SACCSIV – blog ortodox

TRADARE NATIONALA: Basescu vinde zacamantul de cupru de la ROSIA POIENI (ce valoreaza intre 5 si 10 miliarde euro) cu … 46 milioane euro

Posted in Traian Basescu by saccsiv on noiembrie 4, 2011

   Iata ce aflam din articolul Guvernul vinde zăcământul de cupru al României pentru 46 milioane euro:

A dat roade insistența cu care Traian Băsescu a ordonat guvernului său să privatizeze și să redeschidă chiar din acest an exploatările miniere la care activita­tea fusese suspendată. Luna trecută guvernul Băsescu-Boc a hotărât să vândă pe nimic cuprul României. 46 milioane euro e prețul cerut de guvern pentru zăcământul de cupru de la Roșia Poieni, cea mai mare rezervă de cupru din Europa, a cărei valoare reală este de 5 miliarde euro.

Ministerul Eco­nomiei condus de inexistentul Ion Ariton a luat act de dorințele stăpânului de la Cotroceni și a demarat la jumătatea lunii octombrie procedurile de privatizare a companiei Cu­pruMin Abrud.

Astfel, Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI) – instituție aflată în subordinea Ministerului Economiei, a anunţat că preţul de vânzare al întregului pa­chet de acţiuni (100%), evaluat la a­pro­ximativ 200 de milioane RON, adică aproximativ 46 de milioane euro. O sumă infimă în raport cu valoarea zăcământului de la Abrud care se ridică la 5 miliarde de euro!

Trebuie spus că ministerul lui Ariton nu a făcut nicio precizare referitoare la soarta imenselor datoriile ale companiei. Cupru Min avea datorii, anul trecut, de cel puţin 71,5 milioane de lei că­tre bugetul statului şi de 6,7 mili­oane de lei către furnizorul de elec­trici­tate, pe care le-a eşalonat până în 2016. La fel nu s-a spus niciun cuvânt despre litigiul pe care statul îl are cu fostul concesio­nar al exploatării, litigiu care s-ar putea finaliza cu o despăgubire de 19 milioane de euro, pe care firește că tot sta­tul român o va achita.

Cât despre posibilii investitori money.ro scrie într-un articol publicat acum două zile, că statul român a primit 10 scrisori de intenţie de la companii interesate de CupruMin, printre care şi de la canadienii Barrick Gold, liderul mondial pe producţia de aur, şi Mineco Elveţia, compania care deţine Moldomin, celălalt producător de cupru din România.

Nu trebuie omis încă un aspect extrem de important. Anume că exact ca la Roşia Montană, marea problemă a celor care vor pune mâna pe cuprul de la Abrud va fi legată de protecţia mediului. Exploatarea de la Roşia Poieni este în momentul de faţă o mare amenințare pentru protecția mediului, din cauza celor trei ia­zuri de decantare dezafectate de aproape 30 de ani.

Specialiștii în domeniul mediului spun că dacă se va reuși, așa cum cere Băsescu, privatizarea și redeschiderea rapidă a minei de cupru de la Roșia Poieni, acela va fi semnalul și pentru demararea exploatării aurului de la Roșia Montană de către cei de la Roșia Montană Gold Corporation.

   Vizionati va rog si:


Cititi va rog si:

Rosia Montana Gold Corporation – o afacere evreiasca …

DISTRUGEREA TOTALA A ROMANIEI: Dupa industrie si agricultura, urmeaza padurile si raurile

Basescu se dovedeste astfel nu doar cel mai nociv presedinte de la revolutie incoace, ci cel mai nociv conducator de la Marea Unire si pana azi. Iar cumulat, toate guvernarile din 1990 si pana in prezent se dovedesc a fi cele mai ticalosite din intreaga istorie a poporului roman.

PARLAMENTUL si GUVERNUL Romaniei, marionete ale PAPUSARILOR planetari

Au vandut industria pe nimic, au distrus agricultura, distrug padurile, au dat si continua sa dea aproape gratis zacamintele. Au saracit populatia. Si vor sa regionalizeze tara:

Chiar si la aniversare, Basescu continua sa planuiasca distrugerea tarii si da indicatii referitoare la reimpartirea administrativa

Dar ce face Basescu si clica lui se numeste deja TRADARE DE TARA.

