SACCSIV – blog ortodox

Turcia va renunţa la importurile de gaze din Rusia?

Posted in RUSIA, Turcia by saccsiv on octombrie 2, 2011

   Iata ce aflam din articolul Turcia va renunţa la importurile de gaze din Rusia, dacă Gazprom nu reduce preţul:

Turcia, al doilea mare importator de gaze ruseşti, ameninţă că nu va mai prelungi acordul semnat cu Rusia în urmă cu 25 de ani, dacă Gazprom nu reduce preţul gazelor, a anunţat astăzi ministrul turc al Energiei, Taner Yildiz, potrivit RIA Novosti.

În baza acordului, Rusia furnizează Turciei gaze naturale via Ucraina, România şi Bulgaria, dar şi prin intermediul conductei Blue Stream din Marea Neagră.

Astfel că o eventuală sistare a importurilor turceşti de gaze din Rusia va afecta şi România, diminuând volumul de gaze tranzitat prin ţara noastră şi, totodată, banii obţinuţi de Transgaz din această activitate.

În 2010, Rusia i-a furnizat Turciei 18 miliarde de metri cubi de gaze, respectiv 60 % din consumul intern al ţării.

Cel mai mare client european al Gazprom este Germania, care anul trecut a importat 35 de miliarde de metri cubi de gaze ruseşti.

Comentariu saccsiv:

   Sa fie oare o coindenta sau sa aiba o legatura cu:

Rusia se ofera sa dea bani Ciprului. Si a mai trimis si doua submarine nucleare. Tot in zona e foarte activ si Israelul … ALIANTA ANTI TURCIA: CIPRU, GRECIA, ISRAEL, RUSIA

Pact militar Israel – Grecia impotriva manevrelor navale si aeriene turcesti

Articolul zilei (23.09.2011): AMENINTARI RAZBOINICE intre Turcia si Cipru pentru petrolul si gazele naturale din Marea Mediterana

GRECIA a inceput saparea unui SANT DE APARARE lung de 120 km la granita cu TURCIA

7 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on octombrie 2, 2011 at 2:52 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. IOAN said, on octombrie 2, 2011 at 6:23 pm

    ,,,potrivit unor informari de ultima ora TURCIA SURVOLEAZA CU AVIOANE MILITARE la mai putin de 2km de INSTALATIILE DE EXPLOATARE GAZE din zona denumita de ISRAEL LEVIATAN….ca raspuns fara precedent ISRAELUL A DISPUS URGENT CU ARMATA CIPRIOTA GREACA …CA AVIOANELE SALE MILITARE SA FOLOSEASCA O BAZA MILITARA CIPRIOTA ( pentru a fi cat mai aproape de PLAFORMA DE EXPLOATARE GAZ ) PENTRU PREVENIREA SI COMBATEREA RAPIDA A VIOLARILOR DE SPATIU MARITIM REPETATE ALE TURCIEI….
    …o alta informare spune ca avioanele militare turcesti ar fi BLOCAT UN ELICOPTER AL FIRMEI DE EXPLOATARE GAZ SI PETROL SA ATERIZEZE PE PLATFORMA DE FORARE….
    …AVERTISMENTE DURE VIN DIN PARTEA RUSIEI CARE A CERUT ANCHETAREA ZONELOR PRIVIND DELIMITAREA PLATOULUI CONTINENTAL DIN MAREA MEDITERANA SI MAREA EGEE….PENTRU ACEASTA RUSIA TRIMITE IN ZONA CEA MAI PUTERNICA FLOTA NAVALA….

    Apreciază

  3. Alexandru(Fulger) said, on octombrie 2, 2011 at 8:32 pm

    Pe 15 octombrie oameni din America sunt invitati sa participe la marsurile masive ale maselor impotriva bancherilor de pe Wall Street , ar putea fi motiv de punere in functiune a ,,experimentului” NOM impotriva fNOM ?

    Apreciază

  4. STOP RFID 666 said, on octombrie 3, 2011 at 10:53 am

    Alexandru(Fulger)

    Printre manifestanti se vor infiltra si anarhisti si marionetele elitelor. Acestia vor face porcarii pentru ca vor fi ademeniti cu bani, droguri sau bautura. Vor avea motive sa restranga si mai mult din drepturi. De aceea nu e bine sa participi la asemenea demonstratii. Pentru ca te vor aresta nevinovat. Ei au toate resursele din lume.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.