SACCSIV – blog ortodox

AUDIO: Minunea inregistrarii unui cor de ingeri?

Posted in ingeri by saccsiv on mai 3, 2011

Iata comentariul cititorului numaiortodoxia postat la articolul BANCUL ZILEI: „Arabule, cumperi niste munitie?”:

Hristos a inviat !

Am gasit ceva interesant , ce parere ai ?

Minunea înregistrării unui cor de îngeri de un tânăr pelerin aflat pe Sfântul Munte. Se spune ca tânărul credea ca în biserică este la acea oră târzie Sfânta Liturghie; nu a intrat înăuntru ca să nu deranjeze părinţii şi a stat afara întregistrând fumoasele cântări…. la final a descoperit ca biserica era încuiată, nimeni înăuntru şi a înţeles că s-a petrecut o minune. Cântarea este în glasul al 3-lea, în greacă, o cântare aşa cum au spus mulţi specialişti care au ascultat-o, cu adevărat neomenească.

Comentariu saccsiv:

   O fi. Sa ma ierte insa bunul Dumnezeu daca ma gandesc la o farsa. Voi ce parere aveti? Rog pe cei ce stiu mai multe despre aceasta inregistrare sa-si expuna parerea. Pe de alta parte, oare se pot inregistra vocile ingerilor?

96 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on mai 3, 2011 at 6:34 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

    • numaiortodoxia said, on mai 5, 2011 at 6:49 am

      am mai intrebat pe blogul Parintelui Savatie Bastovoi – in legatura cu doc legat de cantec (http://video.mail.ru/bk/lu.si/5/2677.html) , nu mi-a raspuns inca – dar am primit un raspuns de la altcineva :

      „Daniil” : Povesti… Nici eu nu pricep o iota din ruseste, insa si eu am intrat in posesia acestei cantari spunandu-mi-se aceeasi poveste. La scurt timp am aflat ca nu e nimic adevarat. Cantarea e o inregistrare a marelui psaltului Dimitrios Sourlantzis (imnul “Triadi”), cunoscut pentru vocea sa neobisnuit de inalta. In plus inregistrarea are sunetul modificat, lucru usor realizabil cu orice computer. Aici aveti cantarea cu sunet normal. http://www.youtube.com/watch?v=N01uDWa_1DI
      Hristos a inviat!”

      Apreciază

  2. GABRIEL din Canada said, on mai 3, 2011 at 6:47 pm

    CRED CA E ADEVARATA. Nu am suspiciuni. Deloc.

    Apreciază

  3. gerik64 said, on mai 3, 2011 at 6:48 pm

    Am pus si eu pe blog treaba asta ca am citit comentariul.Am pus si pe aia cu Islanda revolutia nemediatizata.Glas uman nu pare a fii. Draci nu cinta psalmii. Sunt jumate, jumate cu atatea mijloace tehnice poate fii si o facatura.

    Apreciază

  4. Laurentiu said, on mai 3, 2011 at 6:49 pm

    Off-topic: Ramona Badescu a fost investita cu ordinul Cavalerilor de Malta

    Actrita a primit titlul de “Gran Dama di Grazia Magistrale”, dar a fost numita si Ambasadoare a Ordinului Cavalerilor de Malta in Romania
    http://www.cancan.ro/showbiz/showbiz-intern/ramona-badescu-a-fost-investita-cu-ordinul-cavalerilor-de-malta-161803.html

    Apreciază

  5. natalia said, on mai 3, 2011 at 6:53 pm

    Mie la inceput mi s-a parut Doamne iarta-ma ca nu am masura duhivniceasca de a aprecia astfel de lucruri dar mi s-a parut foarte stranie cantarea asta.Foarte straniu si diferit de cantarea psaltica dupa mine,intr-adevar vocea nu parea nici feminina nici masculina…insa mie intr-o prima faza imi inspira ideea de „alien”-in sensul adevarat al cuvantului.Apoi pe parcursul melodiei nu mi s-a mai parut totul asa de straniu…chiar din contra a ajuns sa imi placa.Oricum sa-mi fie cu iertare dar eu ma astept sa sune altfel cantarile ingeresti…dar ce stiu eu?Sunt ma sceptica eu nu prea cred ca se pot inregistra vocile ingerilor decat daca asa-ziele OZN-uri si alieni se lasa inregistrati poate ar fi o posibilitate ca si ingerii Treimii sa fie inregistrati …unii spre inselarea oamenilor altii inspre intarirea noastra in credinta.Hristos a inviat!

    Apreciază

    • Gabriela said, on mai 3, 2011 at 7:07 pm

      Sunt si eu de acord cu cele spuse de Natalia… Mi s-a ridicat parul pe mine ascultand inregistrarea, mai ales in partea de inceput… pare stranie toata cantarea.

