SACCSIV – blog ortodox

SUA: A trai in afara sistemului este ilegal

Posted in Uncategorized by saccsiv on februarie 28, 2014

   Iata ce aflam din articolul Orwellian nightmare becomes reality for Florida woman after judge declares living ‘off the grid’ illegal:

Coșmar orwellian devenit realitate pentru o femeie din Florida după ce un judecător declară că a trăi “în afara reţelei” este ilegal

(NaturalNews) O femeie din Florida, care şi-a transformat cu succes utilitatile din casă şi anume a înlocuit apa oraşului şi electricitatea furnizată de o companie locală cu apă de ploaie şi panouri solare, este pedepsită pentru eforturile inovatoare de a trăi „în afara reţelei”, ceea ce un magistrat local a declarat recent că este ilegal şi o încălcare a ordonanţelor legislative locale.
Deși el a admis că reglementările sunt redundante și nerezonabile, magistratul special Harold S. Eskin a decis că Robin Speronis, fostă agent imobiliar, în vârstă de 54 de ani, care trăieşte în prezent în Cape Coral, încalcă legislaţia locală, fără a se mai menţiona Legislaţia Internaţională de Întreţinere a Proprietăţii, prin generarea și furnizarea propriei ape şi propriei electricităţi din elemente naturale, în detrimentul utilitaţilor publice.


“Cerințele rezonabile şi legislaţia nu merg întotdeauna mână-în-mână”, a declarat Eskin, insinuănd propriul dezacord referitor la normele scandaloase. Cu toate acestea, el insistă că este necesar punerea lor în aplicare, ” indiferent dacă vreau eu sau nu.”

Guvernul nu are dreptul de a obliga persoanele să rămână în reţea, spune un avocat independent

Conform Off Grid News, Speronis se luptă cu orașul Cape Coral din noiembrie, când un ofițer de aplicare a legilor locale s-a prezentat prima dată la ușa ei și efectiv a încercat să o evacueze de pe proprietatea deţinută pentru că nu folosea utilităţile publice. Speronis susține că a se baza pe natură pentru supravieţuire este o alegere personală, şi că oraşul îi încalcă drepturile încercând să o forţeze să intre în sistem.
“Eu sunt în legalitate”, a declarat Speronis pentru News-Press despre povestea sa. “Sunt în acord cu viața … poţi fi cuplat la reţea, dar nu eşti silit s-o foloseşti. Şi atunci, ce rost mai are?”
Pentru anul trecut, Speronis s-a bazat pe energia solară și pe apa de ploaie pentru a alimenta duplex-ul ei mic situat în centrul oraşului Cape Coral. Ştilul ei de viaţă din afara reţelei include, de asemenea, folosirea unui mic aragaz de tabără pentru a găti, un număr de lămpi de propan pentru a genera lumină și căldură și chiar un duș de camping conectat la un rezervor de apă de ploaie pentru făcut baie.

Cerințele contradictorii ale legislaţiei locale sunt perimate, ele trebuie să fie eliminate

Speronis, care este o susținătoare vocală a argintului coloidal folosit pentru sănătate și vindecare, admite că ea încă mai utilizează sistemul public de canalizare pentru apa reziduală, dar spune că nu are nevoie de apa oraşului sau de electricitate. Chiar și așa, cu excepția câtorva încălcări presupuse cauzate de faptul că nu a primit o notificare adecvată, municipalitatea insistă ca Speronis să se conformeze cerinţelor sale.
“A fost un război psihologic”, spune Todd Allen, avocatul lui Speronis “, care a fost de acord să o reprezinte pro bono. “Există un conflict inerent în legislaţie.”
Acest conflict apare în principal datorită unei învechite ordonanțe din Cape Coral, care necesită ca locuinţele situate într-o anumită vecinătate de apa livrată de municipalitate să fie cel puţin conectate la sistem, indiferent dacă îl folosesc sau nu. Intenția inițială a acestei dispoziții a fost de a interzice utilizarea de puțuri de apă acolo unde apa publică este disponibilă, o limitare pe care oraşul nu o aplică pentru colectarea apei de ploaie.
“Întregul punct de vedere pare a exista pentru a descuraja un stil de viață interesant, care este independent de sistemele orașului”, scrie JD Tuccille pentru Reason.com cu privire la situație. “Restrictive, fără minte, reguli ca acelea cu care Speronis este amenințată, sunt un pericol atât pentru independenţă cât şi pentru inovaţii. Dar acesta e modul în care oficialii guvernamentali gândesc.”
Între timp, Speronis a rămas neclintită în refuzul ei de a se supune la cererile oficialitaţilor oraşului, chiar dacă ea are pus sechestru pe proprietatea sa pentru amenzi neplătite referitoare la aceste „încălcări”. Speronis poate face apel în continuare la decizia judecătorului, totuşi, ceea ce-i va permite să rămână în legalitate.
“Suntem în fazele preliminare ale acestei poveşti,”, a declarat Speronis pentru News-Press. “Avem un drum lung, lung de parcurs. Sunt sigură că se va face dreptate.”

Cititi va rog si:

VIDEO: Colectarea apei de ploaie a devenit ilegala in mai multe state americane …

 

Tagged with:

40 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. palcauioan66p said, on februarie 28, 2014 at 10:55 pm

    e o lume de cosmar care devine realitate pas cu pas,dar m-am saturat de ea,nici nu stiu daca te poti lupta cu sistemul,oricum te va rapune…

    Apreciază

  2. John of România said, on februarie 28, 2014 at 10:56 pm

    http://www.stiridecluj.ro/politic/tiganii-din-cluj-vor-si-ei-un-minister-in-guvernul-ponta
    Inca o stire despre tigani…

    Apreciază

  3. blue said, on februarie 28, 2014 at 11:01 pm

    Similaritatea la noi este faptul că nu putem ieşi din sistemul de termoficare de la bloc, oricât ne-am strădui. Dacă ne separăm de vecini cu gazele şi căldura, rămâne apa, dacă ne punem centrală termică în apartament, rămânem cu pierderile pe apă rece. Dacă ne tragem şi apa rece separat, suntem obligaţi să plătim pierderile din sistem la comun, părţile comune, pereţii încălziţi ( într-un singur sens adică doar când se presupune că vecinii ne încălzesc pe noi ), apoi administrator, cenzori, casieră, contabilă şi un întreg cârd de alţi paraziţi. Dacă refuzăm să platim, totuşi, toate aceste hoţii pe faţă, ne putem trezi evacuaţi din propriile case în câţiva ani.

    Apreciază

    • tataia said, on martie 1, 2014 at 12:06 pm

      Ai perfecta dreptate. Si pe mine ma dispera traiul la bloc din cauzele enumerate de tine mai sus…eu trebuie sa platesc si adminstratorul si presedintele de asociatie si becurile de pe casa scarii si nu am voie sa dau cu aspiratorul, sa gauresc cu bormasina, sa ascult muzica…De aceea nu trebuie trait la bloc…A trai la bloc este echivalent cu a folosi transportul public…

      In alta ordine de idei, stiu ca nu mai este de actualitate dar ai citit ce ti-am raspuns la articolul acela cu „de ce vreau un cip implantat”? . Nu e de rau. Sper ca nu te-ai suparat pe mine, iertare daca te-am suparat.

      In alta ordine de idei, pe Discovery au fost de curind citeva „documentare” de tip reality show cu „off-gridderi” din astia…comunitatea huteritilor…Amish….cai ferate in Alaska…ca sa denumesc numai citeva. Am inteles ca in Alaska inca este valabila legea „home settlement”-ului…Adica oricine isi construieste un adapost intr-un spatiu public si ramine in acel adapost minim 6 luni devine proprietarul acelui teren. Legea exista inca de pe vremea colonistilor si evident a fost deja abrogata in multe state si zone din US, dar cica in Alaska inca e valabila.

      Cum se pupa asta cu ce citim in acest articol? Care este adevarul? Este incurajat traiul „off-grid” (fara conexiune la reteaua publica de energie, electrica, apa, canalizare, etc) sau este ilegal? Sau este posibil ca in anumite zone sa fie incurajat iar in altele ilegal? Sa nu uitam ca SUA a fost totusi cea mai libera tara din lume…..tara in care fiecare facea ce voia, iar acum satanele astea se straduiesc din rasputeri sa „remedieze” acest „neajuns”, dar poate pe ici pe colo le-a mai scapat cite ceva.

      Apreciază

      • Mihai said, on martie 1, 2014 at 10:22 pm

        cine vrea sa plece din oras poate sa se mute in Neamt, la 4 km de manastirea Petru Voda este o casa de vanzare…

        Apreciază

      • blue said, on martie 1, 2014 at 11:42 pm

        tataia
        Ţi-am răspuns şi dincolo, îmi cer iertare că am facut-o cu întârziere, n-am ştiut că s-a mai comentat pe pagina aceea. Traiul la bloc este inevitabil o problemă, românul şi-a pierdut în anii bolşevici obişnuinţa de a se comporta corect în comunitate, îşi fură vecinul, îşi trage pe sfoară prietenul, se bucură când reuşeşte, moralitatea „fără Dumnezeu cel adevărat” nu există, e doar o spoială, Şi de aceea încă mai votează cu aceiaşi borfaşi care jefuiesc sistematic ţara de la 89 încoace. Pentru că, în subconştient, se identifică cu ei. Am colegi care îmi spun că „ce? tu, dacă ai ajunge acolo sus, nu ai face ca ei? nu ai fura? nu ţi-ai pune rudele să fure?” Şi dacă le zic că nu, că n-aş putea să fac aşa ceva, că m-aş teme de judecata lui Dumnezeu, mă privesc ciudat, mă întreabă ce treabă are Dumnezeu cu asta? Cică e suficient să te botezi, să te cununi şi să te inmormântezi la biserică, să ţii trei zile de post înainte de fiecare Sărbătoare, să te spovedeşti, să te împărtăşeşti, şi să te declari creştin ortodox când vine recensământul. Şi gata, ţi-ai făcut datoria şi te-ai mântuit. Ce-ar mai putea să-ţi ceară Dumnezeu în plus?

        La noi ieşirea din „reţea” încă e posibilă, te stabileşti într-un sat de munte sau la marginea lui, îti iei o bucăţică de pământ şi nu mai interesează pe nimeni de tine. Cât o mai fi…

        Apreciază

    • mihai said, on martie 2, 2014 at 10:16 pm

      problema este ca fenomenul a luat amploare si ft. multi oameni ce nu siau putut plati facturile au fost evacuati din locuinte si ulterior au ingrosat rindurile oamenilor strazii

      Apreciază

  4. F said, on februarie 28, 2014 at 11:12 pm

    Apreciază

  5. valentin said, on februarie 28, 2014 at 11:51 pm

    Apreciază

  6. lorena said, on martie 1, 2014 at 12:27 am

    Jules Verne – Evreii si taranii romani din Transilvania. Ce spunea marele scriitor francez: “Intr-o buna zi va vor lasa fara tara”http://deveghepatriei.wordpress.com/2014/02/27/jules-verne-evreii-si-taranii-romani-din-transilvania-ce-spunea-marele-scriitor-francez-intr-o-buna-zi-va-vor-lasa-fara-tara/

    Apreciază

  7. aniush said, on martie 1, 2014 at 6:53 am

    off topic,

    Stie cineva sa traduca ce spune? Eu am citit titlul si am inteles „Papa Francisc neaga Sfanta Treime”. Nu prea stiu insa ce zice.

    Apreciază

  8. vali said, on martie 1, 2014 at 9:05 am

    Râsul paralizeaza vointa.

    „Omul care rîde nici măcar nu poate sta drept, el se apleacă involuntar spre pămînt, iar culmea rîsului este a te tăvăli de rîs. Această paralizie a voinței, exprimată în tot trupul, relaxează creierul, avînd un efect de drog. De aceea rîsul în grup este un adevărat ritual care îi face pe toți să se simtă liberi și să uite de probleme. Această falsă impresie a libertății și a puterii îi face pe oameni ușor de manipulat. Orice mesaj indus prin rîs are șanse mai mari să fie acceptat.

    Dar dincolo de industria rîsului care caracterizează lumea modernă, oamenii suferă de o depresie din ce în ce mai profundă. Patologiile psihice sînt mult mai răspîndite azi, cînd lumea rîde mult în hohote, decît altă dată, cînd rîsul zgomotos era considerat o necuviință. Mitul despre efectele curative ale rîsului, atît de umflat de o serie de școli de psihologie, pare să nu se verifice.”

    http://barikada.md/risul-ca-arma-de-propaganda/

    Hristos nu a ras niciodata.

    Apreciază

    • nea Anderthal said, on martie 1, 2014 at 12:00 pm

      Acum inteleg de ce „comediile” americane/ovreiesti au introdus moda „rasului la comanda”.Cind cineva spunea o gluma se auzeau hohote de ris inregistrate.Imi amintesc, ca in copilarie, era la TV serialul „Ce vraji a mai facut nevasta-mea” si acolo era acest fel de arata turmei cind sa rida si cind nu.Sa ne gindim CIT DE MULT AU STUDIAT „EI” PSIHICUL UMAN CA SA AJUNGA LA NIVELUL ASTA DE MANIPULARE!Astanu-i lucru curat!

      Apreciază

      • tataia said, on martie 1, 2014 at 5:53 pm

        Toate serialele de comedie actuale sint facute dupa aceasta reteta…sa nu uitam de „Married with children” – „Familia Bundy”. Si la locul de munca…desi unii colegi sint absolut nesuferiti, daca au simtul umorului marea majoritate a celorlalti angajati le accepta mai usor magariile daca sint insotite si de glume provocatoare de hohote de ris. Am avut astfel de colegi care nu faceu nimic bine, voiau doar sa se ridice pe spinarea altora, dar deoarece faceau mereu glume erau foarte usor acceptati de ceilalti…

        Apreciază

    • STOP RFID 666 said, on martie 1, 2014 at 7:01 pm

      vali

      Terapiile prin ras fac parte dintr-un fel de reeducare. In America exista secte ce practica asa numitul ras sfant. In legatura ca rasul se mai afla, dupa mine, si asa numita GANDIRE pozitiva, care anihileaza vointa si te transforma intr-un fel de yoghin ce mediteaza la nirvana.

      Apreciază

  9. Partizanu said, on martie 1, 2014 at 9:18 am

    La noi se duce lupta cu RADETU pina la apa de ploaie mai e cale lunga. SOMN USOR ROMANE.

    Apreciază

  10. vasilica said, on martie 1, 2014 at 11:09 am

    Bartolomeu Anania il considera pe Papa Ioan Paul al II-lea „sf. parinte”…

    Doamne ajuta!

    Apreciază

    • Ioan said, on martie 3, 2014 at 4:34 pm

      Succesiune apostolica intocmai ca arhiereii ortodocsi?!?! Si cu 1054 ce facem??!
      Nu m-asteptam la Anania!…

      Apreciază

  11. nea Anderthal said, on martie 1, 2014 at 12:01 pm

    SUA devinn incet „the land of the fee ,the home of the slave”

    Apreciază

  12. mircea.v said, on martie 1, 2014 at 12:39 pm

    off

    Cateva cuvinte ale patimitorului Demostene Adronescu despre Miscarea Legionara. Explica de ce s-a reincalzit supa pericolului legionar in aceste zile.
    Trei ideii foarte importante se desprind:
    1. Faptul reluarii atacurilor arata ca reeducarea de la Pitesti si Aiud a fost un esec.
    2. Cei care azi condamna Miscarea Legionara nu fac altceva decat sa continue reeducarea inceputa la Pitesti.
    3. Pune in evidenta obiectivul cu bataie lunga urmarit prin reeducare, adica uciderea „ideilor-forta” care au stat la fundamentul legionarismului, deoarece aceste idei ar fi putut contamina si generatiile viitoare de tineri.

    Din „Reeducarea de la Aiud – Peisaj launtric” aparuta in 2009.

    „Am facut aceasta lunga digresiune pentru ca reeducarea de la Aiud este continuarea, in alt context politic si cu alte mijloace, a celei de la Pitesti, ambele urmarind acelasi scop: nimicirea adversarilor politici sprin siluirea constiitelor acestora si prin UCIDEREA IDEILOR care au modelat constiintele respective. Asa stand lucrurile, nu ar fi exclus ca in curand sa apara pe piata (intre timp, dupa cum vom vedea in continuare, ele au si aparut) , sub pretextul obiectivitatii necomentate, si unele documente ale reeducarii de la Aiud (luari de pozitie, declaratii sau chiar unele dintre „studiile” despre care am amintit), care au fost obtinute prin metodele amintite si inmanuncheate in pomenita „Carte Alba” a Aiudului, pentru a servi, asa cum s-a exprimat in repetate randuri colonelul Craciun, posteritatii la scrierea istoriei.

    Nu se putea ca succesorii celor ce au imaginat si au pus in practica reeducarile de la Pitesti, Gherla si Aiud sa nu exploateze „succesele” obtinute atunci de inaintasii lor prin silnicie si teroare. Faptul ca azi se face uz, pentru a incrimina Miscarea Legionara, de „marturii” facute de oameni asupra carora s-au exercitat presiuni fizice si psihice de neinchipuit mintii omenesti, demonstreaza ca, prin asa-zisele reeducari, s-a urmarit pe langa compromiterea si convertirea constiintelor celor intemnitati, si un alt obiectiv cu bataie mai lunga, si anume UCIDEREA IDEILOR-FORTA care au modelat constiintele respective si care, nestarpite, ar mai putea modela, intr-un viitor mai apropiat sau mai indepartat, altele asemenea. Din acest punct de vedere, actiunea de reeducare inceputa atunci in inchisori continua de fapt, iar detractorii de azi ai acestei adevarate REVOLUTII SPIRITUALE care a fost Miscarea Legionara au la indemana pentru a le folosi impotriva ei, pe langa arsenalul de calomnii si minciuni mostenite de la inaintasii lor, noi „argumente incriminatorii” furnizate de aberantele „marturii” mentionate mai sus. Asa se explica insusirea acestor „argumente” si intrebuintarea lor fara nici un discernamant de catre unii presupusi istorici sau publicisti care nu cunosc Miscarea Legionara decat din manualele de istorie comuniste si din filmele lui Sergiu Nicolaescu”

    „Idealul si visele care i-au animat pe ei continuau insa sa fie „periculoase”, pentru ca puteau contamina si alte generatii de tineri. De aceea, aceasta Miscare trebuia neutralizata prin denigrare si prin prezentarea ei in culori cat mai negre. Si la aceasta denigrare urma sa contribuie si aceasta „insolita istorie” incropita in graba spre sfarsitul reeducarii.”

    „Mai mult chiar, in ultima luna de functionare a „cluburilor”, sefii acestora au ajuns sa se roage de cei care refuzau sa-si faca autodemascarea, sa ia si ei cuvantul si sa incropeasca un fel de autobiografie, pentru a putea consemna in procesele lor verbale acest lucru. Acum era clar ca nu recuperarea noastra, pentru a fi redati „purificati” societatii, se urmarea prin aceasta actiune abuziv numita „reeducare”, ci compromiterea unor luptatori care se dovedisera a fi cei mai redutabili adversari ai comunismului. Aceasta in perspectiva imediata, caci, in PERSPECTIVA MAI INDEPARTATA, SCOPUL era si mai ambitios: uciderea ideilor-forta care facusera cu putinta aparitia si perpetuarea acestui complex fenomen spiritual, chiar in cele mai ostile conditii.

    Caci Miscarea Legionara a aparut si si-a justificat existenta nu doar ca miscare politica, ci si ca destin asumat. Anticomunismul, antisemitismul si celelalte „anti” ale ei au fost doar conjuncturale. Esenta ei a fost alta: asumarea destinului neamului romanesc. Dovada – cutremuratoarele jertfe si imensul capital de suferinta cu care a „arvunit” implinirea acestui „destin”.

    Privita din acest punct de vedere, reeducarea de la Aiud, care se inscrie pe linia agresiunilor indreptate impotriva Miscarii Legionare inca de la aparitia ei, trecand prin genocidul din 1938-1939 si culminand cu Pitestiul, a fost un esec. O dovedeste chiar inversunarea cu care au fost reluate, in ultimul timp, atacurile impotriva ei.”

    Apreciază

  13. relly v said, on martie 1, 2014 at 3:50 pm

    Va rog  sa nu imi mai trimiteti articole.As vrea sa ma dezabonez,deoarece nu eu ,ci o nepoata a mea m-a abonat. Va multumesc pentru intelegere.

    Apreciază

    • saccsiv said, on martie 1, 2014 at 5:53 pm

      relly v

      Se trimit automat. Abonarea se face undeva in dreapta sus a blogului. Nu stiu cum se face dezabonarea. Va descurcati dv.

      Noapte buna.

      Apreciază

  14. Aurora said, on martie 1, 2014 at 4:08 pm

    Off topic
    Stie cineva ce se intampla cu blogul Apologeticum ? Am incercat sa intru si spune ca este under maintenance. E posibil ca blogul sa fie inchis ?

    Apreciază

  15. aniush said, on martie 1, 2014 at 5:25 pm

    Parizanu
    Apropos de somn usor romane…Nu smai stiu unde am gasit urmatorul material:
    http://www.criterii.ro/index.php/en/document/6472-citeste-si-da-mai-departe-scrisoarea-adresata-inainte-de-moarte-poporului-roman-de-arhimandritul-iustin-parvu

    Apreciază

  16. abc Marin said, on martie 1, 2014 at 5:29 pm

    fraților în aceste momente s-a votat în unanimitatea Dumei de stat ruse intervenția militare a armatei ruse în Crimea , suntem vecini cu un război extrem de periculos , vestul nu va tolera invazia rusă și e posibil să devenim iarăși o tablă de șah planetară. Doamne ajută să nu fie .

    Apreciază

    • adrian said, on martie 2, 2014 at 10:42 am

      La jocurile de carti chestia asta se cheama „bluff”. Duma a aprobat. Sa vedem si daca se va pune in practica. Lumea dirdiie de frica rusilor pentru ca stie ca Ivan este un golan de strada care sare la bataie fara sa-i pese de numarul mortilor. De data asta brisca lui Ivan este cam boanta.

      Inhatarea Crimeei ar fi in neconcordanta cu Actul de la Helsinki, cerut chiar de rusi. Inhatarea intregii Ucraine inseamna razboi pe fata cu Ucraina. Lumea intreaga are nevoie de o singura victorie ucraineana, cit de mica, pentru a se elibera de frica de rusi. Regele Putin este gol.

      Apreciază

  17. mircea.v said, on martie 1, 2014 at 5:32 pm

    Vasile, am postat ceva in legatura cu Demostene Andronescu si Miscarea Legionara si nu a aparut.
    Te rog sa verifici daca e vreo problema.

    Doamne ajuta!

    Apreciază

  18. nea Anderthal said, on martie 1, 2014 at 5:46 pm

    off topic
    stiri de ultima ora:

    http://www.hotnews.ro/stiri-international-16710036-ultima-ora-parlamentul-rus-aprobat-interventia-militara-crimeea.htm

    ps:incep sa cred ca Ucraina e o victima sigura si UE n-are interesul si puterea s-o ajute nici s-o accepte/integreze asa repede.Ginditi-va la ce polpulatie mare are aceasta tara,la problemele ei,etc.De aia o faramiteaza.Rusia o vrea intreaga si eu mai cred ca de fapt THE FINAL TARGET e totusi ‘maica Rusie”.Ati vazut ca si pedofilul de Ki$$inger a recunoscut asta!

    Apreciază

    • Maxim said, on martie 1, 2014 at 6:12 pm

      Bineinteles ca Moscova e telul Ciorii Teutonice,L-au ratat acum 73 de ani si spera sa se razbune de data asta.
      Sa nu uitam ca Rossia e cea mai bogata tara de pe pamant, in ce priveste resursele solululi si subsolului.Iar plutocratia americana are atata nevoie de resurse ieftine, ca altfel KKpitalismul lor inventat acu 250 de ani, sucomba.
      Fi-i-ar tarana ca plumbul, la fel ca si fratelui sau geaman, KKomunismul.

      Apreciază

  19. acc70 said, on martie 1, 2014 at 7:36 pm

    de ce nu se mai poate accesa siteul : Apologeticum?

    Apreciază

  20. saccsiv said, on martie 1, 2014 at 8:07 pm

    Presedintele Traian Basescu a covocat o intalnire cu structurile de securitate nationala. Intrevederea a inceput la ora 19:00, la Palatul Cotroceni.

    Apreciază

  21. adrian said, on martie 2, 2014 at 10:46 am

    Uite, Saccsiv, cite ceva despre gindirea si „metodele” legionarilor.

    http://ioncoja.ro/doctrina-nationalista/o-culme-a-gandirii-romanesti-si-crestine-circulara-capitanului-din-24-octombrie-1937/

    Este vorba despre cabana cunoscuta sub numele de Piriul Rece, cabana construita de legionari. Am sa subliniez citeva idei din comentariu.

    După care urmează un moment de culme al gândirii legionare : contestaţia adusă unui bine cunoscut principiu de drept roman, unanim acceptat de toată planeta, de toată suflarea omenească şi niciodată pus în discuţie : Nimeni nu poate fi judecător în propria sa cauză.

    Răspunsul, tună vocea Căpitanului : Principiul acesta înjoseşte omenirea ! Este un principiu care se naşte dintr-o părere foarte proastă despre om, din prezumţia de vinovăţie: omul este laş şi hrăpăreţ! Numai neîncrederea în om poate întemeia acest principiu. Principiu valabil numai în măsura în care omul este prin natura sa sperjur, mincinos, vicios, egoist, dispus la impostură şi hoţie, poate chiar şi la crimă dacă ar avea garanţia că nu va putea fi dovedit ca hoţ sau criminal ori impostor !

    Parcă niciodată nu a fost Căpitanul atât de profetic, rostindu-se în cel mai pur elan cristic : “eu nu vorbesc de cum este omul, ci de cum poate şi trebuie să fie!”. Şi iată viziunea la care se ridică Codrenu, nu în singurătatea unei meditaţii, ci în banalul discurs inaugural al unei „unităţi comerciale” : „Într-o omenire înălţată, omul nu numai că poate, dar trebuie să fie propriul judecător. Omul trebuie să se judece singur, să aibă curajul şi loialitatea de a fi drept. Omul judecător în propria sa cauză, drept şi sever cu sine însuşi”.

    Apreciază

  22. […] SUA: A trai in afara sistemului este ilegal […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.