SACCSIV – blog ortodox

STIRILE ZILEI (12.07.2013)

Posted in STIRI by saccsiv on iulie 12, 2013

Cotidianul: Premoniţia politică a părintelui arhimandrit Justin Pârvu

Urgia prevestită de părintele arhimandrit Justin Pârvu, ce va urma după 12 luni de libertate, dacă o considerăm credibilă, ar putea anunţa o trezire violentă la realitate a unui popor trădat de conducătorii săi şi consecinţa: intervenţia şi represiunea ce se vor declanşa în numele apărării statului de drept, ducând România la războiul civil, eşuat în decembrie ‘89, martie şi iunie ‘90, precum şi în septembrie ‘91?

Căci ce poate fi o urgie care pune capăt libertăţii? Numai o dezlănţuire violentă a unor forţe pustiitoare care duc la un prăpăd, la un dezastru, la o nenorocire care ne vor lovi în fiinţa existenţei noastre.

[…]

Românofobia estică se menţine în aceleaşi cote de agresivitate, anterior evidenţiate, continuându-se agitarea ideii întregirii şi federalizării Moldovei [ sloganul “Moldova noastră la Iaşi!”] “The European Free Alliance” vede Transilvania şi Banatul ca state-regiuni, altele 27 cu ”minorităţi-problemă”.
Urgia conturată din împlinirea acestei ipoteze ar însemna şi un context de mari tulburări geopolitice, conexate unor evenimente repetitive ale celor de la sfârşitul anului 1989 şi începutul anilor ‘90. Asemenea evenimente curg în lumea arabă, s-a molipsit şi Turcia, nu-i linişte în Grecia, bulgarii ce mai vor şi ei?!

EVZ: Site-ul unei cunoscute mănăstiri românești, spart de hackeri

Site-ul Mănăstirii Petru Vodă a fost spart de hackeri. În locul paginii de start, pe site apare mesajul ”Hacked By Brazilians Hackers Team”

Ziua Veche: Chevron îşi poate amplasa sondele de explorare în Vaslui 
Compania petrolieră Chevron a obţinut acordul de mediu pentru amplasarea sondelor de foraj de explorare a gazelor de şist în cele trei zone din judeţul Vaslui, decizia fiind luată de către Comitetul de Analiză Tehnică din cadrul Agenţiei de Protecţie a Mediului (APM) Vaslui. (…)

Ziare com: Primarul Timisoarei, acuzat de homofobie: A inchis singurul club de gay din oras

Hotnews: Farmecul vietii si-a schimbat patronul – Cine sunt Nicolae Cristescu si Adrian Zamfir, oamenii care au preluat Rapidul de la George Copos

Nascut pe strada Turda, langa Podul Grant, Nicolae Cristescu marturiseste ca tine cu Rapid inca de la varsta de doi ani. Nu rata nicio deplasare si niciun antrenament al echipei favorite. 

[…]

„Sunt mason. Dar masoneria e o organizatie mult prea serioasa si importanta ca sa o asociem cu o activitate sportiva. Chiar m-a sunat Marele Maestru al Romaniei, medicul Radu Balanescu, directorul Spitalului „Grigore Alexandrescu”, dupa toate asocierile cu Rapidul. Prin dumnealui tara noastra va organiza cel mai mare eveniment masonic planetar, care se tine o data la 7 ani si reuneste toti marii maestri din lume”

[…]

„Am petrecut o ora si jumatate cu Vladimir Putin la Moscova. Masoneria nu are legatura cu Rapid, cu sportul. Cand masonul Vaida Voievod semna tratatul de Pace la Londra, pentru Romania, o facea strict pe filiera masonica. Uite, mi se zbarleste pielea pe mine cand povestesc”

Ziua Veche: Mitropolitul Varnei s-a înecat în Marea Neagră 
Mitropolitului Varnei, Kiril, s-a înecat în Marea Neagră, trupul său neînsufleţit fiind găsit marţi dimineaţă pe malul mării, în zona cartierului Traka al oraşului Varna, informează site-ul Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Bulgare. (…)

Ziua Veche: Hazem al-Beblawi a fost numit premier al Egiptului
Hazem al-Beblawi, fost ministru de finanţe, a fost numit marţi premier al Egiptului, a anunţat purtătorul de cuvânt al preşedinţiei, Ahmed al-Muslimani, relatează AFP. Hazem al-Beblawi Mohamed ElBaradei, laureat al Premiului Nobel pentru Pace, a fost numit vicepreşedinte pentru relaţii internaţionale. (…)

Ziua Veche: Vlad Ţepeş, în arborele genealogic al bebeluşului regal 
Vlad Ţepeş, François Mitterrand şi George Washington sunt doar câteva dintre personalităţile care fac parte din arborele genealogic al copilului pe care prinţul William şi ducesa Catherine îl aşteaptă în iulie, potrivit experţilor în genealogie. (…)

Hotnews: Franta: Primarii si locuitorii au inceput sa-i evacueze pe nomazi si pe tigani fara sa mai astepte deciziile justitiei

In fata caravanelor de tigani care se instaleaza pe terenurile lor, primarii si cetatenii au inceput sa treaca la actiune, fara a mai astepta deciziile justitiei de expulzare, considerand ca legea franceza este prea favorabila acestei minoritati, scrie AFP.

Ziua Veche: Serviciile secrete din Rusia, înapoi la maşina de scris 
Serviciile secrete din Rusia nu numai că încă folosesc maşini de scris, dar  se şi reorintează spre folosrea lor, pentru a-şi apăra informaţiile. (…)

Ziua Veche: Mexic: SUA autorizatǎ ȋn 2007 sǎ instaleze un sistem de supraveghere a comunicaţiilor
Precedentul guvern din Mexic ar fi autorizat SUA să instaleze pe teritoriul său un sistem de interceptare a apelurilor telefonice şi a comunicaţilor prin Internet. (…)

Ziare com: Spionul din buzunar: Ce date personale vitale culeg aplicatiile gratuite de pe mobil

Adevarul: Brăţări cu coduri de bare la Pediatrie

Spitalul de Copii din Braşov va introduce un sistem de brăţări cu coduri de bare care vor fi purtate de fiecare pacient aflat în spital. Odată citite cu ajutorul unui dispozitiv electronic, brăţările vor oferii toate informaţiile de care au nevoie medicii dar şi asistentele. De la datele de identificare ale pacientului şi până la diagnosticul stabilit şi tratamentul urmat, toate vor putea fi văzute printr-o simplă scanare. 

Ziua Veche: Maduro: Venezuela a primit cererea de azil din partea lui Snowden 
Venezuela a primit o cerere de azil de la fostul consultant al serviciilor secrete americane Edward Snowden, care a început luni a treia săptămână în zona de tranzit a unui aeroport din Moscova. (…)

Ziua Veche: WikiLeaks: Snowden încă nu a „acceptat oficial” oferta Venezuelei 
Fostul consultant al serviciilor de informaţii americane Edward Snowden ‘încă nu a acceptat oficial’ oferta de azil politic din partea preşedintelui Venezuelei, a anunţat marţi seară WikiLeaks, contrazicând afirmaţiile făcute anterior de un parlamentar rus, potrivit AFP. (…)

Ziare com: Imagini uimitoare ale prohibitiei alcoolului din America (Galerie foto)

Ziua Veche: Furnicile pot anunţa cutremurele de pământ
Furnicile îşi modifică comportamentul înaintea unui cutremur de pământ, chiar şi de mică magnitudine. Ele îşi încetează activităţile obişnuite şi se depărtează mult de furnicar, fără îndoială ca să nu fie îngropate sub el, scrie passionsante.be. (…)

EVZ: NEAŞTEPTAT. Efectul POZITIV al unui lucru NEGATIV pe care îl face TOATĂ lumea

Descoperirile sugerează că, la oameni, creierul este programat în aşa fel încât să răspundă la bârfă. Acest lucru susţine o teorie anterioară potrivit căreia bârfa i-a ajutat pe oamenii primitivi să prospere! 
Ziare com: Mihai Bendeac: Stefan cel Mare era un psihopat care viola si ucidea de placere

Tagged with:

18 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Ioan Pelasgul said, on iulie 12, 2013 at 9:18 am

    Mănăstirea Petru Vodă este o lăcaș de cult ortodox din județul Neamț. Mănăstirea a devenit cunoscută publicului larg odată cu scandalul din 2011, când pe internet au circulat imagini cu măicuțele de la Manastirea Petru Voda cântând „Sfânta tinerețe legionară”. Odată cu apariția acelor înregistrări, Centrul pentru Monitorizarea si Combaterea Antisemitismului a transmis un protest oficial Patriarhiei Române, atrăgând atenția asupra „promovării ideologiei extremei drepte, în lăcașurile de spiritualitate ortodoxă”. Personajul central al acestui scandal a fost starețul și întemeietorul mănăstirii, Iustin Pârvu, unul dintre cei mai de seamă duhovnici ai cultului otodox din România. Iustin Pârvu a decedat pe 16 iunie anul acesta. Printre ultimele sale cuvinte se regăsește și o profeție legată de apocalipsă. Pe patul de moarte, el a declarat că în 12 luni lumea se va sfârși.

    AIA DE LA EVZ TREBUIE LUATI LA BATAIE

    Apreciază

    • adi said, on iulie 14, 2013 at 6:45 am

      mai corect spus „excrementul zilei”

      Apreciază

    • Maria said, on iulie 14, 2013 at 8:23 pm

      Mass-media ticaloasa , care manipuleaza , denatureaza ce a spus parintele , a spus ca dupa 12 luni va incepe urgia , care poate insemna orice , nu ca se sfarseste lumea , ceea ce este o diferenta enorma .
      Sfarsitul lumii , nimeni nu-l stie , decat Dumnezeu .

      Apreciază

  2. Nicolae said, on iulie 12, 2013 at 10:17 am

    Bravo primarului din Timisoara,si Cati mai multi sa ia exemplu,iar pt. mihai bendeac ,ma baiete cand si fost ultima oara la medic?

    Apreciază

    • pcmouse said, on iulie 12, 2013 at 11:22 am

      lui bendeac ii trebuie exorcizare.,.

      Apreciază

    • Ciprian said, on iulie 14, 2013 at 11:27 pm

      Asta cu gay o fi o treaba, dar de la instaurare au aparut la TOATE intrarile in oras insigne cu Rotary si Lions… ma si scarbesc sa intru in orasul in care locuiesc…

      Apreciază

  3. vasile a said, on iulie 12, 2013 at 11:39 am

    EVZ este un ziar al servicilor secrete maghiare se mai numeste #excrementul zilei #

    Apreciază

  4. Radu Humor said, on iulie 12, 2013 at 4:25 pm

    Cum să se înece o aşa faţă bisericească ???!!!!

    Apreciază

  5. john said, on iulie 12, 2013 at 9:45 pm

    Nesupunere civică în ţinutul secuiesc. Dragnea, întâmpinat cu sute de cârpe albastre
    Nesupunere civică în ţinutul secuiesc. Dragnea, întâmpinat cu sute de cârpe albastre. În comunele Olteni, Malnaş, Micfalău şi Bixad au fost arborate aproximativ 200 de cârpe albastre cu semilună pe case înaintea trecerii prin zonă a delegaţiei vicepremierului Liviu Dragnea, care participă vineri la un forum pe tema regionalizării, la un hotel din Balvanyos.
    http://www.ziuaveche.ro/actualitate-interna/politica-interna/nesupunere-civica-in-tinutul-secuiesc-dragnea-intampinat-cu-sute-de-carpe-albastre-179214.html

    Apreciază

  6. Alex said, on iulie 13, 2013 at 9:39 am

    Armele din depozitele armatei române la rebelii islamişti din Siria ?

    http://romanian.ruvr.ru/2013_07_13/Armele-din-depozitele-armatei-romane-la-rebelii-islamiSti-din-Siria-4313/

    Apreciază

  7. Claudiu said, on iulie 13, 2013 at 9:44 am

    Luati ATITUDINI !!!

    Pe blogul ieromonahului Firmilian Gherasim, numele Parintelui Justin Parvu este jucat in picioare.

    http://my.opera.com/Firmilian/blog/

    Am scris si pe Apologeticum, dar mesajul nu a fost publicat niciodata. (ori a fost cenzurat ori au fost probleme tehnice)

    VA ROG, sa luati ATITUDINI si sa nu practicati cenzura.

    Apreciază

  8. Emanuel said, on iulie 13, 2013 at 12:35 pm

    D ajuta! Sunt pr E, ar putea fi vorba si de manastirile de la Petru Voda…ca mai au 12 luni de libertate dupa care vine urgia…adica prigoana asupra lor. Pr Iustin mi-a spus ca man Petru Voda va fi prima prigonita…e doar o varianta…iertare

    Apreciază

    • saccsiv said, on iulie 13, 2013 at 12:42 pm

      Emanuel

      Am inteles ideea. Dar cine e D?

      Apreciază

      • Maria said, on iulie 14, 2013 at 5:01 pm

        Probabil ca a vrut sa spuna Doamne ajuta , dar nu a putut scrie Doamne , cuvant intreg , sa nu spunem ca s-a lenevit !

        Apreciază

    • adi said, on iulie 13, 2013 at 1:14 pm

      @Emanuel
      Probabil atacul informatic josnic facut asupra site-ului de la manastirea Petru Voda este un preambul a ce va sa urmeze! danutz din deal pregateste probabil lovitura finala asupra parohiilor a caror ierarhi nu s-au inchinat antihristului.Propun o scurta rememorare a unor lucruri intimplate destul de recent, vezi
      http://www.apologeticum.ro/2013/03/dictatura-la-manastirea-varatec-peste-50-de-maici-au-fost-sanctionate-pentru-ca-au-refuzat-cardul-de-sanatate-cu-cip/,cind maicile de la manastirea Varatec care au refuzat cardul de sanatate cu cip,au primit sanctiune administrativa sa nu mai poarte scofie.
      Stareța mănăstirii Iosefina Giosanu (sora episcopului vicar Ioachim Băcăuanu) le-a prigonit pe cele 50 de maici.

      Felicitări maicilor mărturisitoare, să le pomenim cu toţii în rugăciunile noastre.
      “Fericiti cei prigoniti pentru dreptate, ca a lor este imparatia cerurilor” (Matei 5, 10).

      Doamne ajuta!

      Apreciază

      • Maria said, on iulie 14, 2013 at 5:11 pm

        Iosefina Giosanu , cu tot cu frate-su , sunt oamenii patriarhului , punte de legatura intre Moldova si Bucuresti .
        Mai este unul la fel , cel de la Husi ,(Corneliu )oile negre din treapta ierarhilor , ecumenisti , vanduti , pretul fiind , inscaunarea lor in aceste trepte ierarhice , si ascultarea , slugarnicia , supunerea oarba , cu pretul caderii lor , din Harul lui Dumnezeu si pierderea Mantuirii , pt ca daca asculti orbeste de un om , ignorand Legea lui Hristos , nu poti sluji lui Hristos .
        Cu ce drept aceasta stareta de la Varatec , pune stapanire pe sufletele maicilor , cand numai Dumnezeu este Stapanul tuturor sufletelor ?

        Apreciază

  9. xyz said, on iulie 14, 2013 at 10:38 am

    Si daca parintele Iustin Parvu nu se referea la Romania ci la intreaga lume?

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.