SACCSIV – blog ortodox

Expertii recunosc ca VACCINUL impotriva GRIPEI PORCINE ar putea cauza o boala nervoasa fatala

Posted in Uncategorized by saccsiv on octombrie 22, 2010

Fears: GBS victim Hilary Wilkinson wants more research on the vaccine

   Victima GBS (sindromului Guillan Barre) doreste o studiere mai profunda a vaccinului

   Citez din articolul Experts admit swine flu jab ‘may cause’ deadly nerve disease:

   Responsabili din sanatate au luat pentru prima data in considerare posibilitatea ca vaccinul impotriva gripei porcine sa aibe legatura cu marirea riscului de contractare a unei stari nervoase fatale. 

   Expertii examineaza momentan o posibila conexiune intre controversata injectie si sindromul Guillan-Barre, potrivit comunicatului MHRA (Medicines and Healthcare products Regulatory Agency)

   Pana acum, Guvernul a insistat mereu asupra lipsei de dovezi care sa faca legatura intre starea de paralizie si vaccinul H1N1.

   Dupa ce ziarul The Mail on Sunday a facut public in august 2009 faptul ca doctorilor li se cerea monitorizarea cazurilor de GBS in timpul pandemiei gripei porcine, o scrisoare a directorului Agentiei de Protectie a Sanatatii, Justin McCracken preciza : „Nu exista nici o dovada care sa sugereze ca marirea riscului contractarii sindromului Guillan Barre e o conseciinta a vaccinarii impotriva gripei porcine

   Acum, raportul nou-publicat al MHRA sugereaza ca pozitia Guvernului s-a schimbat.

   Acesta precizeaza ca: „Luand in considerare incertitudinile in actualele informatii si ca si in cazul vaccinurilor impotriva gripei sezoniere, un risc ceva mai ridicat de contractare a sindromului Guillan Barre in urma vaccinarii contra H1N1 nu trebuie ignorat. Studiile epidemiologice sunt in plina desfasurare pentru a analiza aceasta posibila legatura.

   Nu se stie exact care este cauza contractarii sindromului Guillan Barre dar boala ataca nervii impiedicandu-i sa transmita semnale muschilor in mod eficient.

   Boala poate cauza paralizie partiala, in general fiind afectate mainile si picioarele, putand insa fi fatala.

   Hilary Wilkinson, 58, din Maryport, Cumbia, mama a doi copii, a contractat sindromul Guillan Barre in urma unei infectii la nivelul pieptului si a trebuit sa petreaca 3 luni in spital invatand din nou sa vorbeasca si sa mearga.

   „E o boala teribila si cred ca efectele vaccinului impotriva gripei porcine ar trebui studiate mai atent” a spus ea.

   Un vaccin folosit impotriva unui caz diferit de gripa porcina in SUA in 1976 a condus la moartea a 25 de persoane, comparativ cu moartea unei singure persoane cauzata de gripa porcina insasi.

   Printre temerile unei repetari, neurologilor li s-a cerut sa tina evidenta cazurilor de GBS in zonele din UK unde gripa porcina s-a raspandit. Milioane de oameni vor fi expuse anul asta vaccinului impotriva gripei porcine ca rezultat al includerii celui din urma in categoria vaccinurilor contra gripei sezoniere.

   Expertii din guvern afirma ca nu exista nici o dovada a unei mariri a riscului  precum in 1976, dar un raport al MHRA  arata ca se verifica posibilitatea unui risc mai mic.

   MHRA s-a confruntat cu 15 posibile cazuri de GBS dupa vaccinare, 6 milioane de doze Pandemrix de vaccin impotriva gripei porcine fiind distribuite. Nu se stie daca gripa porcina sau vaccinul sunt cauza posibilelor cazuri de GBS de mai sus.

   Un purtator de cuvant al MHRA a afirmat ca riscul vaccinului nu s-a schimbat si ca raportul „doar dezvolta” analiza cazurilor de GBS care se se afla in continua desfasurare.

   Cititi va rog si:

VIDEO: Gravele urmari ale vaccinarii in masa impotriva gripei porcine din … 1976

Un răspuns

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on octombrie 22, 2010 at 6:10 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: