SACCSIV – blog ortodox

Exprimati-va dezacordul fata de noul card de sanatate cu cip, solicitand o alternativa

Posted in CARD NATIONAL DE SANATATE by saccsiv on ianuarie 20, 2011

Citez din articolul Exprimati-va dezacordul fata de noul card de sanatate cu cip, solicitand o alternativa:

Hotarare de Guvern pentru aprobarea normelor metodologice de aplicarea prevederilor referitoare la cardul national de asigurari sociale de sanatate din titlul IX Cardul european si cardul national de asigurari sociale de sanatate din Legea nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, cu modificarile si completarile ulterioare.
Contact: Calin Alexandru
0213072566
Afisat de la 11-01-2011 pana la 10-02-2011 HG norme card 11 ian 2011
Observatiile si propunerile privind proiectul de act normativ pot fi transmise pe adresa: propuneri@ms.ro.
Termenul limita pana la care se pot face propuneri este cea de a 10-a zi de la data introducerii pe site a textului proiectului de act normativ (21 ianuarie)

Model de mesaj catre Ministerul Sanatatii

Stimate Doamne si Domni,

Referitor la: Hotararea de Guvern pentru aprobarea normelor metodologice de aplicarea prevederilor referitoare la cardul national de asigurari sociale de sanatate din titlul IX Cardul european si cardul national de asigurari sociale de sanatate din Legea nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, cu modificarile si completarile ulterioare.

Sursa anuntului: http://www.ms.ro/?pag=23&id=8678

Va amintim promisiunea facuta de a oferi alternativa celor care nu doresc sa primeasca cardul de sanatate cu cip (in conformitate cu intrebarile si raspunsurile) consemnata in documentul intitulat „Minuta 18.11.2010_8678_6520.doc”, urmare a dezbaterii publice avand ca tema proiectul de Ordonanta de Urgenta a Guvernului pentru modificarea si completarea Legii nr.95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii din 18 noiembrie 2010.

Adresa documentului: http://www.ms.ro/documente/Minuta%2018.11.2010_8678_6520.doc

Citam din documentul mai sus amintit:

Intrebare:

– Cum se va respecta dreptul la alegere, respectiv daca sunt persoane care din diverse motive, din convingeri religioase nu doresc cardul cu cip? Nu ne intereseaza detaliile tehnice ci doar ce alternativa ne veti oferi?

Cristian Anton Irimie:

– Vom respecta dreptul la alegere al cetateanului si vom cauta o formula de inlocuire a cipului. […]

Intrebare:

– Ce variante avem daca refuzam cardul?

Cristian Anton Irimie:

– Vom oferi varianta dovedirii calitatii de asigurat si fara acest card, vom gasi o cale de mijloc

In completarea argumentului referitor la convingeri religioase, pe considerentul respectarii dreptului la intimitatea vietii si confidentialitatea informatiilor cu caracter personal, solicitam introducerea unei altenative de document non-electronic.

semnalat de: Lupta pentru Ortodoxie

Cititi va rog si:

Parintele IUSTIN ne indeamna SA NU LUAM CARDUL DE SANATATE CU CIP. Asadar, sa nu ne luam dupa cei ce ne mint ca fara card vom muri in chinuri …

 

10 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on ianuarie 20, 2011 at 4:03 am

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. mihaelaa said, on ianuarie 20, 2011 at 6:34 am

    Cred ca solutia cea mai buna este :rubrica in programul SIUI, din care sa rezulte ca asiguratul isi plateste darile la CAS.Cat despre bolile pacientului, cred ca , mai sigura ar fi o scrisoare medicala de la medicul de familie, care sa fie obligatorie.La medicul de familie se „centralizeaza ” toate datele pacientului,pentru ca el este cel care dirijeaza pacientul catre serviciile de specialitate necesare.Astfle, atat medicul de familie , cat si cei specialisti ,pot cunoaste patologia bolnavului, fara ca aceasta sa intre excesiv de mult intr-un circuit „public”.

    Apreciază

  3. dante said, on ianuarie 20, 2011 at 8:49 am

    Daca atit de potentul program electronic centralizat , poate sa emita on line date referitoare la un anume asigurat, nu vad de ce nu ar putea sa emita si o adeverinta din care sa reiasa ca esti asigurat, asta pentru cei ce nu doresc card cu CIP.
    In orice spital exista un terminal ( calculator ), care te poate verifica usor dupa CNP.
    Personal mi-am propus sa merg la CNAS, sa fac o cerere prin care sa anunt statul ca eu nu doresc acel card, dar aglomeratia, cam dubioasa din ultima vreme, m-a facut sa mai amin un pic pina la limpezirea treburilor.
    Faptul ca acuma se sta la cozi cu orele pentru o adeverinta sau pentru plata in sine a contributiei, eu il vad tot ca un scenariu al sistemului, prin care se indeamna cetateanul sa primeasca acel card, care cica il va scuti de multe neplaceri.

    Doamne ajuta!!

    Apreciază

    • valentin said, on ianuarie 20, 2011 at 11:04 am

      Faptul ca acuma se sta la cozi cu orele pentru o adeverinta sau pentru plata in sine a contributiei, eu il vad tot ca un scenariu al sistemului, prin care se indeamna cetateanul sa primeasca acel card, care cica il va scuti de multe neplaceri.

      asa cred si eu, toate solutiile salvatoare vor veni ca impliniri ale unor neajunsuri sociale.

      Apreciază

  4. mihaelaa said, on ianuarie 20, 2011 at 9:32 am

    Saccsiv,
    Numarul acela de telefon de contact(Calin Alexandru …) ,este ce? Putem suna acolo?

    Apreciază

  5. cosmin m said, on ianuarie 20, 2011 at 1:33 pm

    Baietii de la ministerul sanatatii stiu deja ca suntem impotriva. Cred ca le trebuie o atitudine ceva mai ferma, sustinuta de persoane cu autoritate publica si de crestini pe un singur glas. Avem deja indemnul parintelui Iustin de a nu accepta acte cu cip. Trebuie o marturisire comuna.

    Apreciază

  6. MIhaela said, on ianuarie 20, 2011 at 3:37 pm

    Revin : randul al patrulea al articolului contine un nume si un numar de telefon:”Contact: Calin Alexandru
    0213072566″
    Putem suna acolo?

    Apreciază

  7. ELENA said, on februarie 2, 2011 at 3:52 pm

    nu sant de acord cu acest card,si nimeni nu ma poate obliga,,ma rog de Domnul sa ma tina satoasa ,atata tinp cat te protejezi si nu mananci nimic nociv gen ,,codexalimentarius,,sau fastfud,,sau salamuri,mezeluri injectate cu salina,,evitat sarea iodata contine ceanura de potasiu ,,consumaati sare grunjoasa neiodata,,fara e 562este nociv .atat tinp cat va ingrijiti si mancati natural ,,nu va veti inbonlavi ,,in special posturile de peste an sant minunate adevarate minuni se intanpla cand se tine post fara carne.,,dezacord total cu card cip, cunosc efectele lui ,,cunosc persoane de afara care au asemenea card si au probleme mai se pot intanpla multe chiar furt de i=dentitate..am vazut zile-le trecute un film pe un canal tv satelit,,luat din caz real filmat cu camera ascunsa,,pe o strada mai slab luminata se afla un om el dorea sa traveseze strada,,din senin a aparut o masina,,la lovit ,,lau urcat in masina l-au dus la un spital privati-au luat organele,,ca erau sanatoase el avea card cu cip,,,dupa ce i-au luat organele ,,,lau transat si bagat intro masina imensa de tocat carne ..si l-au dat la rechini ,in acvariu imens ce se afla in zona,,,nu a ramas nici urma de el..familia il cauta disperata ,,pana la urma datorita acestui fidel angajat care a predat caseta la politie i-au prins,,sincer sinistru dar cat se poate de adevarat,,acest card e si bun si rau ,,eu nu merg pe principiu nr fiarei,,ca nu cred in cel intunecat sau asa numitul satan,,,stiu doar ca domnul e cu mine si ma protejeaza ii simnt prezenta domnului,,cu toate ca sunt o pacatoasa,,imi cer tot tinpul iertate domnului isus hristos ,maicuta domnului si sf treime,,cer scuze pt greslil ortografie

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.