru ca sunt numai prostii si neadevaruri!

      Apreciază

  10. vasile said, on iunie 25, 2014 at 11:11 pm

    Oameni buni, e de la Cj filmarea, da e tare faza la 1.17 tipa bruneta isi roade unghiile in timp ce blonda se infoaca 🙂 e tare, ba tata ba, ma apuca rasul cum unii oameni, vai de caaaaapul lor amariti, ce pun botul la asemenea prostii, trebuie sa ai cerebelul de musca sa faci asa ceva. Asta e bataie de joc la adresa lui Hristos si trebuie tratata ca atare.

    Apreciază

  11. donnie yen said, on iunie 26, 2014 at 1:04 am

    Vai vai tată tată dor de tată numai debilisme tată. Nu poţi numi astea rugăciuni ci retardări mintaale. . . tată.

    Apreciază

    • giggi said, on iunie 26, 2014 at 11:26 am

      Vai de capul lor de rataciti, amesteca tot felul de cuvinte fara inteles aflandu-se intr-o transa colectiva, isi infierbanta sangele prin „betia slavei desarte”.

      Iata ce spunea Sf. Ignatie Briancianinov referitor la unii ca acestia:
      ” Iubeste-L pe Dumnezeu asa cum a poruncit El sa fie iubit, iar nu asa cum socot sa-L iubeasca visatorii care se amagesc pe sine. Nu-ti nascoci tie extaze, nu-ti pune în miscare nervii, nu te aprinde cu flacara materiala, flacara sângelui tau. Jertfa bine primita de Dumnezeu este smerenia inimii, strapungerea duhului. Cu mânie îsi întoarce Dumnezeu fata de la jertfa adusa cu nadajduire în sine, cu parere trufasa de sine, de-ar fi jertfa aceasta si ardere de tot. Trufia pune în miscare nervii, aprinde sângele, stârneste închipuirea, trezeste viata caderii; smerenia linisteste nervii, potoleste miscarea sângelui, nimiceste visarea, desteapta viata în Hristos lisus.”

      Si iarasi,

      ” Iubirea fireasca, iubirea cazuta aprinde sângele omului, îi pune în miscare nervii, îi stârneste închipuirea; iubirea sfânta racoreste sângele, odihneste si sufletul, atrage omul launtric la ruga tacuta, îl afunda în dulceata smereniei si desfatarii duhovnicesti. Multi nevoitori, luând iubirea fireasca drept iubire dumnezeiasca, si-au înfierbântat sângele, si-au înfierbântat si închipuirea. Starea de înfierbântare se preschimba foarte usor într-o stare de frenezie (iesire din minti). Cei aflati în starea de înfierbântare si frenezie au fost socotiti de multa lume ca oameni plini de har si de sfintenie, iar ei, nefericitii, erau jertfe ale amagirii de sine…”

      Despre ce anume vorbeste fetele acestea? Sa urmarim;

      – “tata iti multumesc ca nu o sa ne mai uitam in trecut tata, si-ti multumesc ca o sa ne uitam inainte tata”(min. 0:20); hmmm!
      – “tata iti multumesc ca noi privim inainte tata, privim inainte la CRUCEA TA TATA (??!?!!!??), si-ti spunem tata caci CRUCEA TA se inalta peste Romania” WOW!!!!!;
      Inteleg ca aceasta domnisoasa se adreseaza unui “tata” caruia ii multumeste ca … priveste inainte la … crucea lui!
      – “iti multumesc tata ca tu vrei tata sa faci curatenie in tara tata”(min. 0:40).
      – “declar tata ca urechile se deschid si ochii spirituali se deschid, toate canalele infundate se deschid tata, se deschid tata, se deschid tata …” (min. 1:25); “… duhul infierii a venit deja, acceptarea este tata, declar ca revelatia ta vine tata, revelatia ta vine tata, revelatia ta vine tata…”(min. 2:00). Ufffff!

      Cred ca orice comentariu e de prisos, Bunul Dumnezeu sa-i lumineze pe ratacitii astia si pe calauzele lor oarbe!

      Apreciază

      • robert said, on iunie 26, 2014 at 3:58 pm

        Este un exemplu clasic de sedinta de spalare a creierilor utilizata cu succes de foarte multe secte religioase crestine sau altele

        Apreciază

    • ma said, on iunie 26, 2014 at 3:47 pm

      :)))))) ce bine ai zis! :)))))

      Apreciază

  12. akuzatu said, on iunie 26, 2014 at 2:41 pm

    Apreciază

  13. valentin said, on iunie 26, 2014 at 4:54 pm

    Doamne ajută să înțeleagă ce e rău în credința lor.(sau în necredința lor mai bine spus)

    Apreciază

  14. valentin said, on iunie 26, 2014 at 4:59 pm

    ce urâte sunt… dracii din ele urlă mai urât decât la desfrânatele și la vameșii ăia răi. sunt pedepsite să se creadă mântuite și să urle pe pământ la toți ca să-i ademenească să vină la satana.

    Apreciază

  15. alibaba said, on iunie 26, 2014 at 7:25 pm

    Tu dragul meu domn, care ne critici pe noi ortodoxii de slabiciuniile noastre. E drept ca multi , f. multi nu meritam acest titlu caci faptele noastre sint asa cum sunt ,dar eu, una, nadajduiesc in ajutorul SFINTEI TREIMI SI MAICII DOMNULUI SI PE SFIINTII APOSTOLI… caci sectarii nu-i au.Bunul DUMNEZEU sa ne aiba pe toti in paza sa.Este suficienta inf. in acest blog despre ortodoxie si cum trebuie sa ne comportam noi ..

    Apreciază

    • robert said, on iunie 26, 2014 at 9:55 pm

      Nu critic pe nimeni chiar daca sunt ateu, respect religia fiecaruia.

      Apreciază

      • mihai said, on iunie 27, 2014 at 10:26 am

        da dar fao si tu mai cu discernamint, si daca vrei ati dau si explicatii dece si pt. ce

        Apreciază

  16. stelian said, on iunie 27, 2014 at 10:59 am

    Oameni buni, v-ati inflacarat prea rau. ,,Pastorul” de SECTA pune problema ,,politically correct”, probabil ca are chiar un salariu destul de bunicel cat sa merite sa bata campii pe site-uri, nu ai cum sa vorbesti cu el ca si ortodox. Nu prin duhul asta veti reusi sa ii apropiati pe tineri de Biserica Adevarata. Multumiti-i Lui Dumnezeu ca v-ati nascut ortodocsi si ca ati renascut intru Hristos. Nu prin scarba si mila ii vom aduce acasa, ei au nevoie de dragoste, cum si noi avem nevoie sa ii iubim. Doamne, ajuta!

    Apreciază

  17. Florin said, on iunie 28, 2014 at 7:13 pm

    Ma bag si eu…na!!!
    Mai fratilor? De ce incepand cu anul 325 si terminand cu anul 787 au avut loc 7 mari sinoade ecumenice?
    Pentru ce s-au adunat atatea sute de sfinti parinti si episcopi si oameni cu frica de Dumnezeu or mai fi fost acolo?
    Absolut toata lumea de azi, care nu stie care e SABLONUL cu care se face difernta intre erezie si dreapta credinta, trebuie sa cerceteze ce s-a stabilit la acele 7 sfinte sinoade ecumenice. (se gaseste usor pe google)
    Cei care au participat la cele 7 sinoade, intelegem ca au fost smeriti si nu au avut pretentia sa le numeasca sfite sau ecumenice. Au fost numite asa, dupa o anumita perioada, dupa ce s-a constatat ca deciziile luate acolo au fost bune.
    Cat priveste cel de al 8-lea sinod din 2016 care se vrea dinainte a fi ecumenic…….. din spusele sfintilor parinti, s-ar putea sa fie mai degraba ecumenist si chiar o adunare de marionete ale iluminatilor.
    Concluzia… cele 7 sinoade ecumenice sunt SABLONUL de nedaramat si de necontenit. Oricine ai fi si vrei sa vezi daca esti in erezie sau nu? consulta-te cu deciziile stabilite in cele 7 sfinte sinoade ecumenice!
    Doamne ajuta.

    Apreciază

  18. timisorean1 said, on iunie 29, 2014 at 11:05 am

    In reala NOM, acesti oameni vor fi cel mai mare pericol pt crestinii ortodocsi.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.