SACCSIV – blog ortodox

Cum tatuajele va pot transforma pielea intr-un ecran

Posted in TATUAJE, Uncategorized by saccsiv on august 7, 2011

Citez din articolul The Illustrated Man: How LED Tattoos Could Make Your Skin a Screen:

Personajul titular al cartii autorului Ray Bradbury, intitulata Omul Ilustrat este acoperit cu tatuaje dinamice, putand exprima o poveste.

Noile tatuaje din LED-uri de la Universitatea din Pennsylvania ar putea da viata Omului Ilustrat  (mai putin povestile infioratoare desigur). Cercetatorii au pus la punct dispozitive implantabile din silicon si matase situate sub piele precum tatuajele. Deja testate pe soareci, pot avea LED-uri montate transformand pielea intr-un ecran.

Substratul de matase in care sunt amplasate cipurile se dizolva in interiorul corpului, lasand doar electronicele. Dimensiunea unui astfel de cip de silicon este comparabila cu un mic bob de orez – lungimea de un milimetru si grosimea de 250 de nanometri. Stratul de matase le tine in loc, modelandu-se dupa suprafata pielii cand se adauga solutia salina.

Diodele emitatoare de lumina se pot cupla cu orice fel de dispozitiv electronic, tot inauntrul corpului. Sunt explorate aplicatii medicale, de la afisarea glicemiei direct pe piele pana la implanturi neuronale conectate la sistemul nervos putand controla o proteza de brat, de exemplu.

Cipurile implantate in corp sunt deja utilizate, in special cipurile RFID injectate animalelor. Dar prin natura flexibila a acestor circuite „tatuate”, se pot misca in mod elastic in interorul corpului situate in locuri in care o placa de circuite integrate nu-si are locul.

Primele afisaje vor fi primitive cu siguranta, dar vor fi utile pentru pacientii ce vor beneficia de ele. Nu va avea o rezolutie inalta si o calitate superioara a imaginilor, doar afisaje functionale. Asta nu inseamna ca posibilitatile comerciale si artistice sunt ignorate. Gigantul Philips exploreaza utilizari sexuale:

http://bcove.me/t2emjpi3

E ceva frapant, dar suntem siguri ca urmatorul stadiu inevitabil de a viziona un film erotic pe spatele partenerului va fi interesant pentru unii. E evident ca un GPS cu harta afisata pe incheietura ar fi util, la fel si cipuri acoperind pupilele intunecandu-se in functie de luminozitate.

Si proiectia corporala poate fi folosita in cele din urma pentru publicitate. In combinatie cu tusul bioluminescent, de exemplu, te poti transforma intr-o versiune mobila in miniatura a Times Square. Cel putin, in comparatie cu un tatuaj real, acesta poate fi inlaturat.

De fapt, daca-ti imaginezi posibilitatile, par aproape nelimitate. Precum povestile transmise pe corpul Omului Ilustrat.

Tattoo You [H+ Magazine]

Implantable Silicon-Silk Electronics [Technology Review]

Photo of real tattoo: Spacemanbobby/Flickr

   Iata si ce putem citi in articolul Digital Tattoo Interface:

Telefonul ii suna dar display-ul este oprit. Apasa usor pe un punct de pe antebrat pentru a afisa un tatuaj de cinci pe zece centimetri cu imaginea ecranului digital al unui telefon mobil. Raspunde apasand un buton tatuat pe brat. In timp ce vorbeste, tatuajul afiseaza imaginea video live a apelantului. Cand termina convorbirea, tatuajul dispare.

Dispozitivul Bluetooth este implantat permanent sub piele. Este plat, flexibil, cu polisilicon la temperatura scazuta. Infasurat cand este inserat printr-o mica incizie, apoi desfasurat sub piele, este situat intre muschi si piele fara disconfort.

Prin aceeasi incizie, doua tuburi sunt atasate de dispozitivul implantat si o vena si o artera. O pila de combustie de dimensiunea unei monede asigura conversia energiei electrice necesare functionarii din glucoza si oxigenul din sange. Sangele folosit este retransferat in vena.

Pe suprafata implantului de partea dedesubtului pielii, este  o matrice de pixeli generatori de camp magnetic ce penetreaza pielea si activeaza o matrice tatuata de pixeli plasati identic, generand imaginea, pielea pastrandu-si functia. Suprafata implantului are si functia de touch screen, apasandu-se pielea. Precum tusul pentru tatuaje, sfere microscopice sunt injectate in piele. Fiecare sfera contine un material sensibil la campul magnetic, variind de la transparent la opac daca campul este activat.

Dispozitivul comunica wireless atat cu exteriorul cat si cu alte dispozitive din corp. Este intotdeauna functional dar imperceptibil. Poate detecta aparitia bolilor sanguine alertand utilizatorul, versiunea umana a  becului Check Engine. Are cea mai tare interfata grafica decat toate tatuajele din cartier. Produsul este rezistent la apa si este alimentat cu pizza.

   Comentariu saccsiv:

   Articolele sunt deja vechi, dar le-am postat pentru a se constata ce preocupari au unii. Dar oare in laboratoarele secrete in ce stadiu au ajuns?

Cititi va rog si:

Tatuaje in loc de cip?

8 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on august 7, 2011 at 5:30 am

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. Alex said, on august 7, 2011 at 5:41 am

    astia vor sa faca fiinte jumatate om jumatate animal, jumatate om jumatate robot.

    p.s. mi-e frica de viitor

    Apreciază

    • Valentin said, on august 7, 2011 at 8:48 am

      daca Domnul n-ar scurta zilele noastre atunci ar fi fost vai si amar.

      Apreciază

  3. Alexandru(Fulger) said, on august 7, 2011 at 9:18 am

    Monstruozitati , sclavi vor ajunge televizoarele bogatiilor.

    Apreciază

  4. STOP RFID 666 said, on august 7, 2011 at 12:01 pm

    Pare dragut pentru dobitoci. Caci dobitocul care uita telefonul acasa de prost ce e, si-l poate implanta pe brat. Era o reclama care spunea ca viitorul suna bine. Dar astia vor sa faca nu numai sa sune bine ci si sa vibreze bine. Cum e sa-l vezi pe unul ca-i vibreaza mana pentru ca este apelat. Cand eram mici ne mintea unul care ne zicea ca vorbeste cu palma. Acum se pare ca asta a devenit realitate.

    Apropos de cipuri. Acum cateva ore era pe irealitatea un reportaj pe la sate. Cica ia uite ce valva se face pentru o bucata de plastic. Unii vroiau sa ia carduri de pensii iar altii nu. Postasii nici nu vroiau sa auda caci isi pierd posturile. Motivul se gaseste evident. Sunt prea multi postasi talhariti si trebuiesc cat mai multe carduri pe cap de vita furajata. Cum poti sa te opui la un asemenea motiv? Nu poti, numai daca esti o persoana rea si retrograda.

    Apreciază

  5. Dan Tanasescu said, on august 7, 2011 at 12:26 pm

    Dacă vreţi să aflaţi în ce au de gând să transforme oamenii, căutaţi pe Internet materiale despre transhumanism şi această doctrină.

    Apreciază

  6. Cipi-Cix said, on august 7, 2011 at 6:41 pm

    off topic http://www.msnbc.msn.com/id/44049721/ns/world_news-europe/?gt1=43001 a inceput „petrecerea”???

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.