SACCSIV – blog ortodox

CE PARERE AVETI DESPRE NOUA CONSTITUTIE A UNGARIEI? Face referire la Dumnezeu, considera embrionul fiinta umana inca de la debutul sarcinii iar casatoria nu poate avea loc decat intre un barbat si o femeie

Posted in UNGARIA by saccsiv on ianuarie 2, 2012

Iata ce aflam din articolul „Dumnezeu îi binecuvântează pe unguri!” CONSTITUŢIA NAŢIONALISTĂ a lui Viktor Orban a intrat azi în vigoare: schimbările care au enervat UE şi Statele Unite:

Noua Constituţie cu puternice accente naţionaliste a Ungariei, dorită de premierul Viktor Orban, a intrat în vigoare duminică, instaurând reformele foarte controversate privind Banca centrală, justiţia şi legea electorală, în pofida criticilor internaţionale, transmite AFP.

Viktor Orban, denunţat ca „autocrat” de opoziţia de stânga şi ecologistă şi de numeroase organizaţii ale societăţii civile, a remodelat în 18 luni Ungaria după chipul său, sfidând criticile Uniunii Europene legate de compatibilitatea acestor legi cu dreptul comunitar, şi îngrijorările SUA faţă de starea democraţiei în Ungaria, scrie Agerpres.

În noua lege fundamentală, denumirea „Republica Ungaria” dispare, fiind înlocuită cu „Ungaria”, şi este înscrisă o referire explicită la Dumnezeu, prin sintagma „Dumnezeu îi binecuvântează pe unguri”.

Profitând de majoritatea parlamentară de două treimi a partidului său conservator FIDESZ, premierul Viktor Orban a dat valoare constituţională unor legi, care nu vor putea fi modificate decât cu o majoritate identică. Este însă puţin probabil că, pe viitor, un guvern provenit din actuala opoziţie va dispune de un asemenea procent în parlament.

O astfel de lege este cea a „stabilităţii financiare”, care statuează taxa unică de 16% pe venit şi va face foarte dificilă instaurarea de măsuri fiscale de urgenţă în cazul unui deficit public în cădere liberă.

În domeniul politic, Constituţia îi face retroactiv „responsabili de crimele comuniste” comise până în 1989 pe liderii actualului partid socialist (ex-comunist), în timp ce, în plan religios, reduce de la circa 300 la 114 comunităţile beneficiare de subvenţii publice.

Noua lege fundamentală face referire şi la viaţa privată, decretând embrionul ca fiinţă umană încă de la debutul sarcinii, şi alimentând temerile societăţii civile şi ale opoziţiei că avortul va deveni dificil. De asemenea, textul stipulează că o căsătorie nu poate avea loc decât între un bărbat şi o femeie, excluzând astfel căsătoriile între persoane de acelaşi sex.

Aceste modificări legislative au loc pe fondul instalării în toate funcţiile-cheie ale statului a unor apropiaţi ai lui Orban, mulţi dintre aceştia cu mandate de 9 sau 12 ani, al concedierii masive a jurnaliştilor incomozi, precum şi al devalorizării forintului cu peste 20% faţă de euro în ultimele trei luni.

 

 

45 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on ianuarie 2, 2012 at 6:08 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. Petrica said, on ianuarie 2, 2012 at 6:09 pm

    nu stiu de ce,dar de ceva timp,Ungaria incepe sa ia niste masuri foarte intelepte,dar care ii aduc destule necazuri din partea mai marilor,ce pot sa zic s-o tina tot asa,am vazut pe undeva ca au interzis adventisistii de ziua a 7a si inca nu stiu ce secta,pacat ca is catolici

    Apreciază

  3. Iustin said, on ianuarie 2, 2012 at 6:20 pm

    off topic,e cineva aici care face sau a facut facultatea de Teologie?
    as dori sa stiu o metoda de invatare cat mai eficienta nu stiu,sunt in anul 1 si imi e cam greu,Doamne ajuta

    Apreciază

    • Aquarius said, on ianuarie 2, 2012 at 8:17 pm

      Frate, invata ca la orice materie! Si roaga-te inainte sa inveti. Mai mult de atata nu pot sa-ti spun!

      Apreciază

    • Pr. Vasile said, on ianuarie 2, 2012 at 10:27 pm

      1. Participa la cursuri
      2. Reciteste cursul fara sa te gandesti la ce retii.
      3. Rasfoieste-l de mai multe ori, fara sa te gandesti la ce retii.
      4. Reciteste-l din nou inainte de examene si schiteaza pe hartie raspunsul la fiecare subiect.

      Pr. Vasile

      Apreciază

      • Maria said, on ianuarie 3, 2012 at 12:09 pm

        iustin
        Sa ai o traire duhovniceasca conforma cu cele invatate .Adica sa-ti faci din viata numai o RUGACIUNE.Nu are nuciun efect Facultatea de Teologie ,daca ne limitam doar la TEORIE si FORMALISM .In acest caz ,interesul ar fi doar diploma .Am vazut de zeci de ori ,studenti la teologie ,care veneau in biserica la practica liturgica si dormeau in strana tupilati sa nu-i vada parintele profesor ,care se ocupa de acest curs .Nu toti sunt chemati in aceasta mare Taina a Preotiei .Trebuie sa inveti cu credinta ,daruire si din dragoste pt Dumnezeu si posibilitatea de a retine cursurile va fi una usoara ,venita de la Dumnezeu .Sunt oameni obisnuiti care n-au cursuri teologice si cunosc teologie si chiar dogmele si doctrina Ortodoxa ,la fel ca cei scolarizati .Preotia este una din cele mai mari taine din Biserica ,pt ca sunt Pastori de suflete ,slujitori sau „angajatii „lui Dumnezeu si ca sa recunoastem un adevar ,sunt cei mai mari oameni de pe pamant in sensul spiritual al cuvantului .De aceea Preotul trebuie respectat si nu clevetit ,sa zicem ,doar pt ce reprezinta sf sa pe pamant .Pacat ca in aceste vremuri ,cineva (stim cine )a facut ca diploma sa fie pe primul loc in Biserica si mai apoi credinta .Am vazut fete la Teologie (consider o mare greseala in Biserica noastra )intrand in biserica imbracate in fuste de 2 cm ,rujate, machiate ,de ziceai ca merg la discoteca ,ele fiind in biserica la practica liturgica .Acestea nu ajung nimic in Teologie .Daca ocupa un post ca si profesor de Teologie ,acesti copii ,nu invata Teologie .Am exemple : La o scoala generala ,unde invata copilul surorei mele ,directorul este catolic .Profesoara de religie ,i-a obligat pe copii ,sa invete o rugaciune catolica ,care mi-a starnit rasul cand am citit-o.”(Te rog pe Tine Tata ceresc ,imi cer iertare ,impreuna cu arborele meu genealogic,cunoscut sau necunoscut,.imi cer iertare si dezlegare de la toti oamenii ,eu II IERT ,II DEZLEG SI II BINECUVINTEZ,PE TOTI CEI CARE MI-AU GRESIT,.TE ROG DIN SUFLET DOAMNE ,AJUTA-MA SA MA IERT SI PE MINE INSA-MI PT TOT CE AM GRESIT ,ATAT CAT CREZI CA MERIT”) (deci nu mai mult ,trebuie sa mai ramana ceva pacate ,de samanta )
        Deci la catolici ,ei intre ei se dezleaga de pacate ,inlocuind preotul .Pt ca sora mea nu a lasat copilul sa invete aceasta hazlie erezie ,i-a scazut nota la religie .Aceasta profesoara de religie ortodoxa,a luat copiii si i-a dus la impartasit ,fara ca acestia sa posteasca nici macar o zi (copii mari de clasa a 8 -a)Ba le-a mai spus ca nu-i nimic daca beau apa chiar in ziua cand se impartasesc ,ceea ce unii au si facut .Bineinteles ca al nostru nu a fost pt ca fara post cel putin o saptamana nu se impartaseste ,pt ca avem duhovnic .La doua zile dupa aceasta lucrare (in acest post al Nasterii Domnului )Profesoara cu pricina ,a fost luata de salvare ,imbolnavindu-se foarte grav ,asa din sanin .Alte comentarii ,nu mai sunt necesare .Din pacate ,femeile ,asa cum spune sf apostol Pavel ,in Epistola 1 Timotei v 12 :”Nu ingaduiesc femeii ,sa invete pe altul”,”Caci Adam a fost zidit intai „,”Si nu Adam a fost amagit ,ci femeia,amagita s-a facut calcatoare de porunca .” nu este benefic pt educarea religioasa a copiilor ,sa fie facuta de femei ,pt ca n-au har si nici pricepere .Multe au facut aceasta facultate ,doar sa-si creeze un orizont in viata ,pt o diploma si pt un post intr-o scoala si nimic mai mult .Este prima greseala care s-a facut in biserica ,atunci cand s-au primit si fete in invatamantul teologic .Pe vremuri ,Preotul era acela care invata copiii in scoli .Doamne ,ajuta !!!

