SACCSIV – blog ortodox

VIDEO: 5 minute din MEGA PRODUCTIA “2012”. Oare de ce au creat acest film?

Posted in 2012 by saccsiv on octombrie 7, 2009

   Vizitati va rog si:

http://www.whowillsurvive2012.com/

   Raspunsul la intrebarea din titlu ar putea fi cele scrise incepand cu minutul 4:50, din filmul de mai sus:

NO MATTER WHERE YOU LIVE

NO MATTER WHAT YOU BELIEVE

ONE DAY WILL UNIT US ALL

   Cititorii fideli ai acestui blog sau a celor asemanatoare inteleg care este noima citatului … “Nu conteaza in ce crezi, o zi ne va uni pe toti”. Pe ceilalti ii rog sa citeasca:

NOUA ORDINE MONDIALA – rezumatul blogului (partea 1)

NOUA ORDINE MONDIALA – rezumatul blogului (partea 2)

Ultima revolutie: NOUA ORDINE MONDIALA reala impotriva falsei “Noi Ordini Mondiale”

70 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on octombrie 7, 2009 at 6:05 pm

    Pentru mai facilita parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

    • moldovanu said, on octombrie 9, 2009 at 2:34 pm

      ESTE CLA CA RAZBOIUL V-A INCEPE FOARTE CURIND SIONO-MASONII DEJA TRAG SFORILE PENTRU DECLANSAREA LUI,CIT PRIVESTE FILMUL EI NU S-AU GINDIT UNDE V-A ATERIZA ACEL AVION––POCAITI-VA CA S-A APROPIAT IMPARATIA CERURILOR

      Apreciază

  2. razbointrucuvant said, on octombrie 7, 2009 at 6:23 pm

    Terifiant cu adevarat in tot filmul e doar finalul, cu acest mesaj, care denota ca propaganda antihristica se face acum PE FATA si pe intelesul si ultimului analfabet american care gusta tampeniile hollyoodiene.

    Apreciază

  3. Veaceslav said, on octombrie 7, 2009 at 6:50 pm

    Intru totul deacord cu voi fratilor, se pregateste venirea celui necurat. Doamne Dumnezeule cand ma gandesc cati din noi inca merg pe caile cele rele :(, cati frati de-ai nostri sunt orbi si nu vor sa-l cunoasca pe Domnul :(, mi se frange inima 😦

    Apreciază

  4. moldovanu said, on octombrie 7, 2009 at 7:03 pm

    bravo saccsciv ,,,,eu racnesc din rasputeri caci ne pregatesc ,dar nu are cine sa ma auda ,,,,ma refer la toti apropiatii si mai ales acuma cind toti traiesc cu senzatia progresului continuu––VAI CITA INSELARE ,fratii mei POCAITI-VA CA S-A APROPIAT IMPARATIA CERURILOR!………….si sa se stie ca antihristul va veni pe fon de rzboi ca un adevarat pacificator,deci pina la venire lui antihrist infruntati razboiul ca sa nu va prinda moartea in pacate

    Apreciază

    • simiyellow said, on octombrie 9, 2009 at 12:50 am

      am o curiozitate. de unde stii tu ca va veni acest antihrist? si de unde stiti voi ca va fi in 2012? de unde pana unde povestea asta cu antihristul? mie imi place mai mult varianta cu iisus care revine pe pamant si dumnezeu care ne judeca pentru a decide cine va pasi pe portile raiului si cine nu. a si o alta curiozitate, ai idee de ce toti cercetatorii dau anul 2012 ca fiind sfarsitul lumii?
      si daca tu esti asa credincios cum incerci sa pari cu comentariul care l-ai lasat, nu crezi ca ar trebui sa crezi mai mult in dumnezeu si mai putin in sf-urile de la televizor? nu crezi ca ar trebui sa speri ca dumnezeu inca ne mai iubeste si ca nu ne va lasa?
      nu stiu, eu sunt curioasa de felul meu si de aia am pus toate intrebarile astea, poate ai sa imi si raspunzi….

      Apreciază

      • moldovanu said, on octombrie 9, 2009 at 2:14 pm

        EU CRED CA TRE SA CITESTI LA APOCALIPSA ….SI SA STII CA FOARTE MULT IMI DORESC SA NE MAI INGADUIE DUMNEZEU ,DAR DEJA SE VEDE CA S-A UMPLUT PAHARUL MINIEI….CERCETEAZA SI DESKIDE OKII SI VEZI CE SE PETRECE IN JUR

        Apreciază

      • moldovanu said, on octombrie 9, 2009 at 2:17 pm

        TOT PE ACEST BLOG GASIM CA ANTICHRISTUL S-A NASCUT IN 1979 SI IESE LA VEDERE IN 33ANI -EXACT IMITINDUL PE MINTUITORUL NOSTRU ISUS HRISTOS–––DACA MAI AI INTREBARI ITI RASPUND CU PLACERE

        Apreciază

      • moldovanu said, on octombrie 9, 2009 at 2:21 pm

        NU CRED NIMIC CE SE SPUNE LA TELEVIZOR ,DAR CERCETIN D SI SCRIERILE SFINTILOR PARINTI VREMURILE S-AU APROPIAT –IMI PARE RAU DE CEI CARE SE IMBATA CU APA RECE===POCAITI-VA FRATILOR

        Apreciază

    • simiyellow said, on octombrie 11, 2009 at 8:12 pm

      si cei care sustin ca acest antichrist s-a nascut deja si ca va iesi la 33 de ani de unde stiu? le-a soptit o pasarica?dupa mine aveti prea multa imaginatie….mai bine va dati o calmata ca stresul dauneaza grav sanatatii… duceti-va la biserica si credeti in dumnezeu daca vreti sa credeti si mai lasati prostiile la o parte ca nu aveti de unde sti ce si cand se va intampla. in bibilie spune „crede si nu cerceta” daca a-ti fi cu adevarat credinciosi va-ti lasa in mainile lui dumnezeu si nu v-ati mai preocupa atata pentru lucruri pe care nu le cunoasteti.

      Apreciază

      • emma said, on noiembrie 24, 2009 at 7:10 pm

        In biblie nu scrie nicaieri ,,crede si nu cerceta” 😉

        Apreciază

      • Costi said, on decembrie 4, 2009 at 8:07 pm

        Se vede ca nu ai citit deloc Biblia si te iei dupa ce ai auzit pe ici pe colo. In Biblie Se spune exact contrariul „cercetati toate si luati ceea ce e bun”. Ignoranta te tine in intuneric.
        Este adevarat ca nu stim cand va veni sfarsitul lumii dar sunt semne. Primul ar fi intemeierea statului Israel. Apoi dupa ce se va reconstrui templul lui Solomon putem fi sigur ca va veni antihrist imitand cea de-a doua venire a lui Hristos. Eu personal nu cred ca antihristul s-a nascut in anul 1979. Ar trebui sa aiba deja 30 de ani. Eu cred ca sa nascut in anii ’90 si ar avea in jur de 12-15 ani. Deci mai avem vreo 15 ani pana o sa apara, pentru ca el isi va incepe „opera” la 30 de ani, imitandu-l in mod negativ pe Hristos. Pana atunci o sa avem numai crize, razboaie, foamete si cataclisme. O sa-l votam prin referendum de buna voie, va fi incoronat de patriarhul Ierusalimului, va rezolva crizele provocate de antemergatorii lui, vom avea de toate dar vom fi sclavi si dupa ce va reusi in sfarsit sa controleze lumea, o va distruge in asa hal incat daca Dumnezeu nu ar scurta zilele nu ar mai supravietui nimeni.

        Apreciază

      • Costi said, on decembrie 10, 2009 at 8:01 pm

        Bineinteles ca ne lasam in mainile lui Dumnezeu. Eu personal nici nu imi fac griji despre antichrist. La cate mai avem de indurat pana atunci, nici nu cred ca o sa supravietuiesc pana in zilele acelea. Nici nu ar fi crestineste sa ne tulburam. Tulburarea este pentru cei care nu sunt in duhul Ortodoxiei. Daca Hristos este cu noi, cine poate sta impotriva noastra? Cu cat vremurile vor fi mai grele, cu atat puterea lui Dumnezeu se va arata mai mult.

        Apreciază

  5. yavashaki said, on octombrie 7, 2009 at 7:15 pm

    Tot ceva legat de 2012
    http://video.google.com/videoplay?docid=-2539417967594130510# … pustiul care a pus cap la cap informatiile alea a fost ucis.

    Apreciază

  6. proscrisul said, on octombrie 7, 2009 at 8:09 pm

    Epistola către Romani a Sfântului Apostol Pavel Capitolul 10
    6. Iar dreptatea din credinţă grăieşte aşa: „Să nu zici în inima ta: Cine se va sui la cer?”, ca adică să coboare pe Hristos!
    7. Sau: „Cine se va coborî întru adânc?”, ca să ridice pe Hristos din morţi!
    8. Dar ce zice Scriptura? „Aproape este de tine cuvântul, în gura ta şi în inima ta”, – adică cuvântul credinţei pe care-l propovăduim.
    9. Că de vei mărturisi cu gura ta că Iisus este Domnul şi vei crede în inima ta că Dumnezeu L-a înviat pe El din morţi, te vei mântui.
    10. Căci cu inima se crede spre dreptate, iar cu gura se mărturiseşte spre mântuire.
    http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=70&cap=10

    Apreciază

  7. valentin said, on octombrie 7, 2009 at 8:24 pm

    ma gandesc ca au facut acest film pentru a accelera ritmul nebuniilor care se petrec peste tot in lume. „cei mai multi” vor spune .. si daca este adevarat ? sa profitam .. sa facem aia , aia …

    Apreciază

    • Mikis said, on octombrie 7, 2009 at 9:02 pm

      Intr-adevar, trebuie sa profitam, dar ca cei intelepti, de tainele Sfintei Biserici si mai presus de orice, de impartasirea cu preacuratele trup si sange ale Mantuitorului nostru…sa o facem cat se mai poate, caci zilele sunt din ce in ce mai rele!

      Apreciază

  8. Mihai said, on octombrie 7, 2009 at 8:41 pm

    Noua lume va renaste din cenusa vechii lumi, precum pasarea Phoenix si din haos va renaste noua ordine, precum de secole ne-o spune adagiul latin „Ordo ab chao”.

    Dupa cum spunea Marele Eminescu, „Toate’s vechi si noua toate …”.

    Dar, sa nu-l uitam nici pe Cosbuc care spunea:
    „Credinţă-n zilele de apoi
    E singura tărie în noi,
    Că multe-s tari cum credem noi
    Şi mâine nu-s !”

    Apreciază

  9. daniel said, on octombrie 7, 2009 at 9:33 pm

    vedem pe fata cum se lasa intunericul (ma bucur ca multi prieteni observa aceasta deoarece, in aceste timpuri, Domnul nostru Iisus Hristos vorbeste Clar si cu Putere in inimi):
    – se salveaza de tehnologie masini, avioane si nu de Domnul Iisus
    – distrug statuia Domnului de la Rio
    – citatul din final pentru indobitocirea maselor.

    cum vedem Lumina in intuneric?
    simplu: la scena de fuga din fata prabusirilor ne gandim la domnul Iisus: El ne-a pravalit noua toata viata pacatoasa ca intr-Insul sa fim innoiti duhovniceste sau de cate ori prin pacatele noastre nu am prabusit capodopera pe care Iisus Dumnezeu o face in noi prin Spovedanie si Sfanta Imapartasanie? deci lumina este gandul smerit si plin de iubire la Iisus.
    daramarea statuii Domnului? lumina este ca cei orgoliosi vor fi umiliti si ca Domnul nostru minunat intotdeauna isi tine promisiunile. El amana pedeapsa, din iubire, tocmai pentru ca acorda timp de pocainta.
    mesajul din final? lumina este ca noi, crestinii traim in fiecare zi Ziua unirii tainice interioare cu Iisus.

    si nu ne doare capul de anul 2012.
    Domnul nostru Iisus Hristos vine, acum a si venit (bineinteles in mod tainic deocamdata la inimile smerite si infrante), vine deci cu cea mai mare Iubire si Indurare catre inimile si oamenii care Il cauta sincer si cu Dreptatea Perfecta la orgoliosi.

    in concluzie, lumea vede disperare in secventa de film dar noi vedem lucrarea plina de Iubire a Domnului nostru Iisus Hristos, adica vedem oaza in mijlocul desertului.

    fiti bucurosi in Domnul nostru Iisus Hristos.

    este pe fata propaganda antihristica

    Apreciază

    • moldovanu said, on octombrie 9, 2009 at 2:28 pm

      FOARTE BUN COMENTARIU ,DAR DIN PACATE MULTIMEA NU INTELEGE CU ADEVARAT DEOARECE IUBESC LUMEA MAI MULT DECIT PE DUMNEZEU

      Apreciază

  10. saccsiv said, on octombrie 7, 2009 at 10:07 pm

    filmul se lanseaza pe 13 noiembrie, intr-o zi de VINERI

    Apreciază

    • parereamea said, on octombrie 8, 2009 at 7:24 am

      Ca o batjocorire a zilei sfinte de Vineri si a numarului 13 care mai demult avea o semnificatie importanta pentru crestini : cei 12 apostoli + Maica Domnului.
      Stefan cel Mare a pus piatra de temelie a unor manastiri in ziua de 13 (ex. Man. Patrauti)

      Apreciază

    • simiyellow said, on octombrie 9, 2009 at 12:52 am

      mare chestie :)))))))))))))

      Apreciază

      • moldovanu said, on octombrie 12, 2009 at 2:32 pm

        vai cit imi e de mila ,daca crede cineva ca sfirsitul va veni lent este deja pierdut ,,,,sintem la citiva ani de ceea au profetit sfintii parinti si ce scrie la apocalipsa

        Apreciază

    • Ina said, on octombrie 9, 2009 at 10:57 am

      In afara de orice alta presupunere este nevoie si de panica printre credinciosi. Care-i intentia diavolului? Crestinul sa-si piarda linistea. Filmul asta creaza panica.

      Apreciază

  11. daniel said, on octombrie 8, 2009 at 3:52 am

    intunericul este mare cum nu a fost deloc de 20 de secole de la prima Venire.
    intunericul prezent intrece si perioada Vechiului Testament.
    simtim cu durere cum ne impresoara intunericul si, ceea ce este mai ingrozitor, ne impresoara chiar la vedere, pe fata (vezi publicitate, filme anticrestine, comert negativ, prostitutie, tehnologie negativa, preoti falsi etc).
    ce vom face?
    ne lasam cuprinsi de panica? de neliniste? nicidecum. pentru ca am rupt-o cu duhul acestei lumi si facem eforturi zi de zi sa ne apropiem tot mai mult de Domnul nostru iubit Iisus Hristos, intru Care gasim clipa de clipa mare pace in inima, bucurie si curaj de a merge mai departe.
    noi vedem in permanenta oaza si nu desertul.
    mesajul din final :“NO MATTER WHERE YOU LIVE

    NO MATTER WHAT YOU BELIEVE

    ONE DAY WILL UNIT US ALL” pentru noi, crestini ortodocsi, inseamna asa:

    nu traiesti bine daca nu traiesti cu Hristos;
    in zadar crezi daca nu crezi in Domnul nostru Iisus Hristos si nu indeplinesti Cuvantul Lui;
    ziua Unica se apropie cu bucurie pentru noi si cu disperare pentru cei care inca, e foarte grav asta, sa se destepte toti in inimi !, nu Il au pe Domnul nostru Iisus Hristos.

    Apreciază

  12. Iubesc Patriarhul said, on octombrie 8, 2009 at 5:08 am

    Mesajul de final este complet adevarat. Indiferent unde traiesti si in ce crezi o zi ne va uni pe toti: Judecata de apoi.

    Apreciază

  13. es said, on octombrie 8, 2009 at 7:35 am

    Nu vă panicaţi degeaba, nu o să fie nimic în 2012, face parte din propaganda cultului sfîrşitul lumii, ei vor doar să deznădăjduiească oamenii, prezintă pe ecran imagini cu distrugetea lumii materiale şi oameni care se comporta ca nişte animale încercînd să se salveze. Distrug imaginea omului şi îl coboară între jivine, iar mesia nu mai este Hristos ci extratereştrii.
    Cît despre sfîrşitul lumii mai e pînă atunci căci e aproape de sfîrşitul miilor de ani, şi se pare că mai avem de aşteptat (suntem în 7517 de la facerea lumii), se mai zice şi că oamenii or să plece din sud în nord şi din nord în sud în căutare de mai bine chiar dacă toţi or să fie sătuli şi or să trăiească în confort (putem să zicem că deja a început). Şi pînă la urmă cine poate să calculeze ziua sfîrşitului ? nimeni, cu atît mai puţin nişte viermi apuseni închinători la idoli (scuzaţi rasizmul).

    Apreciază

  14. parereamea said, on octombrie 8, 2009 at 7:45 am

    Filmul e o parodie pana la urma, e joaca de copii, facut sa mai stoarca ceva bani si sa intoxice un picut tugulanii.
    Cu adevarat terifiant e siteul http://www.instituteforhumancontinuity.org/
    Mai nou au inceput sa voteze pentru un lider al Pamantului de dupa 2012 🙂
    Au un contor care creste cu oameni care se inregistreaza pentru a supravietui in orasele lor subterane!!!
    La acest link se ajunge de pe siteul filmului, si invers…deci, treaba e serioasa 😉

    Apreciază

    • simiyellow said, on octombrie 9, 2009 at 12:39 am

      vai! deci nu mai am cuvinte…am scris mai inainte un comentariu dar inca nu il citisem pe al tau. deci lumea in ziua de azi e ata de dormica de sf si de actiune incat crede in orce.iar internetul ii drogheaza de-a binelea. devin membri pe diverse site-uri doar doar o sa ii salveze internetul in 2012. eu as recomanda acetor iubitori de sf sa mai ia si o carte in mana dar nu vorbesc de carti depre 2012 ci din alea de istorie, din alea un pic mai vechi eventual in care nu se vorbeste in modul asta despre acest 2012 si sa se mai informeze despre acesti maya care au provocat toata nebunia asta generala fara voia lor (adica sa fim seriosi , oamenii aia au facut ceva bun pentru umanitate, nu aveau intentii rele, si nici nu erau dumnezeu ca sa prezica sfarsitul lumii) si pe langa asta sa se mai informeze care sunt motivele reale pentru care cercetatorii sustin ca vor avea loc diverse evenimente in acel an… lume, nu uitati ca dumnezeu este undeva acolo sus si ne priveste. el va decide cand sa puna capat lumii, nimeni altcineva nu stie, cu atat mai putin niste cercetatori care isi dau cu parerea in diverse domenii in care s-au cam inecat!

      Apreciază

  15. horia said, on octombrie 8, 2009 at 8:22 am

    multi ocultisti vorbesc de 2012 cu oroare, ca fiind un an cu multe catastrofe naturale si foamete si boli…
    asta de multi ani incoace…
    probabil vor fi si tulburari si razvratiri sociale si razboaie extinse pe tot globul.

    diavolul adora tulburarea si in special clatinarea in credinta a celor drepti.
    asta este unul din motivele pentru care nu agreez propagarea de informatie cu implicatii apocaliptice mai mult sau mai putin reale, transformarea trebuie sa se produca in inima omului nu in mentalul lui, iar informatia educa mentalul nu duhovnicescul.

    discernamant, distingerea duhurilor vin tot pe filiatie duhovniceasca, nu din cunoastere, sau din informatie.
    unirea drept-credinciosilor in duhul adevarului se face in biserica, prin partasie la sfintele taine, nu pe net, in degringolada, nerabdare si panica.

    probabil parusia ne va ajunge noi tot pe net fiind, cautand semne si dovezi.
    spun asta in special invederandu-ma pe mine, multe lucruri luminatoare am aflat in ultimul an pe net, dar si foarte multa tulburare, zavistie, precipitere si slava desarta.
    nu stiu din ciurul asta informational cati dintre noi vom iesi inariti in credinta. spuneti-mi voi ce credeti…?

    Apreciază

    • parereamea said, on octombrie 11, 2009 at 4:32 am

      Cred ca e bun si netul. Ai mai sus niste exemple de „frageduti” care acum isi itesc capul din namol. Asa cum am fost si eu candva. Macar pentru ei merita efortul unui astfel de site si eforturile noastre de a ajuta prin comentarii.

      Apreciază

  16. Nina said, on octombrie 8, 2009 at 10:43 am

    Informatiii trebuie sa existe. Si ca sa discerni raul de bine, trebuie dex asemeni , sa fi inarmat cu credinta , si categoric participarea la Sf Liturghie, impartasirea si spovedania. Dovezi nu cautam, doar mai multa convingere ca timpul se apropie si iata ca El vine! Vino Doamne si arde tot raul din jurul nostru si lumineaza intunericul cu dumnezeiasca-Ti lumina! Doamne , revarsa asupra lumii intregi comorile nesfarsitei Tale indurari!

    Apreciază

  17. daniel said, on octombrie 8, 2009 at 12:04 pm

    dragi prieteni,

    Indurarea lui Dumnezeu este abundenta clipa de clipa. dar si Dreptatea Lui Perfecta insoteste Indurarea, Mila si Salvarea Lui.
    cele 5 minute de film inselator sunt inceputul la o gramada de grozavii cu rolul de a ne intari pe noi mai aproape de Domnul nostru Iisus Hristos in drumul desavarsirii noastre duhovnicesti; de a trezi pe cei distrati si amagiti de tehnica moderna si duhul lumii; cei pacatosi sa reflecteze la sinele lor.
    multe minute a fost si pelicula lui Dan Brown si exemplele continua.
    pe zi ce trece vom fi asaltati de aceste evenimente contrastante care pentru noi, sunt permise numai pentru statornicirea Pacii in inimile noastre prin chemarea deasa a Numelui Cel Sfant.
    nu suntem legati de ani, de filme etc caci pentru noi conteaza calitatea trairii interioare cu Domnul nostru Iisus Hristos, ca fiii vrednici de Biserica Ortodoxa.
    Ziua Unica se apropie. trebuie sa ne bucuram in Domnul Iisus nu sa alergam de colo colo ca necugetatii. timpul acordat nu se va mai repeta in istoria umanitatii. cei care lucreaza sa schimbe valorile, sa-L nege pe Domnul nostru Iisus Hristos singuri isi pregatesc o soarta ingrozitoare: Maica Domnului tine suspendat inca pentru putin timp (totul este masurat si apreciat numai de Dumnezeu) Bratul Divin al Domnului Iisus pregatit pentru Dreptatea Perfecta.
    nu uitati: Indurarea curge, invaluie clipa de clipa pe orice pacatos. Salvarea este si asteapta sa vindece. dar fiindca mai sunt (ah – ce durere ingrozitoare sa aud sau sa pomenesc asa ceva!) inimi impietrite, Indurarea este insotita de Dreptatea Perfecta.

    bucurati-va. (sf. Serafim de Sarov)

    cu permisiune,
    Daniel

    Apreciază

  18. Bogdan Buburuz said, on octombrie 8, 2009 at 7:39 pm

    Nu vreau sa judec pe nimeni, pentru ca fiecare dintre cei care purtam pe umeri un cap avem dreptul la o parere. Insa mi se pare penibil modul in care judecati acest film, credintele unei culturi si nu in ultimul rand „sfarsitul”. In primul rand ca o productie cinematografica nu are rolul de a dovedi ceva, a prevesti ceva sau a demonstra un adevar absolut. Filmele au un singur scop: castiguri financiare. Asa ca frectia in jurul subiectelor tratate de un film e inutila, ba mai mult, stupida. Povestea cu sfarsitul lumii prevestit de mayasi e din nou ceva foarte subiectiv, la fel de subiectiv ca si prevestirile voastre. Din cate stiu, doar Dumnezeu are cunostinta si putere asupra ultimei zile. Asa ca cine va da voua dreptul sa faceti afirmatii de genul „fratii mei POCAITI-VA CA S-A APROPIAT IMPARATIA CERURILOR”? Eu sunt de parere ca mai avem mult de trait pe acest pamant, iar cei care cred ca planul lui Dumnezeu, oricare ar fi El, e sa ne lase sa ne auto-distrugem ca mai apoi sa nimiceasca el El ce a mai ramas… nu va meritati Dumnezeul!

    Apreciază

    • Veaceslav said, on octombrie 9, 2009 at 6:47 am

      Bogdan urmareste te rog videoruile de pe http://theindustryexposed.com/ si apoi o sa-ti dai seama ce e si cu Hollywood.
      Toata media, muzica, cinematografia sunt folosite pentru spalarea creierilor si respectiv se mai castiga si bani de pe asta.

      Apreciază

    • boddyca said, on octombrie 9, 2009 at 6:32 pm

      unde ai vazut tu ” crede si nu cerceta „? arata-mi pasajul din Biblie

      Apreciază

  19. trandafirescu said, on octombrie 8, 2009 at 10:20 pm

    intr-adevar groaznic mesajul filmului, de la ideea centrala pana la cea mai subtila.
    suntem realisti si certificam totul ca o pregatire pentru viitoarele amenintari.

    as zice totusi, sa fim inteligenti si sa nu il scoatem pe Hristos din ecuatie.
    sa nu uitam ca numai cu El si in El vom birui…

    Apreciază

  20. simiyellow said, on octombrie 9, 2009 at 12:28 am

    mda. in general spun mereu ca nu imi place deloc ca timpul trece asa de repede, nu imi place ca las in urma copilaria, adolescenta sau tineretea si ca ma indrept cu pasi repezi spre o varsta care nu ma incanta de loc. insa in cazul de fata pot spune un singur lucru:abia astept sa vina 2013, sa fie trecut acest 2012 ca incepe sa m ia cu dureri de cap! si in 1999 se zicea ca lumea se va termina, ca va reveni Hristos sau ca va veni acel antichrist si alte povesti cu intunricuri ce dureaza 3zile si 3nopti sau ca va fi eclipsa de soare (cea care a si fost, si a fost superba!) si soarele nu va mai straluci din nou, va ramane acoperit…si multe altele. acum au gasit altceva cu care sa sperie lumea, sfarsitul calendarului maya. fratilor faptul ca acum 2000 de ani acei maya au creat acest calendar care in rotatia sa unea perfect celelalte calendare din lume demonstreaza ce oameni inteligenti erau si cat de mult cultura maya a contribuit dezvoltarii rasei umane. faptul ca acel calendar in 2012 se va sfarsi nu inseamna ca va pune capat si existentei noastre. e doar un calendar! si maya cand l-au creat poaate ca aveau speranta ca in 2012 vor mai exista persoane care sa apartina culturii lor pentru a crea un nou calendar, sau poate ca ei sperau ca cultura maya nu va avea sfarsit si astfel vor continua acest calendar cand va fi momentul. ca si romanii….ei credeau ca tot pamantul va deveni al lor, si pentru o buna bucata de timp cam asa parea ca va fi. atunci cand au inceput cuceririle si au inceput sa construiasca frumusetile care mai sunt si acuma (colosseum de exemplu) nu si-au pus problema ca imperiul lor se va prabusi, ca va disparea mai devreme sau mai tarziu, nu puteau sti cum va evolua lumea….

    Apreciază

    • moldovanu said, on octombrie 9, 2009 at 2:41 pm

      CREZI IN DUMNEZEU ?????????
      CINSTESTI SFINTII PARINTI????????
      PE MAICA DOMNULUI O CINSTESTI?
      AI CITIT BIBLIA?????????APOCALIPSA IN SPECIAL???
      TE ROGI MACAR CIT DECIT?????????

      Apreciază

      • simiyellow said, on octombrie 11, 2009 at 8:17 pm

        cu sigurata cred in dumnezeu mai mult decat tine vazand ca eu am incredere in el si nu in tampeniile debitate de minti umane, cu antichristi care vor veni in 2012 si alte sf-uri cum crezi tu.

        Apreciază

    • tataia said, on iulie 15, 2010 at 2:07 am

      Ma rog eu nu stiu daca in 2012 va veni sfirsitul sau nu, aceasta numai Dumnezeu o stie. Dar greseala deosebit de frecventa pe care o vad la toti contestatarii „psihozei 2012” este aceea ca se leaga de faptul ca si in 1999 s-a spus ca va veni sfirsitul in 2000 si nu s-a intimplat. Acest lucru este complet FALS deoarece nu a existat nici macar o SINGURA profetie legata de 2000. Acesta este ADEVARUL. Nu au existat profetii legate de anul 2000. Singurul lucru care a existat intr-adevar legat de anul 2000 a fost campania mediatica legata de bugul anului 2000 din computere, care s-a dovedit a fi o alarma falsa de 2 bani de altfel. Din nefericire pentru anul 2012 exista destule profetii. Or fi acestea adevarate sau false ramine de vazut. Probabil exista un interes al elitelor de a creea psihoza in jurul anului 2012. Pina la urma ca e 2012, 2015, sau 2020 asta e mai putin important. Un lucru este cert. Sfirsitul e aproape. Citeste Apocalipsa.

      Apreciază

  21. tezeu said, on octombrie 9, 2009 at 7:15 am

    Dincolo de „noua ordine mondiala” pare ca e un film prost rau de tot.

    Apreciază

  22. Marian said, on octombrie 9, 2009 at 10:51 am

    E doar o poveste fantastica si nimic mai mult.
    Lumea uita ca si pe vremuri mai era cate unul care povestea un lucru fantastic care a speriat lumea sute si mii de ani la rand. Asa s-au creat basme cu Zmei, Balauri, Dragoni si cine mai stie ce, si asta pentru ca omului ii place sa umble dupa lucrule fantastice.

    Este bine cunoscut ca (poate) cel mai influent sentiment pe care il traieste omul este „frica”. Frica este cea care pe om il corecteaza sau il inebuneste de tot, si putine sunt lucrurile care misca pe cineva ca si frica (frica de a pierde pe cineva (gelozia), frica de a pierde ceva (lacomia), frica de a pierde vreun avantaj (egoismul), frica de a fi neputincios (deznadejdea), frica de raspundere (lasul), …..).

    Ce conteaza ca vine sfarsitul? Ca daca vine tot nu pot sa fac mare lucru. In loc ca lumea sa se ocupe sa faca niste fapte bune, si sa isi investeasca timpul in asta, se ocupa cu lucruri de nimic (sau da atentie prea mare la treburile de „entertainment”). Asta e si pierdere de timp inutil dar si timp pierdut in pregatirea de a face bine (timp de desavarsire).

    Nu degeaba persoanele care au dat exemple mari de credinta ieseau afara din lume (ma refer in pustiu). Nu aveau nici TV si nici Internet ca sa le distraga cineva atentia de la ceea ce este cu adevarat important (legatura lor cu Dumnezau).

    Aveti grija sa nu visati cu ochii deschisi si in realitate sa va departati de ceea ce cu adevarat zideste.

    Apreciază

    • moldovanu said, on octombrie 9, 2009 at 2:44 pm

      ESTE O POVESTE FANTASTICA ,DAR TOATE FILMELE DE ACEST GEN AU DE TRANSMIS UN MESAJ===POCAIESTE-TE !

      Apreciază

      • Marian said, on octombrie 12, 2009 at 12:58 pm

        Om bun, nu stiu ce sa zic. Ca pocainta trebuie sa aibe omul tot timpul.

        Eu nu inteleg cum se poate potrivii pocainta cu „frica”. Pentru ca omul necredincios, daca nu crede in Dumnezeu si intra intr-o catastrofa tot nu crede ca de la Dumnezeu vine. Si pentru omul credincios nu este normal ca cineva sa realizeze astfel de filme pentru ca sa isi vina omul in „fire”.

        Eu cred ca filmele astea, pe langa aspectul S.F. (si eu sunt fan de filme S.F.), sunt hrana pentru omul care viseaza prea mult si prea multe.

        Apreciază

  23. Alina said, on octombrie 9, 2009 at 2:56 pm

    pt.Bogdan Buburuz

    Ia o Biblie ortodoxa si arata-mi exact unde ai citit cuvintele „crede si nu cerceta”.

    Apreciază

  24. spellmaker said, on octombrie 11, 2009 at 6:30 pm

    E ADEVARAT CA SE CASTIGA BANI DIN CINEMATOGRAFIE dar de ceva timp produce manipulare ,indoctrinare etc.Sa nu uitam ca inainte de Obama au fost cateva productii in care presedintii SUA erau negri( armaghedon, Al cincilea element ).A mai rulat si un serial la tv ,ceva legat de viata la casa alba in care deasemenea presedintele era negru,serial care a incetat cu 2 saptamani inainte de alegeri.Asa ca ce sa mai vorbim,eu personal cred ca cinematografia ,televiziunea au depasit demult partea legata de divertisment.Dar cred ca dcane folosim un pic creerul putem sa „citim ” printre randuri. Cat despre „crede si nu cerceta” ,nu exista asa ceva in ortodoxism.Dar nu mas mira cu ultimele schimbari sa apara chestii mai dihai si sa vedem gramezi de erezii pe capul nostu.

    Apreciază

    • Costi said, on decembrie 4, 2009 at 8:26 pm

      Eu cred ca filmele de la Hollywood sunt facute acum pentru a ne programa, a ne prezenta anumite situatii in asa fel incat atunci cand vor avea loc sa le acceptam sau sa ne comportam intr-un anumit fel. Atunci cand vom ajunge in situatia descrisa de film ne vom comporta fara sa ne dam seama, la fel cum se comporta in film anumite personaje in care ne recunoastem intr-o masura mai mare sau mai mica.

      Apreciază

    • tataia said, on iulie 15, 2010 at 2:17 am

      Nu-mi mai aduc aminte foarte bine de Armaghedon, dar cel putin in Al cincilea element presedintele care este negru nu este presedintele SUA ci este presedintele „confederatiei” sugerind un guvern unic mondial. De asemenea se intilnesc si alte elemente in acest film ca de exemplu ciudata planeta intunecata care vrea sa distruga pamintul deoarece este „raul absolut” diverse specii de extraterestrii unii buni (mondosawanii) altii rai (mangalorii care isi pot schimba aspectul fizic) etc. Ambele filme il au ca protagonist pe Bruce Willis. Oare de ce?

      Apreciază

  25. Alina said, on octombrie 11, 2009 at 7:06 pm

    Exact, cuvintele astea nu exista in Biblie, daraminte in ortodoxie. Dar aiureala asta a fost atat de mediatizata, pornind din mediul catolic, incat cam toti din cei care nu prea prea deschid Biblia o folosesc drept argument pt a demonstra inchistarea si obtuzitatea crestinismului. Dimpotriva, undeva prin Epistole, Sf. Apostol Pavel spune ca toate ne sunt permise dar nu toate ne sunt de folos. Ma rog, citatul nu este exact dar asta e ideea.

    Apreciază

  26. john said, on octombrie 12, 2009 at 8:46 pm

    Ce nu inteleg eu este de ce noi crestini ortodoxi ne luam dupa aia mai putin ortodoxi, mai ales cei care au facut filmul, si ii tot dam cu 2012!!??? Adica le batem in struna! Si eu sint dintre aceia care cred cu sinceritate ca traim vremurile din anticamera apocaliptica, adica sintem foarte aproape si Nu in sensul spriritual „pregatiti-va ca s-a apropiat Imparatia Cerurilor” ci in sens concret- o perioada de citiva ani sau decenii dar in orice caz foarte aproape, mult prea aproape ca sa stam linistiti. Pe de alta parte in Biblie se spune foarte clar ca „nimeni nu stie” cind se va intimpla lucrul asta. iar ca sa te apuci sa dai date gen 2012 inseamna sa cazi in pacatul ereticilor. Va rog sa nu uitati ca mult invocatul argument cum ca mayasii si-au incheiat calendarul cu anul asta este unul cel putin derizoriu! Civilizatia maya a fost un exemplu de civlizatie satanica ( in care sacrificiile umane se faceau la dimensiuni foarte putin atinse de altele) si caderea ei, spectaculoasa in fata crucii crestine, chiar daca sub forma unor conchistadori duri a fost extrem de relevanta. Deci intrebare: cum sa dai crezare unui calendar elaborat de o civilizatie satanista, tu care esti crestin, ortodox. Hai sa mai incetam cu timpeniile propun eu! De altfel chiar daca intr-adevar filmele cu caracter apocaliptic venite de la Hollywood transmit fara indoiala un mesaj, mesajul este incarcat de minciuni si inadvertente, ca doar nu sint timpiti sa dea pe fata planul exact, dara-mi-te o data exacta.

    Apreciază

  27. elena said, on octombrie 14, 2009 at 7:42 pm

    Simiyellow @comp.,
    nu va mai bateti cu pumnul in piept vorbind despre un Dumnezeu pe care nu-L cunoasteti si pe care nu-L PUTETI INTELEGE!Nici-un crestin care declara sus si tare ca nadajduieste intru Domnul nu poate face abstractie de Cartea Apocalipsei,ultima Carte a Sfintei Scripturi,in care se vorbeste FOARTE CLAR SI PE INTELESUL TUTUROR,despre sfarsitul acestei lumi si despre antihrist!Ceea ce vrei tu sa insinuezi intr-o postare,cu venirea Mantuitorului Hristos pe Pamant(eventual intr-o domnie a pacii de o mie de ani)nu este altceva decat o erezie neohiliasta,caci A DOUA VENIRE A DOMNULUI SI MANTUTORULUI NOSTRU IISUS HRISTOS nu se refera la vreo desarta domnie lumeasca!Zadarnice ar fi fost,in acest caz,intruparea,jertfa si Invierea Mantuitorului Hristos!
    Filmul nu este facut intamplator,sa fim seriosi,megabugetele astea tipice Hollywood-ului nu se cheltuie fara un scop precis,insa prea putin ar trebui sa ne intereseze pe noi,crestinii,un astfel de fenomen!Iar tampeniile astea cu civilizatia maiasa sau cu stiu eu ce „cititori”in stele care au prezis sfarsitul lumii,astea sunt alte chestiuni nedemne de luat in seama de catre un crestin…ni s-a spus foarte clar ca nici Fiul,ci numai Tatal,cunoaste clipa aceasta…cum ar fi posibil sa cunoasca ceea ce este de necunoscut,niste muritori de rand,care nici macar nu stiau de Dumnezeu,ci au slujit toata viata lor,stapanului lumii acesteia?
    Este foarte clar ca umanitatea nu se indreapta spre nimic bun,nu suntem cu nimic mai buni decat locuitorii sodomei si ai gomorei,ba cred ca nici acelora nu le-ar fi dat vreodata prin minte sa nascoceasca hule de care si cel rau s-ar rusina,ca acelea referitoare la evanghelia lui iuda,la „descoperirea”mormantului familiei lui Iisus sau din blasfemiatoarea carte a lui dan brown!Iar oamenii(si din pacate si crestinii de la noi)cred cu mare usurinta astfel de „minuni”ale stiintei moderne,careia i se inchina precum poporul dezrobit de Moise,la vitelul de aur,cred deci cu mare usurinta astfel de scorniri ale mintilor bolnave,dar nu cred o iota,daca incerci sa le spui ceva din Sfintele Scripturi sau din scrierile Sf.Parinti!Este clar ca traim vremurile de pe urma,nu stin cat vor mai dura,dar omenirea,asa cum se prezinta astazi,este in pragul dezastrului!Dar nu dupa viata asta ar trebui sa ne para rau,in fond moartea este singura certitudine din viata omului,deci nu dupa aceasta viata sa ne para rau,daca o pierdem,ci dupa cea vesnica!
    Minte luminata,Doamne ajuta!

    Apreciază

    • moldovanu said, on octombrie 15, 2009 at 10:22 pm

      BRAVO ELENA !

      Apreciază

    • civis rumanum sum said, on decembrie 26, 2009 at 1:09 pm

      Sa-ti spun eu cum au facut. Au realizat stiintificii lor lor niste calcule, din care si-au dat seama de niste constante ale lucrurilor ceresti, si implicit ale celor pamantesti, noi traind pe o planeta (din cate am fost invatat) care asculta de o mecanica. Nu putem nega lucrul asta. Nu traim pe o tipsie, si Soarele poate fi mijlocul universului nostru, insa nu si a Universului. Se spune ca acei canibali si pagani si-ar fi prevazut, din calcule, si ziua caderii sub spada conchistadorilor. ca acei conchistadori cautau mai degraba aur decat mantuirea salbaticilor, ai trecut sub tacere. Erau mai multe galioane cu aur in drum catre porturile spaniole decat banci in toate bisericile din Lumea Noua. Cu binecuvantarea papei.
      Asadar, din acele calcule a rezultat ca exista niste cicluri, divine, caci nu tin de intelegerea nici capacitatea noastra a le controla sau modifica, carele se repeta. Erau poate canibali si pagani, insa uita-te la un oras de-al lor, si compara cu o maghernita europeana gen Paris sau Londra, unde hoiturile putrezeau in plina strada, iar calugarii si preotii aveau deja la acea vreme felurite inclinatii lumesti. Acei oameni, caci li s-a „recunoscut” posesia unui suflet la Valladolid in 1550 (data Istorica !), au pierit fiindca trebuiau sa piara, erau programati pentru asta de cum au pus altii piciorul pe pamantul lor – vezi si cazul indienilor din America de Nord carora, dupa aproape totala exterminare, li s-a cumparat istoria „per un pugni di dollari” (1 miliard, cred).
      mai mult respect pentru cei care nu mai sunt si care ne-au lasat ceva ce suntem prea tampiti pentru a intelege. Citeam din carti de istorie mai vechi, chiar si pre-1989 de pe la noi, cum ca stapaneau ecuatiile de grad 3-4. CARE trib canibal poseda stiinta matematica ? Or fi luat-o si ei razna la un moment dat, insa rugurile bisericii nu seamana si ele a sacrificii umane ? sau sa fii ars de viu e mai preferabil ? Pe scurt, ne-au lasat ceva, si noi citim. Ca va fi sau nu, asta nu conteaza. Cum spun mai multi pe-aici, sufletul sta inainte, si trebuie ingrijit pe cat se poate de bine. Multi dintre noi nici nu trebuie sa speram la perfectie, fiind prea tarziu.

      Apreciază

  28. Mikki said, on octombrie 17, 2009 at 4:15 pm

    Daca imi aduc bine aminte parca ziceau k sfarsitul lumii vine in 2000 …. uite ca nu a venit… asa cum nu o sa vina nici in 2012… Noi nu avem de unde sa stim Dumnezeu este singurul care stie. Ce se mai bucura diavolul cand vede cum sufletele noastre sunt tot mai pustii si cati dintre noi uita de Dumnezeu. Ma intreb cand va veni apocalipsa cati dintre noi se vor gandi la Dumnezeu si cati dintre noi la cum sa sape..

    Apreciază

    • tataia said, on august 30, 2010 at 9:13 am

      Nu iti aduci aminte bine! Nu a zis NIMENI ca vine sfirsitul lumii in 2000, decit poate babele pe care le speria numarul acesta rotund (2000). Imi pare rau ca trebuie sa ma repet, despre 2000 nu s-a vehiculat decit ca vor cadea sistemele informatice datorita bugului anului 2000. Citeste si ce am scris mai sus.

      Apreciază

  29. andu said, on noiembrie 4, 2009 at 5:05 pm

    Dumnezeu si Imparatia Cerurilor nu ne va lasa dar tere vom fi incercati!

    Apreciază

  30. sorin said, on noiembrie 24, 2009 at 10:51 pm

    mare film..mare regizor ..eee inspaimantator de tare ideea ,ce sa spun ..nota 10 cu felicitari…dar totusi e doar o mega productiie…fratilor e un film….UN DUS RECE! DAR E O CREATIE FANTASTIC DE BINE PUSA IN SCENA !!!MA AMUZ CAND CITESC SI INTELEG ACUM CE REACTIE AU AVUT INDIENI ACUM 500 DE ANI CAND AU VAZUT VASELE SPANIOLILOR…ASA SI CEI CARE AU SCRIS INAINTEA MEA …:)))FRETILOR NU TRB SA IESITI CU BRATU” DE FAN IN FATA TRENULUI..:)))) NU MANANCA PAIE…:)))

    Apreciază

  31. ortodox pe vechi said, on decembrie 1, 2009 at 8:12 am

    Toate aceste rele de care ne panicam au un singur scop sa ne distruga trupul.Dar trupul pentru suflet eu zic ca e cel mai mare dusman.Al doielea e lumea care ne duce dupa sine prin acete patimi .Zicea cineva ca domnul Iisus nea lasat pacea”pacea mea o dau vou” .era vorba de pacea sufleteasca .Pentru a intra in inparatia lui dumnezeu tre sa-ti duci crucea pana la sfarsit.Aceasta cruce e razbiul tau al fiecarui in parte sufletul cu trup iar daca reusesti sa infrangi unele patimi ai de luptat cu lumea care e dirijata prin masmedia si tv spre o indobitocire sufleteasca.Banul nu cumva e lucrul satanei el e nevoie doar sa te strecori prin taxele lumii.Dai cezarului ce e al cezarului dar sa nuti cunpere sufletul ca e o infinitate nu se poate cunpara cu nimic acel suflet.De aceia se face aceste malefice planuri de egumenism si globalizare ,dar noi sa ne rugam Fecioarei Maria sa ne lumineze pre noi copilasi ei sufletesti sa putem sa ne ajutam intre noi sa trecem mai usor peste aceste momente apocaliptice.Cand au venit Homosexuali acum 3 sau 4 ani toti leau aratat ca nus primiti in aceasta frumoasa tara crestina dar sau inpus astazi cu fortele de ordine si acest sarlatan sistem sa ne duca spre culmile lor sa poata sa ne puna un pret sa fim vanduti diavolului.Deci unde e problema cine guverneaza tara guverneaza si pe inalti prelati care eu sper ca nu sau vandut asa ieftin.altfel e si firesc sa mai vorbim de cei de sus din BOR sau ceilati care pregatesc deja al 8 sobor egumenist, care dupa parerea mea nusi are rostul. Totusi viermele care a intrat sa rupa ce se mai gaseste frumos trebe inlaturat dar mai intai sa facem curat in trupu nostru cel patimasl si apoi cel cu aceasta lume care nu e condusa spre un scop nobil acela de a pastra dreapta credinta si valorile stramosesti .
    Dragostea de frate primeaza in toate
    credinta in unicul Dumnezeu sa ne lumineze mereu,
    smerenia ne spune ca vine
    iubirea e singura minune
    o arma ascunsa de rau
    iubirea ne invata mereu
    sa fim statornici si cu minti
    iubirea ne e data de sfinti
    Fecioara Maria ne spune
    ca avem in suflet minune
    biletul la rai se aude
    Iubire e singura minune.

    Apreciază

  32. civis rumanum sum said, on decembrie 26, 2009 at 5:49 pm

    Tocmai am terminat de vizionat. Am ars vreo zece tigari, si-i pacat (in afara faptului ca fumatul ucide), caci mi-am pierdut vremea. Un n gunoi de la yankei, pentru yankei si pentru cei ce le imbratiseaza „civilizatia”. O mare parodie. Pentru astia, moartea altora e ceva teatral.
    100% creeaza panica in atmosfera, cum ar spune cei de la Divertis. E chiar de ras acum, fiindca de plans vor fi destule mai pe urma. Tipii astia, totusi, nu sunt amatori in subliminal, dar tot prosti raman. Au un foarte mare orgoliu, un pacat de nu ma-nsel, care bate la vedere in tipul asta de „megaproductie”. Cat despre tehnologia lor… pana si taranii afgani ii tin in frau cu pistoale vechi. Isi inventeaza propriile povesti de noapte, ei neavand un substrat istoric demn de acest nume. Niste smintiti.

    Apreciază

  33. […] când va veni vreun OZN să vă salveze, sau cine știe ce car ceresc, sau vreun submarin ca în filmul 2012 … refuzați politicos și luptați cu […]

    Apreciază

  34. […] VIDEO: 5 minute din MEGA PRODUCTIA “2012”. Oare de ce au creat acest film? […]

    Apreciază

  35. […] VIDEO: 5 minute din MEGA PRODUCTIA “2012”. Oare de ce au creat acest film? […]

    Apreciază

  36. […] VIDEO: 5 minute din MEGA PRODUCTIA “2012”. Oare de ce au creat acest film? […]

    Apreciază

  37. […] VIDEO: 5 minute din MEGA PRODUCTIA “2012”. Oare de ce au creat acest film? […]

    Apreciază

  38. […] VIDEO: 5 minute din MEGA PRODUCTIA “2012”. Oare de ce au creat acest film?  […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.