SACCSIV – blog ortodox

SISTEMUL A TURBAT si se grabeste: In prima etapa, deja companiile mari si mijlocii vor depune declaratiile fiscale numai electronic. In a doua etapa, nu vor scapa nici taranii … Care va fi ultima etapa?

Posted in eRomania by saccsiv on octombrie 22, 2010

   Citez din articolul Intalnire Traian Basescu – Emil Boc pe tema sistemelor nationale informatice:

   Presedintele Traian Basescu a discutat, marti, la Palatul Cotroceni, cu primul-ministru Emil Boc si cu ministri ai Guvernului cu responsabilitati in implementarea Hotararii CSAT nr.71/2010 privind unele masuri necesare operationalizarii si dezvoltarii sistemelor nationale informatice specifice, informeaza Presedintia.
   In cadrul intalnirii se va face o analiza a stadiului implementarii Hotararii CSAT nr.71/2010 adoptata in sedinta CSAT din 28 iunie 2010.
   „Scopul Hotararii CSAT este acela de a determina institutiile publice si administratia publica centrala si locala sa-si constituie sisteme informatice si sa asigure servicii „on-line” de informare si de plata a obligatiilor fiscale ale contribuabililor, in scopul diminuarii interactiunii directe a cetatenilor si a agentilor economici cu functionarii publici”, se mai arata in comunicat.

   Iata ce aflam din articolul Companiile mari si mijlocii vor depune declaratiile fiscale numai electronic:

   Contribuabilii mari si mijlocii vor depune numai electronic declaratiile fiscale începând cu obligatiile aferente lunii octombrie, a anuntat Agentia Natională de Administrare Fiscală (ANAF). Declaratiile mentionate se depun prin accesarea site-ului http://www.e-guvernare.ro, iar documentele trebuie semnate folosind semnatura electronică.

   Astfel, la data de 25 noiembrie, vor fi transmise prin intermediul Sistemului Electronic Național (SEN) declarațiile privind obligațiile de plata la bugetul de stat, impozitul pe profit, obligațiile de plată la bugetele asigurărilor sociale și fondurilor speciale, precum și deconturile privind accizele, impozitul la țiteiul din producția internă, cel de TVA și cel special de TVA.

   Totodată, va fi transmisă declarația recapitulativă privind livrările/achizițiile/prestările intracomunitare și declarația rectificativă.

   De la 1 august 2009, companiile mijlocii sunt acele firme care au o cifră de afaceri cuprinsă între 6,7 milioane lei și 70 milioane lei. Companiile mari sunt societățile cu afaceri de peste 70 milioane de lei.

   Legat de aceeasi tema, citez si din Contribuabilii mari si mijlocii isi vor depune declaratiile fiscale doar prin internet:

   Contribuabilii mari si mijlocii vor depune declaratiile fiscale numai electronic incepand cu obligatiile aferente lunii octombrie, se arata intr-un comunicat al Autoritatii Nationale de Administrare Fiscala (ANAF). Astfel, de la data de 25 noiembrie 2010, contribuabilii vor transmite prin intermediul Sistemului Electronic National un numar de noua declaratii.
   „ANAF incurajeaza persoanele care nu se incadreaza in categoria contribuabililor mari sau mijlocii sa utilizeze mijlocul electronic de depunere a declaratiilor fiscale ca metoda alternativa de declarare„, se mai arata in comunicat.
   Aceste declaratii se depun prin accesarea site-ului http://www.e-guvernare.ro, iar documentele trebuie semnate prin utilizarea certificatului calificat emis de un furnizor de servicii de certificare acreditat in conditiile Legii privind semnatura electronica.

   Ideea e ca nimeni sa nu scape. Nici cei din varful muntelui. Iata ce putem citi in articolul Ţăranii vor putea face click să-şi plătească ratele:

   PROIECT. Toate primăriile ar putea fi obligate să implementeze sistemul de plată online a taxelor şi impozitelor. Până în 2012, şi locuitorii de la sat ar putea plăti online impozitele. Cel puţin asta prevede un proiect de Guvern.

