SACCSIV – blog ortodox

HOTARARE SINOD: Mitropolitul Banatului, IPS Nicolae Corneanu, isi piede dreptul de semnatura

Posted in IPS NICOLAE CORNEANU by saccsiv on mai 21, 2011

Citez din articolul Mitropolia Banatului, coordonată de PS Paisie Lugojanu:

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, întrunit astăzi la Patriarhie, a decis ca Mitropolitul Banatului, ÎPS Nicolae Corneanu, să-şi piardă dreptul de semnătură. Oficialii BOR au invocat mai multe probleme de sănătate ale înaltei feţe bisericeşti.

Informaţia a fost confirmată de purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, preotul Constantin Stoica.

„Ţinând cont de starea de sănătate a ÎPS Mitropolitul Banatului, Nicolae Corneanu, atribuţiile administrative au fost încredinţate PS Paisie Lugojanu, episcopul vicar al Arhiepiscopiei Timişoara, sub îndrumarea şi supravegherea ÎPS Mitropolitul Irineu al Olteniei”, a declarat Stoica.

Acesta a mai precizat că decizia a fost luată „vizând buna desfăşurare a vieţii bisericeşti în Mitropolia Banatului”. Este de menţionat că Sfântul Sinod nu este la prima decizie de acest fel, luând una similară în cazul episcopului din Roman.

Iata insa si ce mai putem citi in articolul AUDIO Mitropolitul Nicolae Corneanu a fost mazilit. Şef peste averea Bisericii rămâne Paisie Lugojanu. Supervizor va fi mitropolitul Olteniei:

Lupta pentru averea Bisericii Ortodoxe nu mai cunoaşte limite. Un scandal de amploare macină Arhiepiscopia Timişoara, după ce un preot a declarat public că Paisie Lugojanu şi grupul de interese din jurul său încearcă să îl mazilească pentru că se opune înstrăinării unei clădiri care aparţine parohiei. Scandalul a fost aplanat numai după intervenţia mitropolitului Nicolae Corneanu, care a decis că e mai bine să fie pace şi lucrurile să rămână aşa cum sunt. Numai că, la scurt timp de la acest incident, Sfântul Sinod introduce pe ordinea de zi un proiect prin care mitropolitul Nicolae Corneanu este mazilit, i se ia dreptul de semnătură, iar aceste atribuţii îi revin Prea Sfinţitului Paisie Lugojanu. Mitropolitul Nicolae Corneanu nici măcar nu a fost informat despre deciziile luate. „Nu am primt nicio înştiinţare. Starea de sănătate a mea este mulţumitoare”, a declarat pentru Adevărul de Seară Timişoara, mitropolitul Nicolae Corneanu.

Motivul invocat pentru trecerea pe tuşă a lui Nicolae Corneanu este însă tocmai starea de sănătate a mitropolitului, stare de sănătate despre care purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Banatului a spus de fiecare dată că este suficient de bună încât Înalt Prea Sfinţitul să se ocupe de problemele administrative ale mitropoliei. „Este vorba de preluarea atribuţiilor administrative de către Preasfinţitul părinte Paisie Lugojanu, având în vedere starea de sănătate a Înalt Prea Sfinţitului părinte mitropolit Nicolae, cu scopul bunei desfăşurări a vieţii bisericeşti în Arhiepiscopia Timişoarei. Starea de sănătate este precară. Înalt Prea Sfinţitul rămâne mitropolitul Banatului, dar sunt probleme punctuale, relaţiile cu autorităţile. Scandalurile care apar pe anumite bloguri nu au nicio legătură cu această decizie”, a spus preotul Constantin Stoica.

6 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on mai 21, 2011 at 6:50 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. ioana said, on mai 21, 2011 at 7:18 pm

    Eu vad niste luminite pe cer care se misca.Sunt 3,dar repeta aceeasi miscare de ceva timp…
    Sunt din Ploiesti.

    Apreciază

    • STOP RFID 666 said, on mai 22, 2011 at 7:30 am

      Nu te mai uita pe cer sa vezi cum se joaca diavolii. Curiozitatea ne poate face mult rau daca studiem aceste lucruri.

      Apreciază

  3. WORLDLINES - June 28, 2009 said, on mai 21, 2011 at 8:03 pm

    […] View full article on Saccsiv’s Weblog […]

    Apreciază

  4. patrascu voda said, on mai 23, 2011 at 5:14 am

    Iertare, fratilor, ca ma bag fara a sti multe despre asta: dar nu acest Corneanu este acela care vesnic se pupa si se impartaseste cu ereticii? Nu e cel care e mare fan al ecumenismului ? Daca da, sa culeaga roadele a ceea ce a semanat. Daca nu e el acela, sa indure nedreptatile sau sa isi ridice glasul, sa-l auda turma

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.