SACCSIV – blog ortodox

PUNGESTI – greva foamei. NICI SA COLINDE NU AU VOIE iar copiilor le-a fost interzisa serbarea de sfarsit de an …

Posted in Chevron, PUNGESTI by saccsiv on decembrie 25, 2013

Dupa cum stiti:

De ce PUNGESTI = „ZONA SPECIALA DE SIGURANTA PUBLICA”? Adica de ce PUNGESTI = „spatiu restrans unde se concentreaza un fenomen infractional: violente, trafic si consum de droguri, prostitutie” (conform 60/2010, articolul 12)? De ce Pungesti este considerat mai periculos decat fiefurile clanurilor mafiote?

Iata ce aflam din articolul Pungeşti, locul unde jandarmii interzic colindele. 30 de ţărani intră în greva foamei:

Linişte, tihnă, mese îmbelşugate alături de cei dragi, asta înseamnă sărbătorile de iarnă pentru cei mai mulţi dintre români. Nu şi în „zona de siguranţă publică” Pungeşti unde, sătui de permanentele abuzuri ale jandarmilor care au ocupat comuna, pentru a asigura siguranţa utilajelor Chevron, 30 de localnici din Pungeşti au intrat, marţi, în greva foamei.

Ei protestează împotriva abuzurilor constante ale jandarmilor.

 

Localnicii au ridicat mai multe corturi şi au anunţat că intră în greva foamei pe termen nelimitat, declarând că s-au săturat de monitorizarea şi supravegherea agresivă a jandarmilor, care îi hărţuiesc în permanenţă şi îi chestionează de fiecare dacă când ies din casă şi merg prin sat.

Pungeştenii trăiesc de mai multe săptămâni o stare de permanentă hărţuire şi teroare, menită să îi aducă la limita rezistenţei pe toţi cei ce sunt împotriva exploatării gazelor de şist, pentru a renunţa la orice formă de protest. Jandarmii au cucerit practic comuna pe 2 decembrie, când Chevron şi-a trimis, pentru a doua oară utilajele în zonă. Vaste efective de jandarmi, acţionând în afara legii, după ce i-au împrăştiat violent pe localnicii ce încercau să blocheze înaintarea utilajelor, au luat în stăpânire satul, terorizându-i zi şi noapte pe săteni.

„Jandarmii au creat problemele începând din octombrie. Dar din 2 decembrie au creat multe probleme, au venit în forţă, au luat lumea la bătaie. Au venit noaptea la ora 4 şi au luat lumea la bătaie. Noi acum am intrat în greva foamei că nu suntem de acord”, a declarat Florea Grigoraş, unul dintre protestatari, pentru Epoch Times, remomorând inclusiv momentul când Chevon şi-a trimis prima dată utilajele în sat (jumătatea lui octombrie) iar sătenii ce formaseră un lanţ uman în drum au fost spulberaţi literamente de jandarmi, loviţi, bătuţi, intimidaţi.

„Nu poţi să te duci, cum suntem noi la ţară, în mod normal noi avem WC în grădină. Ei nu te lasă nici măcar să te duci în grădină, te duci cu lanterna şi strigă la noi să stingem lanterna să trecem în casă. Mereu circulă de la Moara Sima pe toată raza comunei Pungeşti circulă toată noaptea. Acum circulă pe stradă ne filmează. Nu comunică. Noaptea ne legitimează şi ne spun să stăm acasă. Să nu mai ieşim pe stradă. Dacă te găsesc în grup de 3 persoane, mai mult de trei persoane te opresc şi cer legitimarea. Nu ai voie să circuli în grup mai mare de trei persoane”, a explicat acesta.

Cei care intră în greva foamei sunt oameni în vârstă, trecuţi de 50 de ani. La vârsta lor, greva foamei este un gest extrem, dar la fel de extremă este şi situaţia pe care o trăiesc. Ajunşi la capătul puterii, oamenii declară că vor răbda de foame atât cât îi vor ţine puterile şi sănătatea, declară liderul Mişcării de Rezistenţă de la Pungeşti, Constantin Pâslaru:

„Suntem aproximativ 30 de persoane, aşteptăm să se mai alăture şi alţi oameni din Pungeşti. Oamenii din comuna Ivăneşti se vor alătura acestei forme de protest. Este o formă de protest extremă pentru că situaţia este deja extremă. Vom merge până la capăt, dar ne vom opri în momentul în care vom vedea că, media celor care intră în greva foamei este de ceva la 50 de ani, oameni foarte în vârstă, lucrurile se agravează. Vom încerca pe aceşti oameni să-i lase pe cei tineri şi mai rezistenţi şi ei totuşi să şi-i petreacă cu linişte pace şi cum merită orice om care a luptat pentru libertatea asta pe care noi, cei de la Pungeşti, pe 2 decembrie am pierdut-o”.

„Ironia” situaţiei, jandarmii, plătiţi de la buget, din taxele pe care le plătesc inclusiv localnicii din Pungeşti, bat cetăţenii, pentru a proteja interesele unei companii contestate „atât naţional şi internaţional”, atrage atenţia Pâslaru asupra situaţie aberante la care s-a ajuns în statul „de drept” românesc.

„La ora actuală mai avem încă peste 250 de jandarmi aici. Ceea ce costă. Costurile sunt de peste 60.000 de euro. Este inadmisibil ca noi, contribuabilii, să plătim 60.000 de euro pe zi pentru ca Jandarmeria să protejeze o companie contestată atât naţional şi internaţional”, a declarat Pâslaru.

„Copiilor le-a fost interzisă serbarea de sfârşit de an în satul Siliştea. Obiceiurile de iarnă, care sunt sfinte în Moldova au fost de asemeni interzise. Fiecare încearcă să le păstreze şi să le lase urmaşilor, chiar şi acestea au fost interzise pentru că sunt considerate adunări populare. Oamenii nu pot să meargă liniştiţi pe stradă, dacă sunt în grupuri de 3 persoane sunt imediat opriţi, legitimaţi, filmaţi. Oamenii ăştia nu au mai făcut nimic altceva, e vorba despre pământ”, a continuat acesta.

Constantin Pâslaru susţine că în aceste condiţii „nu mai vorbim despre democraţia statului român, de libertate, care a fost aruncată într-o prăpastie. E grav ce se întâmplă, e foarte grav!. Punctul care a umplut paharul este lipsa de dialog şi aceşti jandarmi care ne hărţuiesc zi de zi aici. Violenţa cu care sunt ei prezenţi în zonă, interzicerea obiceiurilor de iarnă”.

Protestatarii au încercat să închirieze un autocar pentru a se deplasa la Bucureşti să-l „colinde” pe premierul Ponta. La scurt timp după ce au plătit transportul, reprezentanţii companiei au venit să le aducă bani înapoi spunându-le că „nu se mai poate” pentru că şi-ar crea probleme.

„Noi am vrut să venim în formă de protest să-l colindăm cu un autocar pe domnul prim-ministru, pe domnul Ponta. În schimb s-au făcut presiuni grave chiar ameninţări la adresa companiilor care ne-au oferit un autocar, plătite bineînţeles din banii noştri, să nu participe sau să nu ne dea acel autocar. În schimb noi suntem hotărâţi, oamenii sunt foarte hotărâţi să se jertfească pentru a-şi apăra pământul pentru un mediu de viaţă sănătos”, a continuat acesta.

Întrebat dacă au un mesaj pentru premierul Victor Ponta, liderul Mişcării de Rezistenţă din Pungeşti a declarat:

„Să se prezinte la Pungeşti, că să vadă diferenţa dintre aceşti oameni care protestează cu adevărat la Pungeşti, faţă de cei de la Roşia Montană, acei „mineri” care erau deghizaţi de fapt, un medic stomatolog a fost deghizat şi introdus acolo în mină etc. Acolo s-a prezentat repede domnul prim-ministru, să-i salveze, să-i scoată din mină.

Aici la Pungeşti chiar dacă am fost numiţi agenţi ai KGB-ului.. KGB-işti, oameni ai serviciilor. Vreau să-l asigur pe domnul Ponta că niciun KGB-ist nu s-a deghizat în ţăran român. Acestea acuzaţii au fost aduse să ne denigreze şi să părem „trădători”, ca opinia publică să se întoarcă împotriva noastră. Dar din fericire opinia publică, românul, s-a trezit şi-şi da seama că aceşti oameni sunt cauza tuturor problemelor”.

Constantin Pâslaru a prezentat revendicările protestatarilor: „Vrem retragerea jandarmilor, ridicarea stării zonei de siguranţă şi în primul rând să înceteze orice activitate compania Chevron pe raza acestei comune, atât timp cât pentru acel teren nu s-a dat o hotărâre a tribunalului. Respectarea referendumului. Respectarea cerinţei cetăţenilor care au adunat dublu semnături necesare pentru organizarea unui referendum în ceea ce priveşte demiterea primarului”.

„Imaginaţi-vă dumneavoastră că suntem cu toţii pe o plută în mijlocul mării şi cineva se apucă să facă o gaură în plută. El se apucă să ne spună că: nu, nu, nu, eu fac în partea mea de plută. Românul şi-a dat seama foarte bine ca această forare, explorare, exploatare poate afecta orice altă localitate din ţară. Încearcă să dezinformeze oamenii spunându-le că aceasta ne va duce spre independenţă energetică”, a concluzionat liderul Mişcării de Rezistenţă de la Pungeşti.

24 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. aniush said, on decembrie 25, 2013 at 1:18 pm

    Fratilor incepe prigoana. Haideti sa ne inarmam cu cresinta, dragoste, speranta. Credinta din sufletele noastre nimeni nu ne-o poate lua.

    Apreciază

  2. pcmouse said, on decembrie 25, 2013 at 2:11 pm

    Craciun Fericit fratilor..

    tendinta este de revolta.realitatea este dura..si daca oamenii din pungesti asculta de stapanire in ciuda la ce se intampla…si se roaga pt stapanire si pt jandarmi si implimesc poruncile.si au o atitudine de dragoste si accepta ce li se intampla.ce credeti voi ca se va intampla?
    acum mult timp ce asteptau cei ce erau sub stapanire romana?un conducator care sa se revolte impotriva romanilor.sa „elibereze” poporul..dar ce folos daca nu te eliberezi si de robia pacatului??ce fel de eliberare e aia cand de fapt tu esti inlantuit din interiorul tau de patimi ..

    Apreciază

  3. adi said, on decembrie 25, 2013 at 2:52 pm

    mirsavie maxima,sa acuzi pe taranul roman ca este KGB-ist! Chevron-companie a ocultei peste tot unde au avut exploatari au lasat un dezastru ecologic si social.Aceasta companie a fost trimisa de oculta sa ne otraveasca,bani au suficienti sa fim seriosi chestia ca ies gaze mai ieftine chiar daca este adevarat nu merita datorita dezastrului pe care il vor lasa in urma.Ascultam anul trecut o declaratie a unui sef de corporatie multinationala care zicea ca oamenii(se referea la goyimi evident) nu merita apa curata din mediul natural ci doar asa „picurata” de la companiile lor,este ceva infiorator ce zicea individul.Dar in spatele lui sint de fapt iluminatii satanici care doresc acest lucru ca sa poata controla absolut totul.Aiurea cu independenta energetica astea sint niste sforaituri politice,nici vorba de asa ceva.Cum sa fii independent energetic intr-o economie globalizata cind noi nu avem toate resursele necesare pentru a fi intr-adevar independenti? Ar putea exista citeva planuri pentru asa ceva dar ar trebui schimbata complet clasa politica obedienta cartelului mafiot bancar-corporatist.

    Apreciază

  4. Victor said, on decembrie 25, 2013 at 4:31 pm

    Frate Saccsiv
    Te rog, daca crezi de cuviinta, sa indemni pe toti cititorii acestui blog sa ceara de la duhovnicul lor permisiunea de a citi la Psaltire zilnic. Cate o catisma sau doua sau si mai multe, cat considera duhovnicul respectiv. Nu-i o gluma, au venit zilele in care nu mai poti lupta cu sistemul indracit decat cu arma rugaciunii. Iar Psaltirea este cea mai puternica.

    Apreciază

    • Maria said, on decembrie 25, 2013 at 7:18 pm

      Victor ,
      Ai dreptate , sa citim toti zilnic cate o catisma , nu mai mult , daca suntem zece oameni si tot este bine , eu chiar o sa cer duhovnicului meu saptamana aceasta , daca stiam vorbeam zilele acestea cand m-am spovedit , insa nu-i tarziu .Este o idee grozava si nici nu necesita mult timp a citi o catisma .
      Cred ca Dumnezeu se va milostivi si de noi , pentru ca fiecare suflare a noastra si miscare , este cu voia si din mila Domnului .
      Mila Domnului se revarsa peste noi in orice clipa .

      Apreciază

  5. ionel said, on decembrie 25, 2013 at 7:24 pm

    Fratilor stiu ca o sa spuneti ca lasa sa faca altii si eu stau linistit, sunt multi care ar merge acolo care ar protesta dar e destul de greu:distanta-banii-etc. dar ma gandesc asa Pungesti are atatea sate invecinate, orasul vaslui destul de aproape si nu se gasesc 10 000 de oameni sa se stranga sa mearga acolo? Asta e dureros, 10 20 mii de oameni nu e asa mult si alta ar fi treaba. cati jandarmi pot scoate??? asta e cam asa caninii latra ursul merge. Suntem indobitociti la maxim.

    Apreciază

    • eu_arise said, on decembrie 27, 2013 at 4:26 pm

      daca zici ceva de avorturi, daca vrei sa omori cainii comunitari sau daca Doamne fereste numai pomenesti de faptul ca homosexualitatea este un pacat sar in sus 1000 de orgenisme si organizatii…
      dar la abuzul de autoritate si de forta exercitat de niste conducatori mitarnici strict in interesul personal nu zice nici pas nici vestita Amnesty International darmite niste caricaturi de ONGuri care cica apara drepturile omului…

      Apreciază

  6. nevrednicul said, on decembrie 25, 2013 at 8:32 pm

    satem drogati in fiecare zi si nu mai avem curaj de marturisire .

    Apreciază

  7. Danielo said, on decembrie 25, 2013 at 8:54 pm

    Nu se gasesc nici macar 200 de oameni din orasele Iasi si Vaslui, si voi va iluzionati de mii?!?!? Uitati-va odata la piata la fetele oamenilor, si veti intelege bine de ce nu ies… Nu vreau sa par defetist, dar va asigur ca romanul se bucura nespus de raul altuia. Aproape ca accepta sa i se intample lui insusi un rau, dar sa fie la fel si pentru vecin…

    Apreciază

  8. qwe said, on decembrie 25, 2013 at 9:05 pm

    Romanii au asteptat 50 de ani sa vina americanii si au venit americanii cu Chevrom, Gabriel Resources, homosexualitate si dreptul la proprietate strainilor pentru noi sovromuri israeliene poate si chibuturi . Craciun fericit!

    Apreciază

  9. kifa7 said, on decembrie 25, 2013 at 9:47 pm

    Sa facem un referendum, o petitie, pentru interzicerea fracturarii hidraulice; cineva cu pregatire juridica sa faca o macheta de petitie. Craciun fericit !

    Apreciază

  10. aniush said, on decembrie 26, 2013 at 6:24 am

    Danielo,
    Nu neaparat se bucura romanul de raul altuia. Sunt unii care intr-adevar asa fac, dar marea majoritate sunt indiferenti. Unul spune: imi creste intretinerea, ce ma fac; altul zice: da creste, dar ma mai descurc eu, am o mica rezerva, mai vand un teren lasa-l pe celalalt nu ma intereseaza daca moare de foame sau nu, pe mine ma intereseaza persoana mea. Adica marea majoritate sunt la nivelul asta. Putini sunt cei care zic hai cat pot sa-l ajut si pe celalalt ca mi-e mila, cat de putin am posibilitatea, avand grija sa-mi mai ramana si mie. Nu mai gandesc multi asa in ziua de azi.

    Apreciază

  11. Paul said, on decembrie 26, 2013 at 5:47 pm

    Va amintiti de trupele de securitate de odinioara care vanau „dusmanii poporului”?Au fost rebotezate in trupe ale jandarmeriei.Pe cine credeti ca apara acestea?Care este menirea jandarmeriei intr-un stat normal?Aceasta trebuie sa apere populatia de agresiuni si sa mentina ordinea.Agresiunile la adresa democratiei si a drepturilor omului se comit in Parlamentul Romaniei.Asa va trebuie dragi concetateni,pentru ca ati votat pe cine nu trebuie.Incidentul de la Pungesti este doar inceputul.Nici nu stiti ce va urma.Asa se intampla cand va lasati amagiti de pomenile electorale,facute tot din banii dumneavoastra.

    Apreciază

  12. aniush said, on decembrie 27, 2013 at 10:26 am

    Paul,
    Nu toti i-am votat. Problema este ca majoritatea decide si aceasta majoritate este iresponsabila. Noi suntem sub acelasi regim tocmai din cauza lor. Pomeni electorale…treaba asta mi se pare o prostie. Voi va dati seama ca astia incearca sa ne amageasca? Se duce scuzati prostimea, sta cu mana intinsa la o paine si o sticla de ulei, pe urma merge si ii voteaza. Zic si eu vorba unui mare actor de comedie: „Sa te fereasca Dumnezeu de prostia omeneasca, ca e mai dura decat cancerul.”
    Faptul ca va fi mai grav decat la Pungesti, va fi. Ce e foarte grav acum…lumea doarme. Se vor trezi cand jandarmii ii vor lua pe oameni cu japca din casele lor cum ii iau hingherii pe caini. Nu vedeti oameni buni ca realitatea e crancena? Cat sa mai treaca pana va veti trezi? De ce dovezi mai e nevoie? Nu suntem satui?

    Apreciază

  13. clement said, on decembrie 27, 2013 at 3:10 pm

    Romanii au votat niste monstrii. Priviti-i cu ce lipsa de rusine isi fac publice pozele de Craciun.
    Udrea s-a pozat cu porcul si Ponta si Basescu cu viitorii guvernanti. Pentru ei, taranii din Pungesti nu exista si in general, taranii romani nu mai sunt luati in cont. Ii astepta pe filipinezi sa lucreze pamantul instrainat, in conditiile impuse de noii proprietari.
    Cred ca este momentul ca fiecare sa se gandesca ce poate face concret pentru taranii din Pungesti si implicit pentru tara.
    Faceti si domniile voastre propuneri.
    Eu ma gansesc sa ii mobilizam pe romanii din diaspora. Sa inceapa prin a deschide petitii pe internet pentru interzicerea exploatarii gazelor de sist, pe tot teritoriul Romaniei. Cu siguranta aveti rude si prieteni in afara tarii. Faceti apel la constiinta lor.
    Europenilor trebuie sa li se explice ca ceea ce se intampla in Romania se intampla in curtea lor, iar americanilor, ca emigrantii romani nu si-au uitat si nici tradat tara de orgine.
    Este foarte important sa se puna presiune pe institutiile europene si sa fie contestat Chevronul la el acasa.
    Americanii si-au instalat radare pe granita de nord cu bataie catre rusi iar la Deveselu 500 de militari americani vor monitoriza baza de rachete despre care anumiti analisti militari afirma ca au caracter ofensiv, nu defensiv. ( mondialisation.canada). Cotidianul german Bild considera ca rusii, indispusi de natura scuturilor din Polonia si Romania au instalat deja rachete Iskander cu capacitate nucleara, la Kaliningrad.
    In aceste conditii, deducam ca americanii ne sunt datori moral si nu numai.

    Apreciază

  14. clement said, on decembrie 27, 2013 at 3:13 pm

    Articolul integral. http://www.mondialisation.ca/missiles-et-bouclier-sur-leurope/5361867

    Apreciază

  15. aniush said, on decembrie 28, 2013 at 7:59 pm

    clement,
    Sorry, dar si satenii si a primarul au partea lor de vina. Sunt de acord, pentru ca primesc niste avantaje. Daca de la inceput s-ar fi opus, lupta ar fi fost crancena si eu cel putin ma alaturam lor, dar se ofera pe tava. Eu ma rog Dumnezeu sa-i lumineze, Dumnezeu sa-i intareasca sa vada pericolul la vreme si sa dea semnalul de alarma, pentru ca daca te duci acuma si le spui 90% sanse sa nu te creada. Sa ne rugam la Dumnezeu ca ei sa se trezeasca la timp.
    Pe cei din Pungesti ii putem ajuta alaturandu-ne lor in numar cat mai mare. Ce alt ajutor se poate da?
    Da, eu cunosc afara romani. Le scriu pe email ce se intampla de fapt in realitate, pentru ca ei stiu ceva. Acolo unde sunt au si posturi romanesti numai ca nu se spune cine stie ce pe posturile din tara respectiva.
    Doamne ajuta!

    Apreciază

    • clement said, on decembrie 29, 2013 at 12:13 am

      Excelent, aniush, suntem doi care vom declansa petitii ce vor ajunge la UE la departamentele respective. Totul est sa convingem cat mai multe persoane sa semneze.

      Apreciază

  16. […] PUNGESTI – greva foamei. NICI SA COLINDE NU AU VOIE iar copiilor le-a fost interzisa serbarea de s… […]

    Apreciază

  17. […] PUNGESTI – greva foamei. NICI SA COLINDE NU AU VOIE iar copiilor le-a fost interzisa serbarea de s… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.