SACCSIV – blog ortodox

Financiarul: „Start la marlania formularistica europeana numită Recensamant 2011”. SI IN ALTE STATE AMENZILE SUNT URIASE …

Posted in Uncategorized by saccsiv on octombrie 21, 2011

Iata ce aflam din articolul Start la mârlănia formularistică europeană numită Recensământ 2011:

Anul 2011 e unul deosebit, sub aspect statistic: nu mai puţin de 73 de ţări ale lumii derulează la nivel naţional recensământul populaţiei şi al locuinţelor sau gospodăriilor. Adică aproape 36% din totalul de 204 state suverane înregistrate în 2011. De azi, gata, s-a dat şi la noi semnalul de plecare la evenimentul statistic numărul 1 al anului, recensământul populaţiei, al veniturilor de te miri unde, al proprietăţilor, al stării de sănătate, al numărulului găurilor din posterior şi al negilor de pe fese ş.a.m.d.

Numărul detaliilor asupra cărora se apleacă acest chestionar din 2011 este copleşitor şi pentru un neavizat în domeniu ca mine. Multe întrebări par a fi pur şi simplu inutile, la prima vedere.

De pildă, la formularul pentru locuinţe, punctul referitor la numărul de camere utilizate numai în scopuri profesionale, comerciale etc., cel cu privire la materialele utilizate la ferestre, termopan, lemn sau altă naţie de materie ce ţine de fizica solidelor.

La fiţuica pentru persoane, întrebările referitoare la eventuale dificultăţi de memorie sau concentrare, deficienţe de auz sau de comunicare sau dificultate în îngrijirea proprie mi se par demne de un răspuns… “de mamă” şi nu cred că de vină e numai firea mea de răsculat.

Şi totuşi, de vină pare a fi tot cucoana Europă, căci se pare că abundenţa informaţiilor solicitate e prezentă şi în formularele de pe alte meleaguri ale vechiului continent. Frenezia cu care guvernele europene bagă pe gât populaţiei abuz după abuz e din ce în ce mai evidentă.

Totuşi, pentru prima dată, în acest an, avem de a face cu intruziunea vădită a statului, după modelul totalitarismului comunist, în vieţile private ale cetăţenilor. Modelul “universal european” care se vrea a fi introdus din acest an bagă în corzi, fără doar şi poate, bunul simţ, fiind un atentat făţiş la decenţă.

Nemulţumiţii sunt nu numai în România, căci nu numai noi avem cârcotaşi.

În Germania, de exemplu, Padeluun, alias Rainer Schäffner, un artist şi activist feroce pentru protecţia informaţiilor cu caracter privat ale populaţiei, a înaintat o acţiune la Curtea Constituţională Federală împotriva actului normativ ce reglementează recensământul 2011. Cu toate acestea, vocile împotriva demersului guvernamental sunt întrucâtva diminuate faţă de situaţia de la ultimul recensământ din Germania Federală, din 1980, când s-au înregistrat sute de acţiuni împotrivă ale societăţii civile, ale asociaţiilor profesionale, sindicatelor, bisericilor, sprijinite de Partidul Verde şi de tineretul liberal din FDP (Freie Demokratische Partei).

Şi populaţia din Marea Britanie manifestă reticenţă faţă de noul tip de recensământ şi chiar se revoltă împotriva unor detalii intime pe care cenzorii sunt împuterniciţi să le ceară prin întrebările deochiate din formulare. Una din ele – care sună cretin de-a binelea – se referă la numele, sexul şi data de naştere ale amanţilor – “overnight visitors”.

Pe de altă parte, furia multora e dată şi de măsurile punitive draconice care pot fi aplicate, potrivit reglementărilor legale ale recensământului 2011, împotriva celor care refuză să coopereze şi care riscă amenzi de până la 1000 lire sterline. De asemenea, au fost înregistrate proteste şi vizavi de implicarea diviziei britanice a companiei Lockheed Martin, cel mai mare producător mondial de armament, în organizarea tehnică a recensământului, despre care se afirmă între altele că, nefiind o entitate britanică, nu va avea nici o problemă în a da cu flit complexelor vizavi de confidenţialitatea datelor procesate.