   Autorităţile Publice Centrale şi Locale care desfăşoară activităţi de încasare a taxelor şi impozitelor de la cetăţeni vor fi obligate se intre în Sistemul Naţional de Plată a Taxelor şi Impozitelor – Ghiseul.ro.

   Acesta este un proiect de hotărâre de guvern elaborat de Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale. În proiect nu este specificat, însă, modalitatea de a-i face pe cei care nu se descurcă pe internet, sau să folosească un computer, să-şi poată plăti datoriile către stat.

   ”În prima etapă a proiectului, în primele 7 luni după adoptarea prezentei Hotărâri, vor fi înrolate în cadrul Sistemului Municipiile reşedinţă de Judeţ precum şi toate oraşele şi Municipiile cu populaţie de peste 100.000 locuitori”, se precizează în nota de fundamentare a proiectului de Hotărâre de Guvern elaborată de Ministerul Comunicaţiilor. În etapa a II-a a proiectului vor fi incluse în sistem localităţiile care au o populaţie de până la 100.000 locuitori.

   Şi ţăranii vor putea plăti taxele online

   În ultima etapă a proiectului, vor fi înrolate în sistem, în termen de şase luni de la încheierea celei de-a doua etape, autoritatile cu statut de comună precum şi alte instituţii care nu au fost vizate de primele două etape, care desfaşoara activităţi de colectare a taxelor şi impozitelor, mai prevede proiectul de HG. ”Beneficiarii direcţi ai acestui serviciu vor fii atât cetăţenii şi persoanele juridice precum şi Statul Roman prin diversificarea opţiunilor cetăţeanului de interacţiune cu Statul”, au explicat reprezentanţii Ministerului Comunicaţiilor. 

   Comentariu saccsiv:

   Sa ne amintim ce se spunea la inceputul anului:

    Din 2011, fiecare cetăţean va plăti pe internet, cu o semnătură electronică, toate dările către stat. Cu un click, statul va urmări toate tranzacţiile şi actele online ale cetăţeanului. Aşa numita semnătură electronică se va obţine, contra cost, benevol anul acesta şi obligatoriu la anul, prin completarea datelor din buletin. Ea va avea o dublă menire: 1. oficial va ajuta cetăţenii şi companiile să-şi plătească uşor dările către stat; 2. va ajuta statul să-şi monitorizeze cetăţenii – practic, orice demers personal, care va presupune interacţiunea directă sau indirectă cu orice oficialitate sau chiar şi cu alte persoane fizice ori juridice va fi consemnat electronic şi va putea fi consultat de cei abilitaţi.

   „Va exista o perioadă de acomodare cu acest serviciu, dar hotărârea mea de nezdruncinat este ca plata la ghişeu să dispară, cu totul, până la sfârşitul anului viitor. Până atunci, toţi cetăţenii vor fi obligaţi să îşi obţină şi să îşi utilizeze semnăturile electronice„, declara ministrul Comunicaţiilor.

   Utilizarea semnăturii electronice nu se va limita, însă, la plata electronică a dărilor către stat. Pe măsura dezvoltării serviciului eRomânia la capacitate maximă, practic orice demers oficial va presupune utilizarea semnăturii electronice: „Înscrierea copilului la şcoală, înmatricularea maşinii, rezervarea biletelor de tren, comanda unui buchet de flori – totul, absolut se va face cu semnătura electronică„, mai spunea Gabriel Sandu.

   Obiectivul principal este ca, pana la sfarsitul lui 2013, toata Europa sa fie acoperită 100 la suta de reteaua broadband.

   Gabriel Sandu preciza ca tara noastra s-a pus de acord „vis-a-cis de agenda digital-europeana”. „Toata Europa pregateste revolutia digitala”.

   Sa ne amintim si ca Toma Cimpeanu, seful echipei e-Romania in ministerul Comunicatiilor (MCSI) il considera un proiect care “nu va putea fi oprit de nimeni” si cu care “nimeni nu-si va permite sa se joace”.

   Cititi va rog si:

Seful e-Romania: un proiect care „NU VA PUTEA FI OPRIT DE NIMENI”

Comentariul zilei (25.08.2010): Imbulzeala de acum de la ghisee e gandita special pentru a imbratisa cu totii eRomania? Sa ne amintim ca este numit de autoritati un proiect care “NU VA PUTEA FI OPRIT DE NIMENI” si cu care “NIMENI NU-SI VA PERMITE SA SE JOACE” …

La ce se refera BASESCU cand zice: „există o hotărâre CSAT care obligă la unificarea infrastructurilor de transmisie baze de date până la sfârşitul anului”?

   Unde se va ajunge? Cam aici:

Comentariul zilei (26.08.2010): Un COSMAR bate la usa. Se va declansa cand cetatenii vor avea noile acte cu cip iar eRomania va fi functional … 

   Multe din cele ce se petrec in jurul nostru sunt legate intre ele si o recunosc chiar oamenii SISTEMULUI. Asadar:

   Obiectivul principal este ca, pana la sfarsitul lui 2013, toata Europa sa fie acoperită 100 la suta de reteaua broadband.

   De ce? Deoarece este necesar ca:

 Înscrierea copilului la şcoală, înmatricularea maşinii, rezervarea biletelor de tren, comanda unui buchet de flori – totul, absolut se va face cu semnătura electronică

   Urmatorul pas va fi:

INTERNETUL OBIECTELOR – RFID: Rezolutia Parlamentului European din 15 iunie 2010. Sau cum ni se construieste o cusca invelita in staniol frumos colorat

Comentariul zilei (23.09.2010): legatura dintre WEB 3.0 si RFID

   In aceasta ecuatie, o componenta esentiala vor avea buletinele cu cip, dar si cardurile de sanatate, carnetele de soferi, cardurile bancare, etc.

   Si iata cum, la final, ajungem in momentul in care daca nu esti in sistem, iti va fi extrem de greu sa supravietuiesti. Adica, acel moment va fi antecamera timpurilor groazei, cand fara semnul fiarei nu vom mai putea cumpara sau vinde. Iar multa vreme pana atunci nu mai e.

   Iata astfel de ce trebuie sa ne rupem de pe acum de sistem, caci mai tarziu ne va fi greu, daca nu chiar imposibil … Trebuie sa ne invatam de pe acum cu oarece greutati inerente iesirii din sistem. Dar acum inca se mai poate sa ne descurcam si altfel. E ca un soi de antrenament. Razboinicul nu intra in lupta fara o perioada de pregatire si nici sportivul nu intra in ring fara sa fi tras de fiare. Ei bine, daca acestia stiu cum trebuie procedat, noi crestinii de ce dormim inca pe noi? Momentul in care va trebuie sa urcam pe ring bate la usa. Cum ne va gasi?

   Fratilor, antrenamentul nostru trebuie sa fie rugaciunea, propovaduirea, marturisirea, faptele crestinesti si obisnuinta de a trai in afara sistemului.

14 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on octombrie 22, 2010 at 5:19 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. IOAN said, on octombrie 22, 2010 at 5:29 pm

    SISTEMUL LOVEŞTE DIN PLIN. DICTATURA ELECTRONICĂ BATE MAI TARE ACUM şi cu cât BATE MAI TARE cu atât devine mai DIABOLIC. DACĂ UNII CREDEAU CĂ acest SISTEM SE VA IMPLEMENTA CUMVA PRIN ANII 2020 ACUM POT VEDEA CĂ BATE LA UŞĂ.

    Apreciază

  3. Fulger said, on octombrie 22, 2010 at 7:14 pm

    Te rog Saccsiv sa postezi daca doresti aceste informati sunt foarte importante. http://roaim.net.tc/?a=articles&p=382

    Apreciază

    • oarecare said, on octombrie 22, 2010 at 10:58 pm

      Rugăciune găsită în buzunarul unui soldat rus necunoscut căzut în timpul celui de-al doilea război mondial
      Mă auzi Tu, Doamne? Nu Ţi-am vorbit niciodată, dar acum vreau să mă închin Ţie. Ştii că din fragedă copilărie mi s-a spus că nu exişti, iar eu eram aşa de prost, încât am crezut. N-am avut niciodată conştiinţa frumuseţii creaţiei Tale. Astăzi, deodată, văzând adâncul nemăginirii, acest cer înstelat desupra mea, mi s-au deschis ochii. Uimit, am înţeles lumina lui. Cum am putut fi atât de groaznic de înşelat? Nu ştiu, Doamne, dacă îmi întinzi mâna, dar eu Îţi încredinţez această minune şi Tu vei înţelege: în străfundul acestui iad teribil, lumina a izbucnit în mine şi Te-am văzut. La miezul nopţii vom ataca, dar nu mi-e frică, Tu ne priveşti. Ascultă! Se dă alarma. Ce voi face? Îmi era aşa de bine cu Tine. Vreau să-Ţi mai spun ceva: Tu ştii că lupta va fi grea. Poate că în noaptea asta voi bate la uşa Ta. Cu toate că nu Ţi-am fost niciodată prieten, îmi vei da voie să intru când voi sosi?
      Dar nu plâng, vezi ce mi se întâmplă, mi s-au deschis ochii! Iartă-mă, Doamne! Plec şi nu mă voi mai întoarce, cu siguranţă, dar, ce minune! Nu mai mi-e frică de moarte!

      Rugăciunea credinciosului pentru patrie
      Doamne, Dumnezeul nostru, întru Tine cred și întru tine nădăjduiesc și al Tău ajutor îl cer. Ia aminte, Doamne la glasul rugăciunii mele și mă miluiește după mulțimea milei Tale. Apără și păzește, Doamne, patria noastră de toată reaua întâmplare ca sub scutul Tău cel puternic să ne zidim o țară tot mai frumoasă, în care binele, libertatea și dreptatea să fie atotstăpânitoare și pe care s-o apărăm de toți vrăjmașii văzuți și nevăzuți. Revarsă și asupra mea milele Tale cele bogate și mă povățuiește pe calea poruncilor Tale, căci spre Tine îmi îndrept gândul și mintea și inima și cer ajutorul Tău în toate împrejurările vieții mele. Apără-mă Doamne, și mă păzește de tot răul sufletesc și trupesc, întărește-mă cu mâna Ta cea atotputernică spre a-mi împlini cu vrednicie și în chip desăvârșit slujba care-mi este încredințată ca totdeauna cu toții să Te binecuvântăm și să Te lăudăm în veci. Amin.

      Rugăciune pentru izbavirea de Antihrist
      a Sfântului Anatolie († 1922) de la Optina
      Să mă izbăveşti, Doamne, de cursele vicleanului şi urâtorului de Dumnezeu, antihrist, celui ce va să vină curând şi ascunde-mă de răutatea lui în pustia cea tainică a mântuirii Tale. Dăruieşte-mi, Doamne, putere şi bărbăţie ca să mărturisesc cu tărie Numele Tău cel Sfânt, să nu fug de frica diavolului şi să nu mă lepăd de Tine, Mântuitorul şi Răscumpărătorul meu, nici de Sfânta Ta Biserică. Dăruieşte-mi, Doamne, şi ziua şi noaptea, plângere şi lacrimi pentru păcatele mele şi Te îndură de mine, Doamne, în ceasul Înfricoşătoarei Tale Judecăţi ! Amin.

      Apreciază

      • oarecare said, on octombrie 22, 2010 at 11:46 pm

        Rugăciune pentru binele obștesc

        Miluiește-ne pe noi, Dumnezeule, după mare mila Ta, rugămu-ne Ție, auzi-ne și ne miluiește pe noi. Încă ne rugăm pentru ca să se păzească orașul (satul) acesta și toate orașele și satele de ciumă, de foamete, de cutremur, de potop, de foc, de sabie, de venirea altor neamuri asupra noastră, și de războiul cel dintre noi, și pentru ca blând, milostiv și lesne iertător să ne fie bunul și iubitorul de oameni Dumnezeul nostru, și să întoarcă toată mânia, care se pornește asupra noastră, și să ne scape de mustrarea Lui, care cu dreptate este asupra noastră și să ne miluiască pe noi.
        Auzi-ne pe noi, Dumnezeule, Mântuitorul nostru, nădejdea tuturor marginilor pământului și a celor ce sunt pe mare, departe, și, Milostive, milostiv fii nouă Stăpâne pentru păcatele noastre și ne miluiește pe noi. Că milostiv și iubitor de oameni Dumnezeu ești, și Ție slavă înălțăm, Tatălui și Fiului și Sfântului Duh, acum și în pururea și în vecii vecilor. Amin.

        Apreciază

      • oarecare said, on octombrie 22, 2010 at 11:48 pm

        Rugaciune de unire a Arhimandrit Sofronie Saharov
        Doamne Iisuse Hristoase, Mielul lui Dumnezeu, Cela ce ridici păcatul lumii, Cela ce înălțându- Te pe muntele Golgotei ne-ai răscumpărat din blestemul legii și ai zidit din nou chipul Tău cel căzut, Cela ce pe Cruce mâinile Ți-ai întins spre a aduce laolaltă pe toți copiii Lui Dumnezeu cei risipiți și trimițind pe Preasfântul Duh, la unire pe toți i-ai chemat. Tu dar, raza Tatălui fiind, înainte de a păși spre această mare lucrare de sfințenie a răscumpărării lumii, Te-ai rugat către Tatăl Tău ca toți una să fim, precum și Tu una ești împreună cu Tatăl și cu Duhul Sfânt.
        Însuți dăruiește nouă har și înțelepciune ca să împlinim în toate zilele această poruncă și ne întărește în nevoința acelei iubiri pe care o ai poruncit-o nouă zicând: ,,să vă iubiți unul pe altul precum și Eu v-am iubit pe voi”.
        Prin Duhul Tău cel Sfânt dăruiește nouă puterea de a ne smeri unul către altul, luând aminte la aceea, că cel ce iubește mai mult, mai mult se și smerește; învață-ne să ne iubim unii pe alții, să ne rugăm unii pentru alții; să ne purtăm poverile unii altora cu răbdare și ne unește în legătura neclintită a dragostei în numele Tău cel Sfânt dând nouă și a vedea în fiecare din frații și surorile noastre chipul Slavei Tale Celei negrăite și a nu uita că fratele nostru este viața noastră.
        Așa Doamne, Cela ce ne-ai adunat laolaltă întru bunăvoirea Ta, fă-ne pe noi a fi cu adevărat o familie, viețuind cu o singură inimă, cu o voie, întru o singură iubire, după sfatul Tău cel mai înainte de veci. Umbrește lucrarea aceasta și o acoperă cu acoperământul Preacuratei Maicii Tale și a tuturor Sfinților Tăi, binecuvântând și ocrotind pe fiecare ce se ostenesc în lucrarea faptelor bune.
        Păzește-ne adică de gânduri stricăcioase, de cuvinte necuvioase și de înclinări ale inimii ce surpă pacea și încrederea; ca să dăinuiască această lucrare, întemeiată fiind, pe piatra Sfântului Tău Cuvânt, ca toți să aflăm odihna întru Tine, Blândul și Smeritul Împărat al nostru, acum și pururea și în vecii vecilor, Amin.

        Apreciază

    • oarecare said, on octombrie 22, 2010 at 11:01 pm

      Rugăciunea Sfântului Siluan Athonitul pentru lume
      Doamne, îndreptează-ne, precum o mamă duioasă îşi îndreptează copiii săi mici.
      Dă fiecărui suflet să cunoască bucuria mântuirii Tale şi puterea ajutorului Tău.
      Dă uşurare sufletelor chinuite ale poporului Tău şi pe noi, pe toţi, ne învaţă prin Duhul Sfânt, să Te cunoaştem pe Tine.
      Se chinuieşte sufletul omenesc pe pământ, Doamne, şi nu poate să se întărească cu mintea întru Tine, pentru că nu Te cunoaşte pe Tine, nici bunătatea Ta.
      Mintea noastră este întunecată de grijile lumeşti şi nu putem pricepe bunătatea dragostei Tale. Tu ne luminează.
      Milostivirii Tale toate îi sunt cu putinţă.
      Tu ai spus în Sfânta Evanghelie, că morţii vor auzi glasul Fiului lui Dumnezeu şi vor învia. Aşa fă acum: ca sufletele noastre moarte să audă glasul Tău şi să învie, întru bucurie.

      Rugăciunea pentru lume a Cuv. Paisie Aghioritul
      Dumnezeul meu, să nu-i părăseşti pe robii Tăi care trăiesc departe de Biserică; dragostea Ta să-i aducă pe toţi lângă Tine.
      Pomeneşte, Doamne, pe robii Tăi care suferă de cancer.
      Pomeneşte, Doamne, pe robii Tăi care suferă de boli uşoare sau grave.
      Pomeneşte, Doamne, pe robii Tăi care suferă de infirmităţi trupeşti.
      Pomeneşte, Doamne, pe robii Tăi care suferă de infirmităţi sufleteşti.
      Pomeneşte, Doamne, pe conducătorii ţărilor şi ajută-i să conducă creştineşte.
      Pomeneşte, Doamne, pe copiii care provin din familii cu probleme.
      Pomeneşte, Doamne, pe familiile care au probleme şi pe cei divorţaţi.
      Pomeneşte, Doamne, pe orfanii din toată lumea, pe toţi cei îndureraţi şi nedreptăţiţi în această viaţă, pe văduvi şi pe văduve.
      Pomeneşte, Doamne, pe toţi cei întemniţaţi, pe anarhişti, pe narcomani, pe ucigaşi, pe făcătorii de rele, pe hoţi, luminează-i şi ajută-i să se îndrepteze.
      Pomeneşte, Doamne, pe toţi cei înstrăinaţi.
      Pomeneşte, Doamne, pe toţi cei ce călătoresc pe mare, pe uscat şi prin aer, şi-i păzeşte.
      Pomeneşte, Doamne, Biserica noastră, pe slujitorii sfinţiţi ai Bisericii şi pe credincioşi.
      Pomeneşte, Doamne, toate frăţiile monahale, pe stareţi şi pe stareţe, pe monahi şi pe monahii.
      Pomeneşte, Doamne, pe robii Tăi care sunt în vreme de război.
      Pomeneşte, Doamne, pe robii Tăi care sunt prigoniţi.
      Pomeneşte, Doamne, pe robii Tăi care sunt precum păsările vânate.
      Pomeneşte, Doamne, pe robii Tăi care şi-au lăsat casele şi serviciile lor şi se chinuiesc.
      Pomeneşte, Doamne, pe săraci, pe cei fără casă şi pe refugiaţi.
      Pomeneşte, Doamne, toate popoarele, să le ţii în braţele Tale, să le acoperi cu Sfântul Tău Acoperământ, să le păzeşti de orice rău şi de război. Şi iubita noastră ţară, zi şi noapte să o ţii la sânul Tău, să o acoperi cu Sfântul Tău Acoperământ, să o păzeşti de orice rău şi de război.
      Pomeneşte, Doamne, familiile chinuite, părăsite, nedreptăţite, încercate şi dăruieşte-le lor milele Tale cele bogate.
      Pomeneşte, Doamne, pe robii Tăi care suferă de tot felul de boli sufleteşti şi trupeşti.
      Pomeneşte, Doamne, pe robii Tăi care ne-au cerut nouă să ne rugăm pentru ei.

      Rugăciune pentru vrăjmaşi
      a Sfântului Nicolae Velimirovici
      Doamne binecuvântează pe vrăjmaşii mei! Şi eu îi binecuvântez şi nu-i blestem! Vrăjmaşii m-au împins şi mai mult spre Tine, în braţele Tale, mai mult decât prietenii. Aceştia m-au legat de pământ şi mi-au răsturnat orice nădejde spre pământ. Vrăjmaşii m-au făcut străin faţă de împărăţiile pământeşti şi un locuitor netrebnic, faţă de pământ. Precum o fiară prigonită, aşa şi eu, prigonit fiind, în faţa vrăjmaşilor, am aflat un adăpost mai sigur, ascunzându-mă sub cortul Tău, unde nici vrăjmaşii, nici prietenii, nu pot pierde sufletul meu.
      Doamne, binecuvântează pe vrăjmaşii mei! Şi eu îi binecuvântez şi nu-i blestem.
      Ei au mărturisit în locul meu păcatele mele în faţa lumii. Ei m-au biciuit, când eu m-am cruţat de biciuire. Ei m-au chinuit atunci când eu am fugit de chinuri.
      Ei m-au hulit atunci când eu m-am măgulit pe mine însumi. Ei m-au scuipat atunci când eu m-am mândrit cu mine însumi.
      Doamne, binecuvântează-i…
      Când eu m-am făcut înţelept, ei m-au numit nebun. Când m-am făcut puternic, ei au râs de mine ca de un pitic. Când am vrut să conduc pe oameni ei m-au împins înapoi. Când m-am grăbit să mă îmbogăţesc, ei m-au smucit înapoi cu mână de fier. Când m-am gândit să dorm liniştit, ei m-au trezit din somn.
      Când mi-am zidit casă pentru viaţă lungă şi liniştită, ei au răsturnat-o şi m-au izgonit afară. Într-adevăr vrăjmaşii m-au dezlegat de lume şi mi-au prelungit mâinile până la veşmântul Tău.
      Doamne, binecuvântează-i…
      Binecuvântează-i şi-i înmulţeşte; asmute-i şi mai mult împotriva mea, ca fuga mea spre Tine să fie fără întoarcere; ca să se rupă nădejdea mea în oameni ca pânza de păianjen; ca smerenia să împărăţească deplin în inima mea; ca inima mea să devină mormântul celor rele. Ca toată comoara mea să o aduni în ceruri. Ah, de m-aş elibera odată de autoamăgire, care m-a încâlcit într-o mreajă cumplită a vieţii înşelătoare!
      Vrăjmaşii m-au învăţat să ştiu ceea ce puţin ştiu în lume: că omul nu are pe pământ vrăjmaşi afară de sine însuşi. Doar acela urăşte pe vrăjmaşi, care nu ştie că vrăjmaşi nu sunt vrăjmaşi, ci prieteni severi.
      De aceea, Doamne, binecuvântează pe prietenii şi pe vrăjmaşii mei!
      Sluga blestemă pe vrăjmaşi căci nu ştie, iar Fiul îi binecuvântează căci ştie. Fiul ştie că vrăjmaşii nu pot să se atingă de viaţa lui. De aceea El păşeşte liber între ei şi se roagă lui Dumnezeu pentru aceştia.
      Doamne binecuvântează pe vrăjmaşii mei! Şi eu îi binecuvântez şi nu-i blestem!

      Apreciază

    • oarecare said, on octombrie 22, 2010 at 11:04 pm

      Și o preafrumoasă rugăciune pentru cei căzuți în patimi, căci împotriva lor trebuie să luptăm de fapt:

      Rugăciunea celui căzut in patimă
      Iată, Doamne, Tu și eu. Uită-te la mine ce-am ajuns, ce-a mai rămas din zidirea Ta. Uită-te și mă plânge, că eu singur nu mă pot plânge. Eu nu te mai înteleg și nu te mai voiesc, eu am o altă viață, care îmi pare mai interesantă și mai atrăgătoare. Du-te de la mine, că sunt om păcătos. Niciodată nu te-am iubit și nu te-am ascultat. Știu că ești aici, dar nu te simt și nu te recunosc. Tu însă nu te depărta, așteaptă până mă scol, ajută-mă Tu să mă scol, că Tu m-ai zidit și poți cu mine toate câte voiești. Nu mă lepăda de la fața Ta și Duhul Tău cel Sfânt nu-L lua de la mine. Că, iată, n-am mai rămas decât numai Tu și eu. Numai noi amândoi am rămas. Să nu Te scârbeasca păcatele mele și să te duci. Rămâi cu mine, chiar dacă nu te văd, chiar dacă nu te simt, chiar dacă nu te ascult. Chiar și atunci când nu voi mai vrea să rămâi, Tu să rămâi. Că Tu esti cel care ne dai viață și care din moarte iarăși ne vei ridica, și fără Tine suntem nimic, Doamne. Și Ție, Bunule, după cum putem, toți slavă înălțăm, Tatălui și Fiului și Sfântului Duh, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin

      Rugăciune către Cuviosul Moise Arapul pentru vindecarea de patima băuturii
      Mare este puterea pocăinţei! Nemăsurată este puterea lui Dumnezeu! Tu, Cuvioase Moise, dintâi tâlhar ai fost, dar apoi îngrozindu-te de păcatele tale, ai dobândit înfrângere de inimă pentru ele şi întru pocăinţă ai intrat în cinul monahicesc, şi astfel, întru mare plângere pentru fărădelegile tale de mai înainte şi întru ostenitoarele nevoinţe ale postirii şi rugăciunii ai petrecut zilele tale până la sfârşit, şi te-ai învrednicit prin harul lui Hristos de iertare şi de darul facerii de minuni.
      O, Cuvioase, care de la păcate grele ai ajuns la fapte bune preaminunate! Ajută şi robilor lui Dumnezeu (numele) care sunt traşi la pierzare, prin vătămarea sufletului nemuritor şi a trupului, care este biserică a Duhului Sfânt, de întrebuinţarea fără de măsura a băuturii, dar care se roagă ţie. Pleacă spre dânşii privirea ta cea milostivă şi nu îi trece cu vederea, ci ia aminte la dânşii, care la tine aleargă.
      Roagă, Sfinte Moise, pe Stăpânul Hristos, ca El, Cel Milostiv, să nu îi lepede pe dânşii, neputincioşii şi nefericiţii, pe care a pus stăpânire patima băuturii, şi să nu se bucure diavolul de pierzarea lor, fiindcă toţi, ca zidiri ale lui Dumnezeu, am fost răscumpăraţi prin Preacuratul Sânge al Fiului Lui. Auzi deci, Cuvioase Moise, rugăciunea lor şi a noastră. Goneşte de la dânşii pe diavolul, dăruieşte-le putere să-şi biruie patima, adu-i pe calea pocăinţei, slobozeşte-i din robia beţiei, izbăveşte-i din pierzarea băutului fără măsură, ca înnoindu-se întru trezvie duhovnicească şi întru minte luminată să îndrăgească toată înfrânarea şi buna credinţă şi veşnic să proslăvească pe Dumnezeu Cel Atotbun, Care pururea mântuieşte zidirea Sa, Căruia I se cuvine slava, cinstea şi închinăciunea în vecii vecilor. Amin.

      Apreciază

  4. agerstress said, on octombrie 22, 2010 at 10:06 pm

    Ultima etapa va fi evident, „semnatura” de pe mana dreapta sau de pe frunte. Asta e directia spre care se forteaza lucrurile.
    Subscriu si eu la comentariul lui Pr. Vasile (on octombrie 22, 2010 at 8:23 pm).

    Apreciază

  5. Iones said, on octombrie 22, 2010 at 10:40 pm

    Ultima etapa semnatura electronica se va face cu ajutorul cipului implantat in mana DREAPTA pentru 95% din populatia globului aflata in evidenta sistemului… Iar ceilalti 5% carora le va lipsi mana dreapta (invalizi) cipul li se va implanta in frunte sau sub scalp (partea frontala a capului)… – cifrele date sunt fictive-

    Asta cred eu ca va fi ultima etapa cand sistemul va impune si inchinarea la antihrist pentru cei care vor vrea sa beneficieze de asa-zisele „inlesniri” ale sistemului gandit si organizat de insusi antihrist…

    Apreciază

  6. fanu said, on octombrie 23, 2010 at 3:57 pm

    Apreciază

  7. […] SISTEMUL A TURBAT si se grabeste: In prima etapa, deja companiile mari si mijlocii vor depune declar… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.