SACCSIV – blog ortodox

Asadar, n-au vorbit despre CAPITAN la lansarea cartii “Marturisitorii” …

Posted in Sfinţii inchisorilor by saccsiv on februarie 17, 2011

Va mai amintiti intrebarea ce o pusesem?

Va fi putin loc si pentru CAPITAN in Conferinta “MARTURISITORII”?

Iata si dialogul avut cu cei de la garduldefier, postat la articolul Monahul Teodor Stanescu – UN TORTIONAR de la Pitesti devenit … CALUGAR:

Garduldefier:

Saccsiv,ai avut dreptate…acum am venit de la conferinta…am participat mai multi camarazi…NIIMENI,DAR ABSOLUT NIMENI,N-A SCOS O VORBULITA DESPRE CAPITAN…nici macar in treacat…a vb d-na Aspazia,la tel si nici atunci n-au binevoit sa spuna ca dansa a facut parte din cetatui…trist…am plecat cu totii de acolo cu un gust f amar….

Saccsiv:
garduldefier

Laurentiu zicea ca nu are binecuvantare sa mai mearga. Cine au fost vorbitorii?

garduldefier
Danion,parintele Aldea,parintele Valica(telefon),d-na Aspazia si un domn care a fost detinut la Aiud…au fost cam 250 de persoane…si afara ne-am intalnit cu batranii…si nu stiau de Danion…le-am spus sa intre la tine sa vada ce spunea de parintele Cleopa…frate,se vedea ca lucrurile nu trebuie sa mearga in sensul dorit de noi…se tem,Saccsive…si batranii au spus ca nu este corect…venise dl Popescu de la Ploiesti…batran legionar in varsta de 95 ani…a fost alaturi de Capitan in multe momente grele…dansii nu prea staiau lucrurile astea noi…le-am explicat afara…unul dintre ei ma intreba de tine daca esti la PP:))))mai intrasera si ei pe la tine pe blog…asta e…daca nu vor sa vb,noi nu avem putere


40 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on februarie 17, 2011 at 7:20 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. Mircea Puşcaşu said, on februarie 17, 2011 at 8:08 pm

    Lansari de carte la SUCEAVA, IASI, VATRA DORNEI, RADAUTI.

    “Martiri si marturisitori romani din sec.XX” (600 de pagini) de Fabian Seiche
    si
    Antologia “Poeti dupa gratii”

    invitat: ILIE TUDOR cel ce a trait un an langa Capitan si a stat in puscarie pentru asta

    http://bucovinaprofunda.wordpress.com/2011/02/17/suceava-lansari-de-carte-martiri-si-marturisitori-romani-din-sec-xx-poeti-dupa-gratii/

    Apreciază

  3. ffratello said, on februarie 17, 2011 at 10:40 pm

    saccsiv
    Ai auzit ceva in legatura cu foi de drum gratuite primite din armata pentru cei care au facut armata cu ceva ani in urma ? Cativa prieteni de ai mei au primit asa ceva si sunt cam nedumeriti . Din cate stiu noi nu mai avem armata de cand am intrat in Nato .Poate se pregateste o mobilizare si noi nu stim .Eu am facut armata in 1998.

    Apreciază

    • Mihai said, on februarie 18, 2011 at 11:19 am

      ca o paranteza, legata de subiectul deschis de tine, un prieten bun de al meu, care a facut armata prin 2001 cred, a primit de la CMJ Neamt un fel de citatie cum ca trebuie sa mearga acolo sa isi clarifice situatia stagiului militar…???!!! ciudat.

      Apreciază

  4. sol said, on februarie 17, 2011 at 11:49 pm

    si bunicul meu a fost legionar… cel mai tanar sef de cuib de pe Valea Buzaului. mare pacat de lupta lor….

    Apreciază

  5. Veronica said, on februarie 18, 2011 at 12:17 am

    În seara aceasta am avut ocazia să particip la lansarea de carte din Aula Magna a Facultății de Drept din București. S-a lansat volumul ”Mărturisitorii. Minuni, marturii și repere”, prilej de rememorare al suferinței și prigoanei din închisorile comuniste, dar și al înnobilării prin suferință a celor ce și-au asumat în mod conștient martiriul, păstrându-și vie credința întru Hristos, uneori chiar cu prețul vieții.

    Atmosferă distinsă, blândă, cu momente de evocare a figurilor luminoase a unor sfinți martiri ce au mucenicit în iadul concentraționar.
    Printre vorbitori, s-a aflat la prezidiul și profesorul Radu Ciuceanu, unul dintre venerabilii supraviețuitori ai holocaustului comunist.
    Figură emblematică pentru epoca terorii roșii, acesta este unul dintre liderii grupului Arnota – din Munții Făgăraș, care a luat calea codrilor, luptând cu arma în mână împotriva comuniștilor.

    ”Beneficiar” al unei pedepse de 15 ani de temniță comunistă (executată integral !), acesta a evocat momentele cumplite ale reeducării, drumul plin de suferință spre sfințenie a unor camarazi ce și-au păstrat până la sfârșit credința în Iisus Hristos și Neamul Românesc.
    Din multitudinea de vorbitori, totuși, spre regretul meu și al multora, nu s-a găsit nici un vorbitor suficient de curajos să menționeze, fie chiar și în treacăt, originea etnică a majorității torționarilor, și apartenența politică a covârșitoarei majorități a martirilor creștini uciși cu bestialitate în temnițele comuniste.

    De ce se trece sub o vinovată tăcere originea evreiască a inițiatorilor progromului comunist, al reeducării, al metodelor de tortură de tip NKVD-ist !? De ce nu se vorbește despre originea evreiască a majorității torționarilor ?! De ce nu se strigă cu glas tare, bărbătește, că 92% din membrii fondatori și activiștii inițiali ai Partidului Comunist Român erau de sorginte evreiască !?

    Iar pe victimele temnițelor comuniste, pe acești martiri îi asasinăm a doua oară, răpindu-le dreptul la memorie, la identitate. De ce se trece sub tăcere faptul că imensa majoritate a celor uciși erau DIN RÂNDURILE LEGIONARILOR !?
    Măcar atât le datorăm acestor martiri. Să arătăm lumii cine au fost ei cu adevărat. Au fost desigur, creștini, dar nu au suferit doar pentru asta. Au suferit și au fost uciși în primul rând pentru că erau LEGIONARI. Și mai avem datoria morală de a-i demasca în fața istoriei pe cei care i-au ucis. Pentru că cei care nu își cunosc sau își uită istoria, sunt sortiți să o repete. În temnițele și închisorile comuniste, în reeducare, în bătăi și anchete, în plutoane de execuție, în exterminarea prin mizerie și înfometare, EVREII AU UCIS, AU UCIS, AU UCIS !!!

    În timp ce noi ne plângem, ascunși într-o sală, martirii, ei, evreii, comemorează în stradă, în văzul lumii, sub lumina reflectoarelor, cu mulțime de presă și televiziuni, cu lacrimi de crocodil, un holocaust ce nu a existat în România.

    Mai mult, cu nerușinare, ne acuză că le negăm suferința, că suntem la fel de vinovați ca și cei care au ucis evrei în România. Și lucrează în acest sens, prin institute de cercetare, centre culturale studii și cărți ce încropesc la repezeală o întreagă bibliografie a holocaustului din România, ascunzând minciuna acestui holocaust inexistent sub maldăre de așa-zise ”documente” și ”mărturii” ce nu au altă credibilitate decât cea dată de magia cuvântului scris pentru publicul credul.

    Iată cum acești nerușinați își acuză chiar victimele, pe cei ce au suferit torturi și pierderi datorită doctinei lor diabolice, comunismul.

    ………………

    Este de așteptat ca în curând, evreii și țiganii să se ridice cu pretenții, cum au făcut și în celelalte state învinse în cel de-al doilea război mondial și să reclame că noi, urmașii victimelor invenției părinților lor, doctrina satanică a comunismului, să fim obligați să le plătim ”daune” milioane și milioane de euro pentru ”suferințele” și victileme holocashului din România.

    Dar suferința noastră cine o vede ?! Morții noștri nu cer dreptate ?

    Apreciază

    • saccsiv said, on februarie 18, 2011 at 3:53 am

      SHIMON PERES: „in vremuri ale nazismului, Romania a ajutat la salvarea a 400.000 de evrei”

      https://saccsiv.wordpress.com/2010/08/13/shimon-peres-%E2%80%9Ein-vremuri-ale-nazismului-romania-a-ajutat-la-salvarea-a-400-000-de-evrei%E2%80%9D/

      Apreciază

    • Anda said, on februarie 18, 2011 at 6:44 am

      @Veronica
      Aveti atata dreptate!

      Apreciază

    • Mos Ioan said, on februarie 18, 2011 at 3:59 pm

      @ Veronica

      …………………………………………………………………………………….”EVREII AU UCIS, AU UCIS, AU UCIS!
      Da, Veronica ai dreptate, EVREII AU UCIS SI CONTINUA SA UCIDA MILIOANE DE OAMENII, CU CONSIMTAMÂNTUL GUVERNELOR CRIMINALE.
      Sa ne gândim la palestinieni care sunt asasinati de peste 60 de ani cu binecuvântarea guvernelor occidentale ticalosite pâna în maduva oaselor, sa ne gândim la legile facute tot de „ei” , care batjocoresc si omoara Omul – Creatia lui Dumnezeu -.
      Articolul dtale este la obiect, si pe mine ma doare sufletul ca nu s-a vorbit de dragii nostri Legionari, în frunte cu Capitanul Corneliu Zelea Codreanu.

      Traiasca Legiunea si Capitanul!
      Traiasca România Legionara!

      Apreciază

  6. Ciprian said, on februarie 18, 2011 at 5:24 am

    offtopic

    http://n.syonic.eu/ SYONIC E FIRMA CARE SE OCUPA DE CARDURILE DE SANATATE 🙂

    Apreciază

  7. carmen said, on februarie 18, 2011 at 7:33 am

    Doamne ajuta! Conferinta a fost foarte reusita! De ce vrem sa cautam nod in papura celor ce au vorbit si sa nu vedem partea buna a lucrurilor? Toti (organizatorii, cei ce au vorbit) s-au straduit sa marturiseasca despre martirii din temnitele comuniste si fiecare a reusit in felul lui!
    Daca nu ne convenea ceva, trebuia sa punem intrebari…Ar trebui sa nu mai acuzam si sa cinstim si noi prin viata noastra martirii din inchisori, nu sa acuzam si sa vedem numai raul!
    Cine a fost la conferinta, sa spuna ce au spus gresit cei ce au vorbit? Daca au omis ceva, cu siguranta nu au facut-o intentionat si trebuie aprecitata toata stradania lor!
    Sa-i multumim Bunului Dumnezeu pentru tot ce ne-a dat si sa ne straduim si noi sa facem tot ce putem pentru a ne schimba viata!
    Doamne ajuta!

    Apreciază

  8. Razvan said, on februarie 18, 2011 at 8:35 am

    Aici puteti vedea conferinta

    Conferinta Marturisitorii din inchisorile comuniste [FOTO/VIDEO]

    http://foaienationala.ro/conferinta-marturisitorii-din-inchisorile-comuniste-fotovideo.html

    Apreciază

  9. Razvan said, on februarie 18, 2011 at 8:36 am

    Conferinta Marturisitorii din inchisorile comuniste [FOTO/VIDEO]

    http://foaienationala.ro/conferinta-marturisitorii-din-inchisorile-comuniste-fotovideo.html

    Apreciază

  10. carmen said, on februarie 18, 2011 at 10:08 am

    garduldefier,

    Poate ca nu au facut in mod intentionat sa nu spuna si despre Corneliu Zelea Codreanu..Eu am vrut sa scot in evidenta faptul ca ei s-au straduit si au facut un lucru foarte frumos prin aceasta conferinta si ca aceasta e de apreciat.
    Ceea ce au omis ei sa spuna, sa ne straduim noi sa facem cunoscut altor oameni care nu stiu, care nu au auzit despre legionari si despre ceea ce a insemnat jertja martirilor din inchisori!

    Apreciază

    • saccsiv said, on februarie 18, 2011 at 10:18 am

      carmen

      Ba FOARTE INTENTIONAT. De aceea am si postat acum cateva zile articolul Va fi putin loc si pentru CAPITAN in Conferinta “MARTURISITORII”?, ca sa nu se poata zice: ne-a scapat …

      La cateva minute dupa ce am postat articolul, m-a sunat Ciprian Voilcila si mi-a spus ca nu vor vorbi despre Capitan, ca nu-i momentul, ca intai sa fie canonizat macar unul din Sfintii inchisorilor si abia atunci poate ca va fi momentul …

      Apreciază

      • Sergiu said, on februarie 18, 2011 at 11:20 am

        Am fost la conferinta, nu a vorbit despre Căpitan, dar a vorbit despre Legiune.

        Apreciază

      • saccsiv said, on februarie 18, 2011 at 1:20 pm

        Sergiu

        Noi de Capitan vorbim de 4 zile, prietene.

        Apreciază

  11. carmen said, on februarie 18, 2011 at 11:38 am

    saccsiv,
    am inteles…nu stiu ce sa zic atunci..
    Eu apreciez ce faceti fiecare prin marturisirea voastra si imi pare foarte rau ca exista dezbinare intre voi! De asta am incercat sa vad partea buna a lucrurilor…Este evident ca celui rau nu-i convine sa existe intelegere intre crestini, intre cei ce marturisesc si atunci face tot posibilul sa produca dezbinare!
    Trebuie multa rugaciune din partea noastra, a tuturor si imi doresc sa va ajute Bunul Dumnezeu sa marturisiti adevarul tot timpul si sa aveti o viata curata, crestina!
    Dumnezeu sa te intareasca in credinta si sa te ajute in drumul pe care-l urmezi!
    Doamne ajuta!

    Apreciază

    • saccsiv said, on februarie 18, 2011 at 1:16 pm

      carmen

      Stai sa ne intelegem. Faptul ca n-au amintit de Capitan, nu inseamna ca suntem in tabere diferite. Ci eventual ca avem viteze diferite.

      Singurul personaj problematic de acolo e Danion Vasile.

      Apreciază

  12. Gabriel said, on februarie 18, 2011 at 1:22 pm

    Ce înseamnă PP???
    Îmi cer scuze că sunt așa neștiutor…

    Apreciază

  13. Cezar Machidon said, on februarie 18, 2011 at 1:34 pm

    E posibil sa supar, insa nu credeti ca se incurca lucrurile putin?
    Titlul conferinte a fost asa: MARTURISITORII. Minuni. Marturii. Repere.
    Care marturisitori? Cei din INCHISORILE comuniste. Capitanul, desi a luptat din tinerete impotriva comunismului, Dumnezeu a randuit sa nu prinda aceasta forma de guvernamant la putere.
    Si ce minuni a facut Corneliu Zelea Codreanu pentru a se pomeni in conferinta?
    Nu inteleg aceasta frustrare printre neo-legionarii nostri, de a se vorbi peste tot despre Capitan. Cati insa se intreaba ce ar fi vrut Capitanul? Eu cred ca el e Sfant, si in acest caz cum vede el lucrurile din ceruri? Se bucura pentru conferinta de ieri ori se intristeaza ca nu l-a ridicat lumea pe el in slavi?
    Oare noi trebuie sa-i aparam pe Sfinti, ori Sfintii sa ne apara pe noi?
    Codreanu a fost un oastas, ca si noi ceilalti, nu a fost alt Hristos, pentru ca daca ar fi fost alt Hristos ar fi fost unul eretic.
    Din pacate multi fac precum sectarii. Aleg din scripturi parti pe care le respecta cu strictete, iar pe altele nu le considera importante. La fel si neo-legionarii, aleg din doctrina legionara doar lupta lumeasca, fara a baga prea mult in seama partea crestina, care de fapt e cea mai importanta si fara de care lupta legionara nu ar fi cu nimic mai mult fata de lupta talibanilor impotriva ocupatiei americane.
    Intradevar, ar trebui conferinte si despre Codreanu? Si atunci de ce nu o fac cei care se arata indignati aici?
    Oare purtarea acestor luptatori pentru neamul romanesc e mai deosebita fata de purtarea cetateanului roman care sta zi lumina in fatza televizorului si injura politicienii dar el nu e in stare sa faca nimic nici macar pentru familia lui?

    In alta ordine de idei, a vorbit si un batran la conferinta, fost detinut politic, pe care nu-l cunosc spre rusinea mea, si am vazut cu totii ca a vorbit cu sinceritate si din inima, dar foarte ecumenist. Amestecand franciscanii cu ortodocsii in mai multe randuri.

    Apreciază

    • saccsiv said, on februarie 18, 2011 at 1:48 pm

      Cezar Machidon

      Dar chiar nimic …

      Prietene, de frica n-ati zis nimic, nici macar o vorba. Lasa pacatele NOII DREPTE, ca nu de ei e vorba in propozitie.

      Apreciază

  14. Cezar Machidon said, on februarie 18, 2011 at 2:12 pm

    Cat il cunosti pe parintele Aldea? Invita-l si vezi daca va veni.

    Apreciază

    • Mos Ioan said, on februarie 18, 2011 at 4:25 pm

      @Cezar Machidon

      Dle ce tot îi tragi cu ” de ce nu fac cei indignati.?………..de ce nu marturisesc cei fara de frica?………adica noi, masa damnata, am fost invitati sa vorbim?
      Oare noi avem notorietatea Preotului Aldea, a lui Danion, a lui Ciprian Voicila? Nu era, oare, de datoria lor sa vorbeasca despre Capitan si despre faptul ca majoritatea tortionarilor din închisorile comuniste au fost jidani? Si pe urma alta Putere ar fi avut spusele Preotului si a celorlalti doi mai sus mentionati, decât ce-as fi spus eu…………
      Adevarul este ca le-a fost frica, sunt caldicei, iar pe cei caldicei Mântuitorul îi va vomita……..
      Mare deceptie sunt acesti „Marturisitori” pentru Neamul Românesc…………..

      Apreciază

  15. Maria said, on februarie 18, 2011 at 4:15 pm

    Gardul de fier,

    Istoria trebuie cunoscuta, dar daca trebuie sa faci un act de curaj, ce ar presupune niste riscuri (de ex. poate niste procese in instanta), o faci ca sa spui un adevar istoric, sa cinstesti memoria inaintasilor… dar daca vorbim de mucenicie, lucrurile stau altfel, pt ca singurul adevar pt care un crestin trebuie sa lupte este Hristos (Adevarul)… singura mucenicie acceptata, si adevarata mucenicie, este patimirea pentru apararea credintei crestine, nu a unui om, oricat de valoros, nici macar a unui Sfant, ci doar a lui Hristos insusi si a Cuvantului Lui. De ce se uita asta?

    Si nu se cuvine unui crestin sa ceara socoteala pentru nedreptati si prigoana… Judecata este a lui Hristos si toti cei care au asuprit pe altii vor da cu siguranta socoteala. Sa nu luam noi dregatoria lui Hristos, caci a Lui este judecata. Unui crestin trebuie sa (stie sa) rabde caci „cine va rabda pana la sfarsit, acela sa va mantui”, nu sa se razbune, si sa ierte caci asa ne-a invatat Domnul „de 70 de ori cate sapte”, „Iar de nu veti ierta oamenilor gresealele lor, nici Tatal vostru nu va va ierta gresealele voastre”, „Iubiti pe vrajmasii vostri, faceti bine celor ce va urasc pe voi”.

    @Veronica,

    „De ce se trece sub tăcere faptul că imensa majoritate a celor uciși erau DIN RÂNDURILE LEGIONARILOR !?
    Măcar atât le datorăm acestor martiri. Să arătăm lumii cine au fost ei cu adevărat. Au fost desigur, creștini, dar nu au suferit doar pentru asta. Au suferit și au fost uciși în primul rând pentru că erau LEGIONARI.”

    Fals, fals, fals. Nu pentru ca erau legionari au fost ucisi in primul rand, ci pt ca erau crestini. Teza asta este sustinuta si de ateii comunisti si este o mare greseala sa aduci ca si cauza a patimirii lor, motivatia politica. Nu, motivatia adevarata a fost cea religioasa. Altfel, cu nimic nu s-ar fi sfintit acesti martiri daca ar fi fost chinuiti pt aderarea lor la o miscare politica. Ei s-au sfintit pt ca li s-a cerut lepadarea de Hristos, iar ei nu s-au lepadat (care nu au facut-o).

    „Au fost desigur, creștini, dar nu au suferit doar pentru asta. ” – cea mai mare porcarie pe care am citit-o in ultima vreme. Cine afirma aceasta, nu iubeste cu adevarat nici pe Hristos nici pe martirii inchisorilor, care pentru El au patimit, nu ii cinsteste.

    Hotarati-va, cu Hristos sau cu Barabas? Iubiti mai mult spiritul razboinic, sunteti cu Barabas, sau iubiti mai mult pe Dumnezeu care i-a spus lui Barabas Ca multi iubesc mai mult miscarea politica, si nu au treaba cu crestinismul…

    Apreciază

  16. Maria said, on februarie 18, 2011 at 6:04 pm

    “Au fost desigur, creștini, dar nu au suferit doar pentru asta. ” – mi-a scapat cuvantul „doar”, si am fost cam dura… 😀 Dar cine tine la miscarea legionara nu trebuie sa separe categoric „legionar” de „crestin”, legionar inseamna si crestin, nu? 😉

    Apreciază

  17. acelas said, on februarie 18, 2011 at 6:10 pm

    mda, curios parcursul istoric…

    eu zic ca au intrat in puscarii intrucat erau legionari, dar in modul cel mai cert au fost ucisi mai apoi intrucat erau crestini! dar n-au fost ucisi toti, dar si prigoana a fost intru Iisus Hristos inainte de orice. Cine nu a primit patimirea intru Domnul, ci din oricare alte considerente, e clar c nu poate fi considerat martir si nici sfant. Iar in ce priveste prima idee, ca au intrat in puscarii totusi fiindca era legionari…, aceasta nu s-ar fi putut petrece daca nu erau si crestini in acelasi timp.

    Doamne ajuta!

    Apreciază

  18. chisinauian said, on februarie 18, 2011 at 7:10 pm

    Apreciază

  19. Mihai said, on februarie 19, 2011 at 12:39 pm

    Citind comentariile de-aici inteleg de ce cei care se pretind „noii legionari” n-au reusit nimic in ultimii 20 de ani. Lipsa de intelegere a conditiilor actuale este infioratoare. Sa spunem ca s-ar apuca toti cei care admira doctrina legionara( ca legionari cu adevarat sunt putini) sa urle adevarul in gura mare.
    Ce s-ar realiza? Care ar fi urmarea pe termen lung? Imi permit sa spun ca ZERO. De ce? Pentru ca acei oameni care care ar marturisi adevarul NU au o credibilitate care sa le permita sa nu discrediteze de tot subiectul. Cu alte cuvinte, impotriva lor s-ar dezlantui teroarea mediatica a celor care sunt impotriva adevarului, s-ar gasi pete negre, s-ar aduce aminte episoade care sa demonstreze ca au dreptate.

    Voi nu intelegeti ca oamenii simpli( ca lor li se adreseaza mesajul nu?) nu sunt pregatiti pentru intelegerea fenomenului legionar? Un fenomen asa de complex precum cel legionar e greu de priceput si pentru un om cult si inteligent al zilelor noastre, dar pentru marea masa a oamenilor simpli, cititori de cancan?

    Voi nu va dati seama ce prada usoara am fi pentru „putere”? Aveti cumva voi zeci de ziare si televiziuni, milioane de lei cu care sa sustineti o campanie de ACCEPTARE A ADEVARULUI? Nu cred.

    Nu mai suntem in anii ’30. Peste tara asta au trecut 60 de ani de teroare, care se vad, iar in anii astia cuvantul legionar a fost demonizat.

    Singura sansa este sa educam oamenii. Si asta se poate face doar prin credinta. In loc sa puneti afise care n-au nicio valoare si care va cresc doar orgoliul, mai bine v-ati concentra sa faceti ce faceau legionarii. Adica sa contati in viata de zi a romanului de rand. Abia dupa ce ne vor cunoaste asa si vor avea incredere, vor fi pregatiti pentru adevar.

    Restul e doar vorbarie goala.

    Apreciază

  20. Mihai said, on februarie 19, 2011 at 1:04 pm

    Inca ceva: cautati numele cartii pe google si spuneti-mi cate siteuri de informare in masa gasiti…

    Apreciază

  21. Dulce et decorum est pro patria mori said, on februarie 19, 2011 at 10:13 pm

    Au trait multi crestini in timpul comunismului si probabil multi dintre ei s-au si mantuit. Au fost si multi crestini de acord cu ideile comuniste, sau care au colaborat cu noua oranduiala.(dar per total putini au fost cei care au strigat in gura mare CRESTINISMUL, si curajul acesta a fost dat de miscarea legionara) Mucenicii din inchisori au intrat acolo din motive politice, reprezentau un pericol pentru noua organizare.
    Putem aprecia si ne putem ruga Sfintilor inchisorilor fara sa intelegem si lupta lor. Este binevenita conferinta, si acest lucru l-am spus celui de la garduldefier chiar acolo, doar ca ne simtim musafiri intr-un loc unde ar trebui sa ne simtim acasa. Sper ca rugaciunile noastre sa ajute si pe cei cativa care duc ideile crestine contemporane intr-o directie, zic eu stramba.
    Putini din cei care citesc acum mai inteleg in totalitate contextul istoric si politic din vremea Sfantului Gheorghe de exemplu, si probabil acest fapt devine neimportant pentru crestinul de astazi, importatant e doar HRISTOS. Dar, ca oameni trebuie sa ne punem in postura celor de atunci si sa ne punem intrebarea daca si noi, intr-o situatie limita l-am alege pe HRISTOS sau am prefera viata. Pai, atunci cand faci compromisuri, il mai poti striga in gura mare pe HRISTOS, cand tu ascunzi ADEVARUL?
    Conferinta este buna: s-a vorbit de mantuire in vremuri grele, de spovedanie, de impartasanie.
    In rest, vedetele crestine, mult trambitate dealtfel, spun lucruri ce nu trebuiesc spuse si ascund si mai multe lucruri ce trebuiesc afirmate raspicat.
    Toate cele bune!

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.