Nici în Cehia recensământul nu pare a fi foarte apreciat de populaţie. Proteste făţişe nu s-au înregistrat, dar o anumită reticenţă a populaţiei se simte, după cum afirmă ziarele pragheze care au testat opinia publică. Şi aici sunt amenzi pentru neimplicare, care pot merge până la 500 dolari americani.

Ungurii manifestă şi ei o serie de temeri vizavi de protecţia datelor, dar altfel atmosfera e paşnică şi vocile împotrivă nu se fac simţite ca la noi.

Cât priveşte organizarea recensământ naţional din România, sigur că e perfect normal să fie organizată periodic o asemenea campanie de strângere a datelor despre populaţie şi gospodării, despre industrie, servicii şi agricultură; orice ţară civilizată utilizează statistici în proiectarea politicilor sociale, economice, în elaborarea strategiilor de dezvoltare. Apropierea alegerilor dă însă naştere unor suspiciuni de folosire a datelor şi în scop electoral.

Pe de altă parte, nivelul de intimitate atins de întrebările din chestionare, dublat de isterizarea în masă, prin mass media şi internet, a populaţiei – deja sătulă până peste cap de contraperformanţele ultimelor guvernări – ridică numeroase semne de întrebare cu privire la buna credinţă a utilizării datelor cu caracter personal. S-a vorbit şi se vorbeşte mult despre obligativitatea comunicării codului numeric personal, vestitul CNP, cu privire la care există temeri că poate fi “furat” şi folosit la tot felul de nelegiuiri. Formularele recensământului nu sunt însă singurul loc de unde această informaţia poate fi extrasă de potenţiali răuvoitori sau răufăcători.

La o adică, la modul profund defectuos în care funcţionează societatea românească de după 1989, nu garantează nimeni că o şpagă mică nu “rezolvă” situaţia chiar de la birourile de evidenţă a populaţiei ori de la bănci. Ce rămâne, atunci? Rămâne nesimţirea sau lipsa de consideraţie a celor care au conceput un formular cu întrebări atât de intime şi a celor care au aprobat aşa ceva. Cred că e cazul ca aceşti indivizi să-şi mai vadă lungul nasului şi să revină cu picioarele pe pământ.

Şi mai cred că, înainte de a se grăbi să numere bobocii, un guvern responsabil ar trebui să se asigure că aceştia mai mişună încă, deci au hrană, apă şi ce le mai trebuie. Căci de dat ordine e mai uşor decât să fii tu însuţi un bun gospodar, nu-i aşa?

Cititi va rog si:

Atentie! RECENSAMANTUL SE DESFASOARA IN TOATE TARILE EUROPENE. Vor ajunge informatiile in Israel? Moloh vrea sa stie totul despre noi. Doar astfel ELITELE pot grabi instaurarea Big Brother si implementarea SEMNULUI FIAREI

In unele cazuri, un crestin TREBUIE SA MINTA

38 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on octombrie 21, 2011 at 7:41 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. Dannyx said, on octombrie 22, 2011 at 8:31 am

    Recensământ 2011: Ateii îşi dau întâlnire pe reţelele sociale

    Recensământul dă naştere la discuţii religioase serioase. Ateii sunt chemaţi prin campanii şi pe reţelele sociale să îşi declare opţiunea

    Campania „Afirmă ce gândeşti”, organizată de Asociaţia Umanistă Română, îi invită pe atei, agnostici, liber cugetători, sceptici sau indiferenţi faţă de religie să îşi afirme opinia la recensământ şi, în general, în public.

    „Îi invit pe cei care se consideră atei sau persoane fără religie, să afirme la recensământ acest lucru, să promoveze campania, să participe la discuțiile de pe pagina de Facebook dedicată acestui lucru. Cu cât ateii și persoanele fără religie vor fi mai multe în România, cu atât va crește șansa ca vocea lor să fie auzită, iar deciziile care îi privesc direct să nu mai fie luate de preoți sau de către reprezentanți ai instituțiilor statului mult prea influențați de către biserică”, scrie Remus Cernea, preşedintele asociaţiei.

    Se pare ca spalatii pe creier au inceput sa se mobilizeze…

    Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/ateii_880593.html#ixzz1bUssYVpt

    Apreciază

  3. nea Anderthal said, on octombrie 22, 2011 at 9:09 am

    INTREBARE:
    CITI DINTRE CEI HABOTNICI( de genul „un ortodox”,”kery”,etc) AU REFUZAT SA FIE „NUMARATI”? SPUNETI ADEVARUL „FRATILOR”? CITI DINTRE VOI FAC ZGOMOT DAR FAPTE IOC?

    PS:DE ASTIA E PLINA ORTODOXIA! DE LA ACEST RECENSAMINT( CARE ESTE UN MARE PAS IN INSTAURAREA „NOII-DEZORDINI”) PINA LA VENIREA LUI „ALA” MAI ESTE CEVA TIMP SI EVNIMENTE:AL 3’LEA RAZBOI,LEPADAREA DE CREDINTA(UNIREA BISERICILOR),URICIUNEA PUSTIIRII,etc,RIDICAREA TEMPLULUI,etc..AM SPUS EU CA ESTE CEVA DE GENUL „PETRICA STRIGA :LUPUL”.ASTA O SPUNE SI UN PUSTNIC(PROCLU,daca nu ma insel) SI VETI VEDEA CA VOR VENI CU O TAXA UNIVERSALA !

    Apreciază

    • un ortodox said, on octombrie 22, 2011 at 2:22 pm

      neaandertale stiu ca te doare cand ti se spune ca gresesti,dar tu fiind perfect nu permiti fratilor sa ti arate greselile(dupa parerea lor,argumentata sau nu),eu vad semnarea recensamantului cu acceptarea noii ordini mondiale asa ca nu ma intreba daca cad in genunchi in fatza unuia cu geanta albastra sau alt anchetator cu mitraliera !! eu sant batran si frica la varsta asta e un semn de nebunie !! andertale lasa ma pe mine ca atata timp cat nu iti da o dovada ca ai votat oricine va fi acuzat ca nu s a recenzat poate sa urle el ca iau fost furate actele de catre comisia de slugi antihristice,scuza ma ca ti spun :sant prea habotnic,sant prea fanatic cand in capul meu cred ca am dreptate,toate bune si fi crestin si uita ca ti am spus ca gresesti,inlocuieste o cu :esti ultraperfect,toate bune(intotdeauna eu am crezut ca adevaratul prieten e cel ce ti arata greselile nu cel ce te lauda )

      Apreciază

      • nea Anderthal said, on octombrie 22, 2011 at 6:27 pm

        @un ortodox
        ..sa inteleg ca cei care au raspuns la intrebarile recenzorilor(??) s-au lepadat de Hristos?Tot n-am inteles daca ai refuzat sau nu pe aceste slugi ale sistemului..

        Apreciază

    • saccsiv said, on octombrie 23, 2011 at 11:22 am

      nea Anderthal

      Recent te laudai ca ai raspuns la tot. Pai asta e lauda? De ce le vorbesti astfel celor ce nu vor sa raspunda sau nu vor sa raspunda la tot?

      Nu stiu pana la urma ce vrei. Povestea cu lupul si ciobanul n-are absolut nici o legatura cu ceea ce se intampla in jurul nostru. Toti cei care avertizeaza ca vine „lupul”, adica NOM si antihristul, nici nu glumesc si nici nu se inseala. Nici unul nu spune: antihristul vine azi cu ocazia actiunii cutare. Ci avertizeaza ca actiunea cutare e inca un pas spre final.

      Apreciază

  4. Alex said, on octombrie 22, 2011 at 9:26 am

    Nu vi se pare ciudata arhitectura celor 2 „mega-biserici”? Ma refer la cele doua turnuri de la intrarea bisericilor, seamana mai mult a catedrala catolica sau moschee.

    Apreciază

  5. nea Anderthal said, on octombrie 22, 2011 at 9:27 am

    off topic

    http://www.youtube.com/user/YoutresTube#p/u/19/Og6xtvosjPs

    Apreciază

  6. mircea said, on octombrie 22, 2011 at 9:38 am

    Off

    Nu stiu daca a trecut observata sau nu stirea ca ieri au fost lansati primii 2 sateliti din ceea ce se vrea a fi
    „GPS”-ul european – Galileo. Aplicatiile si „avantajele” sant nenumarate. Au fost lansati cu o racheta ruseasca Soyuz din Guiana Franceza. Rusii isi vor face si ei „GPS”-ul lor. Toata lumea cu GPS. E clar ca va fi cine sa ne vada, si ca vom fi „fortati” sa fim vazuti prin tot felul de smecherii ale tehnicii moderne.
    Sant curios ce se va intampla cu legea din Olanda care va impune ca fiecare autoturism sa aiba GPS si astfel impozitarea – taxa de drum, sa se faca in timp real din contul tau. Cica ar intra in vigoare in 2012. E posibil sa fie o legatura intre Galileo si aceasta lege.
    Stiu o capitala europeana – Copenhaga, unde acum vreo 2-3 ani a fost o campanie destul de agresiva sa-si puna lumea gps pe biciclete. Sant sute de mii de bicicleta in acest oras. Primii 1000 care se inscriau in acest program, primeau gps gratuit. Nu a mers (atunci). Dar intentia a fost data in vileag, cum s-ar spune.

    Apreciază

    • nea Anderthal said, on octombrie 22, 2011 at 12:09 pm

      ..good point!

      Apreciază

      • Stefan said, on octombrie 22, 2011 at 1:06 pm

        de ce scrii in engleza ?

        Apreciază

      • nea Anderthal said, on octombrie 22, 2011 at 6:29 pm

        @stefan
        Eram cu gandul la „marele ministrel Ciroianu” cind i-a spus asa regelui Spaniei si i-a aratat si un „thumb up”..etc

        Apreciază

      • Mihai said, on octombrie 22, 2011 at 6:35 pm

        pentru ca a stat in State o vreme si s-o fi obisnuit omul… ba dar rai sunteti!

        Apreciază

      • Maria said, on octombrie 24, 2011 at 9:29 am

        E veche poanta cu Cioroianu si n-a fost prima si nici ultima ,din vremea cand era „ministru”

        Apreciază

  7. codin said, on octombrie 22, 2011 at 1:20 pm

    Nu stiu daca e bine sa spun sau nu si nu vreau sa sugerez absolut nimic. Am un amic care prezinta la un post de radio din America, unde are fel de fel de invitati. Anul trecut mi-a spus un lucru pe care nu il uit. Mi-a spus aproximativ asa: „Dupa emisiunea de seara m-a sunat o cunostinta si m-a pus in legatura cu un personaj care vroia sa declare ceva insa se temea de ridicol si ii era frica sa apara in public. Am conversat putin neajungand la un rezultat in privinta unei emisiuni care sa cuprinda mesajul dansului, dupa care nu am mai auzit de el. E un englez care a asistat la o convorbire in cadrul unui grup restrans de politicieni englezi, prin anul 2005. Discutia purtata facea referire la obligatia si urgentarea declansarii unui conflict in urma caruia sa se poata instaura guvernul mondial – ideea era ca sa se faca toate acestea pana in 2012 – in caz contrar „cineva ” (altcineva decat elitele) care a trasat toate aceste sarcini, urma sa intervina peste capetele tuturor si atunci nu va fi deloc placut pentru nimeni.”
    Ca e asa, ca nu e asa, nu stiu. Graba cu care se deruleaza evenimentele pe planeta sugereaza insa existenta inca multor necunoscute.

    Apreciază

  8. un ortodox said, on octombrie 22, 2011 at 2:24 pm

    stefane nu i zice nimic lu andertal ca e suparacios si nu te uita pana moare,critica ma pe mine

    Apreciază

  9. kosk said, on octombrie 22, 2011 at 2:35 pm

    un ortodox, ai umor involuntar omule, zau..
    🙂
    scuze.

    Apreciază

  10. teleormanul said, on octombrie 22, 2011 at 3:23 pm

    UN ORTODOX , cred ca esti doar un copil !