      Apreciază

      • @Daniel-George said, on mai 4, 2011 at 6:01 am

        Nu spun ca este o cantare ingereasca dar are o doza de ciudat in ea.
        Dupa prelungirea aaa-ului aluia, personajul trebuie sa mai traga si aer. Stau si ma intreb, timpul in care isi alimenteaza plamanii cu aer unde este?
        Referitor la ingerii care n-ar trebui sa provoace frica… pai sa-mi fie cu iertare, daca doar cei 2 arhangheli ar cobor pe pamant… intreaga omenire s-ar teme de mareata putere a lor!
        Omul nu are capacitatea si nici puritatea de a intelege si suporta puterea Providentei. Cum sa nu te temi de o putere care ar putea dezintegra si iadul?

        Apreciază

    • MINA said, on mai 5, 2011 at 7:07 am

      nu exista OZN- uri…. exista doar diavoli sau inventiile oamenilor

      Apreciază

  6. Aurora said, on mai 3, 2011 at 6:59 pm

    Si eu cred ca este adevarata. Vocile sunt altfel decat cele omenesti. Este de o frumusete nepamanteana. Mare e mila Domnului daca ne-a lasat sa inregistram cele neauzite de urechile omenesti !

    Apreciază

  7. elena said, on mai 3, 2011 at 7:02 pm

    Mie mi se pare ca se aude un singur inger.Nu pare omeneasca vocea,ti se face si putin frica.

    Apreciază

  8. Marturiseste said, on mai 3, 2011 at 7:17 pm

    Hristos a inviat!

    Nu-mi pot da cu parerea despre cat e de adevarata sau falsa aceasta inregistrare. Ce remarc totusi este ca nu se aud pauze frecvente in cantare ca si cum ar mai trage aer in piept, si cum ingerii nu au nevoie de aer precum noi oamenii, denota ceva deosebit in inregistrare.
    Totusi imi starneste un sentiment de spaima in timp ce o ascult, care-mi arata cat de nepregatit ma simt pentru viata de dincolo. Pare ceva cu totul nou, in afara lumii care o cunoastem noi. Dar ceva nu ma lasa de a ma opri din a o asculta.

    Adevarul despre aceasta inregistrare, doar Dumnezeu il stie (precum si ingerii Lui) si cel ce a facut inregistrarea.

    As aprecia totusi daca cineva ar face si un transcript la cuvintele din finalul inregistrarii sa intelegem si noi ce se spune in limba rusa.

    Iertati-ma.

    Apreciază

    • MINA said, on mai 5, 2011 at 7:50 am

      HRISTOS A INVIAT!

      INTR- ADEVAR SUNETELE ITI DAU FIORI SI NU PAR A FI PAMANTENE… INSA ESTE UN FALS…GROSOLAN…FACUTE CU TOATE IMBUNATATIRILE TEHNOLOGIEI DE AZI
      MELODIA ESTE PUSA INVERS SI ESTE VOCE DE FEMEIE… NU M AR MIRA SA FIE O CINTARE DIN PERIOADA PASTILOR…POATE CHIAR ,,HRISTOS A INVIAT,,

      CE AUD AICI SEAMANA IZBITOR CU SUNETELE DIN FILMUL ,, CU OCHII LARG INCHISI,, CU TOM CRUISE, UNDE INTR UN RITUAL DIN FILM, SE AUZEA PE FUNDAL O CINTARE BISERICEASCA DE FAPT O PARTE DIN SLUJBA ORTODOXA INSA PUSA INVERS. POT SA VA SPUN CA SUNA INFRICOSATOR… (materialul a fost postat pe saccsiv, se poate gasi la arhiva)

      AS VREA TOTUSI SA MAI FAC O COMPLETARE…
      LA MANASTIREA UNDE SLUJEA PARINTELE ARSENIE BOCA, OMUL CARE SE OCUPA DE GRADINA, A MARTURISIT CA DE MULTE ORI CIND PARINTELE SE AFLA IN BISERICA SE AUZEA CORUL CARE DADEA RASPUNSURILE LA SLUJBA. INSA LA SFIRSIT, DIN BISERICA IESEA DOAR PARINTELE SINGUR… ERA SLUJBA DUMNEZEIASCA CU CORUL DE INGERI

      IMI CER IERTARE DACA CU COMENTARIILE MELE AM SMINTIT PE CINEVA…
      DOAMNE IARTA-MA

      Apreciază

  9. Love said, on mai 3, 2011 at 7:28 pm

    Am auzit si alte versiuni ale relatarii cu tanarul care a inregistrat asta, dar in fine…

    Ar putea cineva sa ne traduca din reportajul asta cate ceva? http://video.mail.ru/bk/lu.si/5/2677.html

    Apreciază

  10. STOP RFID 666 said, on mai 3, 2011 at 7:30 pm

    Cred ca e reala inregistrarea. Vocea este deosebita si pare nepamanteana. Vocile ingerilor se pot inregistra ca si vocile demonilor. Sunt dovezi in acest sens.

    Apreciază

    • tataia said, on mai 3, 2011 at 10:53 pm

      Desigur…s-au inregistrat voci ale diavolilor. Este asa numitul fenomen al vocilor elctronice. Au fost chiar vreo 2-3 filme de groaza pe tema asta. Toti specialistii care studiaza fenomenul vocilor electronice spun ca respectivele voci inregistrate pe banda nu sint umane. Ascultind inregistrarea aceasta cu ingerii constat ca este de un straniu infricosator. Oricine ce ar spune dar eu cred ca ingerii lui Dumnezeu nu ar trebui sa infricoseze oamenii. Cind apar alienii (a se citi demoni) – intilniri de gradul 3- se raporteaza faptul ca animalelor si chiar oamenilor le este frica. Ingerii lui Dumnezeu nu ar trebui sa genereze asemenea stari. Oricum cu tehnica computerizata din ziua de azi se poate modifica orice voce cit se poate de umana sa sune „inuman”. In consecinta cred ca acesta inregistrare este „aranjata” tocmai datorita faptului ca suna prea straniu si in acelasi timp infricosator.

      Apreciază

      • Mos Ioan said, on mai 4, 2011 at 10:51 am

        @tataia

        HRISTOS A ÎNVIAT !

        Sunt de acord cu dta. Cu tehnicile audio-vizuale actuale „ei” pot face orice…..
        Trebuie sa fim prudenti, nu cred ca sunt îngeri………….ascultând aceasta muzica devii dintr-o data nelinistit……..

        Apreciază

  11. Florin F. said, on mai 3, 2011 at 7:35 pm

    Cantarea suna, fara indoiala, ne-omenesc… poate si-or fi descoperit ingerii glasurile dumnezeiesti. Mie personal mi se pare stranie ideea ca ingerii ar canta muzica bizantina.
    Am vazut pe nenea ala cu simbolurile masonice din BO ca isi recomanda elucubratiile in format video pe mai multe site-uri. Imi placesa cred ca e analfabet, altfel nu imi explic cretinismele pe care le indica decat printr-o incercare constienta de a mistifica site-uri de felul astuia de fata. Hristos a inviat!

    Apreciază

  12. Prahovean said, on mai 3, 2011 at 7:39 pm

    Eu știam înregistrare de mai demult, Am vorbit cu un prieten de al meu, teolog, de la care am înțeles că probabil este un fals, făcut de niște ruși, cum s-au mai făcut și altele. Mie personal îmi pare nu știu cum ca îngerii să se manifeste așa. La faptul că vocile sună neomenește, există atâtea exemple de voci prelucrate prin programe, în muizica techno și nu numai. Dumnezeu știe care este adevărul.

    Apreciază

  13. un roman said, on mai 3, 2011 at 7:39 pm

    cu iertare daca gresesc.

    mie imi pare facuta pe calculator. seamana un pic cu cantarea din filmul eyes wide shot cu tom cruise, predica ortodoxa pusa invers.

    se pot gasi pe net programe free de editare cu care poti sa faci asa ceva, din cate ma pricep si eu la it.

    si e oarecum bine facuta, pe niste sunete care aduc fiori de obicei.

    merita ca cineva sa o descarce si sa incerce sa o modifice putin, asa se poate gasi melodia ‘originala’, adica o cantare a unui cor.

    cu repect, e doar parerea mea.

    Apreciază

  14. gerik64 said, on mai 3, 2011 at 7:43 pm

    Acum stim ca glasul nu este nici de femeie si nici de barbat.Canta o voce restul ii tin isonul.Nu are pauze pentru respiratie.Cine canta are o energie foarte puternica care se simte.Daca ingeri au dialogat cu oameni cel mai bun exemplu Fecioara Maria cu arh.Gabriel inseamna ca vocile ingerilor pot fii si auzite.Daca inspira teama asta nu e bine.Ce este de la Dumnezeu nu provoaca frica s-au spaima.O parere a unui inginer de sunet ar fi buna s-au cineva din domeniul muzical ne poate lamuri mai mult.

    Apreciază

    • Samir Mihail said, on mai 4, 2011 at 8:11 am

      Daniel 8

      16 Atunci am auzit un glas de om deasupra fluviului Ulai, glas care striga şi spunea: „Gavriile, tâlcuieşte celui de acolo vedenia!”
      17 Şi el a venit unde eram eu şi, când se apropia, m-am înspăimântat şi am căzut cu faţa la pământ. Şi el mi-a grăit: „Ia aminte, fiul omului, căci vedenia este pentru a arăta sfârşitul veacurilor!”

      Daniel 10
      7 Şi am văzut numai eu, Daniel, o vedenie, iar oamenii care erau cu mine nu au văzut vedenia; ci o mare spaimă a căzut peste ei şi au fugit să se ascundă.
      8 Atunci eu am rămas singur şi am văzut această mare vedenie şi n-a rămas în mine putere, faţa mea şi-a schimbat înfăţişarea, stricându-se, şi nu mai aveam vlagă.
      9 Şi am auzit glasul cuvintelor lui şi, la glasul cuvintelor lui, eu am căzut înmărmurit cu faţa la pământ.

      Apreciază

  15. kosk said, on mai 3, 2011 at 7:43 pm

    mai, nu pare muzica prelucrata electronic..

    Apreciază

  16. un roman said, on mai 3, 2011 at 7:44 pm

    si referitor la sunete stranii, tehnologia este foarte avansata. chiar sergiu nicolaescu spunea ca la revolutie el a amplasat o cutie cu ceva frecvente care sa agite, sa dea curaj oamenilor. a amplasat-o intr-o masina de unde se transmiteau discursurile in difuzoare.

    apoi imi vin in minte tehnologiile militare, care pot pe baza sunetelor sa te culce la pamant doar cu un difuzor directional de la zeci/sute de metri.

    Apreciază

  17. un roman said, on mai 3, 2011 at 7:46 pm

    partea cu frica are un sens daca ne gandim ca de obicei primele cuvinte atunci cand apar ingerii oamenilor sunt ‘ nu te teme’.

    mie imi pare prelucrata. dar desigur un inginer ar putea spune mai multe.

    Apreciază

    • Alina said, on mai 4, 2011 at 8:33 am

      Cand frica vine de la diavol simti teroare, frica de Dumnezeu si de trimisii lui e probabil diferita.

      Apreciază

  18. Doaroparere said, on mai 3, 2011 at 7:51 pm

    Mie mi se pare 100% un fals…Pe mine nu m-a linistit deloc.Daca pe vreunul dintre dvs. da, CU ADEVARAT, iertati-ma…Spunea cineva ca dracii nu pot canta…Eu stiu ca pot…si mai ales, pot insela auzul si mintea oricui…atentie…

    Apreciază

  19. colaps said, on mai 3, 2011 at 8:09 pm

    Offtopic:

    Saccsiv, ştii că Google strecoară prin viclenie publicitate ecumenistă chiar la tine pe blog?

    Uite-te la poza asta făcută acestei pagini: http://i56.tinypic.com/2vih8jp.jpg
    Observă o legătură postată de către Google către un site anume http://www.everystudent.ro

    Dacă ne uităm puţin peste vedem la secţiunea „Despre site” următoarele:

    „Site-ul acesta este construit de o organizaţie creştină interconfesională: Campus Crusade for Christ International.”

    Aşadar, ecumenism şi babilon promovat de Google tocmai pe blogul tău. Vicleană treabă.

    Apreciază

  20. Alyssa said, on mai 3, 2011 at 8:12 pm

    Din sursa: http://scutulortodox.wordpress.com/2011/02/14/ingerii/

    „Se zice că îngerii nu spun prea multe cuvinte în cântările lor. La greci există aşa-numitele teriremuri – cântări care constau din repetarea silabelor “te-ri-rem” şi intonarea acestora pe o linie melodica specifică.
    ……
    Vă propunem totuşi spre vizionare acest mic documentar în vederea zidirii noastre duhovniceşti realizat de canalul de televiziune “Soiuz Tv” în care se prezintă minunea înregistrării unui cor de îngeri efectuate de un tânăr pelerin aflat la muntele Athos.

    http://video.mail.ru/bk/lu.si/5/2677.html

    Oare stie cineva limba rusa, pentru a ne dumiri ce se spune in documentar?

    Apreciază

  21. elena said, on mai 3, 2011 at 8:17 pm

    Nu stiu sa va spun daca aceasta inregistrare e adevarata dar stiu sigur ca asa ceva se intampla pe Muntele Athos uneori, nu mai retin unde am citit… erau relatate intamplari adevarate , minuni dumnezeiesti, dintr-o sursa sigura am citit, asta stiu exact.

    Apreciază

  22. codin said, on mai 3, 2011 at 8:21 pm

    Daca era sa cante vreun inger atunci fiti siguri ca primii care ar fi aflat erau calugarii de acolo si nu cred ca mai stateau in chilii. Din cate imi percepe inima, cred ca rezonanta unui cor ingeresc m-ar culca la pamant si nu as mai gasi butoanele de inregistrare. Inregistrarea nu imi inspira acea pace si bucurie pe care mi le imaginez, personal vorbind. Sunetul se aude distorsionat, ambiguu. Credeti ca un inger, sau Dumnezeu cel Bun, ar permite ca un mesaj sa se transmita oamenilor distorsionat? Dumnezeu nu este ambiguu. Inregistrarea putea fi facuta oriunde, iar vocea este de femeie.
    Acum ascultatio pe Divna si comparati:

    Apreciază

    • Alex said, on mai 4, 2011 at 8:34 am

      Bravo Codine!!

      Apreciază

    • Alina said, on mai 4, 2011 at 8:45 am

      Cam asa ceva, inregistrarea asta nu imi inspira evlavie deloc. Diimpotriva, simt o senzatie de respingere. Cu 2 ani in urma am avut bucuria de a ma duce la cateva liturghii in biserica din Belgrad unde canta Divna. A fost minunat. Aproape ca te simteai in rai. Si corul ei e foarte bun. Ai avut o idee buna sa postezi video-ul asta spre comparatie.

      Apreciază

  23. CuvinteleVii said, on mai 3, 2011 at 8:38 pm

    Părerea mea este că suntem foarte impresionați de ideea de a asculta așa ceva! Dar mie îmi pare că este o singură persoană! Mă gândesc că totuși îngerii cântă în cor pe mai multe voci Liturghia Cerească mă gândesc că are o amploare fără dimensiune omenească, așa că doar o voce, să-mi fie cu iertare gluma, Dumnezeu să mă ierte dacă greșesc Să nu fie vreun înger rătăcit! Ca și sunet sună ca o înregistrare pusă într-o sală poate Biserică, să nu-i fi jucat cineva vreo farsă? Încă o dată Doamne iartă-mă dacă greșesc! Hristos A Înviat!!!

    Apreciază

    • kosk said, on mai 3, 2011 at 9:08 pm

      nu, ca-s mai multe persoane, daca asculti atent. un cor in sotto voce si una principala. cantare bizantina clar. mie-mi place.

      Apreciază

  24. acadennis said, on mai 3, 2011 at 8:58 pm

    Pare real – ascultand muzica ma trec fiori.

    Mt. Athos: A visit to the Holy Mountain

    „60 Minutes” gets extremely rare access to the monasteries at Mt. Athos, perhaps one of the most sacred places in Christianity
    Link:
    http://www.cbsnews.com/stories/2011/04/21/60minutes/main20056101.shtml

    Apreciază

  25. Ionut C said, on mai 3, 2011 at 11:51 pm

    Gresesti Remus! 🙂

    Fuga către Dumnezeu te scapă de diavol.
    Dacă fugi de un drac orbeste , fără a caută înspre Dumnezeu cu nadejde, la capătul fugii tale poate dai de altul .

    Apreciază

  26. Florin said, on mai 4, 2011 at 5:30 am

    eu de multa vreme ma gandesc ca as vrea sa ascult sf Liturghie savarsita de sf Ioan Hrisostom iar raspunsurile din strana sa le dea un cor de ingeri. Asa ca as vrea ca inregistrarea sa fie reala.

    Apreciază

  27. Florin said, on mai 4, 2011 at 5:36 am

    Inregistrarea este nu infricosatoare, dar tulburatoare, cum ar trebui sa fie toate cantarile bisericesti.

    Apreciază

  28. Ayan said, on mai 4, 2011 at 6:42 am

    Imi pare rau daca ingros randurile scepticilor . Nu ma grabesc sa cred in natura divina a acestei cantari . E un pacat mai mic sa nu cred decat sa cred si sa las cale libera altor manifestari de genul acesta a caror origine nu o poate garanta nimeni ca fiind autentic ingereasca. Ma intreb daca nu e un mod de a ne face pe noi sa picam in ridicol . Cantarea frumoasa , de altfel , dar nu sa-ti taie respiratia … Nu strica sa fim mai atenti .

    Apreciază

  29. doar ortodoxia said, on mai 4, 2011 at 6:51 am

    Nu este o cantare de preamarire cantata la Sfanta Liturghie… Este o tanguire……Ganditi-va cata durere,cate lacrimi,cata jale poarta Sfintii Parinti vietuitori in Sf. Munte „simtind cu ochi duhovnicesti „pericolul pacatelor care se reinnoiesc si se reinventeaza zi de zi… dar mai ales, raul care iese din ascunzatoare ca sa dea ultima lovitura fatala creatiei Lui Dumnezeu…Se spune ca ingerii ridica rugaciunile celor credinciosi ( si nu numai) catre Bunul Dumnezeu si iata modul in care ei ne plang pacatele si isi ridica rugaciunile vazand cum lumea este impinsa catre pieire…

    Apreciază

  30. Cosmin S. said, on mai 4, 2011 at 7:31 am

    Suna aiurea, nu te hraneste deloc sufleteste. In loc sa ai un sentiment de pocainta, ti se zbârleste parul.

    Suna la fel de infricosator ca sunetele inregistrate de geofizicienii sovietici despre care se spune ca au descoperit iadul.

    Cineva mai sus, spunea ca s-au inregistrat vocile dracilor si ca sunt voci electronice. Posibil.
    Sunt si naluciri electronice si multi le iau drept aparitii de tot felul.

    Ce aiurea ar fi ca un psihopat din loja, sa sintetizeze vocile copiilor chinuiti in ritualurile lor si apoi sa le editeze cu un program de sunet in forma unei cantari bisericesti, iar crestinii sa inghita galusca si sa asculte cu placere bizarul cantec……..

    Eu zic sa ne ferim de bizarerii.
    Sa ascultam numai cantari ale caror sursa o cunoastem si care ne hraneste sufleteste.

    Apreciază

  31. mihai said, on mai 4, 2011 at 7:36 am

    Apreciază

  32. mihai said, on mai 4, 2011 at 7:37 am

    cantarea e in glasul 1 si e un heruvic in limba greaca, iar originalul l-am postat mai sus

    Apreciază

  33. Aquarius said, on mai 4, 2011 at 8:02 am

    Dupa mine suna a glasul 5 Irmologic. Nu cred sa fie minune. Vocile sunt de femei. Cantarea e de jale.

    Apreciază

  34. Ciobanu said, on mai 4, 2011 at 8:14 am

    Ca o fi, ca nu o fi, sa ne aducem aminte de Pateric:

    Alt batran, tot iubitor de Dumnezeu, avand pentru rugaciune purtarea de grija si prin pustie umbland, au venit doi ingeri la dansul si alaturi de dansul, mergeau de amandoua partile. El insa catusi de putin n-a cautat la ei, ca sa nu-si piarda comoara cea de mare pret. Caci isi aducea aminte de cuvantul apostolului, care zice : nici ingerii, nici incepatoriile, nici puterile nu vor putea sa ne desparta pe noi de dragostea lui Iisus Hristos.

    Apreciază

  35. andrei said, on mai 4, 2011 at 8:25 am

    eu ma ocup de productie muzicala de 11 ani, va zic ca astfel de inregistrari se pot face foarte usor fara sa detii un studio profesionist….sunt efecte in programe de te face sa pari orice vrei din lumea asta sau de dincolo….acelasi ecou il pot gasi intr-un program numit ca Echo Cathedral sau Long Hall Reverb ….este identic….si vocile le poti inregistra in ziua de azi si cantand AFON…..in programul Melodyne aranjezi si corectezi toate notele…in alte programe poti lungi o vocaliza peste masura umana ..si e foarte simplu sa faci o voce sa nu para nici feminina si nici masculina din Pitch Control…este foarte simplu..si daca va intrebati ca de ce lipsesc pauzele pentru tras aer….o sa va pun sa ascultati mai multa muzica pe internet si sa observati ca in 50 de melodii din 100 lipsesc pauzele de tras aer….fiindca nu dau bine cu tema piesei….alea sunt primele decupate dupa inregistrarea unei voci prin Mute Section….selectand doar partea vocala….deci eu sunt sceptic in privinta inregistrarii, tind sa cred mai mult ca e inselare tinand cont cate se pot face in programele existente in ziua de azi…mai mult inspira teama decat sa fie ceva cald….extraterestri nu pot fi fiindca aia sunt draci…deci…ori draci care joaca feste….ori inregistrare de 2 lei care incearca sa distraga atentia de la altele si sa te trimita cu mintea spre pierzare….ori cineva chiar canta acolo…parerea mea este ca e inregistrare aranjata…daca voi avea timp si va fi chiar necesar….va voi face un film video scurt in care pot prelucra si eu astfel de voci 🙂

    Apreciază

    • oarecare said, on mai 5, 2011 at 10:33 am

      Stiu inregistrarea din urma cu cateva luni, mie imi da fiori, mi-a venit pe mail parca. Daca nu iti da fiori da-i un reverse si umbla la pitch se poate sa ai „revelatii”. Merge si cu Soundforge fara cine stie ce studio profesional.

      Apreciază

      • oarecare said, on mai 5, 2011 at 10:50 am

        rectific

        se ia melodia de mai jos si se da pitch+ si se imbina pe repeat pana la infinit daca se doreste…

        Apreciază

  36. Fulger said, on mai 4, 2011 at 8:27 am

    Posibil sa fie adevarat , nu pot sa dau nici o parere pentru ca nu stiu ce sa cred.

    Apreciază

  37. andrei said, on mai 4, 2011 at 8:30 am

    tre sa mai tinem cont si de faptul ca am fost avertizati ca vor aparea tot felul de inselatorii….acuma Dumnezeu sa ma ierte daca ma insel….si daca m-am inselat sunt sigur ca Dumnezeu va aprecia faptul ca am vrut sa imi pastrez credinta curata fara a cadea prada unor curse….

    Apreciază

    • Marturiseste said, on mai 4, 2011 at 10:10 am

      E adevarat ce spui. Ne trebuie mai multa trezvie.

      Apreciază

    • TLC said, on mai 4, 2011 at 8:10 pm

      @andrei

      1Ioan 4:1
      Iubitilor, nu dati crezare oricarui duh, ci cercati duhurile daca sunt de la Dumnezeu, fiindca multi prooroci mincinosi au iesit in lume.

      Respectand 1Ioan 4:1, cred ca nu ar fi rau sa lamurim daca nu cumva e vorba de vocea Lisei Gerrard, distorsionata si eventual compilata cu altceva. Posibil sa fie vorba de cineva care imita. In fine, ca ipoteza fac trimitere la piesa „Host of Seraphim”, in special secventa de la min 1:11 pana la min 1:16. Desigur, trebuie ascultata toata piesa pentru o impresie generala. Dar si altele, ma gandesc la „Sacrifice” si „Sanvean”.

      Apreciază

  38. carmen said, on mai 4, 2011 at 8:33 am

    Sa fim smeriti!Incercarile sunt multe!Sa-l rugam pe Domnul nostru Iisus Hristos sa ne calauzeasca….Hristos a Inviat!

    Apreciază

  39. razvan said, on mai 4, 2011 at 8:33 am

    poate fi o minune, sau un miracol, sau orice ar fi…
    nu ader la faptul ca exista posibilitatea ca ingerii sa ii auzim altfel decat prin intermediul intuitiei, pt ca ingerii prin esenta lor nu pot fi descoperiti de cele 5 simturi

    Apreciază

  40. Doru said, on mai 4, 2011 at 8:42 am

    Hristos a Inviat!
    O parere personala. Nu sunt inginer de sunet dar am facut inregistrari pe care mai apoi le-am prelucrat cu programul Sound Forge .Nu mai vorbesc ca muzica nu m-a linistit de loc ci din contra……Din relatare inteleg ca persoana care a inregistrat a facut-o din afara bisericii…..daca observati inregistrarea nu are zgomot de loc ceea ce ma duce cu gandul la trei variante
    1.vocea a avut o amplitudine foarte mare adica s-a auzit foarte tare si domnul care a inregistrat a avut un microfon si un aparat de inregistrare performant ….ceea ce nu prea cred…de obicei turistii inregistreaza pe telefon si pe reportofoane….. si eu am un reportofon digital destul de performant dar oricum inregistrarea are un oarecare zgomot daca distanta pana la emitator e mai mare de 1 m…pentru o ureche fina zgomotul oricum apare….
    2.inregistrarea a avut loc cu zgomotul aferent dar mai apoi a fost prelucrata cu anumite programe pe calculator….ceea ce este plauzibil pentru mine deoarece aud in aceasta inregistrare fluctuatii a anumitor frecvete(apropiate probabil de frecventele zgomotului care a fost diminuat),distorsiuni ce apar in semnal cand folosesti funtia reducere zgomot.
    Comparativ vreau sa va semnalez ca si televiziunile si unele radiouri au echipamente super performante de reducere in timp real a zgomotului pentru transmisiile in direct si pot sa va spun ca imi dau seama de ele ….aud aceste distorsiuni date de prelucrarea semnalului.
    3 este un fals…. ceea ce si cred Daca nu ma insel ……..am sa va povestesc ceva ce i-am povestit doar sotiei mele ..mama mea a murit de cancer ca o adevarata crestina spovedanie ,impartasanie,iertare cu cei din jur……..mi-am dorit de multe ori sa o visez sa-mi spuna ceva sa ma asigur ca e bine unde este…….am mai visat-o de doua ori dar asa ca oricare vis sa zic malsluit de mintea adormita a mea …..la 15 ani de la moartea ei am avut urmatorul vis :se facea ca eram impreuna cu mai mute persoane si cu ea si a venit momentul despartirii….eu indiferent pana atunci ….plecam….ea ma striga si-mi spune (nu iti iei la revedere de la mine?) din acel moment totul s-a rupt …..in bratele mamei mele am stat doar si am plans …dar nu un plans de durere ci unul de bucurie….fara vorbe ….. o bucurie imensa ce nu se poate descrie …..o pace covarsitoare si multa multa bucurie….stiam ca visez sau ce o fi fost si imi doream sa nu se mai termine …discutia noastra a fost doar intre sufetele noastre, fara cuvinte ci numai cu sentimente daca pot spune asa…..cred ca mama mea mi-a oferit o picatura de RAI
    Asa cum spunea cineva mai sus cred ca daca intradevar era ceva ingeresc in primul rand nu ai mai fi avut puterea sa inregistrezi de frica de a nu pierde minunea pe care o auzi. Diferenta dintre bucuria ,pacea din visul cu maica mea si aceasta inregistrare nu cred ca o pot expune in cuvinte chiar daca as scrie ca prima a fost sublima si inregistrarea chinuitoare….macabra sau altceva de genul acesta.
    Iertati-ma…poate gresesc.
    Hristos a Inviat!

    Apreciază

  41. gerik64 said, on mai 4, 2011 at 9:05 am

    Acu cine o fii cantat-o nu stiu .DA IMI PARE CUNOSCUTA MELODIA asa ca acum o sa o caut in varianta normala imi place enorm.

    Apreciază

  42. kosk said, on mai 4, 2011 at 9:36 am

    pai ascultati inregistrarea lui @mihai ,”cantarea in glasul 1 ,heruvic in limba greaca”. e cam la fel, minus acustica.

    Apreciază

  43. Memo said, on mai 4, 2011 at 10:09 am

    Sa-mi fie cu iertare, dar mie mi-a produs cantarea aceasta groaza. Dupa mintea mea omeneasca, nu este in nici un caz cantare a ingerilor. Ci mai degraba, ori sunt voci ale demonilor, inregistrate electronic si probabil sintetizate pentru a da forma unei „cantari”, ori pot fi niste sunete special alese cantate de oameni si prelucrate pentru a produce vibratii de foarte joasa energie in cel care le asculta. Teama, spaima, asta mi-au produs si cred ca asta a fost intentia.
    Citind despre ritualurile satanice mai demult, am aflat ca in niste sedinte, s-au inregistrat undele cerebrale ale copiilor torturati, aflati pe moarte, unde incarcate de spaima, durere si emotii negative, au fost prelucrate si apoi in cadrul unui experiment, dintr-un vehicol in zbor, undele electromagnetice au fost emise intr-un oras, asupra oamenilor. Nu e de mirare ca in acea perioada a crescut simtitor numarul violentelor inregistrate.

    Apreciază

  44. sol said, on mai 4, 2011 at 11:41 am

    Muzica e creatie divina, doar in cuvinte si in imagini se poate strecura cel rau.

    Apreciază

    • tataia said, on mai 4, 2011 at 9:55 pm

      99% la suta din muzica comerciala actuala este satanica. Numai ascultind-o te impinge catre desfriu, violenta, depresie, autoidolatrie si cine stie ce alte stari iti mai poate crea doar prin sunete, frcvente, armonici, inflexiuni etc de multe ori fara a fi nevoie sa mai asculti si cuvintele acelei melodii.

      Apreciază

  45. Marian '' said, on mai 4, 2011 at 11:56 am

    Daca tanarul care a facut inregistrarea nu a intrat in biserica, de ce in inregistrare sint imagini din biserica ? Aaaa….stiu . S-a facut un montaj. La fel se putea face si cu sunetul.

    Eu nu cred pentru urmatoarele lucruri :
    – daca acesta intamplare ar fi fost reala , tanarul ar fi spus la ce manastire, schit sau chilie din Atos ar fi facut inregistrarea, iar parintii de acolo ar fi marturisit ca tanarul a fost in acel loc la acel moment ;
    -cum adica i-a fost rusine sa intre in biserica;
    -in timp ce asculta de afara si inregisra, nu i-a atras atentia ca muzica ,,este cereasca,, , ca astfel sa ia seama mai cu de-amanuntul la cele ce se petrec, si sa nu mai astepte pana la sfarsitul ,,slujbei,, ca sa vada ca usile sint incuiate.

    Numai si pentru acestea eu nu cred ca inregistrarea este reala .
    Cu toate acestea nu neg ca este posibila inregistrarea ingerilor, daca ingaduie Dumnezeu.

    Apreciază

  46. Crestina said, on mai 4, 2011 at 12:48 pm

    E putin ciudat.Nu-mi transmite nici mie o stare de comfort.Din contra o stare de teama si un sentiment straniu.Citisem undeva ,mai demult ca un calugar ar fi vrut sa auda voci de ingeri,iar duhovnicul lui i-ar fi spus ca daca ar auzi ingerii cantand nu ar suporta…….ar muri de fericire,ca ar fi ceva ce nu se poate descrie in cuvinte,iar sufletul ar vrea sa plece mai repede intr-acolo(ceea ce nu e posibil fara vointa lui D-zeu).
    Doamne iarta-ne!

    Apreciază

  47. acelas said, on mai 4, 2011 at 1:09 pm

    nu suna deloc a „Ceruri”, desi nu am de unde cunoaste cum e acolo. Dar iti da o „stare” de acel fel, de pace, liniste, armonie… .

    e o aiureala certa. Se vede ca este o inregistrare, „stearsa” prin calculator, a unui glas uman. Se simte si respiratia…, si este vocea unei fete tinerele …, si rusoaice ! Sunetul „sters” prin calculator este facut probabil printr-un programel, dar se vede ca da aceasta nuanta „artificiala”, si nu a unui fond de „exterior”, din afara unei biserici, in aer ..

    cred ca trebuie avuta o mai mare atentie cu orice material. Cand nu e sigur ceva, mult mai bine sa nu dam, chiar daca e un „exercitiu” – prilej de a ne cerceta sau nu „naivitatea”. Cred ca multi care s-au grabit aici, vor fi mai temperati pe viitor, sa nu se mai avante, in diferite alte prilejuri … . Dar tot nu face!. Caci altfel, altii (sectari, alte confesiuni) abia astepta sa ne vada ca bagam in seama astfel de materiale, ca sa ne faca ei pe noi „habauci”.

    si altfel, se strica si prestigiul Muntelui Athos .. cu astfel de superficialitati

    Ma intreb dar, pt cei care s-au grabit si au crezut, cum vom putea face fata inselarilor de tot felul, anti-hristice, care se anunta si vor veni .. , daca un asemenea „test” oarecum superficial il picam ?!

    Apreciază

    • acelas said, on mai 4, 2011 at 1:39 pm

      errata:

      „.. Dar NU iti da o stare ce acel fel, de pace, liniste, armonie ..”

      Apreciază

  48. gerik64 said, on mai 4, 2011 at 2:22 pm

    Eu nu am simtit nici o teama s-au tulburare e trasa prost asta e clar.Muzica merge insa mai bine pe ton de femeie sau copil.Cu tonalitate barbateasca mai putin mi-a placut .80% e facatura sa nu aibe si vreo frecventa vatamatoare astia sunt in stare de orice,numai sa faca rau.

    Apreciază

  49. iulian said, on mai 4, 2011 at 2:48 pm

    Lugubra.

    Apreciază

  50. ionut said, on mai 4, 2011 at 4:55 pm

    si eu zic ca e pe gl 1 sau 6 asa mi se pare..pai sf pavel spune ca „cele ce ochiul n-a vazut si urechea omului n-a auzit…” acelea le pregateste Dumnezeu celor ce il iubesc,,,cred ca nu poti sa intelegi la nivelul asta omenesc…ceea ce canta ingerii ..dar orice e posibil..in egipt se arata aproape in fiecare an Maica Domnului…deci totusi putem percepe duhovniceste unele lucruri..dar iti trebuie multa rugaciune si curatie ca sa dobandesti asa harisme.. Doamne ajuta !

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.