SACCSIV – blog ortodox

Sinuciderea reprezinta pacat impotriva Duhului Sfant. S-a sinucis comandantul forţelor speciale americane din Afganistan

Posted in sinucidere by saccsiv on februarie 21, 2013

Preiau articolul: SINUCIDERILE REPREZINTĂ BLASFEMIE ÎMPOTRIVA DUHULUI SFÂNT, IAR SINUCIGAŞII SUNT CONDAMNAŢI LA OSÂNDĂ VEŞNICĂ

     Hristos a arătat că valoarea sufletului este mai mare decât valoarea întregii lumi

Înalpreasfinţitul , mobilizează clerul, poporul, oamenii de ştiinţă şi pe conducătorii oraşului în combaterea fenomenului sinuciderii. În acest cadru:

1) a adresat în Duminica Tuturor Sfinţilor o enciclică care a fost citită în toate sfintele biserici şi mănăstiri ale Mitropoliei,

2) marţi, 19 iunie a.c., a organizat un congres preoţesc general care a abordat exclusiv tema acordării de asistenţă imediată oamenilor cu comportament suicidar,

3) miercuri, 20 iunie a.c., a avut loc în sala mare de evenimente a regiunii Evia de Nord o manifestare cu tema: „Sănătatea sufletească şi criza economică: recunoaşterea şi prevenirea comportamentului suicidar”.

Enciclica

În enciclica Înaltpreasfinţitului Mitropolit, kir Hrisostom, referitoare la sinucideri se atrage atenţia asupra următoarelor:

„Binecuvântaţii mei creştini, Sinuciderile, al căror număr creşte în continuu şi se pare că au drept cauză principală grava situaţie economică în care se zbate patria noastră în ultimii ani, ne provoacă tuturor o mare mâhnire şi nelinişte.

Dar al lui Dumnezeu

Scopul prezentei comunicări nu este să fie cercetate exhaustiv cauzele care îl împing pe om la acest pas pe care îl numim disperat, nici, desigur, să dezvolte o argumentaţie care să arate că această criză economică este mai degrabă pretextul sinuciderilor, câtă vreme alta este cauza reală, având legătură cu starea noastră duhovnicească. Noi dorim să prezentăm caracterul sacru al vieţii, pe care trebuie să îl conştientizăm şi să îl păzim. Viaţa este darul lui Dumnezeu, nu este o cucerire a noastră şi, prin urmare, nu ne aparţine, aşa cum de multe ori credem în mod egoist şi o declarăm necugetat, ca să justificăm purtarea noastră inumană şi tiranică faţă de noi înşine. Este păcat să ne pierdem în asemenea măsură aprecierea de sine şi să nu ne iubim pe noi înşine. Mântuitorul nostru Iisus Hristos a socotit de la sine înţeleasă corecta dragoste de sine şi a aşezat-o ca măsură a iubirii datorate aproapelui nostru. Mai mult încă, Însuşi Hristos a arătat valoarea omului prin însăşi întruparea Lui; de ce S-a făcut om? Pentru om şi pentru mântuirea lui. Pentru acest om Şi-a dat cinstitul Lui sânge şi viaţa, ca să îl elibereze din moarte şi să îl reaşeze în binele primordial, renăscându-l şi dăruindu-i Împărăţia Lui veşnică.

Sufletul valorează mai mult decât lumea toată

Valoarea sufletului omenesc a întărit-o Hristos în chip deosebit şi a pus-o în lumină, comparând-o cu valoarea întregii lumi. „Ce-i va folosi omului”, întreabă Hristos, „dacă va câştiga lumea întreagă, iar sufletul lui îl va pierde? Sau ce va da omul în schimb pentru sufletul său?” (Matei 16, 26). Însă sufletul unui om, potrivit aprecierii Creatorului nostru, valorează mai mult decât întreaga lume! Acest Domn al nostru atotputernic şi multmilostiv ne-a asigurat că va fi cu noi până la sfârşitul veacurilor şi că se va îngriji să nu ne lipsească nimic din cele necesare supravieţuirii, e de ajuns să credem în El şi să fim cu El. Promisiunea aceasta se pare că o uită cel care se cufundă în dezamăgirea şi în depresia lui, nemaiputând să poarte greutatea conştiinţei sau crucea încercărilor şi a tristeţilor de fiecare zi. Nu judecăm nici un om care slăbeşte în credinţă şi se încovoie. Noi toţi avem asemenea momente de slăbiciune şi simţim că ne scufundăm în marea deznădejdii.