        Apreciază

    • lucian said, on ianuarie 2, 2012 at 11:30 pm

      nu cauta sa inveti mecanic, gaseste in fiecare text sau invatatura un mod de raportare la viata cretina, mai mult gandeste-te ca te indentifici cu tot ceea ce inveti prin credinta ta. trebuie sa ai credinta puternica, si invatatura Teologiei va fi cel mai frumos fapt ce-l poti face.

      Apreciază

    • Romeo2110 said, on ianuarie 3, 2012 at 5:54 am

      Pe vremea cand eram la facultate ( Fac de matematica), atunci cand pregateam un examen faceam astfel:
      – citeam cursul si-l intelegeam si-l rescriam intr-o forma in care nu exista neclaritati. – munca incepea insa din timpul anului, cu mult inainte de sesiune.
      – scriam de mana pe hartie rezumatul lectiilor – definitii, teoreme, demonstratiile teoremelor.
      dupa ce reuseam sa scriu din memorie de trei ori la rand continutul cursului in forma redactata de mine – def, teoreme+demonstratiile teoremelor, cursul era practic asimilat – erau de multe ori cursuri foarte abstracte, greu de asimilat.
      – reciteam inainte de examen a cursului rescris.

      Insist pe a scrie de mana din memorie tot cursul de 3 sau ..x .. ori. Atunci iti intra in cap: cand poti reproduce pe hartie sistematizat intregul curs !

      Apreciază

      • Romeo2110 said, on ianuarie 3, 2012 at 6:04 am

        O mica completare: desi nu am gasit o explicatie, era bine ca rescrierea din memorie a 3/x a oara sa fie finalizata cu o luna inainte de examen. Fara sa gasesc o explicatie, in timp materia se fixeaza mai bine. Te trezesti ca le stii…- evident in functie de cat ai invatat….

        Apreciază

      • Maria said, on ianuarie 3, 2012 at 12:28 pm

        Fratilor ! Facultatea de Teologie ,se diferentiaza de celelalte facultati ,prin faptul ca ,termenul Teolog ,inseamna ,A CUNOASTE PE DUMNEZEU ,sau A STI DESPRE DUMNEZEU .nu are nimic in comun cu Facultatea de matematica sau cu altele .Deci ca sa inveti despre Dumnezeu sau sa inveti sa-l cunosti pe Dumnezeu ,trebuie sa ai o educatie din familie ,in credinta in Dumnezeu ,sa ai chemare (adica sa-ti placa din tot sufletul sa inveti despre Dumnezeu ,sa te atraga aceasta invatatura )sa fii degajat fata de toate desertaciunile lumesti (sa nu te dai in vant dupa distractii ,muzica ,tot felul de zvapaieli si nebunii ,care acum stapanesc pe multi tineri )si sa gandesti tot timpul ca ,a face teologie ,inseamna a deveni un pastor si un castigator de suflete pe care le daruiesti lui Dumnezeu .Inseamna a deveni un om care salveaza sufletele de a ajunge in muncile Iadului.De a le scoate din pacate .Asta face un Preot .Si cel mai marePROFESOR la aceasta facultate este insusi Domnul.

        Apreciază

    • hypatia said, on ianuarie 3, 2012 at 9:41 am

      Inainte de toate, cel mai eficient este sa incepi fiecare zi cu rugaciune (a diminetii +acatistul zilei/canonului dat de duhovnic), apoi un student teolog citeste foarte temeinic bibliografia pe care o primeste de la fiecare profesor, pentru a dobandi un limbaj teologic, cat mai bogat, ceea ce da larghete in expunerea cunostintelor. In functie de credinta, memoria si stilul de lucru al fiecaruia, urmeaza studiul sistematic pe baza cursului. Din mila Domnului, in conditiile descrise mai sus mai descurcat excelent cu o singura lectura a cursului cu ochii mintii larg deschisi si cu increderea ca si Hristos invata cu mine. Metoda a dat rezultate bune nu numai ca studenta, ci si pentru examenele ulterioare: definitivat, titularizare, grade didactice.

      hypatia

      Apreciază

    • gigi said, on ianuarie 3, 2012 at 10:44 am

      unii au gasit un ritm propriu creierului pt asimilarea eficienta:
      – ce inveti azi repeti POIMÂINE, si pastrezi ritmul („Invatatul ficient” – de Stefanescu … )
      – sa fie ordine in jurul locului de invatat si pe masa de invatat, te ajuta vizual foarte mult
      – cand repeti un subiect, nimic scris deaspre acel subiect, vizibil pe masa in fata ta, inchide toate materialele
      – unii mai foloseau muzica ritmata la casti, dar cred ca te consuma energetic in mod ascuns, ca si miscatul din picior ritmic.

      spor !

      Apreciază

  4. emilian said, on ianuarie 2, 2012 at 6:20 pm

    O surpriza placuta din partea ungurilor. Bravo lor pentru cele mentionate in Constitutie! Daca vor si iesi din UE ma vor convinge ca sunt seriosi pana la capat. Cat timp stau in continuare in UE mai am rezerve.

    Apreciază

  5. Ciprian said, on ianuarie 2, 2012 at 6:39 pm

    offtopic horror NU MAI PLECATI FRATILOR!!!

    http://ro.news.yahoo.com/20-tari-din-uniunea-europeana-si-au-deschis-070700339.html

    Apreciază

    • Aquarius said, on ianuarie 2, 2012 at 8:19 pm

      De ce nu Ciprian? Imi iubesc tara dar uite ce se intampla.

      Apreciază

  6. Un pacatos said, on ianuarie 2, 2012 at 6:39 pm

    Hm…
    Nici nu stiu, sa ma bucur sau sa plang.
    In Romania daca spui ca-ti iubesti tara, daca spui ca esti roman si-ti iubesti tara imediat ti se spune ca esti un fanatic extremist ce ar trebui internat l spitalul de nebuni.
    In Ungaria exista programe gen „e minunat sa fi ungur” promovate de statul maghiar. In ungaria esti incurajat sa faci copii, in romania esti un nenorocit ordinar daca ai mai mult de un copil.
    In fine, sunt multe de spus. Totusi eu cred ca asistam la un experiment.
    Un singur experiment doua tari.
    Una e luate in brate de cei ce conduc lumea, alti sunt distrusi sistematic.
    Totusi, eu stiu un lucru: Nimic, dar nimic, din ceea ce se intapla pe pamant nu-i fara rost.
    Intreb totusi: de ce i-a adus Dumnezeu pe unguri aici ?

    Apreciază

    • Un pacatos said, on ianuarie 2, 2012 at 7:02 pm

      uitasem sa spun de ce sa ma bucur.
      1. in constitutie este înscrisă o referire explicită la Dumnezeu
      2. Noua lege fundamentală face referire şi la viaţa privată, decretând embrionul ca fiinţă umană încă de la debutul sarcinii
      3. o căsătorie nu poate avea loc decât între un bărbat şi o femeie, excluzând astfel căsătoriile între persoane de acelaşi sex

      Apreciază

      • Un pacatos said, on ianuarie 2, 2012 at 7:32 pm

        In ungaria exista organizatii paramilitare ce vaneaza tigani, organizatii ce sunt prezente la orice zi mai speciala a ungurilor, in Romania nu mai vezi romani la televizor nici in neaptea de revelion, nu ca asta ar cere romanii dar asta li se impune sa dea la televizor.

        Apreciază

      • Un pacatos said, on ianuarie 2, 2012 at 7:35 pm

        In ungaria exista organizatii paramilitare ce vaneaza tiganii, organizatii ce sunt prezente la orice zi mai speciala a ungurilor, in Romania nu mai vezi romani la televizor nici in neaptea de revelion.

        Apreciază

    • crisuadi said, on ianuarie 3, 2012 at 5:25 pm

      Tu asa crezi , ca suntem distrusi sistematic ? Ei , bine , eu cred ca pentru ce se intampla la noi in tara , nimeni decat noi toti , nu e de vina . O sa spui ca avem conducatori corupti si vanduti strainatatii . Da , si noi ce pazim ?
      Cei care conduc , sa spunem , sunt un milion . Restul ce face de permite ? Asa este si global . Din sapte miliarde de persoane , cati sunt cei care conduc ? Elita , cam cat ar fi , numeric vorbind …? Lumea se trezeste peste tot , incet , incet , dar bine !
      Iar apropos de ce ai scris ca una e luata in brate de cei ce conduc lumea…. Eu cred ca ei si-au luat viata in maini si nu ca i-a luat cineva in brate . E o diferenta .

      Apreciază

  7. bleumarin said, on ianuarie 2, 2012 at 7:35 pm

    se pregateste noul ierusalim 🙂 bucurati-va! fiti cu iisus hristos tot timpul 😀

    Apreciază

  8. Aurora said, on ianuarie 2, 2012 at 7:48 pm

    Nota zece pentru cele 3 puncte fundamentale din Constitutia ungurilor . Bravo lor ! Asa da premier, nu un Pinguin ca la noi !

    Apreciază

  9. STOP RFID 666 said, on ianuarie 2, 2012 at 8:14 pm

    Fratele Vasile (saccsiv) a facut mai demult o comparatie foarte reusita intre desfranare si acceptarea actelor electronice.

    EU VOI FACE O COMPARATIE INTRE STAREA PE CARE O AVEAU ADAM SI EVA IN RAI INAINTE DE CADERE SI SITUATIA NOASTRA ACTUALA.

    Pomul cunostintei binelui si raului – SISTEMUL

    Ramurile pomului – TENTACULELE CARACATITEI SISTEMULUI – FMI, UE, NATO, ONU, BIG BROTHER, CIPURI, E-GUVERNARE, INTERNETUL OBIECTELOR etc.

    Roadele pomului – RAZBOI, FOAMETE, CRIME, AVORTURI, BETII, SOMAJ, DISPERARE, NESIGURANTA etc.

    Şi Domnul Dumnezeu i-a dat lui Adam poruncă şi i-a zis: „Din toţi pomii raiului poţi să mănânci, dar din pomul cunoştinţei binelui şi răului să nu mănânci, căci în ziua în care vei mânca din el, cu moarte vei muri!“ – SI MARII NOSTRII DUHOVNICI NE-AU ZIS – DE TOATE LUCRURILE VIETII SA TE BUCURI DAR ACTE CU CIP SA NU PRIMESTI CA DIN ZIUA IN CARE LE VEI PRIMII VEI STII CE E ACEEA SUFERINTA SI POTI AJUNGE SI IN IAD.

    Şarpele însă era cel mai viclean dintre toate fiarele de pe pământ, pe care le făcuse Domnul Dumnezeu. Şi a zis şarpele către femeie: „Dumnezeu, a zis el oare: Să nu mâncaţi roade din tot pomul care este în rai?…“ SISTEMUL INSA ERA CEL MAI VICLEAN DINTRE TOATE INSTITUTIILE – SI A ZIS EL PRIN GURILE PE CARE LE ARE – AU ZIS OARE MARII DUHOVNICI SA NU PRIMESTI ACTE CU CIP?

    Iar femeia a zis către şarpe: „Noi putem mânca din roada pomilor raiului, dar din roada pomului care este în mijlocul raiului, ne-a zis Dumnezeu: „Din el să nu mâncaţi şi nici să vă atingeţi de el, ca să nu muriţi !“ – IAR NOI AM ZIS CATRE SISTEM – MARII DUHOVNICI NE-AU ZIS SA NE BUCURAM DE TOATE LUCRURILE VIETII DAR ACTE CU CIP SA NU PRIMIM, PENTRU CA IN ZIUA IN CARE LE VOM PRIMII VOM STII CE E ACEEA SUFERINTA SI PUTEM AJUNGE SI IN IAD.

    Atunci şarpele a zis către femeie: „Nu, nu veţi muri; dar Dumnezeu ştie că’n ziua’n care veţi mânca din el vi se vor deschide ochii şi veţi fi ca nişte Dumnezei, cunoscând binele şi răul“. – ATUNCI SISTEMUL A ZIS PRIN GURILE SALE – NU, NU VETI SUFERI SI NICI IN IAD NU VETI MERGE PENTRU CA IADUL NU EXISTA – MAI MULT VETI FI MAI FERICITI PENTRU CA TOTUL VA FI MAI USOR.

    Şi femeia a văzut că pomul e bun de mâncat şi că plăcut le este ochilor la vedere şi că e de dorit spre câştigarea priceperii. Şi a luat din roada lui şi a mâncat; şi i-a dat şi bărbatului său, care era cu ea, şi el a mâncat. – SI OMUL A VAZUT CA CIPUL ESTE DOAR O CARTELA SI CU EA POTI SA FACI TOTUL SI SA AI TRECERE PESTE TOT, SI L-A LUAT SI ,,S-A BUCURAT” DE EL.

    Eva a luat marul si l-a mancat si i-a dat si lui Adam din el. Eva putea sa ia marul si sa-l arunce dar nu a facut-o, pentru ca ispita era foarte mare. Asta demonstreaza ca daca ai intrat intr-un sistem trebuie sa joci pana la capat si nu mai poti sa te opresti. Odata intrat pe banda, aceasta duce exact unde spune stapanul. Asa va fi si cu actele biometrice, odata ce le-ai luat nu mai poti evita implantul si vei trada pentru ultima oara si te vei duce in iad.

    Apreciază

    • Aquarius said, on ianuarie 2, 2012 at 8:23 pm

      Ba poti stop rfid, dar cu pretul vietii! Dumnezeu nu te lasa nici in ultima clipa daca alegi sa mori mai bine, daca asta ar fi singura solutie!!

      Apreciază

      • STOP RFID 666 said, on ianuarie 2, 2012 at 8:35 pm

        Aquarius

        Da paritatea este de unu la o mie SAU MAI MULT. Risti sa te aflii Doamne fereste printre acei o mie?

        Apreciază

      • STOP RFID 666 said, on ianuarie 2, 2012 at 8:36 pm

        Aquarius

        Da, paritatea este de unu la o mie SAU MAI MULT. Risti sa te aflii Doamne fereste printre acei o mie?

        Apreciază

  10. mihai said, on ianuarie 2, 2012 at 9:49 pm

    Bravo lor!

    Apreciază

  11. ADRIAN CL.23 said, on ianuarie 3, 2012 at 7:39 am

    Cel putin au facut-o, noua ne este frica sa vb de DUMNEZEU, daca pomenesti la televizor de Dumnezeu , de Ortodoxie, de cei care au murit in temnitele comuniste …suntem RADICALI, NEBUNI,etc.
    AR TREBUI SA NE RUGAM CA SF VASILE CEL MARE cand era amenintat de stricaciosul imparat…sa daruiasca ajutorul Maicuta Domnului ne daruiasca BUNUL DUMNEZEU…CONDUCATORII CU FRICA SA SI IUBITORI DE NEAM.
    AVEM SI NOI PARTEA NOASTRA DE VINA, SI PT ASTA TREBUI SA NE TREZIM SI SA NA INTOARCEM LA RUGACIUNE.
    Conducatorii tarii sunt cei pe care ii meritam….uite base si uite si p. daniel… se cred vesini ci la adapostul castigurilor lumestiu se gandesc la viata de dincolo, desi vb despre ea n.(vinde credinta , amesteca Adevarul Ortodoxiei cu ereziile copte, catolice, ecumeniste, etc……muuuuuuulti dintre no, nu citesc , nu cauta si sunt in letargie, merg dupa cum le spun preotii lor , unii bunii, altii mai putin interesti de cele sufletesti…nu ii judec eu, Dumnezeu o sa o faca pt fiecare in parte.)
    Cei care vb sunt marginalizati, nu sunt prezenti in media, sunt dati la o parte ca sa nu trezeasca lumea, in schimb suntem „serviti cu delicatese OTRAVITE, gen oreste, corut,astrologi, pshihologi fara nici o frica de Dumnezeu, si iubitori de kant, cioran , si alti ratatciti”
    Sa ne Ajute Bunul Dumnezeu, si Maicuta Domnului sa mijloceasca cu rugaciunile tuturor martirilor si sfintiilor ai acestui pamant daruit de Dumnezeu noua…..NU SUNTEM VREDNICI SE IUBIREA LUI DUMNEZEU. SA MUNCIM SA MERITAM IUBIREA LUI.AMIN

    Apreciază

  12. Vlad Mihai said, on ianuarie 3, 2012 at 8:04 am

    Scarlat-Demetrescu-Din-tainele-vietii-si-ale-universului

    Apreciază

  13. ionut said, on ianuarie 3, 2012 at 8:15 am

    nu mai inteleg nimic.cum ungaria catolica si reformata da niste legi asa intelepte si placute lui DUMNEZEU iar tarile ortodoxe se vand cu totul ?de ce ungariei nu ii este frica de ue si sua iar noi stam numai in pozitie de drepti si acceptat toate prostiile si mizerile?

    Apreciază

  14. Romeo2110 said, on ianuarie 3, 2012 at 9:03 am

    Crestinismul eretic, fara har mantuitor, integrat globalismului, este discriminat pozitiv !
    Opereaza ca orice secta cu fragmente de adevar.
    Rezulta pt profani ca astia sunt ‘adevaratii’ marturisitori.

    Sa nu uitam ca ‘biserica’ reformata maghiara este de origine calvina. Jean Calvin a fost un evreu, a carui ‘reforma’ a avut ca scop distrugerea caltolicismului, iar mai tarziu a ortodoxiei in Transilvania !
    Sectele sunt conduse de masonerie. Papa vrea o noua ordine mondiala. Astia da marturisitori.

    Este parafrazat Eminescu: „Toata greco-bulgarimea e nepoata lui Traian ” Scrisoarea a III a.

    E normal ca acestia sa faca smintela in randul ortodocsilor.
    Si antihrist va face la fel, va mima virtutile.

    Apreciază

  15. Myanmar said, on ianuarie 3, 2012 at 10:25 am

    Nici ungurii nu sunt multumiti de noua Constitutie

    PROTESTE DE AMPLOARE IN BUDAPESTA: Zeci de mii de oameni, nemultumiti de noua Constitutie

    Zeci de mii de oameni s-au adunat in Budapesta pentru a protesta fata de noua constitutie a tarii, luni, la o zi dupa intrarea in vigoare a acesteia.

    Constitutia a fost aprobata, in aprilie, de doua treimi dintre deputatii din Parlamentul de la Budapesta, transmite BBC.

    Mai multe partide de centru-stanga s-au alaturat protestelor, desfasurate in apropierea locului unde partidul de guvernamant a organizat un eveniment pentru a marca intrarea in vigoare a noii constitutii.

    Protestatarii au strigat lozinci impotriva premierului Viktor Orban si au afisat mesaje care denuntau „dictatura” sa, pe masura ce oficialii soseau la eveniment.
    „Viktor Orban si servitorii sai au transformat Ungaria, dintr-un loc promitator in cel mai intunecat punct din Europa”, a declarat parlamentarul socialist Tibor Szanyi.
    Oponentii noii Legi fundamentale spun ca aceasta ameninta democratia, inlaturand anumite prevederi de dupa 1989, atunci cand comunismul a fost inlaturat.

    Duminica, in prima zi din 2012, a intrat in vigoare noua si controversata constitutie a Ungariei.
    Schimbarile constitutionale efectuate de Fidesz au starnit controverse atat in tara, cat si pe plan extern. Criticii sustin ca noul text concentreaza prea multa putere in mainile celor numiti politic, fiind vazuta ca incalca „standardele drepturilor omului internationale si europene”.
    Totodata, Statele Unite ale Americii si Uniunea Europeana au cerut retragerea Constitutiei, care a ridicat semne de intrebare in legatura cu discutiile asupra unei noi intelegeri financiare cu FMI si UE, care este vitala pentru economia maghiara.

    Apreciază

  16. daniela said, on ianuarie 3, 2012 at 1:33 pm

    off topic. stie cineva un medic pediatru ortodox in brasov care nu obliga parintii sa isi vaccineze copilasii. vreau sa schimb medicul pediatru al copiilor pt ca dr la care sunt inscrisi inca ma terorizeaza sa imi vaccinez copii.
    multumesc!

    Apreciază

  17. […] de aici. Like this:LikeBe the first to like this post. Categories: Uncategorized Comentarii (0) […]

    Apreciază

  18. Maria said, on ianuarie 3, 2012 at 4:44 pm

    Despre constitutia Ungariei ,este bine ca au luat aceste decizii ,cu privire la cresterea natalitatii ,la stoparea desfraului prin casatoriile persoanelor de alelasi sex (Sodoma si Gomora ),interzicerea avortului care ar duce la inmultirea populatiei .Ei se gandesc bine la posibilitatea de a scadea ca natie ,de a li se micsora populatia tarii .La noi nu exista asemenea ingrijorare .suntem condusi de niste nulitati ,pe care nu-i intereseaza natia romana .II intereseaza sa se capatuiasca doar ei si progeniturile lor ,tara ii lasata in mana strainilor .Daca cei care conduc o tara nu sunt crestini ,nu-i va merge bine poporului .

    Apreciază

  19. Radu Humor said, on ianuarie 3, 2012 at 8:21 pm

    Ungaria are norocul de a avea la conducere oameni demni si curajosi, iubitori de neam si tara !
    Mai inaintea lor am avut exemplul Albaniei, tara cu cea mai rapida si uluitoare crestere economica despre care toti evita sa vorbeasca. Iata ca Ungaria este a doua tara care se desprinde din mrejele iudeo-masoneriei si isi cauta singura drumul prin jungla aceasta capitalista distrugatoare de identitati nationale si aducatoare de alogeni in toate structurile principale ale statului, mai ales in domeniul economico-financiar.
    O sa le fie greu la inceput, vor fi impiedicati sub toate formele sa ajunga la prosperitate, dar cu ajutorul lui Dumnezeu vor reusi !
    Romanii trebuie sa afle si sa traga invataminte de pe urma acestei schimbari !
    Daca Ceausescu era destept si ne spunea uite fratilor pentru ce strangem cureaua : Ca sa platim datoriile contractate la niste samsari fara Dumnezeu, care astfel incearca sa puna stapanire pe tara, cred ca nu ajungea la acel pagan sfarsit din ziua sfanta de Craciun. Mai ales ca eram singura tara din lume fara datoriisi cu atatia bani in cont, plus datorii ce ne-ar fi fost cu siguranta rambursate !
    Unde sunt acum toate ?
    Nu stiu, dar pot sa va spun ca stiu unde am fi ajuns acum :
    la acelasi nivel de dezvoltare ca Elvetia !
    Doamne ajuta-i pe unguri !
    Ca pe romani deocamdata nu are cine !

    Apreciază

    • Maria said, on ianuarie 4, 2012 at 1:26 pm

      Radu Humor ,
      Ceausescu a fost inconjurat de multi tradatori si lingai ,precum Iliescu ,care impreuna cu KGB-ul ,a facut lovitura de stat .Mai este si proasta de Ileana care si-a bagat nasul peste tot .Dumnezeu nu l-a pedepsit numai pe el ,ci si pe noi ,pt pacate ,ateism si necredinta .El a daramat biserici ,fara a avea nici un drept ,pt ca erau lacasuri sfinte si Dumnezeu nu a ingaduit aceasta profanare .Daca e sa gandim mai pe larg ,Agenturile straine la care el se referea atunci (cand noi eram tineri si nu stiam ce sunt acelea si radeam de el ),existau ,au actionat ,de ce ?Pentru ca eram singura tara din lume fara un banut datorie .Cei care ne stapanesc acum si ne conduc (CEI DIN AFARA ),NU SUPORTAU CA O TARA COMUNISTA SA NU AIBA DATORII SI SA FIE INDEPENDENTA STRATEGIC SI ECONOMIC .Atunci au dat navala .Populatia nemultumita ,s-a alaturat acestei lovituri de stat ,transformand-o in revolutie .Toti saream in sus, dar nu stiam ca in 20 de ani Romania nu mai este o tara libera si va fi vanduta bucata cu bucata .Cei care stapanesc acum lumea ,sunt autorii scenariului .Si mai important decat acestea toate ,este faptul ca o tara adusa in faliment,facilitandu-i imprumuturi externe pana la epuizare ,este ca si cumparata de acele forte straine .Avem ochi dar nu vedem nimic ce ni se pregateste .De aceea trebuie sa facem rugaciuni necontenit ,tot poporul ,sa ne slobozeasca Bunul Dumnezeu ,din mana lor ,si sa puna la conducere oameni cu credinta si dragoste de neam si tara .Doamne ajuta !!!

      Apreciază

  20. noi toti said, on ianuarie 4, 2012 at 12:26 am

    Reveniti la normal si nu mai ascultati ispita.
    Cu ungurii e tzeapa, nu vreau sa-i ridic in slavi, …e manevra.
    S-au trezit, ete na ca sunt impotriva sitemului, nu prea cred, tocmai ei, care sunt trup si suflet cu UE, hai lasa…..
    NU CRED nici macar o clipa ce spun si ce fac….sa ma ierte Dumnezeu, da nu pot.
    Doamne ajutai pe romani, ca sunt de mi de ori mai aproape de tine.

    Apreciază

  21. noi toti said, on ianuarie 4, 2012 at 12:32 am

    Ca sa nu mai purtam vorba aiurea, am auzit atat de multi oameni in Romanica zicand „Doamne ajuta” si alte cuvinte similare incat cred cu tarie ca poporul asta chiar inalta rugi catre D-zeu din inima, nu prefacatorii, asa ca-i iubesc pe semenii mei. Doamne ajuta !

    Apreciază

  22. noi toti said, on ianuarie 4, 2012 at 12:41 am

    Si ca sa inchei cumva, prieteni buni mai aruncati un ochi pe cer la avioanele care ne pulverizeaza zi de zi anume chestii, intrebati-va de ce aveti vise intense in anumite nopti, vise adesea inpaimantatoare, vedeti de ce in jurul vostru oamenii fac fapte oribile si veti constata ca ceva se intampla, ceva ce nu e tocmai bine.

    Apreciază

  23. noi toti said, on ianuarie 4, 2012 at 12:44 am

    Saccsiv daca am exagerat te rog sa ma ierti,dar asa vad eu treaba…cu ochii larg deschisi, de altfel eu am mai potat cu cititorul

    Apreciază

  24. noi toti said, on ianuarie 4, 2012 at 12:48 am

    Rog a mi se ierta micile greseli de scriere, tastatura nu ma ajuta

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.