SACCSIV – blog ortodox

MONSANTO incearca sa preia controlul aprovizionarii cu seminte la nivel global, tara cu tara

Posted in Monsanto by saccsiv on iulie 4, 2011

Citez din articolul Monsanto trying to take over world seed supply, nation by nation:

(NaturalNews) Cine detine controlul semintelor, controleaza aprovizionarea alimentara; cine controleaza aprovizionarea alimentara, controleaza lumea. Este clar ca misiunea corporatiei Monsanto este monopolizarea pietei semintelor agricole si lucreaza cu staruinta in scopul crearii unei lumi in care 100% din semintele comerciale sunt modificate genetic si patentate – practic o lume in care semintele naturale sunt disparute. (http://www.naturalnews.com/029325_M…)

Din nefericire pentru comunitatea globala, Monsanto isi duce la capat scopul. In prezent detin 90% din  patentele semintelor GMO (organisme modificate genetic), inclusiv bumbac, soia, porumb, sfecla de zahar si rapita. http://www.guardian.co.uk/environme…)

Da, creatorii chimicalelor care vor ramane in istorie pentru toxicitatea si efectele secundare oribile incearca sa preia controlul semintelor lumii. Intreaba-te, chiar vrei companii ca BASF, Bayer, DuPont, Syngenta, si Dow sa aiba o legatura cu mancarea ta? Din pacate, deja au o mare extensiune. Aceste companii asociate cu Monsanto se ocupa cu ingineria genetica si creeaza ierbicidele si pesticidele de care culturile modificate genetic au nevoie sa se dezvolte.

Monsanto profita de fermierii mici si este autorizat de catre guverne prin prin Memorandumuri de Intelegere. Tari precum India, Pakistan, Australia si Noua Zeelanda au intocmit Memorandumuri de Intelegere cu Monsanto ce permit folosirea terenurilor in proprietatea statului pentru crearea asa-numitelor ferme de demonstratie, ce – cel putin in cazul Rajasthanului – sunt subventionate de stat.

Monsanto literalmente ia seminte de ferma, creaza imitatii modificate genetic si pastreaza toate drepturile de proprietate intelectuala. Dr. Vandana Shiva, Director Executiv al Navdanya Trust, o organizatie Indiana ce promoveaza biodiversitatea organica, a declarat ca “Memorandumurile de Intelegere vor facilita bio-pirateria biodiversitatii bogate de culturi rezistente la seceta a Rajasthanului … lipsind clauze ce respecta Tratatul Biodiversitatii si Tratatul Drepturilor Fermierilor, Memorandumurile de Intelegere promoveaza bio-pirateria si furtul semintelor.” (http://www.deccanchronicle.com/edit…).

Se stie ca semintele modificate genetic sunt mult mai rele decat cele conventionale. Ca in toate celelalte acorduri, Monsanto nu isi asuma nicio raspundere – cand promisiunile de randament crescut cu munca mai usoara se dovedesc vorbe in vant, cand recoltele esueaza, sau cand se comit sinucideri in masa datorita recoltelor esuate si imprumuturilor – Monsanto continua fara probleme. (http://healthfreedoms.org/2011/03/0…)

Fermierii care decid sa foloseasca semintele distrugerii nu mai au cale de scapare. An dupa an, indiferent de preturi, sunt dependenti de seminte modificate genetic pentru noi culturi deoarece versiunile bastardizate nu regenereaza. (http://www.naturalnews.com/031742_G…)

Monsanto nu are remuscari sa jefuiasca fermierii care nu joaca poker cu ei. De fapt, face o afacere din asta. Fermele conventionale si organice din Statele Unite si Canada care au nenorocul sa aiba terenuri invecinate cu ferme modificate genetic, se aleg cu contaminarea culturilor, in cazul fermelor organice neputandu-se vinde. Monsanto se foloseste de situatie impotriva fermierilor deschizand procese pentru incalcarea patentului pe care le castiga adeseori. Detinatorii de ferme se aleg cu cheltuieli judiciare si amenzi exorbitante fortandu-I sa inchida: eliminand competitia pentru Monsanto. Intr-o mutare pentru supravietuire, in numele a 30000 de reclamanti ce doresc siguranta juridica, un proces preemptiv a fost declansat in New York. (http://www.naturalnews.com/031922_M…)

Produsele Monsanto au trecut de la otrava la mancare dar continua istoria sa de violare a drepturilor si sanatatii oamenilor din tot globlul. Monsanto este intransigenta sa isi vanda semintele distrugerii indiferent de costuri: hartuire, infiltrarea oficiilor guvernamentale sau intimidare. Miscarea organica ia pozitie impotiva masinatiilor Monsanto atat in tribunal cat si in educatie si eforturi activiste la nivel local. Revolutia organica este calcaiul lui Ahile pentru Monsanto si scopul este o lume fara Monsanto.

Cititi va rog si:

DOCUMENTARE CELEBRE: “Viitorul alimentatiei”, subtitrare in limba romana si o analiza a sa, un excelent film despre revolutia verde si controlul ELITELOR asupra hranei

Ministrul VALERIU TABARA – marioneta MONSANTO. Misiune: sa ne convinga sa cultivam organisme modificate genetic …

STUDIU: Trei tipuri de cereale modificate genetic, marca MONSANTO, sunt TOXICE

Video: ORGANISMELE MODIFICATE GENETIC, marca Monsanto, au facut din SUA O TARA DE GRASI?

13 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. saccsiv said, on iulie 4, 2011 at 8:19 am

  Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

  https://saccsiv.wordpress.com/about/

  Apreciază

 2. […] Monsanto trying to take over world seed supply, nation by nation, traducere: saccsiv Posted in Stiri Tags: Monsanto, OMG « Care sunt cele mai sanatoase 100 de alimente ce […]

  Apreciază

 3. MIhaela said, on iulie 4, 2011 at 9:24 am

  Deapre „monsanto „: dominatia sa a inceput , in momentul lansarii insecticidului”roundup'(care se vinde la noi ca painea calda ) si a organismelor modificate genetic; de atunci, compania a cumpat toti producatorii importanti de seminte,devenind lider mondial cu porumbul „pioneer’.In cativa ani, biodiversitatea culturilor va scadea, in detrimentul catorva seminte selectionate sa creasca cu tratamente intensive de erbicide,pesticide,fungicide, care otravesc solul.Raspandirea lor omoara ramele si numeroase vietati care reprezinta biomasa solului,facand humusul din ce in ce mai sarac,necesitand folosirea permanenta a ingrasamintelor.Albinele, fluturii sunt ,de asemenea,distrusi.
  In Europa exista un regulament dublu:nu estet autorizata productia plantelor transgenice,dar este autorizat importul lor…”(!!!)
  ……….
  Semintele de la monsanto devin sterile dupa recoltare, gratie unei tehnici de inginerie genetica,deci trebuie cumparate anual.”complotul mondial impotriva sanatatii-Claire Severac-editura Lucman2010(sic!)
  Si cand te gandesti ca ministrul tabara (TRADATOR) a fost plimbat de monsanto in sua, pe la congrese, pe banii firmei.Nevinovat cum este ministrul este („intamplator ” ) adeptul organismelor modificate genetic….

  Apreciază

  • dima said, on noiembrie 11, 2017 at 7:32 pm

   Sa le manance el si cu toti cei care au semnat importul. Montesanto sa se ia de mana cu bigfarma astia doi sunt agresivi si diavolul pr pamant. In India si Mexic au distrus agricultura pacalind populatia sa cumpere seminte sterile (nu rodesc).

   Apreciază

 4. valentin said, on iulie 4, 2011 at 11:32 am


  interviuvideo: http://www.dailymotion.com/video/x7jkgy_m-monique-robin-et-le-monde-selon-m_lifestyle

  Jurnalista de investigatie Marie-Monique Robin (n. 1960), laureata a numeroase premii internationale, a realizat – printre altele – mai multe documentare despre pericolele care ameninta securitatea alimentara in lume. Peste tot, a dat de Monsanto. Pentru actuala investigatie, a parcurs timp de trei ani America de Nord si de Sud, Europa si Asia. Intr-o ancheta chirurgicala de 371 de pagini, ziarista scoate la iveala biografia terifianta a firmei.
  Cartea dezvaluie lipsa de scrupule – pe tot parcursul activitatii – a fabricii de produse chimice infiintata in 1901 la Saint Louis (Missouri). Cu 176. 000 de angajati in 46 de tari, a devenit producatorul mamut de erbicide, detinand 90 % din semintele modificate genetic utilizate la nivel mondial. In ultimii 50 de ani, Monsanto a fabricat pe scara larga cateva dintre cele mai periculoase produse din istoria industriei moderne: pesticidul DDT, dioxina, PCB-uri – C12H(10-n)Cl), agentul orange (folosit de Pentagone in razboiul din Vietnam), insecticide toxice. Nici unul dintre aceste produse nu apare pe situl oficial al Monsanto, in istoricul firmei… Astazi, compania americana se machiaza in culori umanitare: „Alimente – Sanatate – Speranta.”
  http://www.ecomagazin.ro/wp-content/uploads/2008/03/coperta-monsanto.thumbnail.jpg (http://www.ecomagazin.ro/wp-content/uploads/2008/03/coperta-monsanto.jpg) Firma din Saint Louis a falsificat studii care demonstrau nocivitatea propriilor produse, a presionat oameni de stiinta, institutii, administratii, redactii si jurnalisti, a corupt politicieni. Pe tot parcursul existentei, a acumulat numeroase procese.
  In 371 de pagini pasionant redactate, Marie-Monique Robin scoate la iveala incredibila capacitate a multinationalei de a se infitra in principalele administratii publice, americane si internationale. Monsanto si-a plasat pionii – printre altele – la: Food and Drug Administration (FDA), la Environment Protection Agency (EPA), in Organizatia Natiunilor Unite pentru alimentatie si securitatea alimentelor (FAO), la Casa Alba si la Agentia europeana de securitate alimentara (EFSA).
  Cateva dintre crimele gulerelor albe

  PCB (policlorobifenili) colonizeaza intreaga planeta. Sunt derivati chimici, larg utilizati timp de 50 de ani pe tot globul, sub forma de : aditivi in uleiuri, in transformatoare electrice, masini hidraulice, lichide refrigerante, lubrifianti, materiale sintetice, cerneala, hartie, etc. PCB-urile sunt substante extrem de toxice si cancerigene.
  In anii 1970, Paul Whrigt si alti directori ai laboratorului privat Industrial Bio-Test Labs (IBT) din Northbroook, au fost condamnati pentru frauda. Whrigt era de asemenea toxicolog la Monsanto. Laboratorul IBT a falsificat sute de studii despre PCB-uri. Intre 1929-1977, Monsanto a produs 1300.000 de tone de PCB-uri in fabrica sa din Anniston (Alabama). A varsat 810 de tone in canalizarea orasului, a depozitat 32 000 de tone de deseuri contaminate in aer liber. Documentele dovedesc ca firma cunostea efectele dezastruoase ale produselor, pe proprii muncitori. Muncitorii care-au lucrat pe siturile de productie s-au imbolnavit de cancer si de alte boli grave. Multi dintre ei au murit.
  Donald Stewen, avocatul victimelor cade din intamplare pe 500.000 de documente, evaporate de la Monsanto. Concernul le-a depus la un birou de consultanta. Pe 23 ianuarie 2002, tribunalul din Anniston a condamnat Monsanto sa plateasca victimelor, 700 de milioane de dolari. Cele mai mari daune achitate vreodata de o companie din SUA. Judecatorii au declarat ca Monsanto este vinovata de „ poluarea orasului Anniston si a sangelui populatiei cu PCB-uri”. Oamenii au fost nevoiti sa-si abandoneze definitiv casele. 40 % din locuitorii orasului-fantoma au cancer.
  In 1977, productia de PCB-uri a fost definitiv interzisa in SUA. Dar firma le-a produs in continare, la filiala sa din Newport (Marea Britanie). In Europa, abia in 1987 productia a fost stopata prin lege.
  „ Timp de decenii, in Statele Unite si peste tot in lume, administratiile publice au impus tacerea, organizata de Monsanto, in legatura cu toxicitatea PCB-urilor, comenteaza profesorul David Carpenter, directorul Institutului pentru Sanatate si Mediu de la Universitatea din Albany (New York). Toata lumea a inchis ochii asupra efectelor acestei otravi, la fel de periculoase ca dioxina.” (pag. 35.)
  Dupa scandalul din Statele Unite, alarmata de eventuale pierderi financiare in Europa, centrala Monsanto, de la Saint-Louis, trimite pe 29 septembrie 1976 filialelor europene, o lista a „povestilor” destinate jurnalistilor: „Daca se pune o intrebare despre riscul de cancer al PCB- urilor, utilizati raspunsul pe care-l veti atribui lui George Roush, directorul departamentului Sanatate si Mediu la Monsanto: „Studiile sanitare preliminare pe care le-am facut pe muncitorii nostrii care produc PCB-uri, si studii pe termen lung realizate pe animale, nu ne permit sa credem ca PCB-urile sunt cancerigene.” (pag. 33.)
  Roundup – operatie de intoxicare masiva

  „Roundup este practic netoxic, este un produs sigur, inofensiv pentru oameni si mediul inconjurator, ” afirma Monsanto Romania in publicitatea sa pe Internet.
  Marie-Monique Robin exemplifica in mai multe capitole, efectele dezastruoase ale plantelor modificate genetic, dintre care soia care produce Roundup, interzisa in UE si porumbul bt MON 810, cultivat in cateva tari, printre care Romania. Culturile cu OGM.uri au provocat dezastre pe sanatatea oamenilor si in mediu, in special in India, Brazilia, Argentina, Mexicul si Paraguay.
  Jurnalista arata cum functioneaza procesele de omologare la nivel mondial. Sistemul constituie o adevarata impostura. Se bazeaza numai pe datele furnizate de producatorii industriali. Companiile prezinta autoritatilor propriile studii, in care declara – ce alteva ? – inocuitatea produselor pentru sanatatea oamenilor si pentru mediu. Datele sunt apoi examinate de „experti”, mai mult sau mai putin independenti, sau curajosi. „Foarte timpuriu, suspiciuni grave apasa pe noul favorit al firmei din Saint-Louis (Roundup, insecticid pe baza de glifosat, comercializat in 1974 in SUA, n.a.) . Si, inca o data, va reusi sa treaca prin retea, datorita laxismului incorijibil al Agentiei americane de protectie a mediului, ” scrie ziarista.
  In anii ´80, functionarii administratiei publice EPA ((Environment Protection Administration) au descoperit ca zeci de studii ale laboratorului IBT au fost falsificate. Cu ce scop? Trebuiau ascunse decesele unui „numar infinit de sobolani si soareci” testati. Cu ani in urma, acelasi laborator falsificase testele pe PCB-uri.
  In 1991, si laboratorul Craven este acuzat de falsificarea unor studii de evaluare a reziduurilor Roundup in: cartofi, prune, struguri, sfecla de zahar si apa solurilor. Proprietarul este condamnat la cinci ani inchisoare, pentru frauda. Monsanto si restul firmelor implicate in teste nu au avut insa probleme. Cum a functionat afacerea ? Administratia americana de protectie a mediului (EPA) a declarat pesticidele, niciodata serios testate, drept sigure pentru om si mediu. Linda Fisher, directoare adjuncta la Divizia de pesticide si substante toxice de la EPA, a asigurat ca, in cazul in care se va dovedi ca Roundup aduce probleme mediului sau sanatatii, va lua masuri preventive.
  Manevra usilor turnante

  Dupa 10 ani la administratia publica EPA, Linda Fisher este angajata in 1995 de Monsanto. Firma o propulseaza pe un post de conducere in birou de lobbying al concernului, la Washington. In mai 2001, L. Fisher se reintoarce la Environment Protection Agency (EPA), acum pe locul doi in ierarhie. Monsanto a stiut intotdeauna sa utilizeze sistemul „ usilor turnante” (revolving doors).
  http://www.mindfully.org/Pesticide/Roundup-Glyphosate-Factsheet-Cox.htm
  In 1996, plangerile depuse la Biroul de represiune a fraudelor si de protectie a consumatorilor din New-York au obligat firma sa negocieze un aranjament cu ministerul Justitiei. Acesta deschisese o ancheta din cauza „publicitatii mincinoase in legatura cu securitatea erbicidului Roundup (glifosat).” Tribunalul din New-York a interzis lui Monsanto sa afirme ca Roundup este „bio-degradabil, bun pentru mediu, ne-toxic, inofensiv si cunoscut datorita caracteristicilor sale pentru mediu.” In 1998, Monsanto a fost condamnat la plata a 75 000 de dolari, datorita faptului ca intr-o reclama, afirma ca Roundup ar putea fi pulverizat langa resurse de apa. Ce spune publicitatea Monsanto in Romania ?
  La putin timp dupa lansarea erbicidului Roundup pe piata, in 1974, apar suspiciuni grave in legatura cu testele de inocuitate. Realizate de laboratorul Industrial Bio-Test Labs (IBT) din Northbrook, al carui director Paul Whrigt este in acelasi timp toxicolog la Monsanto, testele „prezinta serioase deficite si incorectii”. Functionarii EPA au descoperit „falsificari de rutina si date destinate sa ascunda un numar infinit de morti” printre animalele testate.
  „ Cartea este o munca de salubritate publica ”

  Scrie in introducerea sa cunoscutul autor stiintific Nicolas Hulot, al carui „ Pacte écologique ” a fost introdus anul trecut in programul principalelor partide din Franta. In cea mai mare tara agricola europeana, unde culturile cu porumb modificat genetic MON 810 au fost interzise la sfarsitul anului trecut, cartea a provocat un cataclism !
  Numerose organizatii printre care: Greenpeace, Les amis de la Terre, Confédération paysanne, Inf`OGM, Via Campesina, Sherpa, Attac, etc. vor difuza filmul. Referindu-se la metodele de presiune utilizate de multinationala americane asupra presei, Marie-Monique Robin a declarat acum cateva zile:
  „ Jurnalistii nu sunt numai purtatori de microfoane. Avem si un rol social si politic de jucat.”
  Pe 30 martie, documentarul „Le Monde selon Monsanto” va fi prezentat in plenum membrilor Adunarii nationale. Pe cand in Romania ?
  Manola Romalo, Frankfurt

  Apreciază

 5. Ioan Dan said, on iulie 4, 2011 at 12:41 pm

  Parca era vorba sa ne cunoastem pe situl http://ortodoxia.it.cx/index.php, in vederea pregatirii pentru vremurile acestea, dar f putini s-au inscris. Oare de ce? Iata ce spune acest Sfant:
  ,,La început aceasta se va face benevol. Dar când antihristul se va înscăuna şi va deveni stăpânul lumii, îi va impune pe toţi să primească această pecete. Pe cei care nu o vor primi îi va declara trădători. Atunci va trebui de plecat în păduri; grupuri a câte zece-cincisprezece oameni. Însă nu vă duceţi câte unul sau doi: nu vă veţi salva… Veţi fi păziţi de Duhul Sfânt. Niciodată să nu vă pierdeţi nădejdea. Dumnezeu vă va da înţelepciune cum să procedaţi. La sfârşitul vremurilor oamenii se vor mântui prin dragostea, smerenie şi bunătate. Bunătatea va deschide porţile Raiului, smerenia îi va duce încolo, iar dragostea îl va arăta pe Dumnezeu.,,

  PROFETIILE ARHIM. GAVRIIL DESPRE ANTIHRIST:În timpurile lui antihrist oamenii vor aştepta salvarea din cosmos

  http://luptapentruortodoxie.blogspot.com/2011/06/profetiile-arhim-gavriil-despre.html
  Niciodată să nu vă pierdeţi nadejdea!
  din „Stareţii despre ultimele vremuri”

  În perioada vremurilor de pe urmă nu vă uitaţi la cer: aţi putea fi înşelaţi de minunile ce se vor petrece acolo – puteţi să greşiţi şi să vă pierdeţi.

  Adepţii lui antihrist vor umbla dezgoliţi. Creştinii însă vor fi îmbrăcaţi cuviincios. Conform canoanelor bisericeşti femeia nu trebuie să poarte haine bărbăteşti. Îmbrăcămintea omului arată starea lui duhovnicească.

  Diavolul are 666 de mreje. În timpurile lui antihrist oamenii vor aştepta salvarea din cosmos. Aceasta va fi cea mai mare înşelare (momeală) a diavolului: omenirea va cere ajutor de la extratereştri, neştiind că aceea sunt demoni.

  Despre lupta sfinţilor proroci Enoh şi Ilie cu antihristul se va transmite la televizor.

  Când icoana Preasfintei Născătoare de Dumnezeu de la Iviru („Portăriţa”) va purcede să părăsească Athosul, va începe dangătul clopotelor, bisericile în mod văzut i se vor închina, pentru a o petrece. Toate acestea vor fi arătate la televizor. Aceasta-i mila Domnului”, spunea stareţul.

  Va veni timpul, oamenii vor pleca în munţi. Dar să nu vă duceţi câte unul… În păduri şi munţi să mergeţi în grupuri mici.

  Pentru creştini cel mai mare chin va fi faptul, că ei singuri vor pleca în păduri, apropiaţii lor însă vor primi pecetea lui antihrist. Produsele pe care pun semnul lui antihrist nu vă pot dăuna. Aceasta încă nu este pecetea. Trebuie rostită rugăciunea „Tatăl nostru”, de însemnat cu sfânta cruce, de stropit cu aghiasmă şi astfel se va sfinţi orice hrană.

  Dacă vei fura, vei încălca una dintre cele zece porunci. Cine va proceda astfel îl va primi pe antihrist.

  Omul credincios va nădăjdui în Dumnezeu. Iar Domnul în ultimele vremuri va săvârşi aşa minuni pentru poporul său, încât o mică frunzuliţă din copac îi va ajunge pentru o lună întreagă. Şi pământul nu va scădea; îi vei face cruce şi îţi va da pâine.

  Nu vă temeţi. Principalul este să nu fie primită pecetea lui antihrist pe mâna dreaptă şi pe frunte.
  Nu mâncaţi pâinea celui care a primit pecetea lui antihrist.

  În ultimele vremuri adepţii lui antihrist vor umbla la biserică, se vor boteza şi vor predica poruncile evanghelice. Însă nu-i credeţi pe cei care nu au fapte bune. Doar după fapte se poate recunoaşte adevăratul creştin.

  Credinţa adevărată îşi află loc în inimă, şi nu în minte (raţiune). Antihrist va fi urmat de cel ce are credinţa în minte, iar cel ce are credinţă în inimă, lesne îl va recunoaşte.

  Acum se încep evenimente importante. Astfel de pericol n-a fost pe pământ de la facerea lumii. Este ultimul… Imaginaţi-vă mama a cinci copii: cum poate să-i hrănească, fără a primi pecetea lui antihrist? Vedeţi ce curse întinde antihristul oamenilor.

  La început aceasta se va face benevol. Dar când antihristul se va înscăuna şi va deveni stăpânul lumii, îi va impune pe toţi să primească această pecete. Pe cei care nu o vor primi îi va declara trădători. Atunci va trebui de plecat în păduri; grupuri a câte zece-cincisprezece oameni. Însă nu vă duceţi câte unul sau doi: nu vă veţi salva… Veţi fi păziţi de Duhul Sfânt. Niciodată să nu vă pierdeţi nădejdea. Dumnezeu vă va da înţelepciune cum să procedaţi.

  La sfârşitul vremurilor oamenii se vor mântui prin dragostea, smerenie şi bunătate. Bunătatea va deschide porţile Raiului, smerenia îi va duce încolo, iar dragostea îl va arăta pe Dumnezeu.

  Arhimandritul Gavriil (Urghebadze) 1929 -1995

  Apreciază

 6. […] MONSANTO incearca sa preia controlul aprovizionarii cu seminte la nivel global, tara cu tara […]

  Apreciază

 7. […] MONSANTO incearca sa preia controlul aprovizionarii cu seminte la nivel global, tara cu tara […]

  Apreciază

 8. dima said, on noiembrie 11, 2017 at 7:27 pm

  Au nenorocit agricultura Indiei si a Mexicului cei mai mari furnizori de bumbac. Le-au vandut seminte negerminative, seci, sterile rezultat 300.000 sinucideri in 20 de ani.

  Apreciază

 9. […] MONSANTO incearca sa preia controlul aprovizionarii cu seminte la nivel global, tara cu tara […]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: