SACCSIV – blog ortodox

ROTHSCHILD lanseaza planul de privatizare pentru autostrazi

Posted in privatizari, ROTHSCHILD by saccsiv on august 31, 2009

   Conform articolului NM Rothschild pitches motorway privatisation plan:

   Un proiect  radical ,evaluat   la 100  miliarde  lire sterline pentru privatizarea retelei de autostrazi, a fost prezentat partidelor politice  importante de NMRothschild,influenta banca de investitii.

   Rothschild, „arhitectul” catorva privatizari,si-a lansat  oferta pe 21 iulie, in saptamanile  ce au urmat recesiunii ,spun surse Whitehall.

   Bancherii le-au spus politicienilor ca (este vorba de toate autostrazile  si majoritatea arterelor principale) s-ar putea revigora astfel sistemul finantelor publice.

   Companiile de impozitare  a drumurilor, alaturi de fondurile alocate infrastructurii, ar putea concura pentru  producerea, mentinerea, extinderea retelei  de autostrazi.

Intr-una dintre versiunile proiectului, guvernul ar plati banii de intretinere, printr-un sistem de accize „mascate”.

   O optiune mult mai radicala si mult mai putin acceptabila politic, ar fi taxarea directa, de catre companii, a automobilistilor, prin intermediul cardurilor electronice.

Fundatia Rac,un grup de automobilisti, a sprijinit proiectul de privatizare, printr-un raport, inaintat saptamana trecuta.

   Planul Rotschild  a castigat deja sustinerea lui Vince Cable, liderul democratilor liberali si purtatorul de cuvant al trezoreriei.

   „Este o idee atractiva,pozitiva, care ar putea elibera resurse considerabile  inspre finantele publice, si ar duce la beneficii reale pentru mediu”, a spus Cable.

Dimensiunea afacerii este atat  de mare, incat privatizarea cailor ferate  pare un nimic.

   Theresa Villiers, secretara departamentului transporturi, sustine ca politicienii conservatori nu au nici un plan pentru a rezista propunerilor lui Rotschild.

„Rotschild,ca multe alte banci si consultante, m-au abordatpe mine si echipa mea cu  o gama de idei aplicabile retelei noastre de transport, inclusiv cu solutiile lor pentru infrastructura noastra  de drumuri, in timp ce noi nu ne straduim sa elaboram niste propuneri de privatizare a retelei noastre strategice de drumuri si nu avem nici un plan in acest sens”.

   Privatizarea  autostrazilor  a fost avuta in vedere  si de  John Maijor, care a vandut caile ferate engleze.

   Un purtator de cuvant de la Departamentul pentru transporturi a spus: „Este neobisnuit  pentru oricine, ca, anumite organizatii sa sugereze idei catre departamentele guvernamentale, in final deciziile fiind luate de ministere. Nu exista nici un plan de supraveghere a agentiei Highways”. Rotschild nu  a dorit sa comenteze acest lucru.

   Banca a fost in spatele  multora din privatizarile „cheie” ale  anilor 1980,1990, inclusiv Companiile britanice pentru otel,gaz,carbune.

   Ea are o stransa legatura cu conservatorii, angajand cateva personalitati ale partidului, cum ar fi Lordul Lamont, John Redwood,Lorud Wakeham,

Oliver Letwin cancelarul „din umbra ” de  odinioara,angajat cu o jumatate de norma.

Politicienii tuturor partidelor cauta solutii  pentru a scadea  ritmul de crestere a taxelor sau taierea de fonduri in sectorul public.

   Garantiile bancare si recentul colaps  al veniturilor provenite din taxe, constatate in  sectorul public, se ridica la 800 miliarde lire sterline, ceea ce inseamna 56,8% din produsul intern brut, fata de 35,5% in urma cu doi ani.

   Taxele pe drumuri sunt nepopulare;totusi, cand ele au fost „puse pe tapet”,in urma cu doi ani, mai mult de 230 000 persoane  au semnat o petitie catre Downing Stret, criticand fatis proiectul.

   Cititi va rog si articolul:                                 

Personalitati si organizatii: evreul MAYER AMSCHEL ROTHSCHILD (SCUTUL ROSU), intemeietorul celei mai puternice familii din istoria moderna a omenirii si creatorul ordinului ILUMINATII

4 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on august 31, 2009 at 6:18 pm

    Pentru mai facilita parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. intrus117 said, on august 31, 2009 at 7:17 pm

    APOI ”IN SITUATII DE URGENTA”,CARE IN MOD CERT, VOR APAREA IN VIITORUL ZBUCIUMAT CARE NI SE PREGATESTE ,ACESTE PUNCTE DE TAXARE VOR PUTEA FI CU USURINTA TRANSFORMATE IN MICI FRONTIERE PERIMETRICE. NOUA ORDINE MONDIALA ,TE ASTEAPTA…

    Apreciază

  3. Antonio said, on august 31, 2009 at 10:21 pm

    Dumnezeu sa va ajute in continuare! Am ajuns pe blogul vechi de pe crestin ortodox. Pacat ca nu mai scrieti si acolo cate ceva.

    Dumnezeu sa va binecuvanteze munca pe acest blog!

    Antonio

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.