SACCSIV – blog ortodox

Parintele IUSTIN PARVU ne sfatuiese cum sa ne organizam in comunitati crestine pentru vremurile din urma – video

Posted in APOCALIPSA, Iustin Parvu by saccsiv on martie 20, 2009

   Va prezint mai jos un foarte util si necesar material preluat integral de pe Apologeticum:

– În primul apel al sfinţiei voastre ne sfătuiaţi să facem mici comunităţi creştine, care să includă şcoli, spitale, şi alte forme de organizare socială. Mai concret, cu ce trebuie să înceapă un simplu cetăţean?

P.I. – Eu, când am venit în localitatea aceasta, în satul meu, după 25 de ani de haulire, printre care vreo 16 ani de temniţă, am revenit în satul meu după anii şi locurile din copilăria mea. Acest dor m-a adus aici, în poiana asta. Am tras, cu bunăvoinţa oamenilor, un vagon forestier; mi-i l-a dat primăria comunei şi l-am adus aici în mijlocul poienii. Primul lucru care l-am făcut : am pus un godinaş; era primăvară, luna mai, rece, să-mi facă puţină căldură. Am pus vreo trei icoane pe pereţi. Aveam un dulău frumos, câine ciobănesc care ne apăra, nu se apropia… că pe aici, urşi cerbi, căprioare, plin codrul sălbatic, măi, frumuseţe rară. Când ieşeai dimineaţa să te uiţi în partea aceea aşa, poiana codrului aicea, păşteau căprioarele.

– Ca-n rai.

P.I.- Ca-n rai… mă uitam să nu deranjez cumva. Dar câinele acesta, tot umbla toată natura, au început toate animalele să nu se mai apropie.

– Nici alea cu două picioare.

P.I.- Au început în sfârşit, să vină credincioşii noştri, să facă o colibă… şi au făcut un adăpost unde au pus acolo pirostriile, au pus să se adăpostească acolo mica aprovizionare şi să vină… în cele din urmă şi-au făcut o baracă. Pentru biserică, aşa le-am spus : măi oameni să ne facem un protector aicea, să putem sluji Sfânta Liturghie, să putem face o vecernie, o utrenie, pt ca acesta-i rostul nostru aici. Dar îndată oamenii, într-o săptămână au adus dulapi, au adus scânduri, cherestea din toate părţile. Până la urmă am făcut o toacă cu două ciocănele, şi cu asta dă-i bătăi. Au adus un clopoţel de vreo 10 kg şi s-a înjghebat bisericuţa. Am sfinţit Bisericuţa. A dat Dumnezeu că Înaltul Preasfinţit trece la o sfinţire pe la Fărcaşa undeva şi se abate pe aici. Eram acolo, în baraca aceea într-un colţ şi pomeneam şi noi acolo. Numai mă trezesc în dreapta mea cu Înaltul. „Ce facem părinte aici?” „Păi, pomenim aici oleacă aici, cum putem”. „Dar v-as rusa sa ne daţi binecuvântarea să sfinţim locaşul acesta?” „Părinte, mergeţi înainte. Să fie binecuvântat”. Şi aşa am început lucrarea. S-a desprimăvărat, au venit căldurile de vară, poporul din ce în ce mai mult, tot mai mult, încât atunci când eram în baraca aceea, veneau mai mulţi decât vin acum… după ce s-a făcut drumul acesta, după ce vin maşinile şi .. Parcă veneau mai mulţi, dar era frumos, în sfârşit. Era forma cea mai primitivă a vieţii noastre creştine şi am trăit-o deplin. Apoi s-a făcut o casă mai mare, asta de aici, care trăiesc şi până acum în ea. S-a făcut corpul de case în forma asta de unghi. Apoi s-a făcut, casa mare şi s-a înghebat clopotniţa, s-a înghebat partea asta aripa spre sud şi am ajuns până la punctul acesta care aici se vede, cu picturi interioare, cu picturi exterioare, numai şi numai cu dragostea şi nevoinţa credincioşilor care vin şi până astăzi cu nepoţii, cu fii lor, bătrânii. Veneau 5 km dimineaţa şi seara… făceau 10-12 km, fără nici o oboseală. Acum vin în băţ, sunt bătrâni. Ei se bucură şi văd până azi, biserica pe care am făcut-o cu toată dragostea. Aici am făcut şi un azil pentru bătrâni, aici am făcut şi o şcoală pentru copiii săraci, aicea este aşa în provizorat şi un laborator pentru plante medicinale, pentru noi, pentru credincioşii nevoiaşi şi iată că grădiniţă avem, şcoală avem, dar nu avem creşă. Dar îmi dau seama că s-ar putea face o creşă în toată regula. Şi aşa se organizează, nu la planuri, oficialităţi, aprobari, tehnici.

– Sugeraţi ideea, că preotul are datoria de a organiza astfel de comunităţi de rezistenţă?

P.I.- Da, dar iată că mi se pare că e obligatoriu, ca două trei parohii să aibă şi o creşă sau un cămin de copii, cam aşa ceva. Iată că vrând nevrând ajungem la stadiul acesta, rânduieşte Dumnezeu.

– Deci, efectiv, părinte, de la zero s-o ia oamenii ?

P.I. – De la zero, s-o ia de la zero şi fără prea multe aşteptări, căci popoul acesta este foarte sentimental şi sare îndată. Mă, el e bun şi la rele, dar şi la cele bune sare îndată. Românul nostru merge cam de la o extremă în alta, acum te junghie, acum se pocăieşte; asta e influenţa răsăritului. Cam aşa este viaţa asta a noastră ortodoxă.

– Mai aveţi nădejde în pocăinţa parlamentarilor?

P. I. – Domnule, ei sunt fii noştri : sunt născuţi, crescuţi şi.. educaţi să zicem. Până sub carnetul roşu, au trecut dincoace cu carnetul mai gri şi acum sunt în două lumi şi ei, când cu griul, când cu roşu. Şi de aceea, nici ei nu prea ştiu ce să facă; sunt puşi în situaţie de a face, de altfel, cu intenţie bună, dar vrăjmaşul sigur că trage mereu … că noi avem un vrăjmaş comun. Nu vreau să-l spun acum, dar el se ştie. Vrăjmaşul acesta comun stă la ureche şi-i spune: vezi, e bine până aici, de aici mai încolo nu mai merge : îţi periclitezi situaţia şi o ţine aşa, o fierbe pe loc. Îi aducem noi semnături : o sută de mii, două sute de mii, trei sute de mii, dar el nu, mai trebuie semnături. Hai la milion….sa ducem. Spune că atunci ai voie, cu Constituţii, dar românul spune că are două Constituţii, are una pentru exterior şi una pentru interior.

– Una pentru rai şi una pentru iad.

P.I. – Şi atunci, uite aşa ne-o scăldăm şi noi. Din una-n alta. Încă ne rugăm pentru Înalt, pardon… încă ne rugăm pentru mai marii noştri şi ai satelor, încă ne rugăm pentru binefăcătorii noştri şi uite aşa mergem din an în an şi am ajuns până la 90 de ani. Şi aş dori şi ca ţara aceasta a noastră aceasta să ducă o viaţă bună sănătoasă şi să nu piardă orientarea mântuirii. Şi cum orientarea mântuirii vine prin suferinţă, prin luptă, prin necaz, iar ne-a dat Dumnezeu această ocazie ca să fim ortodocşi, să ne călim, să ne formăm şi să primim cu bucurie învierea Domnului.

– Aşa să ne ajute Dumnezeu !

 

12 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. parereamea said, on martie 21, 2009 at 2:53 pm

    http://www.guardian.co.uk/money/2009/mar/21/rural-communities-buyout
    Britanicii incep sa se organizeze.
    Am citit undeva pe aici despre un forum privat al sitului. As putea avea acces si eu, va rog? Multumesc.

    Apreciază

  2. saccsiv said, on martie 21, 2009 at 2:56 pm

    Teoretic da. Ar trebui insa sa confirmati daca e-mailul ce-l vad eu este valid

    Apreciază

  3. parereamea said, on martie 21, 2009 at 4:21 pm

    logic, da.

    Apreciază

  4. Gabi C. said, on martie 23, 2009 at 6:01 am

    ATAC LA RATIUNE SI LA BUN-SIMT !
    si chiar la neamul nostru romanesc si crestin-ortodox (real-ortodox!) !!

    Celor care: unii inconstient, iar altii perfid si batjocoritor, vor sa ne faca ortodocsi protestanti-adventisti.
    Nu poate exista nici o pecete a diavolului !! – asta e chiar undita dumnealui : 666, sa pescuiasca pe cei cu credinta slaba, nefondata. Altfel, Hristos s-ar uita neputincios cum diavolul ne pune… microcipuri…
    P E N I B I L..Noi, traind aceste vremuri, intelegem direct ce semnificatie are acest „666”: STRI-CA-CIU-NE:
    a relatiilor interumane: caci din cele 10 porunci, ultimele 6 se refera la relatiile interumane -( primele 4, la relatia om-Dumnezeu). A nu mai relationa cu semenii tai dupa Indreptarul Codului divin (cele 6 din10 porunci, care stau si la baza Codului civil roman, si-n toata lumea), se ajunge la generalizarea ticalosiei: simbolizata prin de trei ori 6. Aceleasi 6 porunci divine, ale relatiilor interumane,transpuse insa in negativ:
    5 (1). cinsteste-ti parintii – ba, uita de ei…
    6 (2). sa nu ucizi: – ba, chiar si pe pruncii tai !; sau sa ucizi constiinte, ..
    7 (3). sa nu furi: – ba sa vinzi tot, pana si tara… Ciolanul..
    8 (4). sa nu traiesti in faradelegi: Ohooo … prodigios…
    9 (5). sa nu faci marturie mincinoasa: – fara limite..
    10(6). sa nu doresti nimic din ce-i al aproapelui tau… – daca poti, ia-i si sufletul..
    E chiar ceea ce traim noi, acum, plenar ! Dezincriminam tot, pana la incest si prostitutie !!
    ( Ba, se incearca: scoaterea istoriei Romaniei -in unele scoli; a lui Eminescu din cartile de literatura; a Icoanelor, Crucilor…si se va tot incerca, daca ne vom tot dezbina, luandu-ne dupa prooroci-lupi in piele de oaie !!)

    Comunismul asta a facut: a stigmatizat persoana umana, rasturnand scara valorilor la nivelul unei natiuni, pe o lunga perioada de timp. A desfiintat proprietatea , ca furand, sa ti se para o dreptate sociala / A devalorizat munca, a propovaduit : para, ura, si dispretul / frica, lasitatea..Deci, Imparatia celui rau, cu legile ei ( rezultate din transpunerea in negativ a legilor dumnezeiesti)..

    Cum ar putea sta linistit Statul laic, postcomunist , cand vede ca Biserica are o incredere a populatiei de 87% ?? „ Hai sa –i speriem pe credinciosi cu dracii de care se tem ! Hai sa-i intaratam , sa se rupa intre ei, sa raspandim neghina discordiei , hai sa nu mai fie ascultare si concordie in Biserica !! Sa dispara Porcaria !! ( zisese odata Elena Ceausescu..)
    Aceasta este A-NAR-HI-A , CARE SE VREA IN BISERICA !! , prin traducerea inaltei noastre ortodoxii intr-un fel de magie, la nivelul unor Mase desacralizate, secularizate. Duhul pustiirii, care ne-a bantuit 50 de ani, lucreaza subversiv in continuare.

    Din directivele KGB, Moscova, 1987:
    „ Poporul trebuie sa stie in continuare ca este condus de Stat, nu de Biserica”
    „ Da, tovarasi, nu mai putem actiona dupa metode vechi. Vom sta alaturi de popi, oricat de neplacut ar fi. Vom aprinde lumanari, vom pupa icoane, daca va fi nevoie…. Oamenii nostri vor fi peste tot.. Ii vom lucra chiar cu armele lor, pentru a-i ridiculiza. Habotnicia e noua noastra arma ”

    Dar: CEA MAI MARE NERUSINARE A DIAVOLULUI ESTE SA DEA O TENTA TEOLOGICA, MISTICA, DEFAPT MAGIE DE-A DREPTUL, UNEI BIETE INVENTII IT , VESTITUL MI-CRO-CIP… Si… am picat toti pe spate.. Ca cica ar fi pecetea diavolului..Si ca cu asta si-l adjudeca la discretie pe om..Ca tot nu are CINE sa-l apere..Ca atata credinta ne-a ramas..

    Dracu insa nu poate actiona decat in mediu stricat, viciat: asa ca apeleaza imediat la: ignoranta, Ingustimea, prostia, lipsa rugaciunii ( legatura noastra cu Dumnezeu), ne sperie cu 666, ne imparte in paispe, da vina pe… Capul Bisericii ( .. ca acum 2000de ani..) , si ne invita sa-i „punem pe rug” pe vinovati (proteste cu molotoave, …ca-n Grecia de acum..), si sa ajungem asa, ca-n evul mediu.. .( cand se ardeau pe rug „vrajitoare” – nu la noi, din fericire..)

    ( … voi mai gasi Eu credinta pe Pamant ?…)

    Ce spune marele Pavel ?? Rom. 8/38: ” Sunt incredintat ca nici moartea, nici viata, nici INGERII , nici stapaniile, nici cele de acum, nici cele ce vor fi, nici puterile,nici inaltimea, nici adancul si nici o alta faptura nu va putea sa ne desparta pe noi de dragostea lui Dumnezeu, cea intru Hristos Iisus, Domnul nostru.”

    Intr-adevar: se pare ca Domnul separa deja oile de capre… ( sau si aceasta simbolistica o veti lua tot ad-literam, uitandu-va daca ne exprimam cu : meee , sau beee ?? ………)

    CONCLUZIE: 666, cel din Apocalipsa, semnifica pecetea pe care am ingaduit-o Noi sa ne afecteze sinele (tripla ticalosie, contra Poruncilor dumnezeiesti). Fara asentimentul nostru Nimeni, Niciodata nu ne va putea smulge din bratele Maicii noastre ! De aceea ultima Reduta ce-i sta in cale satanei este Biserica . Si-n Ea loveste . Iar noi ii facem jocul… Ca si Adam si Eva, dam si noi vina mai departe, iresponsabil, pe: diavol (666), pe peceti din-afara (microcipuri) , ba chiar pe Patriarhie !! ( ca nu „gandeste” ca noi.. slava Domnului !!)

    Doamneeee ! dezleaga-ne de PROSTIE.. !!!

    Apreciază

  5. kifa7 said, on martie 23, 2009 at 11:41 pm

    Domnule Gabi C. chiar nu vezi imaginea de fond ? macar putina istorie a Bisericii tot ai citit! si cu siguranta sti din Apocalipsa ca „Fiarei i s-a dat sa faca razboi cu sfintii si sa-i biruiasca”; asa a fost de la inceput si asa va fi pana la sfarsit; Sfintii Apostoli au fost persecutati pana la moarte; martiri au existat, sunt si vor fi pana la revenirea Mantuitorului; ideea cu comunitatile crestine acum cand Fiara va face razboi cu sfintii nu e o idee de succes deoarece persecutia va fi globala; nu vom avea unde sa cerem azil; iar comunitatile izolate vor fi usor de cucerit, execeptie fiind acelea care vor urma modelul primar al Bisericii, respectiv cel al Apostolului Pavel, cel pe care iudeii au pus recompensa daca era ucis, si totusi a finalizat misiunea pe care o primise, punand bazele Bisericii in Europa. Biserica va putea cere azil totusi in cadrul naturi si al creatiei; invatati geografia tarii deoarece va conta enorm; orice om intreg la cap, cand stie ca vine hotul se pregateste si face o capcana ca sa-l prinda; Biserica stie ca vine Fiara si nu-si face un plan ?! Nu-i asa ca ne plac mesajele de „pace si fericire” si ne displac cele cu avertizari ? Mintea sanatoasa se tine prin instintari si avertizari, vegheri; intr-o confruntare are castig cine foloseste elementul surpriza; Biserica a avut si are elementul surpriza; sa ne ajute Domnul Iisus sa-l si folosim; cand cipul va fi obligatoriu (multi politicieni din SUA au recunoascut deja aceasta intentie, chiar nu e clar…??) crestinsmul se va reduce la a primii pecetea inchinandu-te Fiarei sau a nu primii pecetea=moarte; asa scrie in Apocalipsa 13; daca Sf. Ioan nu ar fi mentionat numarul Fiarei, Biserica nu ar fi indentificat niciodata care este pecetea Antichristului; 666 inseamna sclavie, subjugare, inchinare conform cu invatatura despre taxele primite de Solomon atunci cand supunea inamicii; ori crestinii se inchina numai lui Cristos; il putem nega pe Cristos la fel ca Petru de trei ori dar pana la urma tot ne vom pocaii si vom revenii la Iisus; pana la urma Petru a fost martirizat cum bine stiti; suna foarte cutremurator, dar asa este scris.

    Apreciază

  6. […] Parintele IUSTIN PARVU ne sfatuiese cum sa ne organizam in comunitati crestine pentru vremurile din … […]

    Apreciază

  7. […] Parintele IUSTIN PARVU ne sfatuiese cum sa ne organizam in comunitati crestine pentru vremurile din … […]

    Apreciază

  8. […] Parintele IUSTIN PARVU ne sfatuiese cum sa ne organizam in comunitati crestine pentru vremurile din … […]

    Apreciază

  9. […] Parintele IUSTIN PARVU ne sfatuiese cum sa ne organizam in comunitati crestine pentru vremurile din … […]

    Apreciază

  10. […] Parintele IUSTIN PARVU ne sfatuiese cum sa ne organizam in comunitati crestine pentru vremurile din … […]

    Apreciază

  11. […] Parintele IUSTIN PARVU ne sfatuiese cum sa ne organizam in comunitati crestine pentru vremurile din … […]

    Apreciază

  12. […] Parintele IUSTIN PARVU ne sfatuiese cum sa ne organizam in comunitati crestine pentru vremurile din … […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.