SACCSIV – blog ortodox

MISCAREA RASTAFARI – Jah te iubeste. O cumplita ratacire ce s-a raspandit pe plan mondial mai ales prin BOB MARLEY si muzica REGGAE. Adeptii fumeaza canabis si vor o lume perfecta – ZION

Posted in MISCAREA RASTAFARI by saccsiv on iulie 18, 2013

482px-Selassie

   Iata ce putem citi in articolul Mișcarea Rastafari:

Mișcarea Rastafari (cunoscută și ca Rastafari sau mai simplu Rasta) este o mișcare religioasă nouă[1]monoteisticăAbrahamică, ce îl recunoaște pe Haile Selassie I, fostul Împarat al Etiopiei ca fiind încarnarea lui Dumnezeu, denumit și Jah[2] sau Jah Rastafari. Haile Selassie este văzut și ca parte dinSfânta Treime și ca reîntoarcerea promisă în biblie a mesiei.
Alte caracteristici ale mișcării includ consumul spiritual de cannabis[3][4], respingerea societății moderne (denumită „Babylon„) și diverse aspirații sociale și politice[3][5], de exemplu învățăturile lui Marcus Garvey(publicist jamaican, organizator și separatist de culoare), văzut ca și profet și ale cărui viziuni politice și culturale l-au ajutat pe Leonard Howell să dezvolte fundația viziunii sale asupra unei noi lumi. Mișcarea Rastafari a apărut în Jamaica în secolul XX ș
i proclamă Africa (denumită „Zion„) ca fiind locul real unde s-a găsit corpul primului om.
Denumirea de Rastafari provine de la Ras (traducere liberă „Cap”, titlu etiopian echivalent cu 
Duce) șiTafari Makonnen, numele înainte de încoronare a lui Haile Selassie I.

Viziuni universale și doctrine

Jah

Rastafarienii sunt monoteiști ce venerează un singur Dumnezeu, numit Jah. Ei considera ca Dumnezeu traieste in fiecare dintre oameni, de unde vine expresia „I and I”. Invataturile lui Iisus sunt urmate de Rastafarieni, dar cu toate acestea ei cred că aceste învățături au fost viciate de către Babylon, unii crezând că acesta nu ar fi putut să facă miracole.

Sfânta Treime

Crezul Rasta în legătură cu Sfânta Treime are, în mare parte, referințe la numele Haile Selassie ce înseamnă Puterea Sfintei Treimi înlimba Gî’îz, dar semnificația exactă variază. O parte din ei considera ca Sfânta Treime ar fi de fapt Tatal, Fiul și Mama, considerând ca a crede în celălalt „tip” de Sfântă Treime este un fel de politeism.

Rastafarienii consideră ca învățăturile lui Iisus au fost distorsionate de către lumea modernă Babylon, de aceea ei consideră ca s-a adeverit profeția din Cartea Revelațiilor, prin venirea lui Haile Selassie. Rasta susțin că Iisus a fost negru și că societatea (Babylon) l-a înfățișat ca fiind alb timp de secole pentru a suprima adevărul și a pune stăpânire asupra omenirii.

Haile Selassie

Haile Selassie (1892-1975) a fost împăratul Etiopiei din 1930 până în 1974. Multi Rasta pretind ca el a fost un fel de manifestare a lui Jah pe Pământ. Tot ei pretind că el îi va conduce pe cei îndreptățiți la crearea lumii perfecte, denumită Zion. Zion ar fi paradisul suprem al rastafarienilor.
Rasta spun că venirea lui Selassie a fost profețată în Cartea Revelațiilor (Biblia finală). Psalmul 87:4-6 este de asemenea interpretat ca fiind prezicerea încoronării lui Haile Selassie I. În timpul încoronării lui Selassie i s-au atribuit multe din titlurile găsite în Biblie, cum ar fiRegele Regilor, „Leul lui Iuda” sauAlesul Domnului. Acesta este si unul din motivele pentru care se crede ca el are legaturi divine.

Majoritatea Rastafarienilor care cred ca Haile Selassie este Jah rastafari nu acceptă posibilitatea morții sale absolute, de aceea ei insistă ca presupusa moarte a lui Selassie în 1975 este o înșelătorie și că acesta se va întoarce să-și elibereze adepții, sau ca acesta continua sa traiasca prin fiecare om, prin invataturile transmise, la fel cum considera ca fiecare om are o bucata de Dumnezeu. Unii Rasta de azi consideră acest lucru o îndeplinire a profeției găsită în Biblie (2 Esdras – 7:29).
Haile Selassie a fost al 225-lea dintr-o linie neîntreruptă de 
monarhi etiopieni, descendenți din Regele Solomon șRegina Sheba.
Pentru rastafarieni Selassie rămâne o parte importantă a credin
ței lor.[6]

Zion și Babylon

Rasta susțin că Muntele Zion (Africa, în special Etiopia) este pământul ce Jah le-a promis. Pentru a atinge acest scop ei resping societatea modernăBabylon și o consideră total coruptă.[3][7][5] „Babilonul” este văzut ca o rebeliune împotriva „Conducătorului de drept al Pământului” Jah, încă din perioada regelui biblic Nimrod.
Muzica 
Raggae este plină de referiri către Zion; printre cele mai bune exemple este melodia lui Bob Marley numită „Zion Train” sau „Iron Lion Zion”,sau Alborosie „Holy Mount Zion”, precum și melodia „Road to Zion” a lui Damian Marley. În ultimii ani referiri către Zion s-au făcut și în alte genuri de muzică (pop) de artiști ca Ben HarperSoldiers of Jah Army SOJAJah RootsSinéad O’ConnorLauryn Hillsau Boney M.

Paradisul

Rastafarienii cred în imortalitate, de aceea susțin că unii dintre ei vor continua să trăiască pentru totdeauna în corpurile lor actuale. Probabil cel mai bun exemplu este refuzul lui Bob Marley de a-și scrie testamentul, în ciuda cancerului în stare avansată de care suferea (și a controverselor ce au urmat după moartea sa în împărțirea bunurilor). În poezia rastafari și în lirica muzicii raggae se găsesc unele descrieri a așa-numitului Paradis pe Pământ.

Ceremonii

În religia Rasta sunt două tipuri de ceremonii:

Discuția rațională

Este un eveniment simplu prin care rastafarienii se adună, fumează cannabis („ganja”) și dezbat fapte etice, sociale și religioase. Persoana ce are onoarea de a aprinde țigara de canabis rostește o scurtă rugăciune înainte, iar ganja este dată mai departe în sensul acelor de ceasornic, excepție făcând perioadele de război când se oferă în sensul opus.

Grounarea

Binghi sau grounarea este o zi sfântă (21 aprile). Se sărbătorește în onorea vizitei lui Haile Selassie în Jamaica din anul 1966.
Numele de Binghi derivă din Nyabinghi, un ordin (acum extins) al militanților de culoare neagră din Africa de est. Se sărbătorește prin mult dans, cântec, ospăț și fumat canabis. Ceremonia poate dura câteva zile.

Alte dăți în care o ceremonie binghi poate avea loc:

  • 7 ianuarie – Crăciunul ortodox etiopian;
  • 6 februarie – Ziua de naștere a lui Bob Marley;
  • 20 aprilie – ziua dinaintea venirii lui Selassie în Jamaica și ziua internațională a canabisului;
  • 21 aprile – aniversarea vizitei împăratului Haile Selassie I în Jamaica. Zi cunoscută și ca Ziua Grounării;
  • 23 iulie – Ziua de naștere a lui Haile Selassie;
  • 17 august – Ziua de naștere a lui Marcus Garvey;
  • 11 septembrie – Anul nou în Etiopia;
  • 2 noiembrie – Încoronarea lui Haile Selassie I.

Biserica

În general rastafarienii consideră că propriul corp este adevărata biserică sau templu lui Dumnezeu, de aceea nu văd necesară construirea fizică a unor clădiri.

Dieta

Mulți rastafarieni consumă un număr limitat de cărnuri în concordanță cu legile Vechiului Testament; nu mănâncă fructe de mare sau porc. Majoritatea se abțin de la a mânca orice fel de carne, spunând că mâncând carne transforma corpul într-un cimitir, acest lucru întâmplându-se și in perioada jurământuluiNazirite. Mâncarea aprobată de rastafarieni se numește ital (pronunțat „Aital”). Consumul de alcool este în general considerat ca fiind nesănătos pentru modul de viață a unui rastafarian, în mare parte din cauză că este văzut ca o unealtă a Babylonului de a aduce confuzie lumii.

Ganja

Pentru rastafarieni fumatul cannabisului, denumit și vindecarea națiuniiganja sau iarbă, este un act de spiritualism deseori însoțit de studiu de biblie.

Aceștia consideră fumatul ca fiind un act religios ce curăță corpul și mintea, vindecă sufletul, facilitează pacifismul, aduce plăcere și îi aduce mai aproape de Jah. În secolul VIII canabisul a fost introdus în Africa centrală și de sud de către negustori arabi, unde este cunoscut sub numele de dagga[8]. Fumatul de ganja a a devenit un stereotip pentru lumea modernă, cu toate că – deși considerată benefică – nu este obligatoriu consumarea ei de către un rastafarian.
După spusele multora, ilegalitatea canabisului în majoritatea țărilor este dovada ca persecuția rastafarienilor este o realitate. Ei nu sunt surprinși ca este ilegală, considerând ganja o substanță puternică pentru a deschide minț
ile oamenilor către adevăr, un lucru nedorit de Babylon.[9]
Versete din Biblie ce sunt considerate de rastafarieni că justifică folosirea canabisului: Geneza 1:11; Geneza 1:29; Geneza 3:18; Psalmii 104:34.

Probleme legale

  • În 1998, avocatul poporului din SUA, Janet Reno a enunțat o opinie legală cum că aceștia nu au dreptul religios de a fuma ganjadeoarece intră sub incidența legilor drogurilor. O poziție similară o are și Regatul Unit unde Curtea de apel a stabilit că libertatea de exprimare religioasă nu este îngrădită de legile împotriva drogurilor.
  • Pe 2 ianuarie 1991, pe aeroportul internațional din Guam (teritoriu SUA), Ras Iyah Ben Makahna (Benny Guerrero) a fost arestat pentru posesia și importul de marijuana și semințe de marijuana. Curtea a decis că consumul este acceptat când este folosit în obiective religioase, dar importul acesteia nu este. Graham Boyd, avocatul lui Guerrero a precizat că decizia curții este echivalentă cu a spune că „vinul are valoare spirituală pentru creștini, dar trebuie să-ți crești singur strugurii”.[10]
  • Cu toate acestea, în iunie 2008, Curtea de Casație din Italia a decis că rastafarienii trebuie lăsați să dețină în mod legal o anumită cantitate de canabis numai pentru folosirea în scopuri religioase.[11][12]

Simboluri

Leul

Leul este simbolul lui Haile Selassie. Iisus Cristos este descris ca „leul lui Iuda”” în biblie și din acest motiv Selassie este văzut ca reîncarnarea lui Iisus.

Dreadlock

Dreadlocked_rasta

Purtarea de dreadlock este strâns asociat cu mișcarea, dar nu obligatorie sau exclusivă pentru adepții săi. Rastafarienii susțin că coafura dreadlock este susținută de religie prin diverse versete din biblie și Cartea Numerelor, de asemenea fiind o metodă de a arăta că trăiesc natural, acest tip de păr formându-se daca părul nu este pieptănat o perioada mare de timp. Adesea s-a sugerat că dreadlock-urile rasta sunt copiate dinKenia în anul 1953, pe când imaginile cu insurgenți kenieni purtând dreadlock au ajuns în Jamaica prin ziare sau reviste. Cu toate acestea, un studiu recent a lui Barry Chevannes[13] a sugerat că primele coafuri dreadlock a rastafanienilor provin de la un sub-grup cunoscuți ca Credința tineretului de culoare neagră în anul 1949. Rasta asociază procesul de creștere a părului în acest mod (dreadlock) ca fiind o călătorie spirituală a minții și sufletului în care doar răbdarea este cheia. Modul natural de creștere a dreadlock-urilor este de a lăsa părul să crească în mod liber, fără a-l tunde sau a-l pieptăna, ci doar spălat cu apă pură.

Pentru rastafarieni foarfecele, lama de ras și pieptănul sunt cele trei obiecte inventate de Babylon.[14]

Cultura

Politica

Cultura Rastafari nu încurajează implicarea în politică. Ba mai mult, în stadiile primare ale mișcării, rastafarienii nu votau din principiu. La alegerile din 1962 din Jamaica Sam Brown a format Partidul Poporului în Suferință. Deși a primit doar 100 de voturi, s-a considerat ca fiind un act puternic pentru Rasta prin participarea la scrutin.

Limba

Rasta susține că limba lor originală, limba africană, a fost furată când au fost reținuți și folosiți în negoț ca sclavi și că limba engleză a fost o limbă impusă de colonialiști. Aceștia au modificat vocabularul și dialectul, în dorința de confruntare cu Babylonul.

„-ism”

Rastafarienii resping sufixul „-ism”. Ei văd în cultura modernă Babylon o varietate de cuvinte ce se termină în „-ism”, cum ar fi capitalism, comunism și nu doresc a lua parte la acestea. Aceștia resping și termenul de Rastafarianism și de aceea au existat conflicte între rasta și membrii ai comunității academice care doreau să denumească oficial această religie cu terminația -ism. Cu toate acestea s-au efectuat și cursuri despre Rastafari folosind vocabularul propriu.[15]

Muzica

Muzica a avut un rol important în mișcarea Rastafari. Conexiunea dintre rasta și unele tipuri de muzică ca reggae a fost făcută cunoscută și de faima internațională a unor muzicieni precum Bob Marley sau Peter Tosh.

Cântecele Niyabinghi sunt auzite la ceremoniile numite grounări și include bătutul la tobe, dansatul și fumatul ritualic de ganja. Toba este un simbol al rastafarienilor africani, iar unii adepți susțin că sufletul lui Jah se află în interiorul său.

Reggae

Reggae a apărut printre negrii săraci din Trenchtown. Muzicienii din Jamaica au combinat stiluri auzite la radio din SUA ca R&B și Jazzcu muzica tradițională, ca mai apoi să devină reggae sub influența muzicii soul. Muzica reggae a început să fie ascultată pe plan internațional în anii 1970, mulțumită artiștilor ca Bob Marley ce a și popularizat mișcarea Rastafari în lume. Alți cântareți de muzică reggae sunt Peter Tosh, Freddie McGregor, Toots & the Maytals, Burning Spear, Black Uhuru, Prince Lincoln Thompson, Bunny Wailer, Prince Far I, Israel Vibration, The Congos, Mikey Dread, Don Carlos, The Viceroys, The Itals, Cornell Campbell, The Meditations, Wailing Souls, Norris Reid, Michael Phrophet, The Heptones, Dennis Brown, Twinkle Brothers,Damian Marley, Julian Marley, Max Romeo, Alborosie , Mr. Levy și mulți alții.

Burru

Un alt stil de muzică rasta se numește burru ce se centralizează pe folositea a trei tipuri de tobe, stil ce a fost copiat mai apoi de unii D.J. hip hop.[16]

Există câteva filme jamaicane ce sunt esențiale istoriei Rasta, cum ar fi RockersThe Harder They ComeLand of Look Behind șiCountryman.

Oameni influenți

Marcus Garvey

Rastafarienii îl văd pe Marcus Garvey ca pe un profet ce a modelat semnificativ mișcarea. Adesea el este văzut și ca fiind un al doilea Ioan Botezătorul. Garvey a promovat Naționalismul de culoareSeparatismul de culoare și Pan-Africanismul.

Leonard Howell

Leonard Howell a fost descris ca fiind primul Rasta[17], și primul persecutat deoarece refuza loialitatea față de Regele Angliei George V.

Walter Rodney

În 1968 Walter Rodney, un naționalist Guyanez, autor și profesor universitar publică un pamflet intitulat„Grounarea cu frații mei” (enThe Groundings with My Brothers). Acest pamflet devine rapid un punct de plecare pentru mișcarea Black Power. Combinată cu învățături Rasta, această filozofie de viață cuprinde rapid statele vecine ca GuyanaTrinidad și TobagoDominica, și Grenada.

Rastafari în ziua de azi

Astăzi, mișcarea rastafari este răspândită pe întreg Pământul, în mare parte contribuind muzica reggae a lui Bob Marley. În anul 1997 existau în jur de un milion de adepți Rastafari[18].

Prin pretinderea că Haile Selassie I este mesia reîncarnat, Rastafari este vazută ca o mișcare religioasă nouă, ce provine din Iudaism șiCrestinism. Mulți adepți susțin că Rasta nu este deloc o „religie”, ci doar un „stil de viață”.[19] În 1996, Societatea Internațională pentru Dezvoltare Rastafari a primit statutul de consulativ de către Națiunile Unite.[20]

Astăzi printre rastafarieni se includ și grupuri etnice diferite precum americanii nativi, albii, Māori, indonezienii sau tailandezii.

Comentariu saccsiv:

   Asadar, o gramada de rataciri.

   Haile Selassie I, fostul imparat al Etiopiei ar fi incarnarea lui Dumnezeu, adica acel Jah, parte a Sfintei Treimi, Mesia care s-a intors. El ii va conduce pe rastafarieni la crearea lumii perfecte, paradisul numit Zion, in Africa cu centrul in Etiopia. N-a murit in 1975, ci sta pitit pe undeva sau traieste prin fiecare adept prin invataturile transmise. Este de asemenea un descendent al Regelui Solomon si al reginei din Saba.

   Treimea ar fi de fapt o doime plus o mama.   

   Iisus n-a facut miracole si a fost negru.

   Rastafarienii fumeaza canabis si dezbat teme religioase si sociale, fumatul canabisului fiind un act religios ce-i aduce mai aproape de Jah.

   In 1996, Societatea Internaționala pentru Dezvoltare Rastafari a primit statut de consulativ de catre Națiunile Unite. Adica tocmai Babylonul, impotriva caruia zic ei ca lupta …

   Ratacirea s-a raspandit mai ales prin muzica raggae si Bob Marley.

   Iata melodia lui Bob Marley, Babylon System:

   Iata si o melodie a fiului sau mai mic, Damian Robert Nesta „Junior Gong” Marley si el, evident, tot adept al rastafari:

    Muzica lor, cu tot cu mesaj, s-a raspandit pe plan mondial prin industria muzicala pe care tocmai Babylonul o stapaneste, iar adeptii miscarii nu se mira …

 

EVREII din MASS-MEDIA si INDUSTRIA DE FILME

 

EVREII SI BENZILE DESENATE …

 

 

50 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Paul said, on iulie 18, 2013 at 7:28 am

    Saccsiv, ce parere ai despre noul curent unionist dintre Romania si Moldova, vad ca anul acesta s-a intensificat semnificativ. Basescu il promoveaza intens. Se strang semnaturi pentru a face din asta o prioritate pentru statul roman.