Blasfemie împotriva Duhului Sfânt

Să nu uităm însă că, pentru primul caz în care greutatea vinovăţiilor este insuportabilă, nu există păcat care să covârşească nebiruita dragoste a lui Dumnezeu Care îi primeşte pe cei care se pocăiesc şi îi face prietenii Lui. Iar pentru al doilea caz în care viaţa noastră de zi cu zi este insuportabilă din pricina chinurilor şi a presiunilor sufocante, să înţelegem că nu valorează nimic pătimirile vieţii prezente în faţa slavei veşnice şi nestricăcioase, pe care Dumnezeu a gătit-o pentru noi. Acest lucru, de altfel, este scăparea nostru şi izvorul puterii noastre, ca să ne luptăm cu situaţiile plictisitoare şi grele din viaţa noastră. Câtă vreme fără El nimic nu putem făptui, împreună cu El, toate sunt cu putinţă! El Însuşi ne-a încredinţat de acest lucru şi să nu uităm că este credincios în promisiunile Lui şi de nedezminţit în făgăduinţele Lui. În El, aşadar, să nădăjduim şi nu vom fi ruşinaţi. Sfânta noastră Biserică consideră sinuciderea o blasfemie împotriva Duhului Sfânt, în mod irevocabil catastrofală, pentru că sinucigaşul nu este, după cum se dovedeşte, un om puternic, ci un fugar deznădăjduit, pentru care, din păcate, nu mai există speranţe de pocăinţă şi de întoarcere. Şi osânda în acest caz este veşnică! De ce să nedreptăţim şi să osândim atât de aspru sinele nostru? De ce să ne pierdem sufletul pentru care a murit Hristos?

Iubiţii mei copii,

Este adevărat că situaţia economică a multora dintre noi este grea şi a altor semeni ai noştri este de-a dreptul mizerabilă. Să ne reaşezăm. Mai mult, să ne pocăim. Viaţa noastră nu dobândeşte sens din cele ce avem, ci din ceea ce suntem. Suntem datori să arătăm solidaritate faţă de semenii noştri. Să le vorbim tuturor celor care au ajuns sau se află în primejdia de a cădea în deznădejde şi să îi sprijinim moral. De asemenea, este nevoie ca noi toţi să limităm, atât cât putem, «cheltuielile noastre individuale», ca să îi ajutăm pe cei care au o mai mare nevoie. Dacă nu facem acest lucru, deşi putem, atunci avem şi noi o parte de răspundere pentru aceste gesturi disperate ale semenilor noştri.

Sinuciderea este soluţia diavolului

Cel care se gândeşte la sinucidere trebuie să-şi pună întrebarea: nu cumva asta este soluţia pe care mi-o propune diavolul? Va scăpa de chinurile vremelnice, dar se va condamna pe sine la osânda veşnică! Aşteaptă cumva ca prin această alegere a lui să transmită cuiva vreun mesaj? Cui? Ştirea despre o nouă sinucidere a devenit deja o obişnuinţă. Toţi se mâhnesc pe moment, dar apoi uită zicând că viaţa merge înainte! De aceea, noi înşine, cu toţii, trebuie să ne gândim la viaţa noastră, la scopul existenţei noastre şi la alegerile noastre. Este o greşeală să ne sprijinim toate speranţele în oameni sau în noi înşine şi să ne găsim siguranţa şi bucuria în bunurile materiale. Când aceste sprijine se dovedesc şubrede şi se prăbuşesc, atunci trăim nihilismul. Ne clătinăm! Este critic acest ceas al prăbuşirii idolilor, pentru că omul fie se întoarce spre Dumnezeu, şi în acest caz deznădejdea lui funcţionează ca folositoare şi se mântuieşte, fie se deznădăjduieşte cu totul şi poate ajunge la depresie şi sinucidere.

Binecuvântaţii mei creştini,

Sunt îngrijorat, deoarece constat că avem destule cazuri de sinucideri şi în zona noastră, care se află în răspunderea noastră. Mă rog şi vă rog să vă rugaţi cu toţii, ca să ne lumineze Dumnezeu ca să nu avem asemenea gânduri şi să nu ajungem vreodată la asemenea decizii. Suntem uimiţi de situaţia în care ne găsim. Pentru Dumnezeu, să nu ajungem să fim disperaţi, să nu ne privăm, deznădăjduiţi fiind, de mijlocul şi calea mântuirii!

Participarea la viaţa liturgică a Bisericii noastre

Recomand credinţă şi nădejde în Dumnezeu, participare la viaţa bisericească şi liturgică, răbdare în încercări şi refugiu la părinţii duhovnici ai Bisericii, mai ales în ceasurile grele. Mă gândesc şi deja am început, cu ajutorul bunilor mei colaboratori, să cercetăm posibilitatea de a crea, prin colaborarea cu alţi factori competenţi, o staţie specială de ajutorare a celor care au greutăţi şi, apăsaţi sufleteşte, au această ispită a sinuciderii. Despre rezultatele acestor acţiuni îmi rezerv dreptul să vă informez amănunţit într-o enciclică viitoare.  Mă rog să nu mai avem în ţara noastră şi în regiunea noastră un alt caz de sinucidere.

Cu urări părinteşti şi cu dragoste,

MITROPOLITUL Halkidei, Hrisostom”.

Traducere Mihail Ilie(G.O.)

În Afganistan s-a sinucis comandantul forţelor speciale americane

Comandantul unităţilor SUA din forţele speciale „Navy Seals”, s-a sinucis în Afganistan, a declarat o sursă anonimă din Pentagon. Pe 23 decembrie, departamentul militar a confirmat moarte lui Job Price, în vârstă de 42 de ani. Dar, oficial nu s-a anunţat cauza morţii. Sursa a spus că cadavrului lui Price a fost descoperit de colegii săi pe 22 decembrie. El s-a împuşcat. Oficialii au refuzat să comenteze incidentul, invocând faptul că ancheta continuă. Price a servit ca ofiţer de marină din 1993. În Afganistan, el îi instruia pe poliţiştii afgan pentru a combate pe talibani. Price era căsătorit şi avea o fiică.

Sursa: http://romanian.ruvr.ru/2012_12_24/In-Afganistan-s-a-sinucis-comandantul-fortelor-speciale-americane/

Citiți și :

ABSURDUL SINUCIDERILOR – Poziţiile Sfinţilor Părinţi şi ale Sfintei Scripturi despre această chestiune. Câte o sinucidere pe zi, în armata americană. Autorul atacului armat din Oak Creek, un fost soldat specializat în război psihologic. Autorul atacului de la templul indian din statul american Wisconsin s-a sinucis.  O armată de sinucigași. “Soldatul universal” va deveni realitate. SUA isi doreste o armata de oameni manipulati genetic

http://graiulortodox.wordpress.com/2012/08/15/112-absurdul-sinuciderilor/

23 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. alina said, on februarie 21, 2013 at 11:27 am

  Pilda vieo:puterea rugaciunii

  Apreciază

  • cristina said, on februarie 25, 2013 at 11:06 pm

   S-a sinucis,pt a a avut constiinta incarcata,pt ca si-a dat seama,ca ei comit niste abuzuri grave si niste atrocitati cumplite impotriva civililor,femei si copii.Aceasta nu este o lupta cinstita ,iar invazia in aceasta tara si nu numai este o greseala majora.Este trist ca oamenii se omoara intre ei si nu se mai satura de bani si de putere;pe pamant este loc pt toata lumea si nu trebuie sa ne omoram intre noi ca niste hiene flamande.Nu are importanta,culoarea pielii si nici limba pe care o vorbim,important este sa convietuim in pace si intelegere,iar statele care sunt defavorizate sau dezvoltate slab economic,trebuiesc ajutate.Se arunca mii de tone de mancare la gunoi,cand s-ar putea duce catre tarile in care copiii mor de malnutritie si de boli din cauza foamei.De ce nimeni nu face ceva in acest sens,de ce trebuie sa traiasca bine numai unii dintre noi si altii sa moara de foame? Dumnezeu spune sa-ti iubesti aproapele,dar oamenii au uitat ce este mila,compasiunea si sunt rai,egoisti si nepasatori fata de cei neajutorati.Din pacate banul a ajuns sa ne dirijeze viata si ne face sa ne incalcam toate principiile morale,sa nu mai avem constiinta si sa facem compromisuri din care nu mai putem sa iesim,niciodata.Oamenii trebuie sa se intoarca la credinta si sa mearga pe calea cea dreapta,numai asa va fi cu adevarat fericit.

   Apreciază

 2. Gogu said, on februarie 21, 2013 at 12:14 pm

  OM ul a ales. Probabil a fost pus in situatia de a alege intre rau si bine. Constiinta l a impiedicat sa accepte raul si cuprins de remuscari a acceptat moartea nefiin du i teama de ea. Dumnezeu sa il odihneasca. E o lectie de viata pentru noi toti. Sa ne rugam impreuna pentru sufletul lui.

  Apreciază

 3. Cosmin M said, on februarie 21, 2013 at 12:28 pm

  @ gog
  La Sfanta Liturghie din cate stiu care este cea mai puternica slujba nu e voie sa se pomeneasca sinucigasii ortodocsi la parastas daca se face nu stiu dar nu cred ca e voie nici acolo. Cei care isi iau viata se pun in locul lui Dumnezeu pentru ca viata nu e a lor ci e de la Dumnezeu si numai El poate sa o ia.
  Pentru sinucigasi se poate ruga familia personal dar alta cale nu cred ca este.
  Rog pe cine stie mai multe sa explice.

  Apreciază

  • blue said, on februarie 21, 2013 at 1:20 pm

   @Cosmin M,
   Am urmarit si eu sporadic dezbaterea de pe Gandul. Parintele a zis foarte bine ceea ce a fost de zis. Mesajul sau poate fi inteles in mod egal si de catre crestinii ortodocsi si de ceilalti care se mai intampla pe acolo. Caci e clar pentru fiecare starea de fapt: cu cat datele personale ale unui om ( si de natura medicala, printre altele ) sunt mai publice, cu atat sunt mai vulnerabile si mai expuse unor situatii de pericol. Sigur ca nimeni nu poate da certitudini in privinta sigurantei datelor de pe cardul de sanatate. Asta o poate pricepe oricine cu discernamant, crestin ortodox sau nu. Daca cineva opteaza pentru a-si dona organele in caz de accident sau eveniment nedorit, isi poate exprima optiunea in cadrul familiei, care-si va da acordul, daca acest eveniment se va petrece. Nu-i nevoie ca optiunea sa fie exprimata public si inscrisa pe un card. Acesta ar fi trebuit sa fie miezul dezbaterii. Alunecarea discutiei catre dispute de ordin religios nu face bine nimanui acolo. Nu te supara pe mine, te rog, e doar o parere personala.

   Apreciază

   • Cosmin M said, on februarie 21, 2013 at 2:40 pm

    Da a degenerat discutia acolo dar sunt multe feluri de oameni: ateii care putin le pasa de cip si apoi sunt asa zisii crestini care sunt multe secte, mai sunt si uniii ortodocsi care spun ca e suficienta biblia si nu au nevoie de biserica.
    Cui nu ii pasa de credinta sau o are stramba, sectara nu ii pasa nici de cip si chiar daca ii va pasa tot in iad va ajunge.
    Poti sa nu iai cipul daca esti sectant ca nu te ajuta.

    Apreciază

   • blue said, on februarie 21, 2013 at 3:23 pm

    Problema grava a discutiei de acolo incepe de la miezul articolului, si anume faptul subliniat ca BOR nu are o pozitie oficiala in legatura cu pericolul cardului de sanatate. Asa cum nu a luat atitudine nici in cazul paradelor gay, lasandu-i pe internauti sa se bata in virtual cu umbrele. Deci, in lumina articolului si a inertiei BOR, parintele apare ca schismatic. De aici necesitatea ca argumentele sa se situeze in sublinierea pericolului social. Daca ceea ce spune parintele in biserica s-ar fi regasit in atitudinea oficiala a BOR, ar fi fost utila discutia, desi numai pana la un punct, caci pe site-ul acela sunt nenumarati „forumisti” platiti sa discrediteze pe cei cu opinii corecte. Iti spun din proprie experienta, caci m-am legat si eu la cap mai demult cu o discutie despre homosexualitate si au sarit niste indivizi ciudati cu postari halucinante. Trebuie sa mergi in general cu discutia pana la momentul in care aceasta nu mai foloseste nimanui, caci dupa acest prag devine doar un razboi al orgoliilor.

    Apreciază

   • Cosmin M said, on februarie 21, 2013 at 3:30 pm

    Discutia sa cam incheiat si fiecare a ramas cu ale lui. Diavolul tine cu multe lanturi de eretici. Macar daca din gresala uni nehotarati cad pe acolo si exista acolo un „conflict” le da de gandit ca inselari sunt multe.

    Apreciază

 4. kosk said, on februarie 21, 2013 at 12:28 pm

  gogu
  habar nu ai ce inseamna ‘forte speciale’. ‘oamenii’ aia sunt 99% atei sau sectanti fanatici dresati doar sa ucida. roaga-te tu pt el.

  Apreciază

 5. kosk said, on februarie 21, 2013 at 1:03 pm

  ps
  iertare, nu doar atei sau sectanti ci si pagani..”soldati sua adepti ai paganismului nazist SS”

  http://www.ziare.com/international/scandal-in-afganistan-soldatii-sua-s-au-fotografiat-cu-un-steag-cu-insemne-naziste-1150088

  Apreciază

 6. blue said, on februarie 21, 2013 at 1:05 pm

  Gogule, sinuciderea este manifestarea intrinseca a unui virus social. El poate afecta doar sufletele lipsite de credinta sau mintile fara discernamant. E adevarat ca nu noi suntem in masura sa etichetam un sinucigas ca facand parte dintr-o categorie sau alta. Tot ceea ce putem face este sa ne rugam pentru ca virusul sa nu patrunda in interiorul familiei respective si sa perpetueze. ( pentru ca exista numeroase cazuri in care gestul sinucigas al unui parinte este copiat la indigo de una dintre progenituri, spre evidenterea clara a pacatului si pedepsirea lui postuma )

  Apreciază

 7. kosk said, on februarie 21, 2013 at 1:24 pm

  ‘fratii nostrii de arme in lupta impotriva terorismului’ link direct
  http://www.bzi.ro/un-nou-scandal-soldatii-sua-s-au-fotografiat-cu-un-steag-cu-insemne-naziste-268928

  Apreciază

 8. kosk said, on februarie 21, 2013 at 2:35 pm

  …e momentul sa depasim cliseele rasuflate precum ca ‘tanara generatie salveaza Romania’..
  viitorul pe termen scurt arata cam asa;

  http://www.realitatea.net/harlem-shake-la-liceu-elevii-au-mimat-sexul-pe-bancile-scolii-si-si-au-aratat-lenjeria-intima_1118336.html

  Apreciază

 9. mishuleu said, on februarie 21, 2013 at 3:33 pm

  Clinicile in care s-au investit zeci de milioane de euro stau goale, fara personal si mobilier.

  Promulgarea bugetului de stat este asteptata in spitale ca ziua de salariu. Ministerul Sanatatii are nevoie de peste 8 milioane de euro, pentru ca activitatea medicala in sectii din 3 unitati stategice din Bucuresti sa porneasca.

  http://stirileprotv.ro/stiri/sanatate/sectii-medicale-din-3-spitale-de-top-din-bucuresti-sunt-inchise-din-lipsa-de-personal.html

  Apreciază

 10. mishuleu said, on februarie 21, 2013 at 3:35 pm

  Japonia a executat prin spanzurare trei condamnati la moarte.

  Filiala japoneza a organizatiei Amnesty International a „condamnat ferm” aceste executii. Desi majoritatea populatiei sustine pedeapsa cu moartea, organizatiile pentru apararea drepturilor omului afirma ca pedeapsa cu moartea este o practica extrem de dura, condamnatii avand parte pana la executie de foarte putine vizite si putine exercitii. In unele cazuri, acestia nu sunt avertizati asupra datei cand vor fi executati.

  http://stirileprotv.ro/stiri/international/japonia-a-executat-prin-spanzuratoare-trei-condamnati-la-moarte.html

  Apreciază

 11. mishuleu said, on februarie 21, 2013 at 3:36 pm

  Cum a ajuns energia verde sa ne incarce facturile la curent. In 7 ani vom plati de doua ori mai mult.

  Subventiile pentru energia verde sunt trecute in facturile fiecarui roman. Se numesc certificate verzi si reprezinta acum 10% din consum.

  http://stirileprotv.ro/stiri/social/e-gratis-dar-ne-costa-mult-subventiile-pentru-energia-verde-cresc-facturile-la-curentul-electric.html

  Apreciază

 12. mishuleu said, on februarie 21, 2013 at 3:36 pm

  Masina de spalat cu alimentare din butoi. Inventia olteneasca pentru casele fara apa curenta.

  http://stirileprotv.ro/stiri/social/masina-de-spalat-cu-alimentare-din-butoi-inventia-olteneasca-pentru-casele-fara-apa-curenta.html

  Apreciază

 13. mishuleu said, on februarie 21, 2013 at 3:43 pm

  Teroarea din lagarele nord-coreene. Supravietuitor: „Holocaustul nu a trecut. E ca la Auschwitz”

  Lagarele din Coreea de Nord reprezinta o lume a torturii si muncii fortate, potrivit marturiilor a doi fosti detinuti.

  http://stirileprotv.ro/special/teroarea-din-lagarele-nord-coreene-supravietuitor-holocaustul-nu-a-trecut-e-ca-la-auschwitz.html

  Apreciază

 14. mishuleu said, on februarie 21, 2013 at 3:44 pm

  10 specialisti vor „redesena” Romania. Paradoxul unui sistem mai „stufos” care sa combata birocratia.

  Aici pare sa fie si miza reorganizarii administrative a tarii: fondurile care ajung in mana acestor conducatori zonali vor fi uriase.

  De ei vor depinde, la propriu, peste doua mii de primari de comune din Romania, care nu au bani nici de salarii.

  http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/academicieni-alesi-locali-demnitari-societate-civila-cine-decide-harta-romaniei-regionalizate.html

  Apreciază

 15. mishuleu said, on februarie 21, 2013 at 3:56 pm

  Proiectia filmului “The kids are all right”, din cadrul evenimentului Luna LGBT (Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender), de la Muzeul Taranului Roman (MTR) a fost intrerupta miercuri seara de un grup de activisti nationalisti care au intrat in sala unde se difuza filmul, miercuri seara in jurul orei 19:00.

  Alexandra Carastoian, participanta la proiectie, a relatat ca au fost presiuni asupra unor membri ai MTR pentru a nu permite desfasurarea evenimentului, printre cei acuzati ca au scandat impotriva proiectiei filmului fiind, se pare chiar angajati ai muzeului.

  Protestatarii i-au acuzat pe cei care erau prezenti la eveniment ca nu isi cunosc istoria: “Daca ati cunoaste istoria Romaniei ati intelege de ce nu vrem sa se intample asta aici“. Alte scandari: “Noi nu avem nimic cu voi, puteti sa proiectati filmul oriunde, numai la Muzeul Taranului Roman, nu“, “Plecati inapoi la voi in State“, “La voi la parade oricum vin numai oameni de la ambasade, nu voi“, “De aia nu merge la mall-uri sa protestam impotriva filmelor, pentru ca mall-urile nu simbolizeaza nimic, MTR da“

  Protest anti-propaganda homosexuala la Muzeul Taranului Roman

  Conform martorilor, se pare ca autoritatile nu au intervenit, desi mai multi reprezentanti legii se aflau in fata salii de cinematograf. “Autoritatile nu au intervenit cu nimic, desi Jandarmeria si Politia se aflau la intrare. In sala a fost un ping-pong continuu de discutii, timp de aproximativ doua ore, intre cei care scandau impotriva si cei care au venit sa urmareasca filmul. S-au invocat motive precum religia si alte valori nationale”, mai relateaza Alexandra C.

  La finalul evenimentului ad-hoc, un numar important de jandarmi si agenti de politie de la Sectia 2 a incercat sechestrarea manifestantilor pasnici la iesirea din Muzeu, actiune dejucata in urma unui dialog incins si a sperietoarei cu televiziunea Antena 3. Comisarul sef Gheorghe Paun a ordonat pana la urma retragerea dispozitivului antrenat la cererea unor homosexuali si transexuali care au declarat ca reprezinta Ambasada Statelor Unite la Bucuresti. E bina, totusi, ca, pana la urma, Politia Romana nu a devenit la randul ei din factor de presiune si factor de constrangere in cadrul agresiunii homosexualilor rataciti in Romania impotriva majoritatii absolute constituita din contribuabilul roman crestin-ortodox.

  Apreciază

 16. mishuleu said, on februarie 21, 2013 at 4:21 pm

  Cum lucreaza UE. Nu te supui te dau in judecata si oricum tot ei castiga.

  Comisia Europeană dă în judecată Ungaria din cauza scutirii de accize pentru palincă.

  Comisia Europeană (CE) a decis să deschidă un proces împotriva Ungariei la Curtea Europeană de Justiţie, după ce Budapesta nu s-a conformat unei cereri a CE privind renunţarea la scutirea de accize pentru băuturile distilate din fructe (palinca) produse de populaţie pentru consum propriu. Ungaria scuteşte integral de la plata accizelor palinca produsă pentru consum propriu în limita a 50 de litri pe an.

  http://www.mediafax.ro/economic/comisia-europeana-da-in-judecata-ungaria-din-cauza-scutirii-de-accize-pentru-palinca-10581795

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: