SACCSIV – blog ortodox

IAR AU INCEPUT cu incalzirea globala … Cica e oficial: 2010 – CEL MAI CALDUROS AN DIN ISTORIE

Posted in incalzirea globala by saccsiv on ianuarie 21, 2011

Citez din articolul E oficial: 2010 a fost cel mai calduros an din istorie!:

Anul trecut „a fost cel mai cald inregistrat vreodata„, depasind usor anii 2005 si 1998, a explicat secretarul general al OMM, Michel Jarraud, intr-o conferinta de presa, potrivit MEDIAFAX.
Ultimele date compilate de organizatie, pornind de la informatiile Oficiului de meteorologie al Centrului britanic Hadley, ale NASA si ale Centrului national de date climatice american, confirma astfel un raport preliminar stabilit pentru o perioada de zece luni si publicat la inceputul lui decembrie in cadrul unei conferinte a Natiunilor Unite despre incalzirea climatica, ce a avut loc la Cancun, in Mexic.
Ele confirma, de asemenea, „o tendinta semnificativa de incalzire pe termen lung a planetei„, a continuat Jarraud.

Oficialul a subliniat astfel ca „ultimul deceniu a fost cel mai cald inregistrat vreodata” de la existenta statisticilor, la sfarsitul secolului XIX. Cei mai calzi zece ani inregistrati vreodata au fost cei de dupa 1998, scrie sustainabilityninja.com.

In detaliu, temperaturile in 2010 au fost cu 0,53 de grade Celsius mai ridicate decat media perioadei 1961-1990.

Acestea au fost usor mai mari, cu 0,01 grade, in raport cu 2005 si cu 0,02 grade peste 1998, ceea ce face cei trei ani practic egali in termeni statistici.

Harta arata temperaturile anormale in perioada 2000-2009, 1970-1979, comparativ cu cele din 1951-1980. Goddard Institute for Space Studies (GISS) din cadrul NASA a folosit informatii stranse de la 6.300 de statii meteorologice de pe intreg globul, observatii realizate din satelit si de pe vase asupra temperaturii oceanelor si masuratorile din Antarctica.
„Lumea se incalzeste. Poate din cauza activitatii umane, poate din cauza naturii in sine, cert este ca termometrele au inregistrat cresteri incepand cu Revolutia Industriala”, spune NASA pe site-ul Earth Observatory.

Anul 2010 a fost, de asemenea, marcat de o„continuare a topirii calotei glaciare arctice” pentru care „nu exista nicio veste buna”, a declarat Jarraud.
De fapt, in decembrie, marimea calotei arctice a fost mai scazuta decat oricand, ajungand la 1,3 milioane de metri patrati in raport cu media lunilor decembrie din perioada 1979-2000.

Aceste date au fost dezvaluite „in pofida unui fenomen La Nina foarte puternic”, a continuat Jarraud, care a subliniat ca anul a fost marcat de mari disparitati in lume, scrie NASA in cel mai recent raport.

Regiuni precum Africa sau vestul Asiei, Groenlanda si nordul Canadei au cunoscut temperaturi exceptional de ridicate. In schimb, anul a fost mai degraba rece pentru nordul Europei si centrul si estul Australiei.

Astfel, decembrie a fost neobisnuit de rece in mare parte din Europa, care s-a vazut paralizata timp de mai multe zile de ninsorile abundente.
In unele parti din Norvegia si Suedia, temperaturile au fost chiar cu 10 grade mai mici decat valorile normale sezoniere. De asemenea, decembrie a fost luna cea mai friguroasa din 1890 in centrul Angliei.

Anul a fost marcat de numeroase fenomene climatice extreme, cum ar fi canicula din Rusia, inundatiile din Pakistan cauzate de un muson extrem de violent, sau, mai recent, inundatiile din Brazilia, Sri Lanka sau Australia, arata OMM.

Daca evenimentele din Australia par legate de La Nina episod meteorologic care se caracterizeaza prin temperaturi anormal de scazute ale apelor de suprafata in sectoarele central si estic ale Pacificului – originea altor catastrofe este dificil de stabilit, a explicat Jarraud, insistand pe complexitatea fenomenelor climatice.

Dar ceea ce pare clar, a adaugat el, este ca „din nefericire”, tendinta este catre o „crestere a numarului acestor fenomene” extreme, chiar daca numarul victimelor provocate este in scadere. Daca acestea au sau nu legatura cu schimbarile climatice, Jarraud s-a aratat prudent. „Exista o compatibilitate cu schimbarile climatice”, a afirmat el.

Comentariu saccsiv:

Chiar ei recunosc ca decembrie a fost mult mai friguros decat in alti ani. Dar nu doar sfarsitul anului 2010 a fost geros, ci si inceputul sau:

VIDEO: Planeta se „incalzeste” – GER si ZAPADA in emisfera nordica

Planeta se „incalzeste”: Marea Britanie se va confrunta cu una dintre cele mai friguroase ierni din ultimii 100 de ani

Asadar, cum au calculat? Ca nici vara n-a fost cumplit de calda, ca sa le iasa o medie atat de ridicata incat sa poata declara ca anul trecut „a fost cel mai cald inregistrat vreodata.

Consider ca iar ne mint, bazandu-se pe memoria scurta a opiniei publice si pe manipularea presei.

Dupa scandalul Climategate, parea ca o lasasera mai moale:

VIDEO: CLIMATEGATE? Hackeri au oferit opiniei publice corespondentele private ale cercetatorilor implicati in studierea schimbarii climei. S-A DEMASCAT INSELATORIA?

Articolul zilei (18.12.2009): Copenhaga si scandalul secolului – CLIMATEGATE

Si incepeau sa se reauda vocile ce demonstrau mega manipularea:

Cunoscut fizician isi da demisia, denuntand ca incalzirea globala este o frauda

Demonstratia faptului ca cercetatorii adepti ai schimbarii climei au gresit calculele referitoare la topirea ghetarilor himalayeni

Expertii ONU recunosc ca au gresit calculele ce estimau topirea ghetarilor din Himalaya pana in 2035

Demonstratia faptului ca in evul mediu a fost cu mult mai cald decat acum

INCALZIREA CLIMEI si legatura acesteia cu dezastrele naturale se bazeaza pe MASLUIRI

VIDEO (si transcriptul): liderul GREENPEACE admite ca s-a exagerat in legatura cu topirea stratului de gheata arctic

Dar doar parea ca o lasasera mai moala, caci ei isi vedeau de fapt linistiti de treaba, chiar daca de abia iesiseram dintr-o iarna grea:

SISTEMUL nu se lasa: la summit-ului din martie, din California, se va examina folosirea GEOINGINERIEI pentru stoparea INCALZIRII GLOBALE …

Iar in vara, au tatonat deja terenul cu o mega minciuna:

O minciuna repetata devine credibila: Primele cinci luni ale lui 2010, cele mai calde din istoria măsurătorilor meteorologice

Motivele pentru care iar ne aburesc cu incalzirea globala cauzata de om, sunt desigur aceleasi cu cele dinaintea scandalului Climategate:

Specialistii „au stabilit”: ORICE COPIL IN PLUS ESTE UN PERICOL PENTRU OMENIRE

CALCULE RECI: planificarea familiala este cel mai ieftin mod de a reduce emisiile de carbon

RAPORT ONU: Nasterea de copii duce la schimbarea climei. INIDICATIE: Emanciparea femeilor si planificarea familiala

Intr-o formula prezentata de BILL GATES, CO2 se reduce … REDUCAND POPULATIA. Cum? O spune limpede cu gura lui: PRIN VACCINARE

Masurile impotriva schimbarii climei sunt gandite pentru a crea rapid GUVENUL MONDIAL al NOII ORDINI MONDIALE

ONU pregatita sa conduca Guvernul Mondial al Mediului?

Reamintesc ca in spatele actiunii sunt aceleasi ELITE:

VIDEO (si transcriptul): DAVID ROTHSCHILD despre GUVERNUL MONDIAL si summit-ul Copenhaga

EDIFICATOR: Cand a inceput nebunia masurilor impotriva INCALZIRII GLOBALE? Conexiunea cu EUGENIA

BILL GATES finanteaza actiunea de pulverizare in atmosfera a uriase cantitati de apa de mare pentru stoparea INCALZIRII GLOBALE …

Propaganda pentru folosirea geoingineriei pentru incetinirea incalzirii globale

Royal Society afirma ca geoingineria (inclusiv CHEMTRAILS) ar putea deveni OBLIGATORIE

Si folosesc orice mijloace pentru a manipula. Filme:

Herald Sun: „AVATAR, raspunsul visului celor ce participa la summitul din Copenhaga”

Bau bau-ul se serviciu:

Super tare: OSAMA BIN LADEN vorbeste despre … SCHIMBARILE CLIMATICE

Campanii duse pana la extrem:

VIDEO – MACABRU: “No Pressure”, un clip pentru reducerea cu 10% a emisiilor de carbon realizat de „10:10”. Copii care explodeaza imprastiindu-li- se organele peste tot, caci nu participa la campanie

Desene animate:

VIDEO (animatie) – Indoctrinare pentru copii: GUVERN MONDIAL, topirea ghetii …

Cititi va rog si:

Documentare celebre: „THE GREAT GLOBAL WARMING SWINDLE” (Marea escrocherie a incalzirii globale) – subtitrare in limba romana

7 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on ianuarie 21, 2011 at 12:12 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. bogdana said, on ianuarie 21, 2011 at 3:55 pm

    am ajuns sa estimam totul in bani …. au murit xx persoane si s-au pierdut yyy miliarde de dolari……………………………………………………………………………………….

    Apreciază

  3. sfappetrupavelandrei said, on ianuarie 22, 2011 at 5:40 am

    saccsiv, totuşi cum explici că în Bucureşti la mijlocul lui ianuarie e primăvară?

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.