SACCSIV – blog ortodox

STEFAN MARINCEA n-a exclus activitatea umana ca fiind cauza cutremurelor din Galati si a criticat proiectul Rosia Montana. Urmarea: A FOST DEMIS iar Victor Ponta l-a numit „individ exaltat ce vrea sa apara la televizor”

Posted in FRACTURARE HIDRAULICA, ROSIA MONTANA, VICTOR PONTA by saccsiv on octombrie 18, 2013

Potrivit articolului Primele concluzii oficiale în cazul cutremurelor de la Izvoarele. Exploatarea de petrol şi gaze, o posibilă cauză:

Echipa de geologi care a mers la Izvoarele în urmă cu 11 zile a publicat ieri primul raport preliminar privind fenomenul Izvoarele.

[…]

”Se evidenţiază clar posibilele fenomene de tasare diferenţială a terenurilor, datorate exploatării de petrol şi gaze pe cele trei domuri ale structurii petrolifere Independenţa pe care se află amplasate şi localităţile Izvoarele şi Slobozia Conachi. Activitatea veche de exploatare pe această structură cât şi actualele sonde de extracţie amplasate spre est, în zona localităţilor Negrea şi Schela pot fi avute în vedere cauze antropice de modificare a suprafeţei terenului. Acest fapt este posibil, avînd în vedere fragilitatea nivelelor impermeabile ce separă nivele nisipoase cu petrol şi gaze”, se arată în raportul IGR.

Autorii raportului mai afirmă că o activitate de extracţie bazată şi pe sonde injecţie ar amplifica apariţia unor fenomene de instabilitate în toată zona.

Si iata ce aflam ieri din carticolul Cutremurele din Galati l-au „daramat” pe seful Institutului Geologic al României ca:

Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) transmite că directorul Institutului Geologic al României (IGR) Ştefan Marincea a fost schimbat, miercuri, din funcţie, din cauza „modului defectuos în care a gestionat şi a comunicat public rezultatele cercetărilor” privind cutremurele din Galaţi.

„Deşi a făcut parte din comisia multidisciplinară constituită pentru a analiza cauzele cutremurelor care se produc în judeţul Galaţi, şi, deşi se decisese ca toate concluziile să fie comunicate în interior pentru a se formula un punct de vedere unitar, pe baza tuturor informaţiilor, domnul Marincea a decis să prezinte public rezultate parţiale, înainte de validarea şi discutarea lor în cadrul comisiei”, se arată în comunicatul MEN.

[…]

„Nu ştiu cine m-a demis, am primit două ordine, două decizii cu semnături diferite şi am de gând să fac plângere penală împotriva celor care au trimis aceste ordine, pentru că sunt semnături cu bară”, a precizat Ştefan Marincea.

[…]

În calitate de director general al IGR, Ştefan Marincea a fost audiat, pe 8 octombrie, la Comisia specială pentru proiectul de la Roşia Montană din Parlament, el criticând proiectul de exploatare minieră, spunând că este „de nota cinci” şi că ar trebui modificat substanţial şi adaptat la practicile europene.

Marincea a fost întrebat de către preşedintele Comisiei Roşia Montană, Darius Vâlcov, despre faptul că Institutul Geologic Român a dat un aviz favorabil pentru acest proiect atunci când institutul era condus de un alt director general.

„E un fals grosolan, e o situaţie penală din partea fostului director general. Parchetul s-a autosesizat”, a precizat Marincea.

„Susţin cu argumente ştiinţifice că modul de prezentare a analizelor de către companie este viciat. Nu este un organism al statului român care să verifice aceste analize. (…) S-a vorbit de absenţa faliilor, un predecesor al meu care a semnat că nu există falie. În trei hărţi ale companiei sunt burduşite de falii. Am freatic şi falii, nu pot să pun deşeuri periculoase”, a mai declarat Marincea la comisie.

Totodată, el a spus că proiectul „nu este în avantajul statului român”, presupunând costuri uriaşe după exploatare.

Sa nu uitam nici de Ponta. Conforma articolului Ponta cere miniştrilor rapoarte despre seismele din Galaţi pentru a contracara „exaltaţii” premierul Victor Ponta le-a cerut miniştrilor să finalizeze rapoartele ştiinţifice privind fenomenele seismice din judeţul Galaţi şi să contracareze „indivizii exaltaţii” care, pentru a apărea la televizor, „spun prostii şi bagă panica în oameni”.

   Comentariu saccsiv:

   Asadar specialistul ce-si permite sa declare ca fracturarea hidraulica poate genera cutremure este un individ exaltat ce vrea sa apara la televizor …

El n-a iesit insa la televizor ca sa ofere telespectatorilor vreo stire bomba. Iar fracturarea hidraulica chiar poate genera cutremure:

Guvernul SUA confirma legatura intre cutremure si fracturarea hidraulica (practica de a injecta apa in formatiunile stancoase adanci)

Iar asta a fost recunoscut inca de acum doi ani.

Cititi va rog si:

VICTOR PONTA e o unealta loiala a batranilor masoni. Daca va fi validat prim ministru, Romania va merge in continuare strict pe linia trasata de ELITE …

Comentariul zilei (21.01.2012): VICTOR PONTA E SI EL MARIONETA ELITELOR. Iata ce spune cu gura lui ca se va intampla, daca ajunge USL la guvernare …

14 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. geo said, on octombrie 18, 2013 at 11:48 am

    http://www.documentcloud.org/documents/741202-impacts-of-gas-drilling-on-human-and-animal-health.html

    17 vaci moarte într-o oră de la expunere la lichid de fracturare

    Cât de ieftin va fi gazul de șist? Ghici ghicitoarea mea!

    http://logec.ro/cat-de-ieftin-va-fi-gazul-de-sist-ghici-ghicitoarea-mea/

    Apreciază

  2. Irina said, on octombrie 18, 2013 at 12:33 pm

    Apreciază

  3. crestinul ortodox said, on octombrie 18, 2013 at 1:39 pm

    CE Se Intampla ?
    ESTE DICTATURA FIAREI
    ca acesti numiti usl sunt slugoii lui antihrist cu antihrist in guvernare
    ORI SUNTEM TOTI UNITI IN SFANTA CRUCE a Neamului impotriva acestor antihristi si dati jos spre BINELE ACESTEI TARI si nostru de pe acest pamint
    ORI NE VEDE DUMNEZEU pe acest pamint de la Nistru pin’la Tisa
    amin.

    Apreciază

  4. Fratele Ioan said, on octombrie 18, 2013 at 5:10 pm

    Oameni ca STEFAN MARINCEA , sunt dati imediat afara din serviciu daca spun adevarul , si contravin cu directivele sefilor, care sunt marionete, lingai ai sistemului corupt.
    MARINCEA a avut „coloana vertebrala „. Bravo lui.

    Apreciază

    • valentin said, on octombrie 18, 2013 at 8:37 pm

      Bravo lui! si mai mult trebuie sustinut cu mic cu mare.
      Nu dormiti, dusmanii poporului lucreaza continuu

      Apreciază

  5. delimar said, on octombrie 18, 2013 at 6:32 pm

    Daca am regasi aceeasi demnitate si la fratii nostri jandarmi…daca nu pot sa lupte pentru interesul tarii, sa plece acasa, dar nu sa lupte de partea strainilor. Rusine , jandarmi!

    Apreciază

    • crestinul ortodox said, on octombrie 20, 2013 at 9:01 am

      se merge pe divide et impera ….pentru distrugerea acestui popor
      insa
      raul trebuie a fi taiat de la radacina alfel „vanatoarea de vrajitoare”
      si TOTUSI
      „In Acest SEMN Veti Birui ”
      Bucura-Te Cinstita CRUCE de Lemn LAVRA PECERSKA , pazitoarea crestinilor ortodocsi
      amin.

      Apreciază

    • Irina said, on octombrie 20, 2013 at 1:20 pm

      Asa este meseria de jandarm este o meserie ingrata. Nu merita sa fie numiti romani, ci tradatori asa cum sunt si politrucii pe care-i apara.

      Apreciază

  6. […] STEFAN MARINCEA n-a exclus activitatea umana ca fiind cauza cutremurelor din Galati si a criticat pr… […]

    Apreciază

  7. […] STEFAN MARINCEA n-a exclus activitatea umana ca fiind cauza cutremurelor din Galati si a criticat pr… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.