SACCSIV – blog ortodox

Stiati ca CSM a decis ca judecatorii masoni isi pot judeca fratii masoni?

Posted in CSM, MASONERIE by saccsiv on aprilie 25, 2011

Citez din articolul JUSTITIA SI MASONERIA – Magistratii masoni isi pot judeca fratii in functie de „constiinta”. Asa a stabilit CSM! (Document):

Consiliul Superior al Magistraturii a decis, in 2007, ca judecatorii si procurorii pot face parte neingraditi din Masonerie, deoarece aceasta apartenenta nu este prevazuta in lege ca incompatibilitate. Cat priveste impartialitatea de care un judecator este obligat prin lege sa dea dovada in momentul in care este investit cu judecata unei cauze, indiferent de numele sau apartenenta la un anume grup, cum ar fi cel al Masoneriei, CSM a stabilit ca un judecator poate sa isi judece un “frate” mason dupa “constiinta”. In rest, cum ar putea sa demonstreze oare un justitiabil, ca un judecator e mason in conditiile in care Masoneria este o organizatie “discreta” si cu atat mai mult sa poata dovedi ca partea din dosar favorizata ar fi la randul ei “frate” cu judecatorul? Lumeajustitiei.ro va prezinta cum CSM, in vechea sa componenta, a transat problema magistratilor masoni.

   Judecatorii pot fi masoni, pentru ca legea nu le interzice

Inspectia Judiciara a CSM a formulat o nota, insusita de Plenul CSM in 2007, pornind de la un articol din presa, in care jurnalistii sustineau ca un judecator al Curtii de Apel Craiova, Dan Spanu, ar fi membru al “Marii Loji de Rit Scotian” si intrebau CSM daca aceasta apartenenta la Masonerie l-ar putea face pe judecatorul in cauza incompatibil sau nu, in solutionarea anumitor dosare. De asemenea, jurnalistii intrebau daca, din cauza apartenentei sale, magistratul ar putea fi impartial in judecarea unor dosare in care una dintre parti ar fi mason. Inspectia Judiciara a CSM s-a sesizat imediat si a intocmit o nota in care a aratat toate incompatibilitatile prevazute de lege pentru judecatori si procurori, printre acestea numarandu-se interdictia de a fi lucratori operativi, inclusiv acoperiti, informatori sau colaboratori ai serviciilor de informatii, interdictia de a desfasura activitati comerciale, activitati de arbitraj in litigii, interdictia de a fi actionar sau administrator la orice fel de companie comerciala, interdictia de a apartine unui grup de interes economic sau politic. Cu toate acestea, Inspectia CSM a ajuns la concluzia ca “judecatorilor si procurorilor le este insa permis sa fie membri ai societatilor stiintifice sau academice, precum si ai oricaror persoane de drept privat, fara scop patrimonial”. Ca atare, CSM a sustinut ca “in raport de aceasta prevedere legala, edictata in mod expres prin Legea 303/2004, la art.11 (3), consideram ca apartenenta la o organizatie masona nu este incompatibila de plano cu calitatea de judecator sau procuror in functie”.

   Un judecator mason trebuie demonstrat ca a fost partinitor in sala de judecata cu un frate mason. Masonul jura sa-si apere fratii

Inspectorii CSM au sustinut ca “lipsa de impartialitate a unui tribunal nu se examineaza in abstract, ci in fiecare caz in parte, pentru a se putea decide daca natura si intensitatea legaturii in discutie este in masura sa denote partinirea judecatorului (…) Se poate concluziona ca un judecator sau procuror cunoscut/declarat ca mason nu este prezumat a nu decide in mod impartial cu privire la un caz, atunci cand parte in proces este un alt mason, fiind necesar a se demonstra ca din acest motiv i-ar putea fi afectata capacitatea de a judeca conform propriei constiinte si a probelor de la dosar”. Aceasta concluzie a fost insusita si de Plenul CSM, desi, in aceeasi nota, inspectorii au notat ca atunci: “cand intra in organizatie, masonii isi asuma fata de aceasta obligatii si depun un juramant (…) Concluzionand, francmasoneria este un sistem de morala special care cere membrilor sai tinuta morala si buna reputatie, prin morala intelegandu-se bunatate, onestitate, sinceritate, loialitate, justete etc”. Loialitate e un cuvant cheie in aceasta enumerare fata de care se ridica intrebarea: fata de cine loialitate? Fata de juramantul de judecator sau fata de cel de mason? CSM nu a pus in balanta valoarea celor doua juraminte!

* Cititi aici Nota Inspectiei Judiciare privind magistratii si masoneria, insusita de Plenul CSM!

23 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on aprilie 25, 2011 at 7:56 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. […] Sursa: Saccsiv’s Weblog […]

    Apreciază

  3. acadennis said, on aprilie 25, 2011 at 8:55 pm

    off topic

    IMF bombshell: Age of America nears end

    BOSTON (MarketWatch) — The International Monetary Fund has just dropped a bombshell, and nobody noticed.

    For the first time, the international organization has set a date for the moment when the “Age of America” will end and the U.S. economy will be overtaken by that of China.
    Link:
    http://www.marketwatch.com/story/imf-bombshell-age-of-america-about-to-end-2011-04-25?link=MW_home_latest_news

    Apreciază

  4. Ioan C. said, on aprilie 25, 2011 at 10:13 pm

    ” Nu judecaţi după înfăţişare, ci judecaţi judecată dreaptă.”
    ( Ioan 7, 24)
    ” Pentru aceasta, legea nu are nici o tărie şi dreptatea nu se arată niciodată; cel nelegiuit biruie pe cel drept, iar judecata iese strâmbă.”
    ( Avacum 1, 4)
    ” Blestemat să fie cel ce va judeca strâmb pe străin, pe orfan şi pe văduvă!”
    ( Deuteronom 27, 19)
    ” Aşa zice Domnul: Faceţi judecată şi dreptate şi scoateţi pe cel asuprit din mâna asupritorului, nu asupriţi şi nu împilaţi pe străin, pe orfan şi pe văduvă şi sânge nevinovat să nu vărsaţi în locul acesta!”
    ( Ieremia 22, 3)
    ” Să nu judeci strâmb pricina săracului tău!”
    ( Iesirea 23, 6)
    ” Mai-marii tăi sunt răzvrătiţi şi părtaşi cu hoţii; toţi iubesc darurile şi umblă după răsplată. Ei nu judecă orfanul, iar pricina văduvei nu ajunge până la ei.”
    ( Isaia 1, 23)
    ” Nimeni nu cheamă în sprijinul său dreptatea şi cu cinste nici un judecător nu hotărăşte; ci toţi îşi pun nădejdea în lucruri deşarte şi în vorbe fără rost: zămislesc silnicia şi nasc păcatul.
    Pentru aceasta, judecata este departe de noi şi dreptatea nu ne ajunge. Noi aşteptăm lumina, dar iată întunericul; aşteptăm revărsatul zorilor, dar umblăm în beznă.”
    ( Isaia 59: 4, 9)
    ” Şi lăsată la o parte este judecata, iar dreptatea stă departe; adevărul se poticneşte în pieţe şi fapta cinstită nu mai are loc.”
    ( Isaia 59, 14)

    Apreciază

  5. fgsy mmk said, on aprilie 26, 2011 at 5:40 am

    Sunt eu, Ioan C., frate Saccsiv, fii atent la asta http://www.pesurse.com/#/2011/4/25/dan-ova–avem-nevoie-de-o-nou-revoluie/#news

    Apreciază

  6. Arhanghelul said, on aprilie 26, 2011 at 5:55 am

    Constitutia Romaniei

    Dreptul de asociere
    ARTICOLUL 40
    (1) Cetăţenii se pot asocia liber în partide politice, în sindicate, în patronate şi în alte forme de asociere.

    (2) Partidele sau organizaţiile care, prin scopurile ori prin activitatea lor, militează împotriva pluralismului politic, a principiilor statului de drept ori a suveranităţii, a integrităţii sau a independenţei României sunt neconstituţionale.

    (3) Nu pot face parte din partide politice judecătorii Curţii Constituţionale, avocaţii poporului, magistraţii, membrii activi ai armatei, poliţiştii şi alte categorii de funcţionari publici stabilite prin lege organică.

    (4) Asociaţiile cu caracter secret sunt interzise.

    http://www.cdep.ro/pls/dic/site.page?id=339

    Apreciază

  7. Arhanghelul said, on aprilie 26, 2011 at 6:03 am

    Apreciază

  8. DM said, on aprilie 26, 2011 at 10:15 am

    Hristos a inviat!

    Am gasit urmatorul articol incredibil in Cotidianul:

    http://www.cotidianul.ro/143601-_Doreste-actuala-majoritate-parlamentara-sa-destrame-teritorial-Romania

    Este fenomenal ca presa mai lasa sa se publice acest tip de articole. Sa-l citim cand inca mai este online.

    Pare ca totul merge in directia indicata de Pr. Arsenie Boca, aceea cu destramarea/cucerirea/invazia tarii noastre de catre vecini.

    Cred ca vom afla in curand despre ce este vorba.

    Doamne ajuta.

    Daniel

    Apreciază

  9. Florin said, on aprilie 26, 2011 at 11:45 am

    Dar nu spunea parca parintele Arsenie Boca ca treaba asta o sa se termine rau pentru unguri?

    Apreciază

  10. Iones said, on aprilie 26, 2011 at 2:07 pm

    Zis-a lor Iisus: Au n-aţi citit niciodată în Scripturi: „Piatra pe care au nesocotit-o ziditorii, aceasta a ajuns să fie în capul unghiului. De la Domnul a fost aceasta şi este lucru minunat în ochii noştri”? (Matei 21:42)

    Zidarii sunt evreii si masonii care cred ca nu au nevoie de Hristos, ei sunt aceia care se cred „dumnezei” pe pamant.

    Apreciază

  11. Iones said, on aprilie 26, 2011 at 8:28 pm

    Adunarea Naţională Bisericească prezentata pe site-ul patriarhiei, din aceasta adunare face parte si masonul declarat Sorin Frunzaverde.

    http://www.patriarhia.ro/ro/structura_bor/adunarea_nationala_bisericeasca.html

    Apreciază

  12. acelas said, on aprilie 27, 2011 at 3:23 am

    referitor la masoni, si ce a facut google iarasi, zilele astea (tribut numitului John James Audubon ..)

    http://www.beashrinernow.com/en/About/Freemasons/FamousMasons.aspx

    .

    Apreciază

  13. […] Stiati ca CSM a decis ca judecatorii masoni isi pot judeca fratii masoni? […]

    Apreciază

  14. […] CSM a decis ca judecatorii masoni isi pot judeca fratii masoni? […]

    Apreciază

  15. E.Fluieras said, on iulie 8, 2016 at 6:47 pm

    Slujitorii bisericii noastre pot sa ajute tara tocmai pentru ca multi dintre romani nu sunt constienti de ce se intampla- asa a fost todeauna- Biserica a avut viziunea situatiei la dimensiunea ei reala!
    Acum crestinatatea este in pericol pentru ca se pun in functie planurile masoneriei sioniste ,rezumate in mod cinic, arogant , de Henry Kissinger acum cativa ani care spunea in plin public cu nerusinarea caracteristica evreilor askenazi :” Trebuie sa distrugem cultura crestina!”. Nu ma mir ca se spunea de evrei ca sunt antinatura- uite unde ne duc! Soros , Rotchild, Rockefeller si toata evreimea s-a pus cu chibzuinta sa distruga, asa cum l-au ucis pe Isus cu mana altuia, vor sa distruga prin islamici tot ce poarta Sfanta Credinta – o Europa marcata de biserici si catedrale inaltate spre gloria lui Dumnezeu!
    Facem apel la slujitorii bisericii sa faca molitfele SFANTULUI VASILE CEL MARE impotriva masoneriei sioniste in frunte cu Soros, Rotchild, etc, impotriva tradatorilor din structurile de stat si parlamentare si hoardelor de invadatori islamici.Nu exista forta in acesta lume care sa poata sa se impotrivesca uraganului molitfelor sfinte – si acum a sosit ceasul sa fie salvata tara de catre cei care compun Sfanta Biserica – pentru ca altceva nu mai poate salva Romania!
    Personal spun ceea ce in familia mea este marcat ca un eveniment aparte – cand cu aceste rugaciuni un sat intreg in care locuia bunica mea a fost martorul acestei Forte in care cred cu toata fiinta eu si toti din familie!Bunicii mele , vaduva a unui preot cu 5 copii – i s-au furat doi saci cu porumb. Preotul satului cu care a vorbit, a chemat duminica tot satul, a atentionat ce se intampla daca hotii nu inapoiaza porumbul vaduvei si – s-a dus in fundul gradinii bisericii unde cresteau 2 piersici superbi. A tinut molitfele Sfantului Vasile la 10 metri de oameni si tot satul a vazut cum cei doi piersici se usca si crapa de sus pana jos.In dimineata urmatoare cei doi saci cu porumb erau la usa bunicii.
    In numele acestei Invataturi lasate de Dumnezeu prin credinciosul sau slujitor SFANTUL VASILE CEL MARE , este momentul ca Biserica sa treaca de la indemnurile ce nu gasesc ecou la o actiune care va convinge pe toti ,. si cei mai putin credinciosi, ca numai prin credinta se poate razbi!
    DOMNUL SA VA AJUTE SI SA VA DEA SFANTUL DUH SPRE OCROTIRE IN CEEA CE VETI FACE! AMIN!

    Apreciază

  16. […] Stiati ca CSM a decis ca judecatorii masoni isi pot judeca fratii masoni? […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.