SACCSIV – blog ortodox

Foto: SMARTPHONE – ZOMBIE

Posted in SMARTPHONE by saccsiv on octombrie 10, 2013
Tagged with:

23 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. lorena said, on octombrie 10, 2013 at 1:22 am

    Si eu sunt pur si simplu socata de acest aspect de cate ori calatoresc cu metroul.Practic, nu gasesti un calator, daca te uiti in jurul tau care sa nu butoneze ceva.De multe ori cand aveam sa intreb o informatie, nu aveam carui om sa ma adresez pt ca fiecare era surd, fiecare avea casti in urechi. O data, stand pe scaun in metrou, am vrut sa fac o statistica, am vrut sa vad daca gasesc un om care sa nu fie preocupat de vreun buton. Cu foarte mare greutate, am gasit o persoana, de obicei mai in varsta care nu facea asta.Mi se pare de-a dreptul sinistru.

    Apreciază

    • Maria said, on octombrie 11, 2013 at 12:04 am

      Adevarat , se vede si din poza , ditamai oameni seriosi , total absenti de ce-i in jurul lor , oricine le poate pune o bomba la picioare , ca ei sunt cu ochii in telefoane .
      Cum sa nu primeasca acestia cipul ? Sunt indoctrinati , impatimiti de aceasta tehnologie .

      Apreciază

    • G-man said, on octombrie 11, 2013 at 10:53 am

      lorena ,probabil ca tu calatoresti cu clasa studenteasca … uite ca eu vad si partea buna a paharului . calatoresc cu clasa muncitoare (cata mai e ) si statistica mea e asa : cei mai multi sunt cei cu casti pe urechi (unii asculta la maxim ) , urmeaza cei care butoneaza telefoane ca cei din imagine , dar care sunt la paritate cu cei care citesc carti din literatura ..universala… apoi cei mai putini , dar spre deosebire de alte vremuri acum exista si sunt intr-o crestere vizibila cei care citesc acatiste (carticele mici ) sau carti religioase .
      Daca tot te-ai apucat ,e bine sa informezi corect , sa nu creada cei din provincie ca sunt in Bucuresti numai zombii …iar la sate numai sfinti .. nicidecum ..daca stau acu sa ii iau pe cei din prov la puricat o sa vezi ca sunt departe . cu cate superstitii locale se strica credinta cea adevarat..
      Deci cum ziceam sa vedem si partea buna.

      ps: Maria ,poza e din usa … nu din buc.

      pps: obsev o oarecare dorinta de a ataca pe cei din bucuresti in general la voi , desi bucurestii din Bucuresti nu sunt decat 30 la suta ..restul sunt tot provinciali …asa ca nu vad de unde atata invorburare pe oraseni.
      Si la faza cu metroul .. cu care calatoresc de cand s-a pus in functiune .. s-au schimbat multe de cand au dat navala provincialii( nu zic ca e vina lor …asta e nu se gaseste de munca decat la orase…vina e ca in loc sa isi adapteze ei coportamentul de vacari la unul mai stilat de oras , s-a adaptat comportametul tuturor la cel de vacari .. cred ca din cauza aportului de vacari. ). De exemplu pe vremuri se respecta cine sta jos ..cine iese si intra … cine ..etc ..acu e ca la vaci ..cine are putere si impinge…ajunge ..cine nu …treaba lui.

      Apreciat de 1 persoană

      • Maria said, on octombrie 11, 2013 at 4:38 pm

        G-man,
        Dar nu am spus ca sunt din Bucuresti , de unde ar fi , sunt oamenii zilelor de acum , cand tehnologiile le-au luat mintile , de aceea am spus ca si o bomba pusa la picioarele lor , nu va fi observata .

        Apreciat de 1 persoană

    • G-man said, on octombrie 11, 2013 at 10:55 am

      a si inca ceva , faceti o statistica , citi au smartfone / tablete din cei ce citesc si comenteaza saccsiv .. si o sa ramaneti .. blocati 🙂

      Apreciază

      • tataia said, on octombrie 11, 2013 at 5:31 pm

        Eu nu am smartphone si nici tableta. Deci ia-ma in calcul si pe mine la statistica aia a ta…

        In al doilea rind si eu sint din Bucuresti…nu vad de ce ai impresia ca cineva ataca in general orasenii. Dar ar trebui si tu sa recunosti ca mutarea noastra la oras a fost o miscare proasta. Orasul in sine este o idee proasta. Eu nu voi afirma niciodata ca ma mindresc cu faptul ca locuiesc in Bucuresti…as vrea sa plac din Babilon…dar deocamdata ma tin alte chestii aici. NU intram in detalii.

        De altfel ar trebui din nou sa recunosti si ca transportul public este o idee proasta. NU vreau sa detaliez ca am mai intrat in polemici si nu vreau sa mi se intimple din nou…dar te plingi de nesimtirea oamenilor din transportul public? In primul rind eu chiar nu am de unde sa stiu daca provincialii i-au invatat pe „bucurestenii” get-beget nascuti si crescuti de trei generatii in Bucuresti sa fie nesimtiti sau nu cumva a fost invers…Pe de ailalta parte cum se stabileste cine sta jos si cine sta in picioare? Dupa virsta? Dupa sex? Sa stii ca exista si tineri care au probleme cu coloana si nu pot sta mult in picioare dar nu-i crede nimeni….Mi-ar place un transport public in care locurile sa fie garantate…sa nu se permita urcarea in autobuz a mai multor persoane decit numarul de locuri asa cum este in Londra de exemplu…dar astea la noi sint doar VISE…Pina cind se va realiza macar acest deziderat transportul public la noi ramine unul infect. Spui ca „inainte” era mai multa civilizatie in transportul public decit acum? Pai eu am mai dat prin Bucuresti si inainte de a exista metrou..ce e drept eram mic…dar daca imi aduc eu aminte pe vremea aceea oamenii calatoreau inclusiv pe scari, impiedicind usile sa se inchida…Ce mai conta ca se expuneau la accidente…principalul era sa prinda tramvaiul pentru a nu intirzia la serviciu…Metroul cit de cit a mai degrevat transportul de suprafata…

        Nu este de munca in provincie? Eh…aici e o chestie care ar trebui sa ne puna pe ginduri…pentru ca multi au plecat de la tara pentru a veni in capitala si au ajuns sa fie casieri la vreun Mac Donald’s sau mai stiu eu pe unde pentru un salariu de mizerie de 10 milioane…Dar lor li se pare ca l-au prins pe Dumnezeu de un picior si acum sint „civilizati” traiesc la oras…La tara este intotdeauna de munca..pamintul cere sa fie lucrat, animalele sa fie crescute…dar nimeni nu mai vrea acest lucru. Si ne miram ca mincam numai otravuri marca Monsanto sau altele de genul. Decit sa fiu sclav la un MacDonald’s pentru 10 milioane as prefera oricind sa ma duc cu vitele la pascut…

        Dar cu zombificarea populatiei nu am cum sa fiu de acord…da asa este…daca urci intr-un mijloc de transport in comun cam toti butoneaza niste jucarele scumpe si sint complet absorbiti de ele…nu e bine. Nu am fost de acord cu butonarea jucariilor in timp ce te deplasezi cum nu am fost niciodata de acord cu asculatul la casti. Si in general…telefonul mobil in sine a fost o idee proasta…acum daca tot ne-a obligat societatea sa ne luam asa ceva (eu unul nu am vrut dar pina la urma am cedat presiunilor) pai hai domnule sa il folosim ca atare si atunci cind trebuie…Ma suna cineva, raspund, nu ma suna las naibii telefonul in buzunar si nu ma atng de el…ca am altceva mai bun de facut…

        Apreciat de 1 persoană

  2. […] Foto: SMARTPHONE – ZOMBIE […]

    Apreciază

  3. BAD said, on octombrie 10, 2013 at 2:19 am

    Fiecare om are ecranul lui ! fie televizor fie computer fie laptop fie telefon fie placa sau alte jocuri portabile. Toate ecranele emit niste radiatii, in primul rand lumina emisa nu e una naturala, si provoaca dependenta prin natura ei, stim ca pe acel ecran cu acea lumina am avut o conversatie placuta si nu vedem nici un rau in al mai folosi cat de mult posibil pentru „cat mai multa stare de placere” . Dar defapt lumina emisa provoaca o dependenta care merge direct in creier, puteti observa ca aceasi dependenta o creeaza televizoru, de multe ori oamenii lasa televizorul pornit chiar daca pleaca de langa el. sau cand intra in salonul cu televizorul dau drumu instinctiv la televizor.E o unealta magica in adevaratul sens al cuvantului, cum sa nu hipnotizeze oamenii din 2013 care de 100 de ani au trecut de la cai la masini, de la unelte rudimentare la tehnologii avansate, de la teatre de papusi la televizoare si proiectii. etc. Evolutia tehnologica a lasat in spate evolutia spirituala . Bunica mea mi-a spus ca prin 1935-1940 isi aminteste ca era copil si cineva a adus un proiector cu diafilme, iar batranele din sat isi faceau cruce si ziceau ca e satana. Iar acum noi suntem manipulati de gandirea ca daca nu esti in rand cu lumea ” moda ” esti in urma cu evolutia, eu am un alcatel one touch oricine ma suna il gaseste inchis . Toata lumea care are telefoanele astea noi si cu cartela automat se stie cine esti, si lafel cum e sistemul http://www.flightradar24.com pentru avioane asa sunt sisteme de urmarire pentru telefoanele mobile, sunt urmarite in permanenta ba mai mult, daca e nevoie cine are acces la sistemul de urmarire cu un clic pelanga ca iti gaseste pozitia exacta iti descarca toate datele din telefon intr-o clipa, iti porneste microfonu fara sa iti apara nici un mesaj pe ecran ( exista dispozitive care fac asta dar nu se numesc telefoane ). Fara sa spun prea mult decat ca am folosit un telefon in perioada 2012 si in 2013 am primit scrisoare de la DIICOT ca am fost scos de sub urmarire, la politie mi s-au spus toate convorbirile urmarite.

    A vazut cineva filmul IDIOCRICY? e tot marka iluminatii

    Apreciat de 1 persoană

    • tataia said, on octombrie 10, 2013 at 4:01 am

      L-am vazut…este adevarul trist despre ceea ce ne asteapta….de fapt ceea ce am vazut in acel film se petrece chiar sub ochii nostri.

      Apreciat de 1 persoană

    • Andreea said, on octombrie 10, 2013 at 10:56 am

      Nu inteleg. Esti o persoana publica sau de ce te-au pus sub urmarire? De ce ti-au trimis scrisoare? Aveai un anumit tip de telefon?

      Apreciază

      • BAD said, on octombrie 10, 2013 at 3:39 pm

        Am sunat catre numere de telefon care erau ascultate si am intrat pe filaj. Dar sunt ff tampiti inspectorii si procurorii. probabi din 100 de procurori doar 2 au calitatile superioare pentru functia care o reprezinta, restul sunt niste infractori, la noi in oras statea sefu politiei la masa cu traficanti de droguri la zilele orasului. Jandarmii se au bine cu toti recuperatorii si infractorii, si tot asa pina la procurori corupti care iti fac dosare pe telefoane si mese la restaurant.

        Apreciat de 1 persoană

      • Maria said, on octombrie 10, 2013 at 4:58 pm

        BAD , Dar Sistemul creeaza aceste conditii de relatie intre infractori-interlopi si „oamenii legii „, pt ca asa este in planul lor , sa creeze dezordine si sa distruga societatea .

        Apreciat de 1 persoană

  4. tCatalin said, on octombrie 10, 2013 at 5:51 am

    Va rog, sa nu judecam. Nu stim ce asculta aceste persoane cu care intram in contact. Eu cunosc oameni care asculta Biblia audio, sau altele citesc blogul sacciv ori alte site-uri crestine in metrou.
    In aceste vremuri foarte usor alunecam in acest pacat, judecarea aproapelui, sau vorbirea de rau. Nu putem stii, ce asculta sau citeste persoana din fata, mai ales cand foarte multi ascund ce citesc, trag ecranul intr-o parte si asa mai departe. Realizez oameni cu metanii la maini care au o preocupare la metrou, dar sunt atat de ascunsi (asta este bine). Dar exista tendinta asta sa ne ocupam tot timpul (o mare parte din timp) stand pe bloguri, dar nu acordam timp pentru rugaciune. Intradevar systemul este creat sa nu mai avem timp de familie, ce sa mai zici de rugaciune (esti cu totul depasit, obosit), dar putinul timp din metrou, sau mersul pe strada, chiar pe toaleta sa zicem un Doamne Iisuse, macar cu buzele, daca nu ne-am obijnuit cu gandul, sau chir sa trimitem gandul la Dumnzeu sa mai gandim si la El, sa admiram ce ne inconjoara si sa multumim pentru ca nimic nu se face fara ajutorul Sau.

    Iertati-ma. Sfintii Inchisorilor sa ne ajute

    Apreciază

    • saccsiv said, on octombrie 10, 2013 at 11:04 am

      tCatalin

      Prietene, nu trebuie sa citesti saccsiv cand mergi pe drum, decat eventual daca esti in tren sau autocar si nici atunci daca ai cu cine vorbi, caci cine stie, poate mai trezesti pe cineva.

      De rugat, trebuie sa ne rugam neincetat.

      E gresit pusa problema: citim bloguri in loc sa ne rugam. Corect e: vizionam telenovele in loc sa ne rugam. Barfim in loc sa ne rugam. Pierdem timp pretios in loc sa ne rugam. Desigur, e mai importanta rugaciunea decat orice blog, insa nu citeste nimeni toata ziua bloguri. Pana la bloguri mai sunt multe altele de sters de pe lista.

      Apreciază

      • Cristian Popescu said, on octombrie 10, 2013 at 7:44 pm

        saccsiv,
        Remember ….ti-am ascultat sfatul. Rugaciune in toata vremea si Doamne ajuta!
        Nu e nevoie sa-ti dau eu dreptate…
        Doamne ajuta!

        Apreciază

  5. Ozana said, on octombrie 10, 2013 at 3:09 pm

    @t Catalin
    Dragul meu Catalin,iti transmit o informatie legata de aceasta ,,dambla” a folosirii telefoanelor mobile direct de la sursa,respectiv familia mea..Si nu vorbesc de pustanei care fac doar timpenii cu mobilele ci de oameni de 60 de ani din familia mea care nu se desprind de mobil nici cind stau pe buda…Nu doresc sa fac precizari dar te pot asigura ca odata cu aparitia mobilelor,multe familii s-au destramat deoarece mai ales barbatii folosesc acest mijloc de comunicare pentru retelele de socializare.Barbatii abia asteapta sa intorci capul pentru a intra pe chat si a se holba prin tarabele cu fete goale.In India a fost o adevarata revolutie impotriva instalarii unor asemenea aplicatii.Citi barbati(si aici ma refer strict la crestinii ortodoxi,altii nu prea cunosc) care sa reziste ispitei de-a da un ,,clic”,fara sa mai dea bani pe reviste,casete dubioase,abonamente TV pentru adulti,sau sa riste sa fie prins cind face chestia asta pe PC ? Cunosc familii deloc tinere unde nu se mai sfirsesc scandalurile din cauza acestor aplicatii pe mobile,a banilor cheltuiti pentru aceste servicii,care nu ramin doar virtuale de cele mai multe ori.Sustin ca aceste aplcatii pe mobil sint de o mie de ori mai periculoase decit bordelurile de pilda unde pentru a ajunge se cere putin efort si unde nu se stie ce gasesti.Asa este simplu,la indemina,pe alese,punct ochit,punct lovit.Hai sa fim sinceri cu noi si cu restul cititorilor.Daca pentru un om de afaceri important caruia ii scad si cresc actiunile la bursa din minut in minut,ar putea fi necesar un asemenea telefon,pentru noi oamenii normali acest obiect este inutil si de-a dreptul periculos atit pentru sanatatea fizica dar si mentala.Asta este parerea mea si a tuturor celor cu scaun la cap,care nu molfaie cu miinile umede toata ziua o cutiuta nenorocita din plastic care mai si costa o gramada de bani.Nu am o mentalitate retrograda,apreciez anumite inventii sau inovatii utile dar stim bine ca ,,de la sublim la ridicol nu-i decit un pas”,ei bine,detest atit aceasta tehnologie dubioasa cit si pe cei care o folosesc ca pe un trofeu.Repet,este parerea mea,voi sinteti liberi sa trageti ce concluzii vreti…

    Apreciază

    • tataia said, on octombrie 10, 2013 at 7:08 pm

      @ Ozana. Ai dreptate…dar nu cred ca pe acest blog s-au pronuntat prea multi in favoarea tehnologiei. Ase este, reprezinta o ispita cumplita si a adus mai mult rau decit bine pe lumea aceasta…mult mai mult rau decit bine. Telefonul mobil nu este o necesitate nici macar pentru un broker la bursa…de fapt nici profecsia de broker la bursa nu este necesara…”lucrezi” cu niste chestii pur virtuale…

      Apreciază

  6. Ozana said, on octombrie 10, 2013 at 9:25 pm

    @ tataia.Asa este.Ma refer la bursa.Din pacate asta este lumea in care traim si nu ne-a intrebat nimeni daca ne place .Problema este ca sintem tentati de nimicuri fara valoare,dam o gramada de bani pe fite ,,in trend” ca deh,limba romana ne sta in git si am trecut la romgleza ,in timp ce ,,baietii destepti ” fac miliarde de euro pe seama prostiei,sanatatii si slabiciunilor noastre.Nu ne putem abtine sa nu le mai facem jocul.Cumparam tot cu o sete si o pasiune care frizeaza…inconstienta,ca sa ma exprim politicos.Incetati oameni buni de a mai cumpara ceva de la ei.Eu am hotarit sa nu le fac jocul.Sint foarte atenta cu tot ce cumpar.Embargou.Dar citi poti convinge ca doar cel ce produce se imbogateste,nu cumparatorul.Noi ne alegem cu fitele si ei cu banii.Desteptii de noi!

    Apreciază

  7. alin said, on octombrie 10, 2013 at 11:05 pm

    traducerea articolului postat de tine in lb romana:
    O CRIMA NEOBSERVATA PENTRU CA MARTORII ERAU PREA ABSORBITI DE TELEFOANELE. MOBILE

    http://www.familiaortodoxa.ro/2013/10/10/o-crima-neobservata-pentru-ca-martorii-erau-prea-absorbiti-de-telefoanele-mobile/

    Apreciază

  8. […] Foto: SMARTPHONE – ZOMBIE […]

    Apreciază

  9. […] Foto: SMARTPHONE – ZOMBIE […]

    Apreciază

  10. […] Foto: SMARTPHONE – ZOMBIE […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.