SACCSIV – blog ortodox

STIRILE ZILEI (17.02.2014): CATALIN STRIBLEA – ce cauta religia in școli inainte ca un copil să aiba discernamant? EXPERIMENTE SOVIETICE MACABRE

Posted in copii, Romania, STIRI by saccsiv on februarie 17, 2014

descărcare

 

Foto: http://www.evz.ro/detalii/stiri/realizatorul-tv-catalin-striblea-a-suferit-un-accident-vascular-cerebral-hemoragic-1019583.html

Catalin Striblea: Ce nu e în regulă cu duhovnicul copilei dispărute

Cum o fi ajuns un copil să se spovedească singur într-o biserică?  De ce a avut mai multă încredere într-un străin, fie el și preot, de ce a ales să se deschidă altora decât celor din casă sau din clasă e o poveste pe care cei care au crescut-o trebuie să o lămurească cu ei înșiși.

[…]

Să nu faci tu, duhovnic, diferența dintre copil și adult, iarăși e grav. De mai bine de trei ani, în fața ta se află  o puștoaică cu probleme. Menirea ta ca preot nu e să o întorci către calea dreaptă a credinței, ci pe calea familiei. E primul lucru de care trebuie să te îngrijești când în fața ta se află un copil.

[…]

Dacă totuși vezi că acel copil suferă în familie, ai la dispoziție instituții care să apere copilul. Totul e să vrei să faci ceva. Nu doar să-ți închipui că ai un rol în viața cuiva ca apoi să dai bir cu fugiții.

[…]

P.S. O să revin la întrebarea supremă: ce caută religia în școli înainte ca un copil să aibă discernământ?

Comentariu saccsiv:

   Omul a avut un accident cerebral:

Cătălin Striblea învață să trăiască din nou după accidentul cerebral. ”Fac 95% din lucrurile pe care le făceam înainte”

   De fapt, n-a invatat nimic …

Digi 24: Psiholog: Elevii ajung la cabinet din cauza orelor de religie

Mama băiatului de 9 ani a decis să nu îşi mai lase copilul la orele de religie pentru că fiul ei îi povestise ce află la cursuri.

„S-au abordat probleme de avort, de păcate, de bântuire, de focul iadului şi aşa mai departe. Copilul meu a ajuns să plângă la orele de religie”, a povestit Minodora Ștefănescu.

„Explica cu avorturi, că mamele îşi omoară copiii în burtă înainte să se nască, chestii care nu-s de copii. Nu mi-au plăcut deloc, încercăm să nu aud”, le-a spus copilul părinţilor.

Familia lui Alexandru nu este singura nemulţumită de modul în care se predă religia în şcoli. Probleme asemănătoare au mulţi părinţi din toată România.

„Au venit la cabinetul de psihologie cazuri de adolescenţi cu probleme religioase, speriaţi de poveştile pe care le aud la orele de religie. Nu putem să nu ne întrebăm ce urme lasă în psihicul copiilor acest efort masiv de îndoctrinare religioasă”, a declarat Toma Patraocu, membru fondator al Asociației Secular-Umanista din România.

 

Pro tv: Inca o eleva a disparut de acasa. Andreea, o fata de 16 ani din Tulcea, n-a mai dat niciun semn de 5 zile

EVZ: General iranian: Sutem pregătiţi pentru bătălia decisivă împotriva SUA şi Israelului
Gandul: FOTO. Primul bebeluş din istorie cu trei părinţi

Noua lege a familiei din Columbia Britanică, o regiune din Canada, a permis unui cuplu de lesbiene şi unui donator de spermă să fie, toţi trei, părinţii unui copil, scrie National Post.

Pro tv: Schimbare istorica pentru Facebook. A introdus varianta „custom”. Utilizatorii au 50 de moduri de a-si defini genul

Reteaua de socializare Facebook scrie istorie adaugand in premiera noi optiuni la categoria de „gen” pentru utilizatorii sai din SUA, informeaza AP.

Nu mai trebuie sa fii doar femeie sau barbat pe Facebook. Cea mai populara retea de socializare a introdus de joi aproape 50 de noi termeni prin care utilizatorii se pot identifica la categoria gen.

Utilizatorilor li s-a oferit mai multe moduri de a se descrie, astfel ca pe langa barbat si femeie, avem categoriile bisexual, androgin, intersex sau transsexual. Utilizatorii pot decide si cum li se adreseaza reteaua, selectand intre 3 pronume: el, ea sau chiar ei.

Ziare com: Scandal in Mitropolia Basarabiei: Scindare dupa acuzatii de agresiune sexuala

Ziua de Constranta: REACŢII LA DECIZIA ISJ PRIVIND ORELE DE RELIGIE ISLAMICĂ„DACĂ NE SUPĂRAŢI, DOBROGEA O SĂ FIE UN BUTOI CU PULBERE”

Taste for Chaste: Sexless trend in Japan spurs demographic tragedy

VOCEA RUSIEI: Cât de mult poate trăi un cap desprins de trup? (video)

În 1928, Briuhonenko a reușit să mențină în viață un cap de câine tăiat. Iar în 1940, în URSS a fost lansat documentarul „Experimente pentru revitalizarea organismului”. Astfel, publicul a putut vedea cum oamenii de știință mențin în viață un cap de câine separat de trup și cum un creier poate funcționa independent de trup timp de câteva ore.

Un laborant demonstrează cum un cap desprins de trup răspunde la stimuli externi, precum lumini, sunete și senzații tactile. Apare o întrebare: dacă patrupedul vede și simte, înseamnă că îndură dureri groaznice din cauza despărțirii capului de trup?

[…]

Experimentele lui Briuhonenko au constituit o adevărată bază de materiale didactice pentru viitorii medici, explicând construcția organismului la mamifere și demonstrând că un creier poate fi menținut în viață și poate funcționa chiar dacă este separat de corpul fizic. A fost o descoperire uluitoare în medicină, pentru că, astfel, s-a demonstrat că este posibilă „învierea” trupului după moarte. Acest lucru a marcat începutul erei transplantului, a făcut posibilă operația deschisă pe cord, precum și crearea organelor articificiale. Studiile de laborator ale lui Briuhonenko pe animale nu trebuie considerate ca fiind niște acte de tortură și tratamente inumane față de prietenii noștri mai mici. Desigur, experimentele au fost suficient de dure, însă fără ele nu ar fi fost salvate sute de mii de vieți omenești”.

Comentariu saccsiv:

   Pe youtube am gasit si acest documentar:

 

40 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. duhovnic said, on februarie 17, 2014 at 10:52 pm

    trebuie sa pricepem: printul acestei lumi este lucifer iar omenii ce-l urmeaza fara sa stie, vor sa-i scoata pe crestini si pe preoti inafara imparatiei acesteia!!!

    Apreciază

  2. Iacoboaie Radu said, on februarie 17, 2014 at 11:10 pm

    Observăm că se înmulțesc atacurile la adresa ortodoxiei. ÎNDOCTRINARE RELIGIOASĂ PRIN ORELE DE RELIGIE? Nemaipomenit!
    Umaniștii de azi, masoni în toată regula sau unii doar în spirit, doresc ACUM ȘI URGENT scoaterea acestui obiect din programul de învățământ. Devin tot mai iritați, tot mai irascibili. Ard de nerăbdare să vadă cum se prăbușește ortodoxia…
    Dar Biserica va dăinui veșnic. Nici ,,porțile iadului nu o vor putea birui”! Ei se amăgesc singuri. Diavolul se amăgește cu puterea lui. Pentru că el este doar ,,stăpânitorul deșertăciunilor”, al ispitelor și patimilor care înrobesc omul…

    Apreciază

    • Valentin Dorneanu said, on februarie 18, 2014 at 1:34 am

      a zis un prieten, lasă-i să se dea cu capul de idolii lor până mor

      Apreciază

      • Valentin Dorneanu said, on februarie 18, 2014 at 1:35 am

        nu prea ai ce să le faci dacă sunt atâta de răi și de urâtori de ortodoxie și de Hristos!
        să ne rugăm pentru ei, dar mai mult numai Dumnezeu poate! Doamne miluiește!

        Apreciază

  3. Nimbus said, on februarie 17, 2014 at 11:52 pm

    Fiica risipitoare?

    Daca Iulia Ionescu ar fi fugit de acasa cu un baiat, insarcinata si gata sa faca un avort fara sa ezite, ar fi fost absolut normal. Daca simte insa o chemare sa vietuiasca precum ingerii intr-o lume ce aduce din ce in ce mai mult cu iadul si daca alege sa isi aduca propria viata ca jertfa curata pe care sa o aseze la picioarele Domnului, iata ca gestul ei da nastere unui scandal national.

    Daca s-ar fi prostituat pentru un IPhone sau pentru un lantisor de aur toata lumea ar fi ridicat din umeri ca si cum asta ar fi absolut normal, n-ar fi nici prima nici ultima. Dar nu ii poate fi iertat faptul ca alege sa si le vanda, desprinzandu-se total de tot ceea ce este lumesc, desi nu i-o fi fost poate nici ei usor sa se desparta de darul primit dupa atatea eforturi, cand a intrat la liceu. Le-a vandut insa fara sa ezite, sfidand o lume in care parca doar banii mai au voce. Le-a dat fara sa ii para rau, pentru ca ea indrazneste sa pretuiasca alte lucruri. Ceea ce nu ii este iertat intr-o lume in care totul pare sa se invarta in jurul materialului si in care orice suflet pare a avea pretul sau. Ei bine, al Iuliei n-are! dar nu, asta nu ii poate fi iertat.

    Nici de media, nici de atacatorii furibunzi ce fac din nou spume la gura, nici de toti cei fara chip carora nu le vine sa creada ca un astfel de suflet curat mai poate tasni, asa din senin, aducandu-ne aminte, desi toti se chinuie sa ne faca sa uitam, ca ii avem ca inaintasi pe Brancoveanu – care si-a jertfit TOTI fiii pentru credinta ( pai astia l-ar fi internat azi la Spitalul 9) pe Stefan cel Mare si Sfant, pe Neagoe Basarab, pe toti domnitorii ai caror mame, sotii, fiice au murit fiind monahii. Iuliei nu i se poate ierta ca ne reaminteste cu ochii ei mari si curati si cu inima ei gata de jertfa ca pe ei ii avem ca inaintasi si ca nu ne tragem din maimute botoxate, dansatoare din buric.

    Nu i se poate ierta ca prin gestul ei ne mustra poate constiintele adormite ce ne intreaba daca nu ar trebui sa ne invrednicim si noi sa ii urmam pe toti barbatii vajnici care ne-au lasat mostenire o tara si care numai cu ajutorul credintei si al lui Dumnezeu au reusit sa faca minuni pentru ca noi sa ne putem numi astazi romani. chiar daca in fata puhoaielor de navalitori, teoretic nu aveam nici o sansa. Dar la Dumnezeu – la Dumnezeul Iuliei- toate sunt cu putinta.

    Insa nu, Iuliei nu ii poate fi iertat gestul acesta nebunesc de a Il iubi, mai presus de orice, pe Domnul.

    Asa cum nu ii este iertat ca a ales sa se raporteze la Sfanta Parascheva care si-a dat toate hainele saracilor si a fugit de acasa cand era doar un copil sau la Sfanta Alexandra care a renuntat la un Imperiu pentru credinta… Nu, Iuliei nu ii poate fi iertat ca si si-a cautat inspiratie in vietile sfintilor in loc sa urmeze literal sfaturile din revistele pentru adolescenti ce abunda in sfaturi pentru sex, sex in grup, metode contraceptive si tot felul de alte pacate frumos ambalate.

    Cum sa te inspiri din Pateric intr-o lume in care normalul inseamna tabloidele? in cazul fericit in care nu sunt chiar revistele porno… Desi adolescentii de azi ar da multor adulti lectii. Dar asta este, desigur, absolut normal. Se numeste evolutie, civilizatie, open minded ness. Cine are nevoie de Dumnezeu cand exista Madonna?! Sau MasterCard?!

    Nu, nu e normal ca Iulia sa aiba duhovnic, normal e sa se sfatuiasca doar cu colegele de liceu mult mai experimentate. Care si-au inceput viata sexuala la cat? La 10 ani?

    Nu, nu e normal sa se gandeasca la mantuire, ar trebui sa fie preocupata doar de mese, fesieri, gene false, unghii false, cum sa isi cucereasca vreun coleg…eventual mai deprinzand vreo noua miscare lasciva de la vreo alta fata care are deja un arsenal intreg de trucuri picante care fac momentele petrecute in doi – sau mai multi, ca asa e cool- mult mai placute.

    Nu, nu e normal ca Iulia sa isi doreasca sa traiasca in curatie intr-o lume in care imagini obscene ne invadeaza furibunde de peste tot.

    Nu, nu e normal ca Iulia sa se gandeasca la post intr-o societate consumista si nu, nu,nu, sub nici o forma nu se poate ca un om educat sa se calugareasca. De parca Pr. Steinhardt ar fi fost vacar, Pr. Rafail Noica ar fi fost analfabet, Pr Daniil Sandu Tudor n-ar fi fost unul dintre cei mai bogati, educati, sarmanti barbati ai Romaniei inainte de a realiza ca totul in lume este desertaciune, de parca Pr Arsenie Papacioc nu ar fi fost primar, de parca Maica Siluana nu ar fi fost profesoara de filosofie… De parca degeaba a regretat Imparatul Constantin Cel Mare ca nu s-a facut monah… Si atatea alte cazuri, pe care n-are sens sa le enumar… Caci nu, nu, nu, monahismul este pentru tampiti sau pentru ratati. Si atat! Caci de nimic nu-i este mai frica vrajmasului decat de rugaciunile de noapte ale maicilor si calugarilor si pustnicilor nestiuti – doar ele mai tin Romania sa nu se prabuseasca.

    Dar iata ca din mlastina unei societati in care se depun atat de multe eforturi pentru spalarea creierelor, pentru distrugerea oricaror repere, pentru anilhilarea a tot ceea ce este mai sfant in om, radacini, credinta, identitate, pentru nimicirea sistematica a tot ceea ce ne da forta… Si ne-a dat de cand suntem pe aceste pamanturi… Iata ca mai tasneste cate un suflet pur, cu aspiratii de a trai ingereste! si sa nadajduim ca nu e singurul….

    Si nu intamplator ne-a trimis-o Dumnezeu acum pe Iulia sa ne avertizeze sa ne rugam. Nu intamplator s-a facut atata valva! Si nu ar trebui sa lasam chipul de inger al Iuliei sa se stearga prea usor din inimile noastre. Sa il tinem acolo, ca reper de credinta, curaj, iubire pentru Domnul, singurul de la care ne poate veni salvarea. Caci nu o chemi nici pe Madonna si nici MasterCardul nu iti este de nici un folos cand avionul incepe sa se zguduie, cand pamantul incepe sa se cutremure, cand te chinuie boala sau cand frica mortii incepe sa iti dea tarcoale.

    Am citit undeva ca „Fiica risipitoare s-a intors acasa.” Fiica risipitoare fiind, chipurile, Iulia. Dar mi-e teama ca Iulia a fost mereu acasa. Mi-e teama ca noi, toti ceilalti, poftim, mai mult sau mai putin, la roscovele pe care ni le flutura altii pe la nas in timp ce se straduiesc din greu sa ne faca sa credem ca locul nostru este aici, nu aproape de Tatal Nostru. Nu, ni se tot spune ca aici trebuie de fapt sa ramanem, aici am fost dintotdeauna, asa e normal …sa stam sa ingrijim cuminti, docili, total spalati pe creier, cu inimi innoroite de patimi si cu suflete inraite de patimi si ura, porcii!

    Asa sa fie oare?

    Dar parca se aud din ce in ce mai multe glasuri de suflete care s-au cam saturat de roscove… Care isi amintesc, incet, incet, ca sunt copii de Imparat!

    Multumim, Iulia. Sa ne rugam!

    P.S
    Si o incurajare venind parca de dincolo de timp…

    „Spune, dragă prietenă, celor ce ne îmbie să râvnim la mai multe libertăţi, că ne mulţumim, pentru o clipă, cu partea care ne e dată şi de nu ne-o fi trasă îndărăt şi aceasta de la noi, ne vom ruga pentru cei din dreapta şi cei din stânga, ne vom ruga cu fapta, ne vom ruga cu intrarea noastră mai blândă în aprigul veac, ne vom ruga cu văzduhul nostru încă nepoluat şi cu măicuţele de la Suceviţa.” -Constantin NOICA

    Sursă text: https://www.facebook.com/alexandra.svet

    Apreciază

    • botaceala said, on februarie 18, 2014 at 9:42 am

      Nimbus,sa- ti dea Dumnezeu multa intelepciune si de acum inainte,mai bine si mai „clar” de atat,nici ca puteai sa fii si cu asta am zis „TOT”!!!

      Apreciază

    • pamaio said, on februarie 18, 2014 at 6:58 pm

      frumos…emotionant…si foarte adevarat…

      Apreciază

  4. Radu said, on februarie 18, 2014 at 12:02 am

    Striblea e un dobitoc spalat pe creier…se pare ca nu a inteles nimic din ceea ce i s-a intamplat cand a avut interventia aia chirurgicala parca anul trecut,ala poate a fost un semnal de la Dumnezeu sa vada ce face ca poate merge pe un drum gresit se pare ca nu a inteles chestia asta…prostul tot prost ramane jurnalist de doua parale

    Apreciază

    • GabiM. said, on februarie 18, 2014 at 12:05 pm

      @ Radu: Sau poate ca „Striblea” a fost un pic…implantat la interventie ?!? Nu m-as mira deloc,lucru la care ma tot gandesc de cativa ani,motiv pentru care nici macar nu mai merg la medic…Apara-ne,Doamne,Iisuse Hristoase pe noi pacatosii!

      Apreciază

  5. Klontz said, on februarie 18, 2014 at 12:04 am

    L-as intreba si eu pe Striblea, ce cauta televizorul in casa cand copiii nu au inca discernamant ? Oare cine manipuleaza, indoctrineaza si spala creierul, biserica sau mass-media ?

    Domnul a spus sa fim atenti caci vom da socoteala (vom fi judecati) pentru fioecare cuvant nefolositor pe care il vom fi spus. Vai si amar de jurnalistii care raspandesc uraciunea pustiirii, minciuna si satanismul.

    Apreciază

  6. Catalin said, on februarie 18, 2014 at 12:33 am

    Bai nene, deci absolut te crucesti ce prostii pot sa debiteze unii, spre ex. aia de pe pagina aia cu opriti finantarea cultelor religioase. Indraciti oamenii..

    Apreciază

  7. Valentin Dorneanu said, on februarie 18, 2014 at 1:50 am

    striblea e un descreierat, mai multe înțeleg câinii maidanezi decât el pentru mai multe motive :

    câinele e credincios
    câinele nu atacă oameni nevinovați
    câinele e mai sociabil și mai lord decât un securist plătit să atace ortodoxia

    Apreciază

    • baubau said, on noiembrie 17, 2020 at 10:20 pm

      Hai mai las-o : Nu ataca oameni nevinovati. De unde-ai scos-o. Din Marx si Engels. Cainele este credincios ca si securistul adica aluia care-l hraneste. De unde si expresia nu fii caine. Ce-i cu tot extazul asta new age pentru animale. Mai sunt din aia care pun balena si delfinul deasupra omului. Parca Dumnezeu a pus pe cineva in centrul creatiei. Precis ca mananci mici si gratare dar vii aici cu animalo-filii. Era un securist la bloc care punea javra lui sa muste intentionat ca apoi sa vocifereze ca patrupedul musca pe cei carora le este frica. Daca ti pune unul o ghioaga la sale si- ti zice : Ti- a fost frica. Ai fost sau nu nevinovat? Oricat de dragute animalele ( aparent domesticite ) isi pastreaza instinctele. Daca asociezi frica cu vinovatia atunci dictionarul de sinonime ar trebui modificat. Se pare ca frica este cel mai greu a fi strunita.De aceea si succesul sistemelor totalitare. Nu este corect sa afirmi : X este vinovat pentru ca ii este frica. Apropos si cainii cunosc frica. Pot fi vinovati. Toate cele bune si far de vinovatie.

      Apreciază

  8. aniush said, on februarie 18, 2014 at 7:00 am

    Offf, dragii mei va anunt cu tristete ca acum vreo doua zile dupa ce am rasfoit facebook-ul am constatat ca acolo e foarte multa lume pornita pe ideea ca de ce se face religie in scoli in loc sa fie dusi copiii la psiholog. Am aflat ca multi parinti sunt revoltati pe tema asta si cauta diverse motive: ca nu se preda cum vor ei, ca preda dascalul etc.
    E adevarat ca daca e copilul musulman, budist sau alte religii de astea nu il poti obliga, dar daca e crestin ortodox de ce vrei sa-l sustragi de la orele de religie?…mai ales ca poate copilul vrea…si eu mergeam cu placere la orele de religie, bunica mea chiar ma incuraja.
    Eu ma rog Dumnezeu sa-i lumineze…Dumnezeu sa ne lumineze noua tuturor!

    Apreciază

  9. dante said, on februarie 18, 2014 at 8:13 am

    Bietul Striblea, Dumnezeu i-a dat o sansa, nu a folosit-o, pacat. Spunea cineva ca pe masa de operatie sau la terapie intensiva nimeni nu mai e ateu….si totusi uite ca mai sint, plini de ei si goi pe dinauntru.

    Doamne ajuta!!

    Apreciază

  10. vic said, on februarie 18, 2014 at 9:25 am

    la intrebarea lui striblea a raspuns hristos: „lasati copiii sa vina la mine!”

    Apreciază

  11. ultimate2050 said, on februarie 18, 2014 at 9:30 am

    FIARA APOCALIPTICĂ

    Acum sporeste răutatea
    Deschis-a scoala Antihrist
    Si dascaleste multă lume
    Cu „alfabetul ateist”!

    Căci astăzi „fiara ceagândită Isi misca capetele ei
    Masonieria ,comunismul si ecumenismul
    Si razvratitii de evrei!

    Papalitatea de la Roma
    Si cu păgânii din Agar(islamul)
    Aruncă mai cu îndârjire
    Săgetile lui Veliar!

    Din sapte capete de fiară,
    Acestea sase ni s-au arătat,
    Iar când se vor ivi si restul,
    Sfâritul s-a apropiat!

    Va mai iesi o altă fiară
    Cu două coarne ca de miel
    Iar glasul ei ca de balaur,
    Având putere de la el
    .
    Mai are fiara zece coarne
    Cu semnele lui „Lucifer”,
    Sunt patimile pierzătoare
    Ce strigă astăzi către cer.

    Aceasta este „urâciunea”
    Ce va sedea pe locul Sfânt
    Si cu putere diavolească
    Va fi stăpână pe pământ!

    SEMNELE
    APOCALIPTICE

    Vânturi rele, pierzătoare,
    Ameninta, azi mereu
    Pe noroadele smerite
    Care cred în Dumnezeu.

    Bate „Crivătul” năprasnic,
    Din Apusul cel ecumenist
    Răspândind în toată lumea
    „Dogmele” lui Anticrist.

    Din Apus „Austrul” suflă
    Aducând cu el „Progres”,
    Care naste necredintă
    Si împrătie eres.

    De la Miazăzi mai tare,
    „Băltăretul” s-a pornit
    Si, lovindu-se de „Crivăt”
    Pe cei negri i-a-nrosit.

    Iar la Răsărit de soare,
    „Valul galben al lui Gog”
    Spumegă si se frământă
    Cu „vlăstarii lui Magog”.

    Ucenicii stricăciunii
    Forfotesc îngrozitor
    Căutând să otrăvească
    Pe sărmanul muritor.

    Grabnic uneltesc pierzarea
    Cei cu duhul „răzvrătit”
    -Si precum se vede lumea
    Nu-i departe de sfârsit-

    Urâciunea pustiirii
    Si-a găsit învătăcei
    Care dăscălesc pe oameni
    Ca să meargă după ei.

    MODA LUMII

    Ai aud zicând pe unii:

    Rău se mai sminteste lumea
    Dacă esti cumva pletos
    Si te scarmănă cu vorba
    Si pe fată si pe dos!

    Lupu dac-ar fi cu zgardă
    N-ar stârni atâta haz
    Ca atunci când esti cu rasă
    Si cu plete pe grumaz!

    Azi se dă respect în lume
    La acei cu capuri
    Si cu burta rotunjită,
    Iscusiti în !

    Lumea cea cu modă nouă
    Pune vată la urechi
    Când aude la Biserici
    Numai cântecele vechi!

    -N-aveti plasma? (zice lumea)
    Către pustnicescul fes,
    Cum trăiti asa degeaba
    Fără urmă de progres?

    Lumea azi înaintează
    Cu mijloacele de trai!
    Ati rămas în urmă, taică,
    Cugetând numai la Rai!

    LUCEFERII STIINTEI

    Învătatii lumii astăzi
    Tot se străduiesc mereu
    Ca deplin să dovedească
    Că „nu este Dumnezeu”!

    Cu progresele stiintei
    Ca si mândrul „Lucifer”
    Dânsii vreau să se înalte
    Astăzi mai presus de cer.

    Două usi le stau în fată
    Si rămân aici mirati,
    După cum la poarta nouă
    Stau privind niste mânzati.

    Una este „usa vietii”
    Care lor li s-a închis,
    Alta este cea a mortii
    Care groaznic s-a deschis.

    Câte le ajunge capul
    Caută să născocească
    Ca să fabrice viată
    Si pe moarte s-o oprească!

    Orice uneltesti atee
    Viată însă nu poti da,
    Iar de răfuiala mortii
    Nici de cum nu vei scăpa.

    Dacă nu cunosti în viată
    Pe Prea Bunul Dumnezeu,
    Vei cunoaste după moarte
    Tirania „celui rău”!

    GRAIURI PROFETICE

    La anii veacului din urmă,
    Păstorii cei duhovnicesti
    Se vor abate de la turmă
    Urmând curentele lumesti.

    Păsi-vor ei pe calea strâmbă,
    Lăsându-si drumul părintesc
    Si vor cânta la oi din „drâmbă”,
    Iar nu din „fluier păstoresc”.

    Vor face focul cu „progresul”
    În „staulul duhovnicesc”
    Si fumul va stârni eresul
    Retezului papistăsesc.

    Atuncea lumea cu stiintă
    Va face născociri mereu
    Si nu va fi la ea credintă
    Nici temere de Dumnezeu!

    Norodul cel cu simplitate
    -De frica vesnicelor munci –
    Va mai păzi cu scumpătate
    Dumnezeiestile porunci.

    Dar vietuind în neunire
    Si fără povătuitori,
    Vor fi urâti de stăpânire
    Si multi vor sta prin închisori.

    Acei cu râvnă mai fierbinte
    La fapta bună si smeriti,
    Vor fi ca cei iesiti din minte
    De toată lumea socotiti.

    Întelepciunea omenească
    Va face idoli pe pământ
    Si lumea vrea să folosească
    Desmătul ca asezământ.

    Vor tunde bărbile si părul
    Si hainele vor reteza,
    Iar legile cu adevărul
    La modă toate vor scurta.

    La tineri nu va fi rusine
    Si nici iubire între frati,
    Iar moda va târâ cu sine
    Pe oamenii destrăbălati.

    Atuncea Dumnezeu, cu greată
    Va căuta spre pământeni
    Si-i va lipsi pe multi de viată
    Ca oarecând pe „sodomeni”.

    Pământul îsi va pierde mana
    Si munca nu va fi cu spor,
    Că multi vor crede pe „Satana”
    Tovarăs slobozirii lor!

    Atuncea lumea va să fiarbă
    Ca un cazan la „pirostea”
    -Aprinsă de mânie oarbă-
    Si pacea ei se va lua.

    Războaie mari, înfricosate,
    Se vor tine aproape lant
    Dar mai grozav va fi ca toate
    Al „celor sapte din Bizant”!

    Noroadele civilizate
    Când mai vârtos vor prospera,
    Ca fiarele înfometate
    Cu dintii se vor sfâsia.

    Vor face „care” zburătoare
    Iar coada lor de scorpion
    Va face iarăsi tulburare
    Ca turnul de la Babilon.

    Atunci va fi ca armătură
    Balauri groaznici de metal,
    Împrăstiind pârjol din gură
    Si fumuri cu venin mortal.

    La vii abia a treia parte
    Din toată lumea va scăpa,
    Iar restul se va da la moarte,
    Apoi războiul va-nceta!

    Căci Înger va veni din ceruri,
    Strigând cu glas înfricosat
    Să pună capăt la măceluri
    Puterile din Tarigrad.

    Acolo îngerii vor pune
    Pe tronul bizantin un sfânt
    Si pasnic toti se vor supune,
    Lipsind războiul pe pământ.

    Atunci va fi Ortodoxia
    În toată lumea strălucind
    Si va să piară dusmănia
    Belsug si dragoste fiind!

    Apreciază

  12. Iustina said, on februarie 18, 2014 at 9:45 am

    Rar mi-a fost sa aud asemenea ineptii. Se vede ca unii adulti , cum e Striblea asta , este mai dughit si mai infantil decat multi adolescenti care-si cauta duhovnic si care „vad” mult mai bine, a se intelege-discerne.

    Apreciază

  13. zcalin said, on februarie 18, 2014 at 10:09 am

    Auziti aici, citez: ” Menirea ta ca preot nu e să o întorci către calea dreaptă a credinței, ci pe calea familiei.” Ce sa mai zici? Dumnezeu sa-l ierte si sa-l duca pe calea cea buna.

    Apreciază

  14. Sinziana said, on februarie 18, 2014 at 12:09 pm

    Trebuie sa ne pastram increderea in Dumnezeu, blandetea si, mai presus de toate, rabdarea. Vin timpuri grele, de fapt nu vin, sunt deja aici. Noi trebuie doar sa ne lasam in voia Domnului si sa ne facem randuielile lasate de el. Eu observ in jurul meu persoane din generatia mea care nasc copii, Dumnezeu le da acest dar al nasteri de prunci, si ei nu ii boteaza. Va spun, generatia mea (’80), nu prea mai boteaza copiii si nu prea se mai cununa la biserica. Cred ca trebuie sa ne asteptam la mari lovituri asupra ortodoxiei, dar sa incercam sa ne rugam pentru toti. Noi suntem turma mica, trebuie nu numai sa ne asumam asta, ci sa ne bucuram ca Dumnezeu ne-a pus aici, in tara asta, in circumstantele acestea care ne-au luminat mintea catre el. Si trebuie sa nu Il pierdem pe El niciodata. Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ne pe noi pacatosii.

    Apreciază

  15. pamaio said, on februarie 18, 2014 at 12:27 pm

    http://prosistemhaha.wordpress.com/
    Din ianuarie 2018 toti francezii trebuie sa aiba un microcip implantat in palma!

    Apreciază

  16. Carmen said, on februarie 18, 2014 at 1:34 pm

    Exceptional articol, „nimbus”!Doamne ajuta!

    Apreciază

  17. acelas said, on februarie 18, 2014 at 2:11 pm

    catalin striblea e evreu.

    Apreciază

  18. acelas said, on februarie 18, 2014 at 3:41 pm

    bun, daca debilul de remus cernea doreste sa introduca fortat in locul orelor de religie cursuri de etica civica (atee) noi, crestinii ortodocsi ar trebui sa facem urgent, dar SA FACEM!! , o contestare (prin acele fundatii si ong-uri crestine, care toata ziua se bat cu pumnul in piept ca „fac”, dar mai mult inregimentare politica fac) la oficiul ala pentru combaterea discriminarii, cum ca mie si altor crestini mi se baga cu forta ore de indoctrinare de etica civica (atee, ateism, care si asta e o „religie”, o optiune anume, un anume fel de a fi in viata, adica una chiar URAT) si ma priveaza pe mine de dreptul de a oferi copiilor o educatie in invatamant conforma cu optiunea mea proprie, a familiei, nemaipunand la socoteala ca e veche de 2000 de ani.

    nu vorbesc ironic, trebuie facut ceva, la modul cat mai REAL si mai PRACTIC. Rapid. Acest sarlatan trebuie combatut cu exact armele lui, cu care manipuleaza diverse foruri si diverse decizii. Sa vedem daca facem ceva concret, acel atilla ne aude si face ceva si pentru noi. Daca nu, sa bage demisia si sa zboare de acolo, caci ma discrediteaza pe MINE! (si atatia altii). Deci trebuie facut ceva concret la acest consiliu pentru discriminare, caci oricum suntem pe cale, sau daca nu cumva am devenit, o minoritate. Deci suntem DISCRIMINATI.

    Apreciază

  19. lastunnegru said, on februarie 18, 2014 at 4:34 pm

    DE FAPT CE VREA MASSMEDIA, ASUR SI DUSMANI ORTODOXIEI ? EI DE FAPT VOR MODELUL AMERICAN IN SCOLILE ROMANESTI.

    Modern American School system & American education destroyed children.
    Sistemul scolar modern american si educatia americana-distrugerea copiilor.

    Duceti-va voi copii la psiholog ca astea vor fi efectele asupra copiilor cand vor lua medicamente prescrise de ei:sinucideri, crime, etc.

    Eu nu vreau o natiune de ganditori ,
    Vreau o natiune de muncitori.

    John D. Rockefeller.

    Daca Iulia e desteapta si facea rele sau trecea de partea SISTEMULUI totul e ok, dar daca Iulia e desteapta si vrea s aisi dedice viata pentru Domnul Hristos atunci e problema mare pentru sistem, masmedia, antihrist si slugile sale. Le e frica ca nu cumva modelul Iulia sa fie urmat si de alto adolescenti de acea URLA, MINT si HULESC ca nu cumva sa se urmeze exemplul Iuliei de niciun adolescent crestin ortodox Altfel propaganda lor de la TV din reviste si s-ar alege praful de ea.

    Apreciază

  20. crestinul ortodox said, on februarie 18, 2014 at 4:55 pm

    o intrebare in articol
    „ce cauta religia in scoli ?”
    pe tine te cauta bai ateule …poate vei invata de la un copil despre existenta lui DUMNEZEU
    cine este DUMNEZEU in SFANTA TREIME In Creatia Vazuta si Cea Nevazuta si poate Cum iti vorbeste
    vei invata de la un copil cine este Domnul IISUS HRISTOS cand pe Chipul Sau cu nevinovatie iti va vorbi
    si asemeni Ce este CRUCEA de care te ai lepadat si nu vrei sa auzi
    astfel , vei Afla despre Acest ADEVAR
    Exista DUMNEZEU si nu numai ala cu coarne exista
    la care va si plecati

    caci pa ala il cunoasteti bine ,slujitori ai massmediei jidovite pe acest ‘mesia ‘pe care il vreti
    dar pe HRISTOS , Adevaratul MESIA care a Venit pe pamint acum 2000 de ani In Numele TATALUI din Cer si care Fiul lui DUMNEZEU Este , nu ati vrut a-l cunoaste
    dar ADEVARUL Cel Curat va aduce LUMINA in intuneric , DUMNEZEU in SFANTA TREIME TATAL , Fiul si Duhul SFANT
    atunci veti vedea ca in ORTODOXIE este Calea , Adevarul si Viata in cel pe care l-ati renegat si pironit pe CRUCE , Domnul IISUS HRISTOS
    Calea O Vezi cand ai LUMINA si n-ai sa o vezi in intuneric , HRISTOS este LUMINA in ADEVAR
    HRISTOS A Inviat
    Adevarat A Inviat
    amin.

    Apreciază

  21. teo said, on februarie 18, 2014 at 6:33 pm

    Apreciază

  22. acelas said, on februarie 18, 2014 at 11:31 pm

    http://www.cotidianul.ro/cele-12-perimetre-petroliere-din-vestul-tarii-sunt-pentru-gaze-de-sist-232304/

    vor face si cei din Ardeal ceva? Acolo autentica ortodoxie e o floare extrem de rara ..

    .

    Apreciază

  23. Valentin Dorneanu said, on februarie 19, 2014 at 2:32 am

    eu nu mai pot, nu mai suport atîtea minți strâmbe și viziuni deformate care să se erijeze în „corectori ai ortodoxiei”

    SA-ȘI FACĂ ALTĂ CREDINȚĂ STRÎMBĂ , ALDE STRIBLEA ĂȘTIA, DUPĂ CUM E ȘI MINTEA LOR.

    DAR SĂ-MI LASE MIE DREAPTA CREDINȚĂ ÎN PACE ȘI BISERICA NEATINSĂ. PENTRU CĂ MULȚI CARE S-AU OBRĂZNICIT ȘI AU LUPTAT CU NERUȘINARE ÎMPOTRIVA ADEVĂRULUI ÎNVEDERAT AL SFINTEI BISERICI CREȘTINE S-AU AUTODISTRUS.

    Apreciază

  24. acelas said, on februarie 19, 2014 at 9:14 am

    bataie de joc in abordarea presei „laice” sa zicem, dar total pe dinafara…, dar aici nu e numai atat, ci rautate!

    http://www.hotnews.ro/stiri-esential-16631645-parintele-hariton-negru-staretul-manastirii-petru-voda-intra-internet-cere-acest-mic-obol-satanei-scrie-numarul-numelui-fiarei-este-sfidare-sfinteniei-sufletului-crestin.htm

    o veste absolut normala :

    http://www.evz.ro/detalii/stiri/1083118.html

    .

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.