34 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on noiembrie 4, 2011 at 6:20 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. marcela said, on noiembrie 4, 2011 at 6:48 pm

    foarte clar filmuletul,emotionant,merita vazut !! : http://www.youtube.com/watch?v=LJYN2vMMgr0&feature=related

    Apreciază

    • nea Anderthal said, on noiembrie 5, 2011 at 5:35 pm

      ..interesant dar uite ce ne pregatesc papu$arii:

      Apreciază

      • infiniteladder said, on noiembrie 6, 2011 at 8:01 pm

        E un scenariu destul de plauzibil,acela de transformare voita intr-un razboi global,ei asta urmaresc o rearanjare a pieselor de pe tabla de sah.Au aceleasi caracteristici ca stapanul lor,Diavolul,,mandria si nebunia totala.

        Apreciază

  3. marcela said, on noiembrie 4, 2011 at 6:52 pm

    ce au in cap astia ??::http://www.youtube.com/watch?v=48GZxq6RO-c&feature=fvwrel

    Apreciază

  4. Ioan Pelasgul said, on noiembrie 4, 2011 at 6:52 pm

    National Arena a costat peste 230 mil. de euro, iar ei au nevoie de numai 100 mil euro pentru retehnologizare…

    Apreciază

  5. Dannyx said, on noiembrie 4, 2011 at 6:55 pm

    Inca un film sinistru…
    11-11-11 este titlu unui film care a carui actiune se petrece in data de 11 noiembrie 2011 si care va fi lansat la aceeasi data.
    Este vorba de un film horror scris si regizat de Darren Lynn Bousman (SAW II, SAW III, SAW IV, Repo! The Genetic Opera). Povestea porneste de la urmatoarea premiza: pe data de 11.11 2011 la ora 11:11 se va deschide cea de-a 11 poarta si spiritele vor veni pe pamant.
    La ora 11:11, din ziua a 11-a, luna a 11-a, o entitate din alta lume ataca pamantul intrand prin a 11-a poarta a Raiului http://www.youtube.com/watch?v=48GZxq6RO-c 11.11.11 – Official Trailer

    Apreciază

    • Alexandru(Fulger) said, on noiembrie 4, 2011 at 7:14 pm

      Am auzit si eu de el , inca o mascarada de parca nu sunt destule.

      Apreciază

  6. Dannyx said, on noiembrie 4, 2011 at 7:27 pm

    1111 Antichrist Abyss And Aquarius http://www.youtube.com/watch?v=YT6MiugOsr8&feature=watch_response si posterul filmului 11-11-11 http://moviesblog.mtv.com/2011/10/18/11-11-11-exclusive-teaser-poster

    Apreciază

  7. flowbh said, on noiembrie 4, 2011 at 8:43 pm

    Intradevar se va deschide o poarta. Acuma depinde cum il va prinde e fiecare, in intuneric sau in lumina? Evident unii au interese sa fie cat mai multi in intuneric, de aceea a fost produs filmul. Voi unde ati dori sa fiti? Alegeti sa nu vizionati filmul.

    Apreciază

  8. nimic said, on noiembrie 4, 2011 at 9:39 pm

    care este soarta trădătorilor de popoare?

    Apreciază

    • vaxille said, on noiembrie 5, 2011 at 6:07 am

      In Korea de sud a fost bagat in puscarie un fost presedinte pentru 5 ani, daca imi amintesc bine. Tradatorii de popoare de obicei sunt racolati din timp, pregatiti, furajati cu bani si alte beneficii. In general stapanesc arta disimularii, sunt ipocriti pana in maduva oaselor, mai altfel spus … pot simula „bunatatea” toata viata lor. Realitatea insa e ca oamenii nu mai au verticalitate, principii morale si educatia nationalista ce ar putea sa inabuse si sa suprime din fasa orice incercare de tradare. De ce credeti ca sa faceo propaganda pozitiva tuturor viciilor, curentelor pagane si altor idei ce au ca scop distrugerea sentimentului nationalist? Ma gandeam sa propun inventatorilor romani sa inventeze un aparat numit … sa zicem GIPSOMETRU! Sa masoare cata tiganie au unii romani in comportament, gandire etc. Lista dispozitivelor se poate extinde … IPOCRIMETRU, TRADATORMETRU etc.

