SACCSIV – blog ortodox

Metastaza in trupul tarii: MANELE IN JURUL MANASTIRILOR

Posted in manele by saccsiv on august 15, 2011

   Din ghetto in toate orasele, din orase pana la poarta manastirilor. Manelele, un cancer ce a dat in metastaza, ce se tot intinde cu viteza fantastica si distruge din temelii conceptiile sanatoase despre lume si viata, ce rastoarna scara de valori a unui intreg popor.

   Vizionati va rog:

http://webtv.realitatea.net/actual/manele-si-rugaciuni-la-manastiri

   Desigur, dracii le mana de la spate pe aceste specii sa se adune in jurul manastirilor la marile sarbatori, pentru a dansa in ritmul spurcatelor lor cantece.

Mare napasta aceste manele, ce din pacate nu sunt ascultate doar de majoritatea tiganilor, ci si de din ce in ce mai multi romani.

Consider ca in Romania este obligatoriu realizarea unui studiu pentru a se putea determina gradul de inteligenta al celor ce asculta asemenea productii muzicale, insa probabil ca nu se va face datorita politicului corect si al unor puternice interese in promovarea lor. Sper totusi ca poate niste studenti entuziasti vor realiza un studiu precum al colegului lor american:

Spune-mi ce asculti, ca sa-ti spun cat de destept esti


Eu insa mi-am format o parere clara pe baza experientei mele de viata si pot spune ca nu am intalnit iubitori de manele capabili de o minima capacitate de analiza. Mai mult, am observat o chestiune extrem de interesanta si va propun sa experimentati si dumneavoasta: incercati, ascultand diferite fonduri musicale, inclusiv manele, sa va concentrati pe analizarea profunda a unei oarecare probleme, sa faceti exercitii de matematica sau orice activitate ce implica o inteligenta peste medie. Nu vreau sa va influentez si sa porniti de la o idee preconceputa, de aceea va las sa faceti singuri acest experiment, insa ar fi util sa comentati observatiile dumneavoastra in cazul manelelor.

Se petrec in lucruri cu mult mai grave. Incercati sa va rugati cand in preajma se aud manele. Veti simti o mare tulburare, un teribil atac dracesc ce se straduie sa va impiedice. Oricum, in general nu te poti ruga pe un fond muzical, inca cu manele efectul nociv este maxim.

Sa analizam insa si alte chestiuni legate de acest tip de muzica:

Limbajul de mahala, propriu pana nu de mult ghetoului si penitenciarelor a invadat limbajul comun o data cu explozia acestora. Muzica de petrecere mai mult sau mai putin tiganeasca se canta pe aceste meleaguri de mult timp, insa de cativa ani se petrece o actiune voita (dar neconstientizata de multi) de dezromanizare si imbecilizare a maselor (de care am mai vorbit cu alte ocazii, facand parte dintr-un proiect mai amplu, la nivel global de cimentare in material si indepartare de Dumnezeu a individului).

Manelizarea societatii romanesti este una din cele mai distructive si eficiente actiuni de stricare a acestui neam. Acele cuvinte nu sunt tocmai goale de continut, ele reprezinta o rasturnare a valorilor reale si indeamna la razbunare, mandrie, goana dupa bani, desfranare.

Manelizarea a inceput cand CNN, trambita politicii corecte mondiale, a criticat autoritatile romane ca tiganii nu-si pot exprima “creatiile artistice“ in mass-media de la noi. Imediat PRO TV s-a aliniat si a inceput o intensa promovare a “artistilor“ si a subculturii lor.

CNN, a fost fondat de catre Ted Turner, cel ce numea crestinismul ca fiind religia invinsilor iar pe opozantii avortului ii poreclea “bozos“(prosti, incompetenti, mascarici). În 1998, Ted Turner a făgăduit solemn că va da mai mult de 1 miliard pentru ONU ca să fie cheltuiţi în implementarea planurilor de reducere a populaţiei la scară planetară. Intr-un interviu în Audubon Magazine, acesta spunea:

O populaţie totală de 250-300 de milioane de oameni o reducere de 95% din prezentul nivel, ar fi ideal.”

   Cititi va rog si articolul:

EUGENIE: instrumentul prin care ELITELE doresc diminuarea drastica a populatiei planetei si transformarea celor ramasi in sclavi

ANALIZA – Mesajul de pe GEORGIA GUIDESTONES (Pietrele Indrumatoare din Georgia): maxim de 500 milioane de locuitori pe planeta si doctrina NOII ORDINI MONDIALE

Ca o paranteza, tot de numele lui se leaga indobitocirea prin anumite desene animate a copiilor. Nu intru in detalii, dar cred ca toti ati observat cam ce promoveaza ele … Ma refer la cele marca Cartoon Network.

Cat despre PRO TV, cititi va rog detalii despre cine ii este stapanul:

Personalitati si organizatii : familia de evrei LAUDER, Estee LAUDER Companies si Pro TV

Exista un interes major in chestiunea „traditiilor” tiganesti. La initiativa evreilor George Soros si James Wolfensohn, prin Institutul pentru o Societate Deschisa si BANCA MONDIALA s-a demarat programul deceniului de incluziune sociala a rromilor (2005–2015) la care participa si guvernele a noua tari (Bulgaria, Croatia, Cehia, Ungaria, Macedonia, Serbia, Romania, Muntenegru, Slovacia).

Citind in site-ul Deceniului de Incluziune Socială a Romilor 2005-2015 gasim:

   Pagina 16

In cadrul unei Europe unite este de neacceptat prezenta unei minoritati rome numeroase , aflate in crestere numerica , si care are o situatie mult mai precara decat a majoritatii aflate in regres numeric . Din punct de vedere al stabilitatii si securitatii pe termen lung a Europei, acest fapt este unul de neacceptat din punct de vedere moral si de neconceput din punct de vedere politic.„ a declarat James Wolferson.

Pagina 22

Prin intermediul deceniului de incluziune sociala a romilor se vor face toate eforturile necesare atat din partea guvernelor cat si din partea reprezentantilor societatii civile pentru a include pe reprezentantii romilor in structurile administratiei locale si centrale.

Toate organizatiile internationale implicate si-au reafirmat vointa de a sprijini deceniul de incluziune sociala a romilor, atat financiar (CE) cat si tehnic (Banca Mondiala si Soros)

Pagina 29

Modalitati concrete prin care sa se combata rasismul si intoleranta fata de romi .

Monitorizarea rasismului si xenofobiei .

   Pagina 30

Rolul cheie al UE in procesul deceniul de incluziune sociala a romilor

Pagina 39

Catherine Magnant de la Directia Ocupare a prezentat „ Anul 2007 – An European al sanselor egale pentru toti „indiferent de sex, orientare sexuala, etnie, religie.

Pagina 40

Colin Wolfe : locuinte pentru romi , antidiscriminare

Pagina 41

Vladimir Spidla: bani pentru antidiscriminare

Pagina 42

Romii, prioritate de varf in campania anti discriminare

Pagina 48

In Romania, intre 1,8 si 2,5 milioane de romi

   Cred ca cele scoase in evidenta mai sus, vorbesc de la sine despre scopul si modalitatilor lor de lucru. Ele sunt insa de natura a NU ADUCE NICI O SCHIMBARE in comportamentul tiganilor …

Observam deci ca ELITELE evreiesti se folosesc din plin de chestiunea tiganeasca pentru implementarea politicii corecte si pentru crearea unor ziduri concentrice protectoare formate din tot soiul de minoritati: etnice sau sexuale plus si de ceea ce mai gasim in dictionarul de elemente periculoase pentru SISTEM, pe care il gasiti la:

Iata o noua actiune marca „The Department of Homeland Security”

In plus, extinderea la nivelul populatiilor majoritare a metehnelor si traditiilor tiganesti negative are avantajul crearii unui ghiveci imbecilizator. Mai mult, generalizarea conceptiei “traieste clipa” (in care exceleaza aceasta etnie) are darul de a-i face pe oameni sa traiasca intr-o transa ce-i impiedica sa-si puna prea multe intrebari despre cine ii stapaneste. Si nu in ultimul rand, este vorba despre ceea ce dr. Mandelstein spunea la Zionist International Congress, 1897:

Evreii isi vor folosi toata influenta si puterea pentru a preveni progresul si prosperitatea tuturor celorlalte natiuni si sunt decisi sa adere catre destinul lor istoric , acela de a cuceri puterea mondiala

27 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on august 15, 2011 at 9:49 am

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. MIhaela said, on august 15, 2011 at 1:08 pm

    Pare ceva organizat ;din ce in ce mai multi tigani si alti spalati pe creier , fac acest tip de agitaie, doar doar s-or incaiera cu crestinii.

    Apreciază

    • un pacatos said, on august 15, 2011 at 2:24 pm

      Saccsiv, eu zic ca Mihaela are dreptate. Cum poti arunca cu noroi in Biserica. Simplu. Angajezi un clan manelist, il pui in fata unei manastiri, dai muzica la maxim, si chemi aruncatorii de dejectii, alias televiziunile de stiri sa prezinte situatia asa cum stiu ei mai bine, realist cum ar spune niste uni.
      Treaba e completa cand omu fara de Dumnezeu se aseaza in fata cutiei cu dejectii alias teveu din casa si urmareste montajul „profesionist” al televiziunilor. Binenteles ca omu are ceva in mana si teveu il spala dragut si usor pe cerebel.
      Iti dai seama ce va spune omu ala apoi.
      PS: titlul nu-i inspirat. Am fost azi la Biserica si pot spune ca nu asta-i Romania.

      Apreciază

      • saccsiv said, on august 15, 2011 at 2:37 pm

        un pacatos

        Ce tot spui acolo? Sunt tigani ce fac de ani de zile treaba asta.

        Si cum nu asta-i Romania? Dar care e? Chiar negi fenomenul de manelizare a acestei tari?

        Apreciază

    • agerstress said, on august 16, 2011 at 11:18 am

      Este evident. Si dracii isi trimit „alesii” macar sa faca panarama daca tot nu pot lovi altfel Biserica si sarbatorile ei. Noi stim ca dupa roade se cunoaste pomul.

      Apreciază

  3. Vasile C said, on august 15, 2011 at 1:09 pm

    Foarte urât ce se întâmplă în sărbătoarea de astăzi cu aceşti.. oameni, care se manifestă în felul lor obişnuit, natural de a fi, ca naţie. Nu degeaba termenul de „şatră”, propriu lor, are şi un sens peiorativ.
    Apropo de „legătura” celor mai mulţi dintre ei cu Biserica, auzisem de „paştele blajinilor”, în care manelizează cimitirele şi îşi umplu burduhanele, crezând că îi hrănesc pe ai lor decedaţi…

    Totuşi, am întâlnit şi ţigani cu studii, cu bun simţ, corecţi etc., dar aceştia cred că sunt atât de puţini, încât sunt nişte excepţii răzleţe.

    Iar corectitudinea politică bagă cât poate la înaintare ţigănia, să nu o uităm pe „madonna”, care a fost huiduită când a „dat lecţii” de toleranţă la concertul ei de acum vreun an.

    Apreciază

  4. fanu said, on august 15, 2011 at 3:13 pm

    fraţilor de la slava deşartă a tiraniei azi am ajuns la închinarea perfidă la ticăloşie

    ţara este manelizată aproape complet. chiar nu vedeţi că nu se mai ascultă muzică populară??? nu vedeţi că artiştii ţării sunt obligaţi de sărăcie să joace sub demintatea lor în telenovele sau să cânte manele??? or să facă din muzica populară un fel de „simbioză promiscuă”?

    Apreciază

  5. Catalin Kirk said, on august 15, 2011 at 3:28 pm

    Se spune: „Tiganul e tigan si in zi de Pasti.” Eu am vazut ca tocmai in ziua de Pasti si de alte sarbatori mari tiganii gasesc natural sa se dezlantuie cat mai tare cu petrecerile, uitand de cele sfinte.

    Dar Biserica Ortodoxa ce a facut, in atatea generatii, pentru a-i increstina pe tigani?

    Apreciază

  6. bisericadinsuflet said, on august 15, 2011 at 4:23 pm

    Postez și aici comentariul meu la articolul
    https://saccsiv.wordpress.com/2011/08/13/clanurile-%E2%80%A6-de-unde-au-bani-aceste-specii-necesitate-confiscarea-averilor-lor-si-curatirea-sistemului-de-cei-manjiti :

    Nu am vrut să folosesc sintagma „țiganizare” a României, ca să nu intru în polemici cu adepții multiculturalității „multilateral dezvoltate”, dar ei sunt reprezentanții de frunte ai „manelismului”. Vina NU ESTE A LOR! Este a celor care i-au lăsat să-și facă de cap pentru a putea arăta apoi un țap ispășitor pentru situația de corupție și decădere morală în care a fost adusă țara (cu forța – nu neapărat fizică, și manipularea este o forță).
    Toți opozanții religiilor (în special ai ortodoxiei) găsesc motive de critică „agățându-se” de ce fac sau spun cei care s-au „lipit” de religie din diverse interese, și nu de OAMENI precum părinții Argatu, Calciu, Papacioc (ca să dau doar câteva exemple). De fapt ACEȘTIA reprezintă RELIGIA!!! Restul sunt(em) doar planete care gravitează în jurul lor, captând căldura sufletească și sfaturile, ca de la un soare. Iar în mijlocul acestui univers este DUMNEZEU, în jurul căruia „ne învârtim” toți. Dar nu, asta nu contează pentru critici – contează doar ce mașină are preotul cutare și alte bârfe de acest gen.
    Dar, cu toate acestea, NOI – ADEVĂRAȚII CREȘTINI vom învinge, deoarece vom supraviețui spiritual acestor vremuri (așa cum facem de 2000 de ani). Au fost și vremuri mai grele, vor veni altele și mai și. Dar nicio motivație de ordin material nu poate convinge un „fanatic creștin” să renunțe la religia lui (bravo Constantin Brâncoveanu). De fapt acesta este ADEVĂRATUL FANATISM CREȘTIN!!!
    Manelismul, corupția, bârfa, plăcerile sunt doar câteva modalități prin care oamenii sunt trași în jos, spre mlaștina materialismului luciferian. Dar ele lucrează ca o sită prin care se cern cei cu sufletul la Dumnezeu, de pleavă. Și este motiv de bucurie pentru noi – dacă nu treci prin încercări cum te vei întări și cum îți vei da seama cât de puternic ești?

    Cât despre: „Oricum, in general nu te poti ruga pe un fond muzical, inca cu manele efectul nociv este maxim.”, am o mică dar esențială precizare de făcut. Liturghia este o rugăciune? Atunci de ce se cântă? Mai mult, în ultimii ani se cântă inclusiv Rugăciunea Domnească. Și să continui cu cântecul cel mai drag sufletului meu: Sfinte Dumnezeule, Sfinte tare, Sfinte fără de moarte, miluiește-ne pe noi.
    Muzica este cea care „aranjează” ființa, o pregătește pentru ceva. Poți să o pregătești pentru întâlnirea cu Dumnezeu, sau cu lucifer. Depinde de tine ce alegi.
    Sunt conștient de efectul nociv al manelelor, al muzicii care dezechilibrează (prin linia melodică sau/și prin versuri), în general. Dar care este rostul rugăciunii? Înălțarea spirituală se produce pe fondul echilibrului și al păcii interioare iar, în acest context, rugăciunea are un rol foarte important. Atunci testul pe care îl va avea de trecut un creștin obligat prin conjunctură să asculte în paralel Sfânta Liturghie și pe guță îl va face mult mai puternic.
    Adevărat, mulți nu sunt pregătiți – atunci le recomand să meargă la altă biserică. Așa cum nu mergi la primul preot ieșit în cale și îl faci duhovnicul tău, cred că este bine ca și biserica la care mergi (ca locaș) să fie aleasă după potrivire.
    Să nu credeți că, dacă într-o biserică nu se aud manele nu sunt alte ispite. Bârfele, șușotelile, ținuta unor persoane, sunt tot atâtea motive de cădere. Ba chiar mai subtile și periculoase deoarece, de multe ori, nu te agresează ci te atrag în vârtejul gândurilor, depărtându-te de la Sfintele Taine.

    Apreciază

  7. dora said, on august 15, 2011 at 4:24 pm

    Apreciază

  8. nu said, on august 15, 2011 at 5:38 pm

    fratilor, un prim aspect: tiganii aia nu erau chiar in incinta, in curtea manastirii, erau pe langa…bine, asta nu conteaza, pentru ca oricum deranjau! am vazut femei simple indignate de ce se intampla care spuneau ca nu e bine ce fac ei, ca „ori venim la rugaciune, ori la discoteca”…

    dar uitati, nu sunt doar tiganii…ce sa spunem de ce s-a intamplat cu „tineretul liberal” de la giurgiu, cu petrecerile alea in piscina, care parca erau tinute in bordel?! eu ma intreb ce e in creierele acestor speciemene?! de ce s-a ajuns aici? ce speranta sa ai de la astfel de tineri…cica maine-poimaine ei ne vor conduce! toti obsedatii si toate pitzipoancele…nu au in cap decat sa faca bani cat mai usor si sa se distreze cat mai mult…si au exemple pe masura in „seniorii” din partide…nu ca ii judec, dar asta constat eu…m-as bucura sa nu fie…

    sper ca in cazul tineretului liberal crin antonescu sa taie in carne vie si sa ii excluda pe petrecareti din partid…

    acum, revenind la tigani, pe de o parte e clar ca asa sunt ei, majoritatea, pe de alta parte iar e clar ca se incurajeaza comportamentul lor, li se da apa la moara…de ce de exemplu staretii manastirilor unde si-au facut de cap nu au anuntat politia/jandarmeria pentru tulburarea linistii publice?! aveau tiganii aprobare pentru gratare la poarta manastirii?! s-ar fi putut lua masuri…

    nici noi nu suntem uniti…cati tigani sunt in tara si cati suntem noi? daca i-am inconjura intr-un numar de vreo 10 ori mai mare decat ei, sa vezi cu ar face ciocu’ mic…

    problema imbecilizarii a fost prezentata pe larg de saccsiv…ideea ar fi sa gasim niste solutii…

    Doamne ajuta!

    Apreciază

  9. Aurora said, on august 15, 2011 at 8:14 pm

    Manelele sunt foarte spurcate, in primul rand prin linia melodica si apoi prin textul imbecil, analfabet. Din pacate sunt foarte apreciate de tineri si adolescenti si oricat ai incerca sa-i lamuresti, n-ai nici o sansa. Fetele copiaza toate obiceiurile prietenelor lor tiganci : muzica, cercei mari, burice goale, expresii vulgare, injuraturi, adresare cu apelativul „fa”, vorbit tare pe strada si in tramvai, adica nu mai exista frana. Cam asta e nivelul natiei. Mi-e rusine sa va povestesc despre fetitele de 15-16 ani (romance !) din blocul meu !

    Apreciază

  10. cezar said, on august 16, 2011 at 10:40 am

    @ kery : sunt buni deoarece sunt facuti dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu..

    Apreciază

    • agerstress said, on august 16, 2011 at 11:21 am

      Asta cam suna a blasfemie… 😦

      Apreciază

      • tataia said, on august 16, 2011 at 2:31 pm

        Nu este blasfemie. Toti oamenii au suflet. Ca unii si l-au ferecat si nu vor sa mai aiba de-a face cu el este insa alta treaba. Dar nu cred ca e cazul manelistilor. Asa este. Manelele sint muzica preferata a celor cu coeficient de inteligenta scazut, a celor cu putina scoala, a celor fara de cultura, a celor imbecilizati de mass-media…etc etc. Sa fie clar, nu sint de acord cu manelele si nu ascult asa ceva. Dar cei satanizati cu adevarat sint rockerii. Un manelist, asa imbecil si talimb cum este el, daca vede un om cazut pe strada, s-ar putea sa ii acorde o mina de ajutor…pe cind un rocker, mult mai inteligent si mai cult in mod sigur va gindi „pe mine nu m-a ajutat nimeni niciodata, de ce as avea vreo datorie sa il ajut pe acesta?”. Deci eu unul cred ca rockul este mult mai periculos decit manelele si ca rockerii sint cu adevarat satanizati, in timp ce manelistii, fiind cei „saraci cu duhul” au sanse de indreptare. Desigur insa ca reportajele televizate despre petrecerile si manelele din jurul manastirlor sint tot manipulare…modul mass-mediei de a arunca cu noroi in biserica.

        Apreciază

      • saccsiv said, on august 16, 2011 at 2:37 pm

        tataia

        Si dintre rockeri se trezesc destui.

        Pe de alta parte, sunt dintre iubitorii de manele care daca te vede cazut pe jos, te … buzunareste.

        Apreciază

      • agerstress said, on august 17, 2011 at 1:36 pm

        @Tataia,
        aici era vorba tocmai despre elementele negative sau cel putin manate de porniri stricacioase nu neaparat despre toti tiganii de la primul pana la ultimul. A fost facut Adam dupa Chipul Lui Dumnezeu. Intre timp „chipul” omului, in general, a suferit mare degradare inca de la izgonirea din Eden (nu neaparat sub aspect estetic) iar pe alocuri si mai mare. Poate pastram in noi, in mod tainic, si Chipul Lui Dumnezeu dupa cum reproduce si cezar mai jos din spusele Pr. Galeriu dar ne-am cam pierdut asemanarea…
        Eu mai port in mine si chipul meu din copilarie dar nici cu acela nu mai seman foarte tare… 🙂

        Apreciază

  11. cezar said, on august 16, 2011 at 3:30 pm

    „nimeni si nimic nu poate distruge niciodata chipul lui Dumnezeu din om. Ultimul ratacit, ultimul criminal, inca mai are in el chipul divin intact. Noi nu ne gandim la asta, cand intram in relatie cu alti oameni. Ii judecam dupa epiderma, nu dupa chipul dumnezeiesc. Pentru ca altfel ne-am purta cu mai mare atentie si delicatete fata de ceilalti, care sunt, si ei, purtatori ai chipului lui Dumnezeu. Se pierde doar asemanarea cu Dumnezeu, din pricina pacatelor noastre, dar nu si chipul”.Parintele Galeriu

    Apreciază

  12. zugu said, on august 22, 2011 at 10:15 am

    Dragilor,

    Fara a lua partea cuiva, voi incerca sa privesc lucrurile obiectiv. Personal, folclorul romanesc nu m-a impresionat niciodata. Versurile sunt destul de slabute, temele tratate sunt simpliste si au de-aface mai mult cu viata si privatiunile oamenilor de la tara. In afara unor reusite melodice deosebite, folclorul romanesc nu e cine stie ce.

    Sa aminitim cateva din temele abordate: dusmani, vecina frumoasa care scoate capul pe fereastra, mandra care da gurita, fiul meu cel mare si frumos, nunta, mama cea batrana, hai la joc, sus paharu’ s.a.m.d. Daca n-ati realizat deja, sunt aproape cu toatele teme abordate in manele.

    Teoria mea, care poate sa nu placa unora, este ca maneaua, asa urata de multi cum este ea, reprezinta nici mai mult, nici mai putin decat ceea ce peste 50, 100 de ani urmasii nostri vor numi parte din folclorul Romaniei.

    Ce nu inteleg multi, mai mult din motive sentimental-nationaliste, este ca nu te poti pune cu masele. Masele, asa cum sunt si asa cum au fost de-a lungul timpului, au control total asupra a cel putin doua lucruri: limba romana si folclorul.

    Limba romana, oricat ar vrea altii sa ne convinga altfel, nu este batuta in cuie de Academia Romana. Limba este un organism viu, care traieste prin vorbitorii sai, acestia aducandu-i neincetat schimbari. Unele din aceste schimbari ajung destul de populare incat la un moment dat ajung forme incetatenite in romana vulgara, iar la un moment dat Academia poate doar sa constate ca au intrat noi cuvinte in limba si sa le tipareasca in Indreptarul anual. Formele anterior considerate gresite, ajung prin acest proces parte din limba romana literara.

    Cu folclorul este la fel. Nici un parlamentar si nici un intelectual nu va putea dicta maselor ce sa asculte. Mediile academice pot si trebuie sa constate ca maneaua, in ziua de azi, este mai mult decat ceva care merita ocarat. Popularitatea manelelor printre mase este de notorietate. Maneaua, ca gen muzical, nu mai este demult apanajul exclusiv al minoritatii tiganesti, ci s-a extins la intreaga patura sociala care genereaza folclorul.

    Intrebati orice tanar de la tara ce prefera si va garantez ca va alege tot timpul manelistul in locul interpretului de muzica populara. Asta se intampla pentru ca manelistul nu doar canta, ci a ajuns sa intruchipeze un ideal, un model de urmat in viata. Muzica populara „veche” a ramas printre preferintele publicului mai vechi, cel amator de „Tezaur folcloric”.

    Mai cred ca stigmatul social ce planeaza asupra „manelismului” va dispare in viitor, odata cu cei ce stigmatizeaza maneaua. Nu cred ca exagerez cand spun ca acest gen muzical sufera in acest moment de persecutia pe care a suferit-o jazzul pe cand era in scutece si ca, pe viitor, dupa ce va trece prin transformari constante, ca ajunge subiect de studiu la Conservator si va fi considerat creatie a poporului roman.

    Acum, inainte ca nationalistii care comenteaza in general pe aici sa ma injure, va rog sa judecati ipoteza mea la rece, fara atac la persoana. Personal, detest maneaua, dar aici nu e vorba despre mine.

    Va multumesc.

    Apreciază

    • fanu said, on august 22, 2011 at 3:11 pm

      citind cele scrise de dvs mă întreb dacă chiar vă place muzica jazz… iar despre folclor şi jazz că tot vine vorba vă recomand cu bucurie Tavitian care a reuşit cu delicateţe îmbinarea celor două… şi totuşi să vă fie ruşine pentru îndrăzneala cu care striviţi folclorul românesc, de aceea nu prea vă înţele cam ce căutaţi pe aici… asta nu era o înjurătură după cum cu sete probabil vă aşteptaţi, ci doar o mare şi tristă dezamăgire pe care o încerc de fiecare dată când văd pe unul care are tupeul să se numească român şi să strivească folclorul românesc… Domane, feri de aşa „români”

      Apreciază

      • zugu said, on august 22, 2011 at 4:51 pm

        Eu nu strivesc nimic, eu constat. Probabil dumneavoastra faceti parte din cei ce considera ca exista romani puri, limba romana pura, folclor romanesc pur. Acestea sunt niste clisee, in opinia mea, penturu ca limba, folclorul si sangele se amesteca continuu. Nimic nu sta pe loc.

        As fi preferat sa veniti cu argumente in loc sa ma faceti albie de porci.

        Detest jazzul, la fel cum detest si manelele. Insa pentru a mia oara, gusturile mele nu sunt subiectul acestei discutii.

        Apreciază

      • saccsiv said, on august 22, 2011 at 5:18 pm

        zugu

        Prietene, daca asta inseamna albie de porci …

        Apoi, cum pentru a mia oara? Ca n-ai postat decat doua comentarii.

        Apreciază

  13. fanu said, on august 22, 2011 at 3:16 pm

    Doamne, feri

    Apreciază

  14. fanu said, on august 22, 2011 at 5:50 pm

    saccsiv, hai să nu ne mai pierdem vremea cu ăsta că nu are rost… am dat un argument deşi sunt multe foarte multe dar ăsta nu le pricepe aşa că mai bine mă şterg de praf şi merg mai departe ca român şi iubitor de folclor… dacă tot o venit vorba de porci, folclorul este un mărgăritar…

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.