SACCSIV – blog ortodox

Halloween – Memoriu adresat Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului

Posted in HALLOWEEN by saccsiv on octombrie 30, 2012

Către Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului
În atenţia Doamnei Ministru Ecaterina Andronescu

 

Stimată Doamnă Ministru,

Mulţi dintre români au preluat, de câţiva ani, Halloween-ul, macabra sărbătoare occidentală, care sub masca unor distracţii, este o veritabilă invocare a demonilor şi a făpturilor infernale. Oameni deghizaţi în schelete, arătări hidoase, vrăjitoare, fantome, mumii, vampiri, vârcolaci, monştri, criminali sângeroşi împânzesc străzile şi se sperie unii pe alţii, cu tot felul de farse şi glume macabre şi nesărate. În vitrinele magazinelor, în parcuri, în companii, în localuri, în şcoli şi universităţi, pe uşile caselor, peste tot apar vrăjitoare călare pe mătură, dovleci-felinar, coarne şi alte simboluri mai mult sau mai puţin demonice. Spusul poveştilor cu fantome sau vizionarea de filme horror sunt şi ele părţi ale petrecerilor de Halloween. Adesea, în preajma sărbătorii, televiziunile difuzează episoadele ale serialelor şi emisiuni speciale (de obicei pentru copii), iar unele filme horror sunt lansate special înainte de Halloween pentru a profita de atmosfera sărbătorii. Cam aşa arată Halloween-ul, o „sărbătoare” pe care sataniştii declaraţi o consideră printre cele mai importante.

Însuşi „părintele” modern al „bisericii lui Satan”, Anton Szandor LaVey, obişnuia sa spună ca Halloween este una dintre cele mai mari sărbători în calendarul satanic, alături de „Noaptea Walpurgica” sau Sabatul vrăjitoarelor, de pe 1 mai.

 

Halloween-ul – şcolarizarea satanismului pentru copiii români

Integrarea in UE si occidentalizarea societăţii face ca în România autorităţile să se simtă obligate (la presiuni deloc dezinteresate) la o adevărată maimuţăreală a sinistrei sărbători americane, care este promovată pe toate canalele şi cu toate puterile.

Astfel, Teatrul National pentru Copii îşi deschidea la un moment dat stagiunea cu spectacolul „Lampa lui Jack” – o punere în scenă pentru copii a poveştii dovleacului de Halloween, poveste în care Diavolul joacă rolul principal, în realitate o şcolarizare mascată a satanismului pentru copiii români…

„Protipendada” Bucureştiului s-a adunat la Palatul Parlamentului pentru a participa la Balul de Halloween. Internetul românesc este plin de felicitări virtuale cu specific de Haloween, precum şi de bizare oferte „festive”: manichiură în ton cu momentul, gheare stilizate negru-portocalii, tichii cu coarne care se aprind alternativ, sfaturi pentru construirea unui coşciug, ca să poţi apărea un „mort” cât mai autentic la petrecerea de Halloween!!!

La unele grădiniţe din capitală se face „serbare de Halloween”, în şcoli elevii sunt învăţaţi chiar de către profesori cum să îşi confecţioneze costumele şi decorurile adecvate. Discotecile din campusurile studenţeşti şi localurile se întrec în a organiza „seri de Halloween” care sunt luate cu asalt de tinerii dornici de distracţie. În 2002, în parcul Moghioroş din cartierul Drumul Taberei, primăria sectorului 6 a organizat „Carnavalul groazei” şi a oferit premii copiilor care aveau cel mai înfricoşător costum.

Iar acestea, in vreme ce în Rusia, Ministerul Educaţiei a decis să interzică orice eveniment legat de sărbătoarea Halloween-ului în scoli. Un reprezentant al ministerului, Alexander Gavrilov, a declarat că această hotărâre se menţine din 2003, iar motivaţia este legată de faptul că această sărbătoare promovează cultul morţii, personificarea morţii şi a forţelor răului, fiind în contradicţie cu natura instituţiilor de învăţământ. Gavrilov a precizat că Haloweenul „tulbură mintea şi afectează sănătatea spirituală şi morală a elevilor”, concluziile sale fiind împărtăşite de o serie de psihiatri consultaţi pe aceasta temă.

În România, Halloween-ul este sărbătorit şi în acest an în toate unităţile şcolare, unde se desfăşoară petreceri, baluri, serbări etc., toate promovând teroarea, cruzimea, violenţa, moartea, într-un cuvânt, satanismul.

 

Halloween-ul în şcoli – încălcări grave ale

prevederilor legale

 

Cu toate acestea, Legea Educaţiei Naţionale conţine prevederi foarte clare privind păstrarea identităţii naţionale şi a valorilor culturale ale poporului român, în unităţile de învăţământ fiind strict interzise activităţile care pun în pericol moralitatea şi integritatea fizică şi psihică a copiilor şi cadrelor didactice.

Astfel, între principiile care guvernează învăţământul preuniversitar şi superior din România, se numără şi „principiul asumării, promovării şi păstrării identităţii naţionale şi a valorilor culturale ale poporului român” (art. 3, pct. h).

De asemenea,  la art. 7. — (1) legea prevede că „în unităţile, în instituţiile de învăţământ şi în toate spaţiile destinate educaţiei şi formării profesionale sunt interzise activităţile care încalcă normele de moralitate şi orice activităţi care  pot  pune  în  pericol  sănătatea  şi  integritatea  fizică  sau psihică a copiilor şi a tinerilor, respectiv a personalului didactic, didactic auxiliar şi nedidactic”.

În ceea ce priveşte comportamentul cadrelor didactice, legea aminteşte, la art. 273 – (3), că „personalul didactic poate exprima liber opinii profesionale în spaţiul şcolar şi poate întreprinde acţiuni în nume propriu în afara  acestui  spaţiu,  dacă  acestea  nu  afectează  prestigiul învăţământului şi demnitatea profesiei de educator, respectiv prevederile prezentei legi”. Totodată, „personalul didactic, personalul didactic auxiliar, precum şi cel de conducere, de îndrumare şi de control din  învăţământul preuniversitar răspund disciplinar pentru încălcarea  cu vinovăţie a îndatoririlor ce le revin potrivit contractului individual de muncă, precum şi pentru încălcarea normelor de comportare care dăunează interesului învăţământului şi prestigiului unităţii/instituţiei, conform legii.” (Art. 280. — 1)

Având în vedere cele menţionate mai sus, solicităm Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului interzicerea urgentă a activităţilor desfăşurate de Halloween, activităţi care afectează pe termen lung sănătatea spirituală şi morală a elevilor din România.

În condiţiile în care agresivitatea de toate tipurile, comportamentul delincvenţional, maturizarea prematură şi îngrijorătoare a elevilor noştri a devenit o notă comună a şcolilor, este absurdă şi inexplicabilă intenţia Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului de a organiza în instituţiile de învăţământ sărbători de Halloween, aşa cum aflăm dintr-o directivă emisă unităţilor şcolare.

În cazul în care fapta se va proba, ţinem să vă amintim, stimată Doamnă Ministru, Ecaterina Andronescu, faptul că persoana care a luat  această hotărâre la nivelul instituţiei pe care o conduceţi se face vinovată de infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, în forma calificată prevăzută şi pedepsită de Codul penal în condiţiile art. 246 raportat la art. 2481 Cod penal (pentru făptuitori funcţionari publici) şi art.258 Cod penal (pentru alţi funcţionari) raportat la art. 2481 Cod penal – fiind vorba despre interesele minorilor, protejate de legile nr. 272/2004 şi a Educaţiei naţionale.

Pentru a evita declanşarea unei plângeri penale împotriva persoanelor responsabile, vă rugăm să procedaţi imediat la anularea tuturor activităţilor de acest tip în şcolile din România.

30 octombrie 2012

Semnatari:

Federaţia Organizaţiilor Ortodoxe Pro-Vita din România

Asociaţia Bucovina Profundă Suceava

Cititi si:

Halloween, o sarbatoare satanica

Halloween – sarbatoare satanica. Sfantul Ioan Maximovici ii mustra pe cei ce o serbeaza

Anexă:

Imagini de la petrecerile de Halloween organizate în anul 2011 la Şcoala Gimnazială „Liviu Rebreanu” Bucureşti

Halloween 2011(cl.V-III)

Halloween 2011(cl.V-III)

 

Halloween 2011(cl.V-III)

Halloween 2011(cl.V-III)

 

Halloween 2011(cl.V-III)

Halloween 2011(cl.V-III)

 

Halloween 2011(cl.V-III)

Halloween 2011(cl.V-III)

 

Halloween 2011(cl.V-III)

Halloween 2011(cl.V-III)

 

Halloween 2011(cl.V-III)

 

Halloween 2011(cl.V-III)

Halloween 2011(cl.V-III)

 

Halloween 2010

Halloween 2010

Halloween 2010Halloween 2010

 

(Surse: http://scoala21.wordpress.com/proiecte-realizate-de-elevii-scolii/

http://www.armonianaturii.ro/Halloween-o-sarbatoare-satanica.html*articleID_1372-articol)

Reclame

99 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Lastun said, on noiembrie 2, 2012 at 11:58 pm

  3 http://adrian-thiess.blogspot.ro/2010/04/despre-mine-adrian-thiess.html

  Mai crede cineva dupa aceste 3 exemple ca partidul lui Dan Diaconescu PP DD doreste

  Apreciază

 2. Lastun said, on noiembrie 2, 2012 at 11:59 pm

  45. NOUL GUVERN VA INTERZICE CARDUL DE SANATATE SI CIP-UL PENTRU FIECARE ROMAN ?
  Am uitat sa spun ca sigla sau semnul partidului e cam

  http://demni.net/category/televiziune/

  NU IL SUSTINETI PE DAN DIACONESCU SI PP DD.

  Apreciază

  • crestinul ortodox said, on noiembrie 3, 2012 at 7:45 am

   alti antihristi ce vor sa ne conduca ;
   ce viclean este necuratul si lucreaza cu viclenie prin slugoii sai ca jidani si masoni CE NU VOR TREZIREA ACESTEI NATII SI INDREPTAREA EI SPRE FAGASUL BUN , SPRE LUMINA si ADEVAR spre ADEVARATUL DUMNEZEU ;
   mai , dar oare noi ce suntem ?
   Aceasta Natie , Acest Popor au uitat si de mama si de tata si de Neamul din care Se Trag si cum ii cheama , CA SUNTEM CRESTINI ORTODOCSI si ca nu vrem ca dracii fara coarne sa ne conduca acum si in continuare
   BAI realizati Pericolul si prapastia care se casca si i se pregateste Acestei Natii …
   Oare Trebuie ca sa Vina Manie DUMNEZEIASCA sa destepte Aceasta Natie de la Orbire si surdomutenie ?
   DE CE NU ESTE CONSTIENTIZATA INTREAGA POPULATIE A ACESTEI TARI CRESTIN ORTODOXE ca ne guverneaza niste antihristi in momentul de fata , niste sectari ce s-au lepadat de ADEVARATUL: DUMNEZEU cu spurcaciunea cea mare care- i joaca in gheare …
   am mai spus si spun puneti-i sa spuna Crezul Crestin Ortodox , sa puna mina dreapta pe Sfanta Cruce de Lemn pentru ca si antihristul poate sa conduca Romania sub masca de sectar ,… daca nu si este spurcaciunea cea mare cum am aratat ..
   ramine sa vedem dar va spun ca AVEM MUUULT DE INDURAT cu spurcaciunea cea mare …in guvernarea acestei Tari
   TREZITI-va Oameni Buni , Romani Crestini Ortodocsi cat mai este Timp de la Bunul DUMNEZEU pentru Acea TREZIRE si DESTEPTARE din Somnul cel de moarte …
   amin!

   Apreciază

 3. sminko said, on noiembrie 3, 2012 at 8:49 am

  DAN DIACONESCU SI PP DD au rol de potolire a emotiilor si frustrarilor poporului.
  Adica un catalizator televizual al energiilor valoroase ale poporului impinse spre neant.
  Asa ca PP-DD sunt inofensivi pe plan politic. Rolul lor este de mascarici si de amagitori.
  Cel putin asa mi se pare.

  Apreciază

  • ploiesti said, on noiembrie 3, 2012 at 5:39 pm

   @sminko !! DA! ce tare esti !! exact! ne fac sa speram ca ajutorul va veni de la Dan si nu de la Hristos si eforturile noastre ! sa visam la pomana ! la o mantuire fara jertfa !! asa ne vorbeau la tv si n revolutie : ca va fi numa miere si lapte,nu o sa mai muncim si o sa curga fericirea .. asa si Dan vinde gogosele ca intr un sistem antihristic nici sa vrei ceva bun : NU SE POATE !! asa s au fript si oameni suprdestepti:Iorga,..

   Apreciază

  • Cosmin said, on noiembrie 6, 2012 at 3:15 pm

   @ sminko

   Ai perfecta dreptate, vor sa amageasca sa mearga lumea la vot, dau sperante desarte. Am vazut accidental o reclama prin care ofera premii celor care merg la vot,,, nu conteaza cu cine votezi doar sa te duci. Cee ce confirma inca o data ce am intuit aici: http://nuvotati.wordpress.com/2012/05/03/ce-reprezinta-votul/

   Apreciază

 4. Maria said, on noiembrie 8, 2012 at 3:27 pm

  Nu voi merge la vot ! Corect ce scrie in articolul din link-ul de mai sus .
  A merge si a vota aceeasi oameni care au tradat si vandut Romania ,in acesti 22 de ani ,este tot una cu a ne semna singuri sentinta de a ne vinde si sufletele ,nu numai bogatiile tarii ,care au mai ramas ,asa putine cum sunt .
  Prin prezenta la vot ,se poate spune ca poporul este vinovat de a da pe mana tradatorilor tara si de a se continua jaful si distrugerea .

  Apreciază


Vă rog să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: