SACCSIV – blog ortodox

La presiunea Comisiei Europene, pana in septembrie, restrictiile pentru infiintarea hypermarket-urilor vor fi eliminate …

Posted in Romania by saccsiv on mai 31, 2011

Citez din articolul Restrictiile pentru infiintarea hypermarket-urilor vor fi eliminate de Guvern, la presiunea CE:

   Guvernul s-a obligat, la presiunea Comisiei Europene, sa inlature restrictiile privind deschiderea marilor lanturi de retail, prin eliminarea cerintelor legate de acordul magazinelor concurente la emiterea autorizatiei si prezentarea unui studiu de impact de catre investitorul care solicita avizul.
   Toate aceste restrictii trebuie eliminate pana in luna septembrie, releva memorandumul de intelegere convenit de Guvern cu Comisia Europeana in urma evaluarii efectuate de Executivul UE in aprilie-mai, impreuna cu Fondul Monetar International.
„Vor fi eliminate restrictiile la infiintarea magazinelor de vanzare cu amanuntul. Guvernul trebuie sa elimine dispozitiile legale care impun un test privind necesitatile economice si implicarea concurentilor in procedura de autorizare a deschiderii magazinelor de vanzare cu amanuntul cu suprafata mare, pana in septembrie 2011, conformand legislatia relevanta cu directivele europene in domeniu”, se arata in documentul citat de Mediafax.
Legislatia in vigoare, adoptata in 2004, stabileste ca deschiderea structurilor de vanzare cu amanuntul cu suprafata mare, de peste 1.000 de metri patrati, este autorizata de catre o comisie constituita la nivel autoritatii locale, din care face parte, alaturi de reprezentantii autoritatilor locale si ai asociatiilor profesionale, patronale si de protectie a consumatorilor, si un reprezentant al agentilor economici din imediata vecinatate a centrului comercial pentru care este ceruta autorizatia.
In acelasi timp, solicitarile de deschidere a unor astfel de magazine trebuie insotite obligatoriu de „un studiu de piata si impact”, care sa prezinte motivul alegerii locului respectiv, harta comerciala a zonei, descrierea tipologica a structurilor de vanzare existente in zona, caracteristicile demografice si sociale ale zonei (structura populatiei, venituri, obiceiuri de consum), impactul deschiderii noului magazin din punct de vedere urbanistic, socio-economic si comercial, dar si impactul asupra comertului existent, respectiv protejarea structurilor de vanzare existente si „evitarea disfunctionalitatilor” din mediul concurential.
Avocatulul Laura Mocanu a declarat pentru Mediafax ca legislatia actuala pare a proteja in continuare marile magazine deja existente, in pofida normelor UE in domeniul concurentei.
„Practic, desi concurenta este un obiectiv esential pentru piata europeana, legislatia in vigoare in Romania pare a proteja in continuare structurile de vanzare existente, contravenind reglementarilor europene in domeniul concurentei, motiv pentru care se impune revizuirea acesteia”, a spus Mocanu.
Directivele UE in domeniu stabilesc ca statele membre nu trebuie sa conditioneze accesul la o activitate de servicii sau exercitarea acesteia pe teritoriul lor prin interventia directa sau indirecta a operatorilor concurenti in acordarea autorizatiilor, precum si prin conditionarea autorizatiei de un test care sa indice o nevoie economica sau o cerere a pietei.

 

10 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. saccsiv said, on mai 31, 2011 at 5:41 am

  Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

  https://saccsiv.wordpress.com/about/

  Apreciază

 2. acadennis said, on mai 31, 2011 at 7:45 am

  Congressman Warns: “Those Who Can, Should Move Their Families Out Of the City”

  We realize that for most people this may be decried as fear-mongering and crazy survival talk. We can’t help but point out, however, that it’s not just Representative Roscoe Bartlett, economist Marc Faber, and trend forecaster Gerald Celente that are recommending you prepare and head for rural areas. The US Pentagon and Military are very much aware of these possibilities and they’re preparing for exactly the scenarios described in this documentary.

  http://www.shtfplan.com/emergency-preparedness/congressman-warns-those-who-can-should-move-their-families-out-of-the-city_05272011

  Apreciază

 3. PG said, on mai 31, 2011 at 7:49 am

  Aic este adresa de youtube :

  Poate face cineva transcriptul sa intelegem cu totii .

  Apreciază

 4. nea Anderthal said, on mai 31, 2011 at 7:52 am

  ATENTIE !
  De cate ori accesez bloggul „Aparam Orodoxia”(este la marginea din dreapta a acestui site) imi apare imediat ca am un virus! Sacccsive, cine sunt cei care au postat acest blogg? A mai patit cine la fel?

  Apreciază

  • Ciprian said, on mai 31, 2011 at 7:58 am

   Nu are nimic, poate e ceva script care nu ii place la antivirusul tau, poate sa nici nu fie de la cel ce posteaza ci de la ceva reclama…

   Apreciază

 5. Ciprian said, on mai 31, 2011 at 8:03 am

  Si acu la subiect, poate imi spne si mie cineva nu sunt suficiente cele cateva zeci de marketuri pe oras, trebuie sa fie mai multe?!? Eu nu inteleg de ce nu fac cate unul in fiecare bloc daca atata isi doresc, intrebarea mea e… si totusi cine mai produce…?

  Apreciază

  • Mos Ioan said, on mai 31, 2011 at 5:44 pm

   @ Ciprian

   Cu acest supermerketuri „ei” urmaresc mai multe teluri :
   – vor sa-i falimenteze pe cei cu magazine mici
   -vor sa otraveasca cât mai multi, stiut fiind faptul ca toate magazinele alimentare vând otrava, pe care oamenii o cumpara ca „hrana”

   Cine sa produca ? „Ei” produc, în uzinele lor chimicice……produc hrana sintetica, plantele, legumele, fructele vor fi produse în uzina, deja o mare parte sunt produse în uzine, legumele si fructele se coc artificial în uzine de coacere, etc..
   Americanii au produs, printre altele, rosiile „long life”, rosii care contin fibre de platic si care dureaza mult si bine………

   Apreciază

 6. Mihai said, on mai 31, 2011 at 8:04 am

  Frate eu accesez zilnic Aparam Ortodoxia si nu am nimic vezi poate ai vreun virus ceva la calculator sau nu ai un antivirus puternic.Eu unul nu am probleme

  Apreciază

 7. MIhaela said, on mai 31, 2011 at 1:20 pm

  Traducere la „Pericolul urban ”
  In prima parte sunt cateva monologuri,in care se recomanda ca, la un dezastru, oamenii sa plece din orase, sa devina independenti de sistem, sa se obisnuiasca sa traiasca fara bani;ei spun ca atacurile teroriste vor fi in marile aglomeratii umane , mai ales, unde se pot „creea ” mai usor multe „evenimente”.
  Cineva spune:’Pentru cei ce inteleg, trebuie ca ei sa se mute cat se mai poate.
  „Se apropie furtuna „,spun ei.
  Apoi sunt exemplificate familii care traiesc independent de sistem, asigurandu-si hrana, caldura ,singuri.

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: