SACCSIV – blog ortodox

STIRILE ZILEI (17.07.2013)

Posted in Dan Puric, papa Francisc I, STIRI by saccsiv on iulie 17, 2013

Ziare com: Papa ofera iertarea pacatelor celor care il urmaresc pe Twitter

Papa Francisc a oferit iertarea pacatelor oricui urmareste slujba de Ziua Mondiala a Tineretii la televizor, radio sau pe Internet, respectiv pe reteaua de socializare Twitter.

Gandul: Premieră în Justiţie: un dosar vechi de 75 de ani ar putea fi redeschis. Un ordin călugăresc al Vaticanului vrea înapoi Băile Felix

Secţia Civilă a Curţii Supreme ar putea avea pe rol cel mai vechi dosar din România. Ordinul călugăresc Premonstratens este la un pas să redeschidă un litigiu cu statul român care datează din 1937. Ordinul ce aparţine Vaticanului susţine că în 1936 a fost deposedat de 176 de hectare de teren şi de staţiunea Băile Felix.

Documentele depuse la dosar arată că, printr-o simplă ”corectare” a cărţii funciare, staţiunea Băile Felix a fost trecută din patrimoniul ordinului în proprietatea statului român. Valoarea litigiului la ora actuală este de câteva zeci de milioane de euro. Procesul din 1937 a fost oprit printr-o banală adresă trimisă de Ministerul Afacerilor Externe.

Digi 24: Vot istoric în Parlamentul britanic, care a aprobat legalizarea mariajelor homosexuale pe teritoriul Angliei şi al Ţării Galilor.

Gandul: Vot istoric: Irlanda a legalizat avortul în circumstanţe limitate

Ziare com: Cei mai multi copii se vor naste din parinti necasatoriti – Vezi in ce tara

Majoritatea bebelusilor din Marea Britania se vor naste in afara casatoriei in urmatorii trei ani, din cauza unui declin al mariajului, au anuntat reprezentantii Oficiului National de Statistica din aceasta tara.

Ziua Veche: Israelul şi intervenţia militară în Iran înaintea SUA 
Premierul israelian Benjamin Netanyahu a avertizat duminică, la un post american de televiziune, că Israelul ar putea interveni militar înaintea Statelor Unite împotriva programului nuclear iranian, calificându-l pe noul preşedinte Hassan Rohani drept un “lup deghizat în oaie”. (…)

Ziua Veche: Arabia Saudită a pus rachetele pe Iran şi Israel 
Arabia Saudită ar deţine rachete balistice orientate în direcţia Iranului şi Israelului, instalate într-o bază secretă în deşert, a declarat joi un grup de consultanţă specializat în domeniul apărării, IHS Jane Intelligence. (…)

Capital: Grecia a intrat în grevă generală

Ziare com: Spania, in genunchi: Teribila drama a „sclavilor” bancilor

Ziua Veche: România se rupe definitv? Dragnea, despre regionalizare, federalizare şi steaguri 
Gura păcătosului: regiunile “vor rupe definitiv România”. De comunism? Vicepremierul Dragnea se îmbată cu apă plată, la Balvanyos: “Regionalizarea României nu înseamnă federalizare”. Dar propune steaguri regionale. România se rupe definitv? 

Mediafax: Ungaria a cerut FMI să închidă biroul de la Budapesta. Fondul Monetar Internaţional a acceptat cererea

Adevarul: Rusia nu cedează. Fără văl islamic în şcoli

Mediafax: EDWARD SNOWDEN A CERUT OFICIAL AZIL POLITIC PROVIZORIU IN RUSIA

Ziua Veche: Spionaj informatic: Cum a colaborat Microsoft cu servicile secrete 
Documente “strict secrete” aratǎ cǎ Microsoft a colaborat îndeaproape cu serviciile americane de informaţii cu scopul de a permite interceptarea utilizatorilor săi, ajutând Agenţia pentru securitate naţională (NSA) să ocolească sistemul de criptare al companiei. (…)

Ziua Veche: În Parlamentul European se consumă cocaină la greu 
Urme de cocaină au fost descoperite în mai multe locuri din clădirea Parlamentului European din Bruxelles, inclusiv în toalete, după cum relevă o anchetă realizată de postul de televiziune din Germania Sat-1, citat de BBC şi portalul rus Rbc. (…)

Hotnews: Uniunea Europeana nu are in vedere interzicerea fracturarii hidraulice

Ziare com: Exploatarea gazelor de sist, cauza cutremurelor tot mai dese?

Cercetarile specialistilor in seismologie arata ca activitatea industriala a oamenilor, in principal injectarea apei in sol, tehnica prin care se exploateaza gazele de sist, poate fi responsabila de cutremurele care apar tot mai des in lume.
Specialistii americani sunt ingrijorati de faptul ca in SUA s-au produs peste 300 de cutremure de cel putin 3 grade intre anii 2010 si 2012. Numarul lor este ingrijorator, caci in perioada 1967-2000 s-au produs doar 21 de evenimente seismice pe an, scrie Science Daily.
Expertii au constatat ca numarul mare de cutremure s-a produs in zone in care apa folosita in scop industrial a fost introdusa in puturi de mare adancime.

Finantistii: Ancheta de proportii printre multinationalele farmaceutice. Investigatiile pleaca de la GlaxoSmithKline

Finantistii: Saracii din India ajung soareci de laborator pentru grupuri farmaceutice. Firmele profita de neputinta oamenilor care nu-si permit sa plateasca tratamentele medicale

Antena 3: Sărăcia şi disperarea transformă oamenii în mărfuri. Cum îşi negociază românii organele

Ziare com: Germanii se tem ca rromii le dezintegreaza comunitatile

Rromi din Romania au speriat nu doar Marea Britanie, ci si tarile nordice si Germania, tara in care s-a inregistrat o crestere a infractionalitatii din cauza acestora, iar pacea sociala este amenintata de imigratie.

Adevarul: VIDEO Gestul cu care un bărbat paralizat a impresionat o lume întreagă

Un bărbat care a rămas paralizat şi-a sacrificat visul de a merge din nou, donând banii pe care i-astrâns pentru operaţie, respectiv 20.000 de lire sterline, unui copil care trece prin aceeaşi suferinţă.
Animal zoo: O fetiţă de 12 ani a fost salvată de la viol de o haită de maidanezi!

sinucigasul11

Foto: http://www.certitudinea.ro/articole/credinta/view/interviu-cu-dan-puric-mitocanul-international-si-a-dat-mana-cu-mitocanul-national

Capital: Dan Puric, omul de aproape 100.000 de euro pe an. Câştigă mai bine decât un şef de companie

12 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Instigare la Viata said, on iulie 17, 2013 at 11:34 pm

    Doamne ajuta!

    Nu stiu ce s-a intamplat in ultimul timp, dar parca se grabesc mult prea rau. Numai blasfemii, stiri socante, distrugerea familiei. Se intampla rapid lucruri groaznice.

    Despre unul dintre ele am scris si eu: e vorba de microchiparea animalelor de companie din Bucuresti. Statul ne olbiga sa le implantam chip-ul care, evident, „nu se stie” daca e sau nu toxic. Fratilor, noi refuzam chip-ul, dar de ce sa le implantam lor? Sunt suflete, sunt si ele aparate de Dumnezeu. E un mare abuz in care statul se autoproclama proprietar al cainilor nostri.

    Si daca nu o facem pana in ianuarie 2014 (o sa fie un an greu si cu asta, si cu buletinul cu chip), primim amenda 3.000 lei. Mie mi se pare ca facem o alegere pe jumatate intre Dumnezeu si bani. Chiar lasam sa se intample si asta?

    Apreciază

    • Maria said, on iulie 18, 2013 at 6:28 am

      Renuntati la animalele de companie , ocupandu-va de propria persoana , in legatura cu cipuirea .
      Ca sa stai sa ai si grija animalelor sa nu fie cipuite , asta arata imaturitate in gandire si comportament .
      S-a umplut Romania cu caini , vor ajunge sa depaseasca populatia tarii ca numar , datorita fanatismului si mentalitatii multora , care au copiat la indigo , obiceiurile din Occident , cand , necuvantatoarele sunt
      puse la nivelul omului , care a ajuns sa manance cu cainele din farfurie , sa locuiasca si sa doarma cu cainele
      , ignorand saracii de pe strazi si copiii abandonati pe la casele de copii si pe strazi .De acestia nu se ocupa societatea , dar de caini , se ocupa , ba mai mult , nu ai voie sa „te iei” de un caine care te-a muscat , ca-ti face dosar penal .Nu cumva sa abandonezi vreun catel pe undeva , ca imediat esti filmat si dus la politie .
      Iata ca si cainii , conduc lumea .
      Cainele si pisica s-au dusmanit de-o viata , pt ca , cainele era invidios pe pisica , pt ca sta in casa la caldura si el pazeste casa stand legat afara , acum s-au impacat , pt ca si cainele a ajuns sa stea in casa pe fotolii si canapele , la un loc cu pisica , stand la masa , impreuna cu stapanul .

      Apreciază

      • G-man said, on iulie 18, 2013 at 1:00 pm

        Apreciază

      • G-man said, on iulie 18, 2013 at 1:19 pm

        http://www.crestinortodox.ro/credinta/sfintii-animalele-135771.html
        Maria , daca facea si Noe la fel , se salva numai pe el si familia ?
        Sunt 2 extreme : cei ce idolatrizeaza animalele si cei ce le vor moarte. Sa ne ferim de amandoua.

        Apreciază

      • cosminml said, on iulie 18, 2013 at 5:43 pm

        Si Paisie Aghioritul avea grija si hranea animalele.

        Apreciază

      • Alexandru(Fulger) said, on iulie 18, 2013 at 6:57 pm

        La fel si Parintele Cleopa dadea mancare ursului cand era in pustie.

        Apreciază

      • Instigare la Viata said, on iulie 19, 2013 at 12:39 am

        Iertati-ma, nu am vrut sa starnesc discutii. Insa eu nu vad ceva gresit in a tine un animal, fie el de rasa sau luat de pe strada. Sunt niste suflete carora le promitem, practic, o viata fericita si o mancare buna. Nu putem sa ii lasam balta, sa fie cipuiti.
        Nu e vina cainilor abandonati ca sunt pe strada. Nu trebuie sa urasca nimeni animalele din cauza asta. Insa e o situatie trista atat pentru noi, ca ne iau „prin invaluire” si cipeaza animalele. In al doilea rand, ei nu merita sa fie cipati. Sunt niste suflete.
        Vezi scopul real al acestei legi: ca sa ne faca sa le cipam de frica banilor, sa schimbam constiinta pentru ca le facem rau voit si sa acceptam mai usor chip-ul. O facem????? Eu nu vreau sa imi cipez cainele. Insa nu stiu cum voi proceda. Daca stie cineva cum se poate face…

        Apreciază

    • pcmouse said, on iulie 18, 2013 at 10:44 am

      nu cipez nimic!amenda sa fie daca asa vrea statul.nu imi dau animalele necuratului.sunt sarac dar nu ma sperie

      Apreciază

      • pcmouse said, on iulie 18, 2013 at 10:45 am

        este o incercare de credinta.

        Apreciază

  2. mihai said, on iulie 18, 2013 at 7:48 am

    ce sa mai! vedem cum toate aceste nenorociri trec pe linga noi neobservate

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.