SACCSIV – blog ortodox

ONU: MOARTEA ALBINELOR inca neexplicata. Situatia este dramatica

Posted in ALBINE, ONU by saccsiv on iunie 14, 2011

Citez din articolul La mortalité élevée des abeilles due à des facteurs multiples:

În cadrul unei reuniuni organizate de Reteaua biodiversitate pentru albine si ONU, a fost din nou înlaturata ideea ca un singur factor ar fi cauza mortalitatii marite a coloniilor de albine. Mortalitatea albinelor ramâne inexplicata, au reamintit expertii si ar fi mai buna considerarea mai multor cauze pentru întelegerea acestui fenomen. « Problema este complexa : exista o interactiune între diferitii factori care exacerbeaza ansamblul fenomenului. », a spus Dennis Van Engelsdorp, cercetator la o universitate din Pensilvania si coordonatoor al grupurilor de lucru care studiaza fenomenul în SUA.

   « Au fost identificate 64 de variabile diferite, de la pesticide la modificatiile genetice si agentii chimici, dar n’am putut sa gasim SOLUTIA. », a recunoscut domnul Van Engelsdorp. « În Franta, s’a crezut ca s’a descoperit un sindrom, prin aparitia pe piata a pesticidului Gaucho si a altora de acelasi fel dar, zece ani mai târziu, ne gasim în fata aceleiasi probleme. », a constatat Philippe Lecompte, presedintele Retelei biodiversitate pentru albine.

   „DRAMATIC”

Un raport al Programului ONU pentru mediul înconjurator (PNUE) a recenzat, în mai trecut a.c., doisprezece factori care ar putea sa explice mortalitatea albinelor, mai ales în tarile industrializate din Nord. În SUA, mai ales, situatia este « dramatica pentru apicultorii comerciali, care acuza o pierdere de aproape 33% a coloniilor de albine », asigura Dennis Van Engelsdorp. Studiile specialistilor din Pensilvania au notat « un nivel ridicat de fongicide î polen, cu efect nefast si determinant pentru productia de miere. »

Înca din 2009, un congres care reunea cinci sute de oameni de stiinta specialisti ai albinei si zece mii de participanti, au ajuns la concluzia ca « ucigasul » sigur al albinelor – virus, parazit sau pesticid – nu exista, aparând astfel teoria factorilor multipli care ar actiona fiecare separat dar si cu forte asociate.

Cititi va rog si:

De ce DISPAR ALBINELE? Care sunt consecintele?

British Ecological Society: FOAMETE din cauza disparitiei ALBINELOR

Din nou despre MOARTEA ALBINELOR = MOARTEA OMENIRII

 

11 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on iunie 14, 2011 at 7:55 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. Mihail said, on iunie 14, 2011 at 8:45 pm

    Saccsive terog fa un articol pe tema asta: http://www.ebihoreanul.ro/stiri/ultima-or-31-1/soferul-groazei-pus-in-libertate-de-judecatori–95192.html. Terog fa un apel la toti cititorii acestui blog sa ne rugam pentru fata ramasa in viata!!! Familia aceasta a fost greu incercata, fata care a murit in accident era foarte cuminte si credincioasa la fel ca sora ei geamana care acum este in coma si pentru care terog fa apel catre frati sa ne rugam sa o ajute Dumnezeu sa isi revina. Doamne ajuta!

    Apreciază

  3. abc said, on iunie 15, 2011 at 5:42 am

    Pentru „Reteaua biodiversitate pentru albine si ONU”: Călăuze oarbe care strecuraţi ţânţarul şi înghiţiţi cămila!
    Sa se uite putin pe cer sa vada cate avioane spreiaza zilnic. Oare ce se arunca din acele avioane ?
    Ei cauta cu lupa virusi unde nu exista dar nu se uita cu ochiul liber sa vada miile de avioane ce arunca zilnic fel si fel de otravuri in admosfera.

    Apreciază

  4. Doru said, on iunie 15, 2011 at 7:33 am

    In fiecare dimineata vad albine derutate, ametite care vor sa intre in casa. Eu sunt din Bucuresti si stau la bloc si m-am mirat ca dupa atatia ani in care nu a existat acest fenomen apare acum. Am crezut initial ca sunt atrase de ceva surse cu zaharuri insa am verificat si nu erau. Iar plantele de pe balcon nu au flori deci nu prezinta interes.

    Cred ca raspunsul l-a dat bine „abc”.

    Apreciază

  5. Fulger said, on iunie 15, 2011 at 10:52 am

    33% , un procent interesant.

    Apreciază

  6. Ciprian said, on iunie 15, 2011 at 11:34 am

    telefonia mobila + chemtrails = moartea albinelor, mi-e teama ca elitele o stiu prea bine si de aceea finanteaza telefonie mobila si acolo unde chiar nu i se simte lipsa… si nici banii nu si-i scoate…

    Apreciază

  7. agerstress said, on iunie 16, 2011 at 9:06 pm

    Microundele. Microundele emise de sistemele de comunicatii moderne au multe efecte secundare despre care se evita sa se discute in mod serios. Pe de o parte, puterea totala in mod cumulat a emisiilor de microunde la nivel planetar (in crestere exponentiala si practic necontrolata datorita spagilor enorme date pentru licente si pentru instalarea de noi „relee” de telecomunicatii – puncte de emisie/receptie) transforma planeta intr-un imens cuptor cu microunde (vezi si efectul de „incalzire globala). Pe de alta parte este deja demontrat practic ca o unda poate avea impact maxim asupra unui receptor (sa-i zicem corp fizic) care are frecventa de rezonanta apropiata de frecventa undei respective. S-a demonstrat, de exemplu cum un pahar poate fi spart fara a fi atins daca este supus actiunii unei unde acustice in zona frecventei lui de rezonanta. Parametrul cheie este lungimea de unda. In cazul unor insecte mici microundele au lungimea de unda aproximativ comparativa cu dimensiunile insectei si de aici impactul maxim asupra acesteia.
    In orice caz, printr-un studiu de laborator destul de facil se poate demonstra efectul microundelor asupra albinelor.

    Apreciază

  8. […] ONU: MOARTEA ALBINELOR inca neexplicata. Situatia este dramatica […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.