      Apreciază

  9. Adrian.I said, on noiembrie 4, 2011 at 9:45 pm

    Pe Antena 3 Stan il ataca pe Pr Justin Parvu si miscarea legionara din cadrul Bisericii, pe langa faptul ca e incult mai e si oligofren, duce in fata aceleasi teze sioniste de doi lei din ghidul micului jurnalist .

    Apreciază

    • natalia said, on noiembrie 5, 2011 at 3:19 pm

      Nutream o speranta ca se va abtine…pana la urma n-a reusit…un frustrat penibil…din pacate sunt destui care pun botu’ la mizeriile lui.

      Apreciază

  10. stef said, on noiembrie 4, 2011 at 10:47 pm

    Ceva legat de cipuri si inregistrarea biometrica se pregateste pe sest in America – sistemul bazat pe bonuri alimentare- (cartele de mancare ca inainte de 89) va fi accesibil numai prin microcipare –

    Apreciază

  11. Adrian.I said, on noiembrie 4, 2011 at 11:21 pm

    Asta e emisiunea, de la minutul 23 „apare” si Pr Justin

    http://inregistrari.antena3.ro/view-04_Nov-2011-Conexiuni_cu_Valentin_Stan-22.html

    Apreciază

    • Ioan Pelasgul said, on noiembrie 5, 2011 at 9:42 am

      Dar de ce repeta Stan „mai nemtenilor”… Emisiunea s-a transmis numai in Neamt..sau vor sa-si bata joc de nemteni?

      Apreciază

      • Adrian.I said, on noiembrie 5, 2011 at 9:49 am

        @Ioan Pelasgul
        Emisiunea a fost pe Antena3, s-a vazut in toata tara…..probabil pentru ca in judetul Neamt e manastirea Petru Voda.

        Apreciază

    • Ciprian said, on noiembrie 5, 2011 at 9:56 am

      E turbat rau tipu, merita un articol…

      Apreciază

      • natalia said, on noiembrie 5, 2011 at 3:25 pm

        emkisiunea Connexiuni a lui Stan e cel mai horror film dupa mine…no comment.

        Apreciază

    • si eu said, on noiembrie 6, 2011 at 1:08 pm

      Parca ar fi un caine de ala jigarit, de latra pe sub gard. Un caine jigarit.
      Observati cum ura fata de cele sfinte ii intuneca mintea ? Observati ce fata schimonostia are ?
      Un gunoi.
      La fel ca mai toti slugoi antihristi de prin televiziuni, fie ele antene, irealitati si altele. Toti sunt la fel, unii se dau conta basestieni altii pro, dar toti sunt slugile lui basescu, toti, atat cei de la antene care-l slujesc zi de zi pe basesc si pe prietena lui.
      Niste zero ce nu merita nici amintiti atata timp cat nu se indreapta.

      Apreciază

  12. Danielo said, on noiembrie 5, 2011 at 9:42 am

    Fratilor, va aduc in atentie urmatoarea propunere. Este evident ca ce face acest Traian Basescu: desfiintarea judetelor, legea arhivelor, INDATORAREA NEBUNEASCA A TARII IN BENEFICIUL SUCURSALELOR BANICLOR STRAINE IN ROMANIA, DAR MAI ALES vinderea pe nimic a resurselor tarii: Romgaz, Rosia Monatan, Rosia Poieni, ESTE TRADARE NATIONALA. Si probabil ca nu am mentionat toate faradelegile girate de acest individ, al carui tata natural se pare ca este evreu. Toti presedintii postdecembristi ai Romaniei au origini etnice care sunt foarte dubioase, ca sa folosesc un eufemism. Cine s-a interesat de problema stie la ce ma refer. De aceea, in aceste vremuri de TRADARE NATIONALA, propun sa inmultim pomenirea lor (Traian [Basescu], Emil [Constantinescu], Elena [Udrea], Ion [Iliescu], Emil [Boc], Petre [Roman], Adrian [Nastase], Mugur [Isarescu] si a altora, las la aprecierea dvs.) la rugaciune la Psaltire sau la acatist sau la Litie, la biserici sau manastiri, plus in rugaciunile fiecaruia, pentru ca Dumnezeu sa sa ii cerceteze pe acesti dusmani ai nostri. Eu cred ca nu pot fi pomeniti la Sfanta Liturghie. Poate Dumnezeu le va da semne sa se schimbe, poate la va da o boala care sa ii indemne spre pocainta, poate se va indura Dumnezeu si va scapa poporul acesta de ei, cum odinioara a scapat Dumnezeu lumea de paganul imparat Iulian Paravatul (Apostatul). Astept, va rog, reactii sau o dezvoltare si o postare ca articol separat.

