SACCSIV – blog ortodox

REVOLUTIA se extinde si in SUDAN?

Posted in SUDAN by saccsiv on ianuarie 31, 2011

Citez din articolul Lumea araba, in flacari – Revolta si in Sudan:

Sudanul a devenit ultima tara araba in care au izbucnit proteste pentru rasturnarea dictatorului aflat la putere, revolta studenteasca fiind inspirata de cele din Tunisia si Egipt.
Un student a murit in confruntarile cu politia, iar peste alti 100 au fost arestati, conform The Wall Street Journal.
Demostratia, care a strans peste 500 de oameni in piata centrala din capitala Khartoum, a fost in cele din urma imprastiata de politie, care i-a atacat pe studenti cu bate, gaze lacrimogene si chiar cutite. Proteste asemanatoare au mai izbucnit si in alte orase, ziua aleasa fiind tocmai cea in care s-a anuntat ca Sudanul de Sud a votat pentru independenta fata de restul tarii, intr-un referendum.
Participantii s-au organizat pe Facebook si au demonstrat fata de preturile mari, coruptie, nepotism, saracie si autoritarismul presedintelui Omar al-Bashir. In decembrie, o demonstratie mai importanta a avut loc in tara, din cauza cresterii pretului alimentelor.
Studentii sudanezi au strigat sloganuri anti-guvernamentale si au cerut repetarea scenariului din Tunisia si in tara lor. Lumea araba a fost cuprinsa de tulburari dupa ce revolta populara din Tunisia de acum trei saptamani a dus la fuga presedintelui Zine el-Abidine Ben Ali. Imediat dupa, au izbucnit mari revolte in Egipt, care au intrat deja intr-a saptea zi, dar si unele de mai mica amploare in Yemen, Algeria sau Iordania.
Lumea araba are in comun faptul ca e in general condusa de dictatori, iar populatia se confrunta din aceasta cauza cu saracie, coruptie, somaj si o proasta guvernare.

Cititi va rog si:

Iminente revolte in lumea araba?

“Revolutia WikiLeaks” in TUNISIA?

Egipt – o revolutie dupa manual … S-o studiem cu atentie, ca sa stim la ce ne asteptam

REVOLUTIA se extinde si in YEMEN?

11 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on ianuarie 31, 2011 at 7:02 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. Viorel said, on ianuarie 31, 2011 at 7:06 pm

    Dumnezeu sa il ierte!

    Apreciază

  3. elena said, on ianuarie 31, 2011 at 7:19 pm

    Cu durere am aflat de trecerea la cele vesnice a IPS Bartolomeu!Bunul Dumnezeu sa il odihneasca cu dreptii!Iar noi sa ne mangaiem cu gandul ca am mai castigat in ceruri,un rugator pentru neamul nostru!

    Apreciază

  4. natalia said, on ianuarie 31, 2011 at 7:54 pm

    Asta este efectul de turma datoratin mare parte si globalizarii.Tinerii probabil in mare parte secularizati nu cunosc alt fel de rezistenta si de atitudine …Pt mine pritestele astea anarhice au o tenta de impusivitate si instinct primar.Mie mi se pare ca se muta violenta ultrasilor de pe stadioane in strada prin incaierarile cu jandarnii …eu una nu-mi doresc sa -mi iau bastoane in cap de la politistii si creieul smirgheluit.Si toti revolutionarii astia se considera probabil un fel de martiri -Doamne iarta-mi exprimare-,un fel de eroi…la asta s-a ajuns intr-o lume lipsita de Dumnezeu.Tot ce e probabil ca protestele sunt justificate dar din pacate sunt tardive si ele nu rezolva si nu vor rezolva nimic…revotatii de fapt se inregimenteaza colectiv fara voia lor explicita facand jocul altora care nu le vor deloc binele.Prin protestele violente nu vor rezolva nimic ba mai mult vor da mana libera celor ce conduc din umbra sa implementeze controlul total de tip politienesc.Totusi sa e rugam pt toata lumea.Romania insa ca si tara crestina ar putea gasi o cale de rezistenta prin credinta in masura in care necazurile ii vor intoarce pe fratii nostri la Hristos.Apocalipsa dupa ,cum spunea Ips Bartolomeu trebuie sa se intample asa cum este scris, de noi insa depinde daca vremurile acelea le vom apuca -semne sunt destule din pacate-sau nu, si modul in care o vom traversa…Doamne ajuta!

    Apreciază

  5. gerik64 said, on ianuarie 31, 2011 at 8:01 pm

    Incredibil ce se intimpla in Africa.Ce le-a facut de ia lovit pe toti revolutiile parca sunt programati.Ciudat tare ciudat.

    Apreciază

  6. DM said, on ianuarie 31, 2011 at 8:41 pm

    Poate urmeaza Maroc, Yemen, Kuweit si ceilalti.
    Nu se poate fara o „revolta” totala a statelor arabe.

    Cu aceste „revolte” pretul petrolului va atinge masuri greu de imaginat in tara noastra, mai ales daca vor fi puse in actiune sabotajele la rafinarii si benzinarii.

    Cooptand aceste cresteri spectaculoase ale pretului petrolului cu o penurie artificiala de alimente, vom avea o populatie ce nu-si va mai putea procura hrana cea de toate zilele.
    Vor urma cel mai probabil manifestaii de strada, urmate de furturi si omoruri- catalistul poate fi servit de incendierea rafinariilor si benzinariilor.

    Politia nu va inteveni in forta, iar oamenii vor fi lasati la voia intamplarii-exemplul Egipt. Cei din orase vor avea de suferit primii.
    La inceput se vor orienta spre furtul de lectronice si alte lucruri ce nu si-au putut procura in democratia noastra de 20 de ani.
    Dupa ce nu vom mai avea electricitate decat cu pipeta, se vor destepta si vor fura alimente. In final vor urma unelte si dat iama in sate. Cei mai feriti vor fi cei din varf de munte.
    Vor fi bande organizate ce vor jefui si omori la drumul mare. Nu vor mai avea frica de nimic.
    Se poate totusi si mai rau: razboi cu invazia tarilor vecine + un eventual cutremur major.

    Mai sus este doar o posibila derulare a evenimentelor. Se poate intampla cu totul diferit, nu avem de unde sa stim.
    Vom trai si vom vedea.
    Cert este faptul ca 2011 nu se anunta un an ca ceilalti ani. Se poate sa fie anul hotarator pentru evenimentele viitoare.

    Doamne ajuta!

    PS: Revoltele arabilor rezolva si problema de secole a evreilor: moscheea lui Oma in Ierusalim. Cu o animozitate (falsa sau adevarata) crescanda a lumii arabe fata de Israel, o data cu inlaturarea dictatorilor fideli SUA, se poate ajunge la un posibil conflict arabo-israelian. In acest scenariu demolarea moscheei va fi o formalitate,iar templul va putea fi reconstruit. Restul se stie!

    Apreciază

  7. gerik64 said, on ianuarie 31, 2011 at 8:44 pm

    saccsiv urmaresc blogul tau razboiintru cuvint apologeticum. pustnicul digital. mucenicul. cam de un an.Nu am scris nimic dar acum simt nevoia nu am o expicatie.Am zis incredibil ca e totusi ceva deosebit nu ca nu as stii ce pun astia la cale in lume.

    Apreciază

  8. […] saccsiv.wordpress.com/2011/01/31/revolutia-se-extinde-si-in-sudan Sudanul a devenit ultima tara araba in care au izbucnit proteste pentru rasturnarea dictatorului aflat la putere, revolta studenteasca fiind inspirata de cele din Tunisia si Egipt.Un student a murit in confruntarile cu politia, iar peste alti 100 au fost arestati, conform The Wall Street Journal. Demostratia, care a strans peste 500 de oameni in piata centrala din capitala Khartoum, a fost in cele din urma imprastiata de politie, care i-a atacat pe studenti cu bate, gaze lacrimogene si chiar cutite. Proteste asemanatoare au mai izbucnit si in alte orase, ziua aleasa fiind tocmai cea in care s-a anuntat ca Sudanul de Sud a votat pentru independenta fata de restul tarii, intr-un referendum. Participantii s-au organizat pe Facebook si au demonstrat fata de preturile mari, coruptie, nepotism, saracie si autoritarismul presedintelui Omar al-Bashir. […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.