SACCSIV – blog ortodox

VITAMINA D va ajuta sa treceti cu bine peste orice fel de gripa, fara sa va vaccinati

Posted in vitamina D by saccsiv on octombrie 13, 2009

   Citez din articolul:  

http://www.naturalnews.com/027231_Vitamin_D_immune_system_vaccines.html

   Oamenii inca nu inteleg: Vitamina D este “nutrimentul miraculos“ ce va activeaza sistemul imunitar pentru a va apara impotriva microorganismelor invadatoare – inclusiv gripa sezonala si gripa porcina. Acum doua luni a fost publicat de catre cercetatorii de la Oregon State University un studiu important. Acest studiu ne arata ceva uimitor: Vitamina D are un rol crucial pentru functionarea sistemului imunitar, astfel incat capacitatea vitaminei D de a stimula functia imuna si de a distruge microorganismele invadatoare s-a conservat in genom timp de 60 milioane de ani de evolutie.

   Asa cum explica acest comunicat de presa al  Oregon State University (http://www.eurekalert.org/pub_relea…):

   Faptul ca acest raspuns imun mediat a fost retinut de-a lungul  a milioane de ani de selectie de evolutie si inca se gaseste in specii incepand cu maimutele veverita pana la babuini si oameni, arata ca trebuie sa fie critic pentru supravietuirea lor, spun cercetatorii.

   “Existenta si importanta acestei parti a raspunsului nostru imun arata in mod clar ca oamenii si alte primate au nevoie sa isi mentina niveluri suficiente de vitamina D“, a afirmat Adrian Gombart, un profesor asociat de biochimie si un investigator principal la Linus Pauling Institute la Oregon State University.

   Instiintarea continua sa explice:

   La primate, actiunea de “pornire“ a unui raspuns optim la atacul microbilor functioneaza in mod corespunzator numai in prezenta unei cantitati adecvate de vitamina D, ce reprezinta de fapt un tip de hormon ce circula in sange si le semnalizeaza celulelor printr-un receptor. Vitamina D este produsa in cantitati mari in momentul expunerii solare si se gaseste in doze mult mai mici in anumite alimente.

   Vitamina D impiedica raspunsul imun de “adaptare“ provenit din reactia exagerata si reduce inflamarea si pare ca suprima raspunsul imun. In orice caz, functia noului element genetic pe care l-a cercetat acest studiu ii permite vitaminei D sa impulsioneze raspunsul imun innascut prin activarea unei proteine antimicrobiene. Efectul general poate ajuta la prevenirea reactiei in exces a sistemului imunitar.

   Fara vitamina D sunteti prazi usoare

   Ceea ce arata acest studiu este ca fara un nivel suficient de vitamina D in sange, sunteti tinte perfecte pentru gripa (H1N1 sau alt tip). Daca aveti lipsa de vitamina D sistemul dumneavoastra imunitar nu se poate “activa“ pentru a-si face treaba. De aceea oamenii care au deficit de vitamina D fac atat de des gripa in sezonul rece.

   Dar oamenii care au doze mari de vitamina D au puterea nutritiva de a-si activa sistemul imunitar astfel incat acesta poate raspunde la atacul agentilor patogeni. In mod crucial, vitamina D reuseste de asemeni sa echilibreze raspunsul sistemului imunitar  si sa previna inflamatia – cauza principala a decesolor in urma pandemiei de gripa din 1918.

   Deci vitamina D nu va protejeaza doar de infectia initiala ci de asemeni impiedica organismul sa reactioneze in exces si sa va ucida prin inflamare (care in mod tipic este exprimata ca pneumonie bacteriana, o infectie a plamanilor).

   Oamenii destepti de astazi fac doua lucruri:

   1) spun NU vaccinurilor

   2) spun DA vitaminei D.

   Daca luati vitamina D nu aveti nevoie de nici un vaccin! 
 

   Surse de vitamina D

   De unde puteti sa luati vitamina D? Vitamina D este prezenta in uleiul de peste si uleiul de peste marin cu omega 3, dar cele doua surse abundente de vitamina D sunt:

   1) lumina soarelui

   2) suplimentele cu vitamina D.

   Vitamina D este usor de obtinut. De fapt, corpul dumneavoastra o fabrica atunci cand va expuneti la soare.

   De ce nu suntem sfatuiti sa luam vitamina D?

   Studiile privind capacitatea vitaminei D de a opri gripa sunt nenumarate. Si totusi, industria vaccinurilor (si doctorii ce doresc vaccinarea) nu doresc sa aflati despre vitamina D. De ce?

   Deoarece daca oamenii ar cunoaste adevarul despre vitamina D, industria mondiala de vaccinuri se va prabusi. Cine ar mai avea nevoie de vaccin daca ati avea un sistem imun activat ce ar face treaba automat? In plus, sistemul dumneavoastra imunitar este natural, in timp ce vaccinurile sunt injectii complet artificiale ce contin substante chimice toxice ce sunt legate tot mai mult nu doar de autism, ci si de crize, leziuni ale creierului si moarte.

   De ce sa riscati sa va vaccinati ,daca vitamina D ofera o protectie sigura?

   Conform multor experti nutritionisti, aveti nevoie de cel putin 4000 IU pe zi pentru a preveni deficienta. Sunt oameni pe care ii cunosc ce iau  8000 IU pe zi. Personal nu iau vitamina D dar stau cel putin 30 de minute la soare in fiecare zi in zona de langa ecuator (ce este o zona geografica unica, am inteles, de care nu toata lumea se poate bucura).

   Oficialii din domeniul “sanatatii“ (daca ii putem numi asa) fac o greseala cruciala cu gripa porcina. In loc sa comande mai multe vaccinuri, ei ar trebui sa recomande suplimente pe baza de vitamina D pentru populatie. Pentru o suma mult mai mica decat costul vaccinurilor, am putea furniza suplimentare cu vitamina D fiecarui barbat, femeie si copil din America. Nu numai ca am opri pandemia de gripa porcina, dar am sesiza scaderea ratei de cancer!

   Probabil de aceea autoritatilor din domeniul medical nu le pasa de vitamina D – impactul financiar asupra industriei cancerului ar fi prea mare. Producatorii de vaccinuri ar pierde miliarde si industria cancerului ar putea pierde zeci de miliarde.Rata diabetului va scadea, depresia va disparea pentru multi oameni, functionarea rinichilor se va imbunatati si o lista lunga de alte boli ar fi prevenita sau chiar reversata prin administrarea de vitamina D.

   Vitamina D este raspunsul problemelor noastre de sanatate nationala. Doar un nutrient, daca ar fi distribuit gratuit tuturor, ar putea probabil sa taie costurile sistemului nostru national de sanatate la o treime in cinci ani, cred eu.

   Si totusi, ei nu indraznesc sa mentioneze acest lucru. “Nu este aprobat de FDA (Food and Drug Administration)“, afirma ei. Deci, CDC (Center of Disease Control) nu o va mentiona. WHO (World Health Organization) nu o va recomanda. FDA se face ca nu exista si doctorii nu au voie sa o prescrie.

   Uitati-o – vitamina D – marele LEAC impotriva gripei. Este aici chiar acum. Este ieftina, este sigura si este disponibila. Totusi este cu totul ignorata.

   Lasati-ma sa va arat ce este evident: la ordinea zilei se deruleaza un proiect pentru a tine poporul american departe de vitamina D si ignorant in legatura cu efectele ei asupra sanatatii. Este o schema planificata constient ce doreste sa ii dezinformeze pe oameni, facandu-i sa se vaccineze, sa faca chimioterapie si sa ia medicamente in loc de a-i invata leacurile simple naturale ce exista chiar acum.

   Ascultati ce va spun: in pandemia de gripa porcina sau oricare alta pandemie viitoare, populatia care va suferi de cea mai mare rata de decese va fi aceea cu cele mai ridicate deficiente de vitamina D. Si vaccinul? Nu ofera nici o protectie, comparat cu vitamina D.

   Legile biochimiei nu pot fi oprite de birocratii FDA

   Oricarui doctor sau autoritati din domeniul medical care rade de faptul ca vitamina D este pe departe mai utila decat vaccinarile, adresati-i urmatoarea intrebare:daca vitamina D nu are nici o influenta asupra sanatatii umane, atunci de ce genele sistemului imunitar sunt activate specific de catre vitamina D ce dainuieste in genom (genomul uman) de mai mult de saizeci de milioane de ani?

   De ce este programat sistemul imun uman sa foloseasca vitamina D pentru a se activa?

   De ce pielea umana genereaza vitamina D ca urmare a expunerii la razele soarelui?

   Mintea amortita a doctorilor va raspunde ca este doar o coincidenta! Ca nu este nici un motiv specific pentru care vitamina D exista in gene!

   Dar devine chiar mai bizar: conform FDA, vitamina D nu are nici un efect biologic benefic in corpul uman! Este adevarat: FDA spune ca orice substanta ce are un efect benefic (terapeutic) in corpul uman trebuie sa fie un MEDICAMENT, nu un nutrient. Si vitamina D nu a fost niciodata aprobata ca medicament. De aceea este inerta.

   Intelegeti ce spun? Vitamina D nu are nici un efect benefic asupra corpului uman pentru ca FDA spune aceasta. Ce inseamna aceasta pentru aroganta birocratica? Este ca si cum ai spune ca gravitatea nu se aplica in lumea noastra deoarece inca nu am “aprobat“ legile fizicii.  Dar bineinteles ca legile fizicii sunt valabile si la fel si cele ale biochimiei.

   Aveti nevoie de vitamina D, nu de vaccin

   Corpul dumneavoastra nu are nevoie de un vaccin pentru a combate gripa porcina (sau o gripa sezoniera). Ceea ce are nevoie este vitamina D, un somn odihnitor, hidratare adecvata cu apa curata si o nutritie sanatoasa. Aceste lucruri fac vaccinul sa devina invechit.

   Sunt sigure, la preturi accesibile, naturale si disponibile. Nu trebuie sa asteptati la coada pentru a obtine vitamina D si nu aveti nevoie de prescriptia doctorului. Nu este implicat nici un ac si nu este nici un risc sa suferiti de vreo criza si nici de permanente leziuni ale creierului.

   Cu niveluri suficiente de vitamina D in sange, sistemul dumneavoastra imunitar va va proteja de gripa porcina, gripa aviara, gripa umana sau chiar de nonsensurile infectiilor pandemice ce sunt imprastiate de CDC, FDA si WHO. Sistemul dumneavoastra imunitar detine intreaga tehnologie de care are nevoie pentru a va pastra sanatatea… atata timp cat are armele biochimice (ca vitamina D) pentru a-si “activa“ raspunsul de adaptare.

   Va dati seama de faptul ca fara un sistem imunitar functional ati fi fost ucisi de microorganisme de mii de ori pana acum? Sistemul dumneavoastra imunitar va salveaza viata in fiecare zi, in liniste, in spatele scenei. Este motivul din cauza caruia inca mai respirati in timp ce cititi acest articol. Vaccinarea este ultima insulta adusa propriului corp deoarece prin aceasta admiteti ca nu aveti incredere in sistemul imunitar ce deja v-a salvat viata de nenumarate ori.

   Nu va incredeti in injectiile cu substante chimice! Aveti incredere in propriul sistem imunitar – si asigurati-i uneltele nutritionale de care are nevoie pentru a va salva viata.

   Informatii suplimentare pentru acest subiect gasiti aici:

http://www.eurekalert.org/pub_relea… 
   Comentariu saccsiv:

   Fiind crestin, nu sunt de acord cu conceptul de „zeci de milioane de ani de evolutie”. Dar asta nu inseamna ca observatiile din articol, referitoare la vitamina D, nu pot fi corecte. Cititi va rog si:

In SUA se va interzice specificarea actiunilor benefice ale produselor naturale asupra infectatilor cu virusul GRIPEI PORCINE (AH1N1)

CONSPIRATIA TACERII in legatura cu remediile naturiste impotriva gripei porcine, O SOLUTIE PENTRU REDUCEREA POPULATIEI?

39 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on octombrie 13, 2009 at 4:43 pm

    Pentru mai facilita parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. mihai said, on octombrie 13, 2009 at 5:36 pm

    Este corecta chestiunea cu vitamina D, dar explicatia evolutionista din sursa semnalata nu prea …

    Apreciază

  3. Alina said, on octombrie 13, 2009 at 5:42 pm

    Asa este. Si mie mi-a atras atentia aceeasi formulare de”zeci de milioane de ani”. Hexaimeron este un site ortodox ce expune o teorie cosmologica ortodoxa, cea a Bibliei si a Sfintilor Parinti. Site interesant, ce rastoarna multe din ce am invatat si din ce auzim peste tot in mass-media.

    Apreciază

    • saccsiv said, on octombrie 14, 2009 at 12:29 am

      Documentare celebre: „INCREDIBILE CREATURI CE SFIDEAZA EVOLUTIA” (subtitrare in limba romana)

      https://saccsiv.wordpress.com/2009/09/19/documentare-celebre-%e2%80%9eincredibile-creaturi-ce-sfideaza-evolutia%e2%80%9d-subtitrare-in-limba-romana/

      Apreciază

    • Boemu said, on decembrie 20, 2009 at 8:27 am

      Formularea este f. buna, faptul ca nu iti place nu schimba realitatea.
      Referitor la „cosmologia” din site-ul mentionat, nu am decat sa spun ca noi cei care traim in secolul 21, are trebui sa fim cei mai destupati oameni la minte din cati au trait pana acum pe planeta asta.
      Din pacate in loc sa cautam explicatii cu propria noastra minte si sa intelegem realitatea in care traim cat mai bine, ramanem blocati intr-m mentalitate medievala (incredibil dar adevarat!) in care omul este vazut inca buricul universului, intr-o teorie geocentrica ridicola. Nu vreau sa intru in detalii cu privire la dinamica atmosferei, curgerea raurilor sau dinamica scoartei terestre, fenomene imposibile in cazul unui pamant imobil agatat asa in centrul Universului, pentru oameni cu EGO-ul mai mare decat Universul, insa daca intelegeai mai bine ceea ce ai invatat, iti era mai de ajutor. Deschide ochii!
      http://www.metacafe.com/watch/750940/earth_from_space/

      @spellmaker…nu iti face probleme. De stiut „se stie treaba”, insa nu se cunoaste…

      Apreciază

  4. Alina said, on octombrie 13, 2009 at 5:43 pm

    Asta este link-ul: http://www.hexaimeron.ro/

    Apreciază

  5. spellmaker said, on octombrie 13, 2009 at 7:02 pm

    se stie de mult.Soarele,vitamina d,pestele,renuntarea la carne de pasare,porc sau vita maresc mult puterea sistemului imunitar.Cei care nu mananca asa ceva nici macar nu racesc.Decat daca stau in frig puternic si dupa asta le trece foarte repede.

    Apreciază

  6. spellmaker said, on octombrie 13, 2009 at 7:40 pm

    Completare…Se pare ca nici de medicamente nu am avea nevoie.calugarii de pe Athos nu le folosesc.Dumnezeu si armonia interioara sunt cheia succesului in a combate orice boala.

    Apreciază

  7. fane said, on octombrie 14, 2009 at 6:50 am

    ” armonia interioara ” ? De unde ai luat expresia ? Din invatatura crestin ortodoxa sau din cea ecumenista ? De fapt ” trend-ul ” acesta este : nu mai folosim expresii si cuvinte neaose ca dam impresia de needucati , imprumutam de la alte religii , daca se poate de la asiatici ca la ei armonia interioara este litera de lege . Chiar mai facut curios : calugarii de pe Athos stiu ca armonia interioara este cheia succesului ? Daca da , atunci le urez mult succes ! Iar celorlalti le spun : Doamne Ajuta !

    Apreciază

  8. spellmaker said, on octombrie 14, 2009 at 4:12 pm

    @fane….Armonia intrioara nu are nici o treaba cu Ecumenismul.Daca vrei poti sa il iei strict medical.Daca ai citi mai atent ai observa ca armonia interioara e pe locul doi.Asa ca remarca ta tendentioasa e de 3 lei.SI asa pentru tine sa sti ca grecii vorbeau de mult despre acest ” trend”.

    Apreciază

  9. […] VITAMINA D va ajuta sa treceti cu bine peste orice fel de gripa, fara sa va vaccinati […]

    Apreciază

  10. jocuri pc said, on octombrie 14, 2009 at 7:24 pm

    @proortodox – foarte bun postul !

    Apreciază

  11. spellmaker said, on octombrie 14, 2009 at 8:15 pm

    @fane…Sfantul Vasile,minunandu-se de maretia zidirii Lui Dumnezeu azis: „Sa slavim pe Marele Mester al celor facute cu intelepciune si maiestrie”. Daca citesti fraza asta, tu deduci ca Sfantul Vasile a fost cumva mason?

    Apreciază

  12. […] VITAMINA D va ajuta sa treceti cu bine peste orice fel de gripa, fara sa va vaccinati […]

    Apreciază

  13. primus said, on octombrie 16, 2009 at 9:48 am

    vreau sa aduc o corectie: lumina soarelui nu e sursa de vitamina D ci declansator al sintezei ei in organism. iaca un citat de pe alt site:

    ‘Spre deosebire de celelalte, vitamina D poate fi produsa de organism. De fapt, procesul de sinteza al vitaminei D existenta in epiderma este declansat de razele ultraviolete, fiind absorbita imediat de vasele sangvine.’

    Apreciază

  14. spellmaker said, on octombrie 16, 2009 at 3:31 pm

    @primus..nu iti face probleme.se stie cum sta treaba

    Apreciază

  15. APOPEI CONSTANTIN said, on octombrie 24, 2009 at 8:37 pm

    NE PRESCRIEREA VIT D SI A ALIMENTELOR CE AR TREBUI CONSUMATE , FACE PARTE DIN CONSPIRATIA MONDIALA DE MICSORAREA POPULATIEI GLOBULUI. FIECARE PERS. TREBUIE SA FIE PROPRIUL LUI MEDIC

    Apreciază

  16. […] VITAMINA D va ajuta sa treceti cu bine peste orice fel de gripa, fara sa va vaccinati […]

    Apreciază

  17. […] >http://saccsiv. wordpress. com/2009/ 10/13/vitamina- d-va-ajuta- sa-treceti- cu-bine-peste- orice-fe… […]

    Apreciază

  18. Refuzati vaccinarea!!! « VORBE INTELEPTE said, on noiembrie 3, 2009 at 10:08 pm

    […] “Vitamina D va ajuta sa treceti cu bine peste orice fel de gripa, fara sa va vaccinati” (de pe siteul “Saccsiv”) Tag-uri incluse:controlul populatiei, depopularea globului, genocid, gripa AH1N1, gripa aviara, gripa porcina, impotriva vaccinurilor, noua ordine mondiala, pericolul vaccinarii, Refuzati Vaccinarea!!!, vaccin impotriva cancerului de col uterin, vaccinare in masa, vaccinare obligatorie, vaccinarea anti HPV, Vaccinul antigripal lasă un comentariu « 8- Invierea si Inaltarea Mantuitorului; Iisus ca Prooroc si Imparat […]

    Apreciază

  19. […] VITAMINA D va ajuta sa treceti cu bine peste orice fel de gripa, fara sa va vaccinati […]

    Apreciază

  20. Crina said, on noiembrie 6, 2009 at 9:56 am

    Felicitari pentru blog.Va rugam uitati-va si pe asta. e in directa legatura cu subiectul

    http://www.sistersmagazine.ro/blog/jos_labele_de_pe_copiii_nostri_

    Apreciază

  21. Fulop Huba said, on noiembrie 16, 2009 at 5:28 am

    despre vitamena D si beneficiile lui gasiti si la mine pe site …

    Apreciază

  22. Gripa – alternative la vaccin said, on noiembrie 16, 2009 at 7:18 am

    […] Recent, Clinica Diperia a prezentat cateva informatii utile in acest sens, pe langa altele, despre folosirea apei sarate indeosebi, lucru poate mai putin cunoscut. La fel, pe blogul Saccsiv gasiti informatia despre rolul esential al vitaminei D. […]

    Apreciază

  23. creatia evolutiei & evolutia creatiei said, on noiembrie 16, 2009 at 10:50 pm

    Nu vad de ce nu puteti accepta pana la un punct si evolutionismul , in sfarsit , asta e , de apreciat munca lui Saccsiv . O sa apelez si eu la suplimente cu vitamina D.

    Apreciază

  24. […] VITAMINA D va ajuta sa treceti cu bine peste orice fel de gripa, fara sa va vaccinati […]

    Apreciază

  25. […] VITAMINA D va ajuta sa treceti cu bine peste orice fel de gripa, fara sa va vaccinati […]

    Apreciază

  26. ELENA said, on ianuarie 12, 2010 at 9:04 am

    cum se ia vit D ?

    Apreciază

  27. sandra said, on ianuarie 20, 2010 at 7:35 am

    Ceea ce ati scris referindu-va la beneficiile pe care le aduce vitamina D organismului este 100% adevarat.De aproximativ doi ani de zile folosesc suplimente bazate pe Vitamina D si D3.Raceala,gripa,virusi?Nu mai stiu ce inseamna asta!Oricum nu eram prea sensibila nici inainte,dar vorbind cu un ginecolog italian,am aflat cat de importanta este aceasta vitamina pentru organismul nostru!Ginecologii bine informati,recomanda femeilor trecute de 35 de ani suplimentul D3 ca masura de prevenire a osteoporozei,crizelor menopauzei ,cancerului si infectiilor!Bine de stiut!Nu vaccinurilor!Copilul meu nu a primit nicodata in 13 ani vreun vaccin antigripal!In familia noastra singurele vaccinuri primite au fost cele din primii ani ai copilariei!Mame informati-va bine inainte sa faceti un pas gresit cu copiii vostri!

    Apreciază

  28. […] 2) VITAMINA D va ajuta sa treceti cu bine peste orice fel de gripa, fara sa va vaccinati […]

    Apreciază

  29. Maria said, on septembrie 5, 2010 at 2:30 am

    Fiul meu vrea sa ii cumpar suplimente de vitamina d caci stim cu totii ca ea fixeaza calciul in oase . Dar i-am spus ca e mai bine sa iasa mai mult la soare decat sa ia ajutoare din afara
    caci cred ca daca organismul lui va tot primii ajutoare de afara va devenii lenes .
    Nu stiu daca am dreptate ,nu sunt foarte buna la asa ceva . Puteti sa imi spuntei daca e bine sa ii iau suplimente de vitamina d ca sa ii stimulez cresterea ?

    Apreciază

  30. bitza said, on decembrie 17, 2010 at 6:06 pm

    As avea si eu o intrebare legata de administrarea unui supliment de vitamina D.Este necesara pe langa vitamina D sa se administreze si calciu pt a nu favoriza absortia metalelor grele?

    Apreciază

  31. vitabest.ro said, on iunie 25, 2014 at 3:54 pm

    http://vitabest.ro/produs/15-vitamin-d3-1000-iu-100-capsule-moi.html
    Vitamina D, numită și antirahitică, este liposolubilă (adică este absorbită de grăsimi) și esențială pentru asimilarea calciului, a cărui depunere în oase o asigură.

    Vitamina D3 și Vitamina C sunt cele mai importante vitamine pentru sistemul imunitar.

    Apreciază

  32. […] ce cauta in chiloti la plaja? Ca daca simtea o acuta nevoie de vitamina D, putea sta la soare mai ferit de ochii lumii si nu neaparat in […]

    Apreciază

  33. Dextro said, on decembrie 7, 2014 at 3:22 pm

    Vit. D3 (ca despre asta vorbim de fapt) are efecte asupa imunitatii dovedite si recunoscute in medicina. Nu spune nimeni ca nu ar avea, cum pretinde autorul articolului in limba engleza. De asemenea Vit D3 se da aproape tuturor batranilor in combinatie cu Ca. intre 400 si 800 micrograme pe zi, regulat pentru a preveni decalcifierea oaselor. In lipsa vit. D3 si a unei proportii de 1,6 intre Calciu si Fosfor, Calciul nu se absoarbe din intestin. Adica, putem lua cat Calciu vrem daca nu exista vit D3 si Ph. Vigantolul (vit D3) se da obligatoriu sugarilor caci majoritatea sunt privați de raze UV care să transforme D2 in D3. Eu personal iau 400 micrograme de D3 pe zi, regulat impreuna cu 1 g vit C (daca se poate natural -mai scump) cu vit A, vit E (extras din migdale/nuci) si Mg cu B-uri. Astea sunt lucruri elementare. Sunt unul care crede in teoria conspiratiei caci o vede la tot pasul insa in acest caz nu prea văd conspiratia.

    Apreciază

  34. Lucian Toma said, on martie 6, 2016 at 6:11 am

    Vitamina D se ia obligatoriu cu vit A și k2. Personal iau iarna 10000Iu zilnic dar și k2 100mcg

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.