    Apreciază

    • nea Anderthal said, on octombrie 22, 2011 at 6:31 pm

      ..@teleormanul
      E posibil sa fie un pusti,poate e si ortodox dar din care ortodox n-a spus!De „ala cu zulufi la urechi”?

      Apreciază

    • un ortodox said, on octombrie 23, 2011 at 6:50 am

      teleormanule numai de scandal esti capabil? aveam o gluma cu andertalu nu ti se pare ca te ai bagat fara sa te cheme cineva? scrie si tu ceva folositor ,mai bine decat sa vezi ce crezi despre mine ia vezi ce crezi despre tine,toate bune si sa ne oprim de la barfe,una -doua hai dar mai multe nu e bune

      Apreciază

    • nea Anderthal said, on octombrie 22, 2011 at 6:33 pm

      ..e frectie la pircior de lemn!Asa mi-au spus si mie si ca il gasesc cei de la comisie!Nu am vazut mare eroism si mucenicie in asta!Sorry man!

      Apreciază

  11. Olivia said, on octombrie 22, 2011 at 3:25 pm

    Chiar acum imi bat la usa..recenzorii. Sunt singura, sotul e cu copilul la tara, la bunici, la mine e stins..pana luni scap, cred.

    Apreciază

  12. Dumitru said, on octombrie 22, 2011 at 6:47 pm

    Cea mai demna pozitie este cea care se afirma in fata. Fiecare trebuie sa ne asumam responsabilitatea faptelor noastre, iar ca buni crestini sa incercam sa-i convingem de bunele noastre intentii si pe cei pe care consideram ca au luat-o pe cai gresite.Sa nu uitam ca recenzorii sunt si ei oameni care muncesc.

    Apreciază

  13. lucian said, on octombrie 22, 2011 at 7:00 pm

    Fratilor: o victorie?
    http://stirileprotv.ro/stiri/social/problema-cnp-ului-la-recensamant-rezolvata-astazi-de-institutul-national-de-statistica.html

    in rest o sa-i primesc si nu voi da CNP-ul! La religie TREBUIE sa marturisim! Ortodox si in fata intregii lumi! … de as putea fi macar un pic si in fata lui Dumnezeu…

    Apreciază

  14. codin said, on octombrie 23, 2011 at 1:34 am

    wow

    Apreciază

  15. un ortodox said, on octombrie 23, 2011 at 6:55 am

    andertale acum serios :nu ai citit ca lepadarea se va face prin inselare? ce ereticii nu cred in Hristos? tu vrei sa fie la sfarsitul lumii aceleasi intrebari ca in secolul 1 ?? nu spun eu ci sfintii:PRIN INSELARE ! da eu cred ca prin semnatura noastra am acceptat creerea guvernului mondial !! in 2012 Sf Paste se vor sarbatorii impreuna cu catolicii dupa pascalia ortodoxa ,insa in 2013 se va serba dupa data hotarata de U E !! care este pascalia catolica !! teleormane ia comenteaza tu asta ca esti batran !! sper sa nu fi chiar asa de batran ca nun vezi ce am scris !!

    Apreciază

  16. Vasilica said, on octombrie 23, 2011 at 7:13 am

    Critici dure pentru antirecensamant 2011. http:/lacolţustrazi.wordpress.com/2011/politizarea -stupida-a -recensamantului

    Apreciază

  17. un ortodox said, on octombrie 23, 2011 at 8:01 am

    nu exista fapte pe care sa nu le raportam la vointa lui Dumnezeu !! nu putem sa zicem :asta nu tine de religie !!! asta e o scuza ca sa facem la inceput ceva si apoi mai multe fapte fara sa ne gandim daca sant sau nu bineplacute lui Hristos!! multi au facut vrajitorii cu biblia in mana si crucea pe masa ,asa ca andertale fa tu ce vrei in afara cladirii bisericii ca nu e pacat (nu ti mai scriu nimic daca asta e nivelul tau-sa crezi ca faci ceva fara sa te raportezi la Dumnezeu)eu chiar incerc sa va fac sa zambiti ca situatia este teribila,pentru o mica greseala putem pierde raiul

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.