    Apreciază

  13. plumoada said, on noiembrie 5, 2011 at 10:04 am

    bendeac blasfemie http://www.youtube.com/watch?v=_Fdxs79xuJE&feature=related

    Apreciază

  14. mircea said, on noiembrie 5, 2011 at 11:20 am

    Parintele Gheorge Calciu

    Al patrulea cuvant catre tineri (1978)

    CREDINTA SI PRIETENIE

    Motto: “Mai mare dragoste decat aceasta nimeni nu are, ca sufletul sa si-l puna pentru prietenii sai “ (Ioan 15, 13).

    Iata, tanarul meu prieten, ca am ajuns la jumatatea drumului pe care l-am inceput impreuna cu tine, in prima miercuri de dinaintea Postului Mare, din saptamana numita “a branzei”. Atunci ti-a rasunat pentru prima data chemarea pe care urechile tale insetate de adevar au primit-o, iar sufletul tau dornic de absolut a urmat-o.
    Pe atunci eram singur, dar stiam ca glasul meu nu era vox clamantis in deserto, caci erau cuvintele lui Iisus; stiam ca vorbele prin care iti spuneam: “Pregateste calea Domnului, drepte fa cararile Lui spre inima ta!”, vor patrunde in urechile tale. Si nu m-am inselat, caci iata cati santem astazi aici ca sa ne marturisim, chiar si numai in inima noastra, credinta in Hristos si dragostea unora fata de altii.
    De ce te-am numit prietenul meu si de ce mi-am dat sufletul in inima ta, tinere? De ce am crezut in tine pina la a te implica in actele mele de credinta, pina la a-mi pune viata pentru tine?
    Pentru ca duhul meu a cunoscut sufletul tau, inca inainte de a-mi fi auzit tu cuvintele si inca inainte ca eu sa te fi vazut. Iti stiam nelinistea si framantarea, nefericirea si suferinta. Intelesesem inca de pe atunci ca rautatea ta era un scut impotriva lumii, iar bravada ta – o aparare pentru ranile tale. Pentru ca tu esti prietenul meu; ne leaga o prietenie pe care nimic si nimeni n-o poate desfiinta, deoarece libertatea noastra este garantata de Iisus, iar temelia iubirii noastre este El, Cel Inviat, Care ne-a spus: “De acum nu va voi mai numi slugi, caci sluga nu stie ce face stapanul ei; ci va voi numi pe voi prieteni, pentru ca toate cate am auzit de la Tatal Meu vi le-am facut cunoscute” (Ioan 15, 15)
    Cine ti-a mai marturisit asemenea adevaruri? Din toate partile te inconjoara o atmosfera de mister, ca un complot urzit de cei mari. O retea selectiva nu lasa sa ajunga la tine decat ceea ce aserveste unei singure idei sau conceptii impuse. Unde este libertatea ta de optiune si unde este cuvantul tau? Unde este nobila libertate data tie de Dumnezeu, in baza careia poti avea satisfactia de a raspunde in fata istoriei?
    Atunci de ce sa ma mir ca nu stii ce este libertatea, nici cum s-o folosesti? De ce sa ma mir ca nu stii cu adevarat ce inseamna prietenia si iubirea, nici cui sa le dai, nici cum sa le pastrezi?
    Cine din lumea aceasta iti este prieten adevarat, sau cine “si-ar pune sufletul” pentru tine? Din orice grupare sociala ai face parte, esti mereu exclus de la rationamentele de baza, singurele care le justifica existenta ca fenomene sociale. Orice excludere de la aceste justificari te arunca in postura de sclav. Exista o taina sociala si filosofica de la care esti sistematic indepartat, oferindu-ti-se doar concluzia. Cu autoritate. Daca esti inapt sa cunosti calea prin care se ajunge la concluzii, de ce ai fi apt sa cunosti concluzia? Iar daca esti apt, atunci de ce aceasta taina? Se teme cineva de dreapta ta judecata? Sau de libertatea ta? Sau de prietenia ta? Poate sa fie credinta religioasa obiectul unei interdictii?
    Sclavajul de idei este la fel de greu ca orice sclavaj.
    Iisus iti ofera, prin Biserica, taina adanca a dumnezeirii si a prieteniei Lui. Nu mai esti rob, ci prieten, de vreme ce ti se dezvaluie taina lucrurilor divine.
    Demult eziti sa-L alegi pe Iisus ca prieten. Iti era poate teama de oceanul de libertate in care trebuia sa te afunzi. Dar Iisus te alesese cu mult inainte ca tu sa-I fi auzit glasul: „Nu voi M-ati ales pe Mine, ci Eu v-am ales pe voi si v-am randuit sa mergeti si roada sa aduceti, iar roada voastra sa ramana…” (Ioan 15, 16).
    Alegerea a fost facuta demult, fiindca Hristos te-a iubit dintotdeauna, tinere, iar acum tu ai raspuns chemarii Lui. De-acum esti randuit sa mergi si sa aduci roade care sa ramana.
    Sa fii, pentru lumea in care traiesti, un profet al lui Hristos. Sa iubesti pe aproapele tau ca pe tine insuti si fiecare om sa-ti fie prieten. Sa propovaduiesti prin actele tale aceasta iubire unica si nelimitata, care-l ridica pe om de la treapta de rob la aceea de prieten al lui Dumnezeu. Sa fii profetul acestei iubiri liberatoare, care te scoate de sub orice constrangere, redindu-te tie integral, pentru ca tu insuti sa te oferi lui Dumnezeu.
    Cea mai injositoare aservire a ta este aceea prin care ti se interzice orice zbor teologic, orice incercare de a transcende imanentul si prizonieratul lui.
    „ Tu esti robul vointei mele – pare a ti se spune – si vointa mea iti interzice sa crezi altceva decat ceea ce eu iti ingadui sa crezi!”
    De ce ti se interzice putinta de a parasi spatiul in care esti prizonier al simturilor si al ratiunii tale? De ce ti se impune ca real numai ce intra in aceasta circumscriere, iar restul e declarat fictiune? Si atunci, mai ales, de ce nu ti se ingaduie sa patrunzi cu propria ta cunoastere in aceasta asa-numita fictiune, ca s-o spulberi? Nu cumva exista temerea ca „fictiunea” este mai reala decat ceea ce ti se impune drept realitate?
    Un sistem filosofic sau teologic (si, mai ales, unul de traire) nu poate fi desfiintat din afara lui. Din acest punct de vedere, el ramane o realitate inexpugnabila pentru asediator. Fraze ca „Religia a fost creata de clasele exploatatoare” nu mai sant astazi in stare sa starneasca nici macar un zambet. Ele sant pur si simplu ignorate.
    Iar tie, pentru ca esti tanar, ti se cere sa iei in serios argumentatia vreunei „Biblii hazlii” sau vreunei „Anticazanii” din „Scanteia Tineretului”, care se intemeia numai pe interdictia de a i se raspunde! Libertatea inseamna eliberarea de pacat si de moarte in Hristos, iar in plan social – lupta ideilor. La noi, ateismul are un curs fortat si din ce in ce mai restrans. Viata nu sta in autoritatea de stat. Credinta este insa in plin asalt, caci este un fapt de viata.
    Autoritarismul aserveste, credinta elibereaza.
    Am citit in „Contemporanul” din 11 noiembrie 1977, sub titlul „Cu ateii despre… religie”, declaratiile unor tineri la o ancheta facuta de reporterul revistei. Orice ancheta pe teme religioasa devine la noi sursa de neliniste si de teama, deoarece a fi credincios este, pentru oficialitate, aproape o tradare. Dar tinerii de care va vorbesc – toti membri ai PCR – au raspuns conform cu credinta lor, iar credinta lor i-a facut liberi. Va indemn pe voi toti sa cititi acest articol din „Contemporanul”, organ oficios de ideologie materialista al PCR. Veti vedea acolo ca tinerii anchetati s-au eliberat de sclavia teroarei, care ar fi putut sa-i determine sa-si ascunda adevarata credinta si sa faca declaratii formale de ateism. Ei au biruit insa instinctul de conservare si si-au afirmat public si curajos credinta si libertatea de optiune pentru ea. Ei au ales deschis pe Hristos si Biserica Lui. Erau toti tineri ca tine, prietenul meu, si tot ca tine de buni, de generosi, de bravi. Erau prietenii nostri. De aceea s-au si gasit unii dintre voi care sa le scrie cuvinte de pretuire si de incurajare, prin care voiati sa le spuneti ca nu sant singuri, ca toti cei mai buni cred ca ei, iubesc ca ei, vor sa se exprime liber ca ei.
    Prietene, ne leaga aceasta infinita iubire a lui Hristos, ne leaga organic credinta in El. Si ne leaga prietenia noastra comuna, caci toti oamenii santem prieteni de-ai lui Hristos.
    Nu te teme, tinere, sa te afirmi ca prieten al Lui. Nu te teme sa respingi o ideologie ateista, care urmareste sa-ti anuleze sufletul ca entitate metafizica, sau macar sa ti-l schilodeasca. Nu te teme sa afirmi ca neamul nostru este dintru inceputurile lui crestin si ortodox, ca douazeci de ani de ateism impus si de propaganda nu-i pot opri aspiratia spre absolut.
    Crede si iubeste! Credinta te face liber, iubirea te uneste. Vei fi liber in unirea cu Iisus Hristos si vei ramane in dragostea Lui.
    Iata cat de sus ai ajuns, prietene, incat esti acum prietenul lui Hristos!
    Pentru aceasta te iubesc, tinere; si pentru aceasta cred in tine.

    …………………………………………………………………………………………………………………..

    „ in a patra saptamana, la al patrulea Cuvant, au incuiat usa bisericii. Atunci tinerii (50 seminaristi si vreo 70 de studenti) s-au adunat in curte si am vorbit in pridvor” (Viata Parintelui Gheorghe Calciu)

    Apreciază

  15. peter said, on noiembrie 5, 2011 at 11:45 am

    off-topic,stie cnv ceva de vitaminele nutrilite,sunt bune de cv?

    Apreciază

  16. Vasile said, on noiembrie 5, 2011 at 12:55 pm

    Ati observat ce zambet diabolic are acest om cand se intalneste cu reprezentantii FMI ? .
    Cu cat ne apropriem de scadenta „datoriilor” FMI se vor inmulti aceste vanzari . Toate actiunile acestui om sunt legate de distrugere . Daca am putea reflecta putin inainte de alegerea unui om care poate sa ne afecteze destinele ce bine ar fi . Acest om daca este lasat in voie ne va distruge cu totul ca natiune .

    Apreciază

    • peter said, on noiembrie 5, 2011 at 1:47 pm

      hai sa fim seriosi,chiar il alegem noi? sau e ales de „cineva” stim noi cine

      Apreciază

  17. nea Anderthal said, on noiembrie 5, 2011 at 5:22 pm

    ..hmm..de 11-11-11 am scris mai de mult.Uitati-va la astea:

    Apreciază

  18. flowbh said, on noiembrie 5, 2011 at 8:12 pm

    Exsta solutii in acest caz, aplicate cu succes in China dezumanizata. „Funie si sapun”. Din pacate suntem prea „europeni” pentru asemenea solutii. Mai bine sa-l pomenim peste ani ca „martir” decat sa permitem asa o tradare. Un exemplu bun de urmat e cazul Braziliei dupa colapsul in careau fost bagati de FMI.

    Apreciază

  19. […] TRADARE NATIONALA: Basescu vinde zacamantul de cupru de la ROSIA POIENI (ce valoreaza intre 5 si 10 … […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.