    Apreciază

    • saccsiv said, on iulie 18, 2013 at 12:50 pm

      Paul

      Unire, nenorocindu-i pe moldoveni, nu sunt de acord. Basescu vrea o unire prin atragerea Moldovei la „valorile” europene …

      Apreciază

  2. adi said, on iulie 18, 2013 at 7:35 am

    Unul din membrii acestui cult satanic este snoop dogg.Are deja foarte multi adepti care sint si fani de muzica reggae.Atentie la un amanunt f.important ,ei cred in reincarnare+karma ca si yoghinii ,buddhistii si alti rataciti.
    http://death.findyourfate.com/life-after-death/rastafari.html
    http://www.huffingtonpost.co.uk/2013/03/20/snoop-dogg-lion-rastafarianism-jamaica-reincarnated-documentary_n_2913191.html

    Apreciază

  3. ionut ignat said, on iulie 18, 2013 at 8:19 am

    evident ca acesti rastafarienisti se inchina unui idol, acel jah. desigur evident ca hulele la dresa Lui Dumnezeu Cel Slavit In Treime sunt de inspiratie demonica, prin acel canabis pe care il fumeaza. in adolescenta ascultam cu mare atentie ritmurile muzicii reggae si mai ales bob marley, dar ignoranta specifica anturajului in care eram ma impiedica sa sap mai mult pentru a vedea unde situeaza si ce reprezinta toate cuvintele acelea: zion, babilon, raasta, jah etc.
    un articol interesant si binevenit.

    Apreciază

    • Dolion said, on aprilie 5, 2015 at 1:05 pm

      Draga Ignat, cu toate ca au trecut aproape 2 ani de cand ai lasat scris acest comentariu ma simt obligat sa iti raspund. Consider ca fiecare om de pe planeta asta are dreptul sa se inchine la cine doreste si nu ar trebui sa fie judecat pentru alegerea facuta. ”acel” Jah in perceptia Rasta este exact Acel Dumnezeu in perceptia ta! Insa tu nu ai nici macar atata respect sa scrii JAH cu litera ”mare”.
      PS: Ai noroc ca Rastafarienii nu mananca porc, ca de „Ignat” nu te-as fi vazut bine!!! 😉

      Apreciază

  4. Laurențiu said, on iulie 18, 2013 at 9:46 am

    E bine de precizat că Bob Marley până la urmă a renunțat la Rastafari pentru Hristos și s-a botezat în The Ethiopian Orthodox Tewahedo Church, mai precis la eterodocșii copți. Nu ajunsese la adevăr, dar e o altă măsură decât Rasta.
    http://beginningandend.com/bob-marley-rasta-believer-jesus-christ/
    http://www.rastafarispeaks.com/cgi-bin/forum/archive1/config.pl?noframes;read=47421

    Apreciază

  5. george said, on iulie 18, 2013 at 9:55 am

    Documentarul „Industria Muzicala Demascata” prezinta suficiente marturii ale implicarii elitelor in „formatarea”, formarea si acceptarea noilor „constiinte spirituale” necesare interesului lor. Adeptii miscarii nu se mira chiar daca mesajul lor este promovat industria „Babylonului” deoarece, nu-i asa, „joaca la mai multe capete”.

    Apreciază

  6. Danut said, on iulie 18, 2013 at 10:27 am

    Exista undeva in Biblie paragrafe unde sa se spuna ca, consumul de cannabis este un pacat?

    Apreciază

    • tataia said, on iulie 18, 2013 at 4:10 pm

      Consumul oricarui drog este pacat. Eu unul personal sint si foarte impotriva cafelei. Nu o fi la fel de daunatoare pentru sanatate ca si tutunul, dar tot drog este si tot dependenta da…Este posibil chiar si sa aiba anumite efecte benefice asupra organismulu, dar tot drog este si tot dependenta…Tineti minte ca si la fumat am dezbatut problema ca S-AR PUTEA sa aiba anumite efecte benefice? Desigur acestea, daca exista, sint mult umbrite de cele negative precum si de faptul ca esti SCLAVUL tigarii. Ei bine eu am ales sa nu fiu nici sclavul cafelei. Multi sustin ca nu se pot trezi dimineata daca nu beau o cafea…si ca ii ajuta sa se dezmeticeasca etc…In realitate este exact invers…nu cafeaua te tine treaz ci lipsa cofeinei in singe te face sa fii somnolent…asta desigur daca esti dependent de cofeina. Cel care nu este dependent nu are nici un motiv sa fie somnolent.

      Sa va relatez o intimplare prin care am trecut in urma cu citiva ani…Plec eu cam asa pe la orele 22.00 din Bucuresti, mergind in provincie la parintii mei. Dar cum imi aduc aminte ca in ziua aceea am fost tot pe fuga si nu am apucat sa maninc nimic incepe pe drum sa ma cam roada stomacul…La Busteni vad citeva fast-food-uri din astea marunte pe marginea soselei…opresc si comand un meniu cu snitel de pui…respectivii au vazut ca masina are numar de provincie, mai bine zis de departe rau…si ma intreaba: „Calatoriti departe?” „Ehe…pina la Baia Mare” zic eu. „CInd ajungeti?” ei de colo. Eu: „Abia catre dimineata!”. „Va servim si cu o cafea?” „- Nu multumesc NU CONSUM cafea”. Si ei de colo….”Vaaaai dar nu inteleg cum puteti sta treaz o noapte intreaga fara cafea!” La care eu le-am raspuns…”datorita simplului fapt ca eu NU SINT DEPENDENT de cofeina”

      Apreciază

  7. Vasile said, on iulie 18, 2013 at 10:42 am

    Discutii aprinse pe site-ul ”Ortodoxul Traditional” vedeti comentariile

    Apreciază

    • saccsiv said, on iulie 18, 2013 at 1:00 pm

      Vasile

      Da un link, te rog.

      Apreciază

      • STOP RFID 666 said, on iulie 18, 2013 at 2:25 pm

        saccsiv

        Sunt schismaticii de pe vechi. Au ajuns sa-l huleasca si pe Sfantul Paisie Aghioritul. Sunt mai rau ca sectarii.

        Apreciază

  8. Vasile said, on iulie 18, 2013 at 10:50 am

    @stop rfid 666
    Vezi ca ti-a raspuns pe site-ul ”Ortodoxul Traditional”

    Apreciază

  9. copac said, on iulie 18, 2013 at 11:44 am

    Nu atac, nu iau apararea ! Dar din cunostintele mele (nu stiu unde am citit pe internet) am aflat ca Bob Marley s-a intors la Ortodoxie !!! Scrie si pe wikipedia: Marley was baptised into Christianity by Archbishop Abuna Yesehaq of the Ethiopian Orthodox Church in Kingston, Jamaica, on 4 November 1980.
    Cine are mai multe informatii despre acest lucru, sa ne anunte 🙂

    Apreciază

  10. pcmouse said, on iulie 18, 2013 at 12:37 pm

    fratilor am primit un mesaj satanist azi pe telefon de la numarul +12267918730 il pot reda pe blog?
    iar aseara am primit apeluri.am raspuns si gafaia in telefon.m-au gasit satanistii habar nu am cum.probabil dupa ce am postat adresa mea de email..
    in bucatarie mi-a explodat o bricheta din senin…

    Apreciază

    • crestinul ortodox said, on iulie 18, 2013 at 1:25 pm

      aveti grija ca se lucreaza prin vrajitorie si ocultism , nu va temeti …
      va faceti Sfanta CRUCE DREPT iar candela sa nu fie stinsa ca acea flacara va sta marturie pentru cei care o aprindem iar dracii nu vor avea putere in fata luminei de la Sfanta Candela si indeosebi a SFINTEI CRUCI pe perete ;
      invatati sa fiti cat mai independenti de telefoane ca se lucreaza prin acestea si prin massmedia -otravire a mintii
      sa invatam sa citim la Psaltire macar cate o catisma pe zi , dimineata ca atunci ii blestemi pe draci si cu focul Duhului SFANT din gura Psalmistului si Sfantului Prooroc David ii arzi ;
      iar daca se poate seara inainte de culcare sau noaptea mai bine Sfantul Acoperamint al MAICII DOMNULUI
      doar rugaciunea in Duh si ADEVAR este Scut de Aparare
      si
      SFANTA CRUCE Arma DE Biruinta
      Doamne Ajuta
      Amin!

      Apreciază

    • cosminml said, on iulie 18, 2013 at 5:48 pm

      Mergi la spovedanie si impartasanie si daca esti sub canon pot trimite tot iadul pe tine ca nu au ce iti face.

      Apreciază

    • Alexandru(Fulger) said, on iulie 18, 2013 at 6:34 pm

      Este periculos frate sa iti lasi mailul pe blog , l-am lasat si eu o data si au inceput aia sa comenteze in locul meu tot felul de mesaje nesimtite.

      Apreciază

  11. STOP RFID 666 said, on iulie 18, 2013 at 12:38 pm

    Pentru a strange date suficiente, cercetatorii au gasit voluntari care au purtat un GPS pentru o perioada lunga de timp. De asemenea, ei au instalat dispositive GPS pe autobuze si pe alte mijloace de transport.

    http://www.ziare.com/magazin/inventii/inventia-secolului-s-a-realizat-programul-care-iti-prezice-viitorul-1246705

    Apreciază

  12. Iones said, on iulie 18, 2013 at 12:47 pm

    Bob Marley a murit crestin orthodox, s-a botezat inainte de moarte

    Bob Marley: Orthodox Christian
    http://journeytoorthodoxy.com/2010/06/03/bob-marley-orthodox-christian/

    Bob Marley s-a convertit la Ortodoxie:

    Bob Marley Died a Christian, Not Rastafarian, Claims Archbishop
    http://global.christianpost.com/news/bob-marley-died-a-christian-not-rastafarian-claims-archbishop-68800/

    Apreciază

    • Iones said, on iulie 18, 2013 at 12:58 pm

      Bob Marley despre illuminati:

      Apreciază

    • saccsiv said, on iulie 18, 2013 at 1:10 pm

      Mi-au scris mai multi. Asa o fi si e bine pentru el.

      Oricum, e un fapt incontestabil ca a fost printre principalele instrumente ale raspandirii ratacirii, inainte de a-si reveni.

      Apreciază

      • Neddih said, on iulie 18, 2013 at 1:38 pm

        Poate faptul ca el era un suflet bun si credea cu adevarat intr-o lume mai buna ( dupa moarte ), caci pana la urma asta si ‘predica’ prin mesajele lui, poate de-asta l-a milostivit Dumnezeu.

        Si acum nah, stiu ca „vai de cei prin care vine sminteala”, insa botezul parca sterge toate pacatele facute de om pana atunci, asa-i ?

        Apreciază

      • cosminml said, on iulie 18, 2013 at 5:59 pm

        @ Needdih

        Botezul sterge, dar exista o mare problema, muzica lui ramanand si dupa moarte sminteste in continuare si toata aceasta sminteala el o plateste acolo unde e.

        Aici e cel mai bun exemplu caci si dupa moarte se pot schimba lucrurile in bine sau rau:

        Apreciază

    • crestinul ortodox said, on iulie 18, 2013 at 1:40 pm

      daca s-ar intoarce la ORTODOXIE toti acesti rataciti cum a facut-o Bob Marley ar fi pe Calea Adevarului prin insasi HRISTOS , Ce Este ADEVARUL , Fiul Lui DUMNEZEU , DUMNEZEU ADEVARAT dintru SFANTA TREIME CEl Ce este si A Fost MESIA -Om si DUMNEZEU ADEVARAT pe pamint , Mielul Injunghiat ce a deschis Cartea VIETII si are sa vina spre judecarea neamurilor .;

      insa atat timp cat merg in ratacire nu fac decat a sluji tatalui minciunei ce loveste in BISERICA Lui HRISTOS , ORTODOXIE prin paganismele de alta data pentru ca , de … au iesit dracii din adancurile iadului si sunt pe pamant …spre inselarea si pierzania oamenilor

      Apreciază

      • pcmouse said, on iulie 18, 2013 at 2:25 pm

        crestinul ortodox-vb f serios acum am primit un alt sms ceva in latina sau greaca ceva cu necuratul e mai lung..

        Apreciază

      • crestinul ortodox said, on iulie 18, 2013 at 2:39 pm

        si tu ai impresia ca vorbesc „sa ma aflu in treaba ”
        numai da ” margaritare in gurile porcilor ” adica nu-ti mai comunica pe oriunde adresa de mail sau nr de telefon …dar oricum sunt legate una de alta …
        insa indemn Sa Fim Cu Credinta ADEVARATA si oriunde sa martirisim pe HRISTOS prin SFANTA CRUCE Drept facuta caci atunci cand te-ai insemnat cu semnul Sfintei CRUCI praf se face si in capul alor se intoarce focul si-i va arde …
        cu dracu nu stai de vorba ci spui in gandul tau
        Sfantul si Maritul PROOROC ILIE Cu foc sa te ia in primire spurcaciune si vrajmas al lui HRISTOS ca nu-mi dai pace
        si spui atat acestea in gandul tau si Sfanta CRUCE pe piept sa fie , o Cruce de aur , de argint de lemn dar SA FIE SFINTITA
        din ce am auzit Sfantului Parinte Ilarion Argatu prin telefon trimiteau …
        si din potir de noua ori a fost …
        INSA Harul din CREDINTA SFANTA ne sunt pavaza si acoperamint

        Apreciază

      • crestinul ortodox said, on iulie 19, 2013 at 3:00 pm

        aici se adevereste ce a spus Mantuitorul pentru orice eretism fie el si monofizit
        „Prin MINE Veti ajunge la Tatal ”
        adica prin HRISTOS,- ADEVARATUL MESIA , Om si DUMNEZEU ADEVARAT este Cale , ADEVAR si Viata adica omul renaste din nou prin Baia Botezului ADEVARAT Cel Sfant , nu numai botezul cu apa ci BOTEZUL Si Cu Foc Cu Duhul SFANT astfel omul se poate ridica din fiinta sa decazuta , din mocirla pacatului prmind HAINA ALBA Cea De Nunta
        alta cale nu este de Mantuire decat Botezat in apa si foc in Sfanta TREIME , Tatal , Fiul si Duhul SFANT … pentru ca „prin MINE Veti Ajunge la TATAL ” adica prin HRISTOS Ce este Cale , ADEVAR si Viata
        si Acest BOTEZ ADEVARAT in ORTODOXIE il gasim , Botezul Crestin Ortodox
        amin!

        Apreciază

  13. […] ca Bob Marley s-a convertit la Ortodoxie, inainte sa moara. Acest lucru NU este scris de Saccsiv in articolul […]

    Apreciază

  14. kosk said, on iulie 18, 2013 at 1:43 pm

    este doar o secta a unor fumatori de ‘iarba’, hippies, printre alte 20000 de secte care mai de care mai exotice.. cele periculoase sunt cele ‘neopprotestante’ de genul mormon , adventisti ,sau martorii lui ‘yehova’..dispun de fonduri substantiale( au inclusiv posturi tv) si au infestat Romania.

    Apreciază

  15. kosk said, on iulie 18, 2013 at 2:20 pm

    iar ca exemplu..sectele judaice recurg la masuri extreme (au ca tinte oamenii saraci si analfabeti..) cititi aici..
    http://www.pasi.ro/extra/mi-au-daruit-o-vaca-asa-m-au-convins-sa-devin-amish.html

    Apreciază

  16. STOP RFID 666 said, on iulie 18, 2013 at 2:43 pm

    MIRCEA BADEA DESPRE CARDURI

    Apreciază

  17. gerica64 said, on iulie 18, 2013 at 3:00 pm

    Biserica ortodoxă etiopiană (în limba amharică:Yäityop’ya ortodoks täwahedo bétäkrestyan) este o biserică veche orientală coptă autocefală care s-a desprins de patriarhul copt din Alexandria în 1959. Biserica ortodoxă etiopiană numără 45.000.000 credincioși, ceea ce reprezintă 60% din populația Etiopiei. Biserica mai este cunoscută și sub denumirea de Täwahedo ceea ce în limba ge’ez (limba în care se țin liturghiile) înseamnă unitate.La aceasta biserica sa convertit Bob Marley .copiii de parte bărbătească sunt tăiați împrejur în a opta zi de la naștere
    există interziceri în ceea ce privește consumul de carne de porc și de pește cu solzi
    sunt două zile de sărbătoare pe săptămână: duminica și sâmbăta
    se jertfesc animale în special miei
    femeile au oprită intrarea în biserică când sunt în timpul menstruației, trebuie să își acopere capul cu un batic numit shash
    în biserică femeile stau separate de bărbați
    la intrarea în biserică credincioșii se descalță
    bisericile sunt construite după planul templului lui Solomon care cuprinde trei părți: qeddeste-qeddusan- sanctuarul închis, queddest – spațiul sfânt și qene mahelet – unde preoții citesc scripturile.Astia sunt monofiziti iata cum sta treaba cu ei:

    http://atitudini.com/intrebari-si-raspunsuri-despre-monofiziti-si-copti/
    Muzica reggae mi-a placut foarte mult este linistitoare sunt unele piese superbe cine a ascultat stie.Textele nu le intelegeam pe mine ma interesat ritmul si sunetul placut.

    Apreciază

  18. Cosmin S. said, on iulie 18, 2013 at 3:20 pm

    Atentiune!

    GASLAND 2

    aici: https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=AdlVH1IjQu4#at=3340

    Apreciază

  19. […]    Iata comentariul fratelui Laurențiu Dumitru postat la articolul MISCAREA RASTAFARI – Jah te iubeste. O cumplita ratacire ce s-a raspandit pe plan mondial mai ales…: […]

    Apreciază

  20. Neddih said, on iulie 18, 2013 at 4:35 pm

    Oh, eu am avut o perioada de vreo 3 ani in care-am fost narcoman. Un narcoman cu diploma si-un atlet al viciului, iar ganja m-a insotit aproape toata perioada asta neagra.

    Departe de Dumnezeu obiceiul fumatului de ganja care practic te imbata, iti da stari ba de spaima si frica, ba de placere si ras dobitocesc. Pe deasupra, instiga la lene si revolta.

    Are si plusuri si minusuri, ca orice alt viciu. Insa ma indoiesc ca-i place lui Dumnezeu sa ‘cantarim argint pentru lucruri care nu hranesc’ si care costa o gramada, in loc sa-i folosim spre a face mici fapte bune celorlalti.

    Oricum, spun din proprie experienta ca in mirajul drogurilor nu sunt prinsi numai oameni rai, sunt si o gramada de oameni dezaxati, care pur si simplu nu stiu prea multe.
    Pe mine Dumnezeu, cu semn, m-a scos din lumea drogurilor, altfel n-as fi iesit. As fi consumat in continuare, as fi devenit o lepra mai mare decat eram si sunt (caci inca am deficiente de caracter).

    Multi, iarasi, nu asculta Bob Marley de dragului lui Jah si multi nici nu stiu despre miscarea religioasa rasta, multi se raporteaza doar la look ( dreduri care dau bine, mai ales intre tineri ), la obiceiuri ( fumatul de ganja are un efect anumite asupra fumatorilor, ii face sa se creada cumva … frati, adica din aceeasi categorie, uneste oamenii cu acelasi viciu ) si la faptul ca par mai interesanti.

    Apreciază

    • Alexandru(Fulger) said, on iulie 18, 2013 at 6:37 pm

      Marihuana=tamaia satanei , am prieteni la greu care fumeaza asa ceva , nu vreau sa ma ating de nici un fel de tigara chiar daca ar fi cea mai ,,sanatoasa” din lume.

      Apreciază

      • Neddih said, on iulie 19, 2013 at 12:50 am

        Nici nu-ti recomand. Si cand vine vorba de „sanatate” si „naturalete” si ca „Dumnezeu le-a facut pe toate”, sa stii ca nu sunt decat cuvinte goale care vor sa justifice patima.

        Apreciază

  21. […]    Iata intrebarea cititorului Paul, postata la rubrica de comentarii a articolului MISCAREA RASTAFARI – Jah te iubeste. O cumplita ratacire ce s-a raspandit pe plan mondial mai ales…: […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.