SACCSIV – blog ortodox

EXTREM DE GRAV: Se cere declansarea prigoanei impotriva Manastirii Petru Voda din cauza unor versuri de Radu Gyr …

Posted in Iustin Parvu, manastirea Petru Voda, prigoana, Radu Gyr by saccsiv on februarie 20, 2011

Dupa cum majoritatea dintre voi deja ati aflat, niste unii cer declansarea prigoanei impotriva manastirii Petru Voda, caci maicutele de acolo au indraznit sa cante un cantec:

Parintele IUSTIN PARVU este subiectul unui protest oficial adresat Patriarhiei Romane de catre Centrul pentru Monitorizarea si Combaterea ANTISEMITISMULUI. MOMENTUL ADEVARULUI: facem zid in jurul parintelui sau stam ca umerasele?

Se numeste „Sfinta tinerete legionara”, versurile fiind scrise de Radu Gyr. Sa vedem daca gasim ceva antisemit:

Sfânta tinerete legionara,
Cu piept calit de fier si sufletul de crin
Iures ne-nfrânat de primavara
Cu fruntea ca un iezer carpatin,
Cu bratele suim în soare
Catapetesme pentru veac;
Le zidim din stânci, din foc, din mare
Si dârz le tencuim cu sânge dac…
Garda, Capitanul
Ne preschimba-n soimi de fier
Tara, Capitanul
Si Arhanghelul din cer.
Moartea, numai moartea legionara
Ne este cea mai scumpa nunta dintre nunti,
Pentru sfânta cruce, pentru tara
Înfrângem codrii si supunem munti;
Nu-i temnita sa ne-nspaimânte,
Nici chin, nici viforul dusman;
De cadem cu toti, izbiti în frunte,
Ni-i draga moartea pentru Capitan!
Refren
Sfânta tinerete legionara,
Suim biserici, stam viteji în închisori…
În prigoana orisicât de-amara
Cântam si ne gândim la Nicadori,
Purtam în crivat si în soare
Lumini pentru biruitori,
Pentru cei viteji zidim altare
Si-avem doar gloante pentru tradatori!
Refren

Daca e ceva antisemit in poezia asta, rog sa-mi semnalati, caci eu n-am gasit. Sa ne amintim ca Radu Gyr a fost arestat in 1958 si condamnat la moarte pentru poezia Ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane, considerată de autorități drept mijloc de instigare la luptă împotriva regimului comunist. Pedeapsa cu moartea i se comuta la 25 de ani de muncă silnică, poetul executând 6 ani de detenție, până la amnistia generală din 1964.

Sa vedem si cei cu aceasta poezie:

Nu pentru-o lopată de rumenă pâine,
nu pentru patule, nu pentru pogoane,
ci pentru văzduhul tău liber de mâine,
ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane!

Pentru sângele neamului tău curs prin şanţuri,
pentru cântecul tău ţintuit în piroane,
pentru lacrima soarelui tău pus în lanţuri,
ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane!

Nu pentru mania scrâşnită-n măsele,
ci ca să aduni chiuind pe tapsane
o claie de zări şi-o căciula de stele,
ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane!

Aşa, ca să bei libertatea din ciuturi
şi-n ea să te-afunzi ca un cer în bulboane
şi zărzării ei peste tine să-i scuturi,
ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane!

Şi ca să pui tot sărutul fierbinte
pe praguri, pe prispe, pe uşi, pe icoane,
pe toate ce slobode-ţi ies inainte,
ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane!

Ridică-te, Gheorghe, pe lanţuri, pe funii!
Ridică-te, Ioane, pe sfinte ciolane!
Şi sus, spre lumina din urmă-a furtunii,
ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane!

Asadar poetul a facut puscarie acum peste o jumatate de secol pentru o poezie si tot pentru o poezie se doreste acum declansarea de catre Patriarhie a unei prigoane impotriva unei manastiri ce deranjeaza enorm SISTEMUL prin lupta sa anti cip.

Sa ne amintim ca parintele Iustin Parvu nu indeamna la actiuni de tip baricade, caci „Solutii omenesti nu sunt, dragii mei! Solutia este moartea pentru Hristos”. Dar probabil ca tocmai asta ii supara cel mai tare pe papusari.

2011 este un an crucial pentru ELITE in implementarea cipurilor si a e-Guvernarii:

PIRAMIDA e-GUVERNARII

Pe de alta parte tot ELITELE pregatesc de zor marea revolutie:

Ultima revolutie: NOUA ORDINE MONDIALA reala impotriva falsei “Noi Ordini Mondiale”

In aceste conditii, exista unui stalp al ortodoxiei care indeamna poporul credincios sa refuze cipurile si incadrarea in sistem, dar pe de alta parte nici nu indeamna la lupta pe baricade, ii deranjeaza enorm. Pentru ca marturisirea parintelui Iustin Parvu este ORTODOXA. Si atunci cauta nod in papura.

Si vedeti cum vor sa lucreze? Prin Patriarhie … Chestie serpeasca.

Pe de alta parte, daca incepe prigoana pentru un cantec, e deja clara treaba.

108 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. costel said, on februarie 20, 2011 at 8:47 pm

    Nu sunt un membru al niciunui partid sau organizatie, insa sunt un „produs” 100% al epocii „de aur”. Am 51 de ani!
    @CiprianN
    Sincer imi pare rau pentru tragedia din familia ta, dar, gresesti hotarand sa nu mai intri pe acest blog. Mai gandeste-te.
    Referitor la Legiune, mi-am dat si eu seama, nu de multa vreme, cat de intoxicat am fost de scoala comunista, cata minciuna am papat cu lingurita, incepand cu gradinita!
    Trebuie sa ne fie foarte clar ca acum, tot ce inseamna iubirea de neam si ortodoxie sunt si vor fi supuse denigrarii, impinse spre ridicol cu ajutorul televiziunilor care sunt in mainile tradatorilor de tara sau a unora care nu au nimic in comun cu neamul romanesc. Si bineinteles ca nu doar televiziunile vor actiona in acest sens. Orice miscare va fi penetrata de agenti cu scopul de a o compromite, orice personalitate va avea in umbra „oameni de bine” care vor lucra din greu sa o doboare.
    Imi cer iertare daca am suparat pe cineva. Doamne ajuta!

    Apreciază

  2. Iones said, on februarie 20, 2011 at 8:49 pm

    Si evenimentul zilei sa grabit sa scrie:
    http://www.evz.ro/detalii/stiri/aniversari-cu-versuri-legionare-pentru-duvohnicul-neamului-la-manastirea-petru-voda-921864.html

    Asta ne arata clar ca cea mai mare parte din presa romana este in mainile jidanilor…

    Apreciază

    • Ciprian said, on februarie 20, 2011 at 9:09 pm

      Frate da cata ura, sa ii miluiasca Dumnezeu. E jale ca toti sunt vorbitori de limba romana… Cred ca sunt si multi agenti pe acolo care orice le-ai spune tot pe a lor o tin…numai sa ne iroseasca timpul de la ce este cu adevarat important…rugaciunea, faptele bune…

      Apreciază

    • ion adrian said, on februarie 21, 2011 at 10:00 am

      „jdaucilor” nu jidanilor ptr ca jidan este termenul romanesc traditional pentru evrei si vine de la cuvantul german juden evreii sosind in Romania mai ales dinspre zona nord-vest si vorbind un dialect de sorginte si germana, numit idish.

      Apreciază

  3. Fulger said, on februarie 20, 2011 at 9:15 pm

    Eu sunt din Ploiesti dar nu am varsta necesara sa pot mege , imi pare rau, va voi sustine orice ar fi.

    Apreciază

    • agerstress said, on februarie 21, 2011 at 9:08 am

      La Petru Voda nu e cu „bulina rosie” ca la MISA… 🙂 Se incadreaza fara rezerve in limitele „audientei generale” fara limite de varsta.

      Apreciază

  4. petru said, on februarie 20, 2011 at 9:45 pm

    Citind comentariile observ ca ele sunt mai mult in apararea Miscarii Legionare si a imnului lui Radu Gyr, decat pentru apararea Parintelui Iustin si a manastirii Petru Voda. Miscarea Legionara este un fenomen cu bune si rele ce tine de istoria tarii si a neamului.
    Parintele Iustin Parvu si manastirea Petru Voda constituie prezentul nostru si cred asta e o miza mai importanta. Ei vor sa se foloseasca de controversele din jurul Miscarii Legionare, cat si admiratia unor calugari de la Petru Voda pt ML ca sa poata discredita lucrarea pastoral-misionara a parintelui Iustin cat si campania acestui impotriva actelor cu cipuri.

    Apreciază

  5. catalin_b said, on februarie 20, 2011 at 11:25 pm

    Nu am avut rabdarea sa parcurg decat comentariile de la primul articol legat de atacul impotriva Parintelui Iustin Parvu. Parerea mea este sa nu va ambalati ci sa asteptati reactia Parintelui si in functie de aceasta reactie se va vedea ce este de facut. Si evitati cuvantul evreu ca sa nu-i faceti Parintelui sarcina mai dificila. Pare sa fie un atac momeala pentru antisemiti, deoarece cantecul nu contine nici cuvantul evreu si nici macar o aluzie la evrei, doar faptul ca este un cantec legionar poate fi invocat, destul de slab insa, ca acuzatie de antisemitism. Apararea este foarte usoara in aceasta faza si cel mai bine este sa nu fie bagati in seama, ci sa fie lasati sa latre la luna cat poftesc. Nu se poate dovedi ca miscarea legionara n-a fost o miscare antisemita decat daca se reactioneaza cu calm la astfel de atacuri nefondate si nu se iau in consideratie. Reactiile impetuoase vor crea suspiciunea ca exista, intr-adevar, un substrat antisemit in aceasta bucurie nevinovata pe care maicile i-au facut-o Parintelui Iustin si, in general, in legatura cu miscarea legionara. Parintele se poate alege cel mult cu o observatie din partea Patriarhiei ca sa nu se mai cante cantece mirenesti la Manastire, sau sa nu mai fie lasate sa ajunga pe net. Parerea mea este sa lasati impetuozitatea pentru cand va fi cu-adevarat nevoie de ea. Si, desigur, fiti pe receptie!

    In alta ordine de idei, este de-a dreptul copilareasca si complet neproductiva dorinta de a-i incrimina cu orice pret pe evrei pentru lucraturile sistemului. Eu cred ca le faceti o cinste nemeritata elitelor care conduc sistemul considerandu-i evrei. Desi sunt, probabil, de stirpe evreiasca dupa trup, ei nu mai pot fi socotiti evrei spiritualiceste din doua motive:
    1. Nu cred in Vechiul Testament lasat evreilor de Moise si de prooroci, ci au ajuns de-a dreptul sa stea impotriva Vechiului Testament, zicand ca exista cei doi zei care se lupta unul impotriva celuilalt, zeul asa-zis al luminii, lucifer si zeul Bibliei, Adonai, iar ei au ales sa se inchine asa-zisului zeu al luminii, adica satanei, nu numai parasindu-l pe zeul Bibliei, adica pe Dumnezeul lui Avraam si al parintilor lor si al nostru, dar chiar luptand impotriva Lui, motiv pentru care si primirea pecetei lui antihrist fabricata de ei pe mana dreapta sau pe frunte va fi socotita lepadare de Dumnezeu, fiindca inseamna supunerea fata de cei care slujesc diavolului, adica, indirect, supunerea fata de diavolul.
    2. Denumirea de evreu vine de la stramosul lor Eber, singurul din cei 72 de urmasi ai lui Noe care si-a aratat credinta in Dumnezeu abandonand lucrul la turnul Babel, in timp ce toti ceilalti voiau sa cladeasca turnul pentru ca sa nu mai patimeasca de pe urma unui viitor eventual potop in loc sa-si puna nadejdea in Dumnezeu Care le promisese ca nu va mai fi un alt potop. Or astazi, tocmai acesti asa-zisi evrei din conducerea sistemului au ajuns sa construiasca noul Babilon, talmes-balmesul neamurilor guvernate unic dupa principiul abolirii religiei si dupa celelalte principii contrare legilor dumnezeiesti, asadar s-au dezis complet de credinta in Dumnezeu aratata de stramosul lor Eber.

    Nemaiincriminandu-i pe evrei pentru lucraturile sistemului se obtin numai avantaje:
    a) se evita osandirea nedreapta a evreilor nevinovati si osandirea, in general, care este pacat inaintea Domnului;
    b) se evita acuzatiile de antisemitism si sacaielile pe aceasta tema, cu atat mai mult cu cat, asa cum am aratat, nici nu mai pot fi socotiti evrei dupa conceptie conducatorii sistemului;
    c) se elibereaza eforturile pentru o lupta cat de cat eficienta anti-sistem orientata obiectiv si clar pe fapte si nu tendentios si tenebros impotriva unor oameni dintre care multi nici nu au legatura cu faptele.

    Apreciază

    • Iones said, on februarie 21, 2011 at 8:50 am

      Toti cei care se identifica cumva cu fostul teritoriu din vremea intruparii si rastignirii lui Iisus pe pamant, si care pana in ziua de astazi nu-l recunosc pe Hristos ca Mesia si sunt impotriva crestinilor se numesc „JIDOVI” si nu alt cumva.

      In Biblia aparuta la Bucuresti scrisa la indemnarea Sf. Constantin Brancoveanu in 1688 nu exista termenul iudeu sau evreu, ci numai JIDOV.

      Termenii care apar astazi in biblie se datoreaza introducerii in timp tot la interventia sionistilor in vocabularul limbii romane cum a fost de pilda schimbat si termenul de tigan in „rrom” termen care nu are nici o treaba cu limba romana nici cu istoria si cu denumirea acestei etnii, acest termen care a fost introdus la comanda ca alti termeni care deranjau.

      Si nu ma refer la cuvinte a caror forma a fost transformata de timp. Termenul jidov din biblie ca forma si cuvant nu are nici o legatura lexicala cu termenul evreu. Este complet inlocuit.
      Intrebati-va bunicii sau strabunicii care mai aveti sa vedeti ca inainte nu exista termenul de evreu in biserica. Termenul evreu se foloseste doar pentru adevaratul popor a lui Dumnezeu cel din vremea lui Moise si a celorlalti prooeoci ai Vechiului Testament.

      Apreciază

      • catalin_b said, on februarie 21, 2011 at 10:09 pm

        Probabil ai dreptate, frate. Eu am Biblia cumparata prin anii ’90 si cu inlocuirea deja realizata. Am crezut intotdeauna ca jidov este doar un termen defaimator pentru evreu, n-am stiut ca a fost consacrat inca din Biblia scoasa din initiativa Sfantului Voievod Constantin Brancoveanu ca desemnand pe evreii care au ramas la credinta in Vechiul Testament si nu cred in Domnul nostru Iisus Hristos ca Mesia Cel Adevarat. Asadar, lucratorii si conducatorii sistemului nici macar jidovi nu pot fi numiti.

        Eu am incercat doar sa-i temperez pe aceia dintre frati care ar fi vrut sa inceapa o actiune de invinovatire la modul general a evreilor pentru atacurile impotriva Parintelui Iustin Parvu si, poate si pentru altele, ca sa nu se expuna inutil pacatului osandirii aproapelui si acuzatiei de antisemitism si, sigur, indemnul ramane valabil.

        N-am fost, insa, la momentul cand am scris comentariul, constient de virulenta atacului dezlantuit pe toate canalele media impotriva Parintelui Iustin Parvu care face comentariul meu cam salciu…

        Apreciază

  6. blogideologic said, on februarie 21, 2011 at 2:37 am

    Văd aici sintagma “sufletul de crin”. Care provine, ideatic, din “Manifestul Crinului Alb”, text compus de Petre Pandrea, Sorin Pavel şi Ion Nistor în anul 1928. Vreau să citez etichete alese de Adrian Bucurescu din “Manifestul Crinului Alb” : +Noua generaţie se prezenta ca exponenta “pasiunii ideale”, a “optimismului frenetic”, a “intuiţiei”, “elanului” şi “extazului”, a “credinţei în Dumnezeu”.+ Adrian Bucurescu a citit complet Manifestul Crinului Alb. Din care alege excerpte revelatoare. Totdeauna bănuiam că Sturm und Drang se traduce incomplet prin Furtună şi Elan. Acum văd că Drang pe româneşte nu-i doar Elan, ci şi ‘optimism frenetic’, ‘intuiţie’ şi ‘extaz’. Nu am găsit, postat pe Internet de către Universitatea din Bucureşti (mulţumesc cadrelor didactice care au făcut acest efort), decât fragmentul următor din Manifestul Crinului Alb : +Ne-am smuls o clipă din atmosfera în care am crescut şi, privind cu ochi cântăritori, ne-a îngrozit lipsa de gânduri a înaintaşilor noştri. Ne tutelează şi ne boscorodeşte o generaţie în care nimeni n-a gândit cu adevărat. În capul lor domneşte golul etern şi iritant, mascat cu o vitrină de împrumut şi împrejmuit de colbul vechimii, al neaerisirii din casele părăsite. […] O generaţie lipsită de credinţă şi de elan creator nu poate merita decât hula şi irespectul nostru. De o decadă am primit printr-o întâmplare a Destinului, un dar măreţ: strângerea într-un stat unitar a provinciilor răzleţite de adversităţi istorice, ca o turmă de mioare după o grindină rea. […] Austeritatea victoriei a fost transformată într-un chef uriaş. Dulceaţa porcină de a trăi facil şi neonest din 1915 au multiplicat-o cu îndârjire şi diez în vremurile noastre. Unde-i responsabilitatea? Unde-i exemplul educativ? Vrem să-i îmbrâncim din meschinărie. Mai mult entuziasm şi mai multă responsabilitate. Pentru orice faptă mare trebuie încredere, pasiune, entuziasm şi la fundarea unei culturi nu poate prezida sarcasmul şi pesimismul. Ceea ce ne îndreaptă către istorie este credinţa că totul este istoric, de la cel mai umil gând şi mai timid gest, până la raţiunea absolută şi dacă ne simţim autohtoni ne constatăm solidari cu trecutul acestei naţii pe un tărâm românesc. Continuitatea istorică, adică lipsa ruperilor de orizont geografic şi de tradiţii culturale constituie autohtonismul nostru, pulsează în noi şi se înseriază în linia unui trecut de trei ori milenar.+ Vedem aici definirea autohtonismului, ca ştiinţă şi intuiţie pentru construirea unei punţi peste oricare hiatus cultural din istoria noastră. Petre Pandrea, Sorin Pavel şi Ion Nistor erau interesaţi de construirea unui drum de continuitate peste o istorie de trei mii de anii. Fiecare cuvânt din Manifestul Crinului Alb este revelator şi relevant, îndrăznesc şi semnez în alb chiar pentru valoarea slovelor necitite încă de mine. Asertez că Manifestul Crinului Alb a fost în fapt proclamarea unei mişcări de tip Sturm und Drang în Limba Română cultă. Folosirea sintagmei “sufletul de crin” particularizează, pentru cazul poetului Radu Gyr, gama de atitudini Sturm und Drang. Certamente, Manifestul Crinului Alb ar fi dat roade mai multe dacă fericita perioadă interbelică ar fi continuat netulburată. Dar a fost semnat pactul Ribbentrop – Molotov care a permis cel de al doilea război mondial, distrugerea fragmentului din Romania Neoacquistica întrupat după primul război mondial, ocupaţia sovietică şi persecuţia comunistă anti – română iniţiată în Basarabia de cominternistul Lioncik Tismeneţki, tatăl lui Vladimir Tismăneanu, coordonatorul unui Raport anti – România, folosit acum ca vademecum pentru deznaţionalizarea copiilor din şcolile României.

    Apreciază

  7. Miscarea said, on februarie 21, 2011 at 3:47 am

    raspanditi acest video http://dl.transfer.ro/alaturi_de_Capitan-transfer_RO-21feb-fd9315.mpg
    afisati-l pe youtube si pe bloguri.. sa fie la vedere pentru intreaga Romanie!

    Apreciază

  8. dante said, on februarie 21, 2011 at 6:55 am

    @Mihaela
    Pentru a fixa o data si pentru a ajunge cit mai multi la un numitor comun, eu zic, ca saccsiv sa scrie un articol special pe aceasta tema, nu de alta, dar articolul de fata ne-a luat pe nepregatite pe multi dintre noi. Asa, avind deja ideea propusa, fiecare dintre noi isi va putea face propriile calcule familiare si in functie de ele va veni cu o propunere in legatura cu data.
    Fratilor, daca Dumnezeu vrea sa ne stringem la Petru Voda, ne vom stringe, daca nu, nu. Eu nadajduiesc din toata inima ca deznodamintul va fi unul pozitiv. Personal, sint deschis oricarei date care va fi hotarita, dar asta trebuie sa o facem impreuna.
    Totusi, nu as vrea sa fiu eu initiatorul acestei actiuni, nu de alta, dar s-ar putea ca unele voci sa considere ca as avea ceva ascuns, pe cind, eu cred ca aceasta ar fi o dorinta fireasca a fiecaruia dintre noi, de a ne intilni unul cu celalalt in jurul parintelui Iustin.
    Deci, eu zic ca fiecare sa vina cu o propunere de data si aceea care va vi sustinuta de cit mai multi, sa fie intr-un final aleasa. Pentru asta sa ne rugam la Dumnezeu sa ne lumineze mintea si sufletul.
    Doamne ajuta!!

    Apreciază

    • Ayan said, on februarie 21, 2011 at 10:25 am

      As fi vrut si eu sa vin . Sunt din Ploiesti . Din pacate nu pot lipsi de acasa nici macar o zi intreaga . Imi pare rau .

      Apreciază

  9. MIhaela said, on februarie 21, 2011 at 7:20 am

    Cred ca intalnirea este o dorinta fireasca a fiecaruia dintre noi.Doamne ajuta

    Apreciază

  10. Gheorghita said, on februarie 21, 2011 at 8:29 am

    Fratilor ! cine , unde , cand si cum cere si ce prigoana? Ori ne ambalam inutil?!
    Iertare, nu vad unde este vorba despre prigoana?
    Iertare!

    Apreciază

  11. kushter said, on februarie 21, 2011 at 8:54 am

    Dumnezeu să ne binecuvânteze!

    Apreciază

  12. Colaps said, on februarie 21, 2011 at 8:57 am

    saccsiv, cum să alegem o dată pentru întâlnire care să fie pe placul tuturor ? Supunem la vot sau ai vreo altă idee?

    Apreciază

  13. grigorie said, on februarie 21, 2011 at 9:06 am

    Saccsiv, nu te băga. Păstrează anonimatul. Îţi ajunge o misiune, du-o la capăt, nu îi grăbi sfârşitul. E bine ce vor, dar lasă-i să se folosească de blogul tă pentru a se organiza, însă fără tine. La nevoie se va implica Aplogeticum, sper. Primul tău gând că vor fi intruşi nu-l părăsi şi nu risca. Iartă-mă, dacă par defetist, când sunt doar pragmatic.

    Apreciază

  14. cb said, on februarie 21, 2011 at 9:18 am

    Inainte nu ar trebui sa aflam pozitia celor de la Petru Voda? pozitia Patriarhiei?
    Si foarte important, pozitia ierarhilor din Moldova despre care, eu sincer cred ca-l vor apara pe Parintele Iustin.
    Pana atunci ma gandesc ca poate ar fi bine ca site-urile, blog-urile,forurile ortodoxe sa aiba macar o pozitie comuna pentru ca asta ar arata ca in spatele lor se afla intr-adevar oameni carora le pasa si pot sta impreuna.

    Apreciază

    • Ayan said, on februarie 21, 2011 at 3:33 pm

      Ba da , ai dreptate . Eu chiar sunt curioasa sa vad ce atitudine au cei de la Patriarhie . Cat despre ierarhii din Moldova si eu cred ca vor sustine pe parinte . Actiunile noastre ar trebui sa urmeze actiunile ierarhilor , nu sa o luam noi inainte .

      Apreciază

  15. ion adrian said, on februarie 21, 2011 at 9:45 am

    Sunt multe postari dar aici gasiti clipul de 13 minute facut de ziua parintelui Justin, intru multi ani sa ne traiasca.

    http://www.hotnews.ro/stiri-esential-8318642-video-maicute-manastirea-petru-voda-canta-parintelui-justin-parvu-sfinta-tinerete-legionara-protest-oficial-centrului-pentru-monitorizarea-combaterea-antisemitismului.htm

    Ma bucur ca am putut auzi aceste frumoase cantece si pe „jdauci” sa nu-i bagam prea tare in seama.
    Dupa un amic din blogosfera:

    DEFINIŢIE: Termenul „JDAUC” este atribuit indivizilor care invocă apartenenţa la neamul evreu doar din interes strict personal. Aceşti indivizi sunt doar nişte profitori ordinari care nu au absolut nimic comun cu onoarea şi credinţa acestui neam urgisit şi chinuit!

    Apreciază

  16. Miscarea said, on februarie 21, 2011 at 10:37 am

    Miscarea

    raspanditi acest video http://dl.transfer.ro/alaturi_de_Capitan-transfer_RO-21feb-fd9315.mpg
    afisati-l pe youtube si pe bloguri.. sa fie la vedere pentru intreaga Romanie!

    Apreciază

  17. Un pacatos said, on februarie 21, 2011 at 11:47 am

    ” Dacă se poate, pe cât stă în puterea voastră, trăiţi în bună pace cu toţi oamenii.”
    ( Romani 12, 18).

    Apreciază

  18. AparamOrtodoxia said, on februarie 21, 2011 at 12:37 pm

    TREBUIE SA FIM FOARTE ATENTI LA ACESTI MASONI CARE SE STRECOARA PRINTRE NOI…… PANA ATUNCI RUGATI-VA SI INFORMATI LUMEA DE PERICOLUL CARE SE ABATE ASUPRA NOASTRA…..SI DACA VA FII NEVOIE SA RASPUNDEM O VOM FACE CU TOTI LA PETRU VODA ….. ……… SPERAM CA CAT DE CURAND SA NE CUNOASTEM CU TOTI ………DACA CU TOTI SUNTETI DE ACORD SI SACCSIV SI TOTI CEI CARE APARAM DREAPTA CREDINTA ORTODOXA SI PE CAPITANUL NOSTRU PR IUSTIN PARVU ATUNCI NE VOM INTALNI…..IAR DATA O VOM STABILI NOI CA SA PUTEM AJUNGE CU TOTI…..DOAMNE AJUTA LA TOATA LUMEA.

    Apreciază

  19. Iustina said, on februarie 21, 2011 at 1:15 pm

    @jan dinu-USA

    AMIN!

    Apreciază

  20. Antonia said, on februarie 21, 2011 at 2:07 pm

    In ce scop sa ne intalnim? Daca nu exista un scop clar, atunci nu are rost sa ne intalnim. Pentru a ne cunoaste, putem organiza un pelerinaj la mai multe manastiri, inclusiv la Manastirea Petru Voda.

    Dar daca unul din grup se da drept crestin, iar el e altceva? Nu vreau sa supar pe nimeni, dar stiu ca asta se intampla si la case mai mari.

    Propun ca in Postul Mare sa intarim legatura cu Dumnezeu si sa ne rugam sa ne arate voia Sa. Daca trebuie sa ne intalnim, atunci vom dori cu ardoare acest lucru si ne vom aduna gramada ori de unde am fi, iar daca nu trebuie sau daca nu trebuie sa ne intalnim acum, atunci ne va disparea din minte acest gand.

    In probleme de acest fel e bine sa facem voia lui Dumnezeu, nu voia noastra.

    Apreciază

  21. dante said, on februarie 21, 2011 at 5:07 pm

    @grigorie
    Imi place atitudinea ta, parca te si vad cocotat pe un deal, uitindu-te la noi, astia mai amariti, cum ne tirim prin nu stiu ce noroaie, nu ca n-ar fi asa, dar totusi…
    Cu siguranta vor fi si intrusi si oameni cu ochii albastri, dar asta ce inseamna, ca trebuie sa stam pititi prin nu stiu ce grote, sau relaxati in fata calculatorului, dindu-ne cu parerea?
    Daca va da Domnul sa ne intilnim, nu o facem pentru a infiinta nu stiu ce partid, sau organizatie, ci pur si simplu pentru a ne cunoaste intre noi si pentru a putea colabora intr-un viitor, in care poate acest blog nu va mai putea exista.

    Apreciază

  22. pavel said, on februarie 21, 2011 at 7:28 pm

    mi se pare ca ne isterizam. ar trebui sa tratam totul cu o atitudine gen „cainii latra, caravana trece”!
    Foarte bune comentariile lui petru si a lui catalin-b. Dovedesc intelepciune si bun discernamint. de aceea, fara suparare, le dau copy-paste pt a atrage atentia asupra lor!

    petru said, on februarie 20, 2011 at 9:45 pm Citind comentariile observ ca ele sunt mai mult in apararea Miscarii Legionare si a imnului lui Radu Gyr, decat pentru apararea Parintelui Iustin si a manastirii Petru Voda. Miscarea Legionara este un fenomen cu bune si rele ce tine de istoria tarii si a neamului.
    Parintele Iustin Parvu si manastirea Petru Voda constituie prezentul nostru si cred asta e o miza mai importanta. Ei vor sa se foloseasca de controversele din jurul Miscarii Legionare, cat si admiratia unor calugari de la Petru Voda pt ML ca sa poata discredita lucrarea pastoral-misionara a parintelui Iustin cat si campania acestui impotriva actelor cu cipuri.

    Răspunde
    catalin_b said, on februarie 20, 2011 at 11:25 pm Nu am avut rabdarea sa parcurg decat comentariile de la primul articol legat de atacul impotriva Parintelui Iustin Parvu. Parerea mea este sa nu va ambalati ci sa asteptati reactia Parintelui si in functie de aceasta reactie se va vedea ce este de facut. Si evitati cuvantul evreu ca sa nu-i faceti Parintelui sarcina mai dificila. Pare sa fie un atac momeala pentru antisemiti, deoarece cantecul nu contine nici cuvantul evreu si nici macar o aluzie la evrei, doar faptul ca este un cantec legionar poate fi invocat, destul de slab insa, ca acuzatie de antisemitism. Apararea este foarte usoara in aceasta faza si cel mai bine este sa nu fie bagati in seama, ci sa fie lasati sa latre la luna cat poftesc. Nu se poate dovedi ca miscarea legionara n-a fost o miscare antisemita decat daca se reactioneaza cu calm la astfel de atacuri nefondate si nu se iau in consideratie. Reactiile impetuoase vor crea suspiciunea ca exista, intr-adevar, un substrat antisemit in aceasta bucurie nevinovata pe care maicile i-au facut-o Parintelui Iustin si, in general, in legatura cu miscarea legionara. Parintele se poate alege cel mult cu o observatie din partea Patriarhiei ca sa nu se mai cante cantece mirenesti la Manastire, sau sa nu mai fie lasate sa ajunga pe net. Parerea mea este sa lasati impetuozitatea pentru cand va fi cu-adevarat nevoie de ea. Si, desigur, fiti pe receptie!

    In alta ordine de idei, este de-a dreptul copilareasca si complet neproductiva dorinta de a-i incrimina cu orice pret pe evrei pentru lucraturile sistemului. Eu cred ca le faceti o cinste nemeritata elitelor care conduc sistemul considerandu-i evrei. Desi sunt, probabil, de stirpe evreiasca dupa trup, ei nu mai pot fi socotiti evrei spiritualiceste din doua motive:
    1. Nu cred in Vechiul Testament lasat evreilor de Moise si de prooroci, ci au ajuns de-a dreptul sa stea impotriva Vechiului Testament, zicand ca exista cei doi zei care se lupta unul impotriva celuilalt, zeul asa-zis al luminii, lucifer si zeul Bibliei, Adonai, iar ei au ales sa se inchine asa-zisului zeu al luminii, adica satanei, nu numai parasindu-l pe zeul Bibliei, adica pe Dumnezeul lui Avraam si al parintilor lor si al nostru, dar chiar luptand impotriva Lui, motiv pentru care si primirea pecetei lui antihrist fabricata de ei pe mana dreapta sau pe frunte va fi socotita lepadare de Dumnezeu, fiindca inseamna supunerea fata de cei care slujesc diavolului, adica, indirect, supunerea fata de diavolul.
    2. Denumirea de evreu vine de la stramosul lor Eber, singurul din cei 72 de urmasi ai lui Noe care si-a aratat credinta in Dumnezeu abandonand lucrul la turnul Babel, in timp ce toti ceilalti voiau sa cladeasca turnul pentru ca sa nu mai patimeasca de pe urma unui viitor eventual potop in loc sa-si puna nadejdea in Dumnezeu Care le promisese ca nu va mai fi un alt potop. Or astazi, tocmai acesti asa-zisi evrei din conducerea sistemului au ajuns sa construiasca noul Babilon, talmes-balmesul neamurilor guvernate unic dupa principiul abolirii religiei si dupa celelalte principii contrare legilor dumnezeiesti, asadar s-au dezis complet de credinta in Dumnezeu aratata de stramosul lor Eber.

    Nemaiincriminandu-i pe evrei pentru lucraturile sistemului se obtin numai avantaje:
    a) se evita osandirea nedreapta a evreilor nevinovati si osandirea, in general, care este pacat inaintea Domnului;
    b) se evita acuzatiile de antisemitism si sacaielile pe aceasta tema, cu atat mai mult cu cat, asa cum am aratat, nici nu mai pot fi socotiti evrei dupa conceptie conducatorii sistemului;
    c) se elibereaza eforturile pentru o lupta cat de cat eficienta anti-sistem orientata obiectiv si clar pe fapte si nu tendentios si tenebros impotriva unor oameni dintre care multi nici nu au legatura cu faptele.

    Apreciază

  23. MIhaela said, on februarie 21, 2011 at 7:59 pm

    Vorbim si de Radu Gyr si minunata lui poezie:
    Poezii

    Radu Gyr
    –––––––––––––––––––––––––––
    Ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane!

    Nu pentru-o lopată de rumenă pâine,
    nu pentru patule, nu pentru pogoane,
    ci pentru văzduhul tău liber de mâine,
    ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane!

    Pentru sângele neamului tău curs prin şanţuri,
    pentru cântecul tău ţintuit în piroane,
    pentru lacrima soarelui tău pus în lanţuri,
    ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane!

    Nu pentru mania scrâşnită-n măsele,
    ci ca să aduni chiuind pe tapsane
    o claie de zări şi-o căciula de stele,
    ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane!

    Aşa, ca să bei libertatea din ciuturi
    şi-n ea să te-afunzi ca un cer în bulboane
    şi zărzării ei peste tine să-i scuturi,
    ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane!

    Şi ca să pui tot sărutul fierbinte
    pe praguri, pe prispe, pe uşi, pe icoane,
    pe toate ce slobode-ţi ies inainte,
    ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane!

    Ridică-te, Gheorghe, pe lanţuri, pe funii!
    Ridică-te, Ioane, pe sfinte ciolane!
    Şi sus, spre lumina din urmă-a furtunii,
    ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane!

    Apreciază

  24. natalia said, on februarie 21, 2011 at 8:29 pm

    Este bine sa ne intalnim la Mnastirea Petru Voda ca sa ne cunoastem,fara a fi uniti nu vom putea sa rezistam nu prea vad cum asa lumeste vorbind caci atacurile si ispitele vin de preturtindeni iar noi fiind fiecare cupacatele si caderile noastre nu stiu cat de puternici vom fi.Este bine sa ne putem intari sprijini si ajuta prin rugaciuni ,sfaturi dar si fapte concrete capitol la care nu prea stam bine eu cel putin.Data de 30 aprilie nu stiu cat de bine venita este caci oricum pica in weekend si va fi multa agitatie pe sosele,traficul ar putea fi foarte aglomerat iar intre timp cine stie poate vor izbucni intre timp tot felul de turbulente eu ma temeam sa nu inceapa deja.Dupa umila mea parere daca se vrea ceva ar fi bine sa ne gandim la o data in postul pastelui,in a doua sau a treia saptamana ar fi cel mai bine…Nu vreau sa par panicata dar sincer nu stiu cat si cand vor izbucni evenimentele peste ol luna sau peste 3luni sau la toamna…nu stiu depinde si de noi dar si de interesul celor ce isi doresc aceste revolte.Sfatul meu pt cei care-si doresc sa ne vedem este sa se actionam cat mai repede sa ne folosim de ragazul care ne-a fost acordat de bunul Dumnezeu.Poate prin rugaciunile noastre vom mai amana sau stavili dezastrul.

    Apreciază

  25. Stefan said, on februarie 23, 2011 at 6:28 am

    Pentru toti fratii si surorile mele intru Hristos Domnul : peste o luna sau peste 20 de ani,voia ii la Domnul,nu vom mai putea lua legatura intre noi,posibil din cauza implementarii unor cipuri la purtatator (ma refer la abonamentele ptr internet care au modem,stick etc,toate fiind mobile,gen cartele prepaid care se vor extinde general) pe baza de cartela,iar atunci firesc fiind sa refuzam, nu vom mai putea comunica intre noi ! Eu am convingerea ca in toate este voia Lui Dumnezeu ,dar totusi putem lua legatura intre noi ,sa ne cunoastem ,sa fim in familie impreuna cu toti,in marea familie Ortodoxa din care vom face parte si in patria cereasca,pentru ca putem da exemplu de solidaritate tuturor Romanilor ca asa vom birui toate incercarile prin care trecem ! Citand pe sfantul Valeriu Gafencu”noi nu facem parte din aceasta lume”,si priviti la Sfantul Parinte Justin ,impotriva tuturor josnicelor atacuri,rabda toate la fel cum trebuie sa o facem si noi !Suntem profesori,medici,muncitori,oameni simpli,dar suntem Crestin Ortodocsi ,suntem Romani,rude cu marturisitorii Ortodoxiei din toate timpurile !Hotarati-va sa ne intalnim in primavara,asa cum spunea sora Mihaela,in perioada postului !
    Sa nu uitam ca azi,Miercuri fiind, a fost vandut Mantuitorul de catre iuda ! Sa nu va fie teama de nici o iuda oricare ar fi si de oriunde ar veni ! Am ajuns in momente cruciale pentru noi si la Manastirea Petru Voda ne putem cunoaste si marturisi impreuna Sfanta Credinta indiferent cati „ochi ” vor fi acolo ! Daca va fi sa ne facem Sfanta Cruce,apoi sa o facem nu pe furis,ci in vazul planetei pentru ca asa ne-am nascut si asa vom muri,cu Taina Sfantului Botez, cu Ortodoxia pe care trebuie sa o marturisim nu prin spatele sifonierului sa nu ne stie vecinii,ci in fata tuturor ca sa fim exemple,sa vina si altii care se tot codesc sa isi spuna : Hristos este Mantuitorul nostru,noi suntem Crestini Ortodocsi ! Peste toti antihristii si iudele acestui Neam incercat prin dureri si chinuri groaznice insa rabdate pana la capat de Eroii nostri,Sfintii nostri dragi,vom spune ca pentru noi nu va exista decat ORTODOXIE sau Moarte ! e-mailu’ meu a ramas acelas.

    Apreciază

  26. […] Declansarea prigoanei impotriva Manastirii Petru Voda din cauza unor versuri de Radu Gyr … […]

    Apreciază

  27. […] EXTREM DE GRAV: Se cere declansarea prigoanei impotriva Manastirii Petru Voda din cauza unor versuri… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.