SACCSIV – blog ortodox

ASPARTAMUL cauzeaza NASTERI PREMATURE

Posted in aspartam by saccsiv on noiembrie 3, 2010

   Citez din articolul Aspartame causes premature births:

   (NaturalNews) Consumul regulat de îndulcitori artificiali de către femeile însărcinate le poate mări riscul de naşteri premature, conform unui studiu finanţat de Uniunea Europeană şi publicat în Jurnalul American de Nutriţie Clinică.

   Cercetătorii au intervievat aproape 60.000 de femei însărcinate din Danemarca despre băuturile nealcoolice pe care le consumă, apoi au comparat aceste date cu rezultatele privind naşterile care au avut loc. Au aflat că prin consumul zilnic al unei căni de apă minerală dietetică s-a mărit cu 38% riscul de a naşte prematur, comparativ cu femeile care n-au băut niciodată astfel de băuturi. A consuma zilnic cel puţin 4 astfel de băuturi măreşte cu 78% riscul naşterilor înainte de termen.

   O naştere înainte de termen este definită ca fiind cea care are loc înainte de a 38-a săptămână de sarcină.

   N-a fost stabilită nicio legătură între consumul de apă minerală zaharisită şi naşterea prematură, sugerându-se că îndulcitorii artificiali ar putea juca un rol de efect. Cercetătorii au opinat că naşterile premature ar putea fi declanşate parţial de metanol – substanţă neurotoxică generată de unii îndulcitori artificiali. Îndulcitorii ar putea, de asemenea, genera şi formaldehida – o altă toxină cunoscută.

   Studii anterioare au arătat de asemenea că zaharina (îndulcitor artificial) se formează în placentă.

   „Cred că este prudent pentru femeile însărcinate să diminueze consumul acestor băuturi şi, dacă e posibil, al acelor alimente ce conţin îndulcitori artificiali”, a spus Erik Millstone de la Universitatea Sussex.

   Mary Ellen Sherry de la centrul medical al Universităţii Tennessee s-a arătat precaută cu privire la rezultate: „Există o mulţime de factori de risc ai naşterii premature. Unul este reprezentat de sănătatea nutriţională de slabă calitate. Starea de subponderabilitate este alt factor”.

   Ea a îndemnat femeile să înceapă a-şi îngriji organismul şi să consume o dietă echilibrată încă înainte de a rămâne însărcinate, dacă este posibil, asigurându-se că vor asimila destule proteine, calciu şi acid folic.

   Cât despre băuturile nealcoolice dietetice, ea a subliniat că acestea nu oferă niciun beneficiu nutriţional cu privire la dietă, astfel că nu avem nimic de pierdut dacă renunţăm la ele.

   „Dacă îţi este frică de consecinţe, nu consuma aşa ceva”, a declarat ea. „Băuturile dietetice reprezintă un lucru la care poţi renunţa uşor”.

   Sursele acestui subiect includ: http://www.mailonsunday.co.uk/healt… http://www.volunteertv.com/home/hea….

   Cititi va rog si:

ASPARTAMUL a fost numit AminoSweet si va fi considerat indulcitor natural …

VIDEO: Coca Cola zero sugar, adica cu aspartam, adica un dezastru …

Un răspuns

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on noiembrie 3, 2010 at 9:48 am

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.