SACCSIV – blog ortodox

Centrul Medical Unirea – REGINA MARIA promoveaza religia BAHA’I si … NOUA ORDINE MONDIALA

Posted in BAHA’I by saccsiv on noiembrie 8, 2011

Citez dintr-un e-mail primit de la un cititor:

Am fost azi la o clinica pentru un consult si asteptand sa intru la medic, am vazut un flyer – „religia” bahai – in care se vorbea de unirea religiilor , de noua ordine mondiala, de capitala la Ierusalim. daca nu crezi, mergi intr-un „centru medical unirea” si uita-te
au si site – http://www.bahai.org.ro/viziune_viitor.php
Am ramas uimit de s-au apucat baietii sa promoveze asa repede, adica de pe-acum
Centrul medical unirea are contract cu multe firme din buc…spune la oameni sa renunte la abonamentele la ei;
   Comentariu saccsiv:

Intr-adevar, daca intram pe http://www.reginamaria.ro/ gasim … http://www.reginamaria.ro/ro/despre-noi/religia-baha-i
La http://www.reginamaria.ro/ro/despre-noi/wargha-enayati aflam ca iraniano germanul Wargha Enayati, incepând cu anul 1995, a fondat Centrul Medical Unirea care, prin fuziunea cu Euroclinic la începutul anului 2011, a devenit Rețeaua privată de sănătate REGINA MARIA, cea mai mare rețea privată de sănătate din România . În 2007 a adus în acționariatul Centrului Medical Unirea fondul de investitii 3i, unul dintre giganții mondiali din domeniu.

Centrul Medical Unirea a finalizat în prima parte a anului 2010 procesul de vânzare a unei participații majoritare către fondul de investiții Advent International. Este vorba de cea mai amplă tranzacție de pe piața serviciilor medicale private din România la această dată.

Despre Bahá’í, iata ce aflam din articolul VIZIUNE PENTRU VIITOR – MODEL PENTRU SOCIETATEA VIITOARE postat pe site-ul lor oficial:

De la jumătatea secolului trecut, când Bahá’u’lláh, întemeietorul Credinţei Bahá’í, a afirmat necesitatea securităţii colective şi a edificării păcii universale, bahá’íi au luptat necontenit pentru acest magnific ţel, încă din anii 1863–1868.

Învăţăturile lui Bahá’u’lláh conţin explicit ideea că întemeierea ordinii mondiale este un proces în desfăşurare care se bazează pe premisa că o realitate a epocii pe care o trăim este interdependenţa tuturor popoarelor. Instituţiile şi direcţiile care ne structurează viaţa politică, economică şi socială trebuie să instituie o ordine mondială care să exprime pe deplin ideea de mai sus.

[…]

Ne-a fost scris să trăim marea răsturnare provocată de remodelarea diferitelor tradiţii şi instituţii vitale într-un unic sistem universal. În acelaşi timp am avut şi satisfacţia de a fi părtaşii unui efort creativ ce depăşeşte şansa oricărei alte generaţii anterioare. Atunci de ce n-am privi apariţia unei comunităţi mondiale şi adâncirea conştiinţei de cetăţenie mondială ca pe nişte prime promisiuni strălucitoare de ‘maturizare a seminţiei umane’ care, la împlinirea timpului, îşi va avea rodul cel mai bogat într-o civilizaţie şi cultură mondială?

Unitatea lumii este întruparea însăşi a spiritului epocii în care trăim şi constituie cheia de boltă a Credinţei mondiale Bahá’í. Învăţăturile sociale şi umanitare pe care le conţine converg spre teza fundamentală a unităţii omenirii.

[…]

Iată o descriere a modelului unei societăţi viitoare, preluată din lucrarea Ordinea Mondială a lui Bahá’u’lláh, scrisă de Shoghi Effendi, Păzitorul Credinţei Bahá’í:

„Unitatea rasei umane, aşa cum este văzută de Bahá’u’lláh, presupune edificarea unui organism mondial în care toate naţiunile, rasele, credinţele şi clasele sociale să fie strâns unite în permanenţă şi care să garanteze în întregime autonomia statelor membre şi libertatea personală şi de iniţiativă a tuturor indivizilor. În măsura în care ne putem da seama, acest organism trebuie să constituie un for legislativ mondial ai cărui membri, reprezentanţi ai întregii umanităţi, vor promulga legi potrivite pentru a organiza viaţa, pentru a satisface orice necesităţi şi pentru a media relaţiile tuturor raselor şi popoarelor.

Un for executiv mondial, sprijinit de o forţă internaţională, va pune în aplicare deciziile luate de forul legislativ şi va asigura unitatea organică a întregii comunităţi. Un tribunal mondial va adjudeca şi va da verdictul final şi obligatoriu în orice dispută care s-ar naşte între diferitele elemente care compun sistemul universal. Va fi construit un mecanism universal de inter-comunicaţii, cuprinzând întreaga planetă, independent de graniţe şi obstacole naţionale şi funcţionând cu rapiditate extraordinară şi regularitate perfectă.

O metropolă mondială va reprezenta centrul nervos al civilizaţiei mondiale, focarul spre care converg forţele vitale unificatoare şi din care iradiază influenţe energizante.

O limbă universală va fi ori inventată ori aleasă dintre limbile existente, pentru a fi predată în şcolile tuturor naţiunilor federative alături de limba maternă.

O scriere şi o literatură universală, un sistem monetar şi unul de unităţi de măsură, ambele unitare, vor simplifica şi facilita raporturile şi înţelegerea între toate naţiunile şi rasele umane, într-o astfel de societate. Religia şi ştiinţa, cele două forţe majore ale vieţii umane, vor fi reconciliate, vor coopera şi se vor dezvolta în armonie.

De asemenea, presa va da expresie deplină vederilor şi convingerilor cele mai diverse, încetând a mai fi manipulată de interese partizane, private sau publice, eliberată de influenţa unor guverne sau popoare rivale. Resursele economice ale lumii vor fi bine organizate, sursele de materii prime vor fi în întregime identificate şi exploatate iar pieţele se vor dezvolta în mod coordonat, distribuirea produselor făcându-se în mod echitabil.

Rivalităţile naţionale, ura şi intrigile vor înceta, animozităţile şi prejudecăţile rasiale vor fi înlocuite de prietenie, înţelegere şi cooperare. Cauzele conflictelor religioase vor fi pentru totdeauna eradicate, barierele şi restricţiile economice vor fi complet abolite, iar nedreapta diferenţiere dintre clasele sociale vor dispărea. Enormele energii risipite pentru susţinerea războaielor, fie ele economice sau politice, vor fi consacrate dezvoltării tehnice, creşterii productivităţii, eradicării bolilor, extinderii cercetării ştiinţifice, ridicării nivelului de sănătate, rafinării minţii umane, exploatării resurselor încă necunoscute ale planetei, prelungirii vieţii umane şi dezvoltării oricărui alt mijloc de stimulare a vieţii intelectuale, spirituale şi morale a întregii umanităţi. Un sistem federal mondial guvernând întregul pământ şi exercitându-şi autoritatea de necontestat asupra unor resurse inimaginabile de vaste, întrupând idealurile occidentului şi ale orientului deopotrivă, sistem eliberat de blestemul şi mizeriile războiului şi urmând exploatarea tuturor resurselor energetice ale planetei, un sistem în care Forţa serveşte Justiţia şi a cărui viaţă este întreţinută de recunoaşterea universală a unui singur Dumnezeu şi de credinţa în aceeaşi Revelaţie – iată ţelul spre care tinde omenirea, propulsată de forţele unificatoare ale vieţii

Comentariu saccsiv:

   Desigur, acest dumnezeu va fi antihristul …

Definitia de mai sus a NOII ORDINI MONDIALE o regasim si la unul din stalpii new age, Alice Bailey

Aceasta scria in lucrarea sa “The Externalization of the Hierarchy”:

NOUA ORDINE MONDIALA va recunoaste ca productia lumii, resursele naturale ale planetei si bogatiile sale nu apartin nici unei natiuni, ci vor fi impartasite tuturor. Nu vor mai exista natiuni la categoria „a avea” iar altele la polul opus. Printr-un proces echitabil si corect se va organiza distributia graului, al petrolului si a mineralelor, in functie de nevoile fiecarei natiuni si popor.Toate acestea vor fi stabilite in raport cu intregul planetar.”

NOUA ORDINE MONDIALA se va baza pe recunoasterea faptului ca toti oamenii sunt egali la origine, doar ca se afla la diferite stadii ale dezvoltarii evolutive. Integritatea personala, inteligenta, viziunea si experienta, la care se va aduaga si bunavointa, vor indica viitorii conducatori.”

NOUA ORDINE MONDIALA va fi fondata pe un sentiment de responsabilitate. Regula va fi „toti pentru unul si unul pentru toti

In perioada de pregatire a NOII ORDINI MONDIALE se va reglementa dezarmarea. Aceasta nu va fi optionala. Nici unei natiuni nu-i va fi permis sa produca echipamente in scopuri distructive sau sa violeze integritatea altei natiuni. „

NOUA ORDINE MONDIALA trebuie sa fie destinata pentru o lume care a trecut printr-o criza distrugatoare. NOUA ORDINE MONDIALA trebuie sa puna bazele pentru o viitoare lume, posibila doar dupa o perioada de timp de recuperare si reconstructie.”

Aceasta insa fiind mai „initiata”, a avertizat ca NOM se va instaura dupa un mare tambalau. Care tambalau noi deja stim ca va fi decansat voit …

18 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on noiembrie 8, 2011 at 7:03 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. Ciprian said, on noiembrie 8, 2011 at 9:53 pm

    offtopic

    despre rabdare, vechi dar emotionant

    Apreciază

    • Cipi-CIx said, on noiembrie 9, 2011 at 12:33 am

      Un filmulet plin de invataminte. Multumesc pentru postare!

      Apreciază

    • Dan Tanasescu said, on noiembrie 9, 2011 at 1:24 pm

      Poate ai uitat că şi Saccsiv a postat acest filmuleţ mai demult şi s-a făcut şi o reclamă la Cosmote după el. Iar ideea originală este de la un spot al unei firme din Malaezia sau Indonezia. 🙂

      Apreciază

  3. nea Anderthal said, on noiembrie 8, 2011 at 10:20 pm

    off topic

    Cine isi cauta un job de viitor..si este gata sa-si vanda sufletul:

    https://sjobs.brassring.com/1033/ASP/TG/cim_jobdetail.asp?partnerid=281&siteid=50&jobid=798811

    http://www.bestjobs.ro/top-locuri-de-munca-implementation-and-support-engineer-rfid/516158/1

    ps:pe raspunderea voastra! Deci au ajuns si la noi cu implanturile!.Salariul este (cred) de 33 arginti!

    Apreciază

  4. gabriel said, on noiembrie 8, 2011 at 10:28 pm

    si care ar fi riscurile daca mergi la un astfel de centru medical? Indiscutabil calitatea serviciilor medicale sunt superioare celor de la stat. Astepti mai putin la rand, medicii sunt amabili, aparatura medicala este noua..

    Apreciază

    • Roxie said, on noiembrie 9, 2011 at 11:38 pm

      Sunt amabili pe bani … iar foarte multi ajung la ei pt ca firmele au contracte cu ei.

      Apreciază

    • catalina said, on iunie 25, 2013 at 11:47 am

      din pacate e adevarat ca aceasta clinica promoveaza secta bahai,dar nu are legatura cu angajatii clinicii si nici cu calitatea serviciilor,e doar dorinta directorului initial de a mentine acest prozeletism activ-probabil a fost una din conditiile vanzarii actiunilor.

      Apreciază

  5. gabriel said, on noiembrie 8, 2011 at 10:33 pm

    calitatea[..] este superioara.. ar fi trebuit sa zic. scuze pt agramatisme 🙂

    Apreciază

  6. Dan Tanasescu said, on noiembrie 9, 2011 at 1:21 pm

    Ceea ce spune Alice Bailey în acea lucrare referitor la resursele planetei se regăseşte în partea a treia din „Zeitgeist”, la sfârşit când se oferă „soluţiile” la criza actuală. Ar fi bine ca mulţi să realizeze ce urmăresc de fapt aceste documentare.

    Apreciază

  7. pongogonzo said, on iunie 15, 2012 at 4:43 am

    Reblogged this on pongogonzo.

    Apreciază

    • Sanda said, on decembrie 17, 2018 at 12:06 am

      Regina Maria a promovat binele și toleranța, dar Măria Sa a trecut la ortodoxie la 23 martie 1926 (de Buna-vestire) sub binecuvântarea P.F. Miron Cristea. Care alta religie, când s-a împărtășit ortodox pe patul de moarte ?

      Apreciază

  8. […] Mai multe detalii despre noua ordine mondiala propusa de aceasta religie pot fi gasite